Startsida | Varför Korv? | Bloglovin' | Twitter | Facebook | Bloggdesign

:)

Skrivet 2012-02-28 klockan 23:24:14
"Jag blir så rörd & det är så himla fint att se hur engagerad du är i dina barn! Att du verkligen gör allt för dem & att du ser dem!" (tar sig om hjärtat)

Åh, jag blev nästan generad. Ska jag lämna mitt barn hos dig så måste du förstå ditt arbete. Du kan hjälpa dina medarbetare att förstå. Jag vill inte bråka eller vara jobbig, men jag blir det när de inte vill lära eller förstå. För det kan de välja.

Klag.

Skrivet 2012-02-28 klockan 21:57:24
Okej, nu ska jag klaga.

Satan vad ont jag har i revbenen & ryggslutet! Ingen jävla vila heller, bara fläng hit & dit - även fast jag haft en väldigt trevlig & bra dag med fina människor & helt underbart väder. Men ryggen! Revbenen! Gaaaaaah!!

 Jag dör. Att barnen slocknar på soffan & jag måste bära dem till sängen gör inte saken lättare. Röf.

Mina sammandragningar känns helskumma. Det är kraft i dem & det känns som att de gör något. Det trycker neråt som fan. Så alla ni som känner mig, om ni pratar med mig & jag ser 'borta' ut så är det för jag försöker koncentrera mig. Jag är ju ofta kissnödig. Och sammandragningar som är otäckt kraftiga på det är ganska läskigt. Speciellt om en ettåring sitter i mitt knä också ;)

Uff, nu blir det att ta den här framtunga saken, slänga mig i soffan med mitt te & titta på Big Brother. God natt.
Stackars mina barn.

Skrivet 2012-02-26 klockan 23:28:08
Marlon; Kan man förvandlas till en tjej?
Jag; Ja, det kan man.
M; Hur då?
- Ja, man får operera bort snoppen hos läkaren på sjukhuset & göra den till en snippa.
-  ..
- För det är ju snoppen som gör att du är en kille. Inget annat. Och inga saker, kläder, intressen eller frisyrer kan förvandla dig till en tjej.
- ..(tänker)

Så fort barnen säger något som de fått 'lära' sig på dagis så tar jag upp det. Nyligen ville Marlon klippa av håret för han hade tydligen 'tjejhår'. Vad i h-vete..? Om han hade haft snippa hade ingen klagat & tjatat att han ska klippa sig på sommaren. Hur mycket Marlon än hade svettats. Men nu är han en pojke & de ska ha kort & praktiskt hår. Marlon är den han är & han har sina svårigheter. Han själv har bestämt att det ska vara långt, han själv har bestämt att han ska ha lugg. Det är skönt & bra, säger han. Tacka den tjocka hårbollen på hans huvud, skitungen vägrar ju mössa trots -15 grader ute.

Stackars mina söner som fostras av en feminstmorsa. Och stackars dem som fostras av genusmedvetna & jämställda föräldrar.
De ska bli bra killar, som inte ser ner på flickor & 'tjejsaker' som något fjolligt eller mindre bra. Nedvärderande eller kränkande. Stackars mina pojkar, att jag lär dem att 'tjejsaker' är lika ok som 'killsaker'. Prinsessklänningar är lika ok som pirat- eller spindelmannendräkter. Att rosa skrivblock är precis samma sak som ett helt vanligt svart. Det är ju till för att skrivas i. Att jag lär dem att Hello Kitty är lika ok att tycka om som Hulken. Alla andra är redan där & 'lär' dem att rosa & prinsess bara är exklusivt för flickor & att pojkar ska hålla sig undan, för det är larvigt & töntigt. Stackars dem som har mig, som fångar upp dem i deras påståenden & vill fortsätta hålla deras lek- & nyfikensinne öppet ;)

Nejdå, jag & Tobbe vet att de kommer vara bra personer. Och vi hoppas att de kan 'se' alla knasigheter. Alla förbud gentemot det ena könet & det andra. Och Liam sa för ett tag sen "Mamma, det är inte bara du som säger att man får vara som man vill! Det är andra också!" Du är den du är. Fastna inte i den tråkiga könsrollen, var ett barn; lek, var nyfiken & var kompis & lek med de du trivs med! Alla vill passa in, men får man vara den man är då?
Spec mvc + bilder.

Skrivet 2012-02-24 klockan 09:51:55
Vaknade imorse av att Tobbe väcker mig. Jag hade tid om 20min så det var bara att vakna, klä mig & springa iväg. Såg ut som ett troll med håret åt alla håll, påsar under ögonen pga dålig sömn två nätter i rad men jag hann iaf få bort ögonbajset & borsta tänderna snabbt. Kl 08.01 kliver jag in på specialist mödravården.

Barnmorskan mätte bebisen & den är helt normalstor för sin vecka, inga konstigheter. Barnmorskan sa "Vi får se om vi ses igen då!" när jag skulle gå. Sen fick jag sitta & vänta på läkaren & kom på då att jag skulle ju fråga om knölen på magen! När läkaren kommer så berättar jag för henne & hon känner, klämmer & trycker på magen. Hon ville göra ett ultraljud så vi går in & gör det. Hon hittar inget konstigt så knölen är nog utslitna bukmuskler. Haha :) Gammal, utsliten mammakropp.

Jämförde de här tre senaste barnens uttöjning på min mage efter 30 veckor;Satungen, 30 veckor.Jolie, 30 veckor.Leon, 30 veckor.

Febriga Jolie.

Skrivet 2012-02-24 klockan 00:38:08
Jolie sov sin vanliga vila igår & vaknade med världens dunderfeber på eftermiddagen. Hon hade varit helt vanlig & frisk hela förmiddagen. Så Liams kompis kunde inte komma över att leka. Vi får ta det en annan dag.

Igår kväll somnade hon men vaknade igen & var vaken tills jag la mig. Hon bara låg i sängen, tittade & bara låg där. Jag vågade inte sova i sängen (den står i alkoven i vardagsrummet) så jag la mig i våran nya bäddsoffa som står bredvid hennes säng. (vårat gamla sovrum som nu är Jolies rum + spel- & datarum) Tur var det för annars hade jag inte hört henne & kunnat tagit hand om henne. Halva natten var hon vaken.

På eftermiddagen döslocknade jag ;) Satungen i magen ville bara vara vaken & kittlas. Fötterna är på högersidan & jag hade lagt mig på högersidan & satungen trampar, sparkar & 'rivs' med fötterna så det kittlas så förbaskat! haha :) Jolie skrattar i sömnen av febern & jag skrattar av att bebisen kittlas ;)

Liam startade ju sportlovet med feber, sen hoppade den över till Jolie. Hoppas, hoppas verkligen inte att jag blir sjuk. Jag ska iväg på ett nytt jobb som personlig assistent hela helgen så det har jag absolut inte tid med. Och på tal om det..Om jag jämför mig själv idag, både som person & assistent, så är jag en helt annan människa idag. Mogen, tar mer ansvar, lär mig så enormt mycket varje dag & är mer öppen. Och inte alls lika osäker & har lika dålig självkänsla.(källa)
Tack var det teckenspråket har jag mitt jobb. Tack var det teckenspråket fick jag mina två dövblinda brukare för några år sen & tack var det det så kom jag senare till boendet & nu vidare igen. Bara erfarenhet. Lite pinsamt är det ju att jag inte har utbildning, skulle kännas lite 'tryggare' då & att andra tar mig mer seriöst på något sätt. Det här har gett mig pepp, mindes inte att det var så här roligt? Iofs har jag 'bara' 10 veckor kvar som jag kan jobba innan det är för sent.

Med Jolie, då jobbade jag på måndagen & sen föddes hon på fredagen. På tisdagen hade en barnmorska på specialist mvc tittat på mig & undrade vad jag var för en tok som fortfarande jobbade ;) Jag är ju knappast sjuk eller handikappad, jag känner ju min kropp bäst själv. Jag är bara i ett tjockt tillstånd.

Ska försöka sova lite. Återstår att se hur natten blir. Måste upp tidigt imorn & titta på satungen som kittlas.
30+0.

Skrivet 2012-02-23 klockan 11:34:29

30 veckor tjock & utfylld mage. Bara 10 veckor kvar till beräknad födelsedatum nu då. Varje vecka är jag förvånad "Redan?!" . Med Liam, Marlon & Leon stod tiden stilla, jag hade panik & kände mig fången i kroppen, jag kom ingenstans, varje dag kändes som ett år! Näääär kommer bebisen & varför skulle det gå så jävla långsamt?! Det kändes som jag sprang i motvind & bara stod stilla, varje dag, hela tiden.

Jag har ingen navel. Där är det extra tunt skinn så när man ska känna på bebisen vid min navel så känns det väldigt otäckt, nära liksom.

Liam tycker inte om att sitta & gosa med mig på kvällarna längre. "Den där bebisen är helt galen & rör sig hela tiden!" utbrister han & sätter sig en bit bort. Marlon vill inte heller röra, men han är lika som när Jolie låg i magen. Att han skulle vara nära, pussa & krama mycket.

Har fått väldigt ont i ryggen. Inte graviditetsont som foglossning eller så, utan mer när jag ska böja mig & den framtunga saken tynger ner mig. Känner inget alls annars. Ingen halsbränna, ingen foglossning, inget ont i tuttsen, ingen ischias, ingenting. Förutom att jag svettas & det känns som jag har blöta strumpor på mig konstant ;) Har inga problem med sömnen, att äta eller annat. Enda är ju ryggen då, som jag skrev. Att det är jobbigt att plocka saker från golvet/diskmaskinen. Revbenen är en plåga när jag suttit för mycket, så jag ligger en del om jag kan ist för att sitta.

Ja, just det. Imorgon är det tillväxtultraljud. :)
Eller vadå, har jag inte rätt?

Skrivet 2012-02-21 klockan 13:29:50Jolie är 1 år. En liten flicka. Vad hon inte vet är att hon är just en flicka. Hon vet inte mycket. Vad som förväntas av henne, vad hon borde 'tycka om' eller vara intresserad av. Hur hon ska vara en 'riktig' flicka. Därför är det min uppgift som hennes mamma att lära henne om hur flickor är, uppmuntra henne hur mycket jag tycker om när hon har tofs, att jag 'ser' henne mer när hon leker i leksaksköket än med bilarna & visa vad roligt det är med fina saker. Det är inget jag behöver prata med omgivingen om, för de gör detta automatiskt.

Lära henne att vara en riktig flicka. Och bröderna måste ju se att mamma gör rätt. Och de i sin tur måste jag ju också uppmuntra & se som pojkar. För pojkar måste få vara pojkar & flickor måste få vara flickor. Hur de är som personer i allmänhet är inte så viktigt, bara de är rätt inom sin könsmall & håller sig inom den så blir allt bra.

Visst är det bekvämt? Att lära dem rätt & fel. Hur man ska vara en riktig pojke eller flicka. Man behöver inte tänka så mycket, allt är redan färdigt; vilka kläder de ska ha, vilka leksaker som är till för vilket kön osv. Så himla bekvämt. Gå in i en affär, där är flickornas avdelning & där är pojkarnas! Utbuden är redan färdiga. Om barnet protesterar är det ju bara att säga "Men alla flickor/pojkar tycker/vill så här!". Och inte glömma kalla dem vid könen, pojkarna & flickan. För Jolie är ensam flicka & ska såklart behandlas på ett annat sätt än sina bröder. De är tre pojkar men äsch, de är pojkar så det behövs inte så mycket intresse i vilka de är för de tycker, vill & är ungefär likadana. Inom sin könsmall, såklart.

Genusdebatten har gått för långt. Den är för överdriven, barn ska lära sig från alla att vara rätt för sitt kön. Uppmuntras därifrån. Vi som vuxna har ett ansvar att lära dem skilja på könen olika från början. Annars blir de ju förvirrade. Annars kan de ju bli gay! (för det är ju inget man föds som, utan det förvandlas man till om man inte fått rätt könsverktyg från början) . Det handlar inte bara om saker, materiella ting. Utan annat också, bemötanden, uppmuntran, hur man ser dem, tilltal & förväntningar.
Provocerande.

Skrivet 2012-02-18 klockan 23:17:47


En ammande mamma är oftare mer provocerande än ett par bröst som visas upp i sexuellt syfte.

Mina tre första barn var alla high need. Något jag förstod först när fjärde barnet föddes. De bodde vid mina tuttar & skulle amma & tutta konstant. Tobbe fick aldrig trösta eller mata dem, nej det var bara mina tuttar som dög. "Tuttarnas barn" brukade jag kalla dem. Det var ofta jag kände mig låst & fick panik för jag kunde inte göra något med bebisen som bara skulle sitta fast i tutten.

Många av mina vänner väljer att inte amma eller att sluta amma, just för "vad tycker andra?". Har känt att många har känt sig stressade, bebisen får inte tag, mjölken sprutar & de får panik & allt blir bara fel. Med flaskan behöver de aldrig känna den här pressen & stressen av andras blickar & tycken samtidigt som bvc uppmanar; Amma!

Det är en enda sak med min mamma som jag fått något bra ifrån. Att det är naturligt att amma. Jag kände aldrig att hon kände sig obekväm med det & det fick jag med mig. Förstod inte alls varför andra mammor valde att gå undan & sitta helt ensamma. Jag ammade överallt, så fort bebisen behövde det. Vad folk omkring tyckte sket jag fullständigt i. Och alla dessa mammor som slänger fram brösten för att folk ska titta & ammar för att provocera, var finns de? Har aldrig träffat en 'sån' i hela mitt liv.

Sen vet jag en del som faktiskt velat amma men inte kunnat pga diverse orsaker. Du är inte mindre mamma för att du ger flaska. Jag tror att alla, var & en, gör det bästa utifrån vem de själva är & hur de känner. Alla bröst, kroppar, bebisar & mammor är olika. Jag har aldrig klagat på någon som gett flaska, däremot kan jag fråga just för att jag är nyfiken.

Men jag förstår fortfarande inte varför det skulle vara mer naturligt att visa upp bröst i sexuella syften än att amma..
29+1

Skrivet 2012-02-17 klockan 08:17:14Ka-Boom!
Barnmorskebesök.

Skrivet 2012-02-16 klockan 11:22:03
29 fulla veckor idag. Tyvärr vet jag inte var min kamera är, har vänt upp & ner på lägenheten men jag hittar den ingenstans.

Allt såg bra ut på min tjocka kropp. Ja, för nu är jag tjock! Jag vägde mig & jag väger 2 kg mindre nu än på förlossningen med Jolie! haha :) Iofs vägde jag inte så himla mycket då. I somras vägde jag 46kg & idag väger jag 56. Det här blir nog min tyngsta graviditet hoppas jag. Fläskpadda :)

Barnmorskan skulle mäta min mage men knölen jag har sitter precis ovanför livmodern så hon fick trycka & känna flera gånger för att hitta kanten. Knölen kan jag trycka & flytta på när jag står, skitäcklig. Cancer? Är nog den också som gör att magen ser större ut än vad den är. Nu är den ju inte överdrivet stor men jag ser den ju. Hård är den också, som ett extra bebishuvud eller något.

Nästa fredag ska jag på tillväxtultraljud. En koll bara för Jolie var så liten. Jag ska be dem kolla knölen då också. Farfar kan ta barnen medans jag springer iväg ;)

Nej, nu ska jag ta & städa undan. Efter att jag vänt upp & ned på lägenheten i flera dagar & varit lat så finns det massor att städa upp. Marlon är hemma idag också så jag ska försöka få han att hjälpa mamma. Blir jobbigt att ta upp saker från golvet ;)

Grattis på födelsedagen Liam!

Skrivet 2012-02-15 klockan 11:29:00Kl 11.29 den 15:e februari -03, föds ett litet barn. Liam.

Idag är han 9 år gammal. Jag trodde aaaaldrig att mitt barn skulle bli så stor. NIO år. Om dubbelt så lång tid är han 18. Herregud.

Mamma älskar dig, Liam. Tack för att du kom till mig, att du gav mig något att leva för - dig. När du föddes förstod jag vad meningen med mitt liv var; Att vara din mamma. Tack, Tobbe, för att du gav oss Liam.
Prinsessperioder & tjejsaker.

Skrivet 2012-02-15 klockan 07:30:00
Vad är det för 'prinsessperiod' barn går igenom runt 3 års åldern? Något nytt, eller? Har hört många mammor som pratat om den men jag har aldrig sett något sånt hos mina tre stora barn. Jag har tre barn som har varit 3 år men det har aldrig funnits någon s.k 'prinsessperiod' här hemma. Kanske för att de inte blivit erbjudna & överösta? Varför fick aldrig mina barn också ha en prinsessperiod?
Varför erbjuder & överöser inte de vuxna pojkbarn prinsess- & glittersaker som de gör med flickebarn? Orättvist.
Om man 'förlöjligar' prinsessaker & säger "Det är för tjeeeeejer!" åt pojkarna som att det är något töntigt, klart som fan pojkarna har velat hålla sig undan sånt.Löjligt är det också om andra vuxna omkring mina barn ska erbjuda Jolie tex klänningar, smycken, smink osv - som de aldrig gjort åt pojkarna. "Som en riktigt flicka!" säger vuxna nöjt! Vadå riktig..Omgivning blir alltid mer nöjd om man ser ut eller beter sig som sitt kön, än om man visar sin personlighet. Hon har haft klänning men hon lyfter bara upp den & säger "tutte!" och klappar på magen. En annan gång hade hon en ljusgul sommarklänning/tunika med Hello Kitty. Hon såg så snäll, lugn & mjuk ut. Min pappa kände inte igen henne, det var inte hon. Hon brukar ju ha starka, klara färger, lite crazy blandat; Som hon är. Galen bebis.

Jag vet att vuxna omkring Jolie kommer erbjuda & uppmuntra henne saker som de aldrig lagt fram åt hennes storebröder, bara för hon är en flicka. Sånt som är kränkande & förnedrande för pojkar. Jolie är så mycket mer än bara en flicka. Precis som Liam, Marlon & Leon är så mycket mer än bara pojkar. De tre stora barnen är mycket mer än vad man kan förvänta sig. Tre helt olika personligheter. Och Jolie är inte mer speciell på något sätt, bara för sitt kön. De är alla fyra speciella på sina egna sätt. Fyra helt olika sätt.
Ger man sig själv chansen att förvänta sig mer än hur de 'ska' vara så lär man känna dem på riktigt. Och de visar sig på ett annat sätt än vad som förväntas av dem också.

Jag är tacksam för att omgivningen, samhället & alla normer har öppnat mina ögon & fått mig att förstå, hjälpt mig att kunna se längre än könsrollen. Fått mig att ännu mer se barnet, personen.

Nej, jag kommer aldrig förbjuda Jolie att leka med klänningar, tjejsaker & sånt. Men jag vet att andra, både barn & vuxna kommer bli mer nöjda att se henne hållas med sånt än om pojkarna skulle göra det. Eftersom Jolie är en flicka så kommer hon alltid 'tillåtas' & vara mer fri på ett annat sätt, att leka med allt. Leksaker & rollekar. Det som 'tillhör' pojkbarnen & det som 'tillhör' flickebarnen.. 
Alla hjärtans dag.

Skrivet 2012-02-14 klockan 23:04:56
Jag & Tobbe har inte uppvaktat varandra idag, alls. Inga blommor eller något. Vi glömmer varje år att det är alla hjärtans dag ;) Vi glömmer nog bort det helt enkelt för att Liam fyller dagen efter. Jag kliade han på ryggen ikväll & sen somnade han runt 20.30 tiden. Trött gubbe.
Har sett på fb att många föräldrar har fått fina teckningar & saker av sina barn, men inte jag ;) Ungjävlar haha :)
Marlon trivdes hemma med mamma idag. Han har blivit så mysig på sista tiden. Ska kramas, pussas & vara nära. Jolie har varit en busunge, skrattat, stökat till i vanlig ordning & bajsat. Inge roligt bajs idag. Som att hon fått i sig laktosprodukter?
Leon hade haft roligt på dagis, han somnade på soffan en stund på eftermiddagen sen. Det gör han varje tisdag & onsdag men inte på torsdagar. Liam är så nöjd, han får åka 'farfar-taxi' till skolan varje morgon. När jag ska hämta han i skolan frågar han alltid varför farfar inte kan göra det.

Jag har sagt det många gånger men mina barn har världens bästa farmor & farfar. Och jag är glad att Tobbe är den han är. Jag visste ju inget om han när vi träffades för snart 10 år sen. Han kunde ju ha varit värsta idioten, mansgrisen eller oansvariga skitstövel. Hans föräldrar kunde ju ha varit frånvarande, inte behövt bry sig ett skit om Liam. Vi hade känt (?)(mycket vi pratade..) varandra i typ två månader när vi fick veta att jag var gravid. Och jag hade ju egentligen ingen aning om vem killen var.Sommar -05.Dec -06.

Så det vill jag ge Tobbe idag. Ett tack för att han är den han är :)

Nu ska jag sova för imorgon fyller någon år.
Mumfen.

Skrivet 2012-02-14 klockan 11:33:32
Imorse sa Marlon att han inte ville gå till dagis. Vi måste ändå dit för att lämna Leon berättade jag & det gick han med på. Vi lämnade Leon & sen gick vi över till Marlons avdelning. Jag berättade att vi måste ju säga åt dem att han ska vara hemma men vi kan prova att gå in & se hur det känns. Han kanske vill vara kvar ändå? Vi satt i kapprummet i typ 20 minuter innan han ville klä av sig. Och vi var därinne i en timma, men han ville fortfarande hem. Tänkte att det kanske gick bättre när vi väl var inne men han ville inte.
Det har varit en del vikarier fram & tillbaka plus att idag var det maskerad med disco. Det blev för mycket. Så idag är Marlon hemma.

Jag kommer att prata med Marlon, det kanske är något som är jobbigt. Något som hänt eller så kanske det bara är jobbigt med alla vikarier. Såna behövs ju när personalen är sjuk. Men Marlon är den han är & behöver han vara hemma så får han det. Han är så mysig & go ensam ;)


13 februari.

Skrivet 2012-02-13 klockan 14:32:39


17 år gammal & höggravid. Det här är 2 veckor innan Liam föddes. Vet att jag lagt upp bilden förut, men tiden går så fort..Det här känns inte alls längesen, men så långt bort ändå.

Idag för 9 år sen hade jag passerat mitt beräknade datum med tre dagar. Jag låg inlagd på BB (fyy så tråkigt det var, men jag fick inte ofta vara ifred. Kompisar kom & hälsade på varje dag). Hade sån enorm klåda över magen & benen, förhöjda levervärden har jag för mig. Minns att jag varje dag vaknade & satte på TVn. Tittade på dagens datum & undrade "Kommer min bebis födas idag? Vilket datum kommer den?"

Jag längtade så galet mycket varje dag. De ville sätta igång förlossningen men jag är glad att jag sa nej. Anledningen till varför jag sa nej? Mest för att jag alltid skulle ha undrat vilket datum bebisen egentligen skulle ha kommit.
Hygien.

Skrivet 2012-02-09 klockan 20:16:52
En sak jag har tänkt på är det här med hygien. Hur ser du på det? Feministiskt sett. Man duger bra som man är och personligheten och individen är viktig. Men, hur viktigt är det att hålla sig ren, rena kläder...?

Ingen aning. Tvättar man sig inte blir man sjuk? Eller är det bra för immunförsvaret? Hur andra sköter sin kroppshygien är upp till dem. Jag tror att man tvättar sig för mycket & för ofta idag. Själv så tvättar jag kroppen varannan/var tredje dag & håret 1-2 ggr/vecka. Barnen badar & duschar oftare än vad jag gör.

Jag tycker inte om att lukta illa men jag använder samma kläder flera ggr, dock inte strumpor & trosor. Jag använder inte parfym men deo. Tvättar håret med balsam & ack, kroppen med duschcreme men ska sno Fias recept på honung & socker eller vad det nu var ;)

Men, händerna tvättar jag väldigt ofta. Jämt. Jag använder inte ringar & jag klipper ofta korta naglar just för bakterier.

Hur man sköter sin egen hygien tycker jag man får bestämma individuellt.
27 & 28 veckor tjock mage.

Skrivet 2012-02-09 klockan 10:27:51


Förra veckan, 27+0.Idag, 28+0.

Satt & räknade igår & fick nästan en chock. Tjugioåtta fulla veckor?! Räknade igen, kollade graviditetskalendern på familjeliv & fattade ingenting. Var tog de här senaste tio veckorna vägen? Och halsbrännan som bråkade med mig för någon månad sen är helt försvunnen.

När jag drar upp tröjan & visar magen så blir Jolie jätteglad & ska klappa på den. Jag gör så, klappar på den så det låter & hon vill göra samma. Märker knappt att jag är tjock förutom på kvällarna när revbenen ömmar & jag känner mig som en gigantisk fläskpadda.Rutten, trött & tjock ;) Jag är så jävla sugen på semlor & allt möjligt gott. Skulle iväg & fika idag men Jolie har bajsat vatten & läckt nu hela morgonen så det gick inte. Bajs alltså..Och jag tror jag blivit hård i magen. Men jag äter inget järntillskott?

Runt 30 veckor ska jag till tillväxtultraljud, bara för att Jolie var så liten. Och det är ju snart! Tror den här bebisen är en 'vanlig' tjockis, som de tre första var. Iofs var Marlon minst av dem men han vägde ju iaf nästan 1kg mer än Jolie.

En jobbig dag.

Skrivet 2012-02-09 klockan 08:20:12
Igår skulle dagis ha brandövning när vi kom. Det gick, som alltid, jättebra att lämna Leon. Inget var som det skulle för Marlon så han tyckte det var extremt jobbigt. I en timma stod jag där ute med han, han ville hem, hade ångest & var på väg att bryta ihop. Jag är så van att det går bra att lämna han så jag fick liksom 'vakna' & lugna ner mig. Jag skulle till öppna förskolan.

Han fick valet att följa med mig eftersom han tyckte det var så jobbigt & ville det så vi tänkte ta en ledig dag så får han vara med mamma men när vi skulle gå viskade han att han ville vara kvar iaf.

Det är två olika Marlon. För när jag hämtade han på eftermiddagen var han en skitunge som absolut inte ville följa med hem ;)

Marlons dagiskompis fick syn på min mage förra veckan  & sa "Vilken tjo..öhh, st..öhh..STOR mage du har!" & kände sig bortgjord & jag såg att hon ville springa därifrån så jag svarade "Ja, den är jättetjock, för det ligger en bebis därinne!" sen klappade jag om magen & skrattade lite. Igår sa samma barn "Din mage är jättetjock idag!" & jag som älskar att skoja med barn svarade "Ja, & ännu tjockare ska den bli, kanske så jag ramlar framåt eller buffar omkull Marlon när jag vänder mig!"
Jag vet att Lady Dahmer skrev om ordet tjock igår & blabla, jag är copycat osv - men jag pratade om samma sak med Linda & Fia (med F & J) på öppna förskolan igår & med Fia (med Robin) innan jag läste det, jag säger samma sak; Är det något fult med att vara tjock? Ord blir ju vad vi gör dem till & barn förstår dem med i hur vi använder dem. Barnet som kände sig bortgjord när hon var på väg att kalla mig tjock första gången var jätteglad igår när när vi pratade & skrattade om hur tjock magen skulle bli ju mer bebisen växte.
Kylskåpet Jansson.

Skrivet 2012-02-07 klockan 22:11:45
Jag funderar en hel del under dagarna men sen när jag sätter mig är det tomt. Borta. Poof. Vad ska jag blogga om, ideer? Tips?Den här bebisen är väldigt lik Jolie. Moderkakan låg i framvägg, precis som med henne så det tog ju ett tag innan jag fick första riktiga sparken på handen. Jag kände ju att det rörde sig innan, innuti. Sen när bebisen växt till sig så är den helt galen. 'Latmask' & slö i början & galen efter flera veckor. Bebisen är lika 'vass' som Jolie, att det rivs & är vasst när den drar runt eller vad fan den nu gör. Aj.

Vet inte vad som hänt med mig. Jag får flera gapskratt om dagen & Leon blir arg på mig "Sluta skratta hela tiden, mamma!" haha :) Han tycker väl jag låter som en galen häxa som kraxar. Han säger så mycket roliga saker & bara för det så glömmer jag det nu..Han mådde bättre idag på dagen förresten så han var med & hämtade Liam i skolan & Marlon på dagis.

Marlon var sur & arg, han vill inte klä sig eller gå hem. Jag gör allt fel, på fel sätt & hör inte vad han säger så då blir han mer arg & vägrar säga om. Mina dövöron & massa prat omkring, då är det inte lätt. Han är ofta så nu för tiden. Han får vara liten & att jag ska hjälpa han men ibland hör jag inte ordentligt i vilken ordning, hur han ville ha strumpan, hur/vilken ordning hela tiden & så blir han galen.
Utbrott. Hjälp mig hjälpa dig, Marlon. Jag måste hitta något sätt att försöka få honom att förstå, att kunna se hur mamma inte hör som alla andra. Nu skulle det vara bra med hörapparater..haha :) Han har sån ljus & mjuk röst, den är för len för mina öron.Och Liam, han är för stor nu. Stöddig, trotsig & säger emot. Jävla skitunge. Den enda som får han att smälta är Jolie. "Ge mig bebisen, jag vill ha henne!" Vill inte umgås eller vara mammas pojke längre. Känns som jag knappt aldrig ser han nu för tiden. Det är bara kompisar, spel & TV. Därför är det skönt att han har läxor som måste göras så jag kan kräva tid med han. Ja, det är väl så med nioåringar. Han behöver nog det, han vet att ingen av oss försvinner.

Aj, aj nu gör mina revben ont. På kvällarna är det galet svårt att sitta. Och vi har möbelerat om här hemma så våran säng står i alkoven i vardagsrummet. Jag ligger innerst & får klättra över Tobbe på kvällarna. Kylskåpet Jansson, heter jag numera. Tjock, klumpig & flåsig.
Godisgris.

Skrivet 2012-02-07 klockan 11:14:27Igår. Jag är sjuuukt godissugen & dricker kaffe i hopp om att kunna stilla suget lite. Leon kommer till mig & säger;

- Mamma, vet du vad jag tänkte när jag var i badrummet? Att jag var sugen på godis. Kan vi köpa det?

Nåja, det är ju snart helg igen.

Redan tisdag & idag är bara Marlon på dagis. Leon hade ont i magen & låg i sängen hela morgonen. Annars är han snabb på att hoppa upp säga "Godmorgon bajskorv/fiskorv!" åt mig & klä sig. Jag ringde Marlons avdelning lite i panik, de skulle iväg på gympa & som tur var så kunde en av fröknarna komma ut vid vägen & möta upp han. Tur att vi bor så himla nära.

Även fast jag lägger mig i så mycket vad de gör, hur de säger saker osv så är de ju helt klart ett bra gäng fröknar. Även de bästa måste få kritik, inte bara beröm.

Nu tar vi & fixar lunch. Är galet hungrig. Och tjock. Kan knappt knäppa jackan längre ;)
Jag & Axa.

Skrivet 2012-02-06 klockan 11:24:38


Tjockisarna på familjecentralen. Axa är en månad längre gången än jag. Iofs är det min femte graviditet & hennes tredje. Förra gången skulle hon ha haft en månad efter mig..Ibland går det inte som det ska & det är inte förrän man står där bredvid som man fattar det.

Men nu är vi tjocka & glada igen ♥
Laktoskänslighet, hur känsligt?

Skrivet 2012-02-05 klockan 22:50:13


1,5 år är min favoritålder. Barnen blir så egna personer, utvecklas, försöker på bästa sätt kommunicera & ja..Allt. I mina ögon är just 1,5-2 år den åldern som jag minns mest ifrån med alla barn så i mitt huvud är de kvar i den åldern, det utseendet & allt. Så att titta på dem & se hur stora de egentligen är känns helt sjukt..Liam fyller snart nio år. Det är helt galet.

Igår eftermiddag fick Jolie smaka ca 5-7 halva teskedar glass. Vanlig smaksatt vaniljglass. Ingen reaktion, förutom att det var lite kallt. Imorse fick hon lite mjölk, vanlig från paketet. Samma nu ikväll. Hon tyckte det var gott. Ingen reaktion. Hon bajsade strax innan hon somnade men det var vanligt bajs.Mjölk är gott.

Hur lång tid borde det tagit innan hon sket/skrek/brände upp rumpan efter glassen & mjölken ifall hon är laktoskänslig? Jag har ju inte ens vågat ge henne smör på rånen/smörgåsarna men som min pappa sa "Det är ju bara sammansatta kemikalier!" så jag gav henne smör idag. Har aldrig varit med om att någon unge skitit så förbaskat av vällingen & gröten som hon gjorde i höstas. Är fortfarande rädd..

Och just det. Efter bvc-kontrollen så tänkte jag att jag går upp en storlek i blöjor, bara för det kan vara kul. Nummer 3 är ju nånting upp till 9kg & eftersom hon väger 8,5kg så borde det ju passa. Men nej, nummer 4 är för stort. Det läcker kiss & är för stora. Då är det ändå från 7kg. Petetisser, allt sitter ju olika & som den kloka pappan sa en annan gång också, att det är ju bara exempel. Ja, vad fan sa han då? Något sånt, riktlinjer? Heter det så? Rekomenderat? Det låter så hårt..Äsch, strunt samma.Crazy baby. Med Marlon & Jolie är det de enda barnen vi fått 'möbelera' om med stolarna i köket. Nu kom ju min pappa i helgen & han fixade fast lådspärrar så vi äntligen slipper sätta sopborsten & slevar i lådorna! haha :) En liten Jolie var inte glad! Hon drog i lådorna & skåpen & var såå arg! haha!

Käka lite glass med gybben & se på film.
Hörselkontroll.

Skrivet 2012-02-02 klockan 09:59:25
Tobbe fick komma hem en stund imorse & ta hand om Marlon & Leon så jag kunde gå ostört med Jolie till audiologen. Det har ju varit tal om vatten bakom öronen osv på andra kontroller, ev hörselnedsättning & idag efter lite tester sa hon att Jolie reagerar dåligt på basen & snabbare på diskanten. Och hon pratade också om vatten & luft i/bakom öronen men när jag berättade att både jag & min mamma inte hör basen så kollade hon i pappren & det är samma nedsättning.
Om testerna fortsätter visa samma resultat så är Jolie också hörselskadad & kommer få hörapparater, hon pratade också om hjälpmedel i talet & sånt. Att de inte låter det ligga & 'vila' utan de tar tag i det direkt, så vi ska tillbaka om bara någon månad igen.

Eftersom jag själv har hörselskada så har jag bara varit förvånad över att ingen av de tre första barnen haft det, jag hade nästan förväntat mig det. Men det återstår ju att se, som sagt.

Jolie var en riktig buse därinne, skrattade & busade med tanterna & lekte med leksakerna & sen gick hon iväg i korridoren för att stänga toa- & kontrollrumsdörrar som var öppna ;) Hon vet att vi gör så hemma.

Lilla skitongen sover på balkongen & de andra är i skola & på dagis nu så jag tänkte passa på att plocka undan allt hon rivit fram imorse. Galna barn. Imorse var det, tack & lov, inte tandborstar hon kastat ner i toan - utan sina egna badleksaker.
Samma.

Skrivet 2012-02-01 klockan 08:46:32


Leon, för 2 år sen. Här är han nästan 2 år.Jolie (igår) i samma t-shirt. 1 år gammal.

Det roliga är att det är exakt 2 års mellanrum på bilderna & de står på exakt samma plats i köket med exakt samma t-shirt. Bara det att Leon är ett år äldre än Jolie & att han ser ut som Skalle-Per & Jolie har mindre hår & har napp ;) Det är roligt att använda samma kläder igen, har så himla mycket från de stora som fortfarande är fina.
RSS 2.0