Startsida | Varför Korv? | Bloglovin' | Twitter | Facebook | Bloggdesign

Just do it..

Skrivet 2010-10-31 klockan 00:31:10Nu har jag köpt mig ett linjerat kollegieblock. Tanken är att jag ska våga skriva & sedan skicka iväg ett tackbrev. Tobbe uppmuntrar mig. Han vet hur mycket hon betydde för mig. Så vad är jag rädd för? Att hon inte ska bry sig, kasta brevet, kanske läsa det & vara stressad & inte ta till sig, hon kanske inte ens minns mig. Jag är rädd att hon inte tyckte om mig. Men jag var ju bara ett litet barn. Jag hade ju inte gjort något, det är klart hon minns mig..Eller hur? Det kändes ju som hon tyckte om mig & jag vet ju att hon brydde sig. Jag är bara rädd att bli avvisad, som jag alltid blivit.

Jag vill bara säga tack & att hon betydde så otroligt mycket för mig. Jag vill bara berätta det för henne & att hon ska veta det. Det är det enda. Jag behöver inget svar, jag vill inte ha något ifrån henne & att vi skulle få kontakt & ses, nej det finns inte..Så mycket vågar jag inte hoppas på.

Hon fyller snart. Jag skrev mycket i min dagbok när jag var 9 år & det sjuka är att jag minns alla de dagar som jag skrivit ner..

9 oktober -94

"Idag fyller mamma 29 år. Av Jimmy fick hon en ring som hon skulle ha i näsan. Av morfar fick hon en kastrull. Av Tina fick hon en brödrost. Emelie och jag ska snart bada. Efter ska vi åka till *****. Morfar hjälper Jimmy att få upp bilen för han har låst in nycklarna. Håkan är här nu. Andre och Bigge också. Vi har varit hos *****. När jag skulle åka hem började jag gråta. Klockan är fem över halv tolv.
Mamma 29 år "
Barnmorskebesök.

Skrivet 2010-10-29 klockan 19:34:19
Barnmorskebesöket gick bara bra. Skulle kissa (jävla fetmage & trycka på hela tiden!) & Marlon ville följa med in på toan men det gick ju inte så min bm "lekte" med han, visade de små glittriga djuren & klistermärkena. Han fick en slags rocka & valde ett klistermärke med en hund (!) på. Mina värden ser bara bra ut & magen växer.
Sf måttet ligger strax under medelkurvan & det gjorde det med Leon också. Fick utskrivet papper med Leon från v 33-37, med vikt & sf mått. Och nu, från v 8-29. Jag sa att jag känner mig inte lika trött som sist jag var där, eller så har jag vant mig ;) Min bm skrattade.

Vikten ligger på näääästan 53kg, men vi säger 53 ;) orka vara exakt. När jag tittar på pappren ser jag att jag vägde 59kg i v 33 med Leon. Iofs hade jag den lägsta inskrivningsvikten den här gången. Nej, jag bryr mig aldrig om vikten annars, vi har ingen våg hemma eller så men det är kul att växa, se hur mycket jag väger till nästa gång osv, eftersom jag aldrig någonsin varit tjock, haft fett osv så är det kul att kalla mig själv fet, fläskis, tjockis. De som inte känner mig undrar vad sjutton jag säger, det är ju bara mage men de som känner mig vet. Jag kan utan hämningar berätta hur fet jag är, enda gången när jag är gravid. Det är kul.

Nu blir det att vila de stackars revbenen som dödar mig innifrån, titta på TV & mysa med min fina familj ♥
29 oktober -10

Skrivet 2010-10-29 klockan 19:11:59
Imorse var Lisa barnvakt åt Leon, Marlon också egentligen men han blev sådär jobbigt blyg så han fick följa med mig till barnmorskan. Han är så snäll & lugn så det gjorde inget & Leon följde snällt med Lisa som stödde sig mot barnvagnen. Lisa hade värkar & Daniela hjälpte till att ta barnen. Iofs var de på öppna ifall något skulle hända. 
Runt 10.30 sticker Lisa för att åka till sjukan, hon skulle bli hämtad av sin mamma. 11.45 skickar hon ett sms, hon är inskriven på förlossningen. Waaaahhh..Spännande & jag var så nyfiken men lät bli att bomba med sms ;)

Skit också ;) Här ligger jag & sover på eftermiddagen & vilar mina stackars revben som blivit totalt misshandlade under förmiddagen - & missar typ världens händelse haha! Jag får skylla mig själv. (Tjock & slö fläskis mamma..) Eller, Lisa är för snabb. GRATTIS LISA TILL BARNET! Äntligen är du mamma, som du längtat! 15.59 föddes ett litet kärleksbevis, ett litet mirakel.


Gissa bajset! Eller, vikten menade jag! :P

Skrivet 2010-10-29 klockan 07:34:14


 

Igår kväll. Och jag var ju tvungen att få med kläder & handdukar på bild ;)

Idag innan öppna ska jag till bm. Förra gången gissade jag lite fel på vikten, jag låg på 50,5 & jag hade gissat på runt 53 tror jag det var.Lite mer än en månad sen, v 24+0, 50,5kg. 

Såå..idag gissar jag på 55-57kg. Eller låter det helt galet? 5-7kg på en månad? Äsch. Gissa bajset, eller..Vikten menade jag :P Jag är 159cm för de som undrar. Och jo, jag tycker det är skitkul.
Varning!

Skrivet 2010-10-27 klockan 15:18:42
Jag vill utfärda en varning, eller två förresten; Jag är gasig som fan i magen & det stinker gift! Jag har jobbat i natt så jag kommer säkert terrorisera ikväll på öppna! Stackars de knasiga mammorna. Inte den galna mamman, hon kommer inte ;) Skönt för henne kanske.
Leon & Marlon härjade i sängen i förmiddags men det märkte jag inget utav. Tobbe väckte mig efter 4 timmars sömn & frågade om jag skulle hämta Liam men jag kände att det orkade jag fan inte. Och det visste ju Tobbe redan, för jag säger att jag ska hämta men sen orkar jag inte. Han känner mig.

Marlons schema funkar bra, han tittar på dagarna & vet vad som ska hända. Men imorse blev det inget öppna, konstigt? Nä. men det gjorde honom inget & jag har pratat om att ibland kan saker förändras, om mamma ska jobba eller om det är stängt eller liknande. Han är okej med det & det är så himla skönt. 
Imorgon är det första mötet av en rad (ca 7 st?) som kommer pågå till i mitten av december, sista mötet blir en utvärdering. Imorgon kommer Marlon att få träffa psykolog & vi föräldrar ska träffa kurator.  

På jobbet känner jag mig mer som en attraktion än en vikarie. Sen måste jag säga att jag har nog världens bästa arbetskompisar. Det har inte gått många pass utan ett garv som lett till gråtande ögon. Knasbollar. Det är skönt med människor som kan bjuda på sig själva, som jag kan skämta & skoja med mellan alla sysslor.
v 30

Skrivet 2010-10-26 klockan 11:00:06

26 oktober ~ 29+0

Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata. (familjeliv.se

Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta.
Bebisen rör sig mycket och du kan antagligen känna många rörelser under dagen. Varje bebis har sin egen dygnsrytm och med tiden lär du dig känna igen dem. Vissa perioder med rörelse bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du lägga dig ned och räkna. Du bör kunna känna din bebis röra sig ungefär 10 gånger per timma. Om du känner mycket färre än så så kan du kontakta MVC eller din läkare. Sannolikt mår bebisen alldeles utmärkt men det skadar inte att kolla upp.
Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.
Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga. (blimamma.se)


Jag
; tycker magen är ivägen när jag ska sitta. Annars inget spec..Jo, halsbränna, fast mild sådan. Typ som jag har fil eller något i halsen som kommer upp. Småäter hela tiden. Lillbebis rör sig ofta men den är fortfarande rätt lat ;) Ibland känner jag kroppsdelar som petar ut, när jag står eller går, det är ganska obehagligt eftersom det är ganska vasst & hårt. När jag skurar golven eller torkar med trasa så får jag skitmycket sammandragningar! haha bra då vet jag det tills jag blir sådär stor att det är jobbigt att andas. Göra sammandragningar så det blir lättare att få luft ;)  
Svettosande aura kring den gravida tjockisen.

Skrivet 2010-10-25 klockan 23:13:16haha :) Bara för jag vill retas. Tjock, fet, svullen, fläskig & allt.
Det här var nog en två, tre veckor innan Leon föddes. Very beautiful.
Måndag.

Skrivet 2010-10-25 klockan 23:00:32
Idag har jag känt mig som en sån där jävla skitmorsa med trasa i handen hela dagen. Och mina händer har fått sota för det. Får ju passa på medans Tobbe är hemma. Iaf, mina händer känns som dinosaurieskinn. Smörjde dem med helosansalva & jag skiter i om det inte är bra för huden osvosv, (ååh, vara fin & dricka vin & ut med lillfingret, rak i ryggen, allt måste vara bra för kroppen, fisförnämt trams..) för det funkar för mina händer. De var så torra att de sprack & blödde på knogarna ikväll. Sen smörjde jag dem & satan vad det sved & bultade av smärta! Äsch, lite till sen så är de lena & mjuka tills imorn.
Tror varken Tobbe eller barnen uppskattar att bli rivna av dinosaurieskinn så fort jag petar på dem.

Anyway, all jävla tvätt är tvättad. Och jag fick äntligen Tobbe att få tummen ur röven att få ordning på sina kläder som ligger & dräller överallt ;) En del är kastat, skönt det. Nu slipper jag lägga allt på hög eftersom allt legat huller om buller i hans lådor. haha :) Barnens & mina kläder ligger i sorterade lådor, fint & snyggt medans Tobbes kläder varit ivägen överallt. Strunt samma, nu är det gjort iaf.
Liam fick en t-shirt av pappa ikväll som är alldeles för liten för pappan, han tog på sig den som sovtröja. Om ett år eller så kanske den passar & kan tom kan använda den ;) Tobbe väger ju en 20kg mer sen vi blev ihop så..inte konstigt att kläderna "krymper".Innan kvällsmaten satt vi & ritade lite. Jag har ju länge tänkt göra en slags planeringstavla åt Marlon. Han frågar varje morgon hur dagen ser ut, ibland flera gånger - om igen & om igen. Vad är det för dag, vad ska vi göra, ska Liam till skolan idag? osv. Jag gjorde mitt bästa & Marlon fick bestämma vad jag skulle rita.
En siffra för den dagen i veckan det är. En gul skola med den stora klockan, för Liam lämnas i skolan fem dagar i veckan. En dosa för de förmiddagar vi är hemma & han kan spela. Han frågar ofta om det, att få spela. Är vi inte ute & leker kan han titta på sitt schema ;)
En boll, bok, pennor & lego-bit för de dagar vi är på öppna. Vilken tid vi hämtar Liam i skolan & vilka dagar han ska städa på sitt rum. Och såklart godis på lördagar. Den här får vara sålänge tills jag orkat göra en mer ordentlig. Han är nöjd med den iaf & det är ju iaf det viktigaste, att han förstår den & sådär.Liam bakade en sockerkaka åt oss ikväll! Han var så ivrig & glad för jag överlät precis allt ansvar åt han själv. Nja, jag mätte & smälte smöret men annars så. Jag är ju en sån där som inte kan titta på när andra gör..Jag måste vara där & pilla, lägga mig i & göra så det blir "rätt". Hatar att jag är sån..Men ikväll sket jag i det & bara tittade på Liam. Så var han så ivrig att han fingrade & pillrade ner ett ägg i golvet. Yuck, men äsch. Den blev jättegod & Liam var också nöjd.
Han ska få göra en till i veckan. Då ska han även få skära & servera, för det gjorde jag idag. Då är det bara, bara han som gjort den :)  


Nu ska tjocka dinosaurien slänga sig ner i sängen & dregla kudde.
Sjusovare.

Skrivet 2010-10-25 klockan 09:34:47
Varje vardagsmorgon väcker jag alla tre barnen, väckningen brukar ta ca 30 min & sen är alla vakna. Leon först, han är lättast & vaknar på en gång. Sen Liam för Leon brukar hjälpa mig att väcka Marlon. Där inne tar det längst tid. Liam är en riktig sjusovare & kan ligga en hel förmiddag & dra sig.
I helgen vaknade Liam kl 6.00, i lördags! Och igår vaknade han kl 7.00! Vad 17? Han brukar vakna runt 8-9.00 på helgerna. Knasboll. Även fast det är mörkt så har han vaknat tidigt. Imorse var han som vanligt, trött, slö & ville ligga & dra sig.

Jaja, någon gång kanske han också vaknar tidigt på veckorna ;) Ska få tummen ur att köpa en helt egen väckarklocka åt han. Någon läsare som också har skolbarn, hur gör ni? Vaknar barnen själva, väcker ni dem eller har de klocka?

Ska lägga tvätten i sina lådor nu & sen sätta på kaffe. Få upp Tobbe som ligger & sover ;) Barnen kan hjälpa mig & hoppa på han i sängen. Vi ska fika paj från helgen. Gjorde ordning två stycken igår & även fast Martin kom hit & käkade med oss så tog det inte slut. Kanske för barnen knappt äter & Marlon bara äter vaniljsåsen? Vi gjorde 1,5 liter vaniljsås..
Gravid, vacker (??) mamma.

Skrivet 2010-10-24 klockan 22:58:03v. 37+0 - Leon. Tycker jag ser rätt okej ut..? (Är ju ingen närbild på ansiktet heller höhö)38 fulla veckor. Ser ut som stryk. Inte ett dugg jävla vacker någonstans ;)39 fulla veckor. Den 5 mars -08, ser ut som ett avslitet rövhål. Blek, svullen & rutten.39+2, den 7 mars -08, dagen innan Leon föddes. Svullen, fet, fläskig, svettig & allmänt ophf. Inte ett dugg vacker här heller. Den där "auran" som folk pratar om, det måste ju vara det osande svettmolnet runt gravidisar? ;) 1 april -08. Börjar se ut som en människa igen haha :) Såhär glad blev magen då; XD  
Fåret Shaun.

Skrivet 2010-10-24 klockan 15:29:12I fredags var det ju invigning av de nya kläderna. Det var inga problem alls med att få på Marlon de nya skorna eller den nya jackan! Han såg fram emot att få ha på sig dem, meeen jag tror han glömde lite att han hade fått ny. Han sa "Jag ska ha den vanliga jackan." Den gröna som han haft i våras & i höst. Men sen påminde jag han & han tog med glädje på sig den nya. Och skorna. De gamla skorna har han inte sagt eller frågat om.
Och Leon ;) "Jag vill ha röda skor! Jag vill ha röda vantar! Jag vill ha röd mössa! Jag vill ha röd overall!" Allt ska vara rött, tror den lille knasen redan hittat sin favoritfärg. Självklart ska du ha rött lille busen.

På bilden säger Marlon till Leon; Rör inte snön, då blir dina vantar blöta!På öppna. Leon (i röd t-shirt -såklart, med ryggen hit) tillsammans med de andra barnen & Marlon för sig själv. När de andra barnen gått iväg för att göra annat & bara Leon & Felicia satt kvar då ville Marlon sitta med dem. De var så söta, de lekte men Marlon var inte lika öppen som förra gången. Lite mer stel var han men när vi skulle gå, var därute & sa hejdå & så, då kramade!! han henne hejdå! :) Leon också, men att Marlon gjorde det..Ska tjata mer på Fia så vi kan leka & inte bara ses på öppna.

Tobbe & Liam tog med Marlon på hans första biobesök i fredags. De såg Dumma Mej. Jag & Leon åkte hem & latade oss & gjorde blåbärspaj lagom tills vi skulle hämta hem de andra. Marlon sa inget alls på väg hem, Liam pratade & berättade. Vad skoj de haft, vad filmen handlade om & visade sina Dumma Mej-läsk med sugrör & allt. Väl hemma försökte jag få Marlon att berätta men han sa inget, han ville bara leka med lego ;) Tobbe berättade att han blev sådär som han blir när de skulle beställa menyer, man han verkade nöjd & som han hade haft kul.

Liam åkte till sin klasskompis igår förmiddag & kom inte hem förrän sena eftermiddagen. Mamman berättade att de haft så roligt, hon hade knappt märkt av dem för de hade bara lekt & lekt! Hon är också tjock men hennes mage var booom haha & hon tappade hakan när jag sa att vi får en till i januari "Va?? Men var är magen? Den syns ju inte??" haha, precis som många andra säger. Men jag har ofta tjocktröja så det blir mer jämnt än om jag har tighta, åtsittande kläder som framhäver. Plus att jackan gör sitt.
Men så vi båda kommer vara hemma med bebisar snart så vi ska försöka pussla ihop något så de kan ta med Liam & vi ta med S efter skolan & så. Känns som allt kretsar kring Marlon & allt med han & att Liam liksom..glöms bort.
Morrn, morrn.

Skrivet 2010-10-22 klockan 07:28:26
Vi är klara för avfärd så jag väntar bara på att klockan ska bli åka-till-skolan-dags & barnen leker i sina rum. Är så förbaskat fisig i magen & orolig att den ska krångla idag. Det har jag inte tid med..

Igår handlade vi nya vinterjackor åt Liam & Marlon, känns liiite tidigt att börja med overall. Tänk om vintern blir detsamma som förra året, nja då väntar vi med overallerna. Men Leon fick en overall igår, mest för han sitter i vagn & sen för han inte har någon inför vintern. Tur det, för i natt har det snöat! Jätteynkligt, men jag väckte stackars Tobbe som trodde jag skämtade & Liam flög upp ur sängen när jag berättade & försökte se snön med sina nyvakna svullna ögon!

Galna mammor hela förmiddagen hoppas jag. En viss tjockis ligger ju & sover hela förmiddagen & kommer typ 10 min innan stängning ;) Lisa..Fy dig!

Igår fick jag en jävla massa frågetecken & funderingar att passa ihop med vad jag trodde. Jag blev positivt förvånad & känner lättnad. Tack för pratstunden.


Slänga på mig lite smink så jag inte ser så jävla gravid-ouff ut. Pluffs, trött & blek ;) Fattar inte varför många säger att gravida är så vackra & de är så fina, det lyser om dem? Jag tycker de ser förjävliga ut! Trötta, bleka, pluffsiga i ansiktet, svullna osv. Kolla bara hur jag ser ut; Förjävlig! haha :) Inte vacker någonstans. Tur det, blir jag snyggare sen när Korvsnuttis kommer. Själva gravidmagen är ju en annan sak, den är ju fin.
Liam.

Skrivet 2010-10-21 klockan 15:49:03
Nu tänker jag skryta så det ryker om det! :) Jag & Liam har varit iväg på utvecklingssamtalet. Han fick bara massa positiva & bra omdömen. Inte ett negativt ord fanns att säga om Liam. Liam är bäst i klassen på att läsa, han är otroligt ambitiös, vill & lär sig snabbt & lyssnar otroligt bra. Det är mitt barn, det! Han är den enda i klassen som fått en svårare bok att läsa till veckoläxorna, den andra läser han inte längre. Den var för lätt. Fröken sa också att hon brukar sticka till med extrauppgifter åt Liam för han är så duktig.
Så imorgon ska Liam ta med pappa & Marlon på bio. Jag är stolt, såklart!
Samarbete.

Skrivet 2010-10-20 klockan 22:45:53
Varje morgon är en ny dag. Allt vi gör kommer tillbaka. Allt vi gör förföljer oss. Allt vi gör, varje dag, visar resultat i framtiden. Även fast vissa dagar är för jävliga, man vill bara skrika, gråta & kasta saker så får man känna så. Lyssna, se, förstå, tålamod.

Jag har haft ett jäkla jobb med att få Marlon att förstå vad det ger för resultat av att han rycker saker ur Leons händer, när han slåss osv. Det har varit tufft. De senaste veckorna tänker jag bara samarbete. Innan tänkte jag bara sluta slåss. Marlon har, otroligt nog, sett resultat av hur mamma gör. Han gör likadant, han pratar med Leon - fast ibland glömmer han & blir så flyförbannad, men på vägen kan han hejda sig & tänka. Han pratar med Leon, han bjuder in Leon i sin lek & han visar Leon hur han ska göra.

 
Han är så otroligt duktig, jag blir helt varm av att tänka på hur fin han alltid varit & är, hur stor han blivit & hur pedagogisk han är mot Leon. Han var alltid så impulsiv & bara handlade med full kraft, lilla Marlon är stark som en björn. Jag kan känna att äntligen får jag lite lugn & ro. Jag får också känna vad jag får tillbaka med allt arbete, massor med kärlek.

Det första Marlon gör när han vaknar, av sig själv, är att leta efter mig. Jag hör han lätt springandes, med nyvakna & svullna ögon kommer han där & ger mig en kram & sen springer han tillbaka till sitt rum & bygger med lego.

Finaste knasboll ♥
Leon, världens starkaste pojke!

Skrivet 2010-10-20 klockan 07:49:19


Grattis Erik, på din 13 års dag!

Skrivet 2010-10-19 klockan 23:04:15Jag fick mina skor :) Jag kunde inte välja mellan de med låga eller höga skaft så Marlon fick välja åt mig. Det blev de med höga skaft. Så gosiga & sköna men ack så fula de är. Riktiga mysskor. Nu står de ute på balkongen & stinker med sånt därnt skyddstjosan.

..


Så idag då. Jag & de små var ju iväg till stan & det gick lättare än förväntat att få på Marlon de nya skorna. Pappa hjälpte ju igår att ösa med beröm hur snygga de var & att de var bättre än de gamla osvosv. Den varmare jackan är omöjlig att få på han så han har fortfarande sin fleecetröja & tunna gröna jacka över på sig. Men frys då, mamma vill bara ta hand om dig ;) Vi hämtade Liam i skolan & det regnade ute..Kuuul.
På väg till Martins, min bror, skola så blev jag dyngblöt i håret & jackan var helt usch. Skorna kändes som de skulle läcka när som helst men vi klarade oss. Barnen har ju lite bättre ruskkläder än jag.

Barnen hade så himla roligt men Liam var lite väl idag..Liam är ju försiktig & snäll men idag med Martin var han lite..stöddig, kände sig större osv så jag fick sätta han på plats ett par gånger & sen lugnade han ner sig. Lite uppspelt & glad var han nog också.

Sen kom farfar & hämtade oss & vi åkte ut dit. Min bror Erik fyller hela 13 år idag! Grattis, stora lillebror som vuxit om mig! Uj, när han föddes var jag bara 12. Vad fort det går. Så barnen fortsatte att leka där.Liam sprang runt i sin egengjorda mask han gjorde på öppna & Elin sa att han påminner om den där grismasken, det stämmer ju..Uhh, läskiga barn ;) Vi fikade & gottade oss en stund också & pappan kom när han slutat & var klar på jobbet.

Idag är jag riktigt, riktigt trött. Ville sova när jag & Elin latade oss vid TVn, men jag hade ju smink ;) Det blir ju så knasigt i ansiktet att somna med det. Sen dreglar jag & det är inge roligt att bli väckt & få typ panik att torka munnen.
Och just det, vet ni vad vi fick som plåster på såren för golvet? (Som de f.ö kom hit & limmade fast idag) 6 stycken biobiljetter. Så nu ska Liam få gå på bio med pappan! Det skulle han annars också, men de måste ju användas & de två älskar ju bio. 

 

 

 

 


Skor.

Skrivet 2010-10-19 klockan 10:55:45
I eftermiddag ska ÖBO komma hit & titta på golvet. I över ett halvår har vi tjatat om att "brädorna" (fuskparkett) sitter löst & att barnen kan skära upp fötterna när de springer här. I förrigår ringde Tobbe & var satans arg, jag hade fastnat i det som stack upp så hela biten flög upp & där satt Leon & pillade på den. Han ringde inte bovärden utan någon annan & jäklar vilken fart de fick!
Vi skulle få biobiljetter som plåster på såren för all skit som vi får vänta & vänta med, som de aldrig fixar. ÖBO, ja säger då det..Det tar en evighet att få något gjort. Handtaget på kylen sitter löst, igen. De tror att det hjälper att bara skruva fast det men gängorna är ju utslitna så det glappar ju lika snabbt igen.

Nu har jag & Leon duschat, på förmiddagen för en gångs skull! Lite onödigt egentligen kanske eftersom håret ändå blir ophf i det här konstiga & fuktiga vädret. Vi ska dra upp på stan, tänkte kolla efter ett par fula uggs. Har alltid tyckt de är fula men jag vill ha såna ändå. De bruna är skitnsygga med ljusare lurv innuti men jag är ingen brun människa. Usch för brunt, beige & orange. Så ska kolla efter ett par svarta.
Marlon & Leons. Liams kom inte med på bild eftersom han sprang runt i dem ;)  Köpte nya åt dem igår när vi ändå var ute vid Marieberg. Handlade ett lass med leggins åt de små barnen också. Ett par slank ner åt mig också, men det är så billigt med barnkläder ;) Det är tur med att vara liten. Ville ju köpa strumbyxor men näe, köpte de utan fot så är det bara att byta strumpor om de tex bli blöta eller så. Sen sliter ju Marlon så otroligt på strumpor, han är som jag. Det blir slitet & sen hål efter ett tag.

Det har varit lite si & så med Marlon att få på han de nya skorna. Han ska ha sina gamla, fast det nästan är hål i dem & kardborren inte ens fastnar! När vi varit ute hos farfar & Elin igår & var på väg hem pratade jag med Tobbe; Ös beröm över barnens nya skor & berättade om Marlons krångel. Men idag sa han själv att han skulle ha på sig de nya skorna när vi går iväg till stan. De gamla skorna fick han ta med sig hem, fast han kommer nog inte få använda dem mer..


v 29

Skrivet 2010-10-19 klockan 09:24:07

Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.

Barnet; Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar. (familjeliv.se

Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram. Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.
Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen. (blimamma.se

Jag; har ont i revbenen. Bebisen sparkar inte på dem som många tror, utan det är bebisen som börjar bli stor att ta så mycket plats att det trycker uppåt. Det är väl min mittkropp som är för liten ;) Det är en slö bebis som mest sover & latar sig, den är inte alls lika vild som de andra tre. Den hickar lika mycket & ofta som Liam gjorde. Först igår fattade jag att det är 12 veckor kvar! Nyss var jag i v 12+0..herrebajs vad tiden går! Poof! 
Liam & Marlon vill ha en bebis hemma men Leon vill inte det. Liam säger att han ska tjuva bebisen & gosa med den när jag inte ser, som han gjorde med Leon. Marlon tycker det ska bli kul, helt otroligt! Tobbe säger att jag har blivit sådär "gravid-ouffig" igen & ja, jag känner mig jävla ophf! Trött, blek & tjock. Jag känner mig tjock & inte ett dugg jävla hotmama. 

Känns som jag börjar längta sådär jobbigt..Snart så kommer den där galna & jobbiga längtan att få träffa bebisen. Den har alltid kommit när det är två månader kvar. Inget händer, jag har varit gravid så länge & har så kort tid, men ändå lång tid kvar, jag är instängd i kroppen & får panik. Kom ut..Jag hatar den känslan. 
Den som väntar på något gott väntar alltid för länge..
 


Förmiddagar.

Skrivet 2010-10-18 klockan 22:38:36
Måndag, långa måndag.

Skrivet 2010-10-18 klockan 10:55:47Igår kokade vi massor med mannagrynsgröt. Tobbe hade köpt extramjölk, han visste inte att det redan fanns massor & vad göra av den ;) Familjen Mjölk här.
Åh, mannagrynsgröt är ju så himla gott. Det är bara Liam här hemma som äter det, utav barnen. Han, jag & Tobbe käkade det till kvällsmaten. När barnen skulle lägga sig började jag känna mig konstig, kräkig i magen, yrslig & kallsvettig..helskumt. Kl 20.00 hade de små barnen fortfarande inte somnat så jag la mig i våran säng & bad Liam säga åt pappa att komma. Han fick fortsätta lägga dem, jag orkade inte. Liam fick ligga bredvid mig & han är ju så snäll & go. Klappade mig på kinden & höll mig i handen medans han tittade på Indiana Jones ♥

haha..Så jag sov från 20.30 till strax efter 01.00. Det var CSI på TVn så jag fattade att det var mitt i natten. Fick panik & tänkte att nu somnar jag aldrig om! Men Tobbe var in & väckte mig så jag har sovit som en gris hela natten.

Jag & barnen lämnade Liam imorse & det är tråkigt hemma så vi ska ta & åka iväg & handla nya strumpbyxor. Liam har ju längre dag i skolan idag. Tvätten är tvättad & hängd, disken är klar. Det är bara lunchen vi ska få i oss men den kan vi ta sen. Klockan är ju inte ens 11.

Revbensmördare..

Skrivet 2010-10-16 klockan 21:47:18Fy fan..Nu minns jag! Revbensmördarbarn! Igår & idag eftermiddag & kväll har revbenen värkt som tusan, jag trycker, sitter & vänder & vrider & det bara gör så ont..Usch & fy. Direkt när barnen har varit födda har jag glömt & sen kommer värken, varenda gång.
Annars är det inget alls. Eller livmodern ligger nog under magsäcken nu för jag kan känna när jag druckit mycket att det blir som en bubbla i halsen. Ingen halsbränna men nära på, som en bubbla som ligger där nere i svalget & spricker närsom. Fast den gör aldrig det. Dumma revben ;)

Aja, när den är ute är det värt det - det har det varit de andra tre gångerna.

Tobbe ligger i soffan & äter upp mina cheez ballz så jag ska försöka hinna roffa åt mig lite innan påsen är slut.

Fet kossa & öppna.

Skrivet 2010-10-15 klockan 07:22:56
Igår när vi hade hämtat Liam så la jag mig faktiskt i sängen med Leon. Och vi somnade :) Fy fan vad skönt det var! Sen var jag trött hela resten av eftermiddagen & la mig lite tidigare än jag brukar. Har känt mig som att jag börjar bli sjuk de här senaste dagarna & imorse hade & har jag sån konstigt värk i öronen så det är nog på G.

Marlon & Leon har frågat varje dag när vi ska gå till öppna. Idag ska vi dit & nu vill Marlon inte ;) Som igår, vi gick över till Tess & Marlon var glad att få följa med. När vi kom utanför porten här ute så ville han inte. Men vi gick emot deras port & när Tess kom för att öppna sprang han iväg. Ungen är ju så satans stark! Jag fick bända loss han från flaggstången & sen satt han fast i min famn resten av timmen.
Typ 20 minuter innan vi gick hem vågade han ta av sig jackan & skorna. Jag var dyngsur av svett men vad ska man göra? Leon, han lekte & busade med Tess tre barn & hade roligt medans Marlon bara viskade & frågade i mitt öra "När ska vi gå hem?" Väl hemma frågade jag om han hade haft kul & det hade han.

Igår måste jag ha varit jäkla fet för det kändes som livmodern tryckte på magsäcken & att det skulle komma halsbränna. Som tur är så kommer inget, men känslan..Uäck. Kunde inte sitta som jag brukar & fick krångla, men snart är det över. Och Tobbe får lukta bebis som han tjatar ♥

Efter vi lämnat Liam går vi till öppna. En sån där specialpedagog kommer vara där & titta på Marlon. Eftersom han inte går på dagis får det bli öppna.

Jag ska jobba sen & jag skulle behöva sova innan men det hinner jag inte. Springa hit & dit som en jäkla zombie haha!
26 september.

Skrivet 2010-10-14 klockan 11:18:47


Prutt.

Skrivet 2010-10-13 klockan 22:45:28
Jag ska försöka förtydliga mig, vad jag menade;
"Ett barn som blir slaget (inte fan vet jag om den här ungen blir det, men jag vågar nog påstå att man skulle kunna gissa det) slår oftast, för man gör så hemma." - Alltså, om mamman som denna inte gör något eller inte bryr sig så tror jag det förekommer våld i hemmet. Trodde man fattade det av att läsa texten innan, men tja..Jag får ju inte ut det jag vill av tanken i ord. Men att jag tror något behöver inte betyda att det är så?
Våld förekommer; man bryr sig inte. Våld förekommer inte; man gör något åt barnet som slåss helt oprovocerat, man reagerar.

Tog ni åt er så fine, vad jag & vilken annan människa som helst fattar så tar man som förälder tag i detta. Kan man inte själv så kan man be om hjälp eller råd, vad ska jag göra? Vad kan jag göra? Struntar man i det & låter barnet härja som en apa, slåss, rycka saker & knuffas utan att göra något - vad är det för fel på föräldern då, som inte gör något?


Jävla sammandragningar & fulla kissblåsa..Hej toaletten, här kommer jag :)


Ophf..

Skrivet 2010-10-13 klockan 15:53:47

Nu börjar jag känna mig gravid. Eller inte gravid, utan mer sådär i kroppen..Tjock, slö, trött, orkeslös & sömnig. Jag vill sova. Tyckte det var så skönt när jag var gravid med Leon. Liam var på dagis till kl 14.00 så när jag & Marlon hade lunchat var det dags för vila, så jag fick sova på dagarna. Men nu..Näe, skulle aldrig hinna ens ta en power nap för Liam har så korta dagar.
Lämna i skolan, hem & städa, plocka & diska/leka ute/öppna förskolan, hinna äta, hämta Liam & sen ska det hängas tvätt & plockas i diskmaskin. Tre vakna barn som knappast skulle låta bli att hitta på bus om tjockismamman la sig att vila på eftermiddagen ;) Sen kommer Tobbe hem & det ska lagas mat, pff & efter det är klockan alldeles för mycket för att vila. För det ska badas & grejas inför läggningen. Seeen när de små sover, ja då ska Liam ha sin kvällstid & sen, ja då måste jag ju se mina TV program eller hinna mysa med Tobbe. Ja efter det skulle jag ju kunna sova men nej, jag får ingen ro, sätter mig vid datan & läser skit, fiser lite & seeeen vill jag säkert hinna duscha så jag är fräsch till morgondagen.

Jag vill bara få sova lite :) Måste ju hinna jäsa & bli tjock. haha jaaa..men snart är det höstlov. Då kanske jag kan sova lite på dagarna!
Jävla ungar. Och deras föräldrar.

Skrivet 2010-10-12 klockan 22:55:41
Jag tycker inte så mycket om andras barn. Mest för att de inte verkar förstå när man pratar med dem. Kompisars barn, okej. För de känner jag ju. Eller lär känna med tiden. Okändas barn tycker jag absolut inte om.

Jag avskyr ouppfostrade snorungar. Och mest avskyr jag deras föräldrar. Jag tål inte att se en förälder ta hand om sitt barn, utan att se vad barnet behöver eller vara en lyhörd förälder.

Idag på öppna var det ett barn där. Med sin mamma. De har varit där någon gång förut, jag har aldrig pratat med mamman. Jag vet inte ens om hon skulle fatta vad jag säger. Ungen ser att vi kommer, går fram & slår på mina barn. Jag blir chockad & barnen också, precis som förra gången vi var där så slog ungen mina barn. Bara sådär? Jag säger till ungen att så där gör man inte. Mamman tar ungen & säger något, men det verkar inte som hon säger åt ungen att man inte ska göra så för ungen springer bara iväg & mamman bryr sig inte.
Ungen har blåmärken & blåtiror i hela ansiktet & kan inte prata. Mina barn drar sig undan & vill inte längre leka med legot jag tagit fram åt dem - för ungen kommer & river ner Leon från stolen & kastar legobitar över golvet. Mamman vet jag inte var hon var & det tar ca 15 minuter innan en personal tar ungen & säger att det legot är för stora barn.

Kommer den mamman dit med sin unge igen, då går jag & kommer tillbaka när de gått. En personal försökte "Ja, men barnet är bara 2,5 år.." Ja, Leon är också 2,5 år men inte fan slår han andra barn eller vuxna, rycker saker ur händer, knuffas & är allmänt socialt undernärd. Han går inte på dagis & har aldrig gjort. Han är snäll, tackar, frågar & lyssnar när man pratar med han. Jag pratar mycket med mina barn. Förstår jag dem inte så vill jag att de ska visa & prata med mig tills jag förstår vad de menar.
Jag kan säga att jag är väldigt stolt över hur lätt det är att prata med Liam & Leon, de förstår, de lyssnar & de samtalar så fint. Med Marlon är det lite svårare att få kontakt & just därför går vi till BUP.

Ett barn som inte vistas med andra barn blir konstigt, för de vet inte hur man ska göra. Ett barn som blir slaget (inte fan vet jag om den här ungen blir det, men jag vågar nog påstå att man skulle kunna gissa det) slår oftast, för man gör så hemma.

Lär ditt barn rätt & fel, ge ditt barn tid & det den behöver så du slipper skämmas över det. Vissa föräldrar är så himla konstiga..
Stackarn dåååe..

Skrivet 2010-10-12 klockan 18:37:56
Ja, för det är ju så synd om dig, lilla gubben då :( Stackars dig, klart vi ska ta hänsyn & bry oss & tycka synd om. Pluttinuttipojken visste inte vad han gjorde. NOT. Skär av snorren & strimla den! HAN har våldtagit, HAN har tagit vad han ville ha - mot kvinnors vilja, för han fick inget, HAN har gjort fel & det är de utsatta kvinnorna det är synd om.

Och just det, han kommer ju knappast få fängelse eller annan psykvård - vi bor ju i Sverige med ett ruttet system..Och det är ju synd om han.

Skärpning!
"Klia min rygg!"

Skrivet 2010-10-12 klockan 11:47:05Leon är precis som sin far & ber om att få bli kliad på ryggen. Sötast är när han vaknar efter sin dagsvila & säger "Klia min rygg, mamma.." trött & nyvaken.
v 28

Skrivet 2010-10-12 klockan 09:18:3412 okt ~ 27+0


familjeliv.se

Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om? (familjeliv.se)

Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.
Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidig födsel. (blimamma.se)

Jag; tycker det är så skönt med liten mage som alla säger :) "Var är magen??" "VA? 3 månader kvar??" "Sådär ser min mage ut efter ett McDonalds besök!" haha, ja den är liten & knappt inte ivägen. Jag vänjer mig ju vid att den växer, fast nu har den stått stilla länge tycker jag. Skönt det, om det exploderar på slutet.
Hellre olagliga vapen än aids-snopp.

Skrivet 2010-10-11 klockan 21:54:42
Våldtäkter hit & våldtäkter hit! Snart vågar jag nog mig inte ut med barnen, för vad skulle jag försvara mig med? Kasta barnvagnen på äcklet? Eller vem som helst som skulle bli överfallen? Om en kvinna nu skulle råka ha på sig en kniv (på väg att lämna tillbaka/låna en kompis) eller vad som helst - då skulle ju denne bli åtalad för att bära olagligt vapen? Eller?
Hellre går jag runt med ett farligt, olagligt vapen att försvara mig med & blir anmäld för det än att få en eventuell aids-smittad äcklig, otvättad gammal runksnopp i mig! Ni också hoppas jag.

I över ett år har våldtäkterna runt i stan pågått. Tjejer - försvara er med allt ni har! Stoppa ner fingrarna i halsen & kräks på mannen, kör upp en kniv i aids-snoppen eller ha på er olaglig pepparspray! Stoppa en pinne i hans öga! Våldtäktsmannen kan inte få något, han är nog så ful & äcklig att han måste våldta & våldföra sig på kvinnor. Psykfall..Någon måste ju veta något. Annars har mannen inga vänner.
Höst!

Skrivet 2010-10-11 klockan 10:44:01
Satan, nu är det höst på riktigt! Äntligen! Kyla & myskläder :) Ett minus är ju regnet & maskarna som kommer men så länge det är kallt, frostigt & kyligt är jag nöjd. Marlon & Leon trampade på några ispölar på väg hem från skolan & Marlon skulle känna med vanten så den blev blöt. Han frös om handen sen ;)
Vi tog en promenad, Marlon åkte på ståbrädan & Leon gick bredvid vagnen.

Har druckit lite kaffe & satt på tvätten, jag glömde det innan vi gick förut. Den är nog klar snart. Har en del att tvätta då maskinen gick sönder för någon vecka sen & vi fick en ny i fredags, finally! Det var Tobbe som fick sköta i stugan då ju, eftersom jag inte kan lära mig. Så blir det plock & skit sen. Är så himla hungrig & kvart i elva känns liite tidigt att käka lunch?

Liam har långdag i skolan idag så jag har massa tid för de små utan att skynda att göra allt som måstes innan Liam ska hämtas.Mamma Proppmätt & ett gosigt litet barn ♥

Tobbe.

Skrivet 2010-10-11 klockan 10:15:15
Tobbe har väntat på mig i över 8 år. Han har ända sedan jag var 16 år velat gifta sig med mig. Han har friat så många gånger & sommaren -06 planerade vi nästan för giftermål. Det blev inget utav det, eftersom jag var rädd. Jag förstod aldrig varför han ville gifta sig, varför var det så viktigt? Alla sklijer sig ju ändå, tänkte jag. Alla lämnar mig. En dag.
Jag har aldrig förut vågat tillåta mig att älska varken en vän eller pojkvän, på riktigt. Alla lämnar mig.

Tobbe friade nu sista gången, helt naken, på knä & jag förstod att han vill ju faktiskt leva med mig & varför ska jag fortsätta hålla han på avstånd? Vad väntar jag på? Vi har snart 4 barn, inget annat kan binda oss hårdare än det. Inget i världen slår det, inga ord, inget. Liam, Marlon, Leon & Korvsnutt. Fyra helt otroliga människor, blandade & bakade av mig & Tobbe. Tobbe är mannen i mitt liv & jag är kvinnan i hans. haha utan varandra är vi ju helt vilsna ;) Vi funkar inte. Det har ju vi insett de här gångerna & jag framförallt har insett att jag är värd det Tobbe kan ge mig.

Jag behöver inte vara elak. Såsom jag var förut. Jag mår bättre nu, allt arbete som jag & terapeuten gjort får mig att kunna ge. Öppna mig, må bra & få Tobbe att må bra - istället för att kasta skit & ge han dåligt samvete, som jag gjorde förut. För jag mådde inte bra av det, jag bara gjorde så. Sen mådde jag dåligt..Jag kan släppa saker & det är så otroligt skönt, jag ser framåt.

En dag, när jag vågar, ska jag ta kontakt med dem alla som fick mig att se ljus i livet. En dag, när jag är redo känslomässigt, ska jag klippa kontakter. Min terapeut ger mig så otroligt mycket, jag är så lättad & jag ser saker.

Jag älskar dig, Tobbe! Du & barnen ger mig en mening med livet, du får mig att växa, tro på mig själv & jag gör allt för dig & våran familj!
Min & Tobbes helg.

Skrivet 2010-10-10 klockan 21:33:52
Igår lämnade vi iväg barnen hos farmor, farfar & Elin & sen åkte vi iväg, bara jag & Tobbe. Farmor & farfar hade köpt en natt åt oss på hotell med relaaaax! Gos. Leon var lite ledsen sen vi skulle åka så Tobbe busade med han, då kändes det lättare att åka.

Vi checkade in, bokade relaxen & sen åkte vi upp till vårat rum.

Vi bara gottade & tjockade oss. Sen duschade vi & gjorde oss fina för att åka ner till våran trerättersmiddag. Yuum..Vi fick skagentoast som förrätt, oxfile med klyftpotatis till huvudrätt & efterrätten var chokladglass rullad i kakao med chokladsås & jordgubbar & kiwi. Jag blev så mätt att jag inte orkade hela glassen, men jag har ju något i magen som tar plats ;)Det var mysigt att få åka iväg, bara jag & Tobbe. Bara få vara med varandra, kramas, mysa, äta gott & fisa runt. Veta att barnen har det bra & kunna ringa & att de kan ringa hela tiden. Det blev som en liten mini-smek-weekend. Våran gemensamma 25- & 30års present. Passade oss helt perfekt, då både jag & Tobbe önskade oss detta. Stort tack, finaste svärföräldrar!

Så idag kom vi hem, hämtade barnen & de var helknasiga! Leon bara garvade & skrattade, vet inte vad som hade hänt med han :) De stora hade också saknat oss men visade det inte på samma sätt. Imorgon är det tillbaka till vardagen & allt som hör till. Liams kompis följer med hem efter skolan, jag ska iväg & lämna in papper & Tobbe ska jobba.
Vet att jag har folk omkring mig som undrar; varför inget gigantiskt prinsessbröllop med allt som hör till & världens smekmånadsresa?? osv. Varken jag eller Tobbe är såna. Det borde våra vänner veta ;)
Skrivet 2010-10-10 klockan 16:30:29NA 9/10 -10
Tjock, jävla fet & full av blod..

Skrivet 2010-10-06 klockan 22:49:03
Idag vet jag inte vad det är med mig..Känner mig tjock & full av blod, typ sådär som de säger att gravida blir; man får mer blodvolym, eller vad det är. Usch. Huvudvärk & tjock. Låg hela förmiddan med Leon i sängen & tittade på TV & bara gosade. Blää, nu känner jag mig nog för första gången gravid. Maten sitter i halsen på mig för fetmagen men jag har ingen halsbränna. Med Liam var nog enda gången jag fick det. Minns att jag brukade köpa såna där små Bravo juice i skolan & satan vad det brann i halsen sen. med Marlon levde jag ju på apelsinjuice men ingen halsbränna en enda gång.

Bebis sprattlar & har sig hela tiden. Knasigt det känns när den pillar på höfterna, kanske är en rolig leksak?

I eftermiddags somnade jag. Jag & barnen tittade på TV i min & Tobbes säng, de busade, hoppade & hade sig & så somnade jag mitt i allt. Vaknade av att jag vaknade till så jag måste ha somnat. Telefonen ringde & min pappa kom upp. Jag skickade ut han att köpa kaffe, jag glömde det när jag köpte mat. Sen kom Lisa förbi & var tjock. Hon skulle till öppna på föräldrakväll men jag stannade hemma. Trött, seg & full i kroppen.

Längtar till helgen, ska bli sååå mysigt..Barnen ska till farmor & farfar så ska jag & Tobbe sova ensamma på hotell med spa & massa mys. Barnen ska få grilla i skogen med farmor & farfar & sen följer Siv & Thomas med & har sina barnbarn med också. Våra barn älskar att leka med dem. De hade skitkul i somras när vi var med dem & tack var det de små barnen så började Marlon med sina "monsterdykningar" i poolen. Helt orädd & otrolig.

Igår hittade jag en skiva med bilder på Marlon från när han gick på dagis, som de fotat..Lille gubben! Vad liten han var. Började nästan grina flera gånger när jag såg hur han var & så elak jag känner mig. Lilla hjärtat..Jo, på mötet sist med BUP så frågade de om de fick ta kontakt med barnens gamla dagis, javisst sa jag. Tyckte det var konstigt att de inte kom någon från hans dagis förra gången vi hade möte. Skulle vara bra om någon därifrån kunde prata också.
Tobbe frågade Marlon här för någon vecka sen om han ville börja på dagis & det ville ha. Så tittade vi på barnkanalen någon dag efter när barn ska visa sin förskola, så frågade jag igen. Vill han gå på dagis & göra såna där saker & ha kompisar? Nej, sa han & blev lite sådär som han blir. Men Leon, han vill gå på dagis! haha :) Har sagt till Tobbe att jag vill vänta tills allt det här med Marlon, utredningar osv är relativt färdigt & seeen börja tänka på förskola & sånt..
v 27

Skrivet 2010-10-05 klockan 12:27:19

  

5 okt ~ 26+0

Barnet; Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk. (familjeliv.se)

Bebisen; Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.
Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.
Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.
Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.
Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser. (blimamma.se)

Jag; känner hur barnet darrar, eller skuttar till. Nästan som den hickar, fast mer darrigt. Knasbebis. Sammandragningarna börjar kännas mer ordentligt nu, så det blir obehagligt att resa mig eller gå när det drar. Ibland har jag känt det där obehagliga sticket på revbenen men inte så att jag blir arg eller irreterad som med de tre andra barnen. Det går lätt över om jag gör något åt det. Känner mig inte stor längre & vill inte växa mer. Det säger jag varje ny vecka haha :)
Jag är inte lika trött längre, lite mer pigg. Jag sover, fiser & gör allt som vanligt.
De tre finaste som finns i hela världen.

Skrivet 2010-10-04 klockan 22:25:32Leon är så söt, han har blivit intresserad av färger. Tar en sak & frågar "Mamma, är den här röd?" Röd, blå & svart är de färger han kan bäst. Lite svårt har han med rosa & orange, han tror ofta att det är rött också. Han har blivit så himla stor..Både till sättet, hur han pratar & för sig, ja allt. Bara sådär. Men samtidigt känns det som han alltid varit så stor som han är nu. Han har väl aldrig varit liten?

Den här åldern, 2,5 år, fastnar så hårt i mitt minne & det känns som alla barnen är just 2,5 år. Mina starkaste minnen från när Liam & Marlon var små är just 2,5 års åldern.

Marlon har också blivit jättestor..Han börjar kunna se & förstå siffror, känner igen dem & säger "Det där är en tvåa" & han vet vilka bokstäver som är i hans namn. Han har ibland svårt att säga siffror, tex han är fyra år. Han tar upp fyra fingrar & säger "Jag är såna här år", eller Leon som är två år. Han tar upp två fingrar & säger "Leon är såna här år".
Om vi pratar eller återberättar om när någon av barnen var små så frågar han "När han/jag var såna här år?" (håller upp x antal fingrar) eller om något i nuet "När han/jag var så här?" x några upprepningar då. Sen vilket minne han har, det är helt galet. Han minns specifika händelser just vid specifika, exakta plaster. Det kan vara så exakt som på ett fotspår. Så man får vara snabb på att pussla ihop vad han minns, hur upplevde han just det där? Inte som jag iaf, för alla minns saker olika.

Liam då..Han ser vi knappt röken av, han har så mycket kompisar som han leker med! Vid maten & kvällarna är han hemma eller med oss, annars är det bara kompisar. Idag följde han med en annan klasskompis hem. Pappan till klasskompisen kom precis när jag kom & barnen flög på oss "Får vi leka idag, snälla??" haha :) Pappan tog med barnen. En jättetrevlig pappa. Tycker de flesta föräldrar till barnen i Liams klass verkar trevliga.
Liam är ju typ det enda barnet i hela klassen som inte går på fritids så jag träffar eller ser dem knappt. Lite snabbt på morgonen, men det är så mycket vuxna där så jag orkar inte bry mig vem som är vem.

Mitt stora lilla barn..
Lite annorlunda fredag.

Skrivet 2010-10-03 klockan 22:29:07
I veckan ringde Tobbes kompisar & ville kidnappa Tobbe på fredagen. Jag skulle ju jobba så jag fick lite panik, hur skulle vi lösa det med barnvakt?? Jobbet ringde om en tur så jag bytte från kvällen till dagstur, vilken jäkla tur.
Liam & hans kompisar skulle på disco & Tobbe skulle köra dem. Jag erbjöd mig att köra barnen, eftersom Tobbe skulle bli kidnappad en kvart innan de skulle åka. Tobbe fattade inte varför jag helt plötsligt skulle köra dem & hoppade in i duschen. Jag & Emelie kokade ihop att vi ändå ska till affären osv så vi behövde ju bilen ;) Övertalade Tobbe också att om jag kör Liam & hans kompisar så kan Tobbe hämta dem medans jag lägger Marlon & Leon för natten ;)

Vi gick ner med Marlon, Leon & Elvira medans Liam skulle komma med sina kompisar. Då kommer Tobbes gäng & går upp för att hämta han ;) Han tittade på mig när de kom ut igen & frågade om jag var med på det här? haha :) Leon blev jätterädd, grät & hade panik, han ville ha sin pappa & förstod inte alls vad som hände men han fick en kram av pappan & sen blev det lite bättre.
De åkte till relaxen på G-vik, badade, åkte rutschkanor, bastade & drack lite öl. Han hade haft skitkul & hans kompisar hade försökt få på han en mankini! haha jag dör!

Liam, A & D kutade iväg så fort de hade hoppat ur bilen så jag fick skrika åt Liam vilken tid jag kom & hämtade dem & sen var de borta. Poof.
Jag, Lisa & Emelie satt hemma & tjockade oss efter fredagshandling på Maxi. Satan, vad folk det är där på fredagskvällar! gaaah..Aldrig mer! Sen blev det dags att hämta Liam & hans kompisar. De hade haft såå roligt, den ena killen A, sjöng & hade sig med Sean Banans "Skaka rumpa" & sjöng hela vägen hem. Deras mamma var så tacksam & glad över att de fick skjuts dit & tillbaka. Men vi hade ändå en stor bil med hundra platser :) Liam följde med kompisarna hem en stund så skulle mamman följa med Liam till porten när han skulle hem. En jättetrevlig mamma & två jättegoa & snälla barn har hon. Det är ju Liams klasskompis A & storasyskonet D, som Liam & Marlon brukar leka med.

Iaf, som jag skrev, Tobbe hade jätteroligt & jag hade mysigt med mina damer. Liam hade skitkul, Marlon & Leon hade det också mysigt med chips som de själva valt & Elvira var lite sjuk & snorig så jag vet inte om hon hade så roligt? :)
Korv & ansjovis.

Skrivet 2010-10-03 klockan 18:55:44Många frågade mig igår; Vad ska du byta till för namn på bloggen nu då? KalsongMorsan..kanske Familjen Frestelse? haha nej, jag ska inte byta namn :) Jag är KalsongMorsan, faktiskt sedan 8 år tillbaka. Och vi heter inte Frestelse i efternamn, utan Jansson haha *garvar* En annan mamma på FB trodde vi hette Frestelse! haha jag & Leon skrattar.

Tobbe har satt på kaffe så vi ska fika lite resttårta från igår & sen blir det att försöka kasta ungarna i säng ;) Bra där.

Tusen tack, pappa. Tusen tack, farmor & farfar. Tusen tack, alla nära som kom för att dela våran dag.

Imorgon är det måndag & åter till vardagen. Ska upp till skatteverket & lämna in papper om namnbyte på barnen. Liam har en längre dag imorgon i skolan så vi passar på, lika bra att göra det på en gång.
Familjen Korv - byter till..

Skrivet 2010-10-03 klockan 11:32:18


Familjen Frestelse.
RSS 2.0