Startsida | Varför Korv? | Bloglovin' | Twitter | Facebook | Bloggdesign

Trosdag.

Skrivet 2012-05-31 klockan 23:49:21
Idag har det hänt mycket känns det som! Jag lämnade Marlon för sista gången, i hela hans liv, på dagis..Åhh..Vad stor han är nu. Men de har sagt att jag gärna får komma med barnen & släppa dem lösa, på deras lekpark & hälsa på i sommar. Och jag var iväg med Jolie till audiologen. Hon är alltså hörselskadad & har fått göra öronavtryck till sina nya hörapparater & de kommer om typ 3 veckor.
..Sen hämtade jag Marlon för sista gången, i hela hans liv, på dagis. Fast han bara gått på dagis i två terminer, eller hur jag ska säga, så känns det som han gått där mycket längre tid. Samtidigt som han nyss började där ju!

Varya har börjat le & 'prata'! Så sött så jag dör av sockerchock! Nu längtar Tobbe tills hon blir mer människa så han kan få busa med henne. Lilla skitungen blir så stor, tjock & gosig. Helt underbar.

Och ikväll var det öppet hus på skolan så jag, Marlon & Varya var där. Kan bara säga att Marlon kommer ha de bästa fröknarna som finns att hitta. En dagisfröken följer med, som kommer vara klassens klassföreståndare & sen har de en annan lärare som är ..finner inga ord, alltså ..han är den bästa läraren jag någonsin träffat. Liam har honom nu så jag vet vad Marlon kommer ha ..alltså kunde det bli bättre?
En sak kunde bli bättre ;) Liam kommer att ha sitt klassrum på bottenvåningen & Marlon ovanvåningen, om de bytte så blev det en dröm! haha :) Det är jag som är egoistisk, jag har ju vagnen med två barn. Iofs så har jag koppel till Jolie & Varya kommer nog fortfarande vara lätt att bära.

Jag har märkt att Marlon inte alls vill hålla mig i handen längre, för att känna trygghet, som han gjorde förut. Han har växt, massor.Alltså, mina barn..Jag får bara höra massa fint om dem från lärare & fröknar. I text låter det bara tråkigt att skriva vad som sägs, att höra andra vuxna människor prata om våra barn & att de berättar vilka fantastiska peroner de är, usch jag brukar undra "Är jag värd dem?"

Och Liam kramas så mycket nu, det är väl därför jag är helt till mig :) Älskade, för stora, barn!
Måndag & ny vecka.

Skrivet 2012-05-28 klockan 23:03:15

Jag hade en arg Leon här hemma ikväll. Vet inte vad det var med han men arg & förbannad var han. Svarat skitförbannat & rynkat ihop ögonbrynen argt. Han är ju som han är ;)

På söndag är BB äntligen slut. Jag vill inte att det ska ta slut & sen kanske det inte ens kommer en till säsong, jag vill att det ska ta slut så jag kan gå & lägga mig i tid ;) fast har jag någonsin gjort det? När det är slut så vet jag iaf att jag inte 'måste' vara vaken, utan jag kan slänga mig i säng runt 21 om jag känner för det. För mig kvittar det vem som vinner, bara inte Annica gör det. Gnäll/skrik-Fia ;)Hos pappa.

Natten till idag har varit jättejobbig för Varya. De tidigare nätterna har hon sovit men i natt var det kämpigt för henne. Vi var uppe i 3 timmar, hon fick sitta, ligga på sidan i min famn, jag gav näsdroppar & hon försökte kämpandes äta. Usch :( Lider så med henne. Till slut somnade hon i min famn så vi fortsatte att sova på soffan. I sängen kunde vi inte ligga för där hade Marlon tagit plats ;) Han hade vaknat i natt & bökat sig ner mellan min rygg & väggen, där låg han på en pytteliten plats.

Han har sån koll. Även fast Varya är så 'ny' så vet han ju att hon ligger där, bredvid mig.

Jag längtar så himla mycket att det här snoret & täppan ska försvinna så Varya kan bli frisk & sitt vanliga snuttiga jag.

Och Jolie då..Från ingenstans, eller sen Varya blev så här snorig, så har hon blivit jättesvartsjuk. Det känns jättekonstigt. Helt plötsligt började hon säga 'Mamma' & hon skriker & kastar sig ner på golvet när jag ska lyfta upp Varya, när jag ska röra mig överhuvudtaget & hon vill kramas & bli buren hela tiden. Jag har aldrig puttat bort henne eller 'skyddat' Varya från Jolie. Hon har hela tiden fått kramas, sitta i mitt knä & böka när jag har Varya hos mig. Men nu, en helt annan Jolie. Hon har ju alltid varit pappas barn.Tobbe har sagt det, att jag alltid varit så bra med barnen när det kommit ett nytt syskon & det känns skönt att höra det från honom. Det är ju hans barn, liksom ;)

Imorgon är det dagis igen & sen har jag för mig att det är..Öppet hus på skolan & något mer i veckan..Imorgon SKA jag sova på dagen när jag lagt Jolie. Annars orkar jag aldrig titta på BB. Nu hör jag att Varya börjar vakna. God natt.
Snorigt & för stor.

Skrivet 2012-05-27 klockan 12:03:41
Lillsnuttan är otroligt snorig  har varit det i två dagar nu. Vi har gett henne näsdroppar, sprutat bröstmjölk i näsan, sugit ut snor & hållt henne upprätt. Nu sover hon äntligen själv. Stackarn :/ Hon har bara kunnat sova upprätt, sittandes i våra knän & på nätterna sover hon på sidan. Nu provade jag att lägga henne på mage med huvudet högre & hon sover. Det hörs inget rosslande eller kämpande efter luft.

Vi tänkte först att det kanske var någon slags känslighet eller allergi eftersom det blev värre ute hos farmor & farfar igår men sjukvårdsupplysningen sa att eftersom hon ammar så har hon väldigt starkt immunförsvar. De rekommenderade upprätt hållning, bröstmjölk i näsan/näsdroppar & att vi ska bära henne i sele. Vi har ju sjalen :)

Lilla hjärtat..

De stora barnen är ute & cyklar & de två små sover. Sen ska vi ut till farmor & farfar. Vi var där ute igår & på vägen köpte vi en pool som Tobbe & min pappa byggde ihop med lite hjälp av barnen. Vi får se om de får ihop alla slangar & skit så barnen äntligen kan bada.

Äntligen är det sommar! Och Marlon fyller hela SEX år om bara 8 dagar..Varya blev redan en månad i förrigår.


Det är ju så sjukt för i mina ögon är Marlon fortfarande den där galna busiga 2-åringen med sina härliga, fina blonda lockar..Det stämmer ju inte alls överens med hur han faktiskt ser ut idag.


 Sitta fast.

Skrivet 2012-05-24 klockan 23:52:54
Vissa dagar, eller alla menar jag..Så är Varya väldigt krävande. Många sa till mig, att Jolie nog är så 'lätt' för att jag vuxit mer & är mer trygg i mig själv. Att hon kunde ligga själv utan att skrika, det berodde på mig. Jag har aldrig varit osäker på vilken mamma jag är, däremot person. Men jag kände mig inte mer annorlunda med henne. Så varför är då Varya precis som sina storebröder & skriker tills hon hostar & hulkar tills hon är i min famn? Har jag krympt igen? Blivit osäker helt plötsligt? Konstiga påståenden.

Jolie var egen & självständig från början, det märkte vi väldigt snabbt. Bara efter några dagar. Och Varya, hon är precis som bröderna. Går absolut inte att lägga ifrån, ens fem minuter. Jag vaggar henne i babysittern, i vagnen, provar med napp, klappar henne om ryggen där hon ligger på sidan - inget duger. Bara min famn. Där finns ju tuttarna. Jag ammar & hon somnar men så fort jag lägger ner henne eller går därifrån så vaknat hon & skriker. Med barnen så är tålamodet oändligt men när jag vet att jag har massor att göra så får jag lätt panik, en inre irritation & det enda jag kan göra är att sitta. Sitta en grop i soffan. Svettas & försöka tänka om "Hur ska jag hinna, innan jag måste & jag ska åhh, klockan är si eller så, nej hon vaknar igen, tänka om, hur gör jag snabbaste detta sen? Dammsuga med bebis på tutten?"

Jag har läst mina inlägg & jag får det ju att se ut som jag är sönderstressad, helt galen & kaooos men så är det inte :) Jag är väldigt lugn. Antingen blir jag galen eller helt kolugn (min hjärna står stilla) när jag är stressad. Lite sömnbrist, en konstant tuttande bebis som enbart ska sova PÅ mig & en galen 1,5 åring; Nu för första gången får jag känna att jag har att göra :)

Imorse när jag skulle väcka Leon så hade jag Varya på armen & hon gnällde till & han hoppade till som han blev rädd haha :) Sen började hon skrika & han tittade upp, log & klappade henne. Han är ju så go, 'skyddar' henne från Jolie, sitter alltid & klappar eller gosar med henne. Jolie är go på sitt sätt, petar i Varyas näsa, kramar henne med huvudet & 'sjunger' för henne. "Kii-kiikii-kii!" Så himla gulligt.

Jolie har börjat få gå mer & mer själv. Hon är så lätt att ta i handen & gå med, hon följer med & barnen håller ett extra öga ifall hon skulle avvika. Vi håller koll på varandra. Marlon & Leon håller henne gärna i handen när vi går ute. Det blir så, de tar efter hur mamma gör. Sen har Marlon alltid varit sån, han håller koll på vem som är vart, så alla är med, så det är rätt, sorterar osv. Leon är lill-Polisen. Tycker om att skälla & säga till. Liam är alla barnens idol. Så snäll, omtänksam & har såna bra egenskaper. Väldigt klok & öppensinnad.

Barnen är betydelsen i ordet kärlek. Det finns inget mer vackert i hela världen.


En tur på stan & bvc.

Skrivet 2012-05-18 klockan 23:14:45
Det blev ingen familjecentralen idag, det var stängt. Tur att Lisa ringde. Jag var på dagis & lämnade Marlon just då. Så jag & alla barnen utom Marlon gick upp på stan istället. Leon cyklade & han var så duktig, höll sig på rätt sida & stannar för att se vi så hinner med.Leon är den där lilla svarta minimänniskan på gatan. Lilla underbaring ♥

Jag hittade riv-vantar på H&M, yaaay så nu har Varya att byta med & slipper de där stinkande gamla. De här jag köpte var mycket finare & mjukare än de stinkande. Jo, vi har tvättat dem men med stinkande; De luktar ju på en gång av mjölk, sugande & minikräkor.Jag såg även att de hade jättesöta massa olika färgglada skor så jag var bara tvungen att köpa ett par till Jolie! Velade mellan de lila & de blåa men det blev till slut de lila. Jag passade på att köpa en keps åt henne också, en likadan som Marlon & Leon har fast hon fick en helrosa. Deras är ju flerfärgade & rutiga rosa.Sen slank jag in på Lindex & köpte en sjukt söt jacka åt Varya. En rosa med stjärnor. Den som var blå var inge fin i färgen.

Vi var hemma en snabbis & tuttade innan vi gick för att hämta Marlon på dagis & sen gick vi till bvc. Varya har blivit lättare att köra i vagnen, jag bara lägger henne på sidan istället för ryggen & hon går att köra :) Annars har hon bara skrikit tills jag tagit upp henne. Jag får inte lika mycket panik & blir lika svettig inför att ta henne i vagnen längre. Nu väger hon 4,1 kg & är 51 cm! Jättetjockt ansikte har hon fått! Gosiga, tjocka bebis ♥Mamma & pappas skatt.

Nu är hon 3 veckor gammal & Marlon har fortfarande inte klappat henne. Jag låtsades att jag la henne i hans knä igår, tror jag det var & han bara ler & skrattar fram "Nej!" (samma läte som när han blir kittlad) & tittar på henne nyfiket. Ja, just det. På måndag ska vi ha möte inför skolan. Igen. Den här gången med skolans nya rektor. Den gamla har gått över till att endast ha hand om förskolorna. Farmor har pratat med oss sen senaste mötet så det finns en del punkter vi kommer att trycka på & lite saker vi kommer att kräva.

Tex att det är deras ansvar att se tll att han har en person med sig, ett bekant ansikte. Jag ska inte vara den personen bara för att jag "ändå är hemma & mammaledig". Men det blir bra, vi har pratat en hel del med Marlons fröknar också.

Ledigt.

Skrivet 2012-05-17 klockan 23:47:06


Idag har Tobbe tvättat från kl 10 till 16, så vi passade även på att städa & möbelera ännu en gång. Varya har sovit i stort sett hela dagen & vad mycket jag får gjort då! Sen var Tobbe iväg & handlade nya mattor med Liam, en till vardagsrummet & en till Jolies rum. Han köpte en till tvättställning också. Vi är sju i familjen så det blir mycket tvätt & lite tid att torka i tvättstuga.

Liam sov hos en kompis igår så det har känts tomt & lite konstigt. Jolie har suttit i köket med pappa & ropat efter "ii-a!" (Liam). Han är så stor nu. 9 år..Nästa år fyller han TIO år..Shit. Det är på barnen jag ser att åren går.

Imorgon tar jag med alla barnen utom Marlon, som ska till dagis, till familjecentralen. Jolie & Varya får åka vagn så får Liam & Leon cykla. Jag vet inte om det är öppet eftersom det är klämdag imorn. Återstår att se. I vilket fall så får barnen cykla & jag springa lite.Sen tänkte jag gå upp på stan efter & kolla efter anti-riv-vantar. (som hon har på bilden) Varya river sig om ansiktet & panikskriker, hon sover dåligt eftersom hon vaknar av att hon river sig & ja, det är skillnad på henne om hon har vantar eller inte. Hon kan bara ha vantarna en dag eller något för sen stinker de. Gammal mjölk som torkar in, när hon suger på dem & sånt. Behöver några par att byta runt med. Vänner har sagt att de finns på H&M.

När Leon var bebis rev han sig blodig så jag letade som en tok då minns jag. Jag hade bara ett par då också & ville ha fler att byta med. Jag letade & frågade. I alla affärer där det fanns babykläder. Personalen visste inte ens vad det var jag sökte. Till slut hittade jag ett par på Babyproffsen, men det var nog riktiga vantar för Leon blev svettig om händerna av dem.

Jag vill kolla efter nya skor. Raffiga. Alla jag har är så tråkiga ;) Funderar även på att kolla ett frisörbesök om jag hinner. Vilken konstig svenska det blev haha :) Marlon måste nämligen hämtas innan vi ska till bvc med Varya kl 14, när han egentligen slutar.

Tänk vad lite sömn kan göra..Tobbe gick upp med de stora barnen imorse så jag fick sovmorgon. Så idag har jag inte varit zombie eller haft en sovande hjärna. 

Stackars lilla sjuka mamma.

Skrivet 2012-05-15 klockan 12:43:14
Din mamma säger att du ljuger om allt det som hänt i din uppväxt, att du bara är arg för att hon var egen företagare o jobbade mycket.. hon säger att idag när hon inte jobbar har hon inte råd att ge pengar till dig o alla dina barn som du vill att hon ska göra. Hon säger att din man varit otrogen flera gånger och att du säger att det är hennes fel. Hon säger att du borde se om ditt eget o att man inte skaffar sig "nya" föräldrar när man har biologiska. Hon säger att du målar upp en annan bild än vem hon verkligen är.

Som alltid är det 'synd' om henne & hon pratar alltid om sina 'bästa' sidor. Alla utom hon är odugliga & elaka ;)

Din mamma säger att du ljuger om allt det som hänt i din uppväxt, att du bara är arg för att hon var egen företagare o jobbade mycket..

Då kan hon berätta vad jag ljugit om så kan jag återberätta med plats, hur gammal jag var, vilka som var där & allt i exakta detaljer. Jag har ett otroligt minne. Jag har även kvar vänner idag från när jag var liten & yngre som såg & hörde. Ljuger de också?
Alla kompisars föräldrar jobbade mycket. Men de pratade iaf med sina barn & gjorde saker tillsammans på helgerna & lediga dagar. Min skitmorsa sa bara åt mig att göra saker för henne, annars jävlar. Och helger, ja då festa & knullade hon hela fredag till söndag så jag & Emelie fick klara oss själva. Emelie hade en pappa hon åkte till. Då fick jag vara ensam & ibland rymde jag ut för att slippa höra hennes stönande & dunsande.

hon säger att idag när hon inte jobbar har hon inte råd att ge pengar till dig o alla dina barn som du vill att hon ska göra.

Vad ska jag med hennes pengar till? Eller jag menade mormors, har hon redan slösat bort den förmögenheten? ;) Jag har två jobb. Så hon kan berätta vad jag ska med hennes pengar till.

Hon säger att din man varit otrogen flera gånger och att du säger att det är hennes fel.

Låt henne även berätta när han varit otrogen. Det var mer än vad han & jag visste.

Hon säger att du borde se om ditt eget o att man inte skaffar sig "nya" föräldrar när man har biologiska.

Vadå, som att hon skulle vara en lämplig förälder? I vilket sammanhang? När hon 'gör' saker för barnen för att kunna framställa sig själv inför andra som att hon bryr sig & är en bra mamma? ..för att sedan kräva att barnen ska göra tjänster & saker när hon varit så snäll ;)
Bronner kom in i mitt liv när jag behövde en förälder, någon som brydde sig & inte slog mig, kränkte eller dödshotade mig så fort jag gjorde minsta fel. En förälder som kunde & orkade med en tonåring som hela sitt liv blivit sviken & fysiskt & psykiskt misshandlad. En förälder som gav kärlek, livsnäring, utan att kräva något tillbaka. Bronner är mer en förälder än hon någonsin varit. Tack var det han orkade jag fortsätta leva, stå ut med kärringen. Någon brydde sig, någon tyckte om mig, någon var snäll, någon frågade "Hur mår du?". Sen kom ju Liam & han gjorde att jag aldrig mer tvivlade på att vilja leva mer.

Hon säger att du målar upp en annan bild än vem hon verkligen är.

Det är inte många som känner henne. Jag känner henne. Jag har sett allt bakom kulisserna i alla år, hennes skådespel & hennes olika sidor, hur snabbt det vänder. Hon kan fortsätta leva i sin fantasivärld, där hon är så perfekt & bra. Och andra människor som lever omkring henne kan fortsätta tro på hennes lögner om det ena än det andra. Prova att ifrågasätta något hon säger eller gör, verkligen ifrågasätta. Om du vågar, hon kanske bryter kontakten eller säger upp bekantskapen för att sedan kasta skit på dig vilken dålig & värdelös människa du är. Men du kan inte se det, för hon har gjort sig till en behövd människa hos dig. Hon ställer ju upp & är så snäll, klok & fin. Eller..? ;)

Nästa gång hon pratar om mig, fråga henne då varför hon måste prata om mig med alla. Hon kan fråga mig rätt ut & berätta för mig vad jag ljuger om. Hon kommer bli galen när jag inte minns som jag 'ska', hennes påhittade version. Där hot, våld, missär, kränkningar & mögligt gammalt bröd & mat inte finns med.

Jag vet att hon minns det som hänt, men hon gör ju inga fel så hon bortförklarar allt. Skyller det på andra. Hon skulle aldrig stå för att hon gjort något fel. Aldrig. Jag var likadan. Sen blev jag vuxen & insåg att jag inte kan skylla mina fel på andra. Jag blev vuxen & förstod att jag måste lära mig att be om ursäkt, säga förlåt.

Jag är inte glad att jag var med om henne & hennes sjuka fostran men jag känner mig ändå tacksam. Jag har med mig så mycket känslor, jag förstår hur jag inte ska göra mot mina egna barn. Jag kan göra om, vara en mamma jag aldrig hade. En enda människa har fått mig att känna otäcka känslor sen min mamma & det är också en människa som ska hållas långt borta från mig. Idag är jag vuxen, jag kan säga ifrån. Mina Nej är större & betyder mer än när jag var liten. Jag har erfarenhet, jag är öppensinnad & jag är en jävligt bra människa. Både som mamma, kompis & fru.

Kärringen har inget alls, sin lilla drömvärld kanske :)
Tuttbarn.

Skrivet 2012-05-14 klockan 16:06:17
Än så länge är Varya preciiis som sina storebröder; hänger i tuttarna eller ska ligga i famnen. Jag fick iaf iväg Liam till skolan, sprang omkring halvnaken med tuttarna hängades & sen har jag mestadels sprungit runt eller suttit med Varya vid tuttarna heeela förmiddagen. Så fort jag lagt ner henne har hon vaknat & panikskrikit. Farmor är min räddare i nöden, hon köpte en sjal innan Jolie föddes som Varya hänger i när vi är ute. I vagnen skriker hon bara ;) Jag ska kolla runt lite efter en ergonomisk bärsele som jag kan ha sen när hon blir större.

Nu sover Varya äntligen, på riktigt. Så jag har passat på att städa, plocka saker, plocka in & ur diskmaskinen & såna saker. När Liam kom hem från skolan fick han (mer än gärna, från hans sida) agera famn så jag kunde laga lunch åt mig & de små. Höll på att svimma & kallsvettas av hunger, Varya äter ju upp mig.Varya är ju så liten än så vi har inte kommit in i rutinerna & som jag sagt innan så skämde Tobbe bort mig alldeles för mycket ;) Nu är ordningen återställd. Iaf för en liten stund ;)

Måste köpa silvertejp för Jolie drar av sig blöjorna i tid & otid. Så hennes säng har jag dragit ur på madrass & sängkläder & bäddat om. Hon tar av sig den när hon ska sova, knasboll. Idag har hon varit väldigt lugn. Lugnet före stormen? Galna barn, vet inte var hon kommer ifrån ;) Men hon är så himla glad & busig när hon kommer med bebisbajsblöjor hon rotat fram ur soporna så det går ju inte att bli arg haha :)
Minsta småsak vi glömmer framme eller glömmer att tänka på så är hon där & tar. Sen är det försvunnet ;) Och nåde oss om vi glömmer att stänga badrummet eller köket ;) Speciellt Leon är väldigt snabb med att tillrättavisa henne, han har alltid varit sån. Liten mini-polis som säger åt & skäller. Ser till att andra sköter sig. Jag har sagt åt han att slappna av, men han är ju sån.

Just nu leker Marlon med Jolie & hon bara ropar på pappa. Hon är snart 1,5 år & har nyss börjat säga 'mamma'. Bara när hon gnäller dock, men ändå ;)

Det bästa som finns..i hela min värld.

Skrivet 2012-05-14 klockan 11:58:50Jolie är jätteglad i sin lillasyster. Hon blir överlycklig när hon ser att jag kommer med henne, delar gärna med sig av sin tutte & ska pussas (slicka) på Varya. Hon skriker/tjuter av lycka när Varya är arg & skriker på Varya så det låter som eko ;)

Liam & Leon är helt förälskade. Liam bär, gosar & pussar på Varya hela tiden & Leon också. Inte bära, men det andra. Han vill hela tiden hålla i henne, även fast hon är arg & skriker efter mammas tutte. Marlon ler bara busigt när jag frågar om han vill klappa. Han tycker hon är läskig med sina röda, blodsprängda ögon (efter att hon blev stasad under förlossningen, det ser bättre ut nu & är nästan borta), navelstumpen tyckte han var otäck & han tycker hon är röd i huden.
Det finns inget bättre än det här underbara - Kärlek.

Trött mamma & tjock bebis.

Skrivet 2012-05-12 klockan 14:25:04
Tobbe skämde bort mig otroligt mycket när han var hemma sina 10 dagar. Han tog upp barnen, såg till att Liam gjordes ordning för skola & kom iväg, lämnade & hämtade de andra två på dagis, handlade, lagade mat, la Jolie på kvällarna & fixade. Så nu när han började jobba igen satte sig precis min trötthet efter förlossningen igång. Suck ;)
Jag har alltid sagt det i alla år, när jag hör vänner & bekanta berätta om sina karlar; att jag har världens bästa man.

Ja, det syns ju hur trött jag är haha men vad tusan ;) Får försöka passa på att sova om dagarna medan Jolie sover.

Bvc-sköterskan var hos mig häromdagen. Jag bytte ju så jag slapp den tråkiga som försökte få mig att tycka allt är jobbigt & var sådär ingnorant otrevlig emot Leon.

Varya nyfödd; 3245g.
Varya 5 dagar; 3350g.
Varya 15 dagar; 3700g.

Och Bvc-sköterskan; "Vad har du för supermjölk?" ;) Jag äter & äter, jag är konstant hungrig. Varya äter upp mig & blir tjock själv.

Godisgroda.

Skrivet 2012-05-06 klockan 23:54:51


Varya har fått helt underbara, fina & gosiga kläder av sin faster ♥
Min lilla Godisgroda.
Lite skillnad.

Skrivet 2012-05-06 klockan 22:56:32Den 19 april, 38 fulla veckor & 6 dagar innan Varya föddes.Den 6 maj, 11 dagar efter förlossningen. Jag upptäckte först några dagar efter Varya var född att jag har en sån där rand på magen, första gången ;)Klippa.

Skrivet 2012-05-05 klockan 22:30:25
Funderar på att kapa av mig håret..Bilden är stulen härifrån. Är så trött på mitt tråkiga, ruttna hår. Jag har försökt spara det sen jag blekte sönder det hösten -10. Jag har ju klippt & toppat det men det känns som jag inte kommer någonstans & endaste anledningen till att jag vill spara långt är för att jag aldrig någonsin haft långt hår. Min mamma var ju frisör så det var ju bara att be henne klippa håret när jag ville.

Mitt hår är inte slitet alls, det är väldigt fint, lent & omhändertaget. Lite för glatt.

Jag är nog page. Inte långhårig.
Passar på mitt i natten ;)

Skrivet 2012-05-05 klockan 00:31:48
Varje dag tänker jag att jag ska skriva något & sen glömmer jag bort det ;)

Jag minns inte vad vi gjorde i helgen men farmor, farfar & Erik var här i veckan tror jag? Eller förra? Vi var hos dem dagen efter valborg & leon trodde att de skulle sova kvar där. Det har ju blivit några nätter huxflux som de sovit där så han tog för givet att det skulle vara så då också. Varya har fått jättesöta kläder av farmor & farfar! Det är i nästa storlek men Varya har nog inte storlek 50 i två månader som Jolie hade ;)

Jag vägde Varya när hon var 5 dagar gammal. När hon var nyfödd vägde hon 3245g & när hon var 5 dagar vägde hon 3350, supertjockismjölk har jag! 'Glupska tjockis!' kallade Jenny henne i onsdags ;) Älskade lilla minsta korvbarn!

I onsdags slängde jag på mig sjalen & sprang upp på stan med Varya. Jag var bjuden på minnesceremoni eller vad det heter. Det var jättefint. Sen fick jag världens huvudvärk, varmt & svettigt, jag ammar & glömmer ofta att dricka vatten. Väl hemma så slängde jag i mig mat, Tobbe åkte iväg & träna & jag drog ut alla ungarna. Leons däck hade blivit pumpat så han ville ut att cykla.

Marlons dagiskompis & hennes syster & Tess två ungar tog med sig Jolie & lekte med henne. De blev helt förskräckta när hon mulade i sig massa sand men det är ingen fara. Jolie måste ju få smaka & sen skulle det nog vara roligt för henne att prova bajsa sandbajskorvar. (Tobbe tog hennes bajs dagen efter & sa att det var konstigt & sandig konsistens haha)

Vad händer mer då? Jo, innan jag skulle upp på stan med Varya så tänkte jag att jag provar att dra på mig mina gamla jeans. Vad fan skulle jag ha på mig? Men nej, jag fick inte upp dem över röven. Det måste ju betyda att jag HAR en rumpa nu? :D Så det fick bli leggings & linne. Så jag får två 'magar' av leggingsmudden på magen! Är så van att hoppa i mina gamla kläder några dagar efter förlossningen så det var en ny upplevelse. Och att ha två 'magar'! haha :) Magen är helt skinnig & dallrig. Gos.

Jag har blivit som jag brukar efter jag födit barn, är helt galen & måste ha sockersött & gott i munnen hela tiden! Fia kom hit & gjorde sin godaste cheesecake, barnen var helnöjda & jag med såklart! Fan, måste ha öppet hus så folk kan komma hit med fikabröd, glass, godis, bakelser osv, för sånt ska ju besökande till en nyförlöst mamma ha med sig. Eller..Vadå? ;)Jolie har upptäckt Varya nu & ska pussa, klappa (nåja..klappa förknippar hon ju med 'klappa händerna när du är riktigt glad') på huvudet, pilla henne i näsan & lägga sin panna/kind emot Varyas huvud. Bara sådär 10 dagar senare så fattar hon att det finns en till människa här hemma ;)Foto; Bengt Bronner. Min pappa, barnens morfar. Jag stal kortet från facebook men det är ju ändå mitt barn på det ;) Leon var ju med morfar att titta på motorcyklar här också. Han var helt salig & pratade om det hela morgonen! Morfar kom ut till farmor & farfar, måste ha varit då vi var där? Ahh, blandar ihop dagarna & är helt snurrig men iaf. Morfar kom ut & hämtade Leon & han var så glad & förväntansfull, han berättade för farmor & frågade när de skulle åka & sånt. Väl där med morfar hade han tydligen blivit helt tyst. Tillbakadragen & sa inget alls. Han blir sån när han blir för överväldigad & det är över all förväntan ;)

Och de tre stora barnen har blivit klippta. Snyft. Två års sparande av hår, borta. Nja, Liam är fortfarande 'långhårig'. Han är ju helt galen. Så fort han hör sitt 'hår' & 'sax/klippa' i samma mening blir han skitförbannad & "Rör inte mitt hår!" ..De hade fått löss så det var bara att köpa lusmedel, klippa & avlusa dem. Fan vad sur jag är på mig själv när jag blir sån här. Jag älskade ju deras fina, långa hår. De såg så himla söta & snälla ut. Men där går jag ju emot mig själv, vad är viktigast? Hur de ser ut eller att klippa av det för bekvämligheten att få bort odjuren?
Men..Jag klippte. Och grät inombords. Och till min stora förvåning blev det ju faktiskt bra! Marlon & Leon blev sjukt nöjda med håret! Marlon var först väldigt arg på mig & sin pappa. Han är ju som han är. Men när han var klar så kände han & det var ju faktiskt skönt med kortare. Jag ville inte ha någon vanlig tråkig 'killfrisyr' som alla andra har så det är längre uppepå. Hade Amandus frisyr i bakhuvudet när jag klippte.

När Tobbe hade lämnat barnen på dagis dagen efter ringde han mig på väg hem & berättade vad fröknarna sagt när de bemötte barnen på morgonen. Och jag kan lova att jag blev så glad & positivt överraskad! Så när jag kommer dit på tisdag med Marlon & Leon så ska de få höra, av mig - den jobbiga mamman, en massa beröm!

Och jag kan sova på mage! Gud, så skönt det är! Men mindre skönt att tuttarna fylls på under natten & när jag vaknar så är de stenhårda, platta frampå bröstkorgen & sitter formade under armhålorna.
Ny kamera.

Skrivet 2012-05-03 klockan 18:35:24
Min kamera har varit försvunnen sen i söndags, jag har letat & vänt upp & ner på varenda rum i hela lägenheten & letat i varenda vrå! Jag var slarvig, tog kort på Liam & Varya & sen la jag ifrån mig kameran. På bordet antagligen & jag tror att Jolie har fått tag i den. Henne kan jag inte fråga var hon lagt den.

Iaf så idag har jag haft panik. Dagarna går, Varya växer & jag missar otaliga ögonblick att fånga på de stora barnen. Så Tobbe är iväg & köper en ny kamera åt mig nu. Jag skiter i om jag hittar den gamla fem minuter efter att Tobbe kommer hem, jag måste ha en kamera! Blir tokig för att jag är så vimsig & slarvig & Tobbe har trott att jag varit arg på han, stackarn.

Tur jag har världens bästa make ♥

RSS 2.0