Startsida | Varför Korv? | Bloglovin' | Twitter | Facebook | Bloggdesign

Amma, amma.

Skrivet 2014-07-13 klockan 12:48:26
Alltid när jag jobbat natt och kommer hem på morgonen så kommer Varya "tutta våffan!" (Tutta i soffan) 


Varya är nu 2 år och 3 månader gammal. Att tutta är något av det bästa och gosigaste hon vet. Ibland nöjer hon sig bara med att pilla, pussa, klappa eller kramas med tutten. Har känt nu de här varma nätterna att jag inte tycker om att hon tuttar och pillar, jag vill bara sova. Hon sköter det där själv, jag sover naken på överkroppen och låter henne hållas. Jag sover ändå. Men nu när det varit varmt har jag vaknat och bara "åh, bort..Sov..Sluta greja med mig.." 

Nästa vecka reser jag och Tobbe iväg med de tre stora barnen till Legoland! Vi ska sova och bo på hotell och ha det så jävla bra och mysigt! De två små ska bo hos farmor och farfar, jag vet att de kommer ha roligt och ha det jättebra men jag har aldrig ammat ett stort barn innan (Leon ammade längst av de andra barnen, 20-21 månader) och aldrig varit borta mer än drygt ett dygn från Varya. Min lilla bebis. Undrar om hon slutar amma, glömma kommer hon ju inte göra ;) 

Någon läsare som ammat ett sånt 'stort' barn och varit borta i några dagar? Hur gick det? 

Liam, Marlon och Leon räknar dagar, snart åker vi. Drygt en vecka kvar! (Nästan 2 veckor..) Ska bli fantastiskt skönt att bara ägna sig åt de stora barnen och tanka dem med massa egentid. 

Både Liam och Leon tappade en varsin tand idag! Wtf? Det första jag fick se när jag klev innanför dörren imorse var en nyvaken Leon som gnuggade sig i ögonen och berättade att han tappade tanden i sömnen. Hans rum ligger precis i hallen när man går in. Någon timme senare kommer Liam med toapapper i munnen för en stor tuggtand är lös och blöder. Plopp, sen var den ute. 
Lämnade Korvar
Postat av: Sprulliutt

Skrivet 2014-07-14 Klockan 15:24:14
Jag har ammat min snart 3,5-åring varje dag/natt tills helt nyligen. Jag var bortrest 2-3 dagar i höstas och i våras. Det gjorde ingen skillnad i frekvensen när jag väl kom hem igen, och inget hen uttryckte att hen saknade när jag var borta.
Men nu när jag var borta en hel vecka har vi bestämt (under vissa våldsamma protester, mycket fysiskt aggressiv första veckorna jag nekade tutte) att det endast är fredagstuttning som gäller (och fredagsgodis). Nattamningen har hen skött själv på samma sätt som du beskriver, men nu sover jag med topp eller linne (bakvänt så det inte är så lätt att dra fram tutten).
Jag har velat sluta amma senaste året, men det är svårt att köra över barnets vilja när det är stort nog att uttrycka den med ord.
Nu har det gått några veckor och fredagstuttningen är inte konstig längre. Hen har fått tutta extra någon enstaka gång då hen ramlat och slagit sig och ville tutta "för att jag är så ledsen nu". Jag är mest förvånad över att det finns mjölk i brösten fortfarande.

Svar: Tusen tack för svar från en erfaren långtidsammare!
KalsongMorsan

Postat av: Anonym

Skrivet 2016-02-20 Klockan 21:36:07
Låt dina barn växa upp. Att amma när dom är 3 är bara skumt. Äckel morsa

Svar: Man kan ju istället fundera på vad DU är för äckel och vad du har för tankar som tycker det är skumt ;)
KalsongMorsan


Innan du kommenterar

Inga skitkorvar publiceras, de spolas bort med det samma!
Bli en korvföljare du med:
bloglovin

Namn:

Email: (visas ej)

Blogg:

Din Korv:

Ska du lämna fler korvar? Bocka i rutan!
Trackback
RSS 2.0