Startsida | Varför Korv? | Bloglovin' | Twitter | Facebook | Bloggdesign

Hen ?

Skrivet 2012-03-30 klockan 20:26:00
Anonym;
Vad tänker du om det här med "hen-idéen" ?Äntligen finns ett ord i talspråk för det skrivna 'ordet' "h*n"! Ett ord som går att uttala, för hur uttalas "h*n"? Hen är ju i princip h*n, kortfattat så en ska veta vad det 'betyder' & vad det är till för. Många hen-motståndare kan skriva h*n men blir helt galna av 'hen'.

Hen ska alltså inte radera hon & hon, hen ska inte göra någon könslös, hen gör inte så våra könsorgan skrumpnar bort eller så att vi blir förvirrade om vad vi har för könsorgan.

Fattar inte hur folk kan tycka att hen är FÖRVIRRANDE? Snacka om att dumförklara sig själv..

Så, det är vad jag tycker & tänker. Jag vet att många säger att det är ett onödigt ord, men jag läser det väldigt ofta. Jag hör det dock inte ur talande munnar lika ofta & det är inget ord någon är tvingad att använda, en del säger hellre han/hon, den/personen/barnet/osv. Det gör alla som de vill.
35 veckor.

Skrivet 2012-03-29 klockan 21:32:18

 

Bara 35 dagar kvar till vårat beräknade datum. Herregud vad fort det går. Jag har fortfarande ont i revbenen, konstant. Hela tiden. Ända från ryggraden & hela vägen runt om till revbensspetsarna, men bara på vänster sida. Det är ett konstant tryck upp & ut liksom. Enda gångerna jag inte har ont är när jag ligger & när jag vaknar. Min kropp kanske är för liten egentligen? ;)

Annars, ja jag mår bra. När jag lämnade barnen på dagis imorse så sa jag att farfar hämtar dem, de vet att jag ska jobba då. Leons fröken sa "Du är alltid så pigg & har så mycket energi! Är du aldrig trött & med alla barnen & jobba höggravid?" haha :)
Känner mig inte alls lika rutten & död som med de tre första barnen. Då hade jag också väldigt låga järnvärden & fick äta järntabletter. Åt jag inte dem så blev jag en zombie. Och åt jag dem så sket jag tegelstenar också.

Haha! Jag är ganska svullen också! På kvällarna ser det ut som jag strypit mina fötter med strumporna, på benen där. Och varje morgon när jag ställer mig på golvet så pressas den feta hälsulan ihop haha värsta tjockisbenen & fötterna ;)

Vi får hoppas det här också är en lyxbebis som Jolie för då tänkte jag börja jobba i sommar igen. "Vi kan göra den som Jolie var!" säger Tobbe, men det är ju inget vi kan göra eller lära den. Vi får se.
Sorry.

Skrivet 2012-03-28 klockan 17:19:05
Haha :)
Jag glömmer, mina kära läsare, att en enda människa har ensamrätt på genusfostran & att vara feminist - att förstå, göra & använda. Sorry. Ska börja dyrka könsroller & bli en riktig hemmafru & bullmamma, undra om barnen växer upp på ett lyckligare sätt då? Undra om Tobbe kommer orka med mig ;)
Barnmorskebesök.

Skrivet 2012-03-28 klockan 13:41:39
Allt såg fint ut på mig hos barnmorskan. Järnvärdet & blodtrycket var bra. Mitt SF mått är 31, den här gången frågade jag faktiskt, har inte haft koll på det innan. Hon kände på bebisen & den ligger långt ner med huvudet. "Känner du att det trycker på neråt, mycket?" Ja, sa jag. "Inte konstigt med tanke på hur långt ner den ligger." Det är därför mina sammandragningar känns så otäcka ;)

Jag vägde mig & väger äntligen lite mer; 58.3 kg. Tror knappast jag kommer upp till 65 den här gången heller, som varit mitt mål de tre första graviditeterna! haha :) Barnmorskan tyckte det syntes på hela mig & min utstrålning att jag mådde bra. Och det gör jag ju.

Pratade lite med henne om jobb också. De här tre senaste veckorna har typ 4 olika människor frågat mig "Ska du verkligen fortsätta jobba, orkar du det? Ska du inte ta det lugnt?" osv. Men jag mår ju bra & barnmorskan sa att jag skulle köra på. Det finns ju folk som jobbat ända till samma dag de fött, liksom. Jag är ju knappast sjuk eller handikappad ;) (inte för att havandeskapsförgiftning, eller vad det heter? Eller risk för för tidig födsel är att leka med men nått sånt har jag ju inte. Inte heller foglossning & annat.)

Jolie var med & var så gosig. Hon somnade hemma innan vi skulle iväg till dagis & jag tänkte att nu kommer hon säkert vara Grin-Olle & skit tjurig när jag väcker henne. Men hon sken upp som en sol & klädde glatt på sig & skorna älskar hon ;) Så hon satt i mitt knä & bara var gosig hos barnmorskan. De andra gångerna ska hon riva i sopor, bokhyllor & annat som ser roligt ut.

Jag tycker väldigt mycket om min barnmorska. Hon passar mig, det går att skoja med henne & hon är rolig.
33 & 34 veckor.

Skrivet 2012-03-26 klockan 19:39:4233+5. Började känna mig gigantisk. En boll mitt på kroppen.
34+1. Står stilla på samma vikt sen en månad tillbaka ungefär. Magen växer & blodådrorna fick jag med på nedersta bilden! Kolla till vänster om naveln, helt äcklig! haha :)
34+4, idag. Jag har inte ont i rygg eller kropp längre, bara revbenen. Mår som jag förtjänar, riktigt oförskämt bra. Har inga problem med smärtan i magen om nätterna längre eller att gå osv. Springa har jag inte testat, eller jo sånt där hoppsansteg med barnen men då får jag stenhård mage. Sammandragningarna är riktigt otäcka. Får sammandragningar flera gånger om dagen & det verkligen trycker neråt utav bara helvete. Snart 5 veckor kvar till utsatt datum. Vad fort det går..
Ett litet hjärtegos.

Skrivet 2012-03-26 klockan 17:46:24
Leon i ny keps & nya skor. Han har valt helt själv. Och jo, skorna har han tjatat om i veckor nu. Försökte få han att välja ett par andra med dragkedja med tanke på att det blir smidigare men jag får bara "Nej, jag vill ha Hello Kitty!"

Och jag lovar, han är lika gå, snäll & charmig som han ser ut. Ett litet hjärtegos. En liten underbaring som får alla att smälta! Jag älskar han så otroligt mycket. Min fina Leon ♥
(fattar fortfarande inte idag hur folk kunde tro jag var besviken på att få han, bara för att han var tredje pojken på raken..Han är helt underbar & måste upplevas, går inte att beskriva hur fin han är. Inte de andra tre heller)

Lördag.

Skrivet 2012-03-24 klockan 12:18:06
När syskon ska skvallra på varandra brukar det låta "Mammaa! Han sloog mig!" med sån där skvallerröst. Så här säger Leon "Mammaa! Marlon pussar på mig!" haha ♥

Tobbe är iväg & tvättar bilen. Jag har städat undan. Bäst att passa på när alla (!) barnen leker så sams med varandra för en gångs skull. Sen ska vi iväg till farmor & farfar. I natt jobbar jag, känns skönt att få in de rutinerna också.

Imorgon blir det en lugn slappardag hoppas jag. Och att vi får fint väder. Igår höll jag på att dö av värme haha! Smältande fläskberg. Hoppas vi får en skitvarm sommar. Lite med tanke på att jag kommer amma så de där kalla vindarna får gärna hålla sig undan.
Sommaren -08. Helt underbar med värme. Men -06 var den värsta sommaren i hela mitt liv ;) Nyförlöst i början på juni, kunde inte bada eller duscha pga avslaget & risk för mjölkstockning. (duschade jag så var tuttsen tvugna att ha torrt, inte blöt bikini

Ja, vi hade ju möte igår. Och det gick bara bra, specialpedagogen vi träffar är suverän. Hon & Marlons fröken säger hela tiden att det är så bra för Marlon att jag ändå är hemma i veckorna, finns inget att stressa med sen när han ska börja lekis. Fast vem vet, det kanske går över all förväntan som med dagis? Han är ju ändå rätt van med skolan eftersom Liam går där.

Det ska bli roligt :)
Gamla bilder & liite skillnad.

Skrivet 2012-03-21 klockan 08:45:38Februari -08. Gravid med Leon, 36 veckor. Ka-blaff! Haha shit, gigantisk som in i helvete! ;)
Juli -08. *sluuuurp* Här hade Leon ätit upp mig ;) haha!
Nyss fyllda 2 år..

Skrivet 2012-03-20 klockan 23:13:30Åhh..♥

Marlon & hans underbara, fina lockar!
Potatisfis.

Skrivet 2012-03-20 klockan 21:37:11
Min usb-tjosan har slutat funka. Jag kan inte föra över bilder. Hela datorn är slut så det är ett under att det fortfarande går att använda den. Men som jag är; använder saker tills de verkligen slutar funkar. Tills jag verkligen behöver nytt. Men om jag orkar kan jag sätta mig vid Tobbes imorn & föra över.

På fredag ska vi äntligen ha möte med rektorn & fröken. Inför Marlons skolstart. Har en del saker jag vill ta upp.

Igår fick jag ett brev från vårdcentralen, alla mina barn som går på bvc där har fått byta 'tant'. Den knasiga som Jolie hade ringde ju upp mig för flera veckor sen när jag hade bett om att få byta, bakom hennes rygg. Jag hade slumrat till på sena eftermiddagen strax innan Tobbe kom hem så jag var ganska borta i huvudet när jag svarade. Orkade liksom inte utan sa typ bara "Jag ville byta för det känns så tråkigt att komma till dig & du ska sucka & beklaga & det känner som du vill att jag ska tycka det är jobbigt med 'alla' barnen & vi väntar en till nu." Men på något sätt fick hon mig att säga att vi kan fortsätta komma till henne. Suck.
Så nu när jag var iväg med Marlon förra veckan så sa jag att jag ska byta 'tant' & ingen ska ringa mig & fråga varför, jag ska det bara. Har alltid tyckt det varit roligt & spännande att gå till bvc men Jolies 'tant' har liksom beklagat sig "Men tycker du inte det är jobbigt att göra allt det & det & hur ska du hinna blabla, & all tvätt & allt som ska skötas?" osv. *kräk* Allt blir vad du gör det till.

Ja, allt blir vad du gör det till. Men ibland orkar inte min kropp med mitt tempo. Jag glömmer att jag är gravid, att jag kanske borde ta det lugnt ett litet tag. Men jag är glad. Och lite ledsen. Jag vill inte föda barnet. Inte än. Jag vill inte att det tar slut, inte nu redan. Den här gången & med Jolie är de enda gångerna jag älskat att vara gravid! Jag klagar inte ens över att jag har ont i revbenen (men jag måste ändå skriva det så jag kan påminnas). Idag har faktiskt revbenen nästan dödat mig. Och jag får faktiskt spunk på mina ben om kvällarna, jag blir så irreterad att det dunkar hårt i bröstet & jag blir förbannad.
Under dagarna rör sig & sparkar bebisen hela tiden. Den har mycket med plats även fast den är normalstor & det här är det mest aktiva barn jag haft i magen. Liam, han hickade jämt minns jag..Med Marlon hade jag sån satans foglossning att jag knappt kunde gå & med Leon var jag så satans förstoppad att jag hade panik.

Jag är glad att det är så pass varmt ute att jag inte behöver knäppa jackan. Om jag gör det så mår jag illa & får ont i magen ;) Tjockis. Det är roligt att vara tung, fläskig & otymplig. Mina bristningar syns tydligt nu & jag har märkt att mina farbrorBarbro-brallor sitter mindre löst så nog har mina lår växt ;) haha första gången! Ska väga mig på torsdag (34 fulla veckor) & se hur mycket fläsket har jäst.
'Ny' vagn & kräkiga barn.

Skrivet 2012-03-18 klockan 21:02:56
Helgen blev ju jätterolig. Hmpf.

I fredags morse var jag heeelt borta. Drömde mardrömmar natten innan & vaknade av att benen bråkade med mig. De brukar de göra nu för tiden. Det killas, sticks & sendragar inte eller så utan de är ivägen & irreterar mig. Känns som jag vill sparka bort dem för de bara finns där & är jobbiga. Så jag var ganska död så att säga, efter lite sömn blev jag människa igen & när Tobbe hade kommit hem från jobbet skulle jag 'titta' på en vagn. Jag köpte den. Jag är så nöjd, exakt en sån jag ville ha & inte BLÅ som jag inte vill ha :) Har väldigt svårt för blåa vagnar, de ser så ..'smutsiga' ut i mina ögon. Ja, just det. En Phil & Ted!

Jag har packat ihop Jolies gamla vagn & allt som tillhör & kört ner den i förrådet så vi ska börja tjuvstarta att använda den nya.

I går jobbade jag. Var rätt soft förutom att jag helt från ingenstans fick sån halsbränna att jag var tvungen att ligga på sidan ett tag & 'lata' mig kändes det som ;) När jag äntligen lagt mig för att sova sen på kvällen & har sovit någon timma vaknar jag av att Leon ropar. Han har kräkts i hela sängen. Upp & bädda, duscha, byta & lägga om. Försöka sova. Någon timma senare vaknar jag igen av att Tobbe buffar på mig & säger att jag ska vakna. Marlon kräks över vardagsrumsgolvet. Duscha, byta kläder, torka & bädda barn. Sen upp igen för de kräks & kräks. Jag skulle ha jobbat idag men det går inte med magsjuka som kan smittas..

Jag själv är typ aaldrig sjuk. Och när jag väl blir det så blir jag riktigt sjuk. Men barnen är så opålitliga ;) Har någon läsare haft magsjuka barn än?

Den här söndagen har mest bestått av städning, torkning, spritning & duschning. Peppar, peppar för än så länge har varken Liam eller Jolie kräkts. Och ingen av mellanbarnen har kräkts sen imorse. Det kommer andra hållet. Jag passade på att färga håret & ögonbrynen (?)(vill ju inte ha 'osynliga' ögonbryn till svart hår..) medans Jolie sov & de andra vilade. Så nu ser jag ut som ett argt troll. Jolie kom fram & asgarvade åt mig när jag satt med all färg över huvudet haha helt galen är hon.

Ikväll har Tobbe överlåtit tvättstugan åt mig & det går faktiskt ganska bra haha! Jag lyckades sätta på maskinerna utan problem så nu hoppas jag det blir rent. Det är ju hans område.

Ska rulla mot soffan nu för jag hör att BB har börjat ;)
Mitt håriga bidrag.

Skrivet 2012-03-14 klockan 14:55:44


När du ser mig såhär vill du säkert berätta hur äcklig, vidrig & ofräsch jag är. Du vill verkligen berätta din avsky så att jag verkligen förstår hur illamående du blir av att se..hår?

Men. Jag ser ut såhär. Jag älskar hela min kropp. Tom mina fula röda blemmor på näsan. Jag blir inte bättre, sexigare, mer knullbar, attraktiv osv om jag anpassar mig till dem som anser att jag är en vidrig människa, eller förlåt - kvinna, med hår under armarna.

Tänk. Hur accepterat & 'normalt' det är. Anpassa dig eller skyll dig själv om du blir mobbad. För hur jag ser ut? Nej, det är inte fel att 'se ut', det är fel att mobba, håna & kränka. Min kropp, jag som ska trivas. Sen hur folk öser & öser sin avsky skiter jag fullständigt i. Jag vet att jag är en bra människa, en bra kompis, en bra fru, en bra mamma. Mitt utseende är bara ett resultat av de två som gjorde mig. En tycker jag är ful, en annan tycker jag är vacker & en tredje ser mig inte ens.

Jag är inget objekt. Min kropp är inget sexuellt jag ska 'visa upp' för att få andra att se hur vacker, sexig & knullbar jag är. Jag lever & ska trivas i min kropp. Precis som du gör med din, hur du än väljer att raka, inte raka, tattuera, modifiera, skära, måla & pierca den. Jag har ingen rätt att kränka, håna eller mobba dig för dina val som du trivs med :)

Läs även: Sanne


Sanne, igen


One way communication


 

 

Bvc - Marlon.

Skrivet 2012-03-13 klockan 12:13:33
Igår var jag iväg med Marlon till bvc för 6 års kontrollen. Som tur var så var vi ju nyss där med Leon så Marlon visste ju vem vi skulle träffa & ungefär vad vi skulle göra. Jag hade förberett honom på sprutan..Berättat om den, vad den är till för & sånt. Att Liam tagit den & att Marlon var med då men att han kanske inte minns det eftersom han bara var 2 år då. Inget tjat om att han skulle vara duktig & ta den & sånt, utan fakta - varför barn får den & vad den är till för.

Han är 116,5 cm & väger 22 kg. Han har hela tiden legat över medelkurvan men står lite still nu & vi pratade om maten. Han äter väldigt selektivt så vi får ofta laga egen mat åt han. De andra barnen har inga problem med det & inte vi heller. Med Marlons svårigheter så gör vi så annars får han inte i sig det han behöver. Då matvägrar han eller äter inget alls. Inget pjosk från våran sida utan det bara är så. Samma när han är på dagis & vi ser att de ska äta något som han inte äter, då får jag se till att han kan äta ordentligt när han kommer hem.

Så sprutan. Han fick sitta i mitt knä & när bvc sköterskan stack den på han tittade han argt på mig & jag räknade "1, 2, 3, klart!" . Han blev ledsen & stängde in sig som han gör & han sa inget, grät inget eller så. Eftersom han tog den som han sa att han skulle göra så gick vi iväg & köpte glass, som jag sa att vi skulle göra efter han tagit den. Att glassen kunde få bli som ett 'plåster' på hjärtat eftersom han blev lite ledsen, precis som han fick ett plåster efter sprutan på armen. Vi pratade sedan om att jag tyckte det var bra att han tog den nu, så är det gjort. Vi behöver inte gå tillbaka & frågade hur han tyckte det kändes när det var klart. Vill inte ge han prestationsångest att om han inte tagit den så skulle han inte vara 'lika duktig' som ifall han tog den.

Det var så varmt & skönt igår. Barnen hade tagit på sig sina vårskor & vårjackor & sprang & sprang. Sen var vi ute & lekte en stund på lekplatsen. Jolie också. Hon tulta omkring i sin overall & ramlade hela tiden för alla hinder & Leon hade stenkoll på henne. Hämtade henne när hon gick iväg, ropade på henne & Marlon åkte rutschkana med henne.

Mot kvällen blev han sämre, låg i sängen & hade ont i armen. Idag fick han vara hemma från dagis. Jättevarm & slö var han men nu mår han bättre så vi får se om han orkar iväg imorgon eller inte.


Söndag & tuttar.

Skrivet 2012-03-11 klockan 20:56:48


Grattis till Axelina som idag födde henne & hennes man en liten minibaby! Grattis Lukas som nu är storebror!

Det här fotot togs den 1 mars, vi ville ha en sista-tjockmage-bild. Axa hade bf den 4 april & jag har den 3 maj. En månads skillnad var det på oss ;)

Emelie håller på att tjata på mig, så okeeeej. Leon är nu fyllda fyra år, går på dagis, har kompisar, snart två småsyskon & han börjar bli stor. Kanske faktiskt är på tiden att sluta amma. Liam slutade ju förra veckan. Marlon fick ju flaskan runt 1 år & slutade där. Men ändå. En tjock mage, en fyraåring hängandes i en påse runt axeln & Jolie som sitter på höften & nyper i den andra tutten.

Nu har vi återigen möblerat om. Det blir ju aldrig klart & vi vill ju få ut bästa möjliga plats i lägenheten. Tänk om vi kunde bo i hus..Bara öppna dörrarna & släppa ut de små grisarna i vårgyttjan. Och ha en balja förberedd med vatten & tvål som de får hoppa i innan de kommer in. Vi hittade ju ett radhus på direktbytet, helt perfekt & precis åt det hållet om stan vi ville. Men de hörde inte av sig mer än att de var intresserade av våran lägenhet. Tobbe ringde & mejlade men ja, de hittade väl något annat bättre.

Igår firade vi Leon hemma hos farmor & farfar. Farmor hade bakat en prinsesstårta som Leon önskat sig så han var så nöjd! Han fick kläder & lite annat smått. Supernöjd var han. Kusin Tuva var såklart där & de lekte fast igår var hon väldigt intresserad av Jolie. Jolie börjar ju bli större & går att leka med på ett annat sätt.
Idag kom barnens morfar mitt i allt stök & möblerande, han hade med sig vad Leon tjatat om i dagar; Tuggummin. Leon som är så omtänksam delade såklart med sig till Marlon. Aldrig något "DET ÄR BAAAARA MITT!!" utan de delar oftast med sig utan att någon behöver fråga.Liam har varit hos Robin hela eftermiddagen så det var rätt skönt & lugnt. Tonåringen Liam. Trotsig, lat, uppkäftig, bryr sig inte osvosv. Det vanliga som brukar definera tonåring. Och mitt i allt är Jolie den enda som får han att smälta. Det har jag berättat innan ♥

Vissa dagar är bara bajs. Jag vet inte hur jag ska hantera honom & han förstår nog inte ens själv varför han gör som han gör. Jag försöker samspela men det går inte att nå honom. Skitunge som bara ska fostras ;)
Det var ju inte så längesen som jag själv var tonåring så jag vet ju hur det kunde vara. Jag hade iaf en enda som brydde sig om mig, men Liam har många & det vet han. Ja, han är fortfarande bara 9 år men han är som en tonåring ändå. Förtidstonåring.

Jag är nog fortfarande lite tonåring. En blandning av tonåring & gammal tant. Det kan vara rätt förvirrande vissa gånger ;) Men jag är glad, tjock & svettig. Nu börjar snart Big Brother! Ska bli spännande att se vad de hittat på ikväll, inga nominerade. Om någon åker, någon tillkommer eller om de gör ett byte med någon person i något annat BB-hus?
'Nya' sängarna.

Skrivet 2012-03-09 klockan 22:00:45


Jolie fick Leons växasäng.Marlon på ovansängen & Leon i nedersängen, i deras nya våningssäng :)Liam har myst ner sig hos Jolie & tittar på TVn.Sen klädde han av sig & somnade ♥

Förstår ni att jag dör varje gång jag ser hur fin & go Liam är med sina bebissyskon? Han är utan tvekan världens bästa storebror. Min underbaring!
Rätt & fel.

Skrivet 2012-03-08 klockan 20:34:00
Många mammor stoltserar med att deras döttrar älskar att ha på sig mammornas klackskor & väskor. Det är inte ofta -jag- hört föräldrar berätta på samma stolta sätt att sonen/sönerna också älskar klackskorna eller väskorna ;)Leon, för ett år sen. Kanske det är fel på min son? Han älskar skor, klack som vanliga. De tre stora pojkarna älskar handväskor, kanske det är fel på dem alla tre? Jag tycker det är roligt att de vill prova, de ser att mamma har & vill också testa. Men jag kanske ska uppmuntra dem mindre, så deras snoppar inte ramlar bort eller försvinner? Ska jag vara rädd att de inte blir 'riktiga' män? Saker sägs ju kunna förvandla en hetero till homo ;)
(Vad nu problemet med det skulle vara?)

Fast jag tycker ju att barn ska få prova, upptäcka & lära utan att jag eller andra vuxna 'förbjuder' eller uppmuntrar mer/mindre utifrån deras kön. Jag tycker att det är viktigare att visa & lära dem att göra rätt, vad som är fel istället för att lära dem rätt & fel i hur de ska vara/se ut för att vara en 'riktig' pojke/flicka. Att det är fel att mobbas. Det är inget fel att vara pojke & tycka om eller se ut som de flesta skulle tycka var enbart för snippbarn. Det är fel att retas. Det är fel att göra någon illa med ord eller handling, med mening. Kränka, håna, frysa ut. Det är fel att slåss. Det är inte fel att ha skor som normen & allmänheten säger är till för snippbarn. Det är inte fel att tycka om pojkleksaker, oavsett kön.

"Det kan ju också vara så att barn blir förvirrade av att hela tiden få inpräntat att de har just en snippa eller snopp och att just det spelar väldigt stor roll för vilka de får vara, vad de får göra, vilka intressen de får ha, vilka jobb de ska ha, vilken lön de kommer att få. Eller är det bara trygghetsskapande? I sådana fall har tryggheten ett pris - ojämställdhet. " - OLIKA förlag
Grattis Leon på 4 årsdagen!

Skrivet 2012-03-08 klockan 10:00:00


Idag för fyra år sen var jag gigantiskt tjock. Efter ca 12 timmars sovande värkarbete hemma så föddes våran underbaring Leon den 8 mars kl 20.05, efter 45min på förlossningen.Älskade fis, bara några minuter gammal. Inte visste jag då att jag hade fött självaste Skalle-Per som skulle visa sig vara den tokigaste fisungen ;)Grattis på din födelsedag, min stora lilla fyraåring!
32.

Skrivet 2012-03-08 klockan 08:50:0032 fulla veckor. Mina blodådror är så himla äckligt synliga, fast det är svårt att få med på bild. De syns vid bristningarna, runt naveln. Den platta icke-existerande naveln ;) Den är helt platt med magen, finns inget utputande eller innåtbuktande alls. Bara brun, så det syns ju var den är.

Revbenen dödar mig på kvällarna, som vanligt. När jag jobbar så får jag sträcka på mig & försöka stå lite då & då för att 'räta ut' dem.

Bebisen rör sig väldigt mycket, det känns att fötterna & benen är uppåt. Jag kan känna kroppsdelarna genom huden & det är roligt att flytta på dem så bebis rör sig ;) Väcka den lite. Bara 8 veckor kvar & det går för fort..Nu väger jag lika mycket som jag gjorde på förlossningen med Jolie. (nästan) 58kg. Men jag känner mig klumpigare & fläskigare ;)Din BMI (ej gravid) är: 18,43 (underviktig)

Din rekommenderade vikt vid slutet av graviditeten är: 60,9 - 64,2 kg

En lämplig vikt för dig i vecka 33 är: 56,8 - 59,2 kg

Min viktkurva.
Hur orkar en? :)

Skrivet 2012-03-06 klockan 22:04:03
Idag vaknade jag av att Jolie hade klivit upp själv. Hon vaknade säkert runt 05, hittade nämligen stökspår efter henne lite varstans i lägenheten när jag klev upp 05.25. Som tur är var det inget viktigt eller så. Min väska är hennes favorit. Speciellt plånboken med alla kort & kvitton. Sen väcktes det morgontrötta barn. Liam kördes till skolan av farfar som sen kom tillbaka för att hämta Leon & Jolie. Därefter gick jag iväg med Marlon till dagis.
Leon vill inte vara där längre. Han säger det direkt på morgonen & är väldigt nedstämd & ledsen när vi säger hejdå i dagisets hall. Inget panikgråt eller så, utan han fäller tysta tårar & underläppen darrar.

Han har sagt att ett annat barn som inte kan prata så bra svenska bara slåss. Jag har pratat mycket med Leon så att han ska försöka förstå hens situation. Hen har inte talet & vet inte hur hen ska uttrycka sig, det är svårt & hen kanske blir arg, frustrerad eller ledsen. Det här barnet är väldigt glad, leker & kommer springandes till dagis med sin förälder. Men det är ju språket som är svårt. Kan tänka mig att Leon tror hen är farlig & vill ont, fast det inte alls behöver vara så. Personalen jobbar mycket med detta så det är inget som de inte bryr sig om.

Iaf, så Leon fick följa med Jolie & farfar. Och efter jag lämnat Marlon på dagiset så åkte jag iväg för att jobba. Att leva det livet är jag rent utsagt livrädd för. Hur orkar en som förälder att ta upp, fixa barn, lämna, jobba, hämta barn, fixa mat, ev handla osvosv? Stor eloge till er som lever så, jag kan uppriktigt säga att jag är imponerad! Jag fattar väl att när en väl lever i det så är det så det är, men ändå. Jag är livrädd för det, att inte orka, att känna att jag inte orkar vara 'bra', tålmodig, pedagogisk eller att jag inte räcker till..Nej, jag trivs så himla bra, det gör jag & jag är jätteglad när jag åker dit till hen för att jobba & när jag har slutat. (annars skulle jag väl inte fixa barnvakt mitt i veckan, jag jobbar ju enbart på helgerna annars & säger ju ifrån i vanliga fall..)

Mina revben dödar mig & jag hör att BB har börjat.

(Liam har somnat i sängen bredvid Jolie, awww..Ska ta ett foto & visa er imorn ♥) Jag har världens finaste, underbaraste & goaste ungar som finns! Förutom när de syskonkivas, stökar till & bråkar ;) Då är de Satans ungar.
Måndag.

Skrivet 2012-03-05 klockan 20:20:31
Nu har vi möblerat om här hemma, igen. För vilken gång i ordningen minns jag inte ;) Vi har länge, i många år, pratat om våningssäng men det har inte blivit av. Så nämnde Fia med Kakorna att de ska göra sig av med sin så ja, vi tog den. Ikväll blev den uppskruvad & bäddad. Leon & Marlon som delar rum fick den. Marlon sover uppe & Leon nere.
Jolie har fått tagit Leons växasäng men det tar nog ett tag för henne att vänja sig att ligga kvar i den. Hon är ju bara..*räknar* ..FJORTON månader! Oj, redan..? Ja, tiden går snabbt. Så nu kommer hon kunna kliva upp själv på morgonen när hon vaknar före oss utan att skrika att vi ska ta upp henne. Lilla lillfisen.

I förmiddags var Leon på 4 års kontroll. Allt gick bra, bara det att Leon har börjat ta efter Marlons beteende. Han satt i mitt knä, tittade ner & gömde munnen i jackan. Han är ju inte sån egentligen, han är ju jätteframåt, pratig, social & nyfiken. Han testar nog att vara som han inte är. Hemma har han börjat härma Marlon i Marlons beteende, med Marlons svårigheter. Men efter ett tag blev han sig själv & allt gick jättebra. Leon måste ju få prova också. Han ser bra, hör bra (det vet jag redan sen audiologerna kikat i hans öron) & han är 101cm & väger 16kg. Han har växt 5cm sen i höstas! På torsdag, oh my, då fyller han fyra år!

Och jag ska jobba imorgon & på onsdag, helt otippat men farfar kunde ta barnen & tyckte det skulle bli roligt. Inga problem. Känns så konstigt att jag ska jobba mitt i veckan & jag är faktiskt rädd att jag ska glömma det imorgon ;) haha! Jag ska åka iväg till mitt nya jobb där jag är vikarierande personlig assistent. Jag får tacka Jenny som tänker på mig, dövörat haha :) Och farfar som kan ta barnen.

Ja, just det. Jag ska ju sova också så det är bäst att jag slänger mig i sängen innan jag fastnar någonstans, på mina 'feministforum' som Tobbe säger ;)
Designern Gästbloggar

Skrivet 2012-03-02 klockan 18:27:41
Hej hej! Det är jag Josefine som äntligen Designat om Jennys Blogg! Det var på tiden! Hon blev nöjd och jag hoppas ni läsare gillar designen också. Om du skulle vilja ha en ny design så tveka inte att kontakta mig.
Jag har gjort en del gratis designer som ni hittar på designadinblogg.se och så ska jag publicera lite nya gratis designer inom kort. Med mina designer så kan ni ändra profilbild själva och ändra profiltexten själv så att det syns i sido menyn under profil. Ni behöver alltså inte gå in i kodmallen för att ändra det.
www.enkelbloggdesign.blogg.se
Denna sida är under uppdatering, men det gå ju i alla fall att kontakta mig.

De var allt för mig denna gång!


Nytt.

Skrivet 2012-03-02 klockan 13:15:29


Olydig, klättrande bebis i 'koppel' .


Den som väntar på något gott..Har inte fått tummen ur att bry mig om min design på bloggen, men nu så har Josefine fixat den. Som vanligt är jag nöjd & glad. Ska bara byta ut någon bild & sådär. Med henne vet jag att det alltid blir roligt, annorlunda & knasigt & framför allt att jag alltid blir nöjd så då är det värt väntan :)
Om ett missfoster.

Skrivet 2012-03-01 klockan 13:11:59


Jag & barnen var hemma hos farmor & farfar i tisdags. Farmor öppnade ett paket & räckte över den här boken åt mig. "Om ett missfoster" skriven av Pauline Wågström. Jag hade hört talas om den här boken någonstans för ett tag sen. Nu hade farmor köpt den så jag satte igång att läsa. Igår förmiddags läste jag färdigt det sista.

Pauline skriver om sina minnen, skolgång, kompisar & andra ungdomar. Pauline har autism & selektiv mutism. Att läsa om hennes erfarenheter, svårigheter & situationer fick mig att se Marlon på en del nya sätt. En del av det hon skrivit om sig själv stämmer in på Marlon. Det kanske finns en anledning till varför han äter på ett visst sätt, men för oss som lever med han så 'är det bara så'. Nu förstår jag också varför han aldrig velat bli tröstad, eller kan förstå på ett annat sätt.

Tack Pauline, för att du delat med dig av dig själv.
31+0.

Skrivet 2012-03-01 klockan 11:23:1231 veckor uttöjd mage. Bara 9 veckor kvar till den läskiga slidtöjningen från helvetet. Just när huvudet är som störst, på väg ut..När det bränner som inåt helvete & det känns som hela slidöppningen ska krascha. Efteråt, när barnet är ute så gör det ju så satans jävla ont när navelsträngen fortfarande är kvar där inne & 'rör' den nyöppnade födslokanalens väggar. Huuh..*ryser*
Nej då, det kommer gå bra. Enda ungen som hade sönder mig var Marlon. Och han var ändå minst av de tre snoppbarnen. Jolies lilla minihuvud gjorde ju knappt någon känning när det skulle ut men ändå. Slidtöjning från helvetets makter!

Ja, just det - Tjockiskroppen. Jag mår bra & har haft några jobbiga dagar med rygg & revben men det går över när jag vilar & ligger ner. Tänkte köpa vindruvor & kex, något snyggt vitt 'ängel-lakan' att slänga över tjockiskroppen & sen snörsandaler & ligga på soffan & leka 'äta vindruvor & låta barnen vara slavar'. Kanske gömma lite choklad under kudden också. Sammandragningarna är inte lika läskiga längre så det känns lugnt nu.

Bebisen är en galning & som jag berättat innan; Liam vill inte sitta bredvid mig & gosa för den är för galen. Rumblar runt så hela magen hoppar & knölar. Men, håll i er; Tobbe kan röra på magen & känna bebisen utan att skrika & rycka undan handen! Och det är uuunderbart skönt när bebisen sparkar på revbenen, masserar lite från det konstanta trycker som kommer på kvällarna.
RSS 2.0