Startsida | Varför Korv? | Bloglovin' | Twitter | Facebook | Bloggdesign

Schlutt.

Skrivet 2014-07-17 klockan 00:39:41


Vi har nu slutat med sömnmedicin sen någon, några veckor tillbaka. Allt har återgått till det vanliga. 

Första veckan gick det finemang. Sen somnade han inte så vi gav mer piller vilket resulterade i att han somnade, men han vaknade 'aldrig'. När han vaknade var han groggy, tog lång tid att bli människa och kunde sitta helt apatisk väldigt länge. Bara stirra. Ju längre tid med medicinen desto mer kändes det som vanligt, att han inte somnade. Vissa dagar kunde han sova till 13-14 på eftermiddagen! Helt sanslöst, för bara några timmar senare skulle han ta medicin igen för att åter kunna somna. 

Helt sjukt ju. Så vi slutade med den och nu kommer han iaf upp i vettig tid. Han somnar fortfarande inte. Men hellre det än att han aldrig vaknar och är groggy halva dagen. 

Barnens faster hade förfasat sig över att det första han får utskrivet direkt är Theralen. Vad vet jag? Har aldrig i hela mitt liv ätit annat än typ Treo och alvedon. Kan knappt något om mediciner eller vad de gör fast jag jobbat med att ge det till mina brukare. Jag måste lära mig om detta har jag insett. 

Ni som läser min blogg, äter ni själva någon sömn-/insomningsmedicin? Eller ger era barn? Vad använder ni, vad har ni använt och vad tycker du/barnet att det funkar? Vill lära mig allt och jag har ju haft världens bästa läsare genom åren. Vi kommer träffa folk inom detta i augusti tror jag det var, så det kan vara bra att ha fått läsa andras erfarenheter (bättre än att googla) och få lite kött på benen innan mötet. Lämnade Korvar
Postat av: Sandra

Skrivet 2014-07-17 Klockan 08:00:47
Trist att det inte funkade. :/ Jag har ingen erfarenhet när det kommer till sömnmedecin till barn, men har själv ätit till och från. Lergigan & Atarax, som båda klassas som milda och är allerimedeciner i grunden, men med rogivande verkan.
Tar jag dom för sent på kvällen så har jag svårt att komma upp på morgonen. Jag är även lite seg i skallen nån timme efter jag gått upp.
Tyvärr finns det väldigt få insomningsmedeciner som inte är vanebildande.

Postat av: therese Henriksson

Skrivet 2014-07-17 Klockan 09:00:10
Jag äter propavan o det funkar. Har testat flera olika bla therelen. De flesta insomnings o sömntabletter blir jag helt groggy av dagen efter. Måste vara super svårt att hitta rätt till ett barn. Ni kanske borde få testa andra sorter? Ge mindre dos osv...man får prova sig fram lite har jag insett :/

Postat av: Mariana

Skrivet 2014-07-20 Klockan 16:35:09
Jag har provat imovane (tror jag det hette) och det var den enda insomningstabletten som jag inte blev groggy på!
Det finns även ett naturläkemedel som innehåller en massa örter som ska göra det lättare att somna in :) dock så kommer jag inte ihåg vad det heter, du få googla på det :)

Svar: Tack! Ska absolut kolla upp det!
KalsongMorsan

Postat av: Carro

Skrivet 2014-07-25 Klockan 21:37:15
Träligt att det går si och så med sovat mm för marlon, min erfarenhet av theralen är att det används som behovsmedicin men att detom precis som du beskriver, att man man somnar/böir dåsig av det, dock lite smått groggig av det stund på morgonrn efter... Dock efter iaktagelse på vuxna. Du är mer än välkommen att ringa mig på 0761690910, hoppas ni har det toppen o Danmark!!! :))) kram

Postat av: karin

Skrivet 2014-09-09 Klockan 15:12:23
Min stora tjej har add och somnade aldrig låg vaken till 03, dom skrev ut lergninan till henne, då kunde komma till ro. 1 timme innan sovtid.
Det fick jag även under graviditen på mina 3 barn då det hjälper mot stark illamående.
Snällt mot barnen och magen;)

Annars är det nog Vid 19, varmt bad o bus, på med pyjamas äta kvällis, sen läsa 2 böcker o släcka ner i rummet och ligga o hålla om med lite små sånger tyst. Känsliga för ljud o lus vid lättare autism.
Kram lycka till
karin


Innan du kommenterar

Inga skitkorvar publiceras, de spolas bort med det samma!
Bli en korvföljare du med:
bloglovin

Namn:

Email: (visas ej)

Blogg:

Din Korv:

Ska du lämna fler korvar? Bocka i rutan!
Trackback
RSS 2.0