Startsida | Varför Korv? | Bloglovin' | Twitter | Facebook | Bloggdesign

?

Skrivet 2011-02-28 klockan 12:24:55
"Låt pojkar vara pojkar & låt flickor vara flickor!" - Det förstår jag inte..Vad & hur betyder det? Låt barn vara barn istället :)
Söndag hos farmor & farfar.

Skrivet 2011-02-28 klockan 00:39:04
Egentligen borde jag sova. Men min sömn är helt rubbad & jag också. Jolie är så täppt & hon väcker mig hela nätterna & får koksalt då & då. Fan, vad förstörd man blir som människa utan normal sömn. Och jag var tvungen att färga håret ikväll för jag orkade inte vänta en dag till så håret är fortfarande blött.

I dag var vi ut en sväng till farmor & farfar & grillade korv. Barnen satte direkt igång att åka bob & stjärtlapp nerför kullen på baksidan haha & Marlon är störtskön, ba sätter sig utan att hålla i stjärtisen & åker som en dåre ;) Liam åkte ner snön i ett spår så det gick lättare för dem att få fart. Jolie, hon bara sov så gott. Det var gott med korv. Fick nästan en chock när jag såg hur stor min lillebror är egentligen! Han kommer nog garanterat vara det längsta syskonen av oss när de är färdigvuxna. Snygg, lång & blond ;)

När vi käkat klart släppte vi lös ungarna & Leon var arg på farmor idag ;) Igår var det Elin, som han var jättearg på & ville att hon skulle sitta i fängelse hos gubben & han skulle ställa ut henne i trappen & det ena efter det andra. Inget fick honom att tycka om henne..Förrän hon tog fram mobilen med det talande djuret, då tyckte han om henne. En stund ;) Iaf, så farmor bodde inte i sitt eget hus & hon satt på Leons plats haha ja, han var jättearg på henne. Jag kan inte låta bli att skratta för mig själv när han är sådär men han har ju all rätt i världen att inte orka vara på bushumör hela dagarna.

Barnen fick sitt lördagsgodis ikväll för vi var för lata att köpa det igår. De badade (alla vi luktade grillrök), borstade tänder & allt som vanligt & när Marlon fått sin välling kom han upp igen & sa att han hade ont i magen. Han fick vatten & la sig igen & efter en stund kommer han med ett panikslaget ansiktsuttryck & med spya över hela armen. Duscha, tvätta, kasta kuddarna i tvättmaskinen, sprita av & bädda upp på soffan..Hoppas, hoppas det inte är kräksjuka. Minns hur det var förra året att vara ensam med tre kräkungar en hel vecka. (Tobbe har kräkfobi så han kastade jag ut) Ska det vara samma visa i år med en liten fis också? Kan små bebisar bli magsjuka?

Nu ska jag borsta håret & sen sova. Ta lite godis först bara..Sugen på kaffe men det är lite sent, va? ;)
Liam vill också.

Skrivet 2011-02-26 klockan 21:11:16


Marlon & Leon fick häromdagen nya, jättesöta skor. De tycker om sina skor & Leon som jag också skrev älskar dem så mycket att han till & med vill sova i dem. Och..Nu säger Liam, som har provat att ha på sig Marlons skor (de har samma storlek), att han också vill ha såna.

Och jag är rädd. Jag kan köpa såna åt han också & låta han ha på sig dem. MEN. Det finns andra barn, som lärt sig hemifrån att rosa & glitter endast är till för barn med snippa. Jag har pratat med Liam & sagt att jag kan köpa såna men att jag är rädd att andra barn i skolan ska reta han, skratta & göra han ledsen, att han ska bli sårad. Jag frågar om han fortfarande vill ha likadana skor & berättar om min oro. Ja, det vill han. Han säger att han ska svara dem att han tycker om sina skor.

Marlon & Leon är ju med mig, säger någon något till dem så finns ju jag där medans Liam är helt ensam.

Liam är en underbar person, helt fantastisk. Jättesnäll, lugn, alla kompisar tycker om honom & han har sån försåelse & empati, han skrattar aldrig åt andra barn som inte kan rå för sitt utseende eller om någon har skruttiga kläder, han förstår rätt & fel. Han är så fantastisk så det finns inte. Andra barn som isåfall skulle reta eller säga något är ju såna som inte känner honom, det har jag gjort han medveten om också.

Asch, vet inte var jag vill komma, bara dela mina tankar & oro..
Leon säger ifrån.

Skrivet 2011-02-26 klockan 15:07:01
Marlon & Leon tror att "Tjej" inte är något bra, ett ord man säger för att retas.

Någonsin sett ett barnprogram där barnen säger åt en pojke "Haha! Du ser ut som en tjej!" ? Ja.  
Någonsin sett ett barnprogram där barnen säger åt en flicka "Haha! Du ser ut som en pojke!" ? Inte jag.

Leon har humör. Ena stunden är han glad, sprallig, överlycklig & busig. Ena stunden är han arg, sur & säger att man är dum & ska gå bort. Ibland när vi är på öppna förskolan så har han bestämt sig för att vara arg på någon & svarar surt.

När vi var där i veckan så var han arg på en mamma. Hon satt bredvid mig i soffan & hon sa något till Leon, han svarade surt & med ett argt ansiktsuttryck. Hon ville bestämt att han skulle vara glad. Hon lät han inte vara & sa sen "Men du är en snäll kille, eller hur Leon?" Hon fick till svar & han pekade på henne; Du är en tjej!

- Ja, jag är en tjej & du är en kille.
- Nej! jag är Leon! Du är en tjej! (fortfarande arg)
- Du kan vara tjej, du har ju rosa byxor. (Vad i helvete..? tänker jag)
- Nej, jag är Leon! (bra, Leon)Ja, du är Leon. Mitt barn. Och jag kan säga, att det är mina barn som själva väljer sina kläder. De vet inte att de "måste" ha en snippa för att få ha fina färgglada kläder med roliga tryck på :) haha..Marlon är för skön, om jag köper kläder åt han när han inte är med så accepterar han dem inte. Som med den nya overallen, han kastade den i golvet, stampade på den & sa att den var ful.
Öppna, hela dagen.

Skrivet 2011-02-24 klockan 00:14:12


Imorse orkade jag knappt vakna, men jag steg upp med Jolie & Leon kommer "Mamma, jag vill ha mina nya skor! Hjälpa mig att ta på mina nya skor!" Ja, vänta..mamma ska bara vakna, byta blöja & så..Han tjatar & tjatar så jag lägger Jolie på soffan bredvid mig & hjälper han på med de nya skorna. Han "kuttrar" så gulligt när han är nöjd & otålig. Han ville nästan sova med dem på igår kväll. Knasiga barn säger jag bara. De stora ungarna lekte med sina legobitar & jag avbröt dem för nu var det dags för öppna förskolan.Jag ville testa Jolies nya strumpbyxor jag köpte i strl 50-56 men näe, det såg inte klokt ut! De äter ju upp henne! (Tres; Jag köper leggings & tights där de finns, i alla affärer. Lindex, H&M, Textil kompaniet, Mega, Coop Forum m.m - ingen spec butik) Jag letade faktiskt efter HK leggings, som jag såg att Emelie - Tjötröven, hade hittat på Lindex men de var slut i större storlekar. Fan.

Marlon var snabb som tusan med att hoppa i ytterkläderna, jag hann inte ens säga att vi ska börja klä oss förrän han var klar. Så han fick vänta lite. Sen packade vi på oss, åkte till öppna & käkade frukost.Leon & Marlon spelar trummor & musik på de gigantiska legobitarna.
Barnen lekte, jag socialiserade mig, drack kaffe & vi bara var. När de stängde var det bara på med kläder, in i bilen, hem & äta. Sitta fem minuter, på med kläder, ut till bilen igen för att åka till öppna. För på onsdagar är det öppet både för- & eftermiddag, 9.00-12.00 & 14.00-16.00. Mamma var där med Martin på eftermiddagen så de lekte ännu mer. Uff, på med kläder för fjärde gången & ut till bilen. Hemma..Tänkte ta en dusch innan kvällsöppet men jag gosade lite bebis, pysslade lite i köket, satt på röven en stund & bara var. Poof, hade klockan blivit snart 18 så på med kläder för mig & Jolie, lämna de tre stora barnen med pappa & ut till bilen.

Liam var ledsen när jag skulle åka & Marlon låste dörren, jag fick inte åka. Igår kväll ville Marlon att jag skulle ligga bredvid han när han drack sin välling & han ville det även idag. Inte pappa. Älskade fina barn! Men när jag hade åkt så hade de lugnat ner sig berättade Tobbe. Hatar att åka hemifrån eller lämna barnen alls när de är så där..

På föräldrakvällen satt vi bara & fikade, snackade massa trams & Jolie mös på. Jag gör aldrig, aldrig något utan barnen så det är skönt att familjecentralen har såna här kvällar för bara föräldrar. Det är ju varannan onsdag mellan 18.00-21.00. Idag var första gången jag åkte dit både för- & eftermiddag med alla fyra barnen, annars brukar ju Liam vara i skolan när vi är där på förmiddagen. Det blev lite mycket fläng känner jag. Så imorgon vill jag bara slappdag hemma med barnen. Det har ju varit så satans kallt idag! Nu ikväll när jag kom hem & klev innanför dörren så hörde jag Marlon ropa, jag gick in dit, klappade han på huvudet & han slocknade rätt snabbt sen. Jag & Liam hade soffhäng framför Big Brother. Det är så mysigt att sitta med bara han såhär på kvällarna när de små sover. Jolie sover ju lite hur som helst & ikväll låg hon i min famn & garvade i sömnen haha :)

Satan vad klockan drar iväg. God natt!
Strumpbyxeri.

Skrivet 2011-02-22 klockan 17:40:19


Jolie har ETT par strumpbyxor i strl 50 & så här satt de på henne när hon var 5 dagar. Idag sitter de iaf lite tightare, jag har massor med strumpbyxor åt henne som bara väntar på att hon ska växa till sig! Så det är inte bara de andra barnen som har det. Jag frossar i leggings & strumpbyxor åt barnen, de har i överflöd - inte bara de stora, utan Jolie också! (ångest, kommer de hinna använda allt innan de växer ur det?) (mer ångest, tänk om de slutar tillverka leggings?)
Några läsare har antytt detta nu några gånger, så ni vet - strumpbyxor & leggings finns åt Jolie också, men hon är så liten fortfarande. Hon är 1,5 månad & använder fortfarande strl 50, för 56 drunknar hon i. Jag göder henne för fullt med mina boobisar! :)
Hello Kitty?

Skrivet 2011-02-22 klockan 09:58:34


Hello Kitty. Antingen älskar eller hatar man katten. Jag har nog alltid varit ganska neutral, jag varken hatar eller älskar den. Jag tycker katten är söt. Vad tycker du om Hello Kitty?

Jag berättade ju för ett tag sen att jag hade hittat en jättefin rosa body med Hello Kitty i strl 50, men att jag inte köpte den för det skulle kännas lite pinsamt. En mamma som köper rosa Hello Kitty kläder till sin dotter. Nja, hittar jag något till de andra barnen med Hello Kitty kan jag tänka mig att köpa kläder till Jolie också. Varför känns det så? Jag vill inte vara en mamma som dränker min dotter i rosa HK kläder. (skiter i vad andra gör, okej?) Så nu ska jag ut på jakt.

Såg att LD hade hittat knallrosa skor med HK på & de skulle jag kunna tänka sätta på mina barn. Knallrosa & chockrosa har ju alla mina barn. Och jag älskar det. Ljusrosa & andra rosa är väl..Nja, ingen favorit direkt ;) För sött för mig, för gulligt. För ljust. Jag tycker om knalliga färger. Fast jag själv har sunkat ner mig totalt & använder nästan bara svart, grått & vitt nu för tiden.
Skrivet 2011-02-21 klockan 11:50:31


Jolie, Biiboon (Leon sa "farbrorn" så när han var mindre), farbror Gertrud, Lillfisen osv - kärt barn har många namn.Så här käkar barnen frukost - med ett utställningsobjekt på bordet. Sen ska de stångas om vem som ska titta mest. Så jag får dra henne på duken fram & tillbaka så de ser henne lika mycket, lika lång tid. Barn! ;)
Gertrud.

Skrivet 2011-02-20 klockan 23:51:08
Tidigare idag så tog kaffet slut. Jag mer eller mindre tvingade Tobbe att gå ut, för jag orkade inte ;) Det är så kallt ute. Tobbe gick ut i köket & jag hör han säga "Bli stor nu, Liam! Så du kan gå & handla åt mamma & pappa." haha :)

Hur lång tid ska det ta innan föräldrapappren kommer från FK? Jag väntar fortfarande på att de ska komma så jag kan börja ta ut mammadagar. Ruttna. Nu är det ju två veckor sen jag var där & de skulle skicka dem. Varje gång vi fått ett barn efter Liam så glömmer jag hur man ska göra. Men de skulle komma.

Vad konstigt..När Jolie precis var född så tyckte jag det kändes konstigt att jobbet inte ringde mig. Eller det var ju inte konstigt att de inte gjorde det, jag var ju nyförlöst. Jag saknar mitt jobb, jag saknar alla knasbollar där borta & jag längtar att få komma tillbaka dit & jobba. Det är bara timmar jag gått på hela tiden, men det passar mig helt perfekt. Att jobba lite då & då, när de behöver mig & ändå känna att jag är hemma mycket med barnen, det är så jag vill ha det. Jag vill tillbaka nu men Tobbe säger att jag får lugna mig, han är inte riktigt mogen än att ta alla barnen själv & sen Jolie som bara är 1,5 månad.

Jag längtar inte bort från barnen eller hemifrån, det är nog att jag trivs så himla bra därborta som jag längtar att få komma dit igen. Det är väldigt, väldigt få gånger jag känt "Neeej..jag orkar inte!" typ när jag inte kunnat somna en stund innan nattjobb eller om någon av barnen blir ledset när jag ska åka iväg..Såna saker.
Big Brother.

Skrivet 2011-02-20 klockan 22:40:31
Haha :) Som jag saknat & velat att BB ska komma tillbaka! Har setat med Liam & tittat på det ikväll & guuu vad han garvade när mannen & kvinnan i vita rockar gjorde en sexbomb med monsteransikte! haha :) Han garvade sig till sömns kan man säga. Lite övertrött kanske?(jysk.se)

Nu är BB tillbaka & jag saknar en liten barnfåtölj att sitta i. Jag satt alltid i en sån mitt framför TVn så jag skulle kunna höra vad de sa utan att göra resten av familjen döva.

Kommer ni andra titta på & följa BB?
Nöjda barn.

Skrivet 2011-02-20 klockan 12:51:58
I fredags tjoade barnen direkt när de vaknade! Jag & de små korvarna var på öppna medans Liam var i skolan & sen åkte vi & hämtade pappan, till skolan & hämtade Liam & till sist hämtade vi Elin. Vi skulle till lek & Buslandet! Barnen var helt överlyckliga. Men först stannade vi på McDonalds. haha Leon är så söt, på väggen bredvid matkön finns en låda uppsatt med veckans leksaker i. Leon ville titta & frågade vad det var; Bakugans & Hello Kitty. han ville ha en Hello Kitty, inte konstigt med tanke på att han älskar katter.

När vi väl var framme släppte vi bokstavligt talat lös barnen. De klättrade & åkte kana, Tobbe & Elin sprang runt med dem & jag gosade liten bebis. Mina batterier i kameran var slut så jag fick inga bilder :( Men de lekte, blev svettiga & törstiga. Jag skulle prova på att hjälpa Leon upp för vulkanen & jag säger bara, aj mina fötter! Och hur 17 kommer barnen upp där egentligen? Nej, så både han & jag fick åka kana ner bredvid fotplågargrejerna.

Vi hade varit där i två timmar när barnen säger att nu vill de åka till leksaksaffären! Så vi packade ihop oss & åkte dit. Eller vi släppte av Elin med barnen så åkte jag & Tobbe till IKEA & handlade skohylla till barnen. Vi har äntligen kommit på hur vi ska lösa hallen för barnens alla kläder & skor. Liam hade hittat något han ville ha när vi kom tillbaka, Ninjago. Såklart. Men han fick den. Marlon fick också lego. Leon fick en "sit & draw", det ser ut som en skolbänk ungefär, med stol. Så kan han sitta där & rita, Liam & Marlon provade den också när vi kom hem. Liam & Marlon satt & pysslade med sina legobitar & lekte sen hela kvällen med dem.
Igår möblerade vi om i deras rum, flyttade på Liams säng & bokhyllan står bakom dörren (syns inte på nedersta bilden). I bokhyllan finns alla deras böcker & alla Liams pysselgrejer & papper. Så nu står borden vid väggen istället för mitt på golvet mellan sängarna som stod på varsin sida av väggen innan. Liams byrå står fortfarande inne i Leons rum men det finns ingen plats för den i deras rum.

Och någon frågade om Legoförvaring..Barnen har lådor & matlådor som de ska ha sina bitar i men ändå så kommer det på golvet & ligger överallt. Nu har vi iofs tagit bort nästan alla leksaker som inte är Lego, för att det ska vara lättare för dem. Men barnen är nöjda, de leker & pysslar från morgon till kväll. Leon bryr sig inte så mycket att gå in dit & bråka längre, han håller sig mer till mig & Jolie nu så det är lugnare hemma. Retstickan Leon.

Haha..Marlon kom till mig förut & sa att vi ska åka till Lek & Buslandet varje dag 5. Dag 5 är fredagar på hans schema. (Måndag; dag 1, tisdag; dag 2 osv) Men nej, det skulle vi inte orka ;) Vi åker dit igen när Leon fyller. Det är ju rätt snart.
Gos.

Skrivet 2011-02-19 klockan 20:29:37

Trött på kylan.

Skrivet 2011-02-17 klockan 23:10:48
Igår skulle vi ha åkt till mamma för barnen skulle leka men vi var varken på öppna eller hos mamma. Mitt huvud gjorde ont & jag var trött, helt orkeslös. Så jag vilade en massa. Jag får så dåligt samvete när jag verkligen inte orkar..Men Elin kom hit sen på eftermiddagen. Vi käkade glass & Elin lekte med barnen. Leon har så roligt med telefonen, det är ett djur som säger & upprepar vad man säger ;) Han satt med den hur länge som helst! haha :) Han fyller ju snart så han kanske kunde få en leksakspapegoja som upprepar allt man säger.  

Jag hade glömt bort att jag lovat barnen att vi åker till mamma & Martin idag istället & Liam påminde mig. Så vi käkade & drog dit. Barnen lekte & jag & mamma drack kaffe & babblade lite.

Nu börjar jag känna att jag är trött på kylan. Inte för att det är just kallt men alla dessa overaller, vantar, skor & grejer som ska av & på, har jag glömt mina vantar får jag frysa fingrarna av mig när jag ska knäppa fast ungar i bilen. Det är inte ofta jag klagar på vädret, mest när det regnar, så jag tycker faktiskt att jag kan få göra det nu. Det har iofs varit vinter så länge att jag nästan glömt hur värmen ute känns..Man har blivit van. Jag längtar efter våren.

Den här vintern har jag inte varit ute med barnen alls. Jag har inte orkat & jag tänker inte ha dåligt samvete. Vi har gjort andra saker & barnen har varit ute ensamma & klättrat på stora snöberget utanför öppna. Iofs var jag ganska tjock & sen nyförlöst. De behöver inte mig för att klättra ;)

Ser fram emot morgondagen. Release the kids!
Lisa, du får inte ta våran välling.

Skrivet 2011-02-17 klockan 12:37:11
Haha..Mina barn är för knasiga ;) Jag var hos terapeuten imorse & när jag kommer hem frågar Leon om Lisa har välling & sen blir barnen arga & säger att Lisa inte får ta deras välling! haha då sa jag att om hon har köpt egen välling & tagit med hit så får hon göra välling åt Lowe. Ja, men hon får inte lägga i det i våran vällingbunk, säger Marlon. Från ingenstans :)

Leon slog i ögonbrynet i vardagsrumsbordet så nu har han en riktig kula på ögonbrynet..Vi som ska till öppna imorgon.
Mamma är stolt över dig, Marlon.

Skrivet 2011-02-16 klockan 22:17:59


Marlon under inskolningen på förskolan, 25/9 -08

Under första inskolningsveckan på förskolan så hade de gymnastik. Fröknarna hade då ett skynke som de lyfte upp & ner tillsammans med musik/sång, minns inte riktigt. Allt släpper för Marlon, han skrattar & springer runt där under. En fröken säger till på skarpen åt Marlon, för de skulle bara springa där under en viss refräng/sångrad - men han var så lycklig när han sprang där att han inte alls förstod det. Efter den händelsen släppte det aldrig mer för honom. Jag tror inte han minns själva händelsen, men han känner nog igen känslan & det härliga att vara där under.

Tisdag 1:a februari;
Vi var på öppna. På tisdagar är det sång & mina barn har de senaste gångerna varit med. I början var de inte intresserade för de kände inte igen sångerna. I sista sången de sjöng så satt alla barnen i mitten av de vuxna som stod i en ring & höjde upp & ner ett skynke. Marlon som inte var med såg det ifrån dörren där han stod, han tryckte på mig & jag förstod att han ville vara med. Men det var försent, de hann sluta & Marlon blev jättearg & jättelåst. Jag såg hur han exploderade innuti för han ville vara med. Han blir så arg på sig själv & får ångest. Nästa gång, sa jag.

Tisdag 8:e februari; Idag var Tobbe med till öppna & vi alla satt i rummet innan sångerna drog igång. Marlon gick ur rummet & jag gav Jolie till Tobbe för att gå ut & prata med Marlon. Han sa inget men jag såg att han ville vara med. Jag försökte lyfta upp han & dra loss han från dörrkarmen men det gick inte. Tobbe kommer ut & ger Jolie, som skriker, till mig. Vi sitter utanför & Marlon vill in men han kan inte. Jessica kommer efter ett tag & säger att det är dags för skynket. Jag får dra in Marlon i armen (jag bär Jolie i famnen så jag kunde inte lyfta upp han), han stretar emot men jag vet att han kommer bli ännu mer arg efteråt om jag inte gör så. Jag sitter ner med han precis vid skynket där de sjunger & Liam försöker locka in Marlon men han sitter fastklistrad vid mig.
När sången är slut blir han jättearg på sig själv & stänger in sig, han vill gråta & är arg på mig också. Han ville att jag skulle sitta därinne med han. Jag berättar vad duktig han var som iaf följde med in & satt där, det gick ju bättre den här gången än förra! Han slår ifrån sig alla ord & får vara ifred ett tag istället.

Tisdag 15:e februari, igår; Jag & alla barnen sitter inne i rummet innan sången börjar. Liam får hålla i Jolie som är vaken & Marlon gömmer sig i "bubblan", som jag kallar det. En..Äggstol? som man kan dra för & gömma sig i. Han vill vara med men måste kissa, sen gömmer han sig igen. Jag säger att han får sitta i mitt knä & han slappnar av, jag lyfter upp han & sätter oss bredvid Liam & Leon. Marlon får en filt över sig som han gömmer sig under i mitt knä & sången drar igång. Under sångens gång kommer han fram mer & mer från filten & när det är dags för skynket följer han med Liam & Leon att sitta därunder, med filten. Efteråt är han nöjd & väldigt glad. Jag är stolt, han är så duktig!

En skitsak för andra men för Marlon & mig är det jättestort! Jag hoppas att öppna förskolans sång med skynket kan få han att släppa lite till, så han kanske glömmer de obehagliga känslorna från förskolan. Att det vänder & blir något positivt & vinner över det obehagliga. - Jag prövar igen imorgon.  


Faster Elin

Skrivet 2011-02-16 klockan 17:31:27
Nu sitter jag här hemma hos brorsan och Jenny och skriver. Jag = Faster Elin.
Vi har precis klämt i oss massa vienetta glass och jäser sönder i soffan efteråt ;)
Snart ska jag sno bebis gows men först ska jag krama sönder Leon och Liam som e här i vardagsrumet och sen leta reda på Marlon och krama sönder han oxå. Mina älskade pojkar och mitt älskade bebis gows Jolie.

Hej hopp gummi penis!


Fyra.

Skrivet 2011-02-15 klockan 23:13:53


Jag tror att andra som inte känner mig eller våra barn tänker att våra pojkar är ungefär lika i sättet & hur de för & beter sig, för att de är just pojkar. Tre stycken. Vi fick ett fjärde barn, en flicka. Som alla önskade att Leon & Jolie skulle vara. Jag väntar fortfarande på att hon ska kännas mer speciell..Öhm, för det var väl det hon skulle vara för hon var en flicka? Hon är speciell. På sitt sätt. Precis som de andra tre är.

"Vore det inte roligt med en flicka?" Det enda jag kunde känna att jag "missade" eller skulle kunna "sakna" med att aldrig få en dotter var att aldrig få se hur hon skulle ha sett ut. Men nu vet jag ju det. Hon ser ut som sina bröder.

Jolie både ser ut & beter sig som sina syskon när de var bebisar. Att byta blöja på henne känns inte alls konstigt. Egentligen borde det väl göra det eftersom de första tre hade snopp & inte hon? Många runt om mig har sagt att det har känts konstigt, eller konstigt kanske är fel ord men jag är trött, att byta på ett flickebarn efter ett pojkbarn. Alla fyra (haha tänkte skriva tre) är helt fantastiska & underbara på sina egna sätt. Fyra helt otroliga människor med fyra helt egna personligheter. Fyra olika. Inte två.

Jag älskar de alla fyra oändligt mycket. Först & främst för att det är mina barn & sen för de personerna de är.

Vad jag försöker få andra att förstå är att jag ser mina barn som, just mina barn. Jag ser dem för sina personligheter, inte som deras kön. Som att de skulle vara deras kön, eller har "stereotypiskt" beteende för sina kön.

Liam är alltså inte först & främst en pojke, utan han är först & främst ett väldigt klokt & smart barn. Omtänksam, snäll, hjälpsam & bryr sig om. Lite blyg men han funkar ihop med de flesta, nästan alla han träffar. Han förstår otroligt snabbt & är lättlärd.
Marlon är Marlon. Lite egen & har sina ritualer för sig, det ska vara på sitt sätt, i tur & ordning. Han kan vara svår att nå men när man väl fångat han så går allt. Han förstår inte lika fort i ord & tal som Liam, utan han behöver se i bilder istället för att lyssna på ord. Han är en jäkla envis unge & stark som en björn ;)
Leon är knasig, älskar bajs & bus. Han är social, lyssnar & samtalar. Han tror ofta att han är lika stor som sina storebröder.
Jolie beter sig bara som en bebis. Äter, rapar, sover, fiser, bajsar, skriker & är allas ögonsten.
Grattis Liam, på din 8-års dag!

Skrivet 2011-02-15 klockan 10:43:45Den 15e februari för 8 år sedan började inte bara ditt liv, utan mitt också. Du ger så mycket av dig själv, du är underbar & helt fantastisk.

Idag fyller våran bästa Liam 8 år! Grattis på din födelsedag! Vi älskar dig så mycket allihopa.

Olydig bebis.

Skrivet 2011-02-14 klockan 13:06:28


Vad är det för ett olydigt barn jag fött oss? Hon somnade så fint igår runt 19-20 tiden, inga problem. Men sen väcker hon mig, jag tittar på klockan..03.42. Gaah..Hon ville upp & vara vaken!? Runt 05, okej. Men innan 05, no way. Jäkla unge, inte en chans..När klockan var runt halv sex på morgonen gav jag mig & vi gick upp. Vad 17 är det här för straff? Vad vill hon upp så tidigt & göra? Inget. Bara vara. Jag var så död imorse så vi la oss att sova en stund till på förmiddagen.Iofs vet hon ju aldrig vad klockan är men ändå..Jag är helt förstörd haha! Orkar inte göra ett skit. Så nu när hon sover ska jag röja undan & sen blir det att väcka & hålla det lilla barnet vaket hela dagen så hon somnar ikväll & sover ända tills imorgon bitti.

Imorgon måste jag vara utvilad. Efter vi hämtat Liam ska vi till öppna & sen ska vi träffa min syster som jag inte träffat på något år. Jag vill inte sitta där med galna barn & själv vara på gränsen till att somna ;)
Tidigt firande för blivande 8-åringen.

Skrivet 2011-02-14 klockan 00:00:59
Vi firade Liam ute hos farmor & farfar idag. Han fick bara Lego; Ninjago, Atlantis, Star Wars & Technic. Marlon & Leon var väldigt nyfikna på vad Liam fick i sina paket & Marlon fick en liten Ninjagogrej av morfar också. Deras favorit just nu.
(Marlon ser ju nästan större ut än Liam i storlek!) Leon förvånade mig med att inte bli avundsjuk & bråkas eller så, han är inte så intresserad av Lego. Han lekte lite med kusin Tuva, som förresten var så nyfiken på Jolie hela tiden. Gullungar.Tuva, i mamma malins knä, visar Jolie lampan.När vi kom hem byggde ungarna med Legot på en gång. De satt i köket runt tre timmar & pysslade. En nöjd & glad Liam.

haha.. Liam & Marlon satt vid matbordet & sjöng "asshole" någonting, som de hört på Toy Story 3 tydligen, sa de..Men jag vet inte. Sen funderade Liam; Om rövhålet var så här litet, hur kunde då korvar som var så här stora komma ut? haha..Barns funderingar!
Friday.

Skrivet 2011-02-11 klockan 22:46:41


Tröttheten går i vågor, nu är jag mest slö & Tobbe har gjort mig förslöad också genom att fixa & dona här hemma. Känns konstigt för jag är inte van med det ;) Lite skönt är det allt! Imorgon ska han få sovmorgon så jag ska snart sova.

Fattade inte att det var fredag idag, alla dagar den här veckan har varit huller om buller & knappt att Tobbe har hållt koll på dem.

Och Liam, han är ju helt otrolig! Numera stakar han sig inte alls längre när han läser, utan han läser helt flytande & kan högläsa texten på TVn. Jag brukade läsa för han när han var yngre & nu läser han för Marlon när de tittar på Simpsons & Family Guy. Han är så lättlärd & fattar allt. Man bara visar eller säger så vet han. Han är helt otrolig..Gasch, nyss var han nyfödd & på tisdag fyller han 8 år! Det är ju helt sjukt egentligen att jag aldrig fattar att han blir större & större..Det känns konstigt att han inte längre är 3 år.
När jag skulle hämta han i skolan igår & han kom gåendes ut från klassrummet & fick syn på mig så såg han ut som den lilla Liam.

Lillfisen hade svårt att somna ikväll men inte de stora. De dagar jag druckit dåligt & glömt bort det så är det svårare för Jolie att somna in om kvällarna. Och jo, vi var ju hos audiologen imorse. Hon har perfekt hörsel på höger öra & testerna visade att hon idag har lätt nedsatt hörsel på vänster öra. Vi ska tillbaka i sommar när hon är 6 månader för att se mer exakt. Vi hade egentligen två tider idag men eftersom de fick så bra resultat på morgonen så behövde vi inte klistra fast grejer & sånt i hennes ansikte för att mäta mer osv senare på förmiddagen så vi gick hem & hämtade Leon & åkte till öppna. Marlon var hemma med pappa.

Nu har vi fått lappar hemskickade så nu ska vi söka dagis..oj, förlåt, förskoleplats åt Marlon & Leon. Känns lite läskigt. Mest med Marlon, Leon är ju ett perfekt förskolebarn. Han skulle passa på vilket som helst, så social, framåt & pratglad som han är. Men jag har lovat Marlon att inte lämna han, han behöver inte veta nu att jag kommer göra det i framtiden. Det får komma av sig självt.
Mina öron.

Skrivet 2011-02-10 klockan 22:08:18
När jag var 4 år var min hörsel enligt testerna helt normal. Jag minns aldrig att jag tyckte jag hörde dåligt. Min mamma däremot & min morfar fick man ju nästan skrika åt för att de skulle höra. Minns att jag fick prova mammas hörapparater någon gång haha & jag hörde allt!

I 6:an märkte de att jag inte hängde med & jag tyckte det var så jobbigt att försöka lyssna på vad läraren babblade om jämt så jag sket i det & satt mest & ritade på lektionerna. Jag blev skickad till audiologen för hörseltest. Jag tryckte när jag hörde & försökte höra alla ljud. Ibland kände jag hur det brummade & vibrerade till men jag hörde inget så jag tryckte inte. När alla tester var klara fick jag skäll. Det var ingen leksak att trycka hur som helst & jag ska ju trycka när jag hör! Jag blev jätteledsen & förstod ingenting så mamma som satt bredvid mig stallde sig upp & berättade hur hennes hörsel ser ut. Då fattade de att jag hör likadant.

Vi hör inte basen, så om det spelas musik så hör jag bara de ljusa tonerna. Jag har jättesvårt att höra vad män med mörka röster eller mustach säger, samma med skånska dialekter. Jag hör inte åskan heller. Jag minns hur den låter. De flesta döva & hörselskade "hör" tvärtom, de hör alltså basen & det mörka men inte det diskanta, ljusa.

Så när jag var 13 år, precis innan jag fyllde 14 så fick jag mina första hörapparater. De var av den gamla modellen så det fanns inget inbyggt ..vad det nu heter, som stryper ljudet när det blir för högt. Tack var det dem fick jag tinnitus. Jag använde dem & försökte vänja mig men när jag tog av mig det hörde jag bara "iii-iiii-iii!!" som när man precis stått bredvid en högtalare & inget hör. Efter någon dag hörde jag igen men tinnitusen tjuter fortfarande, dag in & dag ut.
Min dator tjuter, det hör jag ibland men ofta tjuter min tinnitus i takt liksom så jag tänker inte på det längre men andra hör ju att datorn tjuter.

När jag & Tobbe går på möten tillsammans & så då brukar han säga till att jag hör dåligt, jag tänker inte på det för jag är så van att säga till efter ett tag, om jag har svårt att höra. Och så säger jag "Va?" rätt ofta. Pratar någon med ryggen emot, med dold mun eller mumlar så hör jag inget & ibland kan jag bli irreterad & svara på saker "Jag vet inte vad det betyder." haha :)

Iaf så gick jag 7:an, 8:an & halva 9:an i vanlig skola, sen bytte jag till dövskola & gick där resten av 9:an & årskurs 10. Man går 10 år, minns inte varför. Skolkompisar ville såklart prata med mig & jag var så blyg, jag vågade inte riktigt lära mig teckenspråk men jag fick fler & fler kompisar & brukade teckenspråket. Det gick otroligt fort att lära mig, efter två veckor tecknade jag så bra att jag vågade teckna hela tiden. Mycket tack var det döva kompisar som ville vara vän med mig. Hörselskadade går parallelt med döva. Jag hängde också på gården, Billan. Och sen gick jag på RGH (Riks Gymnasium för Hörselskadade) en termin & sen föddes min Liam.

Idag använder jag inte teckenspråk men jag brukar använda stödtecken bla med min mamma & en del hörselskadade när de inte hör vilket ord jag säger. Jag & Tobbe kan ju inte prata hemligt med varken engelska eller bokstäver så vi använder också vissa tecken när barnen inte ska höra. Går jag tillsammans med någon så vill jag ha den på en viss sida om mig, vilket kan bli lite jobbigt om den andra också är hörselskadad & vill ha samma sida ;) Jag ignorerar & skiter alltså inte i folk när de pratar med mig men jag är väldigt ouppmärksam på om någon pratar med mig eller inte, jag tror det är därför jag har svårt att ta kontakt med nytt folk eller ringa samtal till någon jag inte känner. Tänk om jag inte hör vad de säger? Jag lider varken av hörselskadan eller tänker så mycket på det, jag bara är sån.

Det har hänt att Tobbe mumlar eller pratar i ett annat rum & jag blir irreterad & han blir irreterad "Du får väl lyssna på vad jag säger!" kan han säga så jag har sagt åt han flera gånger att han får skylla sig själv som är ihop med ett dövöra! :) Det blir ofta missuppfattningar, han säger saker & jag svarar bara ja, eller så & allt blir helt knas men ja..Det får vara så!

Ja, det var väl det :)
Tjock Lillfis.

Skrivet 2011-02-10 klockan 21:35:32
Jag var iväg med Jolie till Bvc igår. Nu är hon nästan lika stor som Liam var vid födseln, 49cm & 3495gr. Liam var 49cm & vägde 3480gr. Hon börjar bli tjock om ansiktet & få gosiga kinder. Många säger att hon är en mini kopia av Tobbe & det är hon. Tobbe har fyra stycken mini-mes.

 

Det är så mycket kärlek till nya syskonet så jag blir helt förvånad..Det ska pussas, klappas, hållas & kramas, hela tiden. Till & med så att Leon & Marlon ska stångas med sina huvuden om vem som ska vara henne närmast när hon ligger ner. Ja, det är nog mina barn det ♥ Gosungar!
Latmask.

Skrivet 2011-02-07 klockan 22:13:02


Den osminkade sanningen!Igår kväll hade jag & mellanbarnen hade manikyrkväll med nagelacksmålning. Jag hittade ett rosa glittrigt jag köpt för hundra år sen i köket som jag bara kletade på. Marlon ville också ha & hans som han köpte för ett tag sen stod i vardagsrummet. Leon ville också ha, men inte Liam. Så både Marlon & Leon har blåa finger- & tånaglar nu. Så fina så & de visade pappa vad fina de var. När Leon var färdigmålad såg han mina naglar & ville också ha rosa, men jag orkade inte så när hans färg fallit av får han också rosaglittrigt.Liam med sina Ninjago-kort som han skulle lära mig om igår.

Idag har jag baaaara latat mig. Hela förmiddagen har jag inte gjort någon nytta alls här hemma. Bara druckit kaffe & varit LAT! För det är jag aldrig..Eller jo, men inte så att jag väljer att idag när Liam är i skolan så har jag en latmaskdag.Leon & Marlon har lekt så fint & snällt hela förmiddagen, de rotade & stökade bland mössor, vantar & sockar & klädde på sig. Leon åkte skridskor med de hala sockarna på vardagsrumsgolvet & sen packade de Leons ryggsäck med saker & lekte skola under vardagsrumsbordet.

Jag & Jolie åkte iväg att hämta Liam i skolan & Tobbe var hemma med mellankorvarna. Vi hämtade & lämnade papper lite här & var & sen åkte vi & handlade mat. Klockan blev ganska mycket eftersom vi var tvugna att stanna & vänta på att bebisen skulle äta & tutta. Gosungen som redan är en månad gammal, idag! Det går så fort & om åtta dagar fyller Liam 8 år! Mina fina & knasiga barn.

Imorgon får jag mitt straff för latmask idag, men det gör inget. Det är värt det, bara vara..
Magen.

Skrivet 2011-02-07 klockan 11:51:00


Sista magbilden, 39+0.5 dagar efter förlossningen.9 dagar efter förlossningen.15 dagar efter förlossningen.
Idag, en månad efter förlossningen.HAHA! Nej, jag skojade bara ;) Så här ser jag ut, en månad efter förlossningen.
7:e februari.

Skrivet 2011-02-07 klockan 08:08:26Idag är lillfisen en månad! ♥
Ninjago, öron & gammal.

Skrivet 2011-02-06 klockan 23:14:55


Liam & Marlon har varsin Ninjago-Lego-leksak. Det enda de gör & pratar om är de nya figurerna & Liam har hela kvällen lärt mig hur man spelar, vad korten betyder, vilka vapen som finns & allt men ändå minns jag inte så mycket ;) Det blev nog för mycket för mig att lära på en kväll. Kompisarna har också såna & Liam leker sånt i skolan, eller de pratar om Ninjago iaf.

Liam har pratat i telefon med min bror Martin typ hela dagen igår & idag. Jag sa att de får sluta prata snart, annars har de inget att prata om när de ses ;) Mina batterier på telefonen är nästan döda. På eftermiddagen kom mamma med Martin så barnen fick leka. Och det var Ninjago såklart. Sen gick de ut till kompisarna & lekte mer med dem.

Jag & mamma babblade på som vanligt. Jag har varit så sjukt sugen på att bara kapa av allt hår & göra något fräsigt men det är så kallt ute..Det långa är ju nästan som en halsduk. Vi bollade fram & tillbaka på vad vi skulle göra med det & kom fram till..Att vi gör inget alls. Jag väntar tills efter sommaren för då har jag väl tappat allt amningshår också & kommer vara mer tunnhårig än Skalle-Per. Funderar på att sätta i löshår, så slitet & tunt håret är nu skulle det behövas lite extra..Ahh, får se. Imorgon kanske. Måste köpa mig lite limpinnar bara. Sen orka sköta det. (Och försöka låta bli att pilla bort det efter några dagar som jag brukar göra..Jävla pillfingrar!)

Ungarna var jättetrötta ikväll haha Leon somnade nästan medans han väntade på sin välling, Marlon däckade rätt snabbt han också strax efter & Liam var så trött att han somnade medans jag läste för han. Det har han aldrig gjort förut. Annars brukar han vilja ha det ena efter det andra, vara kissnödig & allt möjligt.

Imorgon måste jag ringa samtal & ev ränna runt. Jag har minne som en guldfisk ibland & det är inte bra. Det är ju bara det som är viktigt som jag glömmer, allt oviktigt minns jag ;) Och i veckan blir det hörseltest för Jolie. De andra två gångerna har det inte funkat alls att testa för det har väl varit fosterfett kvar som stört. Jag tror att hon hör, hon reagerar ju på ljud. Jag är inte orolig om hon skulle vara hörselskadad, då behöver jag inte vara ensam ;) De tre stora barnen hör ju enligt testerna normalt. Vi har ju klart en stor fördel med att bo i Örebro, om någon av ungarna skulle få sämre hörsel & vill gå på dövskola - vi behöver aldrig flytta :)  
Jag måste också dit för att testa min hörsel & kanske få nya hörapparater. Mina gamla, som är från jag var runt 18-19 år, har jag ju växt ur.

Uff, nu är klockan alldeles för mycket! Jag har ju blivit gammal kärring, går & lägger mig vid 21-22 tiden haha! HAHA! Leon tror att "gammal" betyder typ vidrigt, jätteäckligt eller ja, det äckligaste äckliga. Om han hittar något jag missat eller glömt kasta så brukar jag säga "Usch, blä, kasta den, den är gammal!" hahahaha :) Och blir han arg på någon "Gå bort, din fuling! Du är gammal!" (skrattar så Tobbe undrar vad jag håller på med!) Ja, jag säger det..jag är för trött! Men inte sådär gammal-trött-vill-sova, utan mer skrattig & trött.
Inget barnkalas.

Skrivet 2011-02-05 klockan 09:13:16
Igår var jag helt död, som vanligt. Elin kom hit en stund & jag orkade inte vara social så jag bara satt. När barnen lagt sig så la jag mig också. Det är ändå aldrig något roligt på fredagar på TV. Kl 20.30 la jag mig & Jolie & vi sov tills 6.30 imorse. Tobbe var snäll & gjorde mina sysslor jag ville ha gjorda innan jag la mig. Var rätt tung i huvudet i morse när jag gick upp men det var välbehövd sömn.

10 dagar kvar tills Liam fyller 8 år! Vi har pratat om olika barnkalas, att han får ha vad han vill. Ett tag var det Lek & Buslandet, sen ville han ha kalas hemma men till slut sa han att han inte vill ha något barnkalas alls. Det behöver han inte. Vi firar han hela familjen & hemma hos farmor & farfar, som vanligt & sen kommer vi åka bara familjen till Lek & Buslandet. Det är han nöjd med.

Ofta känns det som man ska överträffa andra barns kalas, det är stora firande för alla klasskompisar på badhus, bowlinghallar, olika lekställen osv. Liam har alltid bara bjudit några kompisar, de som han tycker om & funkar bra ihop med. Men jag vet faktiskt inte varför han inte vill ha något barnkalas alls. Nåja, han får som han vill ha det.

Min lilla, stora Liam!
Fredag!

Skrivet 2011-02-04 klockan 15:34:56

Att ta oss ut är inte så krångligt, barnen är stora & klarar väldigt mycket själva. Men jag får påminna dem hela tiden för rätt som det är slinker någon iväg att leka, sätta på TVn eller så när jag tittar bort ;) Med Liam får jag verkligen säga hela tiden; På med tröja, overall, mössa, vantar & skor. Någon minut senare får jag rabbla ramsan igen. Och igen & igen. Han glömmer hela tiden.

Nåja, det gick bra imorse med bärsjalen! Guuuud, vilken bra grej! Jag har varit nyfiken, velat haft osv men aldrig köpt någon. Man ska vara modern & ha bärsele, men usch för såna. Aldrig mer! :) Tack farmor! Jolie låg så himla bra! Jag fick varken ont i axlar eeller rygg som med sele & Jolie låg i en naturlig ställning, hon sov & knorrade som en gris. Det snöade imorse så det blev tungt att dra de andra två i vagnen så när vi var framme på öppna så rann svetten ner för ryggen & min svank var dyngsur.

Leon har varit omöjlig idag..Det är så himla skönt när det finns andra föräldrar som kan ryta åt honom när han gör dumheter mot deras barn & inte lyssnar på mig! Leon fick en tillsägelse för första gången idag av någon annan än mig haha vad rädd & dramatisk han blev. Personalen där har aldrig sagt ifrån ordentligt när jag bett dem, men jag tycker att det är bra. För vem bryr sig vad mamma säger? ;)

Tobbe hämtade Liam i skolan idag så jag & de små var lata & tog bussen hem. På vägen gick vi in på apoteket & handlade snorrskinn. Kände mig rätt snygg, kommer där med massa barn & ska handla snorrskinn ;) haha..

Göra ordning kaffe & försöka vakna till liv..Jolie vaknade :)
Morgonpigga lilla Jolie.

Skrivet 2011-02-03 klockan 22:11:42


Innan Jolie kom till oss & vänner till mig berättade att deras små bebisar ville gå upp kl 05 trodde jag aldrig dem. Hur 17 kan en liten bebis vilja vara vaken & gå upp vid den tiden? hah..Eller hur. Mina barn hade minsann fortsatt sova bara de fick tutte, vi kunde ligga & dra oss fram till 10 om jag så ville. Vissa dagar till kl 12 till & med! Men inte Jolie, nej hon vill inte ha tutte, blir skitarg kl 05 på morgonen & vill gå upp. Och göra? Inte vet jag. Bara vara vaken.

Så vi byter blöja & jag kissar, jag går runt med henne på armen, sätter på kaffe, slår på datorn, väcker de stora syskonen & Jolie är så nöjd. Att bara gå runt & bli buren på. Hon fattar ju inte så mycket när man försöker prata med henne, hon komunicerar ju inte tillbaka. En mycket vaken men nöjd liten bebis.

Idag fick vi besök av Jeanette, Kevin & Anton på förmiddagen. Jolie fick lite fina kläder som hon så småningom kommer växa i ;) Leon var arg på kompisarna när de kom & sa att de var dumma. Marlon gömde sig till en början men efter ett tag lekte de allihopa. När barnen märkte att det snart var dags att gå med mamma på stan & mina märkte att det började bli hämta Liam-dags så släppte det helt för dem. Marlon kom ut ur sitt skal helt så jag fick hejda han lite & Leon började sparkas.
Jag måste köpa något så han inte kan dra ena benet för långt ifrån det andra. Sen skulle han slå & knuffas på sina kompisar, unge..Olydiga barn & sen skrattar han bara så jag bar upp han & sa att han får gå ut i trappen. Värsta elaka mamman ;)

Imorgon ska vi till öppna igen. Undrar var alla mina mammor tagit vägen? Daniela vet jag ju men de andra? Poof, borta. Tur att Fia har varit där då så jag slipper sitta & babbla för mig själv. Eller bara leka med barnen. Jag är ju ändå med dem hela tiden, varje dag så det är så himla skönt att gå dit. De kan leka & roa sig själva (oftast) (och bråka) utan att jag måste leka med dem hela tiden. Jag får vara ifred, dricka kaff & babbla.
Jag ska nog testa bärsjalen jag fick av farmor i julklapp. Så kan Leon sitta vagnen & Marlon stå på brädan så slipper jag dra dem båda på brädan haha :) Mina axlar!

Redan fredag imorgon..Jag har tyckt att det känts som det varit onsdag hela dagen.
Onsdag & öppna.

Skrivet 2011-02-02 klockan 21:43:50Sån här har jag varit hela dagen. Får nog andra att vakna till liv men knappast mig själv. Jag är en zombie. ZzzzZzzZzz..

Imorse när vi gick till skolan för att lämna Liam så fick Marlon & Leon dela på ståbrädan att stå på. Marlon är ovan att gå själv & bilen är ju lika död, om inte mer, som jag. När vi lämnat Liam så skulle vi gå till öppna men jag orkade inte dra hundra kilo så Marlon fick gå själv efter ett tag. På den långa vägen som vi går på så jagade jag upp barnen "Spring, 1,2,3 spring! Marlon, jaga Leon! Nu tar jag er" osv för att det skulle gå lite fortare.
Det kom folk som var ute med sina hundar & Marlon blev försiktig & gick bredvid mig. Efteråt kom jag ju på att "Om du springer på gatan så hämtar jag Karlsson!" hahahahaha & där sprang vi ju alla tre på en väg & så kommer det hundar! En väldig lugn & knappt trafikerad väg, vill jag tillägga. Under de här snart 2 åren vi gått där så möter vi någon enstaka postbil & personbilar kan jag nog räkna på en eller två händer.

Och MARLON! Jäkla unge..han har börjat nypas! :O Idag hade han nypit Felicia flera gånger & när hon berättade det för mig så trodde jag knappt mina öron! Han som aldrig någonsin slagit, knuffat eller ens sagt ifrån till någon kompis & så nyps han?? jaja..det är väl en utveckling för sig? Jag har ingen aning..

Leon hade sparkat en kompis igår så han blev ledsen & medans jag pratade med Leon kom kompisens mamma, Leon gjorde som jag sa; Gick fram till kompisen, klappade han på armen & sa "Jag ska inte göra så något mer" Kompisen var ju fortfarande ledsen men han fick se sen att Leon faktiskt inte gjorde så något mer. Unge..Jag försöker få han att förstå att man inte vill leka med någon som ska bråkas..För han vill väl inte det själv?

På väg till skolan att hämta Liam igen så var Leon såå trött att han somnade framstupa, ståendes på ståbrädan. Där stod han & sov medans vi hämtade Liam, han höll på att trilla några gånger men han gjorde det inte. Liam garvade när han såg lillebror sova sådär!

Nu ska jag hänga tvätten & sen stupa i säng.
Rooompa.

Skrivet 2011-02-01 klockan 08:49:02
Min visdomstand som bråkade för några månader sen stannade ju i halvvägs ute men nu har den börjat bråka igen. Det är ömt & svullet längst bak i munnen & utanpå käken & jag kan inte tugga alls på den sidan. På andra sidan, fast uppe så känner jag piggarna från en annan visdomstand. Snart har jag hela munnen full med tänder.

Leon & Marlon sitter i soffan & myser, Jolie sover så gott & jag ska snart sätta på kaffe, städa undan & sen hoppa in i duschen. Jag & Jolie gick upp strax efter 05 så idag kommer jag vara heeelt död. Redan vid 15 kommer jag väl vilja sova ;) Kaffe biter inte på mig & har inte gjort på flera år så det gör väl ingen nytta, men bara man inbillar sig så borde det funka.

Funderar på att koppla bort bloggen ett tag, tills jag har orken & framför allt tiden. På ett sätt skulle det vara tråkigt, jag vill ju komma ihåg saker men ahh..Så om det inte kommer några inlägg på ett par dagar så är det för jag är för trött. På tisdagar är det väl ändå inget bra på TV, så inget håller mig vaken.. Roooompa!

Nu har jag iaf fått tummen ur att föra över alla bilder jag tagit så det kommer nog senare. I eftermiddag ska vi för första gången sen innan jullovet promenera till öppna förskolan. Marlon ska gå själv hela vägen till skolan att hämta Liam & sen därifrån till öppna. Han orkar, det vet jag. Min lilla björn.
RSS 2.0