Startsida | Varför Korv? | Bloglovin' | Twitter | Facebook | Bloggdesign

Höstlov.

Skrivet 2012-10-31 klockan 11:36:36

Det händer inte så mycket här. Barnen är hemma hela veckan på höstlov. Frågan är ju bara vad jag ska göra med dem. Det enda de vill göra är att bygga med lego ;) Det är skitsvårt att få ut dem. Tråkbarn.

På ett sätt är det skönt att bara slappa också. När det är skola och dagis är jag knappt hemma mellan alla spring, hinner typ in, byta blöja, värma gammalt kaffe och få i Jolie att äta för sen ska vi ut igen. Hela eftermiddagarna är det barn som ska berätta, visa och ta sin tid så så blir det lite att hinna med städ och disk. När Tobbe kommer hem är det mat som ska lagas och barn som ska läggas. Så jo, det är rätt skönt nu att ha barn som vill vara tråkiga :)

Emelie har flyttat till Sthlm igen nu så jag får inga spontanbesök eller knappt besök alls längre. Det kändes så skönt när hon bodde här, vi umgicks och Elvira var här ibland när Emelie tränade och såna saker. Vi har haft våra bråk och tjafs men vi är syskon och hur mycket vi än bråkar och tramsar så måste vi lösa det, vi ska ju leva med varandra för resten av livet. Sen är vi ju vuxna och inga långsinta små skitungar som inte kan prata eller ta ansvar.

Potträningen med Jolie går jättebra! Hon är inte rädd för att kissa längre, alls. Hon kan ibland kissa på golvet men det gör inget, hon är inte rädd. Och att bajsa utan blöja har aldrig varit ett problem. Just kisset har hon varit rädd för. Men varken Jolie eller Varya kissar när de sover så de sover alltid utan blöja, helt nakenfisrumpiga på dagarna. Jolie vaknar ibland torr på morgonen så det är roligt.

I några dagar har Varya varit rutten i magen, som Jolie var förra hösten när hon reagerade på mjölken i välling och gröt. Slemmigt, vattnigt, genomskinligt och stinkande så jag uff måste andas med munnen. Så vi ska prova majsgröt och funkar inte det så blir det EnaGo som Jolie fick. Jävla skitgrejer de stoppar i mat som våra älskade små liv ska äta. Men jag ska försöka göra mitt bästa att göra hemmagjort istället.Snart slut på oktober.

Skrivet 2012-10-30 klockan 10:02:04


Älskade liten.

Skrivet 2012-10-15 klockan 22:27:49

De här senaste månaderna har varit tuffa, intensiva och otroligt psykiskt påfrestande. Jag har gråtit, bett om ursäkt för mitt humör, tappat bort mig själv, varit otroligt vilse och många gånger inte känt igen mig själv. Jag är så otroligt glad att Varya är lugn och fin nu. Jag vet att jag tjatar :) Jag kan fortfarande inte tro det är sant. Fina unge, jag älskar henne mer än jag trodde var möjligt. För 3 veckor sen bearbetade min hjärna den psykiska pressen och jag blev rädd, rädd för att göra det min hjärna tänkte.

Att inte vilja ha, ta hand om eller vilja älska mitt eget barn. Men nu känns det inte alls så längre.

Varya har börjat äta gröt. Första gången var det massa miner, det smakade och kändes konstigt men efter det slukar hon gröten glatt! Hon vet precis vad som väntar när mamma börjar blanda, hon tittar med sina stora ögon och mumsar med blicken. Hon har också börjat ställa sig i krypposition, på alla fyra och gungar framåt.

Söta, stora och tjocka bebis! Just nu är favoritgrejen att titta och utforska fingrarna. Hon sitter och tittar, pillar och känner på sina fingrar så ögonen går i kors. Hon är så glad jämt. Så fin och underbar.

Marlon har mer och mer börjat närma sig henne. Han busar och leker med henne. Han sa en gång, förut när hon bara skrek och skulle vara hos mig, att han inte tyckte om henne för att hon tagit hans mamma. Jag förstår han, lilla Marlon.. Men nu ikväll ville han till och med att hon skulle sitta i hans knä! Leon har hela tiden varit upp över öronen förälskad i henne, han ska bära, hon ska sitta hos han och han bryr sig inte om hon skriker. Han har suttit med en flyförbannad och galen Varya i knäet och njutit. Knasboll :)

Jolie är också så fin emot henne, pussar och klappar, hämtar saker, ska mata henne och tjuvar också Varyas leksaker ifrån henne.

Nu njuter vi av tiden.Våran konstnär.

Skrivet 2012-10-12 klockan 20:38:08

Ser ni vem Liam ritar?


Stoltast i hela världen.

Skrivet 2012-10-11 klockan 09:21:37

Varya kissar och bajsar ju som bekant både på potta och toalett. Jag har rutinpottat henne bara eftersom hennes amningsbajs oftast flyger ut med fisar. Sen när hon börjar äta mer så hoppas jag kunna slippa bajsblöjorna helt :)

Iaf så har Jolie varit med hela tiden och hon är absolut inte rädd för att sitta varken på pottan eller toaletten utan det hon är rädd för är när det kommer. Hon har skrikit, vridit sig och visat tydligt "jag är nödig!" och hållt sig till hon fått en blöja. Men i förrigår bajsade hon helt utan problem på pottan, och igår igen! (vart så glad att jag mms:ade en bild till Tobbe som inte var hemma just då) Kisset tänkte jag skita i och fortsätta erbjuda blöja, fokusera på communication - men så sätter hon sig själv och kissar också!

Jag är så otroligt stolt! 2,5 månad tog det innan hon vågade slappna av och låta det komma! Hon har kissat på toaletten innan men då blev hon rädd för kisset. Det känns ju konstigt för henne när det bara flyger ut i luften när hon är van att det blir varmt.

Men nu så har det äntligen lossnat! Yay! Äntligen kan vi komma i tid att hämta Leon. Hon har alltid bajsat precis när vi ska gå så det har blivit duscha och byta kläder, sånt stort bajs. Varya, hon trycker på för glatta livet och blir skitglad när hon får pottan. Hon signalerar inte så tydligt så jag får mest gå på känsla, nu känns det som hon ska bajsa.. Sen kommer det.

Nej, jag är så fruktansvärt stolt över Jolie haha och hon själv bryr sig inte. Utan hon bara visar att vi ska kasta kisset och sen tvätta händerna. Sötunge!!
Lugnt.

Skrivet 2012-10-08 klockan 17:19:58

Nu när Varya lugnat ner sig, som det verkar så kanske jag kommer igång igen. Med bloggandet :) Jag har ju iPhonen nu också så det går lättare att komma åt.

Känns som jag kommit ur en slags överlevnadsdvala som varat i ungefär 5 månader. Men vi vet ju aldrig, det kanske bara är en tidsperiod nu som det är lugnt. Jag njuter och tjatar, jag vet. Leon var ju sån där tills han var runt 1,5 år. Då lugnade han ner sig. Och Varya har varit 20 ggr värre än vad Leon var ;)

Varya håller på att nosa på strl 74 ;) Tjockis. Hon har några små kläder i den storleken som Jolie hade bara för någon månad sen. Och imorse hann jag äntligen fånga hennes morgonbajs i pottan! Hon sover alltid när jag går upp och när jag hör att hon vaknat så har hon alltid bajsat. Men inte imorse, så jag tog av blöjan och hon satt en stund på pottan. Sen kom morgonbajset, ett stort lass och en massa kiss. Slippa söla och torka bajsblöja :) lilla bebis. Redan 5 månader.

Hon har börjat vända sig till mage också! Utan att ha tränat innan, bara sådär en dag. Nu vänder hon sig hela tiden utan att fatta vad hon gör. Leon var ju helt galen; låg på golvet och reste sig från mage, till knäna och sen ståendes emot ett parkeringshus när han var 6 månader! Galna barn. Varya ska bara ligga och tutta, bli tjock och gosig.

Tobbe är borta ikväll så när det känns lugnt med de små ska vi börja med maten. Barnen får hjälpa mig.
Marlon och skolan.

Skrivet 2012-10-08 klockan 10:39:01

Ja, jag har helt glömt bort att berätta hur det går för Marlon i skolan - för att det går så bra! Hurra! Han går helt själv in i skolan, aldrig några problem. Han håller stenhård koll på vilka dagar han ska göra vad. Bra det med en mamma som ofta glömmer vilka dagar som var vad ;)

Han har många kompisar, han är alltid i full fart att leka när han hämtar han i skolan. Han reagerar inte ens när han ser mig och småsyskonen. Ibland springer Leon efter honom, jagar och ropar, Marlon vill inte hem än. Han har haft med sig en kompis hem! Och en annan kompis bor på gården som han brukar följa med hem och ibland är de här och leker.

Marlon är väl medveten om sina svårigheter och berättar själv om när han "blir såhär" som han själv säger, när någon har velat prata och han i inte kan. När han ska följa med hem och måste gå upp innan för att hämta sin jacka kan han tycka det är jättejobbigt, det finns andra barn där som inte går i hans klass. Annars har han väldigt mycket kompisar på skolan som går i andra klasser.

Det har gått så bra allt att jag knappt aldrig tänker på hans svårigheter längre. Och när de visar sig påminns jag igen.

Marlon är en tröttmössa på morgonen, ligger länge och drar sig ;) Sen rullar allt på.

/stolt mamma.


Söndag.

Skrivet 2012-10-07 klockan 21:00:33

Vi har provat hörapparaterna på Jolie och hon vill ha på sig dem. Hon skrattar, lyssnar och busar och sen tar hon av sig dem efter en stund, vill ha i dem och tar av sig. Hon säger inte emot eller blir arg. Hon tycker om dem, är nog de fina färgerna :) Vi vet inte än om hon kommer att behöva teckenspråk men jag brukar använda stödtecken ibland utan att jag tänker på det.

Leon är jättenyfiken och vill också prova. Han får det men Jolie vill snabbt ha dem tillbaka sen. Han är helt plötsligt också hörselskadad, han vill också ha. Lilla knasiga barn.

Marlon är också rätt rolig. På förmiddagarna har de fruktstund och han har mer 'matsäck' med sig till det än vad Liam har på sina utflykter. Tre dagar i rad blir det utflykter på skola och dagis, en för varje barn.

Varyas snälla, behändiga humör håller fortfarande i sig. Peppar, peppar. Nu får jag iaf skita färdigt, förut fick jag 'klippa' halva korven för att skynda att ta upp henne. Jag får äta, jag får klä på mig, jag kan duscha och jag älskar henne såå mycket. Underbara, glada tjocka bebis. För två veckor sen ville jag adoptera bort henne, försökte ju på facebook att låna ut henne på foder i ett år eller så. Folk gillade bara eller trodde jag drev. Förut grät hon konstant så fort jag la ner henne "Jag dör, jag dör!!" men nu är det mer låtsatsgråt ;)

Igår var varmvattnet borta pga brinnande elverk eller vad Eon nu är så jag kunde inte färga håret, idag kom det tillbaka så det är vad jag ska göra nu; färga håret!

Ps, är det något jag missat att blogga om eller något ni undrar/önskar så säg till. Saknar att blogga, faktiskt. ;)


Hörapparater.

Skrivet 2012-10-04 klockan 13:34:16
Igår var jag med Jolie till audiologen. När jag ändå var där så passade de på att kolla Varyas hörsel, hon hade en tid nästa vecka. Skönt, så slipper jag springa dit igen. Varya hör utmärkt, inget fel på hennes hörsel. Jag kommer ändå att boka nya hörselkontroller när hon blir äldre.
 
Jolie fick sina hörapparater igår. En rosa & en grön, så det blir lättare för både henne & andra att hålla koll på vilken som är till vilket öra. Hon satt i mitt knä när Åsa stoppade in dem i öronen på henne. Hon sa inget & eftersom hon satt i mitt knä vet jag inte hur hon reagerade med ansiktet. Sen drog hon ur dem  försökte stoppa in dem igen. Hon fick också med en säkerhetsgrej som vi trör runt apparaterna & klämmer fast i tröjan. Blir roliga 'böter' om vi tappar bort eller någon går sönder; 1000kr/styck. Vi provade dem inget mer igår.
 
Leon har varit jättenyfiken på apparaterna så vi provade att ta på henne dem imorse, även Leon fick prova att ha en i örat ;) Hon vill ha på sig dem men tar av sig dem & vill ha dem igen. Habiliteringen kommer att hjälpa mig så jag får tips på hur jag ska göra för att vänja henne vid dem. Jättesmå & söta är de!
 
Nu hoppas vi alla att Jolie slutar skrika ;) Nu kanske hon hör hur det låter. Älskade lilla Lill-Fisen.
 
Vi kommer också att överväga dagis för döva & hörselskadade. Vi bor ju ändå i Örebro, vi behöver aldrig flytta om det skulle bli så att hon behöver teckenspråket i skola osv. Funderar även själv på att skaffa egna nya hörapparater. Mina sista gjorde jag som 19 åring tror jag? Så det blir en mer naturlig grej för henne, att någon annan också har det. Hon känner ju ingen som använder det.
 
Nu ska jag väcka Jolie så vi kan gå & hämta Leon på dagis. Sen måste vi handla. Uff, tycker det är såå tråkigt att handla :)
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0