Startsida | Varför Korv? | Bloglovin' | Twitter | Facebook | Bloggdesign

Marlons andra dag.

Skrivet 2011-04-29 klockan 23:42:54
Imorse var vi riktigt sega. Uff, jag ville inte kliva upp & barnen hade ingen lust att vakna. Men sen var vi iväg, lämnade Liam & gick hem igen. När vi väl skulle iväg till förskolan var Marlon inte på humör. Han ville verkligen inte dit. Jag tror att det var för mycket barn ute sist vi var där men till slut kom vi iväg & han fick stå på ståbrädan, i sin trygga lilla vrå. Sen ville jag också att han iaf skulle ge det fler chanser.

När vi väl var där så kom fröken fram & pratade & Marlon puttade direkt på mig, han ville klättra. Leon & Marlon klättrade ett tag & det var inga fler barn där så det släppte efter ett tag. Han skrattade & busade med mig & Leon. Men fröken svarade han inte. Han försökte faktiskt busa med henne en gång & gömde sig bakom vagnen men hon såg inte det & var på väg bort, det var lite synd för sen gick Marlon iväg till klätterställningen igen.

Och idag tyckte Marlon att det var kul, det såg jag på han. Han sa att han inte tyckte det men när vi skulle gå fick han lite kontakt med två andra barn som åkte kana med honom & Marlon lyser av glädje när han trivs. Sista sekunden liksom, när han vet att nu är det dags att röra oss - då släpper det.

När vi hade hämtat Liam i skolan & var på väg hem så var förskolebarnen ute & lekte, jag pekade & sa "Där är dina kompisar, Marlon! De är ute & leker." Då svarade han "Ja, men inte tjejerna! De vill jag inte leka med!" Hmm..Han vill inte vara kompis med tjejer. Jag har försökt att fråga honom & lirka men jag har aldrig kunnat få ur han något svar. "Jag tycker inte om tjejer! Bara Jolie." Så jag frågade istället "Men tänk om du hade en kompis som var en tjej, som tyckte om att cykla, leka kurragömma & bygga med Lego då?" (Alltså samma intressen som han har) Ja, det kunde han tänka sig & såg nöjd ut.

- För er som tror att jag fått mina barn att tro att tjejer är något dåligt; Jag använder aldrig orden tjej, kille, flicka eller pojke. Jag använder deras namn, orden barn eller kompisar & så för att jag..Ja, det är lättare. Så ni vet.  

Jag tog några bilder på förskolan förresten. Väl hemma & Tobbe hade kommit hem så tittade vi på dem & Marlon fick berätta för pappa vad de gjorde på bilderna. Först buffade han på mig & blev blyg, sen tog han min hand & la på min mun & stängde för mina ögon. Så nu vet jag att han faktiskt tycker om förskolan lite grann ;) Liam fick också titta & höra om bilderna.
Rövbölder.

Skrivet 2011-04-27 klockan 21:44:55
Tom i huvudet. Jolie har varit precis som sina syskon var när de var små idag. Inget har dugit. Eller första delen av dagen var hon glad & nöjd men senare delen har hon bara gnällt & tjurat. Leon är inte van att stiga upp 06 på mornarna så han har varit dödstrött vid 15 tiden igår & idag & bara slocknat. hah..Även fast jag pratat med han & försökt få han att göra något så somnar han när jag pratar.
Tobbe har varit nöjd att komma hem till en fru som har mat nästan klart ;) Dags för mig att börja lära mig att laga mat kanske..Uff, jag hatar att laga mat. Liam & Marlon får bli stora så de kan lära sig.

Vi var iväg till öppna förskolan efter vi lämnade Liam imorse. Förskolan skulle iväg på utflykt så vi gick inte dit. Orka dra barnvagn & skit & barn iväg på sånt.. ;) Marlon orkade inte riktigt gå själv hela vägen till öppna förskolan så han delade ståbrädan med Leon en bit. Marlon & Leon bråkade på riktigt för första gången idag på öppna förskolan & jag fick för första gången bli riktigt arg på dem där. De som alltid brukar leka så bra & snällt när vi är ute eller där.

Liam var inte på humör när vi hämtade honom. Sur & skitgrinig, men det var kul för annars är han alltid glad ;) Sen gick vi till f-kassan & klagade på dem. Jolie är snart fyra månader & inte en enda mammakrona har jag fått. Rövbölder. Vi har aldrig, aldrig haft problem med dem förut. Någon gång ska väl vara den första, så vi vet hur andra haft det.

Och jag hade tänkt epilera bort armhålehåret men det glömmer jag jämt. Epilatorn har jag rotat fram men jag måste få tummen ur..Orka raka, då blir det bara stubb & stickigt. Hellre ludet än stickigt.

Jag tar tillbaka allt jag skrivit förr om att någon av pojkarna skulle vara mina prinsar, det är de inte. De är mina hjärtan, pain in the ass, skitungar, livsglädje, bajskorvar & fulebusar. Och Jolie är bara en tutt- & skitbebis, lite större får hon bli så jag lär känna henne också. Ingen jävla prinsessa ;) Men ett litet hjärta & livsglädje är hon allt.

Åh, just det. Jag har fått sommarjobb också :)
Första förskoledagen.

Skrivet 2011-04-27 klockan 18:19:27
Igår var det dags att sluta vara sölkorv, lat & bekväm. Tobbe började jobba på nytt ställe & jag fick börja gå med Liam till skolan igen. Marlon & Leon är ju vana att vara hemma när pappa lämnar Liam i skolan så de tyckte det kändes konstigt att lämna han igår. När vi hade lämnat Liam så gick vi till lekparken någon timma innan vi gick till Marlons förskola.
På väg in till förskolan & gården vi skulle vara på så stod Marlon på ståbrädan. Leon fick snällt kliva av. Efter en stunds tittande & försiktigt lekande så kom pedagogerna med avdelningens barn. Det var nog tre olika avdelningar ute samtidigt, minns inte att jag sett så mycket barn på en & samma gång förr.

När vi hade varit där i 20 minuter sa Marlon att han ville hem ;) Jag sa att vi går när Jolie somnat men det glömde han efter en stund. Marlon & Leon klättrade, gungade & lekte för sig själva. Marlons pedagoger pratade lite med oss men Marlon svarade inte men en av dem fick lite ögonkontakt iaf.

Drygt en timma var vi där. Så vi var ute & lekte i tre timmar sammanlagt. När barnen skulle gå in för att äta så gick vi hem & ena pedagogen presenterade oss då för alla barnen som var samlade & de hälsade på Marlon & Leon. Väl hemma käkade vi & dog lite av trötthet & sen masade vi oss iväg att hämta Liam i skolan. Liam frågade Marlon hur det hade varit på nya förskolan - INGET! svarade Marlon. Liam frågar var han har varit - HEMMA! haha han ville inte prata om nya förskolan.

Det känns väldigt rörigt men vi tar en dag i taget, det är ju ändå en slags förinskolning inför hösten.

Fan, vilken träningsvärk jag har i kroppen efter alla promenader, dragandes på vagn & två korvar som ska stå samtidigt på ståbrädan ;) Kroppen är inte van men tur att snön är borta, det underlättar som fan.

Påskhelgen.

Skrivet 2011-04-26 klockan 15:25:41
Idag för ett år sen fick vi veta att en liten bebis låg i min mage. JolieLångfredag & vi käkar påskgodis vi fått av barnens morfar.

Hela påskhelgen har vi har underbart fint väder! Inte för att någon missat det men ändå ;) Vi har varit ute hos farmor & farfar & firat, barnen har lekt & busat. Och bara shorts, t-shirt & linnen har vi kunnat ha på oss! Liam sov kvar lördagskvällen & Marlon sov kvar söndagskvällen. Det blir alltid så lugnt & stilla här hemma när någon av Marlon eller Leon inte är hemma, de två bara bråkar & tjivas hela tiden.Barnens farbror Daniel, kusin Tuva & mamma Malin. Vi var till lekparken en sväng & Tuva ville att jag skulle gunga henne i gungan & lyfta henne till rutschkanan ;) Mamma & pappa fick inte. Lite kul var det, någon ba tycker om mig haha :)Steffo köpte varsit set med bubblor åt barnen så det blåstes, hälldes ut, fylldes på & blåstes mera. Marlon & Neo kom fö väldigt bra överens, de lekte heela tiden. Neo ställer & styr lite & Marlon brukar funka bäst med såna kompisar.Jolie fick mysa hos Malin & Tuva. Gammelfarmor fick ju träffa Jolisen för första gången nu i helgen också. Hon bor en bit bort så det har inte varit så lätt att ta oss dit plus att hon har mycket att göra & vi har varit sjuka & hon också. Men nu, så.
Tuttar, tuttar - Tuttar överallt..

Skrivet 2011-04-21 klockan 23:19:18


Jag tittar för mycket på Plastikdoktor 90210, som går efter Big Brother..Så nu har jag tjatat på Tobbe att han ska köpa mig nya tuttar efter att han har vandaliserat min kropp. Inte för att jag någonsin skulle våga men ändå. Drömma kan jag alltid få göra.
Jag har förlöjligat hela min kropp & mest mina tuttar för att inte skämmas för den efter graviditeter. Fast jag trivs i min kropp, den är liten & bra. Jag skäms inte alls för tuttarna men de har snart gjort sitt, de har ju gödit mina små godingar till tjockisbebisar så de har ju lugnt gjort sitt jobb. Så när Jolie slutat amma kanske, kanske..Ja, då kanske jag kan få tillbaka dem. Inte lika stora som förr kanske haha!  

Asch, jag vet inte. Sen är det ju det där med att sövas, noo way - aldrig.

Jag har ju mer roligt & fjantar ofta med tuttarna, typ drar i skinnet, dingar dem i Tobbes ansikte & håller på mer än att känna mig ..usch, sexig i dem. Vad konstigt det kändes att skriva så. Jag, sexig? Nää..För så känner jag mig inte alls. Fin & vacker, ja. Skinntuttar, använda tepåsar.

Innan Liam föddes & min kropp var oförstörd hade jag C-kupa. (och det var nästan för litet) Väldigt stora bröst för min lilla kropp. Men tighta åt dem & de fortfarande är små..Smått är fint. Inte myggbett på revbenen kanske, men lite grann bara. Skulle jag gå upp i vikt kanske jag skulle få mer tuttar, men jag går ju knappt upp ens i vikt av att vara gravid. Jag kan inte gå upp & fylla ut dem av mig själv..

Och rumpinplantat kanske..Som sagt, drömma vidare..
Skojlandet.

Skrivet 2011-04-21 klockan 21:59:44
Gårdagen var helt underbar. Lite långsam på förmiddagen men sen var det bara kärlek. Lite stelt men sen släppte det. När eftermiddagen var slut kändes det som när jag var liten & vi åkte ifrån Emelie. Eller när jag lämnade henne på bussen iväg till Sthlm. Så ont gjorde det i mitt hjärta. Sen kom världens huvudvärk & jag ville bara dö.

Min pappa ringde idag & ville att vi skulle följa med till Skojlandet så det var bara att klä ungarna & piffa till mig lite & när han kom så åkte vi iväg.

Liam, Marlon & Leon lekte sig dundersvettiga & hinkade i sig vatten! Det var satans varmt också. Jennie (Lisas storasyster) var där med sina småkorvar & några bekanta till henne. Mina & Jennies barn känner inte varandra men efter någon timma hittade Leon hennes barn & de lekte en stund (vi hade inte presenterat dem utan bara släppte dem lösa), sen sprang han vidare till storebröderna. Min pappa var förundrad över mina barns teamwork i sina lekar, hur de följde varandra & deras osynliga regler. De tar hand om & ser efter varandra hela tiden. Blir nog att vi i framtiden hellre besöker Skojlandet än lek & Bus. Lite mindre & mer vardagsrums-känsla, som min pappa sa ;) Hemtrevligt & det finns ingen risk att vi tappar bort varandra.

Innan vi skulle åka så tog Liam med sig Jolie & gick runt bland sakerna, satte sig att leka med henne & var en lill-pappa, som jag brukar säga.

I bilen mot mataffären mådde Marlon väldigt konstigt. Han somnade nästan fast klockan bara var runt 17-tiden & jag förstod att han behövde frisk luft. Han tog av sig tjocktröjan & fick gå i t-shirt. Jag & pappa släppte lös barnen & de sprang direkt mot leksaksaksavdelningen så gick vi runt & handlade. När vi kom tillbaka för att hämta barnen så satt Marlon på golvet med handen för munnen, jag trodde vi skulle hinna ut men det gjorde vi inte. För mycket lek, för varmt i bil + åksjuka = inget bra för Marlons känsliga mage.
Så från & med idag får Marlon sitta fram & Jolie får sitta bak för minskade olyckor.

Tack så mycket för idag, pappa! Barnen slocknade fort som tusan :)
Lillfisen.

Skrivet 2011-04-19 klockan 23:57:36


Jolie, 3 dagar gammal.Jolie, 3 månader & 1 vecka gammal.

Spännande.

Skrivet 2011-04-18 klockan 23:45:40
Idag var vi på möte igen & Lillfisen fick följa med. Det gick jättebra. Så nästa tisdag blir första inskolningsdagen. Känns spännande! Min Marlon blir ett förskolebarn!
Det kommer bli massa huller om buller-dagar känns det som. Jag har ingen koll på något. Men det blir nog bra ändå. Jag kommer vara där med han hela tiden plus att han har sina småsyskon med sig. Allt i hela världen för Marlon. Förskolepedagogerna känns jättebra.

Avdelningen kommer att byta lokal efter sommaren men de kommer att vara på den "nya" gården & leka & det är då vi kommer att vara där. Jag bestämde också att vi inte kommer komma till förskolan de dagar de har utflykter & sånt, mest för att jag vill att han ska lära känna lekplatsen & det området först. Och sen är jag lat & orkar inte dra med vagn & barn till skog, med bussar & skit.

Haha..Leon ser fram emot det iaf ;) Det blir skoj.

Våran Marlon..
Lättad.

Skrivet 2011-04-15 klockan 23:37:23
Det gick så bra idag på mötet, både jag & Tobbe är lättade. Jag förväntade mig att de (rektorn & en ur stödteamet) skulle försöka flytta han till en annan förskola efter ett samtal jag haft, försöka ursäkta & såna saker. Men det var helt tvärtom..Usch, så skönt. Marlon kommer gå på den förskolan han placerades på & den avdelningen han fick.
Jag var orolig först eftersom det är en väldigt stor förskola. Med hur mycket avdelningar som helst & de bygger om, det är huller om buller. Men efter andra mammors positiva ord om förskolan & pedagogerna kändes det bättre. Marlons avdelning ska flytta in i storhuset efter sommaren & de ville först att vi skulle vänta med inskolningen men när vi berättade om våra tankar om inskolning nu så ..Ja, det funkar. De var väldigt trevliga & positiva.

Det blir en förinskolning nu, inför hösten. Nu vet vi också att han kommer ha de bästa pedagoger som finns. Att det är rörigt osv, det spelar ingen roll för vi kommer försöka ha inskolningen utomhus. På måndag ska vi träffa en ur stödteamet & två pedagoger från hans avdelning där vi ska planera osv. Marlon har 15 timmar men det blir som det blir, någon timma hit & någon timma dit.

Känns så jävla skönt. Det blev lite rörigt & så känns det också. Vi får ta en dag i taget. 

 

Marlon är ju inte ett barn eller en unge. Inte vem som helst liksom..Han är ju våran Marlon. Och våran Marlon är väldigt speciell. Lite fyrkantig, inrutad & rutinkontrollerad med sina svårigheter & mutismen men det är ju inte han. När man kommer honom nära får man lära känna Marlon & han är helt underbar.

Vi gick förbi förskolan igår på väg till affären & så frågade jag Marlon "Vad är det där?" (pekade på förskolan) "INTE mitt dagis!" sa han & sen säger Leon "Där är Marlons dagis!" haha :) Leon längtar & ser fram emot det. Han tycker det ska bli skitkul.

Marlon har de här senaste dagarna pratat, pratat & pratat. Han pratar & frågar, igen & igen. Vi får komma ihåg att han är, som min pappa sa - överdrivet obektiv. Han frågade var luften kom in i kroppen & vad lungor vad för något & jag tänkte bara att jag skulle förklara för en snart 5-åring, att man har två påsar innuti som man fyller med luft & Tobbe ba "Nu tror han säkert att han har två ica-påsar inne i kroppen!" haha ja, ibland är jag trött ;)
Han har svårt att förstå & tolka andras känslor. Det förstår jag mer ju större han blir, ju mer han pratar & frågar om saker. Han kan fråga vad som händer, något läskigt händer men varför blir den personen rädd, ledsen eller arg? En film eller händelse tex & vi pratar om vad som händer. 
Pruttpaj.

Skrivet 2011-04-15 klockan 00:43:05
Här är det död blogg.

Imorgon (idag) kl 11.00 är det möte. Uff. Ska bli intressant.
Det är vååår!

Skrivet 2011-04-12 klockan 23:45:32Tobbe som aldrig skulle köra vagnen för att den är rosa ;)Leon rallykör båten?Mor & dotter.Liam & Marlon hoppar på däck.Leon på larven.
Leon & Jolie.
Marlon & Liam har blivit så långhåriga att de fick låna mina hårspännen.

De här senaste dagarna har varit helt underbara! Sol! Värme! Jag har inte velat blogga, mycket för att jag varit väldigt irreterad, frustrerad, arg, mycket frågor, fundersam osv..Jag var faktiskt olydig & gick tanten bakom ryggen igår, måndags. Jag gick till förskolan med barnen innan vi hämtade Liam i skolan. Jag tänker ju inte vara lydig & lyssna när jag har fler frågor än svar. Det är ändå på vägen. Och jag berättade även för förskolepedagogen att jag gjorde det & varför..Men nu har jag skrivit ner allt på ett papper som vi ska ha med tills på fredag & kan lägga det åt sidan stundtals & koncentrera mig på det jag ska - Barnen & min man.

- Tack, för era ord & stöd, mina läsare. Det känns väldigt bra!

Tobbe & Liam köpte nya vårskor åt han. Marlons som han lånade klämde åt runt tårna haha :) Och Tobbe fick köpa nya slangar till Marlon & Leons cyklar & stödhjul åt Marlon så nu ska de på. Galna mamman ska kolla med sin grottman om de kunde fixa fram en cykel åt Liam. Hääärligt!
Snart är all grus väck också, ska bli helt underbart att gå runt med vagnen & alla cyklande barn på slät asfalt!

Åh, vad jag är sugen på godis..Och kaffe. haha morgonkaffe..Morgon haha :)
Imorse blev jag väckt av att Liam stod bredvid mig på sängen med Jolie i famnen, han säger; Mamma vakna! Jag ska ju snart till skolan. (Klockan var 6.50)
Då hade han hämtat Jolie ur sängen & antagligen satt sig i soffan med henne för att gosa (som vanligt) & sen kommit in. Jag märkte inte alls att han tagit henne. Han gör så. Han har bättre hörsel än jag & hör direkt när hon vaknar, han säger inget - utan går bara in & hämtar henne för att gosa.

Barn gjorda utav kärlek. Det är mina barn det, världens finaste små människor ♥
Tre månader.

Skrivet 2011-04-10 klockan 13:09:23


Jolie har växt 13 cm & dubblat vikten sen födseln.

7 jan; 45 cm & 2490gr
8 april; 58cm & 5025gr 

Gos. Jolie har hittat händerna & ligger & tittar på dem, pillar på fingrarna & stoppar händerna i munnen. Hon välter när hon ligger på rygg, åt sidan. Hon pratar & skrattar & är allmänt nöjd. Hon har gråtit tårar en gång, när hon fick sprutorna i benen.

Storasyskonen pussar & kramar hela tiden. De tröttnar inte. Liam brukar hämta henne från mig & ta med henne in på sitt rum & gosa ifred. Om han hör att hon är vaken så går han in till henne, ibland hämtar han henne & ibland ligger han därinne & myser. Jolie rev Leon häromdagen på armen & han blev arg på mig & sa att Jolie nypsade han. Marlon säger att hon är så fin hela tiden.
Bajskorvar.

Skrivet 2011-04-09 klockan 00:08:45
Jag är irreterad. På den där jävla stödgruppen om förskolan osv. De som ska hjälpa Marlon, oss. Jävla skitgrisar. Ja, så känns det.

I telefon idag;

- Nej, jag avråder dig att åka dit & tala med dem! Det är bättre att vi har möte på fredag & pratar då! Fixa barnvakt åt Marlon & åk inte dit idag! Det är bättre att Marlon börjar efter sommaren, inte nu!

Okej..Jag känner mitt barn bättre än någon som aldrig träffat han & som bara läst om honom. Och som tror att jag är en mamma som bara sitter inne med barnen & tittar på mig som jag gjort mina barn (Marlon) socialt obegåvade. Herregud, jag är väl den mest sociala mamman här omkring.

Jag & Tobbe tyckte att det var perfekt med en plats nu, innan sommaren. Skitsamma om de håller på att bygga & flytta runt, han ska ändå gå med samma barn efter sommaren då. Då kan vi förinskola han inför hösten nu liksom. Och under sommaren prata om hans nya kompisar, se fram emot & prata positivt om förskolan & barnen & när han kommer tillbaka så känner han igen dem & pedagogerna. Jag är så irreterad. Jag vill kasta bajs på tanter.

Uff! Lyssna på mig istället..
Stolt mamma.

Skrivet 2011-04-07 klockan 23:47:42
Idag har varit en lugn dag. Behövdes. Kändes som jag hade träningsvärk i hjärnan efter huvudvärken igår & sen nu på kvällen så kaboom, kom den tillbaka.

Jag & Jolie var iväg till Liams skola för utvecklingssamtal. Liam plockade upp Lillfisen ur vagnen & hans kompisar flockades & där stod Liam med Lillfis i famnen & var såå stolt. Fanns inget negativt att höra om Liam. Han lyssnar, lär sig snabbt, tar åt sig av information, lätt- & snabblärd osv. Enda är väl att han kan dras med, om någon pratar utan att ha räckt upp handen & Liam hakar på men han börjar aldrig något. Han leker med alla & är en snäll kompis. Ja, det är mitt barn & jag är otroligt stolt över han.

Vi ska sätta igång här hemma att börja träna han på att skriva små bokstäver men det tar nog någon dag & sen sitter det ;) Ja-a, jag skryter så det ryker.
Vi var ut en sväng på eftermiddagen. Release the kids..Någon undrade hur Jolies vagn ser ut; Rosa, rosa & rosa.

Även fast det var full fart på Marlon & han gick upp i tid imorse & så, så har han varje dag problem med att somna. Rutinerna har förändrats sen de kräktes. Ingen välling längre. Ikväll var han uppe till 22.30-någonting, han får ingen ro. Jag lägger han, läser, säger att jag kommer om 10 min, går ut, kommer tillbaka, klappar, går en stund, han kommer upp & så håller det på. Så nu ikväll somnade han på soffan bredvid mig när han drog med fingrarna över benen & fötterna.

Imorgon tänkte jag försöka svänga förbi förskolan en stund på eftermiddagen. Typ ett 10 minuters besök. Bara för att se var avdelningen ligger, vem fröken är & lämna lite infopapper om selektiv mutism som de kan få läsa & inför mötet kan de ställa frågor osv. Ja, lite sånt bara. Förskolegruppen som BUP lämnade över oss till (som vi ska vända oss till om frågor & allt om förskola & få hjälp av) har inte pratat med Marlons förskola om Marlon så därför vill jag lämna info. Imorgon är det liksom en vecka kvar..
Bara massa gos.

Skrivet 2011-04-06 klockan 17:45:08


Snart förskoledags.

Skrivet 2011-04-06 klockan 16:46:14
Ruttnamamman.com. Åh, herregu vad trött jag är haha! Galet. Sitter med världens huvudvärk, det har hållt i sig hela dagen sen imorse & mina öron dingar & tjuter som tusan. Det var väldigt livat på öppna förskolan. Vill bara sova. Jag måste få igång mig själv & sluta vara så rutten & slö, men shit vad död jag blir!

Eftersom ingen från förskolan hade hört av sig så ringde jag ju rektorn igår tror jag det var. Idag pratade Tobbe med förskolan & de hade inte en susning om Marlons svårigheter eller något. Det skulle de på BUP ta kontakt med dem om tidigare osv så jag har varit irreterad, stressad & fundersam. Så idag fick vi iaf tag i en vi haft kontakt med på BUP som ringde runt dem där borta på BUP ang mina frågor & så hör de av sig till oss i veckan eller nästa vecka.
Vi ska ha ett möte om Marlon, vad han behöver, hur inskolningen ska gå osv. Så nu kan jag vara lite lugn iaf & slappna av.

Vi gick förbi förskolan när vi hämtat Liam i skolan, den ligger på vägen. Men Marlon bara stänger sig & tittar ner som han gör. Efter ett tag sa han att efter förskolan ska han börja i skolan & då går Leon fortfarande kvar på förskolan. Det har han ju rätt i.
Marlon har ett jäkla minne. Precis som jag. Vi återberättar saker för varandra när vi är ute & går & Leon har också börjat nu att prata om minnen & saker han minns. Det är intressant tycker jag, att höra hur de minns & upplever saker som vi gjort tillsammans.  

Ska promenera till öppna förskolan om en stund med Jolie i vagnen & sen tar jag bussen hem ikväll. Kommer nog inte orka gå tillbaka hem så sent haha :) Måste ju passa tiden så jag är hemma senast 5 minuter innan BB börjar så jag hinner klä av mig, fisa & såna saker.

Tobbe har ryckt ur min kamerasladd ur datan. Bra där ;)
Babycafe.

Skrivet 2011-04-04 klockan 23:47:14
Idag var jag ute & rörde på det lilla fläsket jag har för första gången på flera månader ;) Eller, en gång tidigare gick jag ju med Jolie i bärsjal, Leon i vagnen & Marlon på ståbrädan till öppna förskolan..Men idag kändes det faktiskt som jag var ute & rörde på mig. Min kondis har knappt försämrats även fast jag känner mig sjukt förslöad & lat. Jag fick lite håll i magen när det var omkring 100-200 meter kvar. Jag myser ju mest runt här hemma, proppar in barnen & tar bilen till affären eller öppna & Tobbe fixar ju Liam till & från skolan.
Det är inte vikten jag bryr mig om, allt är ändå borta sen längesen. Det är så skönt att gå, promenera, barnen ser saker, det är skönt att orka, bli pigg & få energi.

Jag vet inte om jag kommer fortsätta gå på babycafe med Jolie..Känns inte som jag får ut något av att träffa andra föräldrar med små bebisar. Iofs var Lisa där idag så vi drog oss undan för oss själva mest. Lowe & Jolie låg bredvid varandra, Lowe på mage & Jolie på rygg. Han tittade på henne med stora ögon & hon skrattade & pratade jättemycket med han.
Hon är en helt underbar, glad & nöjd bebis..Hon låg vaken i vagnen hela vägen hem med jättestora ögon & bara tittade. Jag fick nästan lite smått panik, jag har fortfarande inte fattat att hon inte skriker hela tiden som de andra. Jag vågar fortfarande inte tro att hon är så nöjd som hon är. Det känns som att om jag tar det för givet så kommer hon också bli en sån där klängapa som de tre första, som bara skriker, vill upp, bo på mina tuttar & klösa sig fast.

Det måste nog vara för att hon är tjej - sa Liam ironiskt ;) haha..Ja, för de första tre var nog mer high need för de var killar.

Imorgon är det fritt fram för oss att komma till öppna förskolan. Jag behöver inte vara orolig. Blir så stressigt om det kommer folk jag inte orkar med & så ska jag klä på fyra förvirrade barn som undrar varför vi helt plötsligt ska åka hem.

Och håret jag var galen på häromdagen..Jag var ju galen för att jag blekte sönder det i höstas & det blev skruttigt & var inge gosigt att dra & pilla i = i vanliga fall klipper jag av skiten. Men jag klippte upp det där bak & på sidorna & sen klippte jag långlugg så nu ser det bättre ut. Spara massor med hundralappar & frustrationen gick över. Nu kan jag försöka fortsätta spara innan nästa attack mot håret kommer ;)
Och det är såå lent att gosa med..Saknade nog mest den där nyklippta känslan, när håret tvärt tar slut mellan fingertopparna. Gos.

Nästa fredag är det första dagen på dagis. En fredag? jaja..Ska försöka få tag i någon slags rektor så jag vet vilken tid vi ska vara där, vem vi ska träffa, vilken avdelning osv. En avdelning ligger ju på Liams skola, ska Marlon gå i den måste jag ju veta så det inte blir en massa spring hela den dagen. De skulle höra av sig men inte ett pip har vi hört.
Rötten dag. Yeti.

Skrivet 2011-04-03 klockan 00:29:12
Ruttnaste dagen på länge. Leon vaknade, la sig ovanför mitt huvud där det ligger ett par kuddar & hostar. Sen kräks han. Kul. Panikväcka Tobbe, kasta ut han ur rummet, slänga i tvätt, duscha barnet, hämta Lillfisen, byta blöjor & Leon kräks igen. Till toan.
Parkerade han i lillsoffan men han blev arg, han var ju klar & ville börja dagen nu. Liam & Marlon hade sett fram emot den här dagen & ritade sina listor med namn & vad de skulle köpa för sina sparade pengar. Jag vet inte vad som hände, jag la mig på soffan med Jolie & tvärdäckade. Jag märkte det inte. Sen vaknade jag med världens huvudvärk & fattade ingenting. Sov bort hela förmiddagen. Fick panik & messade Fia, för vi skulle ha setts för en halvtimme sen.

Tobbe åkte iväg med Liam & Marlon som köpte varsin Ninjago som de slet upp så fort de kom hem igen. Jävla skit. Hela dagen förstörd..Jag ville ju gå iväg med alla barnen. Det var längesen jag körde vagnen, jag hade sett fram emot att träffa Fia & Robin. Och städpartyt fick jag ju skita i.

Leon tvärdäckade vid 15 tiden & var omöjlig att väcka. När jag väckte han så öppnade han ögonen, vände sig om & somnade. Kl 20 vaknade han ;) Han behövde den sömnen.

Liam & Marlon fick sova ute hos farmor & farfar ändå. De tog med sina nya saker. När Tobbe kom hem hade han en påse med lite nya kläder åt Jolie, tack farmor.

En död & rutten dag, inte Leons fel, stackarn. Tur att Liam & Marlon kom iväg ändå. Skruttungarna.

Känner mig fortfarande konstig i kroppen efter jag var sådär sjuk. Trött, täppt i både näsa & öron. Hör ingenting & tinnitusen tjuter som bara den. Svettas & är orkeslös. Dumma snor. Och vinterpälsen är kvar, den klarar jag mig inte utan. Jag är ju yetihona av en anledning, jag bor i Sverige där det är kallt ;) Imorgon är en ny dag.
April, april ;)

Skrivet 2011-04-02 klockan 20:17:52
Jag har inte rakat av skiten ;) Skittråkigt skämt, jag vet men jag har aldrig lurats i bloggen & det var väl det enda jag kom på.
Shake it.

Skrivet 2011-04-01 klockan 22:01:21
Jag fick ett ryck & rakade av skiten istället. Känns lite onödigt egentligen & ja jo, jag ångrar mig nog men det växer ju ut? Uff..Varför är det så viktigt att håret ska vara så fint jämt när jag ändå bara tar sönder det?

Igår hade vi besök av Jennie med sina småkorvar. Liam & Marlon stängde direkt in sig på sitt rum & Leon & Jolie sov så jag kände mig ensam ;) Vi drack kaff, kändes skönt med lite sällskap till kaffet. När Leon vaknade var han arg, men jag hade förvarnat. J fick inte låna hans legobitar eller köksleksaker ;) Men som tur var släppte det ganska fort.
Sen sprang de tillsammans med Marlon som bet ihop tänderna & knasade sig.

Idag sov jag en stund efter maten. Jag börjar bli gammal. Eller så lägger jag mig för sent, vaknar tidigt, lägger mig sent & det bara fortsätter så. Imorn ska jag vara ännu mer gammal. Jag ska på städparty.

Jag & barnen går upp på stan en sväng imorgon på dagen & tittar lite & köper med lördagsgodis & sen ska de iväg till farmor & farfar att sova där. Så på eftermiddagen är städpartyt & sen blir det att åka hem, raka av vinterpälsen, på med luderstövlarna & grr haha ;) Näe, vi ska - eller Tobbe ska, laga mat, vi ska titta på film, mysa med Jolie & sooova..KalsongMorsan i full fart att sova.
RSS 2.0