Startsida | Varför Korv? | Bloglovin' | Twitter | Facebook | Bloggdesign

Jag försökte ju iaf..

Skrivet 2010-01-31 klockan 23:20:06
Vad är det med killar & TV-spel gentligen? Här sprang jag runt nyduschad, iklädd bara underkläder, svankade, viftade på rumpan, satte ena benet på bordet, ruffsa mig i håret & tryckte rumpan mot Tobbes ansikte.

Vad gör han? Spelar & säger; Jenny, du förstör min koncentration. Nu dog jag..

Borde han inte morra, slita tag i mig bara Gahhh, ge mig dig själv NUuuuu!! ? haha! Hur ska jag få hans uppmärksamhet? Jag lägger mig istället, det här leder ingenvart ;)

Bilder från -09

Varning; Långblogg!

Skrivet 2010-01-30 klockan 23:11:47
I förrigår var jag iväg med barnen på hindermässan! Vi skulle bara hem & byta strumpor på Liam efter skolan, han skor läcker eller så är han bara slarvig med att dra över overallen för skon? Han fick iaf plastpåsar i skorna haha! Vi var hemma i ca 2 timmar. Marlon var tvungen att poopa. Han sprang & sprang, sen trodde jag han var klar men det var han inte. Vänta & vänta, dricka lite kaffe & sitta soffan..
Sen kom vi iväg, ca 15.30 tror jag! Marlon fick gå själv upp på stan medans Leon själv satt i syskonvagnen. Liam blev helt plötsligt överbeskyddande, har aldrig sett han sån! Marlon, kom nu! Vänta! Spring inte över gatan, vänta där på oss! Världens stenkoll! Fast jag fick säga åt han några gånger att sluta morra & säga åt Marlon hela tiden..Det är ju jag som är hans mamma. Men Liam gjorde det nog omedvetet, just för att han vet hur Marlon är.

Det gick jättebra med barnen. Vi hämtade ut pengar, kollade runt lite & köpte korv i väntan på min mamma & Martin som skulle komma. Jag köpte två t-shirtar åt Leon med traktor på, en t-shirt åt Marlon med Ben Ten på, Liam ville inte ha något & till Tobbe köpte jag en Metallica t-shirt. Lite marknadschoklad & godis åt barnen & brända mandlar till mig. Vi gick runt inte allt för länge, sen åkte mamma & Martin hem.
På väg hem fick Marlon sitta i vagnen. Det blev plötsligt mycket, mycket tyngre att köra i all snö. Värst är ju vallarna som ligger vid övergångsställena! haha Måste se roligt ut när jag, en liten minimänniska, står & sparkar, drar, puttar & rycker i syskonvagnen med ungarna i!


Jag får ofta gå på cykelbanorna eller bilvägarna för att det är så smått upptrampat på gångbanorna, eller att det inte ens finns gångbanor! Ibland är vagnen för bred & halkar ner ändå.
Jag klagar inte, det blir bara lite tufft ibland. (gångbanan är alltså den mörka lilla slingan där till höger på bild, vi går på bilvägen)

Igår var jag & de små till familjecentralen. Marlon börjar komma in i det nu, att vi går dit efter vi lämnat Liam två dagar i veckan så han är inte alls lika blyg. Sen kommer vi ju alltid först så han hinner ju bekanta sig lite med var vi är innan de andra kommer. Leon har börjat bli blyg nu. Jag tror att det är för han ser att Marlon brukar gömma sig hos mig & så, för han är inte alls blyg egentligen.
Han är så söt när han dansar runt, står på händerna & hoppar med fötterna & nästan trillar över haha! Och hans "crab-dance" som Tobbe säger.

Vi käkade lite frukt innan vi gick. Jag hade med oss päron & bananer. Usch & fy, jag ska aldrig mer äta päron! Jag älskar det, men folk omkring mig älskar mig inte då! Jag fiser, fiser, pruttar & stinker! Duschade igår & höll på att spy, doften försvann inte när jag stod därinne i varmvattnet & fördraget draperi! Blää.

Idag? Frågade Tobbe vad vi ska göra i helgen. Han är så tråkigt trött jämt så jag tänker väl att det här blir ännu en hemmasittarhelg. Mamma ringde & frågade om vi ska till Ånnaboda & åka pulka imorgon, JA! Det vill vi! Så jag tog med alla barnen till affären för att handla matsäck & lite annat tills imorgon. Tobbe åkte iväg & hämtade bilbarnstolarna på hans jobb & köpte två termosar.
Det var bitande kallt men vi hade ju klätt oss. Marlon fick gå själv till affären & hela vägen hem för han lovade att vara snäll & inte springa på gatan. Han sprang & klättrade sig svettig hela vägen till affären. Liam jagades & jag sprang bakom med en skrattande Leon i vagnen! haha de hade så roligt, de blev så röda om kinderna & nöjda med vad vi köpte. Leon fick gå själv halva vägen hem & han var jätteduktig. Fick lite dåligt samvete att han bara får sitta i vagnen medans de andra två fick röra sig.

Enda nackdelen & största anledningen med att bo just här vi bor är att Leon & Marlon får sitta så himla mycket i vagnen är all dess trafik överallt! Det finns ju inte en enda väg att gå där jag kan känna att barnen är trygga från bilar & trafik. Det saknar jag så himla mycket med baronbackarna. Det var litet & mysigt område, stor dunge, barnen kunde röra sig mer fritt till & från familjecentralen, dagis, kiosken & så. Visst kunde bilar åka så, men knappt aldrig vad vi såg.

Imorgon blir det att gå upp tidigt & inte ligga & dra oss som vi brukar på helgmornar. Men jag är nog vaken en liten stund till. Ska kika runt lite, äta upp chipsen jag har här & kanske ta en chokladbit till..

Lugn & fin som hälsofil

Skrivet 2010-01-30 klockan 12:13:14
Jag vill ha bilder på bara mig, eftersom det är min blogg, det är jag som ordbajsar i den. Barnen är mina men det räcker med de bilder som kommer i inläggen. När jag fixat PS så kommer ni kanske få se deras ansikten igen, annars går det att bläddra tillbaka så hittar ni massor. Ni dör väl inte av att jag är så egoistisk & har bara mig & lite Leon däruppe? ;)
Designen är långt ifrån klar, den här är bara provosorisk (stava.se) så lugna er. Jag ville ha en knasig & rolig design, visst var jag superglad & nöjd över den Baso fixade men han vägrade göra den knallrosa. Jag ville ha korvar & grejer, den ska vara färgglad & knasig - precis som jag är. Och vem kunde göra min design bättre än Knixan som ändå känner mig irl & serverar allt jag ville ha utan att jag visste det själv?

Jag & Knixan ska försöka komma fram till något med headern eftersom ni tycker den är för stor. Det finns många andra storbloggare som har gigantiska headers, men det är det ingen som bryr sig om? Lugna er. Vi ska försöka göra er nöjda. Både hon & jag har barn att ta hand om, vi kan inte fixa allt på ett fingerknäpp.

Tills dess, vänj er :)

Korvdesign!

Skrivet 2010-01-30 klockan 00:00:47
Nu har jag fixat ny bloggdesign till mitt korvälskade kusinbarn. Eller lättare sagt dotterns syssling =))
Galet folk ligger i släkten!!!

Nu är grovjobbet klart!
Finliret tar vi imorgon!

Korvmamman är nöjd i alla fall!

Andra bilder till headern kommer när hon vet vad hon ska ha.. och lite annat korvit...

//Knixie


Nytt!

Skrivet 2010-01-29 klockan 23:07:33Knixie bygger om :) Vad tycks än så länge?

Familjecentralen

Skrivet 2010-01-29 klockan 06:59:55


När vi lämnat Liam går jag med de små, som vanligt på fredagar, till familjecentralen. På vägen tittar vi alltid på pippi fåglarna. Änderna, ankorna?

Liam ska med en annan kompis, L, idag hem efter skolan. Då kan vi söla oss & sådär när fc stänger. Ingen stress att hinna pulsa i snön med den tunga vagnen på ca 20 minuter. haha tar ju sån tid att ta mig fram så jag får nästan gå på vägarna ibland för gångbanorna är helt muppiga & guppiga! Nu ska jag duscha håret & sedan blir det full rulle här igen :)

Bloggar senare när vi är hemma igen om barnen är lugna.

Onsdagen, igår

Skrivet 2010-01-28 klockan 10:12:25
Vi var på öppna förskolan igår;

Marlon älskar ju att pyssla, spela & greja så det får han göra mycket av där. Vi har knappt inga barnspel hemma eftersom jag tycker det är så himla mycket småplock. Tycker inte jag hittar något bra för mina klåfingriga pojkar, men på öppna finns det massor med gamla spel med lite saker de får pyssla med.

Leon käkade russin & mariekex medans Marlon gjorde ett jättefint halsband utav massa figurpärlor. När vi varit där så gick vi raka vägen till Elin, utan att hämta Liam. Han skulle med en kompis, S, hem. Det var snöstorm så barnen blev nästan igensnöade i vagnen & jag såg ut att ha en mössa på huvudet gjord utav snö. Härligt!
Elin hade en kompis där som Marlon bara var blyg för i början men sen, haha..Han fög på kompisen, kallade den bajskorv, busade & hade sig! Helt underbart att se, mitt hjärta smälter så & jag blir så stolt när han vågar släppa loss. Han fick en liten kista av denne vän som han la sitt fina halsband i & kallade för sin skattkista.

Nöjd Marlon!

Jag åkte iväg runt 18-tiden (Tack Anderas för skjuts!) för föräldrakväll på öppna men när jag kom dit var det bara jag där! haha..Var väl ingen annan som orkade ta sig ut i snöstormen? Della kom iaf 19.45, hon hade glömt att det var igår! Vi hade supertrevlig iaf.

Liam kom hem runt 19-tiden igår kväll & han hade haft så himla roligt hos S! Han hade ätit där, lekt med S leksaker & de leker så bra ihop. Känns bara så konstigt att han umgås med kompisar utan att vara med mig ;) Han är ju stor nu..Liam är så himla omtyckt & snäll, han har många vänner.

Våran Dejt med Fia med Kakorna

Skrivet 2010-01-26 klockan 22:42:49
Leon fick vara Nalle Phu & Marlon fick vara Pippi Långstrump med Star Wars tröja idag. Jag älskar att ta på barnen strumpbyxor & t-shirt. Det är supersmidigt, lätt att leka & röra sig i & ser mysigt ut. Så tycker jag om att ta på mina barn färgstarka kläder när vi ska bort så jag ser dem hela tiden. Idag skulle jag & de små på dejt hemma hos Fia med Kakorna när vi lämnat Liam! Satan, hundra år sen!

Hela morgonen hade de små roligt. De lekte för glatta livet, körde ihjäl bilen & levde rövare haha medans Liam, sjusovaren nummer 1 bara låg..Och sov. Han var supertrött idag. Jag fick efter många om & men upp han så han hann få i sig lite frukost & vakna innan vi gick till skolan. Vi kom 10 minuter försent men då bråkade ingen av ungarna under påklädningsprocessen eller något. De var bara glada & busiga. Liam också.
Äh, vafan..Jag blir så arg när jag blir stressad & jag hatar det..Bättre att ta det lugnt & låta Liam få vara trött en morgon för en gångs skull, ta det lugnt fast vi är försenade & hålla allas glada humör uppe.

Marlon ville inte gå hem till Fia idag. Nej, han ville hem. Gå hem & vara med mamma, sa han. Men jag visste att han skulle få roligt hemma hos Fia så vi fortsatte ditåt efter vi lämnat Liam. Det ramlade barn utför dörren när vi kom upp till deras våning & Marlon blev stel som en pinne, klättrade upp i min famn & låste sig fast. Leon, haha, han skulle också bli blyg & gömma sig lite! Sånt blir jag svettig av, två barn som klamrar sig fast men det gick bra.
Fias små kottar började ösa leksaker över mina barn. Här, lek med den här & den här & den här! haha..Mina barn är inte vana, men efter ett tag släppte Marlons blyghet. Mycket tror jag, för Fias stora kotta är ett sånt framfusigt vilddjur. Marlon tycker om framfusiga vilddjur som vill leka & busa istället för att titta, prata & undersöka.

Leon hittade bilar som han sa MIN! om, men ja..Han fick väl tro det då ;) Han skulle ändå inte ta med sig dem hem. Efter ett tag släppte Marlons extrema blyghet, han lekte & pratade (lite) med Fias stora kotte & busade ihjäl Fia! Alla barn på Fia, de brottade ner henne, stoppade leksaksmat & bilar i hennes mun & ahh..Barnen hade sjukt kul. Jag också. Träningsvärk i magen efter skratt & urinblåsan efter allt kaffe.

Emelie ringde & blev svartsjuk. Jag får inte umgås med andra, bara henne & min familj. Sen ringde Tobbe & började rappa om Fia så vi skrattade.

När vi skulle gå sa Marlon, Jag vill inte följa med, jag vill stanna här! Men vi ska snart leka igen..Annars..Det får verkligen inte gå så långt tills nästa gång! Vi har alltid kul, även fast vi blev kompisar & inte ens kände varandra från början!


Fia, en helt egen, helt galen & rolig människa. Helt underbar! Och udda..

Söndag

Skrivet 2010-01-24 klockan 22:57:27
Min mage är stor som en kudde. När jag är blodpudding äter jag konstant. Men nu är det slut på det för nu är jag en fri kvinna, fri från hundben. Dock ej från brännskadefisarna. Kan knappt sitta & blogga för det stinker, jag måste fly från stanken..Molnet dödar mig.

Imorse var det jobbigt att lämna lille Moof..Han ville inte att jag skulle jobba idag heller, han ville ha mamma hemma. Inte pappa. Jag, Marlon & Leon käkade frukost tillsammans medans de två stora killarna sov & snarkade. Jag har saknat barnen hela dagen. Liam hade roligt på kalaset också & imorn är det skola igen.

Hela kvällen har han vägrat lägga sig & säger att han inte vill gå till skolan. Det ändrar sig så fort han kommer till skolgården imorgon bitti. Jag tror att han tycker det är tråkigt att gå den vägen vi går till skolan. Den är sjukt tråkig att gå, det tycker jag också.

På tisdag ska jag & de små hem till Fia med kakorna för att hälsa på, äääntligen!! Jag minns inte senast vi umgicks, så det är hur längesen som helst!

Nu är mitt hår nästan torkat (var klar i duschen 20.15, blekt hår tar hundra år att bli torrt) så nu kan jag lägga mig att sova.

Lördagsbloggande

Skrivet 2010-01-23 klockan 23:22:31
Imorse åkte Emelie hem till Sthlm. Jag saknar henne & Elvira redan. Knappt fick jag träffa henne heller..Hon har varit hos mamma sen har mina barn haft feber till & från. Elvira också + konstigt poop för det är tänder är på G.

Tobbe fick vara hemmapappa idag, jag var iväg & jobbade. Ska jobba imorn också, då hela dagen. 8.00-20.30. Finally får jag jobba lite! Jag måste testa att gå bredvid en natt till, jag kan ju inte ge upp efter en natts försök som gick åt helskotta. Vilken tönt. Ska även söka jobb på ett till boende.

När jag kom hem var det renare & finare än när jag åkte imorse! Tobbe hade städat, diskat, tvättat & plockat undan! Första gången haha :) Duktig pojke att sköta sig. Barnen var busiga & glada när jag kom hem, Liam frågar alltid "Gick det bra att jobba? Vad gjorde du idag på jobbet då? Jaha, vad lagade du för mat? Hade du kul idag?" & såna saker.
Vi tog fram vindruvor, kritor (som Marlon bara bröt sönder) & papper.
Leon, han bara tuggade på vindruvorna & la dem på bordet & sen satte han sig mitt på bordet! Min lille knas. Marlon blev arg på mig för han inte kunde rita en boll, han kan rita huvud, kropp, armar, ben, fingrar & ansikte. Ett huvud är ju som en boll men han ville inte lyssna.

Imorgon ska Liam på födelsedagskalas som två klasskompisar firar ihop så vi åkte iväg, bara han & jag & köpte varsin present, lördagsgodis & lite annat. Det är väldigt sällan jag tar iväg bara ett barn & gör något. Det måste göras fler gånger. Den som får mest ensamtid med mig tror jag är Marlon. Eller Leon? Liam & Marlon leker ju mycket med varandra, jämt. Leon kommer då till mig & vill busa, leka koja, läsa bok eller vad som helst. Marlon får ju också tid, då han vaknar först av barnen & när Leon sover. Liam har ju kvällarna med mig men han brukar vilja sitta med sina marsvin, bygga med Lego (som han bara får leka med när de små sover) eller rita.

Det är svårt.

Marlon sa till mig idag att han inte vill att jag ska jobba, han vill ha mig hemma hos honom. Han vill inte ha pappan, bara mamman. Åhh ♥ Första gången han vill ha mig mer än Tobbe!

Jag älskar honom så mycket & aldrig mer ska jag tygla mina känslor för mina barn..Kändes som jag var tvungen att göra det när Marlon föddes för folk trodde jag sket i Liam..Att Liam blev storebror & jag var tvungen att visa att jag inte alls älskar Marlon mer eller struntar i Liam. Det var nog därför han blev pappas pojke, för jag tog Liam till mig mer då..Jag hatar mig själv nu, efteråt.
Det är så himla svårt att se vad man själv gör, men så himla lätt att se vad andra gör.

Tobbe ringde när vi var i affären & sa att Marlon hade somnat. Klockan var 18 så det var väl ingen fara så. Lisa hängde med hem på kaffe & tjatprat med mig, Liam höll oss sällskap i köket & Tobbe hade två kompisar här. Leon sprang efter Johan hela tiden, som han brukar. Först tryckte han in Johan i ett hörn & tyckte han skulle stå där! Sen ville han att Johan skulle lyfta han så han kunde visa pippi på hyllan i köket. Våra påskkycklingar som stått där sen vi flyttade in. Orka ta undan när tiden ändå går så fort?
Så..Tobbe är på bio med sina vänner. Han ville gå med mig men jag orkar inte vara ifrån barnen. Jag & Liam har tittat på Fantastiska Fyran & Silversurfaren. Men Liam somnade & här sitter jag.


Mammas pojke ♥

Madde ville ha ett långt inlägg, är du nöjd nu Madde? Precis som hon skrev i sin blogg, när hon inte bloggar så ofta, så känner jag. Jag är ingen bloggerska, jag är en mamma som har en blogg. Det är kul att skriva, men det är inte alltid jag har lust, ork eller tid. Långa inlägg..Ophf, det blir alltid så mycket blandat ämne då tycker jag, som nu.
Jag vet ju inte ens vad jag ska blogga om längre för allt är så uttjatat. Vardagliga grejer & händelser, är det sånt läsare vill läsa om? Det är inte ens kul att "idag är jag ett hårigt blödande monster som förvandlas till djungelvrål" för det har jag varit i 2 veckor & 2 dagar nu. Tråkigt. Att jag fiser brännsår i röven varje morgon är inte heller kul för det gör jag varje dag. Jag älskar mina barn, uttjatat. Jag är gammal, uttjatat. Tiden går fort, samma där. Hmm..Bajs, tråkigt. Neh. Hörs!

5 år

Skrivet 2010-01-22 klockan 09:24:0922/1 -05 > 22/1 -10
Aldrig ska jag sluta älska dig..

Tiden..

Skrivet 2010-01-21 klockan 09:41:56
11 januari -09. Tänk vad fort tiden går, var tar den vägen hela tiden?

Mat åker ju ner i magen & blir bajs som man skiter ut, omslagspapper knölas ihop & kastas för att återvinnas, sperma blir barn som förstör sin mammas kropp & är olydiga, hela tiden ser vi spår utav att vi har gjort något, allt blir något hela tiden. Men tiden, vad blir den utav när den går hela tiden? Minnen..
Vi tar med oss ögonblick i bilder & filmer..Ljudinspelningar..Men inget kommer någonsin tillbaka.

Vad lite snö vi hade för ett år sen ;)

Lille Moof

Skrivet 2010-01-21 klockan 07:59:34
Jahopp. Idag blir det inget att åka till Madde & hälsa på. Fan, det är så typiskt! Marlon väckte mig i natt när jag precis somnat, varför lyckas barnen alltid väcka mig preciiiis när hjärnan & kroppen håller på att somna? Iaf så la han sig bredvid mig, som han brukar. La armen om han med täcke, han var helt kokhet!
Min Marlon..Först Liam & nu Marlon. Efter 1,5-2 timmar somnade han äntligen. Jag är helt död, la mig för sent igår & kunde inte somna för massa tankar i hela huvudet hela kvällen..Känns lite ledsamt eftersom jag & Madde knappt aldrig ses, men vad göra? Har inte fått i Marlon något att äta eller dricka, han vill bara ligga ner.

Inbillar mig nog bara att Leon också är varm men han har varit gnällig idag. Skulle Leon vara sjuk är det ingen skillnad, haha han springer runt som en tok lika mycket för det!

Mitt hår står åt alla håll & kanter för jag la mig med fuktigt hår igår kväll. Snigging! Då är det poof iaf & inte tråkigt & platt.

Lugnt lugn

Skrivet 2010-01-20 klockan 10:55:21
Vi har tagit det lugnt hela morgonen. Marlon väckte mig 6.30 imorse. Han ville att jag skulle gå upp & sen började han & Leon bråka om mig. Som vanligt. Liam låg & drog sig länge. Efter frukosten har vi lekt med lego. De få bitarna jag inte plockat undan.

Det snöar för fullt! Önskar kylan kunde komma tillbaka, det är så mycket lättare att ta mig fram med vagnen när snön på backen är frusen. Nu när det varit värmebölja glider vagnen iväg, jag får inget fotfäste & bara att lämna Liam i skolan..haha :) Jag är helt dyngsvett när vi är framme! Gratis kondispass!
Nackdelen med isfrusen snö är ju att den inte går att leka i utan att någon gör sig illa.

Usch, är fisig som fan & har haft blodpudding i 2 veckor nu. Gammal tants pulverpudding.

Och bilderna jag hittade finns inte på mitt minne, utan de måste ligga i kamerans eget minne? Har inte tagit ut mitt minne & kikat, orkar inte, glömmer & ja såna saker. Får göra det någongång.

Tvångsblogg

Skrivet 2010-01-19 klockan 21:57:44


Emelie tvingar mig att blogga innan jag lägger mig, annars får jag inte sova..Hon vill ha något att läsa när hon vaknar. Snäll syster.

Har funderat på en sak. Tobbe köpte ju en ny kamera till mig i julklapp. När jag skulle in på den för att föra över bilder så fanns det tre olika mappar, gick in på dem alla där bilderna (mina såklart) låg lite som de ville. I en av mapparna hittade jag fyra bilder på en tjej. Nakenbilder alltså. Kan kameran vara begagnad? Bilderna heter ju inte tex SDC0019946, utan JESSICA BILDER. Vem tillhör dem? Mig? Henne? Hur får jag bort dem? haha :) De borde ju ligga i kameran på något sätt..
Det konstiga är att det inte ens ser ut som digitalbilder, utan mer som mobil- eller webcambilder.

Iaf, försökte skoja med Tobbe om att jag undrade varför han ville ta nakenbilder på andra tjejer haha :) Men han är så tråkig & säger att det är jag som gör det.

Dagen idag då..Efter vi ätit lunch blev jag så satans trött att jag la mig att sova samtidigt som Leon. Vilken dålig mor jag är, va! Liam & Marlon spelade TV spel så de sket fullständigt i mig. Det är Liam som spelar & Marlon tittar på. Här hemma hos oss spelar Liam max 3 ggr/vecka så idag fick han det.
När Tobbe kom hem (ca 13.30) vaknade Leon så han tog upp honom & jag låg i sängen & bara latade mig.

Vi har busat, läst böcker, tittat på TV & bara varit lata. Marlons favorit är att leka monster. Han frågar;

- Mamma?
- Ja.
- Är du mamma?
- Ja.
- Är du mamma? (kan knappt hålla för skratt & ser busig ut)
- ..NEEEJ!!! :@ (morrar)
- Är du monster? (överlycklig)
- Ja! (springer & jagar Marlon & "biter" han i nacken & halsen)

Jag är så himla sugen på något!! Skulle vilja göra te men det finns inget socker hemma. Äckligt när teet fastnar på tungan & strävar & är äckligt. All choklad är slut, finns bara Vinter men det vill jag inte äta..Dumma!

Koja

Skrivet 2010-01-19 klockan 16:30:46
Hur får ni era barn att sluta gnälla, bråka & skrika? Jag brukar kasta ett täcke över dem, de blir överlyckliga & skrattar & upprepar KOJA, KOJA!! haha..Tur de är lättroade!

Hemmatisdag

Skrivet 2010-01-19 klockan 10:09:20
Liam var så sur, konstig & seg imorse. Han sa att han kände sig varm & jag kände på hans panna, supervarm. Han får vara hemma idag & ev imorn. Synd för imorn skulle de iväg, hela klassen & åka pulka. Men på fredag ska de ju ha friluftsdag så han får åka pulka med klassen då.

Så det blir nog ingen fc för mig & de små imorn heller.

= Jag får mer mys & gos med alla barnen hemma ♥

Sen klagar jag inte på mina barn, jag berättar bara. De är ju monster ibland! Hur kul mammaliv skulle jag ha om de var snälla & perfekta hela tiden & jag aldrig skulle få ha något att "jobba med"? Bara för att alla andras barn är så snälla, söta, stiller still & aldrig är olydiga? ;) När de är olydiga betyder alltså när de busar, är trötta osv & inte vill varken lyssna eller prata med mig.

Jag älskar Liam för att han är just Liam. Jag älskar Marlon för att han är just Marlon. Och jag älskar Leon för att han är just den han är, Leon.

Eller vad går det ut på att läsa alla dessa mammabloggar? Få dåligt samvete för att man själv inte städar lika mycket som dem, för att som jag hellre vill umgås med barnen & hitta på saker? Jag vill få inblickar i andras liv, precis som andra får i mitt. Utav det som jag skriver då. Tankar, funderingar, lösningar, ja allt! Men det finns väldigt få såna mammabloggar..
Madde skrev om kärlek. Homosexualitet, att hon berättat om det för sitt barn. Hemma hos oss är all kärlek fin, oavsett vem den är till. Precis som vi älskar våra barn oavsett vilket könsorgan de har. Homosexualitet & barns könsorgan är så tröttsamt, låt det vara. Låt människor älska istället för att hata.

Om någon utav våra pojkar är gay, so what? De är ändå mina pojkar. Jag har frågat Tobbe vad han skulle tycka, han sa bara att de får göra som de känner är bäst för dem. Skönt att jag har en sån pappa till mina barn, att de får känna att de får vara vem de vill för sin mamma & pappa. Vi älskar dem oavsett.

Och nej, jag är inte "avundsjuk" på er som har flickor. Är någon av pojkarna gay så "blir" det ju en flicka! haha :) De leker ju med dockor, har rosa kläder & gråter när de får ont eller blir ledsna. Jag vill att barnen ska tycka om andra för deras personligheter. Liam tex har en skolkompis som är cp-skadad. Han berättade att de andra barnen skrattar, utom han själv..Han var lite..Hm, inte ledsen men kände väl med denna elev. Liam vet att det inte är dennes fel. Färg, läggning, åsikter, handikapp, vafan..Umgås & var med männsikor som får dig att må bra, det är det som är viktigt!

Nu vet jag inte hur jag kom till detta? :) Ska ta på Leon blöjan igen för 10:e gången idag, tejpa fast byxorna & snart fixa ordning mat. Liam spelar lite TV spel, Marlon tittar på & Leon har såklart kissat på golvet haha :)

Tävla

Skrivet 2010-01-19 klockan 08:44:10


Jag tävlar hos Sophie.

En vanlig måndag med ovanligt trötta barn ;)

Skrivet 2010-01-18 klockan 23:26:40
Vissa dagar alltså. Hmmhmm..Jag har haft en otrolig olydig & ickelyssnande pojke idag. Vi allihopa åkte hem till mamma & barnen lekte & busade som de brukar. Tror mina ungar var rätt trötta för ingen utav dem lyssnade alls på mig. Liam skulle helt plötsligt möblera om i mammas vardagsrum?! Efter en hel eftermiddags väntande kom äntligen Pernilla :)
Hann inte snacka så mycket för vår buss skulle åka om 45 min. Bussresan hem alltså..*sliter håret* Marlon..Han var överallt & ingenstans. Tänkte han skulle få sitta själv, för han gjorde det på bussresan hem till mamma. Det gick bara bra, .

(Marlon & Leon sitter i tvilling/syskonvagn eftersom vi går långa sträckor varje dag + Marlon som är i sin egen värld & glömmer att vi är på väg någonstans)

Iaf, eftersom han kräktes sist vi skulle åka med bussen hem skulle han få sitta på ett säte själv. Liam & Marlon bråkade, Marlon ville inte sitta för Liam stod upp (vägrade sitta..), Leon ville upp ur vagnen & ingen lyssnade. Stackars våra medpassagerare.

Men jag älskar dem oändligt ändå.

Tobbe hade dukat ordning för kvällsfikat tills vi kom hem, så det var ordnat & klart. Sen var det hopp i badet, äntligen tänkte väl Leon som slet av sig kläderna & hoppade ner i vattnet fort som tusan. Liam är så seg & slö, precis som sin mamma ;) Småbarnen slocknade direkt. Jag, Liam & Tobbe tittade på Familjen Annorlunda. Liam somnade bredvid mig strax efter CSI börjat. Råkade se att Leon knäppt upp & tagit av pyjamasen & dragit av sig blöjan så han hade somnat nakenfis. Något han fått för sig nu, äh låter han hållas. Ska bara köpa silvertejp & tejpa ihop pyjamasen.

Jag älskar måndagskvällar! Bara massa bra på TV & mys med mina två stora pojkar.

Imorn hade vi tänkt åka till Döprutt men hon eller barnen är kräksjuka så vi skiter it. Har ingen lust ;) Förra året fick jag själv ta alla tre barnen som både kräktes & sket hela dagarna. Tobbe tar inte sånt, men jag är inte känslig. Tur är väl det? Så inte barnen ligger där, helt sjuka, nerkräkta & nerpoopade. Finns inte mycket som får mig att rygga tillbaka. Maskar är det äckligaste som finns. Snor, bajs, halsslem, kiss, kräk & spyor, svett, blod, mens, infekterade sår. Nej, bara maskar. Uääh..


Dags för äckelmamman att sova!

Skitunge & busunge

Skrivet 2010-01-18 klockan 11:06:52
Jäkla unge, den där Leon! Så fort jag vänder ryggen till så sliter han av sig byxor, strumpor & blöja! Sitter jag på toa ska han städa, grejar jag med tvätten försöker han klä av sig för att smita ner i badkaret. Han ska få bada, men det är inte bra att bada varje dag & efter vi hämtat Liam ska vi till mamma. Han får bada när vi kommer hem. Skitunge!

Bara för jag hoppades morgonen skulle bli lika bra som förra veckans skoldagar blev den icke det. Alls. Jag vet inte vad som flög i barnen, helt galna & crazy blev de! Liam började härja & när han sätter igång hänger Marlon på & sen går det inte att få ner Marlon i varv. Han springer runt, hör inget, skriker & är helt galen. vad är det för barn jag har? Gör jag så? haha jag vet inte..Vi kom iväg iaf efter en massa spring efter en olydig Marlon som inte ville klä sig.

Men det är väldigt stor skillnad nu på Marlon sen jag berättade för er. Fågade Tobbe igår om han märker något, ja han tycker Marlon lyssnar bättre & samtalar bättre. Jag sa ju att det var mig det var fel på! Kom på att jag ofta pratar till barnen i förbifarten..Så ska man ju inte alls göra! Det har varit mycket, men att bara lägga handen på Marlon eller röra honom & prata funkar hur bra som helst. Vad 17 är det för fel på mig?
Att sätta mig på huk & prata med Marlon har ju inte funkat, att försöka föra ett samtal så funkar inte. Men så fort jag rör vid honom blir det bättre. Han är så gosig, kramig & pussig jämt. Ibland blir det för mycket så jag kan inte andas. Ofta vaknar jag av att både Leon & Marlon ligger vid varsin sida om mig & ska kramas, en lägger sig på mitt ansikte & en annan kramas.

Nu ska vi ha i oss mat, klä oss att hämta Liam & sen åker vi.

Nu har vi dansat ut julen :)

Skrivet 2010-01-17 klockan 23:45:22
Det fanns inget gott hemma att tugga på så jag tjuvade lite pinnar. Eller träbitar som Marlon trodde att det hette, han tänkte på pinnar så blev det träbitar. Usch, torrt i munnen..Men Tobbe tog de sista chipssmulorna.

Det är så satans varmt i den här lägenheten, jag dör snart! Har stängt av element i Marlon & Liams sovrum, vårat sovrum & i vardagsrummet. Köket vet jag inte. Vårat fönster i sovrummet är alltid lite, lite öppet & i köket likaså. Jag blir galen, jag hatar när det blir för varmt! Jag kan inte röra mig, svettas & blir arg! Klimakteriet?

Djungelvrål, djungelvrål..Haha Bästa ordet någonsin!


Idag var vi iväg på julgransplundring med farmor & farfar. Vi dansade kring granen, jag med Leon på höften. Sen ville Marlon så jag bar upp han men han fick panik så fort vi stallde oss i ringen så jag gick undan med han. Sen ville han igen så jag provade, det gick bra så länge han fick sitta på min mage med armarna & ben fastknutna runt min hals & höft. Så dansade jag runt med han. Barnen fick ballongfigurer av en clown, de valde svärd. Sen fikade vi, det bjöds på tårtor, kakor, bullar & allt!
När vi fikade gick både Liam & Marlons svärd sönder utav träflisor, helt utan med flit så de blev såklart ledsna men de fick som tur var nya svärd senare. Sen tittade vi på en trollkarl som trollade & trixade. Hatar när föräldrar inte kan hålla koll på sina barn eller sätter sig framför andra barn, tex Marlon som satt hos pappa. Han såg inget & fick sätta sig i mitt knä. Vi satt längst bak & vuxna borde se sig för vem de sätter sig framför. Ohyfsat!

Efter trollkarlen fick barnen fiska fiskedamm. Erik fick en pruttkudde, Liam & Marlon en varsin liten bil & Leon en traktor. Tur de inte fick såpbubblor, konstiga ringar & manicker :) Än var det inte slut, Tomten skulle ju komma med godispåse! Alla barn flög på Tomten & roffade åt sig en påse, den enda som stod kvar & tittade på Tomten utav alla barn som var där - var Leon. Ingen annan brydde sig om Tomten, det såg faktiskt rätt konstigt ut. De alla stod där med sina påsar & moffade & lilla Leon var den enda som inte gjorde det.
Leon älskar Tomten. När Tomten kom på julafton skulle han klättra upp i hans knä, rycka han i skägget & greja.

Leon sov inget alls innan vi åkte dit & vi var där strax innan kl 14 så han somnade på väg hem. Döprutt ville leka med oss men jag orkade inte släpa upp barnen tre trappor utan hiss med sovande Leon & allt. Sen skulle det bli typ in & heja, klä av oss, leka 5-10 minuter & sen på med kläder för att åka hem & lägga barnen. Runt 16.30 var vi hemma.

Det här var 5:e året i rad som vi var iväg. För snart 5 år sen hade jag & Tobbe precis blivit ihop igen. Den 22/1-05 för att vara exakt. Shit, vad det går undan. Om mindre än 1 månad fyller Liam 7 år! Om mindre än 2 månader fyller Leon 2 år! Och Marlon fyller 4 år om 5 månader..Och Elvira blir snart 1 år! Mina barn! Jo, Elvira räknas också för hon kommer bli min guddotter.

Nej, nu måste jag börja med mina gå-att-lägga-mig-rutiner för klockan ringer 06.00 imorgon & en ny dag börjar med att få upp trötta barn, på med kläder, i med frukost, kolla TV, borsta tänder & allt vad det innebär. Hoppas att morgondagen blir lika lyckad som alla veckans skoldagar har varit, med Marlon. Han har inte bråkat, bångstyrit & ickelyssnat som han brukar :) Peppar, peppar..

ScaaAaaAary

Skrivet 2010-01-17 klockan 00:10:33
No time för internet.

Har nyss sett Paranormal Activity med Tobbe, Lisa & Martin. Den var seg. Trodde den skulle vara värsta läskig & allt men..Nej :( Vad besviken jag blev..Äh, bättre lycka nästa gång.

Finns en film jag inte klarar att se. Jag & Tobbe såg den med Madde &..Vem det nu var? När vi bodde i varberga för hundra år sen. House Of Wax. Jag var tvungen att ta en paus ifrån filmen för jag var helt stel, jag kunde inte andas & den gjorde så ont i mig. Jo, jag vet att andra inte tycker den är läskig men jag får så ont av den, blir så spänd & allt.

Saw filmerna mår jag bara dåligt av, efteråt. Den som kommit på de filmerna måste ju vara sjuk i huvudet, att ens komma på såna tankar..Men ändå kan jag inte låta bli att se nästa..Och nästa..Jag är för nyfiken. Tyvärr är det inte lätt att övertala Tobbe att se läskiga filmer. Han ska alltid se trailers & det gör jag aldrig, aldrig. En gång men den förstörde filmen tyckte jag. Filmen var inte alls lika häftig/rolig/läskig/vad det nu var som trailern framstod filmen som. Skit.

När jag var liten blev jag rädd efter att ha sett Efterlyst på TV ;)

Barnabus & knas

Skrivet 2010-01-14 klockan 22:37:23
Dumma snoppdator!! :@ Allt försvann - IGEN! Jag blir galen! Sen funkar inte ps så nu kommer jag vara snål med bilder. Jag ska "förstöra" dem först med mitt namn så ingen får för sig något, går inte det = inga bilder på barnen.

Och nej, det är inte jag som är "Galna mamman", det är en mamma på fc som jag tycker väldigt mycket om. Skulle jag bli tvingad att få byta personlighet skulle det vara hennes jag ville ha. Helt galen & crazy. Blandat med Kaffemonstrets lugn & förståelse. Det är två mammor på fc som jag trivs med & hoppas är där när jag kommer. Crazy kaffemamas.
(iofs..Bajsnödig, galen trebarnsmmama som älskar korv = jag..)

Alltså, nej jag är inte gravid! Skulle Tobbe ha sagt ja till barnagöring skulle jag knappast sitta här, då skulle jag galoppera för livet. Morgon som kväll, bara barnen sov! ;) Sen skulle jag självklart höra av mig till de närmsta först & inte låta dem veta det såhär.
Men jag vill, det gör jag..Emelie sa "Kan du inte slita ut p-staven & våldta för livet, blodet sprutar åt alla håll ur armen & tuttarna fladdrar för livet?" ;)

Jag & barnen åkte iväg till mamma efter Liam slutat skolan. Barnen lekte med Martin, de hade så roligt. Martins rum är däruppe så Marlon kommer hela tiden & vill att antingen jag eller mamma ska ta han i handen & följa med han upp. Tror att han lätt hamnar utanför & vågar inte ta sig in i leken så han hämtar någon av oss så han får vara med. Jag brukar följa med till trappen sen ropar jag på Liam eller Martin & ber dem ropa på Marlon. När de gör det så vågar Marlon gå upp själv. Han får känna att de ropar in han liksom..Liten då..

Eftersom mammas rygg är paj så hjälpte jag henne fixa med disken, handla mat, bädda hennes & Martins säng & kasta sopor. Hennes vännina Irena hjälpte henne att hänga upp tvätten. Stackarn kan ju knappt gå :( Hon känner sig så dum att gå som hon gör, hukad nästan men vad ska hon göra då? Sa att det är ju jag, hon behöver inte bry sig. Tyckte bara hon kändes ovanligt liten.

På väg hem i bussen så ringde Lisa, vi pratade & babblade en stund (det var hon som undrade om jag var tjock iom att jag skrev att galna mamman var tjock) iaf så började jag märka på Marlon att han blev konstig. La på & försökte prata med Marlon men han gick inte att nå. Han tyckte det var varmt & ville ha av sig overallen så jag tog av ärmarna & fort som tusan fram med en påse jag hade i skötväskan & la framför honom. Efter ca 3 minuter kräktes han.
Han är åksjuk. Han har kräkts fler gånger, när vi åkt bil tex. Sen var det så satans varmt i bussen också, höll på att svettas ihjäl. Han brukar bete sig konstigt, knöla sig & så, förstår att det är obehagligt när kräket åker upp & ner i halsen. Sen mådde han bättre när han var klar, men han var fortfarande borta. Efter en stund vaknade han & frågade "Kräktes Liam? Kräktes du?" näe, det var bara du Marlon. Sen var det bortglömt. Vi gick hem & de små fick nya blöjor, pyjamas, borsta tänder & välling. De slocknade på två minuter.

Liam fick spela tv-spel en stund. Tills klockan ringde. Sen fick han kvällsmacka & mjölk. Borsta tänder & slockna direkt. Fina älskade små barn ♥

Nu skulle jag egentligen föra över pengar & shit men jag är för trött. Gör det imorgon efter vi hämtat Liam för på förmiddagen ska vi till fc. Marlon säger att han inte vill dit men han måste bara komma in i det igen, nu efter jullovet & allt. Börja om..Han & Leon har börjat leka! Tillsammans! Mitt hjärta dör! Så jävla sött & fint!

wiie :D

Skrivet 2010-01-14 klockan 09:45:09
Gårdagen var helt fantastisk! Ingen utav barnen bråkade som de brukar på morgonen :) Har de avlagt ett nyårslöfte om att sluta bråka på mornarna? haha! Marlon hade inte något fuffens för sig alls. Han hade iofs spillt mjölk på sina byxor & la dem i tvätten & skulle hämta nya. På vägen glömde han bort det & började leka med sina leksaker, men det är en skitsak jämfört mot hur han brukar vara. När vi lämnat Liam i skolan så gick vi till familjecentralen, det heter ju så men jag säger & skriver alltid öppna förskolan. Vi är alltid först, de öppnar 9.00 men vi är där mellan 8.20-8.40. Marlon var superblyg som alltid, de hade köpt en ny rutschkana som Leon tjoade på. Marlon ville också men han vågade inte när personalen stod där & pratade med mig & tittade på Leon som hade så roligt. När de gick till köket & vi var ensamma där vågade Marlon & han hade så roligt.

Pratade med personalen på fc också & igår lyssnade de på vad jag sa.

Galna mamman är tjock!

Emelie ringde mig. Hon vill att jag ska vara gudmor åt Elvira på hennes dop! Jag blev så glad så jag nästan började grina, jag sa inget, vad skulle jag säga? Jag blev helt stum! Trodde aldrig hon skulle fråga mig & jag hade inte sagt något om det heller. Så gick jag runt där på fc & var helt själaglad! Emelie hade ett villkor; Att Tobbe följer med på dopet så han kan hålla ordning på våra barn när jag står där framme med Emelie & Elvira.
Hur skulle det se ut som alla stod där uppe så fint & jag bara står där & morrar åt mina barn "Liam sitt ner! Sluta bråka med Marlon! Marlon, var tyst, vänta vi är snart klara! Leon, klättra inte på tanterna! *morrmorr*" & prästen babblar på & Leon kommer springandes & vill bada när Elvira ska få vatten på sig & ahh..
Wiie! Nu fattar jag varför Elin har varit så himla lycklig över att få vara Marlon & Leons gudmor.

Jaha, snart dags att börja med lunch innan vi hämtar Liam..Ladda på busskortet & sen fara till barnens mormor & morbror. Mamma har gjort illa ryggen så hon går som en gammal tant med osynlig rullator. :( Tobbe kommer inte hem förrän sent ikväll så jag får fixa med kvällsbestyren helt ensam. Brukar faktiskt gå smidigt & lättare utan Tobbe för då gör jag allt själv & ingen gubbe som är ivägen, eller om jag ber om hjälp tar det för lång tid osv.

Fika med galna barn

Skrivet 2010-01-12 klockan 22:42:51
Mikaela frågade igår om vi skulle ses idag så direkt efter jag & de små lämnat Liam gick vi upp på stan. Kul, var där 30 minuter innan vi skulle ses så fördröjde tiden i en affär. Enda stället som var öppet kl 8.35. Skulle ändå varit onödigt att gå hem, svettas, barnen vill ur vagnen osv & sen ut igen.

Marlon blev superblyg när hon hälsade på han, som han blir. Men det släppte för honom på superkort tid! Han vågade inte prata så mycket med henne men han var inte så stel som han brukar vara. Han kände nog att hon var en trevlig & genomgo tjej. Inne på fiket sprang han runt & busade med Leon efter! Mina barn!? Usch, jag skämdes men det var knappt inget folk där, de som jobbade där "sa" inget med blicken men ändå..Till slut gick vi utanför där det fanns en bil som barnen lekte & bråkade på så de sprang inte runt mer.
Vi babblade, hon har en pojk som är bara någon dag yngre än Leon. Det är kul :)

Mötte Lisa på väg hem från skolan. På fredag ska vi ha filmkväll, hon, jag & Tobbe! Vi ska sitta alla tre under en filt & hålla om varandra! Pratade om sånt gamlingar pratade om också; vädret. Vilken värmebölja vi har! Fram med kortkort, små linnen & sandaler! Här ska solas :)

Ikväll ville Marlon sova redan kl 18.00! Han brukar tidigast vilja sova ca 19.30. Jo, det är oftast Marlon som säger till när han vill sova, men senast kl 20.00 ska han ligga färdig i sängen för välling. Han ba älskar att lägga sig att sova, mysa med sin välling till en film.
Vet själv att jag tyckte det var mysigt att somna till film eller TV. Han somnar i våran säng & sover hos mig hela natten. Leon i sin säng bredvid våran & Liam i sin egen på sitt rum. Men idag ville Liam somna i våran säng för han var filmsugen. Tobbe sover oftast på soffan så han bryr sig inte hur många barn jag har i sängen ;)

Tycker det är mysigt, vi alla sover ju bra hela natten & på morgonen ska Marlon & Leon kramas & bråkas om mamma ♥

Nattbloggeriets baksida

Skrivet 2010-01-11 klockan 23:50:48
Det tråkiga med att bara blogga sena kvällar & mitt i nätterna är att jag inte får läsa några roliga kommentarer förrän sent dagen efter. Vill ju ha något roligt att läsa ju, efter jag lämnat Liam i skolan eller så :) Men ääh, är enda tiden som jag får vara ifred & bara ordbajsa. Ingen Tobbe som ska störa mig heller, han är upptagen med sitt.

Blir ju inte mycket sömn i natt heller..Fastnade ju med Theresia. Natten som va sov jag ca 3-4 timmar. Precis när jag skulle lägga mig vaknade Leon. Han hade varit vaken hela dagen utan att sova något alls, så vaknar han ca 01.30 & somnade inte förrän 03. Jag varken kan eller vill sova när barnen är vakna.
Mycket tjat om sömn, sova, trötthet osv men det är så jag lever så då blir det mycket blogg om sånt. Ändå är det rätt skönt & kul att vara seg & trött i huvudet, skratta & vara flummig. Barnen tycker det är kul.

Nej, hopp i säng. Men först mina gå-att-lägga-mig-rutiner. Eller nej, ska fika imorgon förmiddag på stan med en trevlig bekant så jag får hopp i duschen ikväll istället. Hade tänkt göra det imorgon när Liam är i skolan, äh lika bra att få det gjort. Tvaga kvinnokroppen & tvätta bort blodpuddingen.

Hot mama ;)

Skrivet 2010-01-11 klockan 22:59:44


Idag kände jag mig så het med min ybercoola bautafinne på hakan! Det är en sån där ingrävd som typ sitter fast i käkbenet, stor & öm. Satan, vad ont jag haft med den men jag försökte iaf mitt bästa att sminka över den. Har tryckt, klämt, petat nål i den & ahh..Nu är jag öm i händerna. Den ger sig ju inte!
Vill ju inte skaffa mitt ett ärr genom att cutta upp den heller..Den är liksom 2x2cm..Nu tycker jag att jag haft ovanligt många såna här. Okej, en gång om året men nu! Ca en i månaden! I öronen, örsnibbarna, runt näsan, i pannan & nu hakan.

Barnabus & Familjen Annorlunda

Skrivet 2010-01-11 klockan 22:53:41
Skulle det vara något "fel" på något av mina barn så vill jag ju ha bästa hjälp & verktyg för att få vardagen att funka. Jag är inte orolig ;) Problem skulle det nog inte vara, allt blir vad du gör det till. Tack ändå! ♥

Tror Marlon är ett sånt barn som vill ha struktur, ordning & reda - rutiner, pyssel & trygghet för att fungera. Selektiv mutism är ärftligt. Pratade väldigt mycket med mamma idag när vi var där & allt jag berättade om hur Marlon var, enligt en "sån" med det så tyckte hon jag pratade om hennes bror. Min morbror alltså.

När vi kom hem till mamma så klistrade sig Marlon fast vid mig direkt. Det var inte så himla längesen vi var där, men han blir sån ändå. Han vet att han är trygg där, vi brukar vara där. Han blir inte stelt arg som på nya ställen, utan mer glad men ändå låst. Efter ett tag släppte stelheten men han pratade inte förrän innan vi skulle gå. Sån har han ju alltid varit.
Liam, Marlon & Leon lekte massor med Martin som hade ett riddartält inne på sitt rum. Så roligt de hade & jag hoppas verkligen inte Liam fes därinne. Han brukar fisa & prutta när han har roligt, när man busar med han & så. Han fjärtade ofta nästan ihjäl Elin i pippi-tältet som finns ute hos Farmor & Farfar. Och hon tvingades sitta kvar därinne & nästan svimma ;) Ingen sa något iaf så jag tror inte han gjorde det.

Väl hemma åt vi kvällsmat ihop & mös. Sedan skulle Marlon & Leon läggas. Leon slocknade direkt. Jag & Liam satt & tittade på "Familjen Annorlunda", precis som vi brukade göra förra året. Tycker de tre familjerna verkar helt underbara. De som var med förra året är ju..Ja, fantastiska. De två nya också, helt klart roligare att se än de två andra familjerna som var med förra året. Marlon kom ut till oss & vi satt under fleecefilten alla tre. Jag avundas dem så mycket, min dröm ända sedan jag fick veta att jag var gravid med Liam är att få ha en underbar stor familj.
Många barn & stor familj = alla tänker bara på det jobbiga. Man orkar vad man måste. Gör man det till något roligt, trivs med det & har väldigt kul så överväger det nog allt det "jobbiga". Mina egna barn är det bästa som finns & jag vet inte om jag någonsin skulle få nog av dem? Hur känns det att veta att "nu räcker det med barn!" Jag vet inte..Jag kan inte ens tänka mig..

Skola & vardag igen

Skrivet 2010-01-11 klockan 11:27:58
Snart dags för lunchen nu då. Kycklinggryta! Sen blir det att bylsa på barnen kläder för att hämta Liam & har vi tur är mamma hemma idag. Barnen ville åka dit & leka med Martin. Vi kunde ha åkt dit igår men Liam totalvägrade städa (plocka upp legobitar) på sitt rum, så jag kunde dammsuga.
Vi får städa & dammsuga flera gånger om dagen för "bursvinen" haha - Bur Svin :) Marsvinen. De sprätter ju sågspån, Liam har massa småsaker, lego & grejer så leker han där inne & ahh..Men det är bra, då måste han verkligen lära sig hålla koll på sina Lego. Vi hade en diskussion (stava?) om hans lego igår..Samma visa varje gång. Nästa gång han vägrar kastar jag det på riktigt.

Marlon har konstigt nog varit hur hanterbar som helst! Jag är helt chockad! Var det för att allt släppte som det gick bättre? Jag har ingen aning..Han lyssnar på mig & pratar tillbaka på riktigt på jätte länge..Älskade!

Liam var helt till sig imorse när han skulle till skolan, märktes att han saknat sina vänner. Han fick skjuts till skolan av Tobbe för han hade inte så mycket att göra nu på morgonen. Marlon ville sova när Liam hade åkt haha :) Han var trött, men han har inte fått sova så jag hoppas inte han somnar senare när vi åker iväg.

Skönt att skolan börjat igen så vi kommer tillbaka i vardagen, våra rutiner & tider. Saknar att gå till öppna förskolan. Haha! Jo, igår när jag frågade Marlon om han vill börja på dagis & leka med kompisar så sa han;
- Nej.
- Nehe, vad vill du göra då?
- Vara hemma.
- Vad vill du göra hemma då? (hoppas han skulle svara "vara med mamma")
- Äta pinnar. (snacks)

hahaha Hur söt får man vara? Mitt barn.

Nu är det dags att inta föda! Höres!

Massa nytt :)

Skrivet 2010-01-10 klockan 23:33:49
Idag har vi inte gjort ett enda skit. Jag har varit arg, sur & irreterad på Tobbe för han är en bajskorv som aldrig vill göra något med oss. Förstår han på ett sätt, han jobbar övertid varje dag, får aldrig vila efter jobbet osv..Men ändåå..Att det går att tycka illa om någon som jag ändå älskar så mycket. Tråk-korv! Nu tycker jag om han för han var duktig ikväll med barnen, hjälpte Liam att plocka på sitt rum & så.

Min pappa kom förbi idag & jag babblade på som vanligt, tror han fick skavsår i öronen. Men så blir det när det var längesen jag fick prata med någon. Vuxen alltså ;) Han hade köpt en äggklocka till mig, oss? Som jag ska använda på Marlon, med att hålla koll på tiden.
Vi använde den faktiskt ikväll på Liam. Tobbe satte den på 20 minuter för honom att leka & pyssla på sitt rum innan han skulle sova. Klockan ringde & Liam kom ut till oss & sa godnatt. Jag följde med, la täcket på han när han lagt sig i sängen, pussade han i tinningen & sa godnatt. Sen gick Tobbe in & sa godnatt. Efter 5 minuter sov han! Då var klockan 20.25 ca! Shit, att vi inte testat detta tidigare & sluppit allt krångel med att få han att lägga sig!?

Imorgon är det skoldag för Liam & jag längtar inte att gå ut tidigt. Jag oroar mig för kaoset som blir när jag inte har ögonen på en viss Marlon hela tiden. Jag har fått tips utav några av er att göra en slags planeringstavla med bilder & det har jag faktiskt tänkt på innan, pratat lite med mamma om det. Jag ska ta med Marlon & Leon någon dag när Liam är i skolan till stan att handla grejer vi kan pyssla ihop & göra kläder, säng, mat osv av papper, glitter (Marlon älskar glitter!) & tyg som vi kan ha på hans planeringstavla.
Marlon älskar ju att pyssla. Kruxet blir ju Leon som bara ska nypa & rivas med Marlon, måste sysselsätta han med något så han inte klättrar över bordet & tjuvar Marlons saker & bråkar. Det ordnar sig.

Känns som ett ton sten släppt från mina axlar, tack var det er! Alla snälla, fina & underbara läsare som bryr er! Jag är ingen stor människa med stor blogg, tvärtom - ganska liten med fjuttiga läsare men jag är tacksam för att ni är så hjälpsamma & snälla! Jag är helt berörd.


Supergammal bild på mig & Marlon från april -07.

Tips!

Skrivet 2010-01-10 klockan 22:20:43
Vill du bli smal, gå ner i vikt osv? Länktips! <--Klicka


Marlon, Marlon & Marlon

Skrivet 2010-01-10 klockan 02:54:00
Jag vill tacka för alla fina, snälla & kloka ord, alla kommentarer! Tack för att ni bryr er, tack för att ni vill hjälpa mig, ger tips, berättar om egna erfarenheter & för att ni orkar läsa. Tack ♥

När vi själva ska göra något så förbereder vi oss alltid, oavsett vad det är eller hur lång tid det är kvar. Vi gör det för att bli klara. För ingen tar väl bara på sig jackan & går ut? Utan att veta varför. Det har nog nästan aldrig hänt att jag bara rest mig & sagt "Nu ska vi.." Jag brukar säga "Snart ska vi.. Så avsluta leken/buset/vad ni nu gör"

Med Marlon måste jag hela tiden ligga steget före. Min pappa sa att jag ska försöka ligga tre steg före. Det kluriga varje dag, varje morgon, varje gång vi ska ut t.ex så har jag tre olika barn att göra tre olika saker med. "Liam, ta på dig tjocktröja, ta på dig det & det, gör det & det!" (han är lat..) samtidigt som jag berättar för Marlon hela tiden vad som händer, vad vi ska göra, vad som händer sen & håller Leon, klär & skor han. Min mamma tipsade mig om att först göra klart Liam & Leon så jag kan ta Marlon sist.
Marlon måste hela tiden "föras" så att han inte glömmer vad vi gör & ska göra, var vi är på väg. Fast det är inte alltid jag hinner med så han smiter undan..Marlon måste hela tiden särbehandlas, nästan.

Jag tror att Marlon har vädligt svårt för att byta aktivitet. Att gå från det ena till det andra & måste därför påminnas hela tiden om att "snart.." Alla barn har det, mer eller mindre. Vissa är extrema. Jag rubbar & stör ofta Marlons tankar, hans cirklar & planer.

Ett typiskt exempel;
(Jag står i hallen med Marlons kläder. Har klätt Leon & förberett Marlon att vi ska gå. Han sitter i soffan i vardagsrummet) (smitit..)
- Marlon! Marlon! (ingen reaktion)
- Marlon vi ska gå nu, kom ska du få kläder. (ingen reaktion)
(Jag går fram till Marlon & har med mig kläderna)
- NEEEJ!! Du skulle vara i hallen! GÅ!!
- Vi måste klä dig nu, vi ska gå till skolan/bussen!
- NEJ! Gå till hallen! Jag skulle ju komma!!

Han måste bli "klar". Det är inte alltid lätt att vänta när vi har en tid att passa.

Marlon lever i en liten bubbla. Hans egen lilla fantasibubbla där fantasin & funderingar finns för honom. Lille knasbollen ♥ Så helt plötsligt vaknar han upp, vill ha en kram & en puss & sedan kan han berätta om något minne från i somras, höstas eller nyligen & frågar om jag minns, frågar lite om händelsen. Sen är det bra, han är nöjd & går därifrån.
Älskade fina Marlon. Aldrig ska jag lämna dig, jag kommer alltid finnas, försöka göra mitt bästa så vi kan sluta bråka, vara frustrerade & inte förstå oss på varandra. Jag måste bli bra, för Marlons skull.

När ett barn föds är hela dens värld mamman. Om några minuter, timmar eller dagar finns pappan också i bebisens värld. Sen syskon. Om några veckor eller månader släktingar & bekanta till familjen. Barnets värld växer hela tiden. Hade jag fattat att (som jag nu tror..anar..vet?) att Marlon har selektiv mutism (jag visste ju inte ens att det fanns, trodde bara han var extremt blyg/hade extrem social fobi) hade jag aldrig tvingat in honom på dagis. Det bara blev så för jag..Jag vet inte.."Alla barn går på dagis" Och så var det bara. Jag tror det är skadligt för ett barn med selektiv mutism att världen exploderar så stort & fort på en gång med att kastas in på dagis som liten ettåring.

Orka ta skiten igen, so on, gör som du vill med ditt barn & dagis - skiter jag i. Du skiter i hur jag gör <-- Till alla dagis-lovers som tycker jag är en hemsk mamma som "inte låter" mitt barn "få umgås med andra barn" & ha det bra med stressade dagisfröknar, som dessutom skulle ta bättre hand om mitt barn än jag. Han är bara ett barn för 17 gubbar! Hmpf!

Marlons värld kanske växer långsammare än andra barns? "Det skulle bli bättre för honom med tiden" Nej, jag tror faktiskt inte det. Jag tror Marlon behöver mig mer än andra tror. Jag känner mitt barn. Jag skiter i andra barns behov, som jag sagt många gånger förr - alla människor, vuxna som små, är olika. Känner olika, har olika behov & fungerar olika.
Visst är det kul, intressant & lärorikt att diskutera, prata, få & ge råd & tips. Men påstå aldrig att jag inte känner mitt barn & att jag märker att något inte är som det ska.

Jag har läst om & träffat folk som har autism/asperger. Visst finns det alltid något som stämmer in på vissa, men jag vet med säkerhet att Marlon inte har det. Det med att vissa saker ska ligga i viss ordning, som hans bilargodis (ahglrens bilar) ska ligga i färg & i rad, han äter dem på ett visst sätt eller inte alls..Utan beundrar sitt konstverk. Det kanske är lite som min pappa tror, att han är en galen konstnärssjäl. Sen tror han också att Marlon är en tänkare & det stämmer också. En ensam tänkare som inte har något emot att få sitta ifred & pyssla.

Jag tror inte på att pusha, eller skynda på ett barns utveckling, precis som jag inte tror på att man ska pusha på ett blygt barn bakifrån om man tex ska in & hälsar på hemma hos någon. Barnet behöver stöd, trygghet & se att den finns där bredvid en.

Det jag är rädd för - är att fastna på nätet, läsandes på massa sidor om olika diagoser & "sätta stämpel" & sen visar det sig att det inte alls är så. Jag vill det bästa för alla mina barn, såklart! Det hoppas jag att alla föräldrar vill.
Jag tror att om ett barn är olydigt, skrikigt, inte vill & bara är arg utan anledning - inte mår bra. Det är vi föräldrar som måste se till våra barns behov, fast det inte alltid är lätt. Man får be om hjälp om man känner att något inte stämmer, om man inte vet vad man ska göra, jag gör det. Folk kan höra, men lyssnar de? Bryr de sig?

Jag har åsidosatt mitt liv för mina barn, ja imorgon bitti får jag sota för att jag är nattmänniska, men jag valde det själv. Mycket tankar & funderingar snurrar i huvudet & jag kan bara tänka på Marlon hela tiden..
Det blir mycket "jag, jag, jag" men jag är ju hans mamma. Jag lever ju med honom dygnet runt, jag ser ju sånt ingen annan någonsin får se, sidor andra aldrig får se eller ens anar. Han är inget hemskt barn, han är bara..svår att nå..Kanske jag som måste bli mer mottaglig? Jag vet inte allt om allt, jag gör bara som jag tycker känns bäst i hjärtat.

Mycket tankar mitt i natten..

(smygforskat) Tack för tipset

Skrivet 2010-01-09 klockan 12:04:06
Kollade upp selektiv mutism, allt stämmer så på Marlon! För visst har jag berättat hur blyg, stel & tillbakadragen han blir när vi kommer bort? Jag har helst inte velat sitta på nätet & "forska" eftersom läkare & dyl tycker det är deras ega sak att hitta felet & man får inte försöka själv. Nej, de har sån dyr & fin utbildning så en mamma (tex, som jag) som är orolig för sitt barn får inte göra så.
Eftersom jag aldrig tidigare sett namnet förr blev jag nyfiken & börjar grina så fort jag börjar läsa! Jag som bara trott han varit extremt blyg!

Nu ska jag gå & krama om mina fina små barn & försöka få bort det röda svullna ansiktet tills Tobbe kommer hem.

Älskade Marlon

Skrivet 2010-01-09 klockan 00:49:09
Har funderat mycket på att skriva & "outa" mig. Jag tvekar samtidigt som jag känner att jag vill få hjälp. Men när ingen förutom min mamma lyssnar på vad jag säger, vad ska jag göra då?

Många gånger skriver jag att Marlon är väldigt speciell. Det är han. Antingen har han en bokstavsdiagnos eller så är jag en dålig mamma. Antingen eller, så är det bara. När han var liten sa många att "han var så cool", för han bara drog utan att bry sig om jag ropade eller "han var så cool" för han ingorerade totalt vad jag sa. Han ingorerar eller tittar inte på mig när jag pratar med han, han kan inte lyssna färdigt, flackar med blicken, ser något & springer iväg. Många gånger sätter jag mig ner & får nästan hålla fast han & säga "Lyssna på mamma nu, titta på mig" men det gör han inte.
Jag får inget gensvar alls.
Det är så svårt att prata med honom. När han går själv & inte sitter i vagnen är han nära på att springa var som helst, ut på vägen till & med! Har pratat med han & berättat, försökt berätta olika - hur han kan bli påkörd osvosv. Ingen reaktion. Enda sättet att få han att inte springa iväg är att hota med att hämta min mormors hund. Han är livrädd för den..Men vad ska jag göra? Selet jag köpte är ju för litet så han inte kan andas & så ska han ha overallen också.

Slår han Leon, tar någon av brorsornas saker gör han det bara för att retas. Om det är han som börjar alltså. Jag försöker prata med honom, frågar vad som hänt, varför han blev arg osv. Inget gensvar. Han är bara arg & säger att de är dumma.
När Leon var nyfödd visade han ingen avundsjuka. Alls. Ibland kunde han gå fram till Leon som låg på golvet eller babysittern & bara smälla på han i huvudet. Men visade ingen ånger eller så att han gjort det. Jag tror han känner empati, iaf för Liam. När Liam slår sig riktigt rejält eller när Liam skriker av rädsla blir Marlon jätterädd & ledsen & verkligen bryr sig om Liam.

Ska han göra något måste det bli rätt, annars måste han göra om & får han inte det blir han flyförbannad. Han kokar av ilska, ådrorna syns & han skakar! Oftast.

Jag har pratat med personal på familjecentralen. Jag har pratat med en bvc-tant. Alla de säger; "Han är mellanbarn, han är i 3 års trotsen." Jaha..Men han var inte mellanbarn eller i 3 års trotsen när han var 1 år. Av bvc-tanten fick jag ett litet häfte som handlar om hur man ..ska vara mot barn, typ hur man agerar i vissa situationer & sånt. Jävla kärring, jag vet hur jag ska uppfostra mina barn, med kärlek, ömhet, empati, förståelse & respekt! Jag hoppas verkligen inte jag är en dålig mamma, för det var nog det hon antydde.

Har Marlon något så vill jag ju veta det så jag kan få verktyg & hjälpmedel i hur jag ska hantera honom! Har han inget, då är jag ju helt enkelt en dålig mamma. Så är det bara. Inget tycka synd om, det orkar jag inte. Snälla. Jag känner mig bara så frustrerad, hjälplös & jag kommer ingenvart med vad jag än försöker med..

Ibland funderar jag på om han helt enkelt bara har svårt att byta aktivitet..? Ibland har det tagit 2 timmar för mig att få ut barnen bara för han ingorerar vad jag säger, springer iväg, gör annat & "glömmer"


Jag älskar min Marlon så otroligt mycket men jag vet inte hur jag ska hantera honom! Det jobbigaste när jag pratar med någon är ju att alla säger "mellanbarn & 3 års trots" Jag vill ju få kontakt med han..Prata med honom, såsom jag pratar & kommunicerar med Liam & Leon. Och, jo han gick på dagis i två terminer men han kom aldrig in i gruppen. Han lekte bara med Liam eller var med fröknarna.

Det är så svårt att förklara..Han är så go & snäll, jag älskar honom så mycket & vill göra det bästa men tålamodet försvinner..Jag har alltid varit en människa med väldigt mycket tålamod & väldigt lång stubin. Knappt så jag blir arg eller förbannad men som jag sa, känner mig så hjälplös & frustrerad. Jag har ingen aning om vad jag ska göra, vad jag ska ta mig till eller var jag ska vända mig, vem jag ska prata med, få råd av eller något. Ofta säger jag till Tobbe att jag orkar inte längre, vi måste få hjälp. Eller jag.
Jag gör inte rätt, för i så fall hade jag inte känt mig så usel varje dag..Jag måste få hjälp.

Det är inget för mig

Skrivet 2010-01-08 klockan 15:22:28
Jag klarar inte att jobba natt. Jag orkar inte känna att jag klarar allt, "vara fin & duktig" att gå upp tidigt & vara morgonpigg, samtidigt som jag har tre barn, ett hem att sköta, förskola att springa till & en sambo också att ha tid över till.
Jag är ingen morgonpigg människa, jag är nattmänniska. Jag är inte ordningsam, jag är stökig. Jag håller inte tider, jag är tidsoptimist. Fast allt det här har jag tvingat mig själv att bli mer & mer för varje barn. Annars orkar jag inte.

Att jobba natt & vända på dygnet är helt fel för mig, så som jag tvingat mig att gå upp tidigt & aldrig vara vaken längre än till ca 02. Första natten, till torsdag, jag var vaken hemma städade, tvättade & rensade jag & drack kaffe. På morgonen när jag skulle väcka Tobbe började jag bli kallsvettig, få ont i huvudet & kräkkänslor i hela kroppen. Jag var tvungen att spy.

Natten till idag klarade jag inte. Fast jag sovit typ hela dagen igår. Vid 01 tiden fick jag ont i huvudet, magen kändes konstig & jag blev kallsvettig. Jag visste inte var jag skulle ta vägen & hon som jag jobbade med skickade hem mig vid 03 tiden. Jag var vit i ansiktet & maten åkte upp & ner från magen till halsen. Svimmade nästan på väg hem, klädde av mig & dök ner i toan. Spydde som en gris, kändes som hela magsäcken skulle upp.

Att jobba natt när jag inte sover så mycket annars är inget för mig. Nu har jag provat & jag klarade det inte. Ni som jobbar natt & har en kropp & mage som orkar, ni är duktiga!

Nu börjar jag må som en människa igen.

Grattis Martin!

Skrivet 2010-01-07 klockan 02:19:01
Någon unge måste ha tryckt på något & sedan har datan blivit infekterad av virus/annat bajs. Många gånger glömmer jag stänga av skärmen & då sitter Marlon här, trycker, klickar & kikar. Iaf så har Tobbe tagit bort skiten så nu går det att skriva utan att det ploppar upp massa skit varannan minut.

Ja, jag har datan alltid på. Dygnet runt. Den står på bara..Glömmer att den finns osv.

Iaf. Ja, vad 17 gör jag vaken nu? Jag ska jobba natt imorgon, alltså torsdag till fredag så jag försöker vända på dygnet nu så slipper jag vara så trött då. Asch, vet inte hur det funkar, har aldrig jobbat natt förr. Måste ju prova vad som funkar. Elin & Cryylv kommer vara barnvakt åt barnen så jag får sova.
Har satt på kaffe nu & försökte föra över bilder men det gick inge bra tack var det ..Öhh? Att inställningarna inte finns? Händer inget iaf så skiter it.

Tidigare idag var vi iväg till mamma & firade Martin som fyllde hela 6 år! Grattis Martin på din 6 årsdag! Och när han var nyfödd hette han inte ens Martin, utan Jarek! Skulle faktiskt kunna tänka mig honom att heta så. Barnen lekte & busade på som vanligt medans vi gamla tanter, jag, mamma & mormor snacka goja. Drack så mycket kaffe så jag var tvungen att kissa hela tiden. Sen körde jag hem mormor & passade på att leta efter Emelies skor jag fått. Lurvbollar. Letade & letade som en tok, blev helt svett & galen! Ringde Emelie men hennes pappa sa att hon la Elvira. Efter ca 30 minuters letande hittade jag påsen i en kartong!! ?

När vi skulle hem blev Liam plötsligt konstig, grinade & förstod inte alls vad som var med sig själv. Han hade ont i huvudet :( Blev nog för mycket stoj, han slängde sig direkt i sängen när vi kom innanför dörren med overall, skor & mössa på. Gav han barnalvedon, vatten & sen fick han rostad macka med smält smör & mjölk att dricka.
Leon slocknade i bilen & Marlon efter macka & välling.
Liam blev nog övertrött för han skrek & grät & kunde inte somna. Jag var in & klappade han om ryggen & i håret. Sen pappa. Till slut somnade han..Lilla hjärtat..


Ska gå & ta mig kaffe nu.

Året som gått, 2009

Skrivet 2010-01-05 klockan 00:41:11
Januari: Vi flyttar hem till farmor & farfar efter att yxgubben psykat sig & vi är livrädda! Tobbe jobbar på & får köra Liam & Marlon till & från dagis. Vi flyttar till Örnsro i slutet av månaden. En liten tvåa som vi 5 fick knöla ihop oss i. Marlons sovrutiner krasar helt. Leon börjar gå.

Februari: Jag får kämpa med att åka med Liam & Marlon till dagis med buss, Tobbe hjälper då han kan. Får till slut låna mormors bil. Liam fyller 6 år, vi får fira honom med både barn- & släktkalas i Örnsbajs. Blir mest hemmadagar, jag mår dåligt, rasar i vikt & klipper av mig håret. Tar tag i "problemet" med Marlon. Elin är väldigt ofta hos oss & gör våra dagar lättare. Leon går hela tiden själv nu.

Mars: Färgar håret rödbrunt. Leon fyller 1 år & vi får fira hans födelsedag i Örnsbajs. Denise ska bli tvåbarnsmamma. Madde föder två barn. Jag & Tobbe går på vår allra första "dejt" helt ensamma. Funderar på att sluta amma men blir istället en tuttsirebell & fortsätter. Börjar packa ordning i gamla lägenheten.

April: Vikt 43-44kg. Vi träffar min bror Martin för första gången på 1,5 år. Barnen fastnar för honom direkt! Vi har fått datum för inflytt i nya lägenheten & börjar flytta för fullt! Äntligen får vi ett hem efter 3 månader! Inflyttningsfest. Jag åker buss med barnen till dagis, den åker hela vägen. Elvira & Tuva föds!

Maj: Börjar få ordning på lägenheten. Vi får även ordning på våra liv känns det som & jag börjar må bättre & går upp något kilo igen. Liam får vattkoppor & strax därefter Marlon. Slingar håret eftersom det solbleks. Träffar min mor & vi får kontakt igen efter 1,5 år.

Juni: Marlon fyller 3 år & vi får fira han hemma. Klipper av Marlons fina lockar. Byter spiralen mot p-stav. Leon får vattkoppor. Börjar timvicka på mitt jobb. Vi bor ute hos farmor & farfar medans det var så satans varmt & bara bada & sola! Åker en sväng med barnen till Gävle & hälsar på Emelie. Hon kommer även hit också.

Juli: Jobbar. Skaffar FB. Åker till Hönö på minisemester med barnen, Elin & min pappa. Innan vi åkte hem gick vi på Liseberg. Umgås mycket med mamma & Emelie. Åker till Julita gård med farmor & farfar. 46kg, det går åt rätt håll.

Augusti: Jag & barnen åker på läger med öppna förskolan i några dagar. Jobbar som en tok. Emelie flyttar nära oss! Liam börjar skolan! Mina fingervårtor börjar försvinna här någongång pga all sprit på jobbet ;)

September: Tobbe fyller 29 & jag 24! Tobbe köper en ny kamera & en ny vagn åt mig. Vi är ute mycket & länge de dagar jag hinner/inte jobbar, tar igen från att jag jobbade så himla mycket under sommaren. Klipper bort det skruttiga håret. Emelie & X skriver på skilsmässopappren.

Oktober: Tar "ledig" helg för första gången på 10 veckor & vi har födelsedagsfest. Precis när jag fick upp kontakten med min farmor & farfar så dog min farfar. Rip :( Elin fyller 25. Emelie fyller 21, Erik 12 & mamma 44. Malin var här & hälsade på! Blir blond igen. Jobbar knappt inget alls. Denise blir tvåbarnsmamma. Jag väger nu 48, det går fortfarande bra.

November: Jobbar knappt inget i nov heller. Umgås mycket med Emelie. Nu är vi alla vaccinerade. Slutar amma Leon efter 20 månader.

December: Emelie & Elvira flyttar till Emelies pappa i Sthlm. Vi firar jul hos farmor & farfar. Jag & Denise var ut på juldagen. Liam tappar sina första tand. Jag, Marlon & Leon var hos Emelie i mellandagarna & nyår firade vi hemma med god mat. Efter all julmat vägde jag äntligen 49kg så nu slipper jag frysa mer.

Gammal tant med för mycket kärlek

Skrivet 2010-01-04 klockan 23:33:18
Satt & skrev igår kväll, vattenmärkte bilder till inlägget jag tänkte posta. En resume av 2009 men sen blev mitt ps helt knas & bilderna jag skulle skära till & märka blev helt smala & anorektiska när de låg i fönstret. Elin, kom hit & hjälp mig. Få gjort skiten.

Jag är gammal. Väldigt gammal. La mig & mös med barnen i sängen för de skulle sova. Inte somnar de, utan jag! Marlon väcker mig & säger "Öppna ögonen, mamma! Vakna!" Klev upp & korsryggen hade låst sig så jag har fått vanka fram. Aj, aj..De somnade en stund efter jag vaknat. Satte mig vid datorn, slösurfade & tryckte i mig massa chips & paradischoklad. Tobbe får skylla sig själv att han aldrig äter ur den för det är ingen prydnadssak, som bara ska stå.


Känns som jag fastnat, jag kommer ingenstans. Jag skulle behöva hjälp utifrån men alla jag pratar med bara viftar bort det. Jag som är mamma borde väl veta? Bättre att göra något nu än att vänta & inte veta vad jag ska göra eller hantera situationer. Jag behöver hjälpmedel.
Vad kan jag göra för att bli bättre? Jag vill veta det för jag orkar snart inte längre..Men ingen vet hur det är. Hur jag har det. Folk hör men ingen lyssnar.

Jag älskar mina barn oändligt mycket, mitt hjärta sprängs & går sönder av för mycket kärlek varje dag & jag dör lite mer för varje dag som går. Liam, Marlon & Leon - Ni är mina allt! Min kärlek till er får mig att leva.

Nu ska jag sova, hoppas jag somnar bara..Var ju så kissnödig & sötsugen så jag var tvungen att gå upp. Hoppas inte Leon väljer att väcka mig med att sparka mig i ansiktet med sina hälar, det gör ont..

Ronny & Ragge

Skrivet 2010-01-03 klockan 22:38:57


Liam med Ronny & Ragge.

Tobbe åkte iväg kl 12.00 till Karlskoga & jag skulle börja kl 15.00. Var lite orolig att vägen skulle vara svår att köra & han skulle bli försenad så jag skulle bli försenad. Tobbe var hemma runt 14 & jag skulle strax åka så Liam fick inte ta upp sina nya husdjur förrän jag kom hem från jobbet.
Tobbe har aldrig haft marsvin & vet inte hur man gör. Liam väntade & väntade tålmodigt på att jag skulle komma hem & när jag gjorde det vill han ta upp sina marsvin på en gång! Jag var ju tvungen att värma händerna först ;)

Liam har tjatat, frågat & pratat om ett eget husdjur hur länge som helst. Han ville ha en katt som kunde bo inne på hans rum, nej..Det går inte. Jag vägrar katt igen pga kattpisset & lådan kan jag ju inte ställa ut på balkongen i typ -18 grader!

Ett marsvin tycker jag är helt perfekt! Jag älskar marsvin & hade haft tanke på att skaffa det förr eller senare..Sen att Liam sett G-force osv & min längtan..En mus, råtta, hamster osv tycker jag är alldeles för litet, en kanin är för stor & hund, nej nej inte nu! Marsvin passar helt perfekt! De här är så söta, den lite mindre & ljusare heter Ronny & den feta, lite mörkare (främst på bild) heter Ragge. Tjocka ♥

Liam är överlycklig. Jag också.

Marlon bryr sig inte så mycket men han är nog lite nyfiken & Leon tjatar om att det är "mjau" (katt) & sen var det "pippi" (fågel) & sen frågade han om det var "bää" (får, kossa, häst osv) Försöker få han att säga marsvin men det går inte, det ordet finns inte ;)

En liten överasskning på väg ;)

Skrivet 2010-01-03 klockan 13:29:55
Tobbe är iväg & hämtar en överasskning åt Liam..hihi ;) Jag & Liam har städat & plockat inne på hans rum sen så det får plats. Liam anar nog något men jag har inte sagt något. Ska bli så kul att se hans min sen!
Jag ska iväg & jobba sen så Tobbe får se till barnen. Vad det är för "grej" & vad Liam & de små sa berättar jag sen.

Egentligen tänkte vi vänta tills han fyllde år men jag orkar inte! Vi får köpa en annan sak åt han då.


Han har börjat skriva önskelista till sin 7 års dag, kollar upp vilken dag han fyller & vilken dag han ska ha sitt barnkalas. Sötnosen, han börjar förstå nu att efter jul är det nyår sen januari & sen blir det februari & då fyller han.

Nej, nu ska Marlons bajs bort & vi ska klä oss att handla. Ska köpa med kaffe till jobbet också & hoppas Tobbe kommer hem snart så jag inte kommer försent ;)

Årets första dag

Skrivet 2010-01-01 klockan 12:04:03
Årets första dag började bra. Nja. Gick & la mig runt 02 i natt, vi kollade på film & sånt, raketer & grejer. Vaknade av att Leon var ledsen & hade kissat ner sig så jag bytte blöja & tog av pyjamasen, det lilla han hade på sig. Han är besatt av att knäppa upp knappar så han hade bara ärmarna på sig.
Han fick sova bredvid mig men kunde inte somna om så jag hämtade en pipmugg med vatten, nej han ville inte ha. La oss åt andra hållet så vi låg med huvudena där fötterna ska vara & glömde vattnet i sängen vid huvudändan. När jag väl somnat drömde jag världens knasigaste dröm. Jag var höggravid i dagens läge & skulle föda NU! Hade värkar, badade, grät för det aldrig satte igång & var bajsnödig som fan.

Vaknade & var helt förvirrad! haha :) Kunde inte somna om så jag gick upp & tömde tarmen. Hade inte skitit på typ en vecka eller något, varit förstoppad & skitnödig i flera dagar. Men nu så, kl 03.30 gick det bra.

Liam & Marlon väcker mig med att bråkas med varandra & Leon som hällt vatten i hela sängen, var inge skönt att sova i & sen var jag bajsnödig igen! Försökte ligga kvar i sängen men röven bråkade så det var bara att kliva upp, sätta mig & skita igen. Hur mycket bajs får plats egentligen? Tarmtömning.

Idag ska jag jobba igen, 13.30-21.00 så vi ska snart sätta igång med maten & sen drar jag iväg. Får se om jag hinner & orkar blogga igen senare för vi har hittat på massor jag vill skriva ner. Har ju inte varit hemma, inte haft dator eller ork. Vill göra en resume (?) av 2009 också. Har gjort några såna förr men då i slutet av december så den här gången blir det inte så.
Vill även berätta om våran nyårsafton osv..Tid, tid & ork..


Jag i min gosigoströja jag fick på julafton av pappa! Jag vill använda den hela tiden, men jag blir galen! Det blir så förbaskat varmt :@ Öppnar fönster, balkongdörren & stänger av elementen för jag håller på att svettas ihjäl, Tobbe fryser & jag vill använda min tröja.

Gott nytt 2010 & hoppas du mår som du förtjänar ;)

Mitt 2009

Skrivet 2010-01-01 klockan 09:53:42


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?: Skaffat (fått) ett jobb & skött mig. (dvs inte varit "sjuk" eller kommit försent)
2. Höll du några av dina nyårslöften?: Det är svårt ;)
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?: Min syster. Tobbes bror & hans tjej, Denise & Madde.
4. Dog någon som stod dig nära?: Nej.
5. Vilka länder besökte du?: Inga.
6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?: Nja, nää inte vad jag kan komma på.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?: 24 april, när Elvira föddes.
8. Vad var din största framgång 2009?: Vette 17?
9. Största misstaget?: La inte undan min kamera så Leon tog sönder den..
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?: Nej.
11. Bästa köpet?: Våra speglar till hallen & tvättmaskinen.
12. Vad spenderade du mest pengar på?: Choklad..
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?: Ja, när vi fick flytta hit äntligen, i april.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?: Många!
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?: I början på året var jag ledsnare men sen blev jag gladare.
16. Vad önskar du att du gjort mer?: Gjort det bättre.
17. Vad önskar du att du gjort mindre?: Mått dåligt.
18. Hur tillbringar du julen?: Hos barnens farmor & farfar.
19. Blev du kär i år?: Några gånger ;)
20. Favoritprogram på TV?: CSI, Desperata hemmafruar
21. Bästa boken du läste i år?: Läste ingen.
22. Största musikaliska upptäckten?: ??
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?: En ny vagn.
25. Något du önskade dig men inte fick?: Nej, jag brukar mest önska mig prinskorv..Iofs fick jag inte det!!
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?: Jobbade 7.30-20.00
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?: Ta bort psykiskt sjuka yxmän & sol & vårare från vårat samhälle & försök förstå att alla är & känner olika.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?: Blandad, ibland skruttig & ibland hot mamig.
29. Vad fick dig att må bra?: När vi bodde in oss här hemma.
30. Vilken kändis var du mest sugen på?: Skiter i sånt larv.
31.Vem saknar du?: Min syster, alltid min syster.
32. De bästa nya människorna du träffade?: Elvira.

(snodd från diverse bloggar, alla har såna..)

RSS 2.0