Startsida | Varför Korv? | Bloglovin' | Twitter | Facebook | Bloggdesign

Lilla Jolie.

Skrivet 2014-04-04 klockan 23:52:19
Jolie hade tid hos tandläkaren idag. Hon har vetat om det och vi har pratat med henne vad de brukar göra. Hon var lite blyg och ville inte sitta i stolen så hon fick sitta där i mitt knä. Vi småpratade lite med tandläkaren och det visade sig att tandläkaren tecknar flytande! Så hon började teckna samtidigt som hon pratade och förklarade väldigt tydligt. När Jolie förstod så gapade hon, tandläkaren fick räkna, känna och skrapa helt utan problem. 
Tänk vad fantastiskt! En sån liten sak, att kunna teckna så det hörselskadade barnet verkligen förstår vad hon säger! Jag kommer aldrig byta tandläkare åt Jolie! *klappar händerna* 

Varya blev jätteblyg och ledsen när hon satt där ensam i sin vagn när den andra tandläkaren kom in och hon inte visste var hon skulle ta vägen, då kommer en förbipasserande tandläkare och ger henne en liten leksak. Helt otroliga! 

Nu har jag verkligen fått se att det finns BRA barntandläkare på våran folktandvård. De som de större barnen träffat har ju varit riktigt otäcka och obehagliga så de har lagt ansiktet i händerna och gråtit. Och mina barn lyssnar verkligen när man pratar med dem, så de har verkligen varit uschiga. 

När vi var klara fick alla Jolie och Leon också varsin leksak som de fick välja ur skåpet där de förvarar sakerna. Jolies tänder var väldigt fina och vi måste försöka få henne att sluta med napp. Det blir svårt, nappen är hennes trygghet och det är en vana att ha den i jämt, både för oss och henne. Den bara sitter där. Jag måste bättra mig på att plocka undan dem, bara ta fram dem vid tröst och sovadags. Hon kan inte bita ihop framtänderna, det är sån stor glugg där. 

Efter tandläkaren besökte vi öppna förskolan. Jolies favoritställe! Hon blev väldigt förvirrad när man tecknar "öppna förskolan" eftersom "förskola" är samma tecken som "dagis", vi säger dagis här hemma. Hon vet hur "skola" tecknas, så hon tycker det ska tecknas "öppna skolan" haha :) Hennes tanke är ju helt logisk. 

Jag och Tobbe var på utvecklingssamtal med Jolies pedagog och special pedagogen på förskolan på eftermiddagen. Det går så bra för henne och deras beskrivning och den bild de har fått stämmer såklart inte med vem hon är hemma! Det är ju oftast så ;) När vi berättade om hennes vrålande så ville de ha filmbevis för de kunde inte i sin vildaste fantasi föreställa sig det. Mycket ser vi lika på henne. Hon är väldigt sen i talet och pratar bebisspråk kan man säga. Hon får väldigt mycket tal här hemma, blandat med mer och mer tecken. När Jolie pratar och berättar är det mycket känslor och det har de också sett. "Näpen" är ett ord de använde för att beskriva henne. 
När de frågade om det var något vi funderade på satt både jag och Tobbe och tittade på varandra som frågetecken. Jolies avdelning är den bästa jag någonsin haft ett barn på. Jag, som alltid klagar, är en jobbig genusmorsa och hittar massa onödigt att störa mig på..Har aldrig tänkt något dåligt eller något alls om dem! Skulle utan att tveka kunna sätta in Varya där men hon är inte hörselskadad vad vi vet, tyvärr. Så goa, fina, underbara pedagoger. Snälla barn, fungerande liten grupp, ljusa och öppna lokaler. Vi pratade även om att kanske utöka Jolies tider. 

Just nu är hon endast på förskolan när jag jobbar, dvs varannan vecka totalt 12 tim/2 dagar och varannan totalt 9tim/2 dagar. Eftersom det är så liten grupp tänker jag att det är bra för henne att få utvecklas i teckenspråket med andra barn och vuxna. Det känns bara bra att ha henne där. 

Lilla Jolie. Hon är så liten, så liten. Men verkligen ingen man sätter sig på. Så jävla bestämd och gör som hon vill. Så är hon världens goaste ibland och ska mysa och kramas. För snäll ibland. Hon och Varya har börjat käftas, retas och bråka. Varya slåss och gör Jolie illa men Jolie rör aldrig, aldrig Varya eller gör henne illa tillbaka. 
Lämnade Korvar
Postat av: Janpan

Skrivet 2014-04-05 Klockan 07:51:51
Så roligt då det känns bra med dagiset! :)

Postat av: Therese Carlsson

Skrivet 2014-04-07 Klockan 11:49:44
Har ni flyttat tillbaka till er lägenhet ?

Svar: Ja, i oktober :)
KalsongMorsan

URL: http://www.nattstad.se/teaocohfadi

Postat av: Frida

Skrivet 2014-04-07 Klockan 20:28:27
Goa korvunge!

Svar: Puss <3
KalsongMorsan

URL: http://livetmedtresinnen.wordpress.com


Innan du kommenterar

Inga skitkorvar publiceras, de spolas bort med det samma!
Bli en korvföljare du med:
bloglovin

Namn:

Email: (visas ej)

Blogg:

Din Korv:

Ska du lämna fler korvar? Bocka i rutan!
Trackback
RSS 2.0