Startsida | Varför Korv? | Bloglovin' | Twitter | Facebook | Bloggdesign

Orgasm för ögat.

Skrivet 2012-06-28 klockan 21:59:34
 
Ge mig hennes hår & frisyr! Jag dör, satan vad snyggt :)
 
Nästa sommar, då har jag lyckats spara håret ännu längre så då ska jag fixa mitt hår sähär. Ta sönder det riktigt ordentligt. Mitt hår är för 'fint'. Blankt, lent & helt (nästan) oförstört. Och så måste jag ta på mig kalsonger. Kalsonger på en mamma med korvar i håret = jag.
 
Jag vill se ut som jag känner mig. Och idag ser jag bara tråkig ut, som vem som helst. Jag är inte vem som helst! Vad hände med mig? Någonstans började jag mer & mer lägga min stil åt sidan "Det passar inte en mamma att se ut så här!" tänkte jag. Jag är inte bara mamma, orka bry sig hur 'såna' ska se ut osv. Att inte få hållas med mina grejer gör att jag snart exploderar av uttråkning haha :) Och jag kommer säkerligen göra saker jag ångrar ba' för det. Så känns det just nu.
 
Vad Tobbe skulle säga? Skiter väl jag i, det är mitt hår & mitt utseende ;)
 
 
 
 
 
 
 

Egentid.

Skrivet 2012-06-27 klockan 13:35:58
De tre stora barnen är på Upptäckarhuset med farmor, farfar, Erik, farbror Daniel & Tuva. Mina två små sover & jag har egentid! Jag har städat i lugn & ro, duschat & nu håller jag på att färga håret. Så här lugnt & tyst är det aldrig här hemma förutom på kvällarna när alla sover.
 
Vad konstigt det är. När pojkarna har rosa & rött blir mina läsare galna & ba' "Ska du göra dem till flickor?" & när mina flickor har rosa & rött så ba' "Har du fallit för könsrollerna?" Nej, jag kommer aldrig någonsin sluta vara medveten & falla för trycket att fostra könsroller. Jag kan förstå att både läsare & människor omkring oss undrar eftersom jag klätt både Jolie & Varya i klänning. Men hey, glömmer ni att Leon hade klänning förra året?
 
 
Varför ska det 'pojkiga' vara normen & det som är mest okey för båda könen? Det neutrala. Nej, jag frossar i rosa & rött för det är favoritfärger & de små barnen kan jag välja & vraka själv hur jag vill klä dem. Marlon vill inte synas så han har mörkt & svart, han väljer det själv. Han har lärt sig från dagis & andra håll att det som är sött, fint & gulligt är 'flickigt' så han undviker att ta på sig sånt som han vet att folk kommenterar som sött, fint & gulligt. Därför är jag stenhård här hemma med att fånga upp dem när de använder 'tjej' eller 'flicka' som något nedvärderande.
 
Liam är så cool för han bryr sig inte. Om någon säger att han har något som är för flickor så tittar han bara & "Jaha, men jag tycker om detta & jag vet att min snopp inte trillar av." Han vet att han aldrig behöver bevisa att han är en 'riktig' pojke för någon, han är Liam & han är helt fantastisk. Han fattar ju hur löjligt det är att andra verkligen tror att han skulle 'bli/förvandlas' till en tjej bara för färger eller saker. Han vet också att riktiga kompisar mobbas, retas & hånas inte.
 
Ni behöver inte oroa er för att jag skulle börja flyta med strömmen & bara lägga i automatväxeln ;) Men som ni förstår så bor Tuttsirebellen på mig så jag orkar liksom inte sitta vid bloggen & skriva med en hand. Då skiter jag i det & det blir superglest med uppdateringar men jag orkar faktiskt inte bry mig. Tuttsi har sugit hål på min ena tutte så den ska få läka ifred nu. Aj. Undra ifall jag har någon undangömd choklad här hemma..Är så sugen på choklad!
 
 
 
 
 
 
 

Tuttsirebeller.

Skrivet 2012-06-25 klockan 11:05:30
Flera gånger har jag tänkt skriva inlägg men den där tuttbebisen sitter fast i mig, konstant & jämt, hela tiden. "Vänj henne ligga själv!" råder andra. Ja, för det är ju jättelätt. Fråga min pappa hur roligt det var att åka till IKEA häromdagen ;) Nu är hon 2 månader, idag faktiskt! Så nu kan vi avleda henne, prata & busa mer på ett annat sätt när hon ligger ner & få svar tillbaka. Hon pratar & ler, så söt så jag dör.
 
 
Varya är så stor & tjock! Jolie var ju nyss bebis men hon var ju en liten myra i jämförelse med alla syskonen. Och är fortfarande. Varya är 2 månader & är lika stor som Jolie var när hon var 4 månader. (5,3 kg) Så det är skillnad. Ja,för jag är en 'sån' som jämför mina barns kurvor. Vadå, de är ju gjorda av samma pusselbitar. Håret i bakhuvudet är bortskavt så nu har hon en sån där obligatorisk & snygg frilla som bebisar har i den här åldern.
 
Torsk (vit svamp i munnen) har hon lyckats odla också & sugit hål i min ena tutte. Aj, aj. Den enda som haft det innan är Liam. Fy fan, vilket helvete  när jag tänker tillbaka..Torsk, mjölkstockning & såriga bröstvårtor. Jag minns att jag skrev ett inlägg där jag ville åka & operera bort mina tuttar ;) Men jag gav mig fan på att det skulle funka & bli bra, jag gav mig inte. Svampen försvann, likaså mjölkstockningen lyckades jag få bort. Svampen överförs ju från munnen till tutten & från tutten till munnen men jag baddar med vichyvatten, ska doppa hela tutten i vattnet innan jag ammar också.
 
Och jag, jag vet inte vad som hänt med mig. Jag kan inte sova ordentligt & bara grinar hela tiden så jag gick in & läste lite om förlossningsdepp. Allt stämmer inte men jag tror att det är något light plus att jag har känt liknande förut när jag ammat; att jag sitter fast, får inget gjort, bebisen skriker tills jag tar upp den & jag har massor att göra. Då när Jolie river runt & stökar till så brukar jag blunda & tänka "Det gör inget, inget går sönder, jag kan plocka upp det sen. Det är inget farligt." Hon är ju så rolig också för hon ska skrika & vara arg på saker haha :) Jolie hade tagit Varyas filt & skulle sitta på den men filten låg inte som hon ville & rörde sig när hon flyttade på sig så hon tog filten & skriker allt hon har, kastar den i golvet & kastar tutten.
 
Hon var snygg igår. Tobbe gick upp med barnen, sen väcker han mig & säger "Kolla Jolie, hon har på sig Leons kalsonger & två par av dina trosor!" haha det var en fin syn att vakna till. Hon passade på att rota i de rena underkläderna Tobbe tvättat dagen innan, innan vi plockade i ordning dem.
 
Jolie pratar mer & mer, vi samspelar på ett nytt sätt nu & som jag sagt innan; 1,5 års åldern är min favoritålder. I mina ögon har alla barnen fastnat som 2 åringar, när de blivit riktiga barn. Så det känns sjukt att titta på Liam tex, fan han är NIO år! Det stämmer inte alls..Hur gick det så här fort? Jolies hörapparater borde komma i veckan & i början av nästa månad ska vi träffa någon från habliteringen (stavas?), kan alltid vara bra att veta vad vi kan få för stöd & hjälp. Jag själv är ju hörselskadad & ska använda hörapparater så jag vet ju en del men det finns nog massor jag inte tänkt på plus att vi vill att släktingar ska kunna få hjälp.
 
Vi har handlat hem nya förvaringsgrejer efter att jag fick panik & utbrott här förra veckan haha :) Jag har varit galen i flera år på att vi har saker som inte har någon plats men sen kom vi på att vi behöver bättre förvaring. Nu jäklar. Och Jolie ska ju självklart stöka till men nu så hoppas jag det blir lättare. Så nu ska jag sätta igång att möbelera, städa & greja. Passar på när tuttbebisen sover!
 
 
 
 
 
 

- Jacka!!

Skrivet 2012-06-19 klockan 18:20:41Jolie älskar kläder & skor. Favoritplagget är ju som sagt pappas kallingar från tvätten, att ha dem på huvudet eller runt halsen. Andra favoriter är Varyas kläder. Att de är för små bryr hon sig inte ett dugg om, utan drar på sig & skriker på kläderna när de inte gör som hon vill.

Här har hon på sig Varyas 'jacka', som Jolie säger, i strl 56. Hon har satt sig på golvet för att få på skor på fötterna. Hon är väldigt speceill, den här Jolie.
Sommarlov!

Skrivet 2012-06-19 klockan 00:20:16
Så har Liam haft sin skolavslutning, i torsdags & sen har sommarlovet satt igång! Han cyklade iväg själv till skolan för att mötas med klassen & de gick tiill kyrkan. Dit gick jag med syskonen & mötte upp Fia.

Varya sov hela avslutningen & Jolie var inte sitt riktiga jag, så hon ville vara i min famn. Vi stod precis vid ingången där nere & Liam tittade & tittade efter oss när han var framme. Han är så van att jag/vi sitter uppe på 'läktarna' eller vad det är. Marlon & Leon genade mellan några vuxna som stod framför oss & försökte vinka åt Liam men han såg inget. Han har varit med i elevrådet så han & andra elevrådsbarn fick en varsin jättefin ros.

När alla barn sjungt klart så skulle vi gå till skolan igen & när alla gick ut där haffade jag & Fia varsitt barn. Liam & Robin. De ville hellre gå med oss än sina kompisar & väl på skolan satte vi oss att fika på kullen. Han var så nöjd, Liam. Vilken fin avslutning! Äntligen sommarlov :)Jolie, Leon, Marlon & Liam.
(Fia & Robin bakom

Lite finare väder tyckte jag vi kunde fått men det kan ju inte vara fint varje år ;) Och Varya, hon bara sov & sov. Hon somnade när Liam drog till skolan vid 08. Jag pratade lite med Liams lärare & tackade för tiden vi haft med honom. Att jag var glad över att han varit så engagerad & bra. Det finns nog ingen bättre lärare. Nej, fy vad nöjd jag har varit. Liam sa hejdå & fick en kram. Men Liam är så rolig när han ska krama någon, för han vänder liksom ryggen till & halvkramas. Med alla utom med mig. Sen pratade vi lite om Marlon eftersom han kommer ha Marlons klass tillsammans med Marlons förskolefröken.

Vi gick hem & käkade lite pizza, Varya vaknade för att äta innan vi gick & då var klokan 13! Hon hade alltså sovit i 5 timmar i sträck på förmiddagen & då hade jag bytit blöja & grejat också! Och Liam, han stack iväg till en kompis för att leka så jag tog med mig de små barnen till stadsparken för att träffa två andra mammor som har lika små bebisar som Varya. Marlon & Leon kunde inte hålla sig undan plaskdammen. jag hade inte tagit med badkläder så de fick vara barfota & vika upp byxorna/shortsen. Jolie var inte alls sig själv, hon bara satt i mitt knä. Tror det är något med förkylningen som hållt sig kvar.

Hela första sommarlovshelgen sov vi i farmor & farfars hus. Vi har tagit hand om Erik, huset & katterna. Måste säga att jag är förvånad över hur Erik vuxit som person. Han & jag pratar inte så mycket, det blir mest att jag skriker hans namn & försöker syskonretas lite. Mina barn älskar honom. Han är stor, snäll, barnslig, lättsam & ja, jättebra. Det är svårt att se på han & tänka att han är samma person som flyttade från mamma & hem till farmor & farfar för snart 6 år sen..Han är ju längre än jag & har världens största fötter! Lillebror Erik. Jag är så glad för hans skull, att han fått ett bra liv & en ljus framtid.

Sen var jag ju såklart tvungen att retas & fråga "Är det roligt att mina barn är här för att ta hand om dig?" haha :) Han är snart 15 år & mina ungar är 9 år & yngre.

Galningarna ville bada i poolen så de fick göra det. Hua. De badade inte så länge sen kom de in & var blåa runt mun & hade vita händer & fötter. Kallt? ;) Vi fick även besök av min pappa, Lisa & Jessica. Och Lowe. Lisas son, som Leon trodde var hennes lillebror.

Nu vill jag ha riktig sommar med värme!
Marlons firande & veckan.

Skrivet 2012-06-11 klockan 11:47:40
Marlon har fyllt 6 år! Vi firade honom hemma, med bara familjen i måndags. Han terrorringde Tobbe typ 40 ggr när han var på jobbet & frågade när han kommer & berättade om & om igen ur hans dag skulle se ut. När Tobbe äntligen kom hem från jobbet så åkte han & Marlon till leksaksaffären & Marlon fick välja vad han ville ha. Han ville inte ha ett inslaget paket ;)
Ninjago, såklart. Vi köpte hans favorittårta, prinsesstårta. Men Marlon är mest intresserad av att äta 'skalet' & rosorna ;)

På tisdagen skulle faster Elin komma & han låg hela måndagskvällen & frågade & pratade om "kommer hon imorgon, är det helt säkert?" & så ville han prata om henne hela tiden. På tisdagen terrorringde han henne också & frågade mig "Kommer hon idag, är det sant, helt säkert?" & berättade för mig var hon åkte ifrån & var hon var när han hade pratat med henne. När hon äntligen kom så kutade han ner allt vad han hade till porten för att släppa in henne. Hon hade med sig bueno (världens godaste godis, enligt Marlon) & pengar. Precis som han önskat.Vi skulle till dagis på eftermiddagen & ha avslutningsfest & Marlon & Leon var så glada att få ta dit henne & visa. Vi gick tipsprommenad & barnen lekte. Marlon (alla dagisbarnen) fick medalj & diplom med lyckoönskningar inför förskoleklassen. Sen bjöds det på tårta, saft & kaffe.

I onsdags firade vi Marlon med farmor  farfar, Elin, min bror, Tobbes bror + barn & min pappa. Marlon fick kläder, mer pengar, dykgrejer, lås till cykeln & lite annat. Vi åt pizza & tårta. Elin hade gjort cupcakes som barnen tyckte var supergoda. Jag tyckte de var maffiga men Leon, han tryckte i sig säkert tre stycken! En väldigt bra dag & Marlon var såå nöjd. Han fick det som han ville ha det, det är det viktigaste.

Så på torsdagen ville Marlon åka & handla för sina pengar. Jag, Varya, Marlon, Leon, Liam & Elin tog bilen & åkte till stora leksaksaffären. Marlon berättade exakt var den låg, hur skylten ser ut, var vi ska svänga & allt. Det måste ju bli rätt så det blir som han tänkt sig. Elin & barnen sjöng i bilen i väntan på att komma fram & när vi var där hade Marlon svårt att välja. Han brukar inte ha det, utan han brukar ha färdigt i huvudet vad det är han ska ha. Liam fick hjälpa honom.

Så nu har vi knappt sett Liam & Marlon på hela helgen för de har fullt upp med att leka & bygga. Ibland kommer de ut från rummet för att visa & berätta vad de byggt & vad det är.

Nu är det ny vecka & Liams sista i skolan. På torsdag slutar han äntligen, sen är det ledigt & sommarlov för oss alla förutom Tobbe som jobbar. Jag kommer troligtvis inte jobba något i sommar med tanke på att Varya är så himla tuttig & vägrar allt, men då får vi mer tid att hitta på, åka iväg & göra andra saker när Tobbe har semester :) Det här blir en fin sommar, det vet jag.

Pet, pet.

Skrivet 2012-06-11 klockan 08:23:47Grattis Marlon på din 6 års dag!

Skrivet 2012-06-04 klockan 17:06:15
Vilken dag! Vi försökte väcka morgontrötta Marlon imorse men det var omöjligt. Liam försökte med allt, grattade honom & berättade att han fyllde osv men han bara sov. Sen ringde Tobbe men Marlon sov fortfarande ;) När han väl vaknade var det första han frågade "Var är Liam?"

Han hade väldigt svårt att komma till ro igår kväll, han ville verkligen tala om flera gånger & berättade om & om igen om morgondagen. Han ville åka & handla någon leksak, välja själv istället för att få i paket. Han berättade om hur dagen skulle se ut & ville försäkra sig om att det skulle bli som han tänkt.

Så hela dagen idag har han sprungit & tittat på klockan & ringt till pappa för att fråga när han kommer hem från jobbet. Han hade fått klockslag både på digitalklockan & den analoga men han ringde ändå Tobbe hela dagen från klockan 11.30 ca till 5 minuter innan han slutade jobbet. Vi har busat & lekt för att få tiden att gå & han var även ute med Liam en stund.

Vi ska fira honom på onsdag, då blir det tårta & paket. Han är ju lite tråkig som bara önskar sig pengar, men han är ju inte dum ;) Då kan han ju välja själv i affären sen så det inte blir 'fel' saker ;) Uff, redan 6 år..Lilla Boolson.

Till slut kom Tobbe äntligen från jobbet så de åkte iväg & han fick en Ninjago-lego-grej. Han fick även välja mat så det blev 'platta köttbullar', makaroner & gräddsås. Med färdigköpta köttbullar, biffar & likanande så vet Marlon med säkerhet att det inte är lök i, även om han vet att vi kan göra hemmagjord utan. Men nej, färdigköpt vill han ha ;) Och en prinsesstårta såklart.

För 6 år sen idag, den 4 juni -06 så blev jag tvåbarnsmamma. Tänk att den lilla bebisen som var då, är den Marlon vi har idag. Mycket tokigt har vi varit med om under de här åren med honom, mycket har vi lärt oss på våran Marlon-resa - både om oss själva & om honom. Älskade lilla knasiga, roliga busunge. Vi älskar dig så mycket allihopa!
3 juni -06, dagen innan Marlon föddes;

Skrivet 2012-06-03 klockan 15:03:52
Känns som jag e skit nödig hela tiden, men när jag ska på toa kommer de inge..Helt stopp! Usch, känns inte så skönt..

Ringde in till förlossningen igår för jag har ju läckt sen tisdags kväll & min barnmorska sa att jag skulle göra de om de fortsatte..Så vi åkte in dit för kontroll, men allt såg bra ut som tur va :) Imorse lossnade ännu mer av slemproppen, höll på att spy när jag såg de, fy fan va äckligt!

Ska lägga mejj att vila nu, hoppas bebis vill komma inom en vecka iaf.. :) Ont..Nu kommer de mer slempropp, blääää..
RSS 2.0