Startsida | Varför Korv? | Bloglovin' | Twitter | Facebook | Bloggdesign

Torsdag.

Skrivet 2011-06-30 klockan 23:38:11
Imorgon bitti har vi tid för Marlon hos tandläkaren. Jag har försökt förbereda honom, men han vill inte. Liam däremot sätter sig mer än gärna i stolen & har berättat för Marlon vad de gör när de kollar tänderna & att man får en sak när undersökningen är klar. Senast Marlon var hos tandläkaren var när han var 2 år & Leon var helt nyfödd. Då gömde han sig nog mest bakom mig & ville absolut inte visa sina tänder för en tandläkare. Så det ska bli spännande att se hur det går imorn.

Jag & barnen har varit på staaan hela eftermiddagen & dött, typ. Shit vad varmt det har varit. Underbart skönt. Vi köpte glass & satt i solen. Jag käkade nästan upp Marlon & Leons glassar för de smälte så fort & barnen hann inte slicka upp allt. Marlon ville bara åt våfflan ;) Så nästa gång köper jag bara en våffla utan glass åt han.

I veckan var jag iväg på utbildning & har jobbat lite så vi har varit ute hos farmor & farfar. De kom hem i helgen, kanske jag skrev tidigare? Samma dag de kom hem så åkte Elin & Steffo till Grekland! Jag kan iaf lugnt säga att jag absolut inte är avundsjuk på deras värme ;) Typ 37 grader hade det varit på väg dit, ouuf. Jag hoppas Elin solar, badar & njuter av livet, av Steffo & bara har en skön semester. Det är hon så värd.

Imorse drack jag kaffe för första gången sen igår förmiddag! Haha helt galen var jag när jag vaknade. Tobbe sätter alltid på kaffe på morgonen så när jag vaknar är det fortfarande varmt. Fortfarande, ja jag går upp typ när han dragit. I helgen jobbar jag sista turerna på "soft-schemat". Nästa vecka & veckan därpå är mördarveckorna..UFF! Har fyra delade turer (7.30-21.30~7.30-20.30) & bara lååånga dagar. Jag har redan skällt på & hyttat med näven åt han som jag ska gå för, att han jobbar så mycket ;) Har lite ångest, mycket för att jag kommer vara ifrån Jolie så länge..Finns ingen jag kan byta med heller. Men, jag vet att det kommer gå bra när jag väl är där.

Jolie tycker jättemycket om farmor, det ser man på henne. Hon bara ler & skrattar när farmor pratar. haha :) När Leon var bebis fick inte farmor prata eller visa sig, då skrek han & var livrädd! Det kommer jag aldrig glömma! Och just det, när vi bodde i huset med Elin så satt vi en kväll vid köksbordet & käkade kvällsmackor. Marlon pratar & babblar som vanligt; Bla, bla, bla Elin är du en skitkorv? Bla, bla bla! (Alla skrattar) Marlon tittar på oss & frågar; Vad sa jag? Vad sa jag? och ser ut som ett frågetecken. haha han hade glömt bort att han avbröt sig själv mitt i babblet för att fråga Elin om hon var en skitkorv & han väntade inte på något svar heller :)
Fyra små hjärtan.

Skrivet 2011-06-26 klockan 23:38:35
Vad kul det är att logga in & se att det trillat in kommentarer, för hur kul skulle det vara att "påminna" er om dem & sen inte få några? ;) Sen vet jag själv att jag är väääldigt dålig själv på att lämna, men jag brukar göra det när bloggaren påminner.

Nu när jag börjat jobba så ammar jag mindre & kroppen gör mindre mjölk. Jolie ammar fortfarande men blir inte mätt så jag själv ger henne 2-3 flaskor ersättning om dagen. Och gröt. Amningen har blivit mer till mysstunder, snuttande & gos än matning. Faktiskt så känns det inte alls lika ont i hjärtat & tomt i mig att själv mata henne med flaskan. När hennes storasyskon slutade amma kändes det tomt, ihåligt, jag grät & hade så ont i hjärtat. Liam var runt 8 månader, Marlon 13 månader & Leon var 21 månader.
Iofs kan det också bero på att de var vääldigt high need i jämförelse, som jag även påpekat väldigt många gånger nu. Tobbe tycker också det är underbart mysigt att han kan få vara delaktig i bebistiden, på riktigt. Inte bara vara en famn några minuter så mamman får kissa/äta/klä på sig/duscha/osv. Han får vara pappa; trösta, mata, hålla i sin bebis & bebisen uppskattar det. Det är så sjukt, det går ju inte att förklara & en del sa "Men det är ju bara trycka/tvinga i napp - trycka/tvinga flaska.." BARA? Pff..Barnen skrek så de nästan kräktes. Bara mamma & mammas tuttar dög.Liam är lill-pappan här hemma. Leker med Jolie, bär omkring på henne, sätter henne i vagnen, pratar med henne & håller på hela tiden. Är det någon som är omtänksam & har ett hjärta av guld så är det Liam. Ikväll skulle han busa & leka med henne, sen lära henne krypa haha.
Marlon vill också ha henne, men på ett annat sätt; Hon ska ligga bredvid honom så han kan lägga armen om henne, han vill se henne när vi äter eller sitta bredvid henne. En puss, en kram men aldrig bära & knappt ha henne i knäet. När Jolie blir ledsen klappar han händerna för henne för att få hennes uppmärksamhet & försöker, men han kan inte ta i henne. Han är go & omtänksam på sitt sätt. Världens bästa Moof.
Leon är också go & omtänksam på sitt sätt. "Mamma, Jolie slog mig! Mamma, Jolie rev mig!" haha ja, för hon kan ju styra vad hon gör när hon får tag i saker ;) Han hämtar saker som hon ska leka med, ska "hjälpa" henne att rulla runt & sånt.

Fyra helt perfekta, nästan oförstörda små människor. Mina. Jag fattar det inte. Mina..
Mimmi-Doolie

Skrivet 2011-06-26 klockan 18:42:21Doolisen fick prickiga Mimmi-kläder av farmor & farfar som kom hem igår från Frankrike. (den svarta med vita prickar hade hon sen innan) Jolie gillade dem & skulle äta på volangerna fram på tunikan.

Nu funkar kameran ;) Jag lyckades fånga linsen/ögat & tröck ut den men bilderna är ju helt kassa haha! (så pappa, om du fortfarande vill skänka/ge/sälja din kamera så vill jag mer än gärna ha den!)
Osammanhängande.

Skrivet 2011-06-25 klockan 23:50:21
Här är det tomt på både inlägg & kommentarer ;) Määäh. Tråkmånsar.
Åh, just det. Jag är en horunge, en unge född ur en hora. Ska snarast möjligt fixa adoptionspapper här så jag äntligen kan få adoptera min pappa, så han är min riktiga pappa. På papper också. Vem bryr sig om blodet, allt det andra är viktigare. När mina föräldrar, de som pippade till sig mig, aldrig velat ha mig, tyckt om mig, visat att de ens tycker om eller bryr sig om mig så hittade jag ju en riktig förälder som orkade, klarade av & brydde sig om mig. En sån där förälder som alla andra hade. Fast ännu bättre såklart.

Barn gör ju inte saker för att vara dumma, jobbiga & träliga men ibland glömmer man (jag) bort det. Det gör ju allt av en anledning, en känsla, ja vad som helst. Jag har varit så stressad & haft svårt att sova. Tänk om jag kommer försent, tänk om jag glömmer bort att jag ska jobba, en långtur - kommer jag överleva utan barnen? , Fan vad jag saknar Tobbe. Och Jolie. Och Liam, Marlon & Leon.

Vaknar om nätterna, panikslagen & tittar på klockan, uff. Igår jobbade jag en kort dagstur & var hemma runt 13 tiden & är ledig tills på tisdag så inatt fick jag sova ut..Men ingen sovmorgon, Jolie väckte mig kl 06 & ville upp. Runt 07 väckte jag de tre stora barnen, jag kände mig ensam ;) Var tvungen att lägga mig en stund mitt på dagen, jag var så trött haha men inte Jolie så Liam tog med henne att leka en stund så gammelkärringen fick vila. Sen kom pappa, vi käkade & jag blev mätt & ännu mer trött.

Tobbe är snygg & hänger upp Jolie i taket. Han tycker också att jag ska skriva en hel bok med alla mina tankar. Jag tänker & funderar för mycket haha men det är kul att fråga. Min kamera funkar inte, någon av ungarna hade lagt ut den på farmor & farfars uteplats på eftermiddagen/kvällen när jag jobbade & de var med Elin & sen regnade det..I knappt två år hade jag den. Känner inget alls för den, har mest dåligt samvete för Tobbes skull. Det var han som köpte den åt mig. För att de två tidigare hade gått sönder av en oförsiktig mamma. (Jag..) Suck..

Jag saknar mina mammor. Och Emelie, vad är du för en syster egentligen? ;) Hör av dig så fort du kan. Ieff gotta sakna.
Allmänt shit.

Skrivet 2011-06-21 klockan 18:19:56

Tobbe fick ta barnen nästan ensam hela helgen ;) Elin & Steffo fanns också där. Det är bra för han. Tobbe är ju van att ha tre själv då & då så han måste vänja sig vid fyra. Och han får massa tillfälle att umgås med barnen utan mig.

Igår var jag först iväg på deligering, hem igen till Elin & barnen & när jag skulle iväg på mötet så blev Marlon ledsen, tog mina armar om sig & sa att jag får inte åka. Kvällen innan somnade han inte förrän jag la mig bredvid honom. Känns konstigt för han vill knappt aldrig vara nära mig, krama mig eller visa att han tycker om mig. Jag vet ju att han gör det, han behöver aldrig säga det eller så. Men så igår ja, då kändes det verkligen som att han älskade mig & saknade mig ♥ Lilla Bools. Mina barn är mitt hjärta.

På mötet gick det bra. Fröken & rektorn undrade lite över inskolningen i höst & lite hur de ska kunna släppa mig från Marlon, inte tvärtom ;) Lite såna saker, men vi alla tyckte att mycket gått bra under tiden vi varit där & besökt. Några barn hade frågat efter Marlon, känns kul att höra.
Tog även upp det här med att berömma mina, mest Marlon, när de kommer om deras kläder. Det ska de sluta med. Gud, vad elak jag är ;) "Vad fint, vad snyggt!" ja, det där larvet. Grejen med Marlon är den att han är väldigt, väldigt svår med kläder. Uff, varje årstidsbyte är jobbig. Han hatar att byta vinterskorna mot vårskor, overallen mot jacka osv. Det han känner är ju inte fel men då att säga "Men det är ju så fint/snyggt!" får honom att känna ännu mer att man inte förstår eller vill förstå att han tycker det känns konstigt. Och bara undanskuffar hans känslor "Det är fint, var tyst & nöjd nu!" Så sa hon från stödteamet att det är så de ska göra; Intressera sig för vad barnet tycker, upplevde, vad som hände än att berömma vad fint det är. Samma med duktig.

Det känns skönt att de ska arbeta så, men vissa vill & kan inte förstå poängen med det. HÄR är ett väldigt bra skrivet inlägg om "duga som man är". Läs.
- Man vill bara bli förstådd..

Idag har vi bara varit hemma. Jag har bara gosat med Leon & Jolie hela dagen lång, så mycket att Leon somnade. Liam & Marlon har spelat Lego & tittat på Lego på datorn. Det har de saknat när vi inte är hemma. Jolie sitter själv nu! haha Eller hon balanserar väl fortfarande lite på magen men ändå, riktigt stadig är hon! Hon vänder sig, rullar runt & sen är hon någon annanstans. Stor bebis nu. Och så vrålar hon & attackerar gosedjuren, haha man kan inte låta bli att skratta.

Tobbe har satt på kaffe & barnen ska få lite glass, sen packar vi ner oss igen, hämtar Elin & sover i farmor & farfars hus. Jag är inte lite avundsjuk på Erik som säkert är i Disneyland nu. Men jag missunnar honom inte det, jag är så glad för hans skull. Tänk om jag hade haft samma tur som han, men det gick ju bra till slut ändå. Hoppas jag haha :) Inte helt misslyckad är jag.
Lite uppdatering. Jobbet & barnen.

Skrivet 2011-06-16 klockan 23:14:58
Kanske ska uppdatera ;) Det går bara bra på jobbet, känns skönt att vara tillbaka även fast det inte känns som det var så längesen jag var där. Med Jolie går det också bra, hon är nöjd, äter, dricker & sover som hon ska. Farmor & Elin, även Tobbe också, är lättade över att hon inte är som sina storasyskon. Skriker, gråter, ska bäras & skakas på. För Jolie duger även släktingar, inte bara mamma & det är ganska skönt. Amningen har strulat lite eftersom det kan gå halva dagar innan tuttarna töms men jag får maratonamma när jag är ledig ;) Så det inte börjar knöla & kroppen tror jag slutat.

Fick veta att jag är en av dem som fått längst schema, nio veckor. Känns riktigt bra. Jag har velat komma tillbaka tidigt för att inte falla ur systemet & inte kunna hitta tillbaka. På måndag ska jag bli delegerad så jag kan dela medicin & nästa tisdag ska jag på en kurs. Och på måndag ska vi också på möte med stödteamet & en förskolepedagog & prata om Marlon, hur det har gått & lite såna saker. Frågor osv.

Jag har också passat på att hälsa på min mormor som är sjuk. Morfar ringde & berättade var hon finns, jag visste ju inte det. Denise hade inte pratat med min morbror så hon visste inte heller. Mamma har jag ingen kontakt med & hon skulle ju aldrig ha en tanke på berätta det för mig. Hon är som en gam. Passar på, utnyttjar för egen vinning, stoltserar & går in i en roll & tar till sig ett beteende som den "duktiga dottern som bryr sig om & tar hand om sin mamma". Pff..
Idag tog jag även med mig alla barnen & min lillebror Erik, så han fick träffa henne innan han åker till Disneyland i Paris med barnens farmor & farfar. Det var väldigt längesen de träffades, han har vuxit, varit i målbrottet, klarat av en himlans massa saker som jag är stolt över så han berättade för mormor & mormor frågade saker.

Imorgon är en ledig dag & Tobbe slutar tidigt, så vi ska bara lata oss, vara med varandra, laga god mat, titta på film & bråka med barnen ;) Inte göra något speciellt alls. Gruvar mig lite inför helgen då jag har två långa kvällspass men så är det alltid & har alltid varit, att jag tänker att det ska bli jobbigt att vara ifrån barnen. Men när jag väl är på jobbet så är det inte lika jobbigt, mina jobbarkompisar är väldigt sköna & avslappnade. Jag kommer ju såklart sakna barnen & Tobbe & tänka på mormor som jag inte kommer hinna träffa.

Klippte håret ikväll, inget speciellt. Klippte av en bit på längden & jämnade till luggen bara & nu ska jag skölja ur färgen. Haha..Försökte övertala Liam att jag skulle få klippa han & jämna till det där bak men han lägger händerna bakpå huvudet & säger "Neeej, jag vill inte! Du får inte!" sen efter ett tag sa jag "Okej, du behöver inte. Det är ju bara att du säger det." Tobbe; "Men han sa ju det flera gånger ;)"
Bajsnödig.

Skrivet 2011-06-13 klockan 11:10:20
Idag börjar jag jobba igen, efter fem månader :) Känns himla skoj! Barnen ser fram emot att sova ute hos farmor & farfar ikväll. Doolisen kommer ha det så bra. Vi har fan den bästa fastern & bästa farmor & farfar som kan tänkas. Jag påminner ofta mig själv om det, vi har sån tur.

Nu ska vi fortsätta packa & greja, eftermiddagen spenderas tillsammans med Elin & Steffo.
Fin.

Skrivet 2011-06-13 klockan 10:54:29
Jag tycker också att det är himla intressant att lyssna på barnen, hur de frågar & intresserar sig & hur de funderar & samtalar. Synd är bara att ibland (ofta) så brukar det sluta när den vuxne frågar & pratar om hur vackert & fint det är.

"Tycker du den är fin? Jag också."

Sophie frågade inte Leon en gång om han tyckte hårspännet var fint & han hade ingen tanke på det heller, utan intresserade sig helt & hållet på var den kom ifrån & dennes "historia" . Alla tycker olika & man kan ju inte säga att något är fint för att göra den andra glad? Eller..? Vad lär man (jag) då? Att det är viktigt hur det ser ut, det är viktigt att vara fin & att man ska bli glad & uppskatta att andra säger "Vad fin du/klädesplagget är!"

Jag vet själv att jag (& många andra tjejer/kvinnor framförallt) ursäktat mig genom åren om jag inte varit tillfixad, sminkad osv. "Du är så fin ändå, utan smink!" Det är vi alla. Många gånger när jag klippt av allt hår för att få bort det slitna, mest för att kunna fortsätta spara & har förklarat det så känns det alltid som "Men det blev ju snyggt iaf!" fast det inte ens var det snygga eller fina jag varit ute efter.

Det sitter så hårt inrotat att vi inte ens tänker på det. Men jag gör det nu & jag förstår att ni, eller många av er, blir arga & inte alls vill förstå eller tänka tanken att säga andra saker. För vi vill ju säga att barnen är fina & snygga för att ge dem självförtroende? Intressera sig istället för att beundra.

I mina & Tobbes ögon är våra barn det vackraste som vi någonsin sett. De är helt underbara, jättefina & jättesöta. Helt perfekta. Vi vet ju faktiskt egentligen inte om folk säger till dem att de är söta, för att göra dem & oss glada. De kanske är jättefula i andras ögon? Eller de nya kläderna kanske enligt andra var jättefula eller knasiga. Så när vi gått iväg säger någon kanske; "Men gud, vilken ful unge/fula kläder, stackars den när den växer upp. Men man är ju tvungen att säga att den är söt!" - Vet en kompis som var orolig att ta med sin bebis till jobbet att visa upp, de kanske tyckte ungen var ful. Precis som när en annan jobbarkompis hade kommit dit tidigare med sitt barn & de hade "Åh, vad söt den är!", sen när hon gick sa "Men gud, vilken ful unge!" ;)

Jag vet också att mindre söta barn som jag växte upp med, som inte fick lika mycket "Åh, vad söt & fin du är!" som de mer söta barnen, ofta fick höra & lära sig att de är bra personer, på vilka sätt & så.

Varför jag skriver såhär? För att jag försöker få er att förstå hur jag tänker, istället för att bli arga & tycka jag är en fruktansvärd dum & elak mamma som slutat säga åt barnen att de är så fina & söta hela tiden. Ingen behöver göra som jag, bara förstå varför. Sen tror jag att jag kan ge mina barn bättre självkänsla om jag intresserar mig för deras personlighet, stärker dem i deras tycken & litar på dem. Nu är de barn, de ska inte behöva tänka på hur de ser ut..De ska leka & ha roligt, vara glada, skita ner sig & få fråga massa saker. De kommer att växa upp till vuxna människor, tro mig. Vuxna, självsäkra, självständiga människor som vet vilka de är.
Tobbe & hans knäppa kommentarer.

Skrivet 2011-06-12 klockan 09:49:02


(igår kväll)
Tobbe tittar på min mage när jag reser mig från soffan & sätter Jolie på höften.

- Är du gravid?
- Va?
- Ja, det ser ut som det.
- Jaha. Födde liksom ditt fjärde barn för fem månader sen ;)
Sophie kom äntligen!

Skrivet 2011-06-12 klockan 00:10:19


Sophie & Isabelle kom hit igår :) Vi ville bjuda på mat men hon skulle iväg på middag senare & ville svälta lite, förstår henne för om man ska till Jensens måste magen vara tom ;) Och efterrätt..Ja, skapligt avundsjuk var jag! Men vi drack kaffe, barnen sprang runt, bebisarna tuttade & samtidigt höll Tobbe på att stortvätta haha.

Isabelle, som är 18 dagar & 1kg tyngre än Jolie, såg precis ut som jag sett henne på bilder; En liten Mini-Sophie! Vi la bebisarna på golvet, de kände & klämde på varandra, Jolie sög på Isabelles tumme, det vändes & Isabelle försökte krypa iväg. Barnen kom med jämna mellanrum & satte sig emellan för att titta.
Liam satt i soffan med alla sina hemmagjorda bandagen runt sina otäcka myggbett han fått under natten. Riktigt ont hade han & det kliade. Stackarn..


Jolie & Isabelle.

Det var riktigt kul att få träffa Sophie, igen..Äntligen, efter TVÅ år! Helt galet..Sist vi sågs var nog när vi jobbade tillsammans eller något. Sjukt lång tid & ingen av oss fattade hur lång tid det hade gått egentligen. Sen var det riktigt kul att återse Sophie som en mamma. Lugn, glad & harmonisk. Det märks att hon trivs som mamma åt sin Mini-Me.

Leon var väldigt intresserad av Sophie & pratade med henne hela tiden. En av deras konversationer;

- Vad är det där? (pekar på Sophies hårspänne som är en blomma)
- Det är ett hårspänne som håller undan luggen.
- Vart har du köpt den?
- På cubus, i staden där jag bor. Jättelångt bort.
- Jättelångt bort?
- Ja.
- Vad kostade den?
- 49,50 kostade den.
- Jaha..Kan du ta bort den?
- Nej, då ramlar ju luggen ner.
- Vad är det för något på den?
- Det är en blomma.
(Jag) - Leon, kommer du ihåg att mamma satte hårspänne i din lugg så du fick undan den för ögonen? Det är lika som Sophie har nu, fast hon har en blomma på den. Det är sommar ute & det finns ju mycket blommor ute, så Sophie vill också vara lite somrig.
- Ja, som jag hade så här! (visar)

Det är så intressant tycker jag.


Liams skolavslutning + förskolebesök.

Skrivet 2011-06-11 klockan 01:33:58
I torsdags hade Liam skolavslutning! Vi mötte upp Fia & Robin, hon ville vara mitt plåster i kyrkan haha men inte mig emot :) Vi satt uppe på läktaren & jag såg att Liam tittade efter oss, jag vinkade, Marlon & Leon också men han såg inte oss. Jolie fick sprutor i onsdags, hade feber & satt i bärsjalen så hon blev ännu varmare så jag & Fia tog mina småkorvar & gick ut så länge. Våra barn hade ändå sjungt klart & det var snart slut.

Helt underbart väder fick vi! Lite mulet, men varmt & solen kikade fram då & då. Var lite skraj först & tänkte ta med långärmat, tur att jag inte gjorde det.Vi gick tillbaka tillsammans till skolan sen för att fika. Liam sprang iväg med sina kompisar för att leka så han såg jag knappt, sen kom han till slut & åt lite på väg hem. Ville skynda hem lite för det luktade suspekt från Jolies bakdel men det var bara prutt som tur var. Men innan vi gick hem pratade jag med Adrians pappa, barnen ville leka med varandra under lovet. Väl hemma åt vi lunch & Jolie fick sova ut en stund. Liam var jättenöjd med sin avslutning & frågade hur länge han var ledig nu, i hela TVÅ månader. Skönt tyckte han! Det började spöregna & vi hade tänkt gå till förskolan. Det slutade regna ganska snabbt & Liam ville smita iväg till en kompis, så han passade på medans Marlon inte såg ;) Hela förmiddagen bara tjofade iväg & Liam såg jag knappt något alls kändes det som, men han var glad & det är så kul att se hur omtyckt han är av sina kompisar. Hans kompisar älskar Leon & kommer alltid fram & busar med honom.

Vi kom till förskolan & de hade precis kommit ut för att leka, Marlon ville gå in. Först hoppade Leon runt lite i vattenpölarna med sina sandaler, jätteskönt tyckte han. Väl inne så satte de sig att leka med leksaker & efter fem minuter säger Marlon att han vill hem. (Mest för han inte visste var Liam var) Efter en stund var han i full fart att leka & hitta nya saker, berättade för mig & Leon kom in i lekarna då & då.

Efter en stund går Leons blivande pedagog förbi, får syn på oss & hälsar på Leon. Hon sa att vi får jättegärna komma in till den avdelningen & titta & hälsa på. Det ville Leon, han blev nyfiken. Hon kommer snart tillbaka, de ska äta mellis bara. Hon kommer tillbaka & jag frågar Marlon, som leker med en av sina pedagoger, om han kan vara kvar själv medans jag går in med Leon. Ja, det vill han.

Leon går in & "ÅHH, vad många bilar!", sätter sig vid parkeringhuset & börjar direkt prata med pedagogen, som han gör med mig vid lekar.

Jag gick emellan avdelingarna & började fundera på hur det skulle bli i höst sen med två inskolningar ;)Jolie satt i bärsjalen hela för- & eftermiddagen, riktigt skönt tror jag att hon hade det trots febern. Hon gnällde inte alls eller ville ur utan sov mest.
Knasboll.

Skrivet 2011-06-07 klockan 22:45:05


Liam är så knasig - antingen har han sina tröjor ut & in eller bak & fram ;)
Pjosk.

Skrivet 2011-06-07 klockan 21:47:17
Idag blev det inget förskolebesök. Om vi hinner så ska vi dit imorgon en snabbis på eftermiddagen, jag får nämligen finbesök ända från norrland så det återstår att se :) Iaf, så ringde jag till förskolan för att prata runt lite kring veckan, hur vi gör med dagarna osv. Sen berättade jag att Marlon & Leon har klippt sig, att de ska veta det & när vi kommer så ska de inte "Åhh, vad fiiiint! Åhh, vad snyggt!" nej, inget sånt pjoskande. Pedagogen undrade då om de klippt sig själva haha men jag sa att jag klippt till dem inför sommaren & berättade bara som det var; Intressera er om ni ska kommentera det istället för att berömma & beundra.

Till min förvåning så fattade hon precis vad jag pratade om! Inget "Jag fattar..Okej.." (tänker & håller med för sakens skull)(tänker, vilken konstig mamma..?) utan hon förstod verkligen. Hon nämnde även vissa andra grejer som jag tänkt på & funderat kring hur de jobbar. Jag vill byta fröken haha, jag vill inte ha den andra längre ;) Den här verkar vettigare, mer påläst, intresserad & jobbar för jobbet utifrån läroplanen, utan egna personliga åsikter.

Ska iaf ta upp en hel del när vi ska ha möte. Så det finns tid för alla mina frågor & såna saker.
Långledig helg.

Skrivet 2011-06-06 klockan 23:35:42
Vad ska jag göra nu om kvällarna då, när Big Brother är slut? Abstinens. Fixa ett till BB tills nästa år, tycker jag ;) Eftersom alla roliga, spännande & fartfyllda människor åkte ut fort som tusan så var jag likgiltig i vem som skulle vinna skiten.

Hela helgen har vi bara hälsat på hos farmor & farfar, barnen har badat, Marlon har fyllt fem år & firats & idag är det Sveriges nationaldag & den firar vi inte. Så jag tog med småkorvarna & hälsade på hos Döprutt innan vi åkte till farmor & farfar där resten av Korvfrestelsen var. Åh, just det - WiggleKarten som jag vann kom ju. Barnen älskar den! (Jag har också testat den, skitfrän!) De far runt här som tokar med WiggleKarten, motorcykeln & bobbycaren (utan ratt), så nu ska Jolie bara växa till sig så åker hon snart också runt här!Om en vecka idag börjar jag jobba, det känns..Pirrigt, spännande & nervöst! Jag ser jättemycket fram emot det, eftersom det är så himla kul. Knasiga & roliga jobbarkompisar, så många på samma ställe liksom. Lite nervös är jag, det var så längesen jag jobbade & jag har helt & hållet fallit ur rutinerna så jag kommer vara hur vimsig som helst haha :)
Jolie är en väldigt nöjd & lättskött bebis, hon är glad, äter & dricker, tar napp & somnar utan problem så henne är jag inte orolig att lämna bort. Hon får nog massor med farmor- & Elinkärlek.Nu har hon börjat vända på sig utan problem. För snart tre veckor sen vände hon sig från rygg till mage första gången & sen dess har hon vänt sig en gång. Idag vände & vände hon sig flera gånger som ingenting, utan att armen fastnade eller något. Min pyttelilla bebis börjar bli stor! Imorgon (7 juni) (som f.ö är sex år sedan jag & Tobbe förlovade oss) är hon fem månader gammal! Och det är ju helt sjukt när jag tänker tillbaka på Leon..Han var SEX månader när han reste sig att stå! Första gången på öppna förskolan, mot ett bilgarage.

HÄR finns ett litet klipp på Leon när han var 6,5 månad. Där är min gamla videoblogg som jag glömde bort för hundra år sen. Finns en hel del gamla videoklipp i kategorin Videoblogg. Det när han reser sig som 6 månader finns på Familjeliv.
3:e juni -11

Skrivet 2011-06-06 klockan 21:29:12
Psykiskt sjuka människor borde få hjälp. Varför ser ingen något?

Skrivet 2011-06-05 klockan 13:12:06
Vilken sjuk moder man har som lägger ut hela min mormors fysiska hälsa på facebook. Och mormor vet inget..Är man sjuk då eller söker man bara uppmärksamhet? För min sk mamma bryr sig ju inte om mormor alls, utan hon ska vara den "duktiga dottern" som tar hand om & bryr sig om mormor för att sedan berätta om det. Men så är det ju inte. Hon får beröm & bekräftelse från andra som inte vet hur det är på riktigt.

Sjuka människor finns det gott om men människor som enbart ser saker från sitt eget, hur de kan framställa sig själva som bra & struntar fullständigt i andras privatliv, integritet & personliga liv, såna borde inte få gå runt utan att få hjälp.

Jag vet att du aldrig kommer ta åt dig, för du är så bra. Du borde öppna ögonen, se ditt barn - Min lillebror Martin, ta hand om ditt barn, lägga ner internet & sluta försöka leva i en drömvärld som inte finns. Du gömmer dig, för vad? Det enda du lever på är bekräftelse, uppmärksamhet & att andra ska se hur duktig & bra du är. När man kommer dig för nära & börjar förstå vem du är så stöter du bort en & man är inte ett skit värt.

Så sluta lägga ut stackars mormors fysiska hälsa på din facebook där för dig, helt okända människor kan sitta & läsa om henne. Nej, jag finner inga ord.
Grattis Marlon, på din 5 årsdag!

Skrivet 2011-06-04 klockan 23:42:01
Mamma, pappa, storebror Liam, lillebror Leon & lillayster Jolie älskar dig! Du är världens bästa Marlon! ♥

Idag väcktes jag av ungarna, vetetusan vad klockan var? Runt 05 kanske, de ville öppna presenter. Herregud, säger jag bara. JAG ville ju ha sovmorgon & lata mig, ta det lugnt men nej inte ungarna. Kl 08 gav jag mig & sa öppna dem då.
Vi kör så att de andra också får något litet när någon fyller, de är fortfarande barn :) Leon fick en liten legomotorcykel & Liam en liten Ninjagogrejsimojs. Marlon fick en spinner med en legofigur han längtat efter & något annat, han visade mig inte. (Det var Tobbe som hade handlat åt dem) Bara satt där nöjt på sitt rum med sina nya legobitar.

Happ, what to dooo..? Imorgon ska vi fira Marlon med kalas & grejer så vi tänkte en tripp upp i svampen, käka glass & handla mat så vi kunde grilla. Men farmor sa att vi kan komma ut & bada iaf så det gjorde vi. Fast vi åkte upp i svampen & käkade glass först. Uff, höjdrädda mamman var yr, svimfärdig & blev rädd så fort någon unge rörde handtagen som går runt, som man kan luta/hålla sig emot när man tittar ut över hela staden. Haha..


Barnen & pappan såg ut & hittade öppna förskolan, Liams skola, sjukhuset, där vi bor & lite andra välbekanta ställen. När vi fisat runt oss färdigt så drog vi iväg ohh, shit vad varmt det har varit idag!
Barnen badade ute hos farmor & farfar, sprutade vatten på varandra, gungade & lekte. Jag & Tobbe tog en sväng med Jolie i vagnen, Leon ville följa med så han satt på fotgrejen på vagnen, han brukar sitta där när han & Marlon ska dela på ståbrädan & det blir för trångt ;)
Åh, just det ;) Innan vi åkte till svampen hämtade vi ut ett stooort paket! Liam ville bära hem det & tur var det inte tungt men väldigt otympligt.

Marlons förlossningsberättelse.
Fina, snälla prinsessor.

Skrivet 2011-06-03 klockan 00:30:39


Det är sommar..Jag fattar det inte. Poof, så var sommaren här. Men med en bebis går tiden så fort att man knappt hinner blinka & sen är bebisen redan 8 år gammal.

Tobbe är så dum ibland ;) Han tycker om att retas & brukar säga med tillgjord röst "Lilla prinsessan" till Jolie & sen tittar han på mig. haha :) Sagoprinsessor - för mig, har ingen egen personlighet, de gör ingenting & kan ingenting, de bara går runt där & är fina. Vara fina, ha fina kläder, göra tråkiga saker, vara fina, längta efter en prins, vara fina & gå runt med sin fina klänning. Drömma om prins, längta efter bröllop & "leva lyckligt i alla sina dagar". Vara vän, ta hand om & fortsätta vara sååå fiiiiina, gulliga, söta & glada hela dagarna.

Sen växer små flickor upp & har drömt & fantiserat om bröllop & när de väl blir vuxna kvinnor som planerar bröllop "Det här bröllopet har jag drömt om sen jag var liten" ;) typ. (Jo, jag har träffat en del som sagt så..) Jag vill inte att Jolie växer upp & drömmer om prinsessor & prinsessbröllop när hon ska leka & ha roligt, vara ett barn.

Nej, usch.

Vara fin & uppiffad kan barnen & vi vara på tillställningar. Jag hatar fortfarande mig själv för att jag övertalade & nästan tvingade Marlon att välja ett par jeans (manschester blev det till slut) att ha på sig på vårat bröllop - för han skulle vara fin & obekväm i ett par byxor för att passa in..Sen märker jag på barnen att de inte gillar den där konstiga uppmärksamheten de får kring "Åhh, vad fiiiin du är!" De vrider obehagligt på sig, ler lite & springer iväg. Istället kan vi fråga saker om den nya frisyren, hur känns den? Vem klippte dig? Då fångar vi/ni deras intresse & de tycker det är mer behagligt att "visa upp" sig. De kan bli lite sura när de får den där konstiga uppmärksamheten & sen bli arga. De tycker inte om det.
Jag förstår dem, det gjorde inte jag heller. Ingen brydde sig om att fråga vad jag tyckte eller hade upplevt något utan bara överöste & beundrade "Vad fiiint, vad snyggt!" - Ja, jag vet.

När barnen ska ha fått något nytt & kanske inte velat ha det & sagt "Det/det är inte fint/snyggt" så har jag märkt att vi kört med "Men det/det är bra att..(pratar om det bra saken eller grejen är till för osv)" Varför gör vi inte det på en gång? "Den här är snygg/fin" är ju det första vi lagt fram.
Ja, vi lär oss varje dag. Att ha fått barn är våran största livsutmaning. Så himla häftigt & våra ögon öppnas för nya saker varje dag.
Jag har aldrig sagt & skrivit att andra ska tycka & göra som jag, väldigt många verkar tro det. Gör som du vill, som du tycker känns bra. Jag gör det, så här känns det bra för oss. Våra barn är mitt liv. Vad ska jag annars blogga om? Jag hittar knappt någon föräldrablogg om hur de gör saker & ting. Jag tycker om att berätta, vill ni läsa så gör det. Tycker ni inte om det så låt bli. Vill ni inte förstå hur jag menar så är det upp till er :)

Barnen ska inte växa upp inpräntat med det jag & många andra gjort; Vill man vara fin får man lida pin.
Nya frillor.

Skrivet 2011-06-01 klockan 09:49:26


Känns som jag har tusen saker att göra idag. Marlon ville inte till förskolan idag, de ska på utflykt & det har han inte velat lyssna på så vi blir hemma. Ska iväg på andra saker att fixa så paniken att inte hinna allt idag släppte lite.

Alla barnen fick nya avslutningskläder av farmor & Elin igår, tusen tack! Marlon hade fått jeansshorts..Trodde aaaldrig han skulle sätta på sig dem men han satte på sig dem, helt själv! Jag sa inget först..Sen frågade jag "Går de att springa i utan att de sitter åt?" Ja, det gick men han kunde inte sitta på huk ordentligt eller sätta upp foten på stolen utan att de drog åt i benet men det sket han i & sa att de var sköna.
När jag tittade ner i påsen & såg Jolies plagg spärrade jag upp ögonen & var på väg att "Vad i helvete.." tog upp den & såg att det faktiskt inte var en klänning som jag trodde, utan en sparkdräkt ;) haha Hjärtat bankade iväg där ett tag.

Liam var inte intresserad av att testa kläderna, han gick till en kompis men Leon skuttade i sina & tyckte de var sköna. Det första Marlon & Leon gjorde imorse var att hoppa i kläderna & vägrade ta av sig dem.. Marlon & Leon fick nya frisyrer igår, rakade sidecut på dem båda. Blir lite skönare nu i värmen, mest för Marlon som har så tjockt hår att det ser ut som en mössa när det växer ut. Jag kommer nog klippa ur det långa också så det blir tunnare. Liam & Leon har tunnare & rakt hår men Liam ska jag bara klippa till inför skolavslutningen nästa vecka. Så det blir jämnare. Liam vill ha långt hår, han tycker det är mysigt att dra i det. (undra vem han fått det av..*visslar*)
Både Marlon & Leon ser "tuffare" ut nu & jag är medveten om att de kommer på ett annat bemötande än de brukar få. Leon är ju en surpuppa hur man än bemöter honom haha ;) Men både Marlon & Leon är nöjda, de tycker det känns härligt med mindre hår.

Ska ta & dricka upp kaffet, dammsuga det sista & sen går vi iväg på lite ärenden.
RSS 2.0