Startsida | Varför Korv? | Bloglovin' | Twitter | Facebook | Bloggdesign

Its alive.

Skrivet 2012-08-21 klockan 23:33:50
 
Vi lever! Bloggen har legat på is (haha, mitt i sommaren) ett tag. Pga..? Tuttsirebellen & tuttigeln Varya! En extremt krävande bebis som suger både energi & fett ur sin mamma. (Amning; gratis fettsugning)
 
Nu har skolan startat & vi har TVÅ skolbarn här hemma! Jag ska berätta. Men inte i natt, jag är för trött. Som vanligt. Har ni tråkigt & vill kolla om vi gör något roligt eller gosigt under dagarna så finns jag på instagram & heter KalsongMorsan. Varning för hängtuttsbilder ;)
 
Nu ska jag sova. I natt fick jag knappt sova, Jolie drömde väl mardrömmar & sen var det Varyas tur att vakna :)
 
 
 
 
 
 
 

'Bajsfångare' (Axas uttryck)

Skrivet 2012-08-10 klockan 00:51:09
Nu har vi använt tygblöjor i snart en månads tid. Jag läste, letade fakta, träffade vänner för att få se, känna & fråga om tygblöjor. Det är ju en djungel av tusentals olika märken, sorter, material osvosv. Pjuh!
 
 
Jag använder vikblöjor åt både Varya & Jolie. Det mest avgörandet till det valet är för att jag inte har tvättmaskin i hemmet & måste handtvätta. De är lätta att tvätta & torkar snabbt på torkstället. Men nu när jag använt det ett tag så känner jag att jag inte vill testa några andra, jag är så himla nöjd & älskar att använda vikisarna! En eller två gånger i veckan så tvättas allt i tvättstugan.
 
 
Jag brukar vika in en microfiberduk eller hemmasytt microfiberinlägg i 'limpan' så att jag slipper byta konstant & sen tror jag att det är skönare för barnens rygg. Tycker kanten som blir bak på ryggen av 'limpan' känns så hård & otäck, med ett inlägg blir det mjukare. Utanpå vikblöjan använder jag en PULblöja, så att det inte läcker & blir vått om den skulle bli så full.
 
På nätterna viker jag antingen in två stycken inlägg eller en microfiberduk i limpan, så jag vet att den håller för natten. Limpan är det som ska suga upp, det är som en tjockare 'limpa' mellan benen liksom som man viker dit. Jolie brukar dock sova med pappersblöja på nätterna eftersom det är Tobbe som lägger henne & han har inget intresse för tygblöjorna, hur det ska vikas osv & det är inget jag tänker tvinga på honom heller.
 
I början var Jolie förvirrad & fattade inte alls varför hon inte skulle ha en 'vanlig' blöja som hon kastar efter användning ;) Men hon blev snabbt van vid att det är tygblöjor som gäller. Liam har frågat många gånger varför Jolie & Varya har det & tyckt att det varit lite äckligt men ja..Jag tror att det är bättre för deras rumpor & för soprummen ;) Sen fick han ju tycka att det var äckligt, dock gick det över efter några dagar & se brydde han sig inte. Var inget jag la uppmärksamhet eller energi på :)
 
 
Andra får väl också tycka att det är äckligt, konstigt & ja vad de vill. Jag gör ju oftast som jag vill ändå :) Sen har jag ju alltid fascinerats av de små 'grupperna' som inte gör & tänker som "alla andra". Udda & konstiga människor, i de flestas ögon. De som har något, som ingen annan har. Det är något jag kommit på när jag tänkt tillbaka. Men det får bli i ett annat inlägg för nu ska jag sova.
 
 
 
 
 
 
 

Redan augusti.

Skrivet 2012-08-02 klockan 00:19:52
Idag är det redan första augusti! Vad sommaren springer iväg! Det är bara en månad kvar tills Tobbe fyller, sen jag & skolan börjar den här månaden plus att dagiset också kör igång.
 
Vad har vi pysslat med då? Vi har varit hos farmor & farfar lite men barnen har knappt badat pga det kalla vädret. När de väl badat så har barnen simmat runt med snorklar & cykloper i poolen & Marlon har dyksimmat en massa. Han slappnar av så fint i vattnet & andas genom snorkeln & simmar där under vattenytan.
 
Liam har varit iväg på utflykt med morfar & letat stenar. Han samlar på fina, ovanliga stenar så morfar tog med honom med matsäck & kamera såklart.
 
 
Liam hade med sig en massa fina stenar. Han hade till & med plockat en åt mig! Marlon & Leon var så nyfikna på vad Liam hade med sig hem & vad han hade hittat & Liam pysslade, la om & grejade med sina nyfunna stenar hela kvällen sen. Hela hans rum kommer bli en sten.
 
Nästa gång var det Leons tur att följa med morfar på utflykt så de åkte iväg för att titta på motorcyklar. Men de hade inte varit iväg många timmar förrän min pappa ringer & säger att de är på väg hem. Leon hade hemlängtan. Han hade inte velat titta, prova eller sitta på motorcyklarna eller något alls. Men senare på kvällen berättade han vad han & morfar gjort & att han inte vågade prova att sitta ifall den skulle ramla eller åka iväg med han ;)
 
Jolie har blivit jättestor under sommaren! Hon pratar, skriker & försöker komunicera allt hon kan & blyg är hon absolut inte! För någon månad sen var hon så blyg & rädd för alla som närmade sig henne & skulle upp i min famn jämt men nu babblar hon på som bara den med alla. Hon förstår vad vi säger & kollar gärna hela tiden med blick & ansiktsuttryck så hon förstår samtalet. Hon är inte lika 'jobbig' & olydig med sitt stökande & förstörande längre. Så himla skönt! Nu är hon bara en pytteliten stor Jolie som är mer lätthanterlig.
 
Varya är bara en fettobebis som ligger hela dagarna & tuttar grädde så hon blir större, större & tjockare! Nu är hon 3 månader & har hoppat i storlek 68 i kläder. Varya har lika tjocka lår som Jolie, fast Varyas är fläskigare & Jolies är mer fasta & starka. Hon har bosatt sig vid mina tuttar, där sitter hon fastlimmad. Eller i bästa fall min famn. Att ligga själv är inget hon vill veta av, nej bara mamma & mammas tuttar. Det är en mardröm att åka bil, hon bara skriker. Samma med vagn. Skrik & skrik. Hon har en övermänsklig instinkt om att vara upprätt, som hennes storebröder hade.
 
Jag har förresten bytt ut pappersblöjorna mot tygblöjor. Så nu använder både Jolie & Varya tygblöja. Men när vi var iväg till Kolmården så fick de ha pappersblöjor (håller för längre tid mellan bytena). Det går jättebra & jag tycker det är jätteroligt. Jolie var lite arg i början, hon förstod inte alls varför hon inte skulle ha tejpad blöja & varför hon inte skulle kasta den mellan bytena. Tobbe låter mig hållas, jag har ju inte så mycket annat för mig ;)
 
Nej, nu vaknar Varya & tuttas så jag ska lägga mig.
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0