Startsida | Varför Korv? | Bloglovin' | Twitter | Facebook | Bloggdesign

God Jul!

Skrivet 2013-12-24 klockan 22:38:25


God Jul önskar familjen Korv! 

Farmor, farfar, Erik, Bronner, min faster och kusin kom hit för att fira tillsammans med oss idag. Som vanligt blir det alltid knytkalas, att alla tar med mat till julbordet och vi möblerar om vardagsrummet till en stor matsal. 

Barnen höll på att dö av spänning, vad fanns i deras paket?? Vi åt och sen bestämde vi att de alla fick dela ut och öppna INNAN Kalle Anka! Erik läste och Liam, Marlon och Leon delade ut. Sen var det paketöppning. Varya tjuvstartade och fick en sulky, Jolie tjuvstartade också och fick en bebis. Sen tog hon Varyas vagn och var nöjd. En bebis och en vagn, vad mer kunde hon vilja ha? ;) 

Liam fick bl.a. en surfplatta, Marlon en Nintendo 3DS (vi slog ihop oss för att ge dem det), Leon radiostyrd bil och motorcykel haha och det fulaste är att han kan styra dem båda med motorcykelns handkontroll! Så när han kör motorcykeln så kör den lilla bilen också omkring haha :) Jolie och Varya fick bebisar, små dockor och andra tillbehör. Sen fick de alla också pengar, kläder, böcker osv. Barnen är toknöjda med julaftonen. 

Jag fick en hårborste, äntligen! Har inte haft någon sen flytten ut i skogen för nästan ett halvår sen, den försvann. Men nu så. Tack, mitt hjärta. Har haft den bästa julaftonen någonsin, världens bästa, finaste familj! Underbaraste och finaste barnen! Nu ska jag försöka sova för imorgon är det jobb 07-21, puuuh ångest, tänk om jag inte vaknar! ;) Tack för idag alla inblandade! 

Bitare.

Skrivet 2013-12-18 klockan 08:18:25
Jag har tydligen fått ett bitar-barn! Har aldrig haft det förut, men den här skitungen biter sina syskon och mig. Varya! Hon gör det bara när hon är flyförbannad eller när syskonen inte bryr sig om henne. Helt plötsligt blir någon ouppmärksam biten i fingret. 
Nu har syskonen lärt sig att inte stoppa fingrar i hennes mun och säga "Bit!" ;) 

Liam och Marlon är i skolan så jag ska ta och städa, diska och tvätta innan vi åker iväg med Jolie till förskolan. Onsdag betyder att jag jobbar idag. Så farfar kommer sen. 

På fredag är jag ledig och Tobbe slutar tidigt och det är enda dagen vi hinner handla julklappar! Ska bli så mysigt, vi lämnar barnen hos farmor och farfar och åker iväg. Bara vi. Det här kommer bli en sån bra, mysig julafton! Jag skiter i snön, jag känner så mycket så jag bara går omkring och myser hela dagarna. Julkänslor och gos! 

Två veckor efter julafton fyller Jolie TRE år. Uff, snart tre år sen den lilla skitungen flög ut. Stora Jolie som bara växer både på längden och i utvecklingen. 


Finaste små.

Skrivet 2013-12-11 klockan 23:43:43
Både Liam och Marlon har varit hostiga, snoriga och jäkliga men jag hoppas det försvinner snart. Ingen av de andra är förkylda eller har hosta så det är skönt! 

Min faster och kusin som jag fick kontakt med för drygt ett år sen flyttade ju upp hit från ..Småland eller Skåne (håller ingen ordning eller skillnad påser där där nere) och vi har träffats en del på sista tiden, vilket är väldigt roligt! De bor nästan grannar med oss. Jolie och Varya är helt förälskade i dem. Min faster Ann-Britt använder såna där tunna strumpor så både Jolie och Varya tycke det är lite läskigt och säger "Ajaj, foten?" Haha :) Jolies favorit just nu är min kusin Roger. Tjatar och pratar om han och "gagis" hela tiden. Det känns skönt att de tycker så mycket om barnen och barnen tycker om dem. 

Jolie älskar sin förskola! Vrålar "gaaagis!! Åka gagis!" För här hemma kallar vi det dagis. Hon pratar på sitt egna sätt och försöker teckna, Tobbe har också kommit igång väldigt bra och tecknar förståeligt! De andra barnen har lärt sig mer tecken än 'kiss' och 'bajs' också ;) Märkte väldigt snabbt att Jolie är senare med talet och språk väldigt tidigt. Hon sa inte 'mamma' förrän hon var 17 månader gammal, 'pappa' hade hon sagt sen långt tillbaka. Men det var också då hon upptäckte Varya som hade hunnit bli 2 månader. 

Liam och Marlon, de är alldeles för stora nu. Men det går bra för dem i skolan och jag får nästan tvinga dem att umgås, göra och berätta saker för mig. De vill helst vara ifred, spela och bygga med lego eller hänga hos någon kompis. Jag jobbar ju 2-3 vardagskvällar i veckan så när jag väl är hemma vill jag ju vara med dem, men nää. Skitungar ;) I helgen kommer jag jobba nästan nonstop så vi har passat på att umgås. Vet ju att de saknar mig, de är ju vana att mamma alltid är hemma och fixar eller bara finns där. De båda har också börjat gå på fritids två eftermiddagar i veckan, så Tobbe kör runt för att hämta alla barn lite varstans när han ska ha dem själv. 

Leon vill absolut inte vara på förskolan. Jag tror inte han vet själv varför, bara att det inte känns bra så han är hemma. Igen ;) Vi tänkte börja en ny inskolning men jag sket i det. Ska jobba alla dagar efter julafton och innan så jag känner att jag vill ta det lugnt nu när vi kan. Har aldrig varit morgonmänniska eller hurtbulle så vi latar oss. Vill han fortfarande inte får vi ju säga upp platsen. Han är så pass stor att han är medveten om vad han gör för val och vad han vill. Tvångshålla, lämna gråtande barn, att han blir arg och sånt klarar jag inte. Det är ju vi, jag som behöver han honom där men..ja, han vill ju inte. Får se hur det blir efter nya året. 

Jolie, hon går bara glatt in och den som blir helt förstörd är ju Varya. Gråter, skriker och frågar "Bibbi??" Lilla hjärtat älskar sin lilla storasyster. Idag fick de kramas ordentligt innan Jolie lämnades och fröknarna tycker så mycket om henne. Alla gör det, älskar henne. Haha djävulsbarnet. Hemma, men inte borta - som det brukar vara. 

Ikväll kom barnens faster, utan att de visste om det. Bästa var Leons reaktion, han var inne på Liams rum och dörren är stängd. Jag och Elin är på väg, han öppnar dörren och tappar hakan och slänger ur sig "HEJ!!" Och ramlar ner på Liams säng. Sen garvade, skrattade och busade han ända tills Elin gick. 


Löss.

Skrivet 2013-12-03 klockan 11:42:52
Leon hade kliat sig i huvudet i några dagar och jag hade letat i hans huvud efter löss men hittade inget. Använde dock bara mina händer att leta. Men så i söndags stirrade jag mig nästan blind på hans hårbotten och såg de äckliga krypen!! Tobbe åkte och handlade lusbehandling och Leon jublade över att äntligen få klippa av sig håret! Jag grät, hans fina, blonda och långa hår!! 

Man måste ju inte klippa av håret men det blir så mycket enklare att få bort skiten. Han hade så mycket tovor i bakhuvudet, nästan som dreads som jag inte fick reda ut ändå. 

Han har inte haft kort hår sen vi rakade av det på han som 2 åring :'( 

RSS 2.0