Startsida | Varför Korv? | Bloglovin' | Twitter | Facebook | Bloggdesign

Långfredag.

Skrivet 2014-04-18 klockan 19:21:18


Jag och Varya på morgonen. En yrvaken mamma och stor bebis som gosar och kramas med tuttarna. Enligt Varya är tuttarna snälla och gosiga och de säger "gosigos" när man frågar "Vad säger tutten då?". Tuttarna verkar vara två egna personer som hänger på mamman och vill kramas med den stora bebisen. 

Jag har ju både Varya och Leon hemma pga för mycket barn på förskolorna. Två eftermiddagar varje vecka är farfar här de timmarna jag är borta tills Tobbe kommer hem från jobbet. Nu har farfar sagt upp sig, jag har inte frågat varför för det har jag ingen tanke på. Jag har bara varit tacksam att han ställt upp så mycket i snart ett års tid. Så..Jag hade ju egentligen bara tänkt jobba timmar när de behöver vikarie men både jag och min brukare trivs så bra ihop så jag är fast ordinarie och har ett rullande schema. Och jag hade ju tänkt ha Varya hemma så länge farfar kunde ställa upp. 

Att sätta henne på förskola, aldrig i hela mitt liv. Nej. Absolut aldrig! Men nu har en bekant till mig startat upp som dagmamma och hennes verksamhet kommer igång i höst. Perfekt. Kan inte tänka mig något annat ställe att ha Varya på. Jo, Jolies avdelning på hennes förskola men som jag berättat innan så är det omöjligt eftersom Varya inte är hörselskadad. Så nu skickas ansökan in snart..

Dagmamman är en ascool hemmaförälder, ekologisk, fattar genustänket och är bara så ball. Hon kommer ha tid för Varya, hon kommer hela tiden kunna ta hand om sina dagbarn, alla kommer känna sig sedda. Jag kommer kunna jobba mina eftermiddagar tryggt utan en klump i magen, oro i hjärtat och tankarna någon annanstans. 

Sen måste jag säga att jag är så förbaskat jävla trött på alla människor som tar åt sig personligen av det jag och vi gör. Jag tycker jag är väldigt tydlig med att tala om varför jag tycker och vi gör som vi gör. Så fort jag uttrycker mig med glädje över något fantastiskt jag 'hittat' eller kommit till insikt med så ska alltid, alltid någon ta åt sig personligen och få mig att känna mig dålig för att andra tar åt sig. Jag vill kunna leva utan dålig samvete, utan ont i magen, jag vill ta reda på saker, jag vill veta, jag är nyfiken på det 'annorlunda' sättet att göra och jag följer nästan alltid magkänslan. Min magkänsla. För att vi ska kunna må bra. Gör andra detsamma så ska de inte behöva ta åt sig av att jag gör som jag vill. Alla känner och gör olika, jag förstår det. 


Kommer ni ihåg hur jobbigt vi haft det med insnöade dataspelande barn? Ett tag var det så jävla jobbigt. Gap, skrik, gnäll, gråt, panik, slänga igen dörrar och ännu mer skrik. Hela jävla dagarna. Nu känns det som barnen lyssnar. De stänger av, lyssnar på att de får spela sen om de gör något annat en stund och Marlon har börjat baka både det ena och det andra. Själv och enkla saker. Gott och mysigt blir det på köpet. Det har varit kämpigt men små stunder i taget och bara visa vad vi menar och det känns bättre i vardagen nu. Det blir en del panikartat ibland men så får det vara. Nu vill de lyssna för de verkar förstå konsekvenserna.  

Imorgon bitti startar mitt pass på jobbet kl 08 och sen går jag av på söndag morgon kl 07, så ikväll blir det chips, dricka, film och mys med mina killar. Småflickorna ska strax lägga sig. Och påskafton firas på söndag. Kommer sakna mina korvar men det är så kul på jobbet så dagen kommer ba' swisch, borta sen är det söndag morgon. 


Om en vecka fyller våran minsta korv 2 år.. ❤️ 
Lämnade Korvar
Postat av: Frida

Skrivet 2014-04-18 Klockan 20:32:16
Vilken tajming med dagiset. Som gjort!
URL: http://livetmedtresinnen.wordpress.com


Innan du kommenterar

Inga skitkorvar publiceras, de spolas bort med det samma!
Bli en korvföljare du med:
bloglovin

Namn:

Email: (visas ej)

Blogg:

Din Korv:

Ska du lämna fler korvar? Bocka i rutan!
Trackback
RSS 2.0