Startsida | Varför Korv? | Bloglovin' | Twitter | Facebook | Bloggdesign

Tutts.

Skrivet 2012-11-27 klockan 18:49:39

Haha våra pojkar kommer ju inte växa upp med en sexualiserad syn på bröst då de ser sina småsyskon växa upp vid mina. Som Varya, hon grabbar tag i tutten och hoppar och studsar runt bredvid mig. Som hon skulle galoppera på en häst och hålla fast i manen. Liam har skitkul åt det och garvar så han gråter och knappt får luft.Blöjfritt.

Skrivet 2012-11-26 klockan 00:41:44

Idag blev våran älskade Varya hela 7 månader gammal! Hon är ju helt fantastisk. Världens gladaste bebis varje morgon.

Igår var Varya blöjfri hela förmiddagen och kissade bara på pottan. Jag kom på det när vi varit vakna ett tag så hon fick fortsätta vara blöjfri. Hon använde 0 blöjor på hela dagen och kissade nästan bara på pottan och toaletten. Något kiss kom i matstolen.
Idag har hon använt en tygblöja. Det var under besöket vi fick av farmor, farfar, Erik, Elin, Danne och Tuva.

Jag ser inga tecken alls på henne att hon ska kissa så jag rutinpottar henne. Sätter henne på pottan och säger "kss" och så kommer det kiss. Hon har pottats i några månader nu men aldrig heldagar. Och jag vet ju ungefär när hon brukar kissa. Med bajset är det enklare.

Jag trodde aldrig jag skulle få tid till detta, att ECa henne. Jag trodde alltid att det var allt eller inget. Men man får göra precis som man vill. Det är roligt, hon lyssnar och känner själv. När hon inte är kissnödig så reser hon sig upp att stå, hon visar tydligt att hon inte är kissnödig.

Älskade lilla fis.
Isbit.

Skrivet 2012-11-24 klockan 17:28:20

Under den perioden som Varya var så extremt krävande (1,5-5 månader) så märkte jag en konstig sak. Varje kväll la jag henne i sängen att sova för natten medan Tobbe la de andra barnen. När Varya somnat in ordentligt så kröp jag upp ur sängen för att umgås med Tobbe.
När vi sedan la oss själva att sova och jag kröp ner hos Varya var hon helt iskall. Även om hon låg på en filt och hade täcke över sig. Jag skrev detta på Facebook och en vän kommenterade att Varya kanske hade dålig blodcirkulation, många kanske skulle tänka det om jag berättade om detta konstiga.

När Varya blev 5 månader hände något. Hon panikskrek inte efter mig längre. Hon kunde vara i pappas famn utan att skrika och fortfarande idag säger många att hon känns så lugn och att hennes gråt är helt annorlunda. Men idag när jag kryper ner hos Varya för att sova har hon normal kroppstempratur. Även om hon rullat runt och sparkat bort täcket är hon aldrig kall som en isbit längre.

Hon är så mysig och gosig, älskar att bli klappad på och smekt på kinder och under dubbelhakan.Nakenfis.

Skrivet 2012-11-23 klockan 18:21:01

Jolie är den största nakenfisen som finns! Jag har aldrig varit med om något liknande. Så fort hon får kläder på så drar hon av dem, hon byter hela tiden och värst av allt är morgnarna. När vi ska iväg, alla är påklädda och klara, ska bara hämta skötväskan..Så står Jolie där helt naken!!
Gaah, unge! Allt, varenda tråd är av. Ska börja tejpa fast kläderna med silvertejp ;)

Nu är Jolie helt blöjfri. På nätterna också. Världens bästa Jolie! I januari blir hon redan två år, men hon är fortfarande så liten. Varya växer ikapp så de två har snart samma storlek på kläder ;) Jolie väger bara något kilo mer.

Underbara skitunge.Arg mamma.

Skrivet 2012-11-21 klockan 19:15:06

Nu är jag arg mamma. Det är väldigt längesen jag var irriterad och arg, så jag får som en klump i magen som värker.

Liam har i alla år, från dagis till lekis och på alla utvecklingssamtal i skolan fått oerhört bra omdömen. Han är snäll, omtänksam, låter alla vara med, retas aldrig, är otroligt medveten om mänskliga rättigheter och är väldigt insatt i genusfrågor. Han ser inte, aldrig, ner på det 'tjejiga' eller att 'tjejsaker' är fjantiga. Han är otroligt medveten, klok och förståndig. Sen har han ju mig som mamma. Så ja, han är knäpp och säger ofta saker för att se hur folk reagerar. Typ säger snoppface åt sina vänner.

Nu har klassläraren satt ihop en killgrupp, där de ska träffas en gång i veckan, prata olika saker, ta hem papper som vi föräldrar ska prata om med pojkarna om deras uppförande osv. Hur kan de sätta in Liam i den gruppen, bara för han är pojke? Jag blir så förbannad. Liam har inga problem. Han har varken uppfattningssvårigheter eller är respektlös pga sin snopp. Men nu ska han vara med bara för han är pojke. Det enda jag vet är hans 'problem' är att han dras med i skratt och bus men han förstår om man säger åt han. Mer än så är det inte.

Tror de att vi fostrar han att vara en 'riktig' pojke, värdig att bära sin snopp? Att vi en 'såna' föräldrar som säger "pojkar är såna" och inte stoppar dåligt, grabbigt beteende? Att vi inte pratar med han? Vilka tror de att hans föräldrar är? Suck. Imorn blir det att få tag i hans lärare och bestämma möte.

Bloggen.

Skrivet 2012-11-19 klockan 23:38:29

Min blogg har i många år varit en stor del i mitt liv. När jag började skriva på lunarstorm våren -02 så visste jag att min dagbok skulle vara jag. Spegla mig, mina tankar och mitt sätt att säga saker och se på saker. I början var jag väldigt barnslig, det var svårt att läsa allt flummigt och det var felstavningar. Medvetna såklart.

Bloggen har varit ett sätt för mig att bearbeta saker, händelser och ett sätt att utvecklas. Jag har skrivit mycket knäppa saker, det var så jag tänkte då och i allt jag levde i. Jag har alltid varit öppen, nästan för öppen kan en del ha tyckt. Men sån är jag. Jag har älskat att blogga, berätta om saker, se saker på nya sätt och igen, fått utvecklas som person.

Jag tror att den största anledningen till att jag glömt bort bloggen är för att jag känner mig färdig. Jag är medveten, jag förstår och jag ser. Jag har inte så mycket frågor kring saker längre och jag behöver inte längre andras bekräftelse på att jag verkligen är ensam om att vara Jenny. Jag älskar att vara öppen, vulgär, frågvis, jag älskar att diskutera, filosofera, vända på olika frågor, fundera på saker och tänka. Det har jag alltid gjort. Jag älskar att se andras reaktioner och testa andra i hur jag lägger fram ord och ämnen.

Jag älskar att skoja men kan vara allvarlig och seriös. Jag saknar som fan att blogga och jag tycker det är tråkigt att vara 'färdig'. Färdig i hjärnan. Fullmatad. Nu finns det inga mer 'träsk' längre som jag är intresserad av att gräva ner mig i. Det har alltid känts som jag är på jakt efter nya ämnen. Jag är färdig med min mamma. Jag har ältat och bearbetat min barndom. Jag har släppt det och har gått vidare. Mycket finns kvar och kan återkomma men jag ser trådarna och mönstret. Jag är färdig med genus, det är så självklart. Alla vill inte eller är intresserade men jag tycker fortfarande det är roligt att ifrågasätta. Jag lever i tygblöjsträsket med EC. Jag vet allt jag behöver veta.

Jag vet vem jag är. Jag vet vad jag vill, vad jag tycker, var jag är på väg och jag njuter av att leva.

Den här bloggen kommer nog inte läggas ner, utan blir en vanlig tråkig en-mammas-vardags blogg. Och mina små problem jag ev kommer skriva kring barnen och olika sätt att hantera saker är absolut inga pikar mot andra och deras sätt eller jag vet bäst. För det har jag aldrig velat att någon ska känna.

Med det sagt hoppas jag att bloggen får nytt liv.


Lördagkväll.

Skrivet 2012-11-10 klockan 20:57:18

Jag tänkte skriva på ett långt inlägg men det gör jag imorgon eller när jag får tillgång till min dator. Det går lite snabbare än att sitta på mobilen. Har sett att det blir en del felstavningar ;)

Liam har varit borta hela dagen, han ska sova hos en kompis i natt. Känns tomt och konstigt med ett barn borta. Vi pratade nu ikväll på telefonen, han ville absolut inte att jag skulle komma dit och säga god natt ;) Efter kvällsmaten varje kväll så stänger han in sig på sitt rum, kollar på tv och väntar tills Varya sover. Då kommer jag in och vi pratar en stund och säger god natt.

Lilla, stora Liam. Han är så stor i sitt sätt, väldigt ansvarstagande och jag har alltid tyckt han varit så klok för sin ålder.

Nu blir det film med min make.
Blöjfritt och tjock bebis.

Skrivet 2012-11-09 klockan 08:24:58

Nu är Jolie helt blöjfri på dagarna. Hon sover med blöja på natten, det är alltid Marlon som tar upp henne och när jag tar av blöjan har hon nog precis kissat för det är så lite och fortfarande varmt. Sen kissar hon bara på pottan resten av dagen. Hon har blöja när vi hämtar och lämnar i skola och dagis men den är torr när vi kommit hem.

Världens bästa Jolie. 3 månader tog det från att hon vågade sätta sig på pottan tills hon kissade på den utan problem. Hon var så rädd för att kissa utan blöja, hon höll sig jämt tills hon fick en tygis att kissa i, då fokuserade jag bara på hennes signaler så hon förstod att mamma förstår. Sen kissade hon på golvet några gånger utan att vara rädd, då bar jag henne bara till pottan och sa att där ska hon kissa.

Så nu tar hon av sig trosor och byxor själv, sätter sig och sen hör man henne "Jaaa..", då vet vi vad hon gör :)

Liam och Marlon är i skolan så jag, Leon, Jolie och Varya ska åka iväg till familjecentralen.

Varya är nog våran fetaste bebis. Har inte jämfört i gröna böckerna med alla barnen men Varya vägde 8,5 kg på 6 månaders kontrollen. Lika mycket som Jolie vägde på 12 månaders ;) Älskade tjockis. När Leon var 6 månader reste han sig att stå, Varya kan bara sitta själv. Så tar hon sig runt och 'kryper' lite i sängen, mest att hon ålar sig och knölar runt men snart så. Det går så fort med henne att jag fortfarande inte fattar att hon är så stor. En tand har spruckit igenom på underkäken och en till är på väg.

Nej, om jag ska ta och klä på mig och fixa håret så vi kan åka.RSS 2.0