Startsida | Varför Korv? | Bloglovin' | Twitter | Facebook | Bloggdesign

Sömntabletter.

Skrivet 2014-09-30 klockan 22:08:06
I början av sommaren, innan skolavslutningen, fick vi hämta Theralen åt Marlon. Jag berättade nog om det, vi slutade ge det efter ett tag. 
Vi tänkte att vi hellre väntar och kör utan dessa hemska sömntabletter. 

Några veckor senare (i slutet av sommarlovet) träffade vi våran kontakt Linda igen, är osäker på vad hon är, psykolog kanske? Hon ville att vi skulle vänta ända tills våran tid för utredning (22 sep)! Då fick jag panik och sa att antingen hjälper hon oss NU eller så ringer jag soc och gör en orosanmälan på mig själv! "Snart slår jag ungjäveln, han somnar aldrig och jag får inte sova! Jag håller på att bryta ihop!" Hjälpen sitter rakt framför mig, jag blev hysterisk inombords, vad fan skulle jag göra?! 

Hon sa att hon ska prata med en läkare, de brukar inte skriva ut något utan att ha träffat barnet osvosv utredning blabla. Nästa dag ringde en läkare och vi pratade i 20 min. På den korta tiden fick jag ut mer hjälp, råd och tips än de 1,5 åren vi gick till den andra psykologen, Linnea, innan vi fick träffa Linda. 

Och hon skrev ut circadin. 

Sen dess har Marlon somnat på 10-15 minuter. Han går fortfarande i sömnen men han sover. För första gången sen han var 2,5 år kan han somna! Både jag och Tobbe var helt förbluffade första dagarna och bara wtf..? Och när han vaknar är det aldrig, aldrig några problem! Han vaknar tom före Tobbe vissa dagar..Helt magiskt! 

Först efter en eller två veckor vågade jag på riktigt fatta att det funkade! Jag var så glad, jag grinade några gånger, fatta lättnaden! Att äntligen, äntligen få vara ifred en stund på kvällen och bara vara..Alla som har barn som inte kan somna förstår precis vad jag menar! 

När vi kom på återbesök för att följa upp klev jag in i rummet leendes och frågade "Varför fick vi inte träffa dig på en gång när vi sökte hjälp?" Linda visste inte riktigt vad hon skulle svara men hon sa att hon inte jobbat där så länge. Det fanns knappt inget att prata om, allt fungerade så himla bra när jag och Marlon får sova. Han är mer lätthanterlig och fungerar bättre..Sa också att det känns onödigt med en ny utredning nu när det känns som allt bara flyter på, men vi har ju ändå väntat i 1,5 år nu så det är väl lika bra att göra den. 

Utredningen då. Vi hade alltså väntat i 1,5 år på att få göra en ny. Vi meddelade båda våra jobb om ledighet och skolan, ordnade med dagis den dagen och Leon fick åka tidigt till morgonfritids. Vi var där i typ 2 timmar och pratade. Marlon sa inte ett ljud. Hon såg spår av autism och skulle prata med sina kollegor och höra av sig. Jag blev helt paff, vad fan? På pappret stod det att tiden var 8.30-16.10 men vi åkte vid 10-11 tiden. Fattar ingenting. Intensiv utredning där hon skulle gå igenom tester osv, jag hade fattat det som att det skulle vara färdigt sen. Skitsamma. Han sover och det är huvudsaken, jag tvingas inte längre sitta vaken timma efter timma. Han sover och fungerar bättre. Magiska tabletter.. Bästa semestern någonsin.

Skrivet 2014-09-24 klockan 19:44:32Vi badade massor på semestern! Här i Örebro finns det dåligt med badställen men med bil tar vi oss utanför väldigt lätt. 

Alla barn utom Jolie är riktiga blötdjur! Jag har märkt att jag själv är en badkruka, värsta tönten ;) Men Tobbe badar gärna med blötdjuren. 


Det här är den bästa semestern vi haft! Världens dunderväder, inga depressionskänningar alls för min del, glada barn, inga måsten, bara tid för varandra och göra det vi ville..
Vi reste till Legoland och poolen!

Skrivet 2014-09-21 klockan 21:42:13
Sen jag skrev sista inlägget har allt bara rullat på, allt går så himla bra! Jag ska berätta.

Först resan till Legoland! Jag minns inte riktigt men jag tror jag berättade om att vi åkt ner och lite sånt sist. En fantastisk upplevelse, så jäkla kul och häftigt var det! Vi gick runt hela dagen och fick med oss souvernier. En av ungarna var dock grinig ett tag på slutet och ville bara tillbaka till hotellet och bada. Så när vi kom tillbaka, helt färdiga så hoppade de alla tre i med pappan och badade resten av kvällen! 


Vi såg även att teckningarna barnen ritat medan vi väntade på maten dagen innan nu hängde på deras vägg som var full av teckningar. 


Barnen blev himla glada när de såg det. 

Dagen efter vi besökt Legoland åkte vi på en dagsutflykt mot havet! 
Leon hittade kompisar ;) 

Här var det samma sak, ett evigt tjurande och tjatande av samma unge om hotellet och bassängen ;) haha shit, jag och Tobbe fick spel. Men innan vi åkte tillbaka besökte vi ett gigantiskt köpcentra där vi handlade alkohol, godis, chips och annat gott. 


Nöjda badungar! 
Jag och Tobbe njöt av att ha självgående barn som inte behövde sitta i våra knän och på oss hela tiden :) 
Jag och Liam sista kvällen. 

På vägen hem var vi tvungna att stanna och fota bla 'uschiga' huset som Marlon blev helt till sig av förskräckelse att se; 


Det såg ut som ett minecrafthus och det var tydligen populärt i Danmark. 


Balle och Ballevej var så kul att ungarna garvade ihjäl sig! 

En helt fantastisk resa med fint väder, ingen stress, inget bråk och allt var bara bra! När vi åkte hem var det dock spöregn och vi såg knappt inget! Många bilar stod stilla på vägarna och hela vägen hem genom Sverige regnade det också. 

Vi hann knappt komma hem eller innanför dörrarna sen för då kom min lillasyster Drisana.. 

RSS 2.0