Startsida | Varför Korv? | Bloglovin' | Twitter | Facebook | Bloggdesign

Uppsägning.

Skrivet 2014-02-05 klockan 23:40:36
Ikväll var det nog rekord för Marlon att somna in. När jag lagt de små gick jag in till honom och..han sover! Tror klockan var runt 21. Gick in till Liam, han sov också?! Men Leon, han var vaken och låg där uppe i våningssängen och tyckte jag kunde gosa med hans fot medan han tittade på sin Scooby Doo film. Nej, tack ;) Så jag hoppade lite av glädje och vi satte på film. Äntligen, få titta på film ifred!! 

Vi bad om en ny utredning på Marlon i höstas och hon på BUP sa att den skulle först kunna göras i vår. Nu är det snart vår. Fan, det är redan februari! 

Jag har varit så jädra förbannad och trött på Leons avdelning, på personalen där. Har tjatat på dem att möta Leon, försöka lära känna han, hjälpa mig att få han att trivas men möts bara av nonchalanthet och noll intresse. Leon är väl stor och ska klara sig själv, ja det gör han men när han inte vill vara där. Alls. Då är det något fel. Har tagit upp detta ett flertal gånger med dem men allt ansvar ligger på mig och de frågar konstiga saker som ifall de ska hålla fast han? Wtf?! Och har gett mig rådet att skuldbelägga honom "Vi har ju bestämt att du ska vara här för mamma ska jobba och mamma kan inte jobba om du inte vill vara här" typ såna konstiga saker. Uppmuntrar honom att vara "kär" i flickorna där borta? Öhh..Trodde förskolan var en pedagogisk verksamhet där föräldrar ska kunna lämna sina barn tryggt på för att kunna jobba? Ingen som hälsar på han, förutom barnen, när han kommer. Jag får ett nick om att de ser oss, inget mer. 

I förra veckan satt jag i ett långt samtal via telefon med ena personalen men över helgen kom vi överens här hemma om att vi skiter fan i detta. Jag orkar inte och jag blir så stressad över allt så det är bättre vi säger upp platsen och får en lugn och fin mamma och en Leon som är nöjd. När jag sedan på måndagen bad personalen om en blankett om uppsägning, samma person jag pratade med i telefon, så gav hon mig den bara. Inget övertalande, inget försök att förstå, inget. 

Men Jolie, som går på samma förskola fast annan avdelning, ahh kunde inte önska mig ett bättre ställe att ha mina barn på. Skulle utan att tveka kunna sätta Varya där (!!) men. Hon har inga problem med hörseln. Tyvärr. 

Hade vi inte haft farfar (och min kusin Roger och faster Elin vissa gånger) så hade det aldrig fungerat att jag jobbar de här kvällarna jag gör. Varje dag är jag så tacksam, för nu vet jag hur svårt andra kan ha det. Och jag har världens bästa arbetskompis som ordnat med schemat, tack gode Gud säger jag bara. 
Så igår var vi på stan och shoppade loss på nya spel och andra roliga saker som Leon kan pyssla med när han är hemma. Det blir så lätt att han sätter sig och spelar eller tittar på film, han är inte riktigt av samma sort som Liam och Marlon men vill gärna vara med och göra som dem. 
Jolie är ju så rolig för hon är besatt av bebisar. Allt som har med bebisar att göra. Hon snor blöjor ur blöjpåsen och viker och ordnar med sina bebisar, så jag har satt igång att sticka en miniblöja som hon ska kunna använda till sina dockor. De ska kissa och bajsa på pottan, ammas och bäras i bärselen. Och köras i vagn. Ibland är hon själv bebis och "gråter", leker att saker är blöjor. Hon tog en bok och skulle ha som blöja på sig själv. Ja, ni hör ju. Besatt mamma gör sitt barn besatt av blöjor. Hon tar små handdukar och annat att vika ihop, hon har lärt sig vad man kan använda ;) Och mitt hår! Fan, det har växt minsann! Inte konstigt jag haft såna utbrott, varit less på skiten och blivit tokig på det i omgångar. Jag köpte snorbillig honung av en gammal jobbarkompis som jag har börjat tvätta mitt och barnens hår med. Och varvar med balsam såklart. Poff! Jag som aldrig haft långt hår. Vad ska jag göra nu då? .. 

Oj, klockan rusar iväg och alla ligger huller om buller i den här lägenheten och snarkar ;) Gissa vem som sover mest högljutt? .. Jolie. 

Och om jag inte nämnt det innan så, fan vad jag älskar att känna att jag är hemma! Jag älskar vårat Örebro, kommer aldrig mer lämna den här bästa staden! God natt. 


Lämnade Korvar
Postat av: Eme da tjatröv

Skrivet 2014-02-06 Klockan 11:34:29
Fyfan vilka fröknar på Leons dagis, dom har ju helt fel jobb, dom borde ju värna om barnen OCH föräldrarna? Nej usch, förstår att han inte vill vara där, vem vill bli nonchalerad liksom :( dom borde ju iaf va intresserade av att fråga varför ni säger upp platsen?
URL: http://emeliestroem.wordpress.com

Postat av: Sofie

Skrivet 2014-02-06 Klockan 22:59:41
Det du säger om personalen låter helt otroligt. Jag är förskollärare och jag lovar dig att varken jag eller någon annan jag jobbar med skulle bete sig på det viset! Jag tycker du ska prata med förskolechefen så att hen kan prata med dem!? Jag har nyss haft inskolning av ett barn där föräldrarna inte kände sig trygga med att lämna sitt barn hos oss pga av mycket konflikter bland barn osv, därför hade jag, chefen och föräldrarna ett möte om hur vi skulle gå vidare och tog oss till deras åsikter. Så här i efterhand är vi tacksamma över att de vågade säga vad de tyckte för vi hade fastnat och behövde få kritik för att få upp ögonen för det som inte fungerade så bra :)

Svar: Leon var väldigt självgående och ville leka med barnen på inskolningsveckan, det gick jättebra. Men sen tvärvände det och han vägrade. Personalen hade inte tid och jag visste aldrig vem jag skulle vända mig till. Efter har de inte brytt sig om att hjälpa till. Jag har suttit i möte, haft telefonsamtal och pratat med personalen på Jolies avdelning men helt utan intresse känns det som. De verkar inte veta själva vad de ska göra.
Jag har pratat med en som jobbat där (en bekant till mig) som vet hur det är där (efter att jag varit frustrerad och förbannad) men hen ville inte berätta för hen visste inte om det förändrats där sen dess. Det har det tydligen inte. :(
KalsongMorsan

Postat av: Mammalola

Skrivet 2014-02-07 Klockan 11:23:23
Det är verkligen personalen och de enskilda personerna som sätter kvalitén på skolor och förskolor, enligt min upplevelse. vilket egentligen är rätt kasst för man ska inte behöva förlita sig på att en utbildad, eller någon som iaf valt att jobba med barn har psyke nog att klara av det.Låter klokt att du sa upp platsen tycker jag :)


Innan du kommenterar

Inga skitkorvar publiceras, de spolas bort med det samma!
Bli en korvföljare du med:
bloglovin

Namn:

Email: (visas ej)

Blogg:

Din Korv:

Ska du lämna fler korvar? Bocka i rutan!
Trackback
RSS 2.0