Startsida | Varför Korv? | Bloglovin' | Twitter | Facebook | Bloggdesign

Sömntabletter.

Skrivet 2014-09-30 klockan 22:08:06
I början av sommaren, innan skolavslutningen, fick vi hämta Theralen åt Marlon. Jag berättade nog om det, vi slutade ge det efter ett tag. 
Vi tänkte att vi hellre väntar och kör utan dessa hemska sömntabletter. 

Några veckor senare (i slutet av sommarlovet) träffade vi våran kontakt Linda igen, är osäker på vad hon är, psykolog kanske? Hon ville att vi skulle vänta ända tills våran tid för utredning (22 sep)! Då fick jag panik och sa att antingen hjälper hon oss NU eller så ringer jag soc och gör en orosanmälan på mig själv! "Snart slår jag ungjäveln, han somnar aldrig och jag får inte sova! Jag håller på att bryta ihop!" Hjälpen sitter rakt framför mig, jag blev hysterisk inombords, vad fan skulle jag göra?! 

Hon sa att hon ska prata med en läkare, de brukar inte skriva ut något utan att ha träffat barnet osvosv utredning blabla. Nästa dag ringde en läkare och vi pratade i 20 min. På den korta tiden fick jag ut mer hjälp, råd och tips än de 1,5 åren vi gick till den andra psykologen, Linnea, innan vi fick träffa Linda. 

Och hon skrev ut circadin. 

Sen dess har Marlon somnat på 10-15 minuter. Han går fortfarande i sömnen men han sover. För första gången sen han var 2,5 år kan han somna! Både jag och Tobbe var helt förbluffade första dagarna och bara wtf..? Och när han vaknar är det aldrig, aldrig några problem! Han vaknar tom före Tobbe vissa dagar..Helt magiskt! 

Först efter en eller två veckor vågade jag på riktigt fatta att det funkade! Jag var så glad, jag grinade några gånger, fatta lättnaden! Att äntligen, äntligen få vara ifred en stund på kvällen och bara vara..Alla som har barn som inte kan somna förstår precis vad jag menar! 

När vi kom på återbesök för att följa upp klev jag in i rummet leendes och frågade "Varför fick vi inte träffa dig på en gång när vi sökte hjälp?" Linda visste inte riktigt vad hon skulle svara men hon sa att hon inte jobbat där så länge. Det fanns knappt inget att prata om, allt fungerade så himla bra när jag och Marlon får sova. Han är mer lätthanterlig och fungerar bättre..Sa också att det känns onödigt med en ny utredning nu när det känns som allt bara flyter på, men vi har ju ändå väntat i 1,5 år nu så det är väl lika bra att göra den. 

Utredningen då. Vi hade alltså väntat i 1,5 år på att få göra en ny. Vi meddelade båda våra jobb om ledighet och skolan, ordnade med dagis den dagen och Leon fick åka tidigt till morgonfritids. Vi var där i typ 2 timmar och pratade. Marlon sa inte ett ljud. Hon såg spår av autism och skulle prata med sina kollegor och höra av sig. Jag blev helt paff, vad fan? På pappret stod det att tiden var 8.30-16.10 men vi åkte vid 10-11 tiden. Fattar ingenting. Intensiv utredning där hon skulle gå igenom tester osv, jag hade fattat det som att det skulle vara färdigt sen. Skitsamma. Han sover och det är huvudsaken, jag tvingas inte längre sitta vaken timma efter timma. Han sover och fungerar bättre. Magiska tabletter.. 


Lämnade Korvar
Postat av: Julia

Skrivet 2014-10-01 Klockan 06:23:15
Har en dotter med extrem adhd. Hon kunde somna framåt 2-3 på natten. Vi fick också utskrivet circadin. Vi är en ny familj! Inga biverkningar som alla andra sömn och insomningstabletter! Förstår dig helt och hållet!

Postat av: Julia

Skrivet 2014-10-01 Klockan 06:23:25
Har en dotter med extrem adhd. Hon kunde somna framåt 2-3 på natten. Vi fick också utskrivet circadin. Vi är en ny familj! Inga biverkningar som alla andra sömn och insomningstabletter! Förstår dig helt och hållet!

Svar: Helt fantastiskt! Fick ni också bråka innan hon fick det och hur länge har hon tagit dem? :)
KalsongMorsan

Postat av: Julia

Skrivet 2014-10-01 Klockan 20:46:13
Nej vi fick världens bästa läkare! Behövde inte tjata om något alls! Hon har ätit dom i ca 1- 1 1/2 månad nu.

Postat av: Julia

Skrivet 2014-10-01 Klockan 20:46:15
Nej vi fick världens bästa läkare! Behövde inte tjata om något alls! Hon har ätit dom i ca 1- 1 1/2 månad nu.

Svar: Gud vad skönt! Ungefär lika länge som Marlon då :)
KalsongMorsan


Innan du kommenterar

Inga skitkorvar publiceras, de spolas bort med det samma!
Bli en korvföljare du med:
bloglovin

Namn:

Email: (visas ej)

Blogg:

Din Korv:

Ska du lämna fler korvar? Bocka i rutan!
Trackback
RSS 2.0