Startsida | Varför Korv? | Bloglovin' | Twitter | Facebook | Bloggdesign

Skithjärna..

Skrivet 2010-06-30 klockan 22:32:30


7/6-08, på våran 3 års förlovningsdag.
Om du bara visste, fattade..Jag saknar dig.

Jag älskar Tobbe av hela mitt hjärta & hoppet är det enda jag har ibland känns det som. Om en vecka har jag tid hos en terapeut & efter sommaren ska jag ta kontakt med kuratorn igen. Går snabbare än psykolog. Jag vet vad som är själva felet & jag förstår nu att jag inte känner vad jag känner - för jag vet inte hur jag ska känna. Fattar ni? Jag blir arg, skitförbannad & hatisk, men vad känner jag egentligen - alltså bakom ilskan & hatet? Vad är det för känslor som jag inte kan tillåta mig att känna? Att jag blir ledsen, besviken, sårad?
Jag blir så frustrerad & försöker känna efter, jag gråter - är jag ledsen? Jag blir tokig på mig själv & vill säga fula, elaka saker till de jag älskar men varför? Jag vill förstå. Mig själv.

Det känns som jag blir bättre varje dag. Men ibland blir jag sån där; frustrerad, arg, försöker tänka & känna, blir arg & hatet växer som en boll i magen jag vill kräkas upp. Jag vill inte prata med någon just då, av rädslan att säga elaka saker. Jag kan inte sova eller äta, allt snurrar & jag är irreterad på allt men egentligen bara på mig själv..Ibland för att jag inte får vara ifred. Jamen, folk som ska fråga saker, jag vet att de gör det för att de bryr sig men just då känns det inte som någon bryr sig..utan att folk bara frågar för de är nyfikna & vill veta smaskiga saker.

Bla, bla..Jag vill bara få vara normal & få tillåta mig att känna mig som jag gör, istället för att försvara mig mot mig själv..Det tar bara sönder mig innifrån.

Våra härliga soldagar!

Skrivet 2010-06-30 klockan 21:11:40
Tusen tack för alla fina kommentarer i midsommarinlägget! Jag blev positivt överasskad över att få såå många fina ord! Kände mig väldigt vacker efter det ♥


Vad har vi haft för oss de senaste soldagarna då? Vi har badat, badat & badat ute hos farmor & farfar i flera dagar. Elin räknas in eftersom hon typ ändå bor där & sköter om poolen. Jag har försökt sola & få färg men jag tror att jag har solat sönder mig under mina tonår för jag får ingen fääärg! Strunt samma, ska väl ändå passa mig eftersom jag är tjock ;)


Marlon har börjat våga hoppa från stegen i poolen, dyka ner under vattnet & har blivit ett riktigt vattendjur! Liam är fortfarande så försiktig som han är & doppar bara ner ansiktet ;) Leon vill göra som Marlon men vågar inte riktigt, utan tvekar precis när han ska hoppa.
Vi har badat i Lången. Leon var galen & försökte slingra sig ur mina händer & ut i det "djupa" vattnet. Marlon hittade en brygga som snabbt blev hans favorit! Och Liam försökte sig på att dyka som Marlon, men det är bara ansiktet han doppar ner medans Marlon heldoppar huvudet! Han är & har alltid varit galen. Tobbe har varit med & umgåtts med barnen, tycker det är så kul att han ser hur de utvecklas såhär.

Idag har Tobbe hjälpt mig att storstäda hela lägenheten. Han har tvättat alla sängkläder, madrasser, handdukar & kläder i tvättstugan. Tvättmaskinen gick sönder här för några dagar sen. Och jag lär mig aldrig tvättstugor..Han är så omtänksam, han sa "Jag ville hjälpa dig eftersom du är ensam & jag får dåligt samvete.." Jag har inte riktigt haft orken att sköta hemmet nu i soldagarna, bara det viktigaste. Typ disken & sånt som kan börja lukta. Barnens glada ansikten att få åka till Elin & bada & bara göra roligare saker har fått mig att skita i hemmet..Men nu så, tusen tack Tobbe! Och tack farmor, farfar & Elin för all hjälp med barnen!

Tobbe må ha lämnat mig, men inte barnen & han har hjärta att se vad jag får dra helt ensam nu. Även fast han lämnat mig så hjälper han till otroligt mycket med vad han kan. Barnen vet var de har sin pappa, han lämnar dem aldrig.Aww..

Skrivet 2010-06-29 klockan 22:41:54


Soooockiz! Leon, 3,5 månad gammal (30 juni-08) attackerar sin body..


Har han verkligen varit sådär liten, tjock & go? ♥
Blogg.se är skitbajs

Skrivet 2010-06-29 klockan 19:07:54
Blogg.se strular? La in ny magbild & info i förmiddags men inget inlägg har fortfarande inte kommit upp. Andra som bloggat idag har det funkat för. En vacker dag kanske ;)
v 13

Skrivet 2010-06-29 klockan 10:52:42


29 juni ~ 13+0 enligt SM 12+0

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i. (familjeliv.se)

De flesta börjar få en liten mage. Om du tidigare fött barn blir magen oftast större mycket tidigare.


Jag: Ömma bröst. Vaknar alltid med tjocka, tunga & bortdomnade händer. Troor mig känna bebis, det buffas men jag är inte riktigt säker..Känner jag neråt i magen känner jag livmodern & något hårt. Lilla mirakel ♥

Våran midsommarhelg

Skrivet 2010-06-28 klockan 21:28:17
Kl 05 på midsommarafton vaknar två små barn & kan inte somna om eller låta mamma sova lite till. Barnprogrammen hade inte ens börjat så det var bara att kliva upp. Leon sov mellan 10.00-11.30 innan vi for iväg på vårat ståhej på midsommarafton. Jag älskar midsommarafton..


Vi var bortbjudna till farmor & farfars nära vänner & grannar. Vi var ett stort gäng, jag, Tobbe + barnen, Elin, farmor & farfar + Erik, Siv & Thomas (som vi var hos) & deras två barn + respektive & det ena parets två barn. Var det alla?
Så fort vi kom fram ville barnen i deras gigantiska pool & bada så det var bara att byta om dem, sätta på Marlon & Leon flytvästar & Liam sina armpuffar. Siv & Thomas barnbarn var helt galna & hoppade som galningar i vattnet, mina bara skriker & sprattlar. Lite skillnad ;) De barnen var 7 & 5 år. Senare lekte alla barnen tillsammans & hade massa hemligheter för sig bakom skjulet men vi lät dem. De hade så roligt. Marlon pratade inte så mycket men han var ändå med.

Sen fick barnen varsin sepentinburk & hade serpentinkrig ;) Gissa vem som alla attackerade? haha :)

Vi käkade & blev tjocka, sill & potatis - mums! Farmor hade bakat jordgubbstårta..Gott! Och mätta blev vi! När vi käkat tjatade Elin att vi skulle bada..Vafan, jag frös..Men jaja, bytte om & la mig på en madrass. Jag hatar när det kalla vattnet ringlar runt magen & killas & sen upp till tuttarna & bikinin blir helt galet blöt & tuttarna krymper av kylan. Iofs var det inte såå himla kallt, ca 25 grader men ändå..
Marlon, han vågade bada med de andra barnens pappa! Sen gick han runt med Thomas & vattnade blommor & höll på. Det var roligt att se! han sa inget, utan det var Thomas som pratade med Marlon & Marlon visade med blick eller hand vad han tänkte & ville.

Leon, den busen! Han tänker- Jag vill in i bilen. Bilen är låst men passagerarfönstret är öppet. - Jag ska in i bilen. Och klättrar alltså på bildörren, nakenfis som han var, och in genom fönstret! Bilen är en Chrysler Voyager, alltså en stor bil & Leon är en liten kille! haha Vi fick oss ett gott skratt iaf! :D Jäkla skitunge, aldrig slutas man förvånas över dem!

Senare på kvällen grillades det revbensspjäll & oxfile & det var första gången i hela mitt liv som jag någonsin käkat icke genomstekt, utan att kväljas eller känna att det växte i munnen! Det var så gott! Och som svar på min egna fråga här för någon dag sen, nej alla vet inte att jag är gravid & tydligen syns det inte heller för jag blev erbjuden att dricka alkohol ;) Men nej, icke sa Nicke. Thomas bara "Jaha, jaha..jaja..JAHA!!?" när jag sa nej eftersom jag var tjock hahaha :) Vi hade så himla roligt & barnen ville inte åka hem, de hade så roligt med de andra barnen.

Men till slut så kom vi iväg & var väl hemma runt 22.00-22.30 någongång. Två små slocknade i bilen & en stor höll sig vaken. Tobbe fick hjälpa mig att bära upp en av de små innan han drog vidare. Tack för en helt underbar dag, allihopa!

Glad midsommar!

Skrivet 2010-06-25 klockan 13:39:35

~ ~ ~

Skrivet 2010-06-24 klockan 23:11:48


Första bilderna på Korvsnutt ♥

Skrivet 2010-06-24 klockan 22:35:12
Lilla Korvsnutt! ♥

Jag längtade & längtade så att få se vårat fjärde underverk så jag poopade & fes hela förmiddagen! Men sen, äntligen! Farfar kom & hämtade de tre små runt 12 tiden. Tobbe mötte jag upp vid sjukan strax innan 13.30 så åkte vi upp tillsammans.

"Hopp upp & visa magen!" haha ja, jag ska :) Så började hon leta & trycka, sen hittade hon lille bebis! Den levde loppan i magen & vred & vände sig så det tog ett bra tag innan hon kunde ta bilder på nacken, mäta nackvecket & så. "12-13 veckor, va? Det stämmer eller?" Ja, det gjorde det ju. Hjärtat slog så fint. Sen blev hon lite bestämd mot bebisen & började dunka med ultraljudsgrejen på magen för att kunna få de där bilderna haha galen tant! Bebis är redan olydig. Bebisen låg långt ner i magen & hon sa att det var konstigt att det skulle vara så svårt att få bra vinklar & bilder eftersom jag var så liten. Alltså, det finns ju inget emellan, typ bara hud. Var nog för jag inte var så kissenödig..

Tittade på skärmen sen, ena uträkningen sa 12+1 & den andra 12+3. Enligt mensen är det 12+2 & ägglossningen 12+1. Vi får ju mer exakt datum sen på det stora rutinultraljudet. Såå många dagar borde jag inte bli tillbakaflyttad hoppas jag eftersom jag fick plus 12 dagar efter ägglossningen.

Skitsamma, ingen bryr sig! Korvsnutt kommer när den kommer, den har ingen almanacka i magen precis! De andra tre har ju kommit ungefär när de skulle.

(och ja, jag "förstör" bilderna med flit så ingen ska kunna sno dem & vilja ens försöka använda dem, sådeså.)

Elin har gosat & pratat med magen i hopp om att Korvsnutt ska känna igen henne tills den föds ;) Men hon har mycket tid på sig att göra sig igenkänd. Wiie & wiie, det är på riktigt! Nu är det 4 veckor kvar tills jag är lika långt gången som när jag såg & kände Leon röra sig för första gången! 15+0, när jag satt i soffan på kvällen med Lelle & Mickis & tittade på TV4Faktas förlossningsprogram..Himla underbart! Jag är kär!

v. 13
Fostret: Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Att fostret tränar att andas i vatten är bra för lungorna, från samma ögonblick barnet kommer ut och navelsträngen klipps av så måste andningen fungera perfekt. Vattnet trycks ut ur lungorna precis vid förlossningsögonblicket och från att vara vattenvarelse börjar barnet andas luft genom munnen och näsan. Hos flickorna finns nu miljoner ägganlag i de omogna äggstockarna och pojkarna börjar bilda manligt könshormon.

Vissa kan redan känna fosterrörelser, men det är ganska ovanligt. Det är svårt att skilja fosterrörelser från vanligt bubbel i magen. När man ligger stilla i sängen kan det vara lättare, känner man ett litet sprattel en bit nedanför naveln och det inte åtföljs av något kurrande ljud är det mycket troligt att det är just fostret som rör sig. (familjeliv.se)
Äntligen torsdag!

Skrivet 2010-06-24 klockan 11:05:38

Elin skulle lära Liam simma igår men det var så satans kallt i vattnet! Elin gick iaf i, inte jag. Brr!! Men Liam vågade inte riktigt slappna av i Elins händer så de får fortsätta pröva, pröva & pröva. Det kommer gå. Sen. När han är mogen & vågar. Ingen brådska :) Han kan ju iaf gå i poolen utan att klaga eller skrika att det är kallt! haha! Vattnet går upp till armhålorna på han.

Jag var såå trött igår & somnade en stund på flytmadrassen jag hade lagt på gräsmattan. Märkte det inte själv, utan jag vaknade av att Elin pratade om Leon & mitt ansikte satt fast i kudden. Dreglat hade jag gjort också. Sover man knappt är det lätt hänt ;) Passade på att väga mig igår. Har gått upp 0,5kg de här två senaste veckorna så det är bra.

Gårdagen susade förbi & äntligen är det torsdag! Ska göra ordning oss snart..Ska bara dricka mitt kaffe. Är poopnödig men det får vänta. Det är inte godis iaf som gör rackebajsen i min mage. Laktos pratar min pappa om men jag har druckit mjölk varje dag hela mitt liv, typ. I skolan tog alla klasskompisar saft eller juice till maten men jag drack mjölk.
Tillbaka till idag. Tobbe ska med & kika på bebis. Vårat fjärde underverk..Jag fattar det fortfarande inte för jag känner ju inget! Bara boobsen som fortfarande är lite ömma. Ingen avsmak för något, inget illamående - inget. Efter KUB-testet ska jag & Lisa åka till M-berg & kika runt. Ska passa på att kolla efter någon liten uppblåsbar båt som ungarna kan åka runt i & ha i poolen.

Jag älskar sommaren!
Morgonrapport & gief imorgon!

Skrivet 2010-06-23 klockan 09:09:27
Marlon väcker mig med att säga "Leon har bajsat!" Då har Leon precis krupit upp & lagt sig hos mig i sängen..Utan blöja! Men det kom inget på sängen & blöjan hittade jag i vardagsrummet. Hoppas den stannar kvar i soppåsen nu så han inte drar upp den. Och någon trampar i den. Det gjorde han igår. Nattblöjan igår morse hade jag kastat & sen skulle jag göra något & så helt plötsligt trampar jag mitt i nattblöjan, med strumpa. Knäppa barn.

Liam sov hos farmor & farfar igår. Egentligen skulle ingen sova där, inget var bestämt så han hade inga kläder med sig & blev sur för jag inte orkar köra runt hela stan för att hämta kläder. Jag satt & gapade efter Elin, där jag satt i bilen med inpackade småbröder & till slut kom hon & tog Liam. Leon slocknade som ett ljus på väg hem, runt 19 tiden. Marlon sov vid 19.15. Försökte få tag i Lisa som en galning men hon är ju Mister-som-aldrig-svarar/hör när jag ringer..Ljudlöst när jag ringer? ;)
Iaf fick jag tag i henne & hon fick tjockcykla sig hit så jag fick sällskap. När jag precis gått & lagt mig runt 02 tiden vaknade Leon & sa att han ville ha frukost. Men han somnade om igen med välling & mammamys i min säng. Tur det för 02 är liite tidigt att gå upp för dagen ;)

Nu är det dags för lite kaffe känner jag. Käkade ett halvt pringelsrör, en kexchoklad, 50gr schweizerchoklad & en halv sån där stor plopp igår kväll. Så får vi se om rackebajsen är pga skräpet jag äter. Annars har jag ingen aning.

Jag vill ha imorgon, nu! Ge mig torsdag. Men idag ska vi ha roligt så tiden & dagen kommer flyga iväg & imorgon kommer snart ♥ Meen det är så tråkigt att vänta..Väntan är alltid för lång.
Marlon - Guldlock

Skrivet 2010-06-23 klockan 01:51:34


Mitt lilla speciella Guldlocksbarn ♥

Du är så go men ibland vet jag inte vad jag ska ta mig till med dig. Tack för att du kom in i mitt liv, för att du är du, för att du öppnar mina ögon & mitt sinne..Jag älskar dig, mitt knasiga lilla barn!
Hungrig rooooompa!

Skrivet 2010-06-21 klockan 20:57:07
Jag ba känner hunger! Jag är hungrig för första gången på länge & igår kväll åt jag mackor i sängen när jag tittade på TV! Jag har inte ätit varken på morgon eller kväll sen ..ja..ni vet. Men nu så! Och nu är jag hungrig. Maaaat! Skaka rooompa! Grr..

Tobbe & jag har pratat såå mycket, vi kan umgås utan att det känns konstigt eller spänt. Fast jag saknar ju att lägga min hand på hans, lägga kinden emot hans rygg & bara vara nära..Som vi alltid var. Jag saknar det men människor är ju vanedjur = jag vänjer mig. Jag tror att barnen fattar att pappa faktiskt inte är borta, hon bor ju bara inte här. Större skillnad är det ju inte. Vi skämtar & skojar som vi brukar & barnen ..alltså de älskar ju Tobbe, deras pappa, men de bryr sig inte lika mycket som precis när allt hände. De saknar ju han & så eftersom han inte bor med oss men nu har pappa ett eget hem & det vet de.

När rackebajsen i magen slutade bråka åkte vi äntligen till Elin. Handlade lite på väg dit & köpte jordgubbar. 50kr för en liter! Herregud..Det var de svenska, de tyska kostade 35 men de såg stressplockade ut. Ljusröda & lite gulvita, ja som att de inte var riktigt mogna. Yäck.

Den lilla kursen jag var på jobbet om gick bara bra, jag tror jag fattade men jag får praktisera den för att ja, bli van. Sen skulle jag iväg & handla det ena & det andra på väg tillbaka till barnen, Elin & Tobbe. Barnen hade badat, hoppat studsmatta & busat runt. Som vanligt :) ROMPA! Jag har Sean Banans rompa-låt i huvudet! haha barnen tjatade ihjäl mig; MERA RUMPA! haha :) Den är skön.

12 fulla veckor imorn, enligt mensen! Det går sakta men säkert framåt. Och ikväll ska jag se CSI för första gången sen..Ja, ni vet. Nu jäklar ska jag ta tillbaka mina program!

Nej, jag kan inte koncentrera mig, tänker bara på kebabspett, kött fifan & rooompa haha :)
Rackebajsen & bada!

Skrivet 2010-06-21 klockan 10:18:49
Jag fick ta med mig alla barnen till vc imorse & lämna blod. (inför KUB-testet på torsdag) Jag blev påmind igår kväll eller så kom jag ihåg själv att det var just idag. Typiskt..Så barnvakt eller barnpassning struntade jag i. I fredags var jag så dålig att jag inte orkade ta mig upp ur sängen & sket helt enkelt i det. Tur jag har snälla barn.
Liam satt utanför i väntrummet medans Marlon & Leon följde mig in. När provet var färdigt fick de alla tre en varsin glittrig liten sköldpadda.

På väg hem kände jag bara hur det bubblade, drog & knölade sig i magen..Happ, bara att skynda hem & spendera resten av framtiden på toan kändes det som. Jäkla skitmage..Samtidigt släpper Liam in Leon på sitt rum & Leon attackerar marsvinen & sen låste han upp ytterdörren för Leon ville ut..Och man ser rakt in på toan från dörren så jag blev ganska sur där jag satt fast i toan med min onda mage som sved i hela tarmsystemet. Jäkla skitmage, säger jag igen. Vad har jag gjort för att förtjäna detta?

En sak till jag glömt, som Tobbe påminde om igår, är att jag ska på doc-it kurs kl 13.00. Idag.

Jaha, nej nu blir det inge mer kaff & rackebajsen för nu ska jag fortsätta leta efter badbrallorna & sen åker vi ut till Elin som är hos farmor & farfar. Bada hela dagen! I värsta fall får jag svänga förbi någon affär & köpa nya. Är inge kul för Marlon i bada i kallingar. Jäkla mage, nu drar det i den igen..
v 11

Skrivet 2010-06-21 klockan 07:15:2921 juni ~ 11+6 enligt SM 10+6

Fostret: Fostret är cirka sex centimeter stort och väger cirka 15 gram. Fostret börjar röra sig spontant, vrider på huvudet, hickar och rör på fingrarna som dessutom har fått fingeravtryck. Nu börjar fostret också reagera på mammans lägesändringar. (familjeliv.se) (Och, ja! Jag hänger jämt på FL när jag är tjock..)

Jag; Har ömma bröst. Det är det enda. Känner fortfarande inget. Inget alls & det känns jättekonstigt eftersom jag åtminstonde spydde minst en gång de andra tre gångerna. För övrigt har jag fått tillbaka min aptit & kan äta utan att maten växer i munnen, känna hunger & jag börjar få tillbaka mitt sug efter socker. (ej gravidrelaterat för er som vet)
Magen känns större & ännu större är den på eftermiddagar & kvällar. Jag tror inte att andra ser att jag är gravid eftersom ingen sagt något, eller alla vet det nog redan iaf ;) Har inte berättat för alla på jobbet heller. Jag gör det när jag börjar jobba. Längtar tills på torsdag då jag äntligen ska få se mitt barn. Jaja, foster - men för mig är det mitt barn.
Gummibajs

Skrivet 2010-06-20 klockan 21:04:39
Igår hämtade Tobbe alla tre barnen & körde ut dem till farmor & farfar, de skulle sova där. Jag har inte riktigt mått helt hundra, är tjock i skallen, ont i halsen & snorig. Kan inte sova för snor & allt runtomkring, så det var skönt att få vila helt ifred..Bara vara, sova, läsa mina hundra tidningar jag köpt, sova mera..Men jag sov på en stor kudde så jag har ont i nacken idag.

De hade haft roligt & hittat på bus som vanligt ;) Det är skönt att höra.

Jag tror jag börjar bli senil eller så, jag har inget minne. Snoret tar över min hjärna, jag glömmer vad det är för dag, vad vi ska göra, vem jag pratat med & om vad, upprepar saker & glömmer igen. Jag vet iaf vad jag & barnen heter & var vi bor. Men allt annat, poff..Inget minne.
Jag minns inte senast jag pratade med Emelie, när jag träffade Lisa eller någon..Jag är instängd i en bubbla med mina barn. Allt utanför, jag vet inget. Köpte massa tidningar & läste på nätet igår men jag minns inget.

Det var som när vi skulle åka till Kolmården i torsdags, jag kom på att vi skulle dit på tisdagkvällen! Panik..Ahh, jag vet inte. Barnmorskebesöket, poff - borta ur minnet. Jag orkar inte riktigt träffas eller höra av mig till folk just nu, även fast jag vill. Eller viljan finns men inte orken, alla ska fråga & prata massa. Jag orkar inte prata. Jag vill bara vara med mina barn, åka ut till Elin som är hos farmor & farfar & bada. Se dem skratta, hoppa studsmatta & busa runt. Just nu.

Jag vet att jag är en rätt okej kompis. Det är bra, jag funkar. Folk hör av sig & vill ses, folk säger att jag är snäll, ställer upp & att de kan vara sig själva med mig, jag tycker om att skratta, ha roligt, umgås & bara sitta & fisa. Men jag vill bli en bättre människa & mamma. Jag är inte deprimerad eller mår dåligt, tvärtom. Jag är glad & mår bra, förutom tjockskallen jag har. Snoret & allt alltså ;) Så snälla, ge mig inte dåligt samvete för att jag inte orkar ses.

(Det här gäller inte dig, Madde. Jag vill hjälpa dig & ställa upp som barnvakt, annars hade jag aldrig sagt det själv. Utan bara struntat i det.)


Jag måste börja tjocka på mig!
Marlon i magen, 31+5 ophf, tjock!
Emelie till höger i bild.

Jag är en gummibajs! Jo, en rolig sak! Igår, eller om det var i förrigår - strunt samma, jag glömmer ändå vilken dag det är, iaf så åt jag godis för första gången på över en månad & tyckte det var gott! En halv sån där stor 200gr choklad med digestive tryckte jag i mig! Det var så gott & jag ville ha mer men magen ville inte riktigt, den är ju ovan. Tryckte i mig en halv påse med cheezballz & kunde inte sluta äta..Gottegrisen Jenny är på väg tillbaka! Nu ska här fläskas på! höhö ;)
Kinesisk befruktningskalender

Skrivet 2010-06-20 klockan 00:48:26


"OBS! Denna uträkning är endast till för underhållning. Det finns ingen garanti för dess noggranhet. Visserligen finns kalendern i verkligheten och många påstår att den har bättre än 50% noggranhet, men se resultatet som roande underhållning." (familjeliv.se) - Ja, jag hänger jämt där när jag är tjock..

Liam skulle enligt UL:s BF & uträkning om befruktning vara pojke, Marlon & Leon skulle vara flickor enligt ägglossningen.
Kolmården

Skrivet 2010-06-19 klockan 01:21:47


Torsdagens resa till Kolmården var jätterolig! Bussresan dit..Gick sådär. Marlon kräktes några gånger & sen kräktes han & Leon ikapp. Jag kunde inte rädda Leons nya fina t-shirt så han fick ha långärmat hela dagen. När vi väl var framme var det enda vi, galna mammor, tänkte på - KAFFE! Och frukost. Hungriga som djur var vi, så vi satte oss i Bamseland & mumsade på.

Barnen tittade in i alla Bamsehus, åkte rutschkanor & busade runt. Vi var fem mammor med alla våra barn som hängde ihop från början & sen splittrades vi. Så jag & barnen gick mestadels med Della & Josefina.Vi fortsatte att vandra & kom till surikaterna & Leon blev galen ;) Han ville ha en sån & försökte klättra upp för plastväggen. De större barnen gick in i tunnlarna & stack upp sina små huvuden i plastkonerna mitt i deras "hage" eller vad de är inne i.


Sen fortsatte vi mot lantdjuren. Daniela gick in med ungarna så var jag utanför & vaktade skrindan & sakerna. Eller jag passade på att sola ;)


Vi gick igenom Tiger landet, eller vad det heter.


Så här impade var Marlon & Leon av Delfinshowen! (Danielas Emelie bredvid Liam)


Leon, han somnade! Men han var impad han också.


Jag fick några få, bra? bilder.


Sen var det dags för MAT! Äntligen, var hungrig som en varg. Efter maten köpte vi glass. Liam ville ha en slush, Marlon en twister, Leon fick en bägare med mjukglass & jag tog såklart mjukglass med våffla. Favorit!


Vi gick igenom öknen & tittade på alla dess ökendjur.


Innan vi begav oss mot bussen igen så skulle Liam, Max & Emelie åka Sveriges högsta rutschkana på 3 våningar! Max & Emelie åkte men Liam kom aldrig. Han hade gått ner igen & kom springandes, det var nog lite för läskigt.

Hemresan gick jättebra! Marlon ville promt sitta bredvid Daniela & jag förberedde med påsar men han slocknade så fort bussen åkte! Liam satt längst fram (vi åkte dubbeldäckare) med en annan mamma & babblade om Lek & buslandet & sen slocknade han också. Jag ville också sova men Leon var uttråkad & ville inte sova. Jessica lånade ut en tidning & en bil som han fick leka med.
Runt 18.30 var vi i baronbackarna men vi ville inte hem så vi följde med Daniela med barn. Åt upp maten & fikat som var kvar & drack kaffe ute på gården medans barnen lekte. Först när klockan var 20.30 tittade jag på den & fick en chock! haha dags att bege oss hemåt. Tack för en jättefin dag, Daniela & Linda!

Sommar & sol!

Skrivet 2010-06-16 klockan 21:40:35
Jag har gjort i ordning mat tills imorgon. Pastasallad med kyckling. Lätt & enkelt, barnen älskar kyckling, sallad & pasta & vi slipper värma & hålla på. Sen ska det vara fint väder imorgon! Kolmården, här kommer vi! haha :) Hann dock inte hitta några highheels eller koppel till barnen så jag får gå i lågklackat & utan kopplade barn ;)

Satan i gatan, vad trött jag är. Barnen bara krånglar, heela tiden ;) Vad annars? Passa på när mamma inte orkar. Så gör väl de flesta barn?

Idag skjutsade Tobbe ut oss till Elin så vi slapp ta bussen, tusen tack! Så hann barnen umgås lite med pappan & han & Andreas hann få i sig lite kaffe & lata sig i solen.Alla barnen badade idag! Det var skitkallt i vattnet. jag badade inte. Aldrig haha jag är en sån badkruka. Marlon var inte lika galen som han har varit de andra somrarna, nu lyssnar han på att sitta stilla & sånt. De andra somrarna har han ju försökt för kung & fosterland att bada själv, simma själv & bara vara helt galen!

Ja, så nu har jag tvättat en omgång kläder. Hoppas min kjol & linnet blir torrt tills imorgon, annars vet jag inte vad jag ska ha på mig. Barnen fick jättefina, nya kläder av farmor som hon köpt i Liverpool! De ska såklart ha på sig dem imorgon.

Just det, ang trycket över bröstet - så tror jag det beror på överansträngning, för lite sömn, för lite mat, för lite vatten + att jag känner mig snorig & på väg att bli förkyld. Trycket kom tillbaka imorse också, kunde inte koncentera mig eller andas ordentligt. Kändes som ..jag vet inte..Som jag blev pressad under en bil eller något. Och magontet, smärtan & blixtrarna, kom också tillbaka när vi åt mat hemma hos Harryvaffa. (farmor & farfar) Jag fick magtabletter av farmor, tusen tack! Men jag ska bli bättre på att ta hand om mig själv, det måste jag. Annars kommer jag tuppa av snart känner jag..

8 dagar kvar!

15 juni - Lite svar & våran fina dag.

Skrivet 2010-06-15 klockan 22:39:33
Jag vill inte sätta Marlon på dagis eller kommunal skola eftersom han behöver (enligt mig) någon som kan ta honom till sig. På vanliga dagis med stora avdelningar & i vanlig skola tror jag inte han skulle få det stöd, den tid & en människa som han behöver. Jag har funderat på assistent i så fall, och då faster Elin. Vem annars liksom, vem kan läsa honom på bästa sätt, förutom jag, än Elin? Pappan jobbar så han har inte den möjligheten. Och jag skulle tycka det var bra att han var ifrån mig också. Får hon inte vara hans assistent så kommer hon att följa med honom som faster, varje dag.


Sen ang. kommentaren om att jag kallar Tobbe för "pappan" i bloggen
, det var det löjligaste jag hört. Kunde du inte komma på något roligare eller mer värt att klaga på? Marlon kallar Tobbe för pappan och mig för mamman. Jag har, för din skull, kollat upp med Tobbe om det är okej att jag skriver om honom som pappan & det har han inga problem med. Han är för Marlon Pappan.

Denise skriver jag som Dö-Prutt & Emelie ibland som BlieBlie. Just för att vi kallar dem så, eller att barnen inte kan säga deras namn ordentligt. Elin är Äli, Älin, Lelli osv. Farmor är Aschbo, Abo, Bemmon. Farfar är Sassa, Harryvaffa & massa annat. Kärt barn har många namn. Och hos oss vet vi vem vi pratar om.

På tal om annat. Idag har jag mått som jag gjort mig förtjänt utav. Haft ett konstigt tryck över bröstet hela dagen & mått allmänt piss..Jag vet inte alls vad det kan vara, nästan som jag inte kan andas. Var tvungen att lägga mig en stund innan vi åkte till knytkalaset på familjecentralen. Tobbe var så snäll & körde oss, jag har varit ofokuserad hela förmiddagen & knasig. Blää..När vi åt därborta så strålade det som blixtrar av smärta i hela övermagen, precis vid revbenen & gud vad ont det gjorde. Stress, okoncentration & ruttna hjärnceller gör sitt.

Maten var helt underbar! Jag ville smaka allt! Många hade lagat maträtter från sina hemländer & mina barn ville bara ha köttbullar, korv, potatis & knäckebröd. Glassen jag köpte gick åt som smör i solsken för alla barn som inte ville ha tårta, bakelser osv. Inget blev kvar! Mitt i allt skulle jag springa över gatan till MVC, men Daniela var snäll & såg till mina barn. Vi pratade mest allmänt & lite sådär, egentligen behövde jag inget besök men hon ville träffa mig innan hon tog semester. Hon är så go & snäll, hon bryr sig & tar sig tid. Jag är så himla nöjd med henne.

Sen när knytkalaset var slut, jag förstår det inte - Liam som är så anti, haha frågade Liam om vi kunde gå hem till Daniela & leka. VA? haha ja, men det fick vi, så drog vi med den andra galna mamman. Så vi spenderade resten av eftermiddagen & kvällen där. Liam ville sova över haha men det gick ju inte. En annan dag lovade vi dem.

Nu blir det sängen. Hemmet förfall igår & idag så jag ska sova & blunda för problemen ;) Vafan. orka :) Slögris är vad jag är! Men det gör inget..På fredag finns det tid att vara hemma. Imorgon ska vi åka till Elin & bada, på torsdag ska vi till Kålmården & fredag, just det - då ska jag lämna blod inför KUB-testet & sen leka med Daniela.
Möte BUP - Marlon.

Skrivet 2010-06-14 klockan 23:35:39


Några ynka dagar gammal Marlon ♥

Möte idag. Gissa vem som var nervös & var tvungen att stressbajsa tre gånger innan vi drog? Jo, jag..Usch, usch..Men det gick bra. Jag hade med mig Marlon & han skulle tydligen inte ha varit med? Men hon jag pratade med, som gav mig tid & plats för mötet, sa det. Knas. Vi fick sitta i ett rum med massa leksaker så Marlon hade något att sysselsätta sig med.

Jessica från familjecentralen (hon pratade för dem alla som jobbar på fc) & pappa Tobias var med. Jag blev lite besviken att ingen från barnens gamla dagis kunde komma, men äh..

Marlon pysslade med lego & ville att jag skulle följa han att leka med kök, men eftersom jag pratade & babblade så följde pappan med honom. Marlon sa inte ett ljud under hela mötet eller gjorde något väsen av sig.

Jessica pratade så fint om Marlon (och mig..vafan..*snyftar lite*) & sa grejer som jag inte tänkt på. Tex att han kan söka kontakt & att de får engagera sig i honom så håller de kontakt under hela tiden vi är där & får börja om varje gång han kommer. Han bjuder aldrig in någon i sin lek, det är sant. Och hans bubbla som jag pratat om har personalen där också sett att han försvinner in i.
Hon sa även efter mötet, när vi gick ut, att hon tyckte jag beskrev så bra & berättade allt så bra..Men vad jag själv vet så babblar jag bara, blir nervös, det dingar i öronen & jag hatar att prata. Jag gnäller så & har en sån korvig röst, stannar upp, tappar tråden & vimlar bort mig.

De alla som var i rummet, 4 stycken?, gick ut efter en timmas prat & kom sen tillbaka. De kunde inte säga något rakt ut, sådär. Men de såg ju att Marlon var lite annorlunda & vill att vi ska komma dit. Ungefär som att vi kommer dit till en öppen förskola, vi leker, de tittar & observerar osv under en tidsperiod för att sedan kunna fastställa något. Känns så jääävla skönt att någon äntligen fattar, lyssnar & ser vad jag tjatat om i alla dessa år! Ät farfars bajs alla ni som "Äh, han är mellanbarn, han är i treårstrotsen, äh han är bara lite wild & crazy" & bara viftade bort det & att det jag sa var nonsens!

Har Marlon inget, ja då har han bara extrem socialfobi, tvångstankar & -beteende.

Det spelar ingen roll, jag älskar dig oändligt mycket ändå, mitt hjärta som jag inte kan leva utan ♥ Mamma ska aldrig sätta dig på dagis eller i vanlig kommunal skola iaf, det behöver du aldrig oroa dig för! Mamma kommer aldrig tvinga dig att prata när du inte kan, mamma ska alltid lyssna till ditt kroppsspråk & känslor & mamma kommer alltid vara din trygghet.
v 10

Skrivet 2010-06-14 klockan 21:30:33


10+6 enligt SM 9+6 (utan blixt)


10+6 enligt SM 9+6 (med blixt)
(morgonbilder, tar endast morgonbilder annars
blir det "fusk" med dagens mat, svullnad osv :P)

Fostret:
Huvudet är nu rundare och ögonlocken är tydligare, de har redan öppnats och kan slutas vid beröring. Händerna kan också stängas vid beröring. Nu är fostrets alla viktiga organ i stort sett färdiga och ska bara växa i storlek. Ännu kan du inte känna att fostret rör sig, men vid ett ultraljud kan man se rörelser. (familjeliv.se)

Jag; Känner inget. Absolut inget. Inget illamående, konstig hunger, lukter, inget. Eller jo brösten är ömma & känns större. Liam får akta sig när han ska kramas så han inte stångas med sitt huvud, som är i höjd med dem. Inget konstigt argt humör, jag gråter mest. Pga andra orsaker, men jag har lärt mig att det är okej att vara ledsen. Magen är batabomba på eftermiddagarna & kvällarna. Jag går fortfarande ner i vikt & väger nu 46 kg. För lite mer än en månad sen vägde jag 50. Ser fram emot den 24 juni då jag ska få mitt KUB-test.

Söndag

Skrivet 2010-06-13 klockan 12:41:22
Jag orkade verkligen inte sitta hemma & ruttna igår så jag & Leon åkte till Elin. Sen ringer Tobbe senare & säger att Marlon är ledsen, vill inte vara kvar, han vill åka hem & sova hos mamma. Så jag & Leon åkte hem. Marlon hade somnat i bilen så det var bara Leon jag la för kvällen igår.
Imorse var Marlon jättearg & ledsen för han var hemma. Men så blir det ju..

Jag håller på att röja upp rövarkulan här hemma. Det var lite därför jag flydde hemmet igår, så jag skulle slippa se skiten. Dricker lite kaffe & sitter på röva ett tag. Barnen fick varsin glass förut & Marlon hjälpte mig att plocka upp leksaker så det går fortare för pappan & Liam att komma.

Imorn ska vi på möte med Marlon. Elin ska ha de andra barnen så vi tänkte sova där ikväll. Jag får titta på TV 4 Fakta ikväll, slipper åka hem sen & sen slipper jag åka ut imorn att lämna barn innan vi ska på möte. Perfekt ;) Pappan ska också följa med, såklart. Jag ser fram emot det. En personal från familjecentralen ska komma också. Det var bara en som kunde komma, men hon kommer prata för de alla som jobbar där.

Nu ska jag fortsätta min jakt på det suspekta bruna geggat..
Lek & Buslandet!

Skrivet 2010-06-12 klockan 17:20:33
Liam var på kalas idag på Lek & Buslandet så jag, Marlon & Leon passade då på att också leka & busa där. Barnet hade bara bjudit klasskompisar så Liam kände ju dem alla. När de hade ätit klart i Spindelmannenrummet, som de var i, så kom alla barnen ut & lekte. Liam såg oss & glömde bort sina vänner, jag fick påminna han & Marlon om att Liam är här på kalas & han ska leka med sina vänner nu så leker jag med de små.
Vi klättrade, åkte kana (fan, min lilla röv är öm) & de fick prova allt de ville. Sist vi var där var väl för ett år sen & då var Leon så liten & nu klättrar han & har sig helt själv! Liam är stor & självständig, behöver inte mamma mer. Marlon börjar också släppa mig mer & mer. Efter ett tag var det dags att äta men Leon fick inte i sig så mycket. Iaf något..

Och skit också, batterierna i kameran var slut så jag fick inte ett enda foto :@

Senare kom pappan & tog över. Jag var helt öm & slut. Barnen har ju hur mycket energi som helst så det var skönt att bli avbytt sista tiden ;) De var svettiga & sprang vilse hela tiden haha. Sen var det dags att gå & jag pratade med Liams klasskompis mamma. Barnet hade blivit glad för presenten & hon undrade om vi ska bort i sommar, men det ska vi ju inte så mycket. Vi hoppas att kunna träffas så våra barn får leka under sommarlovet.

På väg hem åkte Liam & Marlon med pappa & Leon åkte med mig. Liams andra klasskompis som ska åka bort till sitt hemland idag ringde & undrade om han & hans bror hann säga hejdå till Liam & Marlon innan de åkte & det gjorde de. Helt underbara ungar som är lika tokiga i lego & Star Wars som mina! De blir borta i två veckor, men de där två veckorna kommer nog gå fort.

Nu har Liam & Marlon åkt iväg med pappan till leksaksaffären. Sen ska de köpa godis, spela & bara umgås med sin pappa & sova över där. Marlon för första gången. De har tjatat & sett fram emot den här lördagen hela veckan! Leon är hemma med mig. Lilla knasen, väckte han förut & han vaknade men sen helt plötsligt så sov han igen, helt slut! Jaja, vafan..han får sova, det är ju inte hela världen. Är skönt att bara vara så här. Det blir bara han & jag ikväll, myspys.

Någon som har TV 4 Fakta som jag & barnen kan våldgästa imornkväll?? Elin?? Någon??

20.00 Mitt barn vägrar prata

Brittisk dokumentär från 2009. Om barn som lider av en sällsynt ångeststörning som kallas selektiv mutism. Det är en svår form av fobi där den drabbade misslyckas med att prata i vissa sociala sammanhang samtidigt som de fungerar helt normalt i andra, tryggare situationer. Man följer tre barns liv och deras kamp för att bli bättre.

 

 

 

Längtar efter mina sötkorvar! ♥ Men vi hörs ju ikväll & ses imorn.

 

 

 

 

 

 

 


Lista

Skrivet 2010-06-12 klockan 16:57:00
Vilken svordom använder du mest? FAN.
Äger du en iPod? Nej.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? 06.05
Hur många resväskor äger du? En eller två tror jag.
Använder du flip-flops? Nej.
Var köper du dina matvaror ifrån? Ica
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Både och.
Vilken var den senaste filmen du såg? Minns inte..
Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän? Med mina barn.
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Ahh..Jag vet inte! Allt som saknas i hemmet & massa ny inredning till barnens rum!
Har någon någonsin kallat dig lat? Nja, är nog mest jag själv som gör det.
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Nej.
Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? Ingen, den är tom & utan sladd. Står & skräpar i köket.
Vilken är världens bästa artist/grupp just nu? Radio.
När var senast någon stötte på dig? Några månader sen.
Vad åt du till middag senast? Vi åt tacos igår.
Använder du huvtröjor? Ja.
Kan du vissla? Ja.
Vem var den senaste som ringde dig? Liams klasskompis.
Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? Allt som går fort, upp & ner & snurrar.
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Jadå, det tror jag absolut.
Vilket riktnummer befinner du dig i? 019.
Tittade du på tecknat när du var liten? Ja.
Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Stort. Marieberg, va?
Hur många syskon har du? 6 halvsyskon. 4 från mamma & två från han som gjorde mig.
Är du blyg inför det motsatta könet? Nej.
Vilken film kan du alla replikerna till? Aldrig tänkt på.
Äger du några band t-shirts? Nej.
När flög du senast? 2002. Till & från England på klassresan.
Hur många stolar står kring ditt köksbord? 5.
Läser du för skojs skull? Ja, när det finns tid eller när vi är hos farmor & farfar.
Pratar du några andra språk? Nej, orkar inte.
Diskar du din egen disk? Nej, har diskmaskin.
Har du gråtit offentligt? Ja, tre gånger tills nyligen. Nu gråter jag i tid & otid.
Har du en stationär dator eller en laptop? Stationär.
Försöker du alltid lära dig nya saker? Jag vågar inte. Men jag vill.
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Ja.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Nej, får dåligt samvete.
Kan du kasta macka? Ja.
Har du någonsin varit på Jamaica? Nej.
Vad har du med dig in på bion? Inget. Brukar tjuva dricka av den jag går med.
Vem var din favoritlärare och varför? Lärare tycker inte om mig & jag tycker inte om dem.
Har du dejtat någon av en annan religion? Nej.
Vad har du för väder? Blåsigt & mulet.
Har du en blogg? Näe? Jo.
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Svenska.
Gillar du att flyga? Jag skrek av panik, jag blev så rädd. Men nja, lite.
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Att han accepterar mig för den jag är & inte försöker ändra på mig. Att vi kan skratta tillsammans & ha ungefär samma humor.
När sov du senast på golvet? Vet inte om jag gjort det.
Vilken är din favoritdrink? Orgasm.
Gillar du din boendesituation? Ja.
Vilken är din mammas hemstad? Örebro.
Din pappas hemstad? Han som gjorde mig? Vet knappt något om han. Men min ballbullspappa kommer från Göteborg eller Västerås.
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? 6-7.
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Oftast.
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Nej.
Vilken är din favoritfrukt? Päron, men det kan jag inte äta. Får ont i magen.
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Vad är det?
Hur gammal blir du nästa födelsedag? 25.
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Med mig själv, ja. Hos andra, nej.
Tror du på liv på andra planeter? Tänker aldrig på det.
Vem var den sista personen som gjorde dig arg? Riktigt arg? Tobbe :/
Tror du att Gud är man eller kvinna? Hermafrodit.
Vad var det senaste du åt? Korv & pommes.
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Jag ser inte vänner som kön. bara vi funkar spelar det ingen roll.
Hur valde dina föräldrar ditt namn? Min mamma tyckte väl jag såg ut som en Jenny.
Gillar du senap? Ja.
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Fan, jävla skit.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Nej.
Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? Jag vet inte.
Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall? Vad är det?
Tycker du om att krama folk? Ja, jag älskar närhet.
Skulle du säga att du är trendig? Nej. Vem bryr sig?
Äger du en digitalkamera? Ja.
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Ingen, vad jag vet.
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Nej, jag brukar glömma att jag väntar samtal.
Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? Minns inte vad den hette..
Tycker du att du är attraktiv? Alltid, im a hot mama.
Vad är du allergisk mot? Nickel.
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej.
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Jag vet inte.
Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om? Alla ;)

Första barnets första skolavslutning!

Skrivet 2010-06-11 klockan 23:03:40
Igår var ju Liams skolavslutning! Han var såå trött & ville inte vakna ;) Som vanligt. Jag hoppade & busade, klappade händer & försökte få liv i han att vakna glatt & "Skolavslutning!" men näh. Inget, Han ville sova, det var så skönt. jag satte på TVn så de fick titta en stund innan det var dags att göra sig ordning. Jag fixade med kaffe & allt fika vi skulle ha med. Det fick plats under vagnen ;)

Pappan ringde & var utanför så Liam sprang ner & åkte i förväg. De små knasbollarna var som de är på morgonen & vi blev försenade så vi mötte upp skolbarnen när de var på väg till kyrkan. Väl inne i kyrkan babblades det, Marlon & Leon blev rastlösa efter ett tag & fick sitta hos pappan. Förskoleklassen sjöng först & Liam var så fin! Hade glömt tagit av hans tjocktröja men ähh, det var lite, pyttekallt. Han hade sjungit sångerna hemma för & med mig så duktig han är!

När allt var slut gick alla tillbaka till skolan & fikade ute med eget medtaget fika. Liam fick en skolavslutningspresent av pappan, en hundring! Senare fick han en av mig också. (Hade glömt tagit ut pengar..) Han var så glad. Solen sken & han hade sina syskon & föräldrar med sig.
Pratade lite med Liams fröken & jag saatt jag var glad att ha haft henne som Liams förskollärare. En helt underbar kvinna. Hoppas hon tog åt sig, för jag menade det. Hon berättade att hon glömmer aldrig när hon hade pratat med barnen & frågat dem vad de önskar att lära sig. Liam hade svarat "Jag behöver inte lära mig något, jag kan redan allt!" haha :) Ja, du är smart lilla barn, men man lär sig hela livet - tro mig.
Pappan var tvungen att åka & vi packade oss klara att gå. Jag är han tacksam att han kom, för det gjorde så mycket för Liam. Liam & Marlon lekte med A & D när vi kom hem, vad annars? De reser till sitt hemland snart så de har passat på att leka idag också.
Våra dagar

Skrivet 2010-06-11 klockan 22:24:09
Jag tar upp sjusovarbarnen varje morgon, klär dem, ger dem frukost & borstar deras tänder. Det tjatas & påminns om vad som ska göras, en ska titta på TV, en ska pilla med leksaker & en annan går iväg & gömmer sig. Tre barn & två armar. Tre olika viljor & en större som ska tämja dem. Jag klunkar kaffe, stressminkar mig, får ont i magen - "Hinner vi i tid?"
De dagar vi går till familjecentralen hänger de små på mig som plåster men efter ett tag leker de & går iväg själva. Jag får tid att dricka kaffe, prata & umgås med de andra mammorna & personalen. Bara vara.
Lediga dagar slöar vi bara. Ingen stress & hålla ordning på dem. Gör vad ni vill, mamma städar sen ändå. Titta på TV & pilla hur mycket ni vill med lego. Lek med era kompisar.

Det ska ut & lekas. Jag har tur som har tre barn som kan leka med varandra & att de inte springer iväg eller bråkas för att retas. Att ta ut dem alla tre är som semester jämfört att ha dem inne. Maten ska fixas. Ingen vill gå in & det tar evigheter med en liten som ska försöka klättra upp på alla moppar som står ute. Liten är trött & de stora bråkar. Snälla var tysta, jag orkar inte. Mina öron ramlar av. Barn drar i kläderna & får fettstänk på sig. Snälla Liam, ta med de små ut så jag får göra klart. Liten får sitta på bänken, blir rastlös & bråkar med mamma.
Vid maten kan ingen sitta still & ingen vill äta. Det petas i maten & ramlas ner på golvet. Ett barn ska kolla något, en annan ska kissa & den tredje går iväg. Sitt stilla, annars tar jag bort maten. Neeej! haha..vafan, sitt & ät. Jag vet att mammas mat är äcklig men vafan ;)

De stora vill ut, javisst. Klart ni får. Barnen går över till grannen där de är innomhus & jag vet med all säkerhet att Marlon inte "tas hand om", utan han är med i leken. Han leker tillsammans med de andra som tycker väldigt, väldigt mycket om honom. Liten ska sova & jag passar på att städa, diska, tvätta, vika & dammsuga. Dricker en massa kaffe & tar lite datatid.

Eftermiddagarna rullar på med utomhuslek, handlande eller innelek med Leon. De stora är bara intresserade av lego & sina kompisar så Leon får mamma ifred. Vi tittar i böcker, bäddar med gosedjuren eller kollar efter motorcyklar från balkongen. Han är väldigt lätt att ha att göra med när vi är ensamma, han älskar att prata om saker, försöka förstå & samtala.

Åker vi till någon vän eller ut till Elin blir det bussresa. Marlon är lite knas med tider, han förstår inte riktigt att bussen inte väntar eftersom den inte vet att vi ska komma. Och att det är därför vi måste vara där först. Väl på bussen är Liam duktig & sitter still medans Marlon inte kan bestämma sig var han ska sitta & Leon vägrar sitta i vagnen. Han får stå i sätet bredvid mig & titta ut. När vi ska av ställer jag vagnen mellan dörrarna så jag vet att alla barnen är ute innan jag går av helt.

Middagarna ser likadana ut som lunchen. Spring, pet i maten osv. Pappan ringer & barnen lyser av glädje, ser fram emot nästa gång de ska träffas, umgås & leka. Att få se dem så & hur deras ögon glittrar påminner mig om att de har världens bästa pappa.

Klockan börjar bli kväll. Dags för bad, tänder, sovkläder & få barnen lugna. De små ska ha blöja, välling & film. En stund hinner jag greja i köket, sen ropar ett barn "MERA VÄLLING!". En flaska till görs iordning & efter en stund ropar nästa barn "MERA VÄLLING!". Liam ska ha kvällsmacka, det ena & det andra, prata om dagen & sen läggas. Borsta tänder & greja. Efter en evighet sover den stora också.  Jag har ofta dåligt samvete att jag inte..orkar hålla på timme efter timme med Liam..kväll efter kväll..Jag vet att han gör så för att få mer tid med mamma. Jag gjorde också så & vet hur det känns när man bara "Gå & lägg dig förihelevete, jag orkar inte!" eller bara bli totalingnorerad. Jag brukar be honom snällt att lägga sig så kommer jag om en stund, jag behöver få vara ifred ett tag. Då går det, han lägger sig & väntar. Ropar. Väntar. Sen kommer jag. Och han somnar inte. Jag håller på att somna men har massor att göra.

När han väl somnat (runt den här tiden 22-23.00, galet jag vet!) är det egentid. Jag plockar & torkar, diskmaskinar upp dagens disk, hänger sista tvätten, viker undan kläder, tar en dusch om klockan inte är för mycket & sen slösurfar jag.

Ungefär så här ser våra dagar ut. Jag fattar inte varför inte barnen kan göra som jag vill? haha jag försöker & försöker varje dag att "forma" dem efter rutinerna, men det blir ändå samma; De glömmer vad vi gör, var vi är på väg & att de ska sitta stilla vid matbordet. Och varför äter de inte? Knasbollar.


Vad skulle jag göra utan er? ♥
Mamma tröttmössa.

Skrivet 2010-06-10 klockan 23:17:45
Imorgon kommer blogg & ev bilder från skolavslutningen. Så här trött har jag inte varit sen vi fick Leon. Hemmet har idag exploderat & det ser ut som ..jag vet inte vad. Mest grejer som ligger på fel plats. Orkar inte.God natt.
?

Skrivet 2010-06-10 klockan 00:28:31
Är det kul, intressant eller skrämmande hur jag fläker ut mig & hela min själ såhär på internet för vem som helst? Är det intressant att följa mina känslodagar såhär?

Jag vet inte..Jag är sån här ;) Jag bara är sån. Jag är glad att jag gör det här, för min systers skull. Jag har öppnat hennes ögon för hon förstår nu också varför hon är som hon är. Allt tack var det Tobbe & min pappa.


Jag vet inte vem jag ska prata med, förutom min pappa. Jag gör det här för mina barns skull.
Vad är du rädd för?

Skrivet 2010-06-09 klockan 23:34:29
Det som skrämmer mig mest utav allt är att bli övergiven. Sviken. Sårad. Jag tror inte på det folk säger för jag är rädd att det inte ska vara sant, jag är rädd att folk ljuger för mig. För jag vet hur ont det gör att alltid bli övergiven, alltid bli sviken om & om igen & hur sårad jag egentligen blir. Jag vet det nu. Min pappa ser mönstret & jag visste inte det.
Jag har alltid trott att om jag aldrig hoppas eller tror på det folk säger så skyddar jag mig från att bli sviken & sårad. För egentligen blir jag så glad men jag vågar inte visa det, utan jag bara rycker på axlarna "Jaha, okej." Innerst inne är jag glad & samtidigt förkrossad. Tänk om jag blir sviken? - Sen blir inget av & jag står där, glad att jag ryckte oberört på axlarna för då ser ingen hur sårad & hur ont jag har egentligen. Blir arg & ilsken.

Jag försöker bara skydda mig från det onda. Det gör så ont & jag vänder känslan av övergivenhet & att jag blivit sviken till ilska & hat. Men var tar allt vägen? Jag vet inte. Någonstans måste det ju ut. Är det därför jag är "ironisk" på ett väldigt elakt & brutalt sätt emot mina närmsta som jag egentligen är så himla rädd om? Jag vet att de aldrig lämnar mig, inte för något. De finns alltid men ändå känner jag att när som helst blir jag övergiven.

Jag badar hellre i ett bottenlöst hav fullt utav maskar än att bli övergiven, sviken & sårad.


Mina barn är mina juveler. Mitt allt, mitt liv & mitt hjärta. De tre små lintottarna vill jag lära om livet. Jag vet ju knappt något själv, men emot de små är jag snäll. Ett barn ska vara lyckligt & inte ha några bekymmer, livet leker & man ska inte fundera på framtiden..Ett barn ska leva i nuet.
Ibland försvinner tålamodet, vid stress tex, men jag ber alltid om ursäkt & ger en förklaring. De ska aldrig känna att allt är deras fel, såsom jag alltid fick känna. Vilket stort ansvar jag hade, att alltid se till att göra henne nöjd & vara henne hjälpsam, ta emot all skit, allt var bara mitt fel. Allt. Aldrig någonsin en kram eller ett förlåt, aldrig någon slags kärleksförklaring. Gör mig nöjd, eller håll dig undan. Du är inget värt & kan inget.


-06

De är inte ivägen, det är mamma som är trött. De är inte jobbiga, mamma är ensam & har bara två armar. De är inte dumma eller elaka, de vill bara att mamma ska se dem. De är inte stökiga, de bara försvinner in i leken. De är inte irreterande, det är mamma som sovit för lite. De är ju bara tre så, fina helt underbara barn. Och de alla tre har jag fått utav Tobbe.

När vi träffades trodde jag aldrig att jag skulle dela en sån stor del av mitt liv med honom. Att han skulle bli far till mina barn & att han var ende jag skulle förlovat mig med. Jag trodde aldrig jag skulle få uppleva det många känner; En enda, för resten av livet. Det fanns inte på min världskarta. Jag hatade honom en sväng för att han fått mig att uppleva det, men jag är glad för det.

Jag är glad att Tobbe har sagt ifrån. -Nu räcker det. Jag är tacksam för hans lugn, hans ansvar han tar för barnen, hänsynen till mig & att vi kan prata. Träffar han någon ny nu, då överger han mig. Var rädd om mig, för jag vill inte hata dig. För våra barns bästa.

Vad du än gör, säg inget du inte menar. Var inte snäll för att du får dåligt samvete. Tyck inte synd om mig för att du "måste". Försök hålla det du lovar. Gå mig inte bakom ryggen. Min största rädsla i livet är att bli övergiven. Sviken. Sårad. Barnen kan inte göra något emot mig, de är bara barn..Vad är du rädd för?
Sista skoldagen.

Skrivet 2010-06-09 klockan 08:43:10
Liams sista skoldag & pappa hämtade honom. Imorgon är det ju bara skolavslutning, i kyrkan! :) Skönt för han att få skjuts & slippa cykla & vänta på mamman som inte hinner ikapp ;) Så nu ska jag dra på de två små barnen sina kläder & sen åker vi bussen till familjecentralen. Onödigt att gå när Liam ändå fått skjuts. Kan vara skönt att vila benen inför promenaden till att hämta Liam senare.I eftermiddag ska jag på möte, Lisa ska ta barnen & sen förhoppningsvis kan min pappa köra mig dit. Så går det fortare än att ta bussen & vara ifrån barnen hur länge som helst. Sen ska vi möblera hoppas jag. Om vi inte försvinner in i massa prat & kaffedrickande, som vanligt. Tobbe skulle ha hjälpt mig flytta TV apparaterna igår men vi glömde bort det. Eller, jag hade ingen tanke på det alls.Allt har varit så grått & grumligt men nu kan jag äntligen se, känna & förstå för första gången på veckor
..Jag har tre små människor i mitt liv som gör mina dagar värda att leva ♥ jag finns ju för en sak, att vara deras mamma.
Jag kan äntligen andas.

Skrivet 2010-06-08 klockan 21:13:02
Jag är verkligen en upp-&-ner-människa haha Tobbe säger det ;) Vi har pratat, jag har gråtit (hela dagen..Hur mycket kan man gråta innan tårarna tar slut?) & vi har pratat ännu mer. Nu kan jag iaf andas igen. Det finns en enda sak jag är rädd för men jag har fått Tobbes ord på att jag inte behöver vara rädd. Tack för att du är du, Tobbe. Jag är glad att mina barn har en sån bra pappa.

Nu kan jag må bra. Nu känns det nästan som i söndags igen. Att allt är bra. Nu ska jag börja sova (får tejpa igen ögonen) & äta igen (ska tvinga magen att känna hunger) så jag orkar leka & busa med barnen, som jag knappt orkat. Nu tar jag en halv dag i taget istället för hela framtiden på en gång. Tack pappa.

Liam & Marlon har haft A & D här hela kvällen & sen var de över till dem en stund. Jag har inte orkat haft deras kompisar här men idag fick de det. Tobbe kom hit & lagade mat & vi alla åt tillsammans. Barnen har aldrig tyckt om min mat, men Tobbes älskar de! Kanske för att hans mat är gjord av kärlek & min gjord av hat? Han tycker om att laga mat & jag hatart. Jag ska tvinga mig att tycka det är kul, nu kommer jag ha ork att faktiskt laga mat.


Sovmorgon? ;)

Imorgon är sista skoldagen för Liam & på torsdag är det skolavslutning. Undra vad vi ska hitta på för något på fredag? Sovmorgon? ;) Latar nog oss halva dagen & spenderar andra halvan ute. Så händer det ju lite saker nu i juni; Vi ska till BUP med Marlon, föräldrakvällsavslutning på familjecentralen, knytkalas, åka till Kålmården, KUB-test..Träffa vänner, de galna mammorna med deras kaffe & annat kul. Vi får passa på medans jag fortfarande inte börjat jobba. Sista veckan i juni till första veckan i augusti jobbar jag.

Jo, jag ser ändå fram emot den här sommaren tillsammans med mina underbara barn. Det här ska bli en bra sommar!
8 juni

Skrivet 2010-06-08 klockan 10:10:11
Min BM ringde förut, jag hade tydligen en tid idag som jag helt glömt bort..Typiskt. Jag fick en ny tid & hon frågade lite hur jag mår & sådär. Hon verkar så himla bra.

Nu ligger jag på botten igen & får börja om från ruta ett. Jag orkar inte gå igenom allt igen. Jag bara gråter. Usch. Jag har förståelse för dem som tar livet av sig, man tänker bara på sig själv & är egoistisk. När jag tänker på det måste jag se mina barn för att orka fortsätta. Helst av allt vill jag bara försvinna, jag vet ju att barnen klarar sig. Jag vet att de skulle ha fina minnen av sin mamma. Helst av allt vill jag försvinna nu så de aldrig får veta hur jag var, för alla pratar ju gott om de som gått bort.
Jag vet att jag är hemsk..Men jag är egoistisk & tänker bara på mig själv. Livet har aldrig varit en sån här berg & dalbana med allt runtomkring förut. Det här är nog värre än tonåren jag gick igenom. Eller vilka tonår? Jag hann bara vara tonåring..Ett år. Ett år fick jag vara tonåring ifred. Mitt sextonåriga tonår.

Är jag deprimerad? Sörjer jag? Jag vet inte. Varför skriver jag om det såhär? Jag vet inte. Det är så jobbigt att prata med folk för de säger bara att jag är stark & att jag klarar allt, jag är fantastisk & sånt. Jag är inte stark, jag är så skör & trasig. Jag klarar inte allt, jag klarar ju inget. Att ta hand om barnen när jag mår skit & bara vill försvinna hjälper mig lite. Liam säger att han älskar mamma & kramar mig hela tiden. Jag är inte fantastisk, jag är ju hemsk. Jag kan inte ta åt mig för jag känner själv att det inte är sant.

Jag sover knappt längre. Det känns som jag varit vaken flera dagar i sträck.

Jag hade sett fram emot den här sommaren så mycket..Att få massor med tid med familjen & ha roligt, åka iväg, kanske få tid över till Tobbe & så. Men nu får jag spendera den gråtandes, trasig & ensam. Det här är det värsta jag någonsin varit med om. Jag kan inte ens gå till skolan med Liam utan att grina så jag får springa hem när jag lämnat han & skynda mig upp & så bölar jag bara.

Igår skulle vi ha varit förlovade i 5 år..Den 7 juni -05.

Jag stänger nog av ett tag. Jag orkar inte.
Jäkla skit..

Skrivet 2010-06-07 klockan 20:38:13
Ikväll kanske jag äntligen hinner se CSI, för första gången på veckor..Leon & Marlon har haft svårt att sova & sen ska Liam ligga & titta på film. Jag måste bära ut stora TVn (är i sovrummet) till vardagsrummet & in med lilla TVn (är i Liams rum) till sovrummet. Sen ska jag möblera om hemma. Jag får panik. Jag måste städa bort Tobbe & göra det här till mitt & barnens hem.
Så jag ska byta mitt stora sovrum till Marlon & Leons rum. Lisa är snäll & hjälper mig. Två tjockisar som flyttar om, möblerar & städar, vilken syn. Sen varje gång vi tar i så fiser vi också. Usch, tur att vi ska städa också. Eller jag. Och dammsuga upp fisen.

Igår var en sån bra dag, jag hade berättat för Tobbe att jag släpper honom & det kändes så himla skönt att kunna umgås med honom på Marlons födelsedagsfirande utan att behöva vara ledsen, rädd & nervös. Det var så avslappnat, lugnt, vi skrattade & barnen hade roligt.
Idag hände en sak, eller i natt förresten. Jag höll på att dö av chock, illamående & äckelkänslor. Ibland önskar jag att jag kunde bygga upp mina murar igen, de är helt borta & jag står oskyddad & naken. Nu får jag börja om igen. Jag är så skör, det visste jag inte..Minsta lilla så får jag psykbryt, blir flyförbannad & aggressiv. Mest då emot Tobbe. Usch, jag vill inte vara såhär. Rädda mig & alla andra från mig själv. Jag orkar inte leva med mig själv längre.

Ingen vill mig något ont, jag måste lita på orden jag hör..Ingen vill mig något ont, jag måste lita på orden jag hör..Jag orkar inte. Mitt ljus idag har varit lilla Liam, han har kramat & gosat med mig hela dagen. Älskade finaste pojke. Marlon, han är bara knasig & söt. Leon vill bara slå mig.Marlons födelsedagskalas!

Skrivet 2010-06-06 klockan 22:58:01


Marlon öppnar paket. Han fick bla ordpussel, discokula,
såpbubblor, pengar, godis + lite annat han fick i fredags.


Marlon blåser ut ljusen & önskar sig något.


Star Wars tårtan som Elin gjort.


Vi sjunger för en mycket blyg Marlon.


Liten människa, gigantisk pool. Barnens faster.


Obligatoriska studsmattan :)


haha Ballongmamman! (ja, det är eftermiddag/kvällssvullnad)

Jag hoppas du fick ett fint födelsedagskalas, mitt fyraåriga hjärta!


Ameh!

Skrivet 2010-06-06 klockan 20:46:11
Jag är så skadad & ingen förstår vad jag menar. Ingen kommer aldrig någonsin bli något med ordet "mamma" eller "pappa" åt mina barn. Jag är deras mamma. Tobbe är deras pappa. Jag bar, födde & ammade dem. Jag gick sönder, fick mjölkstockning & hängtuttar tack vare dem. Det är mina barn.

Jag är tacksam för att ni ifrågasätter det jag skriver. Jag får mig en tankeställare, varför tänker & känner jag som jag gör?

Jag är skadad för jag tror illa om folk, varför? Jag tror att andra vill mina barn, som jag är mamma åt, illa. Jag säger ju att jag är störd. Men det finns ju ingen psykolog att prata med! Jag behöver hjälp! Vad ska jag göra av mitt onda tänkade, att folk bara vill mig illa? Det finns fina människor & jag måste fatta det, men ingen får någonsin tro att den är "mamma" åt mina barn. Jag accepterar det inte. Aldrig. Då blir det förbud att få träffa mina barn. Jag är deras mamma, jag lever för dem, de är mitt liv & mitt allt.

Och ja, ni tänker rätt. Jag är livrädd att förlora dem, att de ska tycka bättre om någon annan än mig.

Men det var ingen som läste vad jag skrev. Jag vill att det ska vara seriöst, ta lång tid innan någon ny får träffa barnen & att barnen ska ha det bra..Familjen har nyss splittrats, tack var det mig. Allt det här är mitt fel & jag vill att barnen fortfarande ska älska mig & vilja ha mig som sin mamma. Ingen annan. Jag vill bara att de ska ha det bra, aldrig känna sig bortskuffade, oviktiga & alltid vara älskade.

Jag är inte perfekt, men jag gör mitt bästa!

Jag har tagit ett stort steg, jag valde att släppa Tobbe. Jag valde att sluta hoppas på en andra chans. Jag valde att sluta önska & vänta. Och det känns bra. Jag vill inte att han ska vara min sambo eller pojkvän längre, jag ger honom helt till mina barn så de får ha sin pappa ifred. Barnen ska ha det bra. Tobbe älskar inte mig längre & har inte gjort på väldigt länge, jag har mycket med mig själv att jobba på. Jag kan inte försöka få han att vilja ha mig eller älska mig & samtidigt vara störd i huvudet. Nu när jag släppt honom känns det bättre, jag kan fokusera på mina känslor & tankar. Barnen. Mitt beteende. Varför jag reagerar & känner så starkt för vissa grejer som jag gör.

Ingen vill mig eller barnen ont, ingen vill mig & barnen ont, ingen vill mig & barnen ont..Jag är så himla knasig & skrattretande, eller hur? En tragisk & trasig människa.
Knasiga & massa tankar

Skrivet 2010-06-05 klockan 22:51:42
Liam hade haft såå roligt på kalaset idag! Tobbe berättade att han var helt dyngsvett när han skulle hämta honom. Tobbe hade tagit ut alla barnen till farmor & farfar idag & när de skulle hem hade Liam varit arg & ville inte hem. Så han fick sova kvar. Nåja, vi ska ändå ut dit imorgon & fira Marlon så det gör nog inget. Eller, jag saknar ju han..Har inte träffat han på över ett dygn nu..Usch, jag hatar den här känslan. Att sakna barnen, något fattas.

Marlon & Leon hann jag bara byta blöja, borsta tänder & ge välling för de skulle sova. Jag & min nöthjärna hade glömt lämna nycklarna så barnen & deras pappa kunde åka hem medans jag fortfarande var på jobbet. Men de hade fått vänta utanför på gården & lekt en liten stund.

Jag berättade för en arbetskompis lite snabbt idag, om det som hänt. Hon gav mig en kram & sa "Du vet att du har ett jävla hästjobb framför dig? Kommer du verkligen klara det?" Ja, det hade jag tänkt..Men nu vet jag inte? Det är aldrig någon som frågat mig förut. Kommer jag orka & hinna ta hand om fyra barn ensam? Jag måste ju orka, jag har ju valt det. Alltså, även fast deras pappa inte hade stuckit från mig så kan vad som helst ha kunnat hända. Tex olycka, dödsfall osvosv man vet aldrig i dagens läge. Sånt måste man räkna med. Man ska skaffa så många barn man vet att man skulle kunna klara av att ta hand om ensam, ifall något händer.

Det är inte jobbigt att vara mamma, det är helt underbart. Det finns inget bättre. Mår jag bra av att vara mamma så kommer jag nog orka & hinna.
Någon ensamstående, ensamlevande fyrabarnsmamma som har några tips att dela med sig utav?

Jag känner mig lite lycklig faktiskt. Har mina barn en sån bra pappa som Tobbe visar att han är så mår jag bra, för mina barn mår bra. Jag kan leva utan han & släppa honom nu, helt. Jag vill inte vara egoistisk emot mina barn. Deras välmående går alltid före mitt. De får ha sin pappa ifred & jag kan vara lycklig över att mina barn fick den pappan jag aldrig hade som liten. Som ringer dem, träffar dem & faktiskt leker & bryr sig om dem när han kan. För nu kan han bara träffa dem ibland, så han tar tillvara på tiden med dem. Tobbe betyder mycket för barnen.

Jag har sagt det förr, jag är ingen stor eller viktig människa men mina barn är hela mitt liv.

Men. Träffar Tobbe en ny tjej så noo way att hon får träffa barnen. Vem vet, hon kanske kommer försöka leka mamma åt dem, kalla sig själv för låtsasmamma & lägga sig i barnens välmående. Ett barn ska själv få välja att kalla en förälders nya partner för låtsasmamma eller -pappa. Eller så kan det bli tvärtom; att hon är elak emot dem när ingen ser & när barnen berättar så tror ingen på dem. Träffar jag eller Tobbe någon ny ska de inte ha med barnen att göra. Tobbe bor ensam & kommer inte ha barnen sova hos sig så ofta så varför "visa upp" eller umgås med den nya då, när han ska ha barnen? Samma gäller mig såklart. Barnen är mina & mitt ansvar.
Sånt där gör mig så himla förbannad. Folk fattar ju inte att, okej - barnen är en del utav partnerns liv, men då ska det vara seriöst & ha gått väldigt lång tid innan den nya introduceras i barnens liv. Eller hur tänker andra? Hur gör man? Jag vill ju bara vara rädd om dem, ta hand om dem & göra det bästa. Pappa har nyss flyttat & lämnat familjen. Barnen är i kaos.
Lördag ~

Skrivet 2010-06-05 klockan 14:26:22
Mina fina sommarbarn! ♥

Sitter & njuter av lugnet & tystanden en stund innan jag drar vidare till jobbet. De små barnen hämtades nyss upp av sin pappa & storebror. De åker ut till Elin & tittar på nya poolen som kom igår. Blir väl bad för dem, vad annars? ;) Med Elin vet alla att så fort solen lyser så är det bada som gäller.

Jag väntar på att Lisa ska skita färdigt så jag kan ringa henne.

Måste släpa in mig i duschen..Huden kliar av solen. Riva & tvaga kroppsskinnet så det blir rent & lent. Funderar på att leta fram min epilator nu så jag kan få av vinterpälsen utan att det blir så snuskigt naket som när jag använder rakhyvel. Solen kommer ju inte åt att nå benen för allt hår. Inte armarna heller för den delen. Min första singelsommar på 9 år & jag vill inte gå runt som en vinterpälsad yetihona ;)
v 9

Skrivet 2010-06-05 klockan 11:38:04

5 juni ~ 9+4 enligt SM 8+4

Fostret: Nu är embryoperioden över. Moderkakan gör sig redo att ta över näringstillförseln. Det tar dock ett par veckor för moderkakan att mogna innan den kan överta gulkroppens funktion. Fingrar och tår är helt åtskilda och smaklökarna börjar bildas. Nu kan man skymta början till alla 20 mjölktänderna. Äggstockarna eller testiklarna är utvecklade. Rörelserna är kraftigare och fostret börjar kunna ändra läge i livmodern. Den lilla svansen har försvunnit och huvudet får alltmer mänskliga drag. Fostret har ett ansikte med spädbarns-profil. Hög rundad panna, liten uppnäsa och en mer markerad haka. (familjeliv.se)

 

 

 

 

 

 

 


Marlons dag ~ Det blir inte alltid som planerat

Skrivet 2010-06-04 klockan 23:27:54
Tusen tack för alla grattis på Marlons födelsedag. Har försökt förklara men han fattar inte vem någon utav er är ;)

Imorse kom mitt kaffebesök & väckte mig. Tur det, för jag somnade så himla sent. Som vanligt. Kaffe hit & kaffe dit, kan man tröttna? Jag vet inte, för det är lika gott varje morgon ändå. Strunt samma.

Barnen var jättetrötta imorse. Tobbe ringde & ville gratta Marlon men han sov bara. När vi käkade frukost ringde farmor men Marlon blev arg. Han fyllde år idag men fattade inte varför han skulle prata i telefon ;) På väg till familjecentralen ringde gammelfarmor & ville också gratta Marlon. Då pratade han iaf lite med henne. Han har varit på bra humör idag, på familjecentralen grattade de också honom & Daniela hade till & med köpt presenter åt han! En Blixten bil & en Ben Ten klocka. Han var så nöjd! Tack Daniela.

När vi var på familjecentralen, fc då, så ringde min chef & undrade om jag kunde jobba. Ikväll! På det andra stället för hjärnskadade - jag har aldrig varit där! "Jag vill ha en timvikarie jag känner till som gör ett bra jobb" sa chefen. Oj..Men till slut fixade det sig med barnvakt, Daniela såklart. Min & barnens ängel. Inte många är lika snäll, glad & fin som hon. Hon är en av Marlons favoriter. Träffade hennes mamma idag & kan förstå var hon fått allt det fina ifrån.

Sen tog jag med barnen upp på stan, vi träffade på Gackning & Cornelia. Cornelia sprang efter Marlon hela tiden & han bara blev som han blir & sa "Mamma..!" :) Han vill inte. Vi gick in i leksaksaffären & han fick välja två saker, en från mig & en från gammelfarmor. Han valde ett lasersvärd & ett bowlingspel som vi ska spela ute med. Så köpte vi även en present åt Liams klasskompis som har kalas på Lek & buslandet imorgon.

Daniela kom & hämtade upp oss alla & körde mig till jobbet. Vi visste inte riktigt var vi skulle men chefen hade förklarat jättebra, så vi hittade. Kändes lite surt att behöva lämna bort barnen, jag vet att Daniela är underbar. Men just att Marlon fyllde år & så..Vi hade tänkt åka till farmor & farfar & vara bortbjudna på studenttjosan hos deras grannar. Men jag är ändå glad att jag åkte till nya stället, satan vad olikt det var & vad okunnig jag kände mig! Inget är som det är på "mitt" jobb.

Jag avslutade mitt jobb, nöjd & glad. Tobbe & barnen hämtade mig. Ingen ville berätta vad de gjort ikväll med pappan men imorn får jag väl höra. Ikväll sover Liam hos sin pappa. Marlon har gråtit, tjatat & varit såå arg..Han vill också sova hos pappa. Men pappa sover hemma hos oss imorgon, jag har lovat att pappa ska ligga bredvid Marlon i sängen. För, imorgon slutar jag jobba 20.30 sen börjar jag jobba på söndag morgon 7.30. Tobbe hade tänkt åka hem & sova då. Onödigt, så jag tvingade han sova här, han behöver inte vara rädd, jag ska inte röra han, prata eller få för mig något. Han är här för barnens skull, inte för min. Jag fattar, ja det är slut, han älskar inte mig längre. Vafan, jag lever vidare ;) I dont need a man för att kunna leva.
Annars hade jag bett min pappa sova här så jag inte behöver vara orolig att Tobbe ska komma försent, försova sig & liknande.

Nu har jag för första gången på länge gjort en dagsuppdatering! Marlon var nöjd med sin dag & på söndag kommer vi ha kalas för honom. En sak med dagen är bajs! Mina batterier i kameran är slut..Har inte hittat laddaren på flera dagar men nu ikväll satte jag i dem så under helgen kommer massa nya bilder.


4 juni -09 ~ Fyller 3 år.


Nyaste bilden på Marlon jag har på datan, 24 maj -10.

060604 - Grattis Marlon!

Skrivet 2010-06-04 klockan 00:03:45Marlon ca 14 timmar gammal ♥

Grattis på 4 års dagen, mitt stora lilla barn! Hoppas mamma kan göra din dag & att du blir glad. Jag är så glad att få vara din mamma, du är så fin & go!

Redan fyra år..Nyss var du ett & sen två..Sen tre & nu FYRA!
Åhh..♥

Skrivet 2010-06-03 klockan 22:41:21Vid den här tidpunkten för fyra år sen blev jag inskriven på förlossningen.
(snygg haha..Fet, svullen, röd i ansiktet & helt superglad..)

Den 4 juni -06 kl 02.34 föddes den sötaste lilla Marlon som finns! Han var den minsta av barnen men tog sönder sin mamma mest. Det var det värt. Jag hade hört alla säga att ingen förlossning var den andra lik, men Marlons förlossning var så lik Liams så det var helt sjukt..Okej, det gick fortare; jag var inne i ca 17 timmar med Liam & 5 timmar med Marlon.

Värkarna, svårt att andas & koncentrera mig - allt var samma känsla. Liam blev utdragen med sugklocka pga hotande fosterasfyxi (livshotande syrebrist) & med Marlon satte de klockan med den lossnade & sen var han ute.

Kommer aldrig glömma..(under krystvärkarna)
Jag; Det kommer bajs!
BM; Nejdå :) (torkar där bak)
Jag tittar på Tobbe; Jag har bajsat på mig..
Tobbe; (orolig & nervös med blodfobi) Det gör inget!

haha..

Det var helt magiskt när han kom upp till mitt bröst..Och jag hade blivit tvåbarnsmamma! Äntligen var väntan över. Lilla perfekta barn. Äntligen hade han kommit till oss. Sen fick jag vara ifrån honom i några timmar pga..han hade blivit så tagen under förlossningen så de hade lagt han i kuvös. Tobbe kom med ett kort på honom & visade hur fin han var. Men på morgonen runt 08 kom de in med han till mig & sa att allt var okej, det var ingen fara.

Tobbe tittade på honom under dagen & sa; Han ser ut som en Marlon. Och det gjorde han. Han var ingen Leon, han var en Marlon. Jag hade äntligen fått min Marlon.

Han var så fin, han var så lik Liam. Ju längre tiden gick desto mer fick han sitt egna utseende. Min älskade, fina Marlon. Min lilla knasboll ♥ Jag säger det inte ofta nog, men jag är så himla glad över att jag fick Marlon, just för att han är som han är. Helt egen.
Dagens fundering..

Skrivet 2010-06-03 klockan 19:41:18Ska jag stå & trampa på samma ställe, vänta & hoppas fast jag får höra orden hela tiden "Hoppas inte på något" & "Få inte för dig något" - eller ska jag leva livet vidare & se vad världen har att erbjuda? Dagens fundering..
Imorgon är det redan 4 år sen!

Skrivet 2010-06-03 klockan 10:16:23
Imorgon är det redan 4 år sen Marlon föddes! 4 år..Han har blivit så himla stor bara på det senaste året. Igår när vi var på familjecentralen kom jag på att Marlon var lika stor som Leon är nu, när vi började gå dit. Så liten han var, men ändå så stor. Jag har alltid tyckt att Marlon varit större än han är. Han föddes som det minsta av mina tre barn men ju större de blev & när jag jämför så är Marlon störst & längst.
Liam fyllde 7 år i februari & Marlon fyller 4 år imorgon & de har samma storlek på kläder & skor! Bara det att Liam är lite längre. En liten bit bara. Ska väga dem idag hos farmor & farfar för att se vem som är tyngst.

Ibland har folk frågat om de är tvillingar eller om det bara skiljer något år mellan dem. De är så himla olika, både i sättet, utseendet & kroppsligt.

För tre år sen började jag märka på Marlon, nu när jag tänkt efter & försökt minnas, att något var annorlunda.


Gravid med Marlon v 38+5. Han föddes v 39+4.

Satan vad stor & pluffsig jag var. Då gick jag upp som mest, när jag var gravid med Marlon. Ett ynka kilo mer än med Liam & Leon haha :)

Mamma älskar dig Marlon, vad vore livet utan dig & dina knasigheter? Tack för att du kom till mig ♥
Ja, jäklar det är sommar

Skrivet 2010-06-02 klockan 01:14:20
Kom på nu att, fasen vad folk som börjat läsa min blogg! Statistiken bara poff, skjuter i höjden. Varför? Är det kul att följa en tragisk människas nya liv som ensamstående? Eller är det mina känslor om allt som är kul? ;) Jag är bara nyfiken, precis som ni.

Idag var vi ute heela dagen! Så himla skönt, det är sommar! När vi varit ute några timmar ringer galna Kaffemamman & vill leka så det passade ju bra. Jag var precis på väg in att slå på lite kaffe. Slog på mycket kaffe & fyllde termosen. När jag kom ut på gården där alla väntade kryllande det av barn! Mina tre, Kaffemammans två, Jennies två & min mamma med min lillebror.
Hela högen drog till lekparken & på den lilla tid jag varit hemma hade det hunnit fyllas fullt med folk. Tobbe kom också för att umgås med barnen. Han hade köpt med glass åt dem.

Det var trevligt. Barnen var nöjda. Sen efter många om & men fick jag äntligen med mig barnen hem. Så kastades Marlon & Leon i badet, Liam fick kolla dem lite för jag lagade mat. Badvattnet blev helt svart! Sen käkade vi & efter det hann jag knappt andas! haha :) Barn skulle borstas tänder, ha sovkläder, läggas, välling skulle göras, på med film & sen körde jag runt som en toka i lägenheten. Diska, tvätta kläder, torka, sopa & dammsuga.
Så nu är det rent & fint hemma igen. Pjuh. Har bara en soppåse att kasta.

När vi var två visste jag att vi kan hjälpas åt. Nu vet jag att jag är ensam, jag gör allt själv. Det är ingen fara eller jobbigt, jag måste bli van bara. Som tex att Liam hjälper att kolla bröderna lite i vattnet. Han är så snäll & hjälpsam, han har blivit det de här senaste dagarna & så säger han "Du får ju göra allt själv nu, mamma" så hjälper han mig. Lilla barn, det är inte ditt ansvar men jag hoppas att du en dag förstår hur tacksam jag är för dig. Liten kille som är så himla stor egentligen, så klok, intelligent & omtänksam.


Liam, världens mest omtänksamma lilla pojke ♥

Lisa var här ikväll. Vi har ingen TV i vardagsrummet så vi la oss med Liam i sängen & tittade på alla bra program på femman. Liam var trött & jag hörde hur han andades tungt. Han vilade bara ögonen sa han & sen slocknade han. Jag kan iaf säga att ikväll har jag fått garva, skratta & fnissat som en liten flicka hela kvällen ;) Tack Lisa, jag behövde det. Inget tjat & ältande, utan bara ha roligt med en bra vän. Du förstår mig, du vet vem jag är & vad jag menar med mina knasiga kommentarer & du förstår min humor. Vi är de vi är & vi passar väldigt bra ihop. Så gör slut med din låtsaskille & bli ihop med mig så kan vi vara tjocka tillsammans ;)

Ja, just det. Det är ju en dag imorgon också. Jag ser fram emot den. Vi ska lämna Liam i skolan, till familjecentralen, hämta Liam & sen åka till Elin. Imorgon är det onsdag, jag har tagit alla mina magbilder på onsdagar men jag ska göra det på lördagar istället. Så slipper jag komma ihåg att göra det innan vi far iväg till allt.
Äntligen! Nu händer det saker

Skrivet 2010-06-01 klockan 10:57:33
Nu, nu - äntligen efter över en månads väntan ringde de! I mitten av juni ska vi få träffa specialister & sånt på något "koncentrationsmöte" har jag för mig hon sa? Ja, alltså vidareföljning av Marlon sen vi träffades på BUP. Jag hoppas de kan få fram något, vad som helst - antingen är det något eller inte. De skulle även höra av sig till Liam & Marlons gamla dagis & familjecentralen där vi går två dagar i veckan.
Jag tror inte det gamla dagisets personal har glömt Marlon. Värt ett försök iaf. Och fc är redan beredda på att någon kan höra av sig till dem.

Marlon har blivit så ..gått tillbaka ännu mer än vad han hade tagit sig fram. Han blommade upp så otroligt mycket & sen två veckor tillbaka har han slutit sig & försvunnit..Utbrott, allt är fel, inget är bra. han är arg. Ett barn ska inte vara arg, ett barn ska vara glad & må bra. Men jag är ju en bra mamma, jag gör allt för han. Det kommer bli bättre, lilla Marlon. Det lovar jag.

Jaha, ska väl ta & fixa käk nu då & sen ska vi hämta Liam. Det är underbart väder ute! Synd bara att min mage förstört hela morgonen. Vågade inte vara ute med barnen på förmiddagen för tarmarna & hela magen har känts som det frätit sönder & ut kommer..Ja, vad? Jordens mest uschiga & brännande skit. Magen, vad har du för problem? Jag har inte ätit päron.

Men, jag säger ju det! Allt blir bara bättre, det kunde ju inte bli sämre. Jag hade rätt. Jag & barnen har en helt underbar sommar att se fram emot. Lilla bebis, bli stor nu för jag vill känna dina rörelser & visa bröderna hur du kommer rumla runt i magen. Idag mår jag bra, det känns så. Äntligen händer det något med Marlon. Och alla som sa "Nääe..Det är inge fel på han..Han är tre år & är i treårstrotsen.." Här får ni lite bajs kastat på er ;)
v 8

Skrivet 2010-06-01 klockan 10:27:24


26 maj ~ 8+1 enligt SM. 7+1

Embryot: Embryot är nu stort som jordgubbe, cirka tre centimeter och fötterna är cirka två millimeter stora. Halsen tar form och käkarna är färdigutvecklade. Munhåla och näsa förenas, öron och näsa kan nu ses och ansiktet börjar totalt sett få mänskliga drag. Känseln utvecklas och embryot kan redan nu få hicka ibland. (familjeliv.se)
RSS 2.0