Startsida | Varför Korv? | Bloglovin' | Twitter | Facebook | Bloggdesign

Gott nytt år!

Skrivet 2012-12-31 klockan 22:43:21

Önskar familjen Korv!

Våran julafton.

Skrivet 2012-12-31 klockan 17:34:03

Vi firade ju jul, här hemma hos oss. Farmor och farfar har flyttat till mindre nu så där skulle vi inte fått plats att tjoa.

I flera dagar var barnen så exalterade och förväntansfulla, mest jobbigt var det för Leon som somnade många kvällar gråtandes. Det var jobbigt och frustrerande att vänta på julafton. Barnen öppnade garderobsdörren många gånger för att bara titta på alla klappar som låg där. Och väntade :)

På kvällen innan julafton när Jolie hade somnat hjälpte barnen till att lägga alla klappar under granen. Resten av kvällen satt de där och tittade, möblerade om dem, läste på lapparna och det tindrade i deras ögon om och om igen. När jag la dem att sova sa jag åt dem, var och en att väcka mamma på morgonen.

Kl 07 på julaftonsmorgon satt de på rad i min säng, färdigklädda och klara och väckte mig. De fick öppna två varsina paket, ett med nya kläder och små minipaket med minecraft-nyckelringar. Bästa känslan var när Marlon tittade på sina jeans och tröja, höll dem nära sin kropp och sa att han skulle ta på sig dem på en gång!

Sen var det dags att fixa det sista, möblera med bord, städa undan och förbereda mat. Morfar som sov här hjälpte Tobbe att bära och greja. Marlon frågade varannan minut hur lång tid det var kvar innan farmor och farfar kom ;)

Barnen fick mycket väl önskade julklappar och var så nöjda, tusen tack farmor, farfar, Erik, morfar, Danne och Elin.

Det var en fin dag tills kvällen. Jolie vaknade och var ledsen, det gör hon aldrig. De två följande dagarna avlöste barnen varandra med att kräkas, ha feber, tvättmaskinen gick varm och spriten flödade. På juldagen skulle vi ha åkt till farmor och farfar för att äta revbensspjäll men det gick ju inte, då kommer de hit med maten åt oss istället! Barnen har jordens bästa farföräldrar, det finns inga bättre svärföräldrar! Alltid gör de allt de kan, de finns alltid för oss och barnen. Det är inte så konstigt att jag har den bästa maken som finns, med dem som föräldrar.

De här dagarna som varit har Tobbe varit ledig, vi har mest lufsat runt och myst. Sovit, kollat på filmer, ätit massa godis, barnen har spelat, haft sovmorgnar och det är så skönt. Bara vara.
Imorgon, fredag den 21 dec.

Skrivet 2012-12-20 klockan 18:34:56

Den här bilden har jag snott från Facebook.
Den skrämmer mig något enormt. För är det något jag är rädd för så är det detta.

Är det våran sista dag på jorden imorgon så är jag glad över att ha åstadkommit allt jag gjort. Jag är gift med den bästa mannen som finns och det menar jag verkligen, vi är ett. Jag och Tobbe. Jag har tryckt ut de fem bästa, mest underbara barnen som finns att hitta, genom alla tider.

Idag började jullovet så nu ska vi njuta av massor med familjetid. Dvs bråk, tjat och gnäll, va? ;)Dec. 18, 2012

Skrivet 2012-12-18 klockan 22:08:35

Det här med egentid och skit är inget jag någonsin stridit om här hemma. Jag kan tycka det är skönt om Tobbe tar ungar, bråk eller vad som nu händer medan jag färgar håret, städar, sätter på kaffe eller vad som helst. Mina kvällar (3 tim vv) på familjecentralen är heliga och nåde Tobbe om han förstör där.

Men alltså..Nackdelen med att ha 'många' barn och försöka ta hand om sig själv. Det finns ju ingen tid på dygnet jag hinner att duscha! Jag luktar apa och håret är flott. Jag blir galen. Igår skulle jag duscha, hade ingen tid över, för mycket att göra, glömde osv och tänkte göra det på kvällen men efter all läggning med barn var jag för trött. Nu då? Samma sak. Och lägger jag ifrån mig Varya så vaknar hon snart. Tobbe sover ju redan.

Nu ska jag börja strida för duschtider åt mig själv så jag kan sluta lukta apa!

/stinky

Från Facebook.

Skrivet 2012-12-18 klockan 16:02:25


Dagis.

Skrivet 2012-12-17 klockan 18:09:16

Leon har inte varit på dagis de två-tre senaste veckorna. Först var han sjuk, sa han. Sen ville han inte dit pga ett barn som han många gånger sagt är dum. Jag och Leon har pratat fram och tillbaka. Han vill inte byta avdelning eller dagis.
Jag älskar hans fröknar och han har bästa vänner där. Vi var på luciafirandet i onsdags morse och när jag sa att vi ska säga hejdå började han gråta och vill följa med mig.

Vi kan inte tvinga han att vara där och jag vet, för jag har sett, att fröknarna gör allt de kan med det här barnet. Hen slåss, puttas och beter sig hotfullt. Leon är rädd och tycker det känns obehagligt. Vi har pratat mycket om hen, att hen kanske inte fått lära sig hur man gör och när man inte kan prata ett språk eller alls så kanske man slåss. Men Leon vill inte.

Han vill vara hemma med mamma säger han, för det är mysigt. Ahh, vet inte alls hur jag ska göra. Jag, Leon och småsystrarna ska dit imorgon tillsammans så ska jag prata med fröknarna. De kan ju inte göra så mycket mer när de redan gör allt de kan. Världens bästa fröknar.

Älskade, fina Leon.


Tygblöjor & EC - våga testa!

Skrivet 2012-12-12 klockan 15:56:54
 
Jag har försökt blogga via mobilen & idag ser jag att den appen varit strulig. Iofs kunde jag sätta mig vid datan eller något annat men jag oooorkade inte ;)
 
Måste säga att jag är så jävla glad att tygblöjorna kom in i vårat hushåll! Inga sopor, inga blöjpaket som ska släpas osvosv! Hellre en extra tvättmaskin var tredje dag än dessa sopberg som vi hade innan med två blöjbarn. Tack var det tygblöjorna slutade Jolie småskvätta som hon gjorde i pappersblöjorna & tömde bara blåsan när den var full & tack var det det så tog jag bort blöjan & stallde fram pottan; tadaaa! Ungen blev blöjfri.
Tack var det tygblöjorna slutade Varya äntligen småkissa & började, precis som Jolie, bara att tömma när blåsan var full! Iom tygblöjorna & EC så är Varya helt blöjfri på dagarna hemma. Hon både kissar & bajsar bara på toaletten. Inga sopberg & inget tvättberg. Jag vill att andra ska prova, testa, det är skitkul! Mycket roligare än att byta stinkande blöjor hela dagarna! Både Varya & Jolies rumpor är underbart lena, inte så 'blanka' & konstiga i huden som pojkarnas blev av pappersblöjorna.
 
Även Emelie & Tobbe har pottat Varya, hon lyssnar & kissar. Ett par dagar var det struligt & hon bara plankade på toan, jag fortsatte ha henne utan blöja & hon kissade på golvet, matstolen & på mig men sen rullade det på bra igen. Det kommer nog komma en strulig period här vid 8 månader, men det tar vi då.
 
/besatt av att potta haha :)
 
Nej, men det är nog skönare att kissa & speciellt bajsa på potta/toa än i en blöja. Jag tror att detta kommer göra Varya blöjfri snabbare än dagens barn. Vet en del barn som är 4 år & fortfarande har blöja..Jag vill inte ha det så, jag släpper taget om kisspåsen de ska springa runt med :) Jolie använder inte ens en back-up-blöja när vi är ute. Hon känner, hon vet att hon kan hålla sig.
 
Alla gör som de vill, jag vill bara att andra ska bli inspirerade, våga testa! Det är aldrig för tidigt att ta bort blöjan eller potträna. Jag önskar att någon hade berättat om allt detta för mig när jag fick mitt första barn, iofs visste jag ju att EC fanns men som jag skrivit innan så trodde jag ju att det var allt eller inget. Jag kände ingen som sysslade med tygblöjor eller EC eller att tygblöjor ens fanns. Det är så roligt att kommunicera på ett helt nytt sätt, Varya är så liten men hon visar att hon är hungrig & jag tolkar - alla föräldrar gör det. Hon berättar & visar när hon är bajsnödig & jag har alltid trott i alla år att barn bara kissar & bajsar utan att de vet om det! Att de får lära sig känna, de känner ju från början men vi tar bort det.
 
Jag vill absolut inte att någon ska känna sig dålig, det är lätt att andra gör det när någon öppnar för något nytt som många inte vet om eller ens tänker på. Jag vill bara dela med mig :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Marlon.

Skrivet 2012-12-05 klockan 08:23:41

Jag dör. Marlon är så fin med Varya hela tiden. Han vill ha henne, bära, leka, krama och ta upp henne när hon vaknar. När han ska sova räcker det inte med en kram av mamma, han ska krama Varya också.

Innan var det helt tvärtom. Tror det är för hon är större och roligare nu, hon leker, kryper, skrattar och är helt underbar. Vilket barn förutom Leon tycker om en skrikande bebis som bara är arg? ;)
RSS 2.0