Startsida | Varför Korv? | Bloglovin' | Twitter | Facebook | Bloggdesign

Racerbaby.

Skrivet 2011-07-29 klockan 19:13:38
Jolie kryper fram som en tok, racerbabyn. Hon sätter sig från liggandes & har börjat smått att försöka resa sig upp. Nu går det fort, fort.
Många Janssons.

Skrivet 2011-07-29 klockan 09:34:02Min mening med livet - Familjen & barnen Knaskorvar & Frestelse.

Jag älskade dig, mormor.

Skrivet 2011-07-28 klockan 19:43:17
Jag hatar dig för att du fostrade mig att inte tycka om mormor, jag hatar att du fick mig att tro hon var en elak kärring när jag växte upp & jag hatar dig för att jag inte fick lära känna min mormor på ett riktigt sätt förrän jag blev äldre! Det känns som att du har tagit henne ifrån mig.

Jag hatar att du pratade illa om mormor & tog fram "bevis" för att vissa saker var hennes fel, jag hatar att du gjorde mig arg på mormor & jag hatar dig för att jag aldrig fick känna att jag tyckte om henne & att jag kände mig tvungen att prata illa om henne framför dig - annars kanske jag fick se på ett & annat.Leon i gammelmormors famn sommar -08.

Mormor älskade mig & brydde sig om mig, men jag kände att jag aldrig fick fullt ut ta emot det! Av rädsla för dig. När vi bröt första gången hösten -07 så sket jag fullständigt i all skit du pratat & började se själv. Och de senaste åren har jag öst kärlek över min mormor, berättat för henne att jag minns allt fint vi gjort, allt roligt vi skrattat åt, vilken rallykalle hon var, jag minns somrarna med morfar & husbilen, att jag minns att hon lagade maten & matsäckarna jag skulle ha med på skolutflykter, hur roligt jag hade haft med henne på Sven Ingvars konserterna & jag ville att hon skulle veta att jag älskade henne.

Framförallt att jag var tacksam att hon funnits för mig när jag var liten.

Tänk om jag fått växa upp med att få veta att min mormor var världens snällaste människa, som faktiskt tyckte om mig & kunde ha fått starkare band med henne från början istället för åren innan hon dog. Det gör så jävla ont att veta det här. Att tänka på. Att jag förlorat så många fina år med min mormor pga dig. Själviska..Ja, jag finner inga ord.
Hejdå, mormor.

Skrivet 2011-07-28 klockan 10:14:16
På väg till kyrkan kändes det som jag skulle kräkas, magen vändes ut & in, det satt i halsen. Att man kan bli så psykiskt förstörd. Tack för allas erat stöd ♥Din dag var så fin, mormor. Strålande sol, varmt & ja, en riktig sommardag. Fotot på dig, så glad som du alltid var & alla blommor..Det var så otroligt vackert alltihopa. Jag är glad att jag fick säga farväl en gång till. Och det gör så ont men jag vet att du har det bra. Din bror följde med dig, jag vet hur mycket han betydde för dig.

Min första begravning jag var på, var en dubbelbegravning. Två syskon, mormor & hennes lillebror. Med bara några dagars mellanrum..

Jag kan fortfarande inte förstå hur fina människor jag har omkring mig. Tack för att ni finns.Nu känns det som jag kan börja sörja, på riktigt. Innan har oron, stressen & den psykiska misshandeln över begravingen tagit över. Jag älskade dig, mormor.
Liten mini börjar bli stor.

Skrivet 2011-07-26 klockan 09:46:04

Norge.

Skrivet 2011-07-24 klockan 21:23:58
När allt som händer runtomkring i världen känns det knappt som jag reagerar. Det terroriseras, bombas, dödas, torteras - långt, långt borta. Vardagsmat, typ. Man är så "van". Men nu när vårat grannland utsatts känns det så nära. Och det är läskigt. Väldigt läskigt, som att det händer på riktigt. Jag vet att det händer på riktigt långt, långt borta men det är så bortom min värld..

Jag vill inte läsa om vad som hänt & händer, jag vill inte veta men jag måste..Sen blir jag rädd. Vad man får bry sig om & Jag berörs mer när shit happens i västvärlden beskriver ungefär som jag känner.  

Träningskläder för kiss.

Skrivet 2011-07-23 klockan 22:27:44
Leon fyllde tre år i mars han han använder fortfarande blöja, hela tiden. Han vägrar ta av sig den eller gå utan blöja i byxor & kalsonger. I trots så kissar han ner allt istället, för då får han sin blöja. Häromdagen köpte jag "träningskläder" åt han..Pratade om detta tidigare med Tobbe men han sa bara tvärt nej. Så iaf, som jag brukar så gör jag som jag vill iaf & köpte en tunika åt Leon.
Han kan gå naken under, träna på att kissa, behöver inte vara rädd att rumpan ska titta fram som tex med en t-shirt & sånt. När vi satte på den tyckte han den kändes som ett sovplagg så han sov i den. Jag hoppas att det nu ger resultat, för han kissar ju ibland annars när han är naken med bara t-shirt. 

Min lilla Leon håller på att bli stor. Han vill det men ändå inte. 


Oro.

Skrivet 2011-07-23 klockan 18:20:55


Jag måste försöka komma iväg & handla lite nya kläder. På onsdag är det begravning..Vet inte alls vad jag ska ha på mig. Har så himla ont i magen, orolig & faktiskt lite skraj. Min mamma kommer ju vara där & jag som känner henne vet ju att hon också passar på. Sen om hon inte pratar med mig så vet jag ju hur hon tittar på folk som gör fel i hennes ögon, så otäck & hotfull..Nästan så man kan ta på det. Spelar ingen roll vad det är för tillfälle heller, men jag har pratat mycket med mina morbröder om min oro.

Vi kommer att ha med oss Liam bara. De tre små får vara hemma med sin morfar. Känns tryggt, för då kan jag slappna av också & vara fullt närvarande. Känns väldigt läskigt, att ta farväl på riktigt. Jag fattar fortfarande inte att det hänt, även fast jag var där. Höll henne i handen & pratade med henne..Det sista hon sa var "Vad heter hon nu igen?" Jolie, sa jag. "Jolie.." Ja & Ingrid efter dig.
Passa på.

Skrivet 2011-07-23 klockan 16:35:04
Sådär, nu är barnens morfar utkastad efter att ha sovit här i natt. Vi hade fredagsmys hela familjen & pappa var väldigt förvånad över Leons beteende. Han har ju varit en riktig surpuppa de senaste månaderna, mer eller mindre riktat mot en del (pga svartsjuka & andra saker), men nu är han gamla vanliga glada & sociala Leon. Han pratar, pratar, frågar & är öppen & busig.

"Tänk att det är den här Leon idag, som bara igår någon skrek på & skrämde livet ur!" Ja, det är svårt att tänka sig tycker jag också. Men sen att en vuxen människa ska göra fel, sitta som ett fån, ladda med ilska & irritation över gamla saker & välla ut allt det på Leon, för att kunna begrava & förminska det denne gjort just då är ju galet någonstans. Att inte kunna se vad man gjorde för fel & försöka trycka ner & kasta skit på andra med andra saker & hävda sig själv som en bättre människa.
Det handlar inte om vem som är bättre människa än den andre, vem som gör mest rätt, vem som gjort vad förr i tiden eller någonting - utan att du inte tar ansvar över din handling eller står för vad du gjort.

Hade du rätt att behandla Leon som du gjorde bara för du är arg över andra saker som inte alls är Leons fel? Passa på medans hans mamma & pappa inte såg. En feg liten människa.
Och du skulle vara en vuxen man?

Skrivet 2011-07-22 klockan 08:32:21
Man lär inte barn göra rätt när man själv gör fel. Fega kräk, kände du dig stor, stark & mäktig när du fick utagera ilska mot min 3 åring? En vuxen man, som själv ska veta vad rätt & fel är.

Ord är betydelselösa, ord betyder inget. Igår fick jag se vem du verkligen är. En feg liten man som ger sig på mindre & svagare. Ett fegt kräk som inte själv kan se sitt felande beteende & försöker trycka ner mig med orden om att jag är som min mamma. Du har bara ett barn, jag har fyra & jag kan lugnt säga att dina konstiga uppfostringsmetoder intresserar mig inte ett dugg. Jag har ingen nytta av att sätta barnen på plats, skrämma livet ur dem - jag är tvärtemot dig. Jag pratar med mina barn, ja just det..Du har aldrig pratat med dem så hur ska du kunna veta hur lättsamma & förstående de är? ;)

Hoppas du är nöjd nu, processen har ju redan börjat. Alla signaler & tecken syns ju klart & tydligt. Och jag hoppas jag slipper se dig i framtiden, för människor som beter sig så där accepterar jag inte.

Ingen behöver vara orolig, det blir inget bråk från min sida. Men när jag får se med egna ögon att någon behandlar mina barn illa utan att prata om händelsen efteråt eller förstår att den gör fel & varför så säger jag ifrån. Mina barn är inte bara några barn, som vilket barn som helst, eller någon i mängden. De är väldigt unika på sina egna sätt.

Prata inte om att göra rätt & fel när du själv inte vet vad det är.
Mammakväll med galna kaffetanter.

Skrivet 2011-07-18 klockan 16:06:07
Slutkörd. Jag har jobbat hela helgen & barnen har varit hemma med pappa. Har ingen ork att städa så jag drar ut på det..Har gosat med Jolie, badat med Leon, tittat på TV & bara myst runt mestadels. Latat mig & njutit av barnen & ledighet. Nu sitter jag här & dricker kaffe. Tobbe städade i helgen så jag ska egentligen bara dammsuga så han kan skura men jag oooorkar inte..

- Du som alltid är så hurtig & ordentlig, vad har hänt?
- Vet inte. Blivit för gammal?

Jag, Leon & Jolie åker iväg lite senare för att träffa mammorna & nytillskottet i gänget; Nellie. Lillfisen som föddes då vi skulle ses förra gången. Ser fram emot kvällen. När förra kvällen blev inställd blev jag djupt deprimerad..Vet inte vad som hände, jag bara gick & la mig att sova. Var nog mycket för det med mormor, mycket jobb, längtan efter mina vänner & allt.

Men äsch..Ingen dör av lite smutsiga golv. Jag kan köra en ordentlig runda imorgon.
Jolie är en knasbebis som ska slå saker emot nappen när hon gosar & pillar ;) Förut låg hon på golvet & skulle slå golvet emot nappen men det gjorde ont. Man måste ju testa.
Mormor ♥

Skrivet 2011-07-18 klockan 13:37:12
Bild tagen från NA.se.
Gofisen.

Skrivet 2011-07-16 klockan 20:09:49


Hon är så go, lilla fisen. Tar sig gram & fastnar lite varstans ;) Pratar; Da, da, na, da & skrattar. Gladfisen.
Teater & Open Art med morfar.

Skrivet 2011-07-14 klockan 11:43:05
I tisdags tog farmor & farfar med sig Leon till Parken Zoo. Fabror Daniel, mamma Malin & Tuva var också med. Leon & Tuva tycker jättemycket om varandra! Håller varandra i handen, leker, kramas & pratar med varandra. Det skiljer bara ett år så det är jättekul att de kommer så bra överens & leker så bra.

Jag, min pappa & de tre andra barnen gick till Wadköping där det var teater. Den handlade om två syskontroll som skulle städa skogen & det blev mycket skratt från barnen. Jolie var mest rastlös men hon hade lite leksaker hon kunde pilla & smaka på.
Jag, pappa & de tre stora barnen var på teater förra veckan också. Alfons Åberg. Barnens morfar tycker det är kul att hänga med oss på såna saker & jag uppskattar att han tagit sig tid att umgås med mig nu de här dagarna..

Sen köpte vi glass, gick hem & drack kaffe.

Igår fyllde min pappa år. Jag hade vaknat på helt fel sida av sängen & fick ett konstigt uppvaknande av Tobbe som letade efter kortet, barnen gnällde & jag hade ont i huvudet. Pappa kom hit så vi tog med ungarna upp på stan, köpte glass & tittade på alla knasiga open art figurer.På kvällen var det tänkt att jag skulle iväg med Jolie & träffat mina mammor men då får jag höra att Mickis, som vi skulle träffas hos, hade fått för sig att få värkar. Så i natt föddes en liten minibaby, Grattis Mickis! ♥
Jolie, 6 månader.

Skrivet 2011-07-13 klockan 11:45:19
Jolie har ökat knappt 500 gram & 1 cm på en månad. Hon väger nu 6,5 kg & är 64 cm lång. Så farmor hade inte gödit henne så himla mycket som jag trodde. Eftersom jag är borta från Jolie när jag jobbar så ser jag ju att hon växer & blir stor. Hon står i krypställning & gungar fram & tillbaka, ibland välter hon framåt. Jolie ligger på sidan & softar, leker med den fria armen & vänder sig hela tiden & vänder runt så hon byter håll.

Två gånger under den här månaden har min kropp trott att jag slutat amma så jag maratonammar när jag kommer hem & pumpar på jobbet. Känner mig som en mjölkkossa.
Joliefisen är fortfarande en glad & lättskött bebis. Jo, just det! Igår kväll såg jag första taggarna av ena tanden som ploppar upp när som helst! Det är nog därför hon varit surpuppig de här tre senaste dagarna. Nu när vi upptäckt tanden så är hon glad igen ;)
Till Jessica.

Skrivet 2011-07-12 klockan 22:15:32
Varför täcker du över vissa bilder på dina barn, men på andra bilder visar deras ansikten?
Varför kallas du kalsongmorsan?

Svar; Jag vet inte..Mest för det känns olika. Förut märkte jag varenda liten bild som barnen ens var med på men nu..Ja, det känns inte lika farligt. Mitt photoshop är borta, igen. Ja, så det är väl ganska mycket därför också. Jag själv är ju ganska enformig på bilder, blir inge roligt att se mig själv, inlägg efter inlägg med samma minspel, samma allt - bara olika tidpunkter/frisyr/bakrund. Så jag började slänga in lite omärkta bilder på barnen. Osv.

KalsongMorsan är något löjligt jag själv hittade på när jag satt hemma hos mamma, höggravid & Tobbes kalsonger hade jag på mig. Satt vid lunarstorm & skulle byta namn från RedheadJenny till..Hmm..Karlsson = Kalsong..? Höggravid & tjock & hade kalsonger på mig = KalsongMorsan?
En del verkar tro att det kommer från mina tre stora barns underkläder; Snoppmamma = Kalsongmorsa? Men nä, inget sånt. Jag visste ju inte att jag skulle få tre snoppbarn på raken när jag satt där, nybliven 17 åring, höggravid & hade tråkigt när jag skulle komma på ett nytt namn.Jag hade lite kontakt med er när jag var liten. Jag beundrar dig. Att du har kommit så långt och blivit så smart trots dina förutsättningar.
Du tänker innan du gör. Och vet hur du ska uppfostra dina barn, har planer. Det beundrar jag.
Go jenny.

Jag svarar på det här också. Tack, jag minns dig inte såhär nu. Men jag gör nog det om du påminner mig om något ;) Jag kommer ihåg nästan alla människor jag träffar & har träffat i hela mitt liv.
Jag vet inte vad jag ska säga, jag har inte kontakt med någon alls från "förr", eller om det ens fanns folk som såg hur trasig, vilsen & ensam jag var som liten. (Eller jo, Ubah har några gånger påpekat att hon aaaaldrig trodde att jag skulle vara den jag blivit idag) Det är stora ord, jag blir jätteglad! Jätte, jätteglad. Ja, du ser jag vet inte ens vad jag ska svara på det, jag bara suger åt mig.
Och det hugger..

Skrivet 2011-07-12 klockan 21:28:04Det känns så sjukt..Aldrig mer någon som fnyser åt mig sådär & säger "Dumheter!" när jag gör något tokigt. För det gjorde du jämt, på ett roligt sätt. Och för varje barn; Vilket konstigt namn.

"Do you löv me? Näver!"
och sen skrattade vi. Och vad vi har skrattat genom åren..Det bara hugger i bröstet. Jag visste ju att jag någon gång kommer få uppleva sorg. Men det är obeskrivligt, vad ont det gör.


 
Samtidigt har jag en oroande känsla i magen & den känslan gör ont. För jag vet att en annan kommer ge sig på mig, för eller senare. Kasta skit, ge mig skuldkänslor, det är mitt fel - hur vet jag inte. Jag är fostrad att allt är mitt fel. Förr eller senare möts vi & den dagen är jag rädd för. 

 
Vila i frid.

Skrivet 2011-07-10 klockan 18:33:04
I alla år har jag sett människor omkring mig förlora någon nära. Jag har aldrig vetat hur det känts. Nu vet jag hur det känns. Det går upp & ner, ena stunden tänker jag på alla fina minnen, blir glad & skrattar, i andra stunden förstår jag att det aldrig, aldrig mer kommer att komma såna tillfällen. Alla roliga skämt, alla fina stunder & att kunna ses lite när man vill. Aldrig mer. Jag bryter ihop & hela hjärtat känns som det ska gå sönder.  

Men jag är glad att jag hann berätta att jag var glad för vad du gjorde för mig. Att jag mindes vad du gjorde. Hur roligt vi hade & att du visste att du betydde mycket för mig. Jag hoppas att du kände att jag älskade dig & att du var betydelsefull för mig.

Nu finns du inte hos oss längre men i oss alla lever du vidare.

Tack för alla sms, mina vänner. Att ni tänker på mig ♥
Myggfisar.

Skrivet 2011-07-02 klockan 23:28:24

Förra & förrförra sommaren, när vi bara hade tre barn, så tyckte Tobbe att det var mer jobbigt att ha hand om dem själv än nu - När de är FYRA. Två stora, en mellan & en liten bebis. Jag har gett han tips, han lyssnar, följer & ja, när jag ringer hem på rasten låter han inte alls lika stressad & ynklig som förr. Han låter avslappnad & mer som "vafan, jag klarar det här, sluta fråga det hela tiden" ;)
För mig är det viktigt att ringa hem, vad gör barnen, har Jolie sovit, jaha hon bajsade, sen då? Hur går det med Marlon & Leon, bråkar de? Såna saker. För jag har ju varit med dem jämt, jämt. Tobbe är en cool, avslappnad & skön pappa nu. Känns skönt, då får jag inget dåligt samvete & ingen inre stress att skynda hem så fort jag slutat. 

Jag är shittans trött men grannarna härjar som ungdomar, gapar & pratar, sitter ute på balkongen & det är myggor. Gigantiska myggor i hela vardasrummet. Ja, dörren är öppen så det ska fläktas lite - därför stör jag mig på grannarna. Orka säga något. Sitter här istället & klagar på dem bakom deras rygg ;)

Myggorna har ätit på mina barn, de har bölder & bulor över hela kropparna & i ansiktena. Inte Lillfisen men de tre stora.

Känns som det börjar bli dags att fylla på med nya foton i bloggen. Jag har bara inte orkat föra över dem. Nu ska jag sova, ska upp tidigt imorn. Ledig på måndag iaf, sen börjar mördarveckan ;)
Bajsblöja.

Skrivet 2011-07-01 klockan 15:57:07
Nej, det gick som väntat. Inte alls, alltså. Tyckte inte tandläkaren visade någon förståelse, tålamod eller något alls. Jo, jag pratade lite om vad det var med honom. Men ibland är det svårt, han vet ju att det är något "annorlunda" & "speciellt" med honom än andra barn. Hon förväntade sig att han var som vilket barn som helst först, vem gör inte det? Men när jag berättade lite & försökte få Marlon att sitta hos mig blev jag bara stressad, tandläkaren hämtade en annan tandläkare som pratade med Marlon & han svarade inte.

Nästan som att hon blev sur för att han inte ens ville öppna munnen så vi kunde räkna tänderna. Eller, jag vet inte inte otrevlig eller så. Oförstående, mer som ett frågetecken "Hur ska jag bemöta det här barnet?" Svettig & stressad blev jag över hela situationen, det gjorde ju allt bara värre. Vi fick gå. Då, mitt i allt, drar Marlon i mig. Han ville testa att sitta i sotlen iaf, i mitt knä. Han sa det inte, men jag som är med han varje dag vet ju vad han tänker typ. Så vi satte oss men tandläkaren visade ingen uppmuntran till att han gjorde det, satt vid dataskärmen & ingen blick eller något fast Marlon sökte hennes blick. Som han gör. Irreterad, stressad & svettig var jag när vi lämnade.

Har alltid tyckt att vivalla har de bästa tandläkare för barn innan, men nu så. Nä. Jag har berömt, varit jättenöjd i alla år - fan det är ju därför ungarna fortfarande får gå dit. Liam, som mer än gärna hoppar upp i stolen & gapar glatt är väl ett tydligt bevis på hur bra de är? Marlon skulle inte tillbaka förrän om ett år men jag bokade in en kontroll för Liam & sen samtidigt för Marlon. Det har gått bättre förr när Marlon är med Liam, tex som hörselmätning & dyl. när Liam är med & Marlon får se vad de gör, att det inte är farligt, hur han ska göra & så.

Det svåraste är att förklara vad det är för "fel" på honom över hans huvud, utan att få honom att känna sig som ett konstigt barn. Prata med honom, över andras huvud istället brukar jag göra. Det blir så delat. Så blir jag stressad. Jag måste få hjälp att kunna förklara vad det är när han är med. Vad ska jag säga? Men jag vet också att väldigt många inte vet vad selektiv mutism är för något, varför han kan bli arg, bli stängd, får ångest & som han blir.

Skitsamma. Till något roligare. Jag har lagat mat idag. Jag haha skratta då ;) Laxfileer med en röra ovanpå; räkor, kräftstjärtar, krämfräsch, tomatpure & kajenpeppar. Tobbe var riktigt impad, käkade sig mätt & tog ännu mer så det var kul. Barnen bara petar & larvar sig, som vanligt. De käkade bara potatis med ketchup knasbollar. Blidde mat över, en matlåda till Tobbe ikväll. Han är duktig pojke & äter sent på kvällarna; Blir tjock & gosig. Och en matlåda till mig imorn på jobbet.

Nu förstår jag skillnaden som alla frågat mig om blöjbyten! I flera månader har jag inte tyckt det varit någon skillnad att byta på ett snippbarn mot att byta på ett snoppbarn; Men igår. Ja, då jäklar. Jolie sket som en galning, upp på hela magen! Snoppbarnen har skitit upp över hela ryggarna när de var små, men de hade ju också en pung som stoppade & var iväg där fram! Så okej, det ÄR skillnad att byta blöja på ett snopp- & snippbarn :)
RSS 2.0