Startsida | Varför Korv? | Bloglovin' | Twitter | Facebook | Bloggdesign

Its coming..

Skrivet 2010-02-28 klockan 20:58:12
Hade tänkt berätta om Liams kalas. Det får jag göra imorgon kväll. Jag orkar inte nu. Ev någon bild kanske ploppar upp också, det visar sig.

Har tappat blogglusten, nästan helt. Men ett inlägg om Liams kalas är utlovat tills imorgon. Sen stänger jag ner ett par dagar.

Nu ska jag göra te, se film med Tobbe & äta mina pringles jag aldrig åt upp i helgen.
Tävla om en ny bloggdesign

Skrivet 2010-02-27 klockan 17:41:47

Tävla om en ny bloggdesign hos Knixie! Hon har även gjort min. >Knixie
Död råtta..

Skrivet 2010-02-27 klockan 00:22:24


Jag har en död råtta jag måste behandla tror jag. Kom inte nära mig, säger jag bara. Denna konstanta mens, bindor, trosskydd & allt. Till slut får råttan inget syre & dör. Ska hytta med den åt Tobbe när jag blir arg på han & han inte vill lyssna ;)

Ja, nä. Bädda min säng skulle jag. Godnatt!

(bilden är googlad)
Ångest, Kga & barnkalas

Skrivet 2010-02-27 klockan 00:17:57
Ångest. Bara massa ångest. Hela dagen. Det har känts som motvind hela dagen, allt har tagit emot. Ingen lust, ingen ork..Ingenting..

Vaknade av att Marlon säger "Leon har bajsat i sängen!" & jag flyger yrvaket upp! Leon har skitit, tagit av sig blöjan & klättrat upp & gosat runt i mitt täcke. Med poop där bak. Åhh..Själv spenderade jag hela förmiddagen på toan. Sket, poopade & pruttade. Kände mig tung både i magen & i röven men efter allt skitande kändes det bättre. Är som en gammal tant i kroppen, fortfarande - efter resan i lördags! Iofs har jag knappt hunnit vila. Bara när jag sovit. Jag är stel i ryggen, har ont, mens hela tiden & är allmänt äcklig. Död råtta, jag säger bara det. Så håll er undan.

Sportlov, ja det känns. Inte en enda vilodag :)


(onsdag förmiddag. De byggde väldans högt! Liam & Marlon står på stolar!)

Vi var ju ut till Elin, hos farmor & farfar mån, tis & onsdag. I onsdags var jag iväg till FC på kvällen, de har öppet för föräldrar. Kände mig så usel, att åka iväg utan barnen..De hade haft roligt utan mig. Men ändå. Jag lovade barnen att på torsdagen (igår) så skulle de inte behöva åka någonstans. De var helt omöjliga på onsdagsmorgon att åka till FC.
Men jag & Leon hängde med Elin & farmor till Kga igår, där Elin skulle uppträda. Liam är ju så van så han bryr sig inte längre, Marlon är alldeles för blyg att ta med sådär men Leon, han är framåt & behöver inskolas. Lisa var barnvakt åt storebröderna. Marlon & Leon tycker jättemycket om Lisa! ♥ Jag också!

Nu blir det ju helrörigt ser jag men ahh, skitsamma.


Det gick inte så jättebra för Elin. Hon kom aldrig upp på scen, förstår det. Det jobbiga, när jag ser henne, är att jag aldrig vet hur jag ska bete mig. Kan jag hjälpa henne? Jag vet inte, eftersom jag aldrig frågat & jag tror jag skulle få ett konstigt svar om jag frågade henne i ett sånt tillstånd.
Jo, så kom det en tjötröv dit. Det trodde jag faktiskt inte. En pytteliten minimänniska som Leon efter lite blyghet sa "Heeej" till, sådär som bara han gör. haha..Jag ba har sett en tjötröv på riktigt, its alive, det finns & lever.
Ida flirtade till sig Leon med hjälp av chips & godis så han ville sitta hos henne & kollade efter henne hela tiden. Tror Elin blev lite svartsjuk haha!

Imorgon ska Liam ha barnkalas här hemma. Han hade skrivit upp nio barn från klassen han ville bjuda. Två st sa nej, en sa kanske & sex stycken sa att de kunde komma. Nu ringde en förälder & sa att de tyvärr måste avboka eftersom de också skulle bort, så bara för det kanske en till inte kommer. Då blir det alltså bara fyra, kanske fem. Plus Liam då. Men de kommer ha så roligt ändå! Crazy mama & papa livar upp & sen kommer ju huliganbarnen!
Liam fick välja & han ville inte bjuda hela klassen. Han ville ha ett litet kompiskalas, ungefär. Blir nog mysigare så.

Jag har försökt..Och försökt orka städa & göra lite fint idag. Tvättat kläder har jag gjort, typ 7 maskiner med sängkläder & vanliga kläder. Tvättmedlet har varit slut & Tobbe köpte igår. Diskat, städat i Liams rum, dammsugit & torkat..Men ähh, orkar inte. Får sutta in all skit i vårat sovrum & låsa så får barnen härja runt hur de vill.

På söndag..På söndag blir det äntligen en vilodag, hoppas jag! Vi ska bara vara hemma & pyssla, jag & Tobbe, med barnen. Dricka kaffe, fika & pyssla. Ta det lugnt & bara ..Njuta av varandra. Vi har knappt setts på hela veckan & Tobbe träffade Leon första gången, vaken, idag på två dagar.

Jaha, nu ska jag bädda min sängsida så jag kan sova med sängkläder.

Plöh

Skrivet 2010-02-24 klockan 23:30:21
Jag är så satans trött! haha svinont i högerarmen har jag också, vad har jag gjort? Ingen aning..Imorgon blir det bara hemmadag med barnen för det har jag lovat dem. Eller jag & Leon ska iväg på eftermiddagen. Jag får blogga mer imorgon, innan jag drar iväg & hämtar Elin & farmor.

Wiie :) Lisa!
Elinbus!

Skrivet 2010-02-23 klockan 21:19:34
Vi åkte ut till Elin hos farmor & farfar i förmiddags. Jag ringde bup (eftersom de flesta av er rek mig att ringa dem) men de hade möte & så..De skulle ringa upp inom en timma. 1,5 timma gick & telefontiden gick ut om 5 minuter så jag ringde igen. De hade haft kris & massor att göra, ingen fara sa jag.
Pratade lite & berättade om hur jag känner, vad jag sett, hur andra upplever & ser Marlon. Så den 23 mars ska vi ha någon slags telefonintervju. Känns väldigt bra! Äntligen någon som lyssnar! Återstår att se var detta leder. Jag är hoppfull. Fast jag kom på nu att jag hellre hade velat träffas irl, eftersom det ibland är svårt att prata i telefon. Blev så hattigt eftersom jag inte var beredd på att jag skulle prata på en gång. Jaja, det blir bra ändå.

När jag blir nervös eller arg så dingar det så hårt i öronen att jag inte hör min egen röst. Jag stressar upp mig & försöker tala lugnt, så låter jag så skakig & blir mer stressad. Har jag kanske utvecklat någon slags telefonfobi? Träffas jag irl är det lättare att se vad den jag pratar med säger. En månad kvar iaf..

Jag & Elin tog ut ungarna & Erik (min bror) i snön. De byggde ett läger av all snö som var på baksidan medans Elin fixade en "säng" åt Leon. Han skulle sova men jag hade ingen vagn med. Hon tog ett täcke & något silvrigt underlag & bäddade på en pulka. Han myste ner sig men sen ville han busa istället!

Haha! Ja, det var inte lätt att åka pulka i snö som var högt, ovanför våra knän gick det när vi körde ner fötterna. Så skulle vi bygga en pulkabacke på baksidan. Jag rullade ner & barnen efter! Vi tryckte & klämde ner snön & till slut gick det att åka tefat & pulka i varsitt "spår". Och ett spår att gå i. Satan vad svett & andfådd jag blev men barnen hade kul! Elin hittade en "koja" i en buske, snön hade lagt sig på den så de kunde krypa under & sitta där.Vi var inte så snygga, men det gick att åka till slut!

Vi åkte inte hem förrän sent på eftermiddagen, Leon somnade för natten i bilen. (Han sov ju inget på hela dagen) Jag gick in i affären med Liam & Marlon på väg hem & Tobbe passade Leon. Han var ändå förbi med jobbet. De fick köpa sig lite godis, fast det är tisdag, för pengarna de fått av farmor igår. Jag köpte kaffe, snabbkaffe, mjölk, choklad & snus till Tobbe. Undra vad den otrevliga & griniga personalen där inne (Ica Nära, fd Ica Stjärnan här på norr) tänkte då..haha :) Barnen får godis mitt i veckan & jag, bara kaffe & skit? haha..

Imorgon på förmiddagen åker vi till FC. Jag & barnen. Sen vet jag inte vad vi ska hitta på..? Elin, vill du leka med oss? Någon annan som vill leka?


Det är ju ingen som vet något, egentligen..

Skrivet 2010-02-22 klockan 12:28:22
Vi ska snart packa iväg oss att åka till farmor & farfar, där Elin & Cryylv är. Jag ska ta med Marlons flaska, välling, sovkläder, blöja osvosv OM han vill vara kvar där sen. Det återstår att se. Helst vill han bara vara hemma, hemma & hemma. Han har aldrig någonsin sagt själv att han vill någonstans.

Och jag ska, om jag vågar, ringa lite samtal. Jag hatar verkligen att ringa, inte just för att prata med okända folk, utan för att jag vet inte vem jag kommer prata med. Kommer jag höra & förstå vad den säger? Jävla öron..

Ikväll blir det måndagsmys med mina två stora killar ♥ Familjen Annorlunda & sen CSI.

Tack Emelie & Elin för att ni finns & lyssnar på mig. Tack pappa. Tack mamma. Tack Tobbe!

Jag & Tobbe pratade igår & jag insåg hur lite han egentligen vet om Marlon, hur lite han känner honom. Han har inte förstått riktigt vad jag pratat om..Så igår när jag insåg det blev jag ledsen & grät en skvätt, fick ont i huvudet & så men efteråt kändes det bättre. Det finns ingen annan än jag som ser Marlon dynget runt, hur han byter personlighet, humör & allt. Ingen ser allt jag ser, hör allt jag hör & är med så mycket. Ingen vet något egentligen.
Så det kanske inte är så konstigt då att folk bara viftar bort allt jag säger. Men jag vet. Det räcker & jag ska göra allt i min väg för att få folk att fatta.

Jag har försökt & försökt minnas att Marlon var blyg innan Leon föddes men jag kommer inte ihåg! Det gör så ont i mig, varför minns jag inte??Bilder från 7 mars -08, dagen innan Leon föddes. Vi var hos Fia med kakorna & hälsade på. Minns nog att Marlon satt nära mig, han pratade knappt & så men efter ett tag kom han igång & lekte? Fia, minns du?


9 mars -08. Leon är lite mer än 12 timmar gammal & vi är precis hemkomna från BB. Marlon var sjuk & hängig men ändå lite nyfiken på nya bebisen.

Var det att få ett syskon som förändrade honom? Eller hade det inte gjort skillnad? Var det ett stort trauma för honom att få syskon? Jag vet att han alltid varit busig, galen & vild. Svår att nå, liksom. Aldrig varit intresserad att samtala, utan mest busa & leka. Är allt mitt fel? Det var inte meningen..Men jag ska göra allt jag kan för att Marlon ska få hjälp, han är ju den galna & busiga hemma..Men utanför hemmet låser sig allt.
.

Skrivet 2010-02-21 klockan 22:33:03
Att vara selektiv mutist (vilket ord!) betyder att man bara talar med dom som är viktiga att tala med och som betyder något för en. >Alltforforaldrar.se

??

Elviras dop 20/2-10

Skrivet 2010-02-21 klockan 07:41:12
Tobbe, mormor & pappa sa; Ta tåget! Kör inte! Vafan..Jag skulle iväg & bli Elviras gudmor, så klart vi skulle iväg. Jag ar iaf tvungen att prova köra, eller hur? Kan ju inte veta utifrån min utsikt från huset hur körvägen är. Jag & Liam hämtade upp Blomblom & åkte ifrån Örebro 8.30. (Liam ville inte med först så efter lite övertalning kom vi iväg)

Han tyckte det var tråkigt att åka bil så långt, det tycker jag med. Han fick en tidning på vägen & så hittade han en oöppnad leksak i bilen som han pillade med. Jag fick så jävla ont i röven att sitta så jag fick sitta på sidorna så skinkorna fick vila lite.

Väl framme där Emelie skulle hämta tårtan mötte vi upp dem, jag kutade in på affären & handlade en macka. Höll på att dö haha var så hungrig. Liam hade ätit innan, på vägen så han ville inte ha något. Vi var framme runt 11.30 nånting om jag inte minns fel? Ahh, iaf så drog vi till kyrkan.

Elvira var glad & skrek glädjetjut hela tiden, som vanligt! Hon kände nog igen Liam för så fort hon såg han så sträckte hon sig efter han & var som vanligt glad.

Leffe, Emelies pappa, bar Elvira fram till..där man står. Elvira är ett riktigt charmtroll, hon var så söt & glad hela tiden & så fin i sin klänning. Liam fick följa med & hålla mig i handen. Han var jätteduktig! Det var jättefint & jag är Elviras gudmor ♥

På dopfikat var Liam så uttråkad, ville hem & hade tråkigt så jag gick ut med han & kastade han i snön lite. Han blev på bättre humör så vi kunde vara med när Emelie öppnade presenterna. haha :) Så är era barn uttråkade, klä dem, gå ut, ryck tag i overallen & bara kasta dem i snöhögarna!

Vi hade åkt kringelkrokvägen & tankat, klockan var 16.00, sa till Blomblom; Vi är nog hemma runt 19-20 tiden. Vi var i Örebro 18.40. Så det gick jättebra att köra. På väg hem höll jag på att dö, ont i skinkorna & Liam ville så gärna åka till Maxi & handla så han grät. Men vad skulle jag göra? Körde det snabbaste jag kunde så jag kunde inte göra mer. Vi åkte dit innan vi lämnade av Blomblom så han fick handla. Både min mamma & pappa ringde & undrade hur det hade gått att köra. Jo, det gick bra förutom att jag fick så ont i skinkorna. Dopet var jättefint, Elvira var så söt & jag är stolt över Liam. Han fick mycket beröm var han var duktig av de andra som var där.

06.45 imorse vaknar jag av att Leon ropar; Kom, mamma! Tog upp han i min säng för gos. Har ju knappt fått se eller gosa med han sen i fredags! Vad gör han? Drar bort täcket, försöker sparka ner mig på golvet & säger, Vakna! haha skitunge! Nu ska jag vila ryggen, har så förbaskat ont. Är inte van att sitta så länge..
Ensamt, tomt..Mina barn!!

Skrivet 2010-02-18 klockan 22:24:49
Mina baaarn!! Det finns inga barn hemma!! Jag ska ju jobba imorgon så barnen sover ju hos farmor & farfar. Jag körde dem dit när Tobbe kom hem med bil. Liam & Marlon sprang i snön när vi var framme & hoppade ur bilen, medans Leon gick raka vägen till dörren & plingade på. Han öppnade dörren & säger; Heeej Vevve!! (Hej Cryylv) Och jo, Elin - om du lyssnar hör du att han säger Vevve & inte Vyvve. Annars skyller jag bara på min knashörsel.

Det var bara Liam som brydde sig om att krama mamma hejdå, han kan jag iaf lita på! Marlon gick väl men Leon var fullt upptagen av Erik, Elin & Cryylv. Dumma barn, tyck om din mamma! :) Att lämna dem är inte jobbigt. Att åka ifrån dem gör skitont! Usch, började nästan grina. Grinolle, Grinolle, vifta på sin svans..
När jag kom hem & klev innanför dörren var det inga barn som sprang på & framför mig, inga ljud - ingenting! Vafan..Bara gamla Tobbe som satt & fes i soffan. Han gapar & skriker på sitt spel & jag, utan att tänka på det, höll på att säga åt han att vara tyst för barnen sover? Telefonen ringer & jag tänker, Hoppas inte barnen vaknar!

Jag hatar att ha hemmet tomt på barn. Jag hatar sån här dötid, vad ska jag med den till? Tror aldrig jag skulle lämna bort barnen frivilligt för att ha såna här ensamma kvällar, faktiskt. Att inte göra något & bara vara ensam. (Dejter med Tobbe, bio osv räknas inte för då GÖR vi ju något) Jag får egentid när jag vill dricka kaffe. Och bajsa. Oftast. Men inte när jag ska duscha, då ska Leon in & blöta ner sig, klä av kläder & också duscha. Men, det blir bäst såhär annars blir det knas imorgon. Men jag hatart..Och, jag vet att barnen har jätteroligt & har det bra hos farmor & farfar med Elin & Cryylv.
Det är ju deras egna tid & relation. Det är tur att vi har dem, eller barnen. Så de slipper mig någon gång ;)

Våran förmiddag - nästan som EFIT

Skrivet 2010-02-18 klockan 22:09:53
09.04
Går inge bra för mig att leka ute i knähög snö i mina skor så jag byter. Fick ju bara stå hjälplöst & titta på stackars Leon som försökte kravla sig uppför kullen utan mammas hjälp..(Kan ju iaf konstantera att blöta & iskalla jeans gör skitont!)

09.24


Marlon har provat åka pulka både nerför snöhögar & lilla kullen ute på gården. Barnen fick även gunga & jag grävde en "gång" under Leons gunga så benen inte fastnade i snön. Här ska Marlon gräva en tunnel eller grop under kompisgungan som knappt gick att gunga. Marlon la sig även i snön & vi la på han ett snötäcke. Leon la sig också i snön & sa vila!

09.43


Leon som älskar motorcyklar & cyklar. Han berättade för mig att avgasröret var bajs. Marlon var vid rutschkanan som jag också skyfflat undan snö från. Leon skulle åka & det tog tvärtstopp där nere. Höll på att ramla & Leon garvade ihjäl sig!

09.45


Marlon vill åka mer pulka ner för snöhögarna, de var roligare än kullen. Det var för mycket snö & gick för långsamt. Mamman lyder barnet.

11.09


Slut i benen efter all snöpulsande. Okej, visst jag är van - med armarna att dra vagn i snö, men detta! haha..Vi har ätit lunch & vilar lite innan vi drar iväg för att hämta Liam. Leon ska sova & Marlon ska få gå själv hela vägen hem. Osminkad, flottig & svettluktande mamma. (deon var ju slut..)


Marlon gömmer sig under täcket, jag busar & killar & Leon vill vara med! Marlon klädde ut sig till Transformers & Leon hoppade studsmatta. Leon slocknade som ett ljus i vagnen sen. Fler bilder finns men eftersom jag inte hittar PS som Jossan fixade så får det vara.
Egentligen hade jag tänkt städa men..Nej, alltså, ibland får jag tvinga mig att orka göra det på eftermiddagarna iaf. Liam är hemma & Marlon får leka med han, Leon sover..Ja, jag ska sluta städa på förmiddagarna. Ja just, det - jag glömde ju att detta inte är en städblogg haha! Men det är ju en del av vardagen så det bara blir skrivet så..

Sa jag att jag älskar mina barn högst av allt i världen?

Det är ju jag som tar hand om dem

Skrivet 2010-02-17 klockan 21:25:55
Har inte jag världens sötaste, mest omtänksamma & goa läsare så vet jag inte vem som har det. Jag får så mycket fina kommentarer & ord som gör mig glad. Även fast det verkar som jag inte bryr mig eller kommenterar tillbaka så läser jag allt. Det är bara, just när jag sätter mig så glömmer jag bort det.

Jag är inte så aktiv & energisk, egentligen. Men jag måste, eftersom jag själv valt att vara hemma med Marlon & Leon. Nu går ju allt på rutin & skulle jag tänka "Åhh, vad jobbigt att gå hela vägen till FC fram & tillbaka" så blir det ju jobbigt? Skulle jag sitta & räkna minutrar när jag är ute & leker med barnen, ja klart det skulle bli tråkigt :)
Påklädningsprocesserna är aldrig roliga, men bara de blir gjorda & ungarna kommer ut för dörren så blir allt genast lätt. Oftast. Om jag får ner Marlon i vagnen.

Jag har ju själv valt att ta rollen som aktiverar barnen, ger dem mat & sysselsättning - istället för att låta någon annan göra det. Samtidigt ska jag vara mamma, sköta hemmet & lämn- & hämttider för Liam i skolan. Och jag älskar det! Skulle du vara jag, skulle du orka allt! Mina barn är så goa & fina, det lovar jag. Om inte Marlon försvinner in i sin bubbla vill säga ;) Eller om Liams har sina minitonårs-trotsar..Eller Leon inte alls vill något MEN det går över!
Tror knappast någon av oss skulle må bra om jag lärde barnen att vara inne-barn, om jag sket i att göra saker med dem & de fick mest ta hand om sig själv? Vissa dagar känner jag ju mig helt rutten & vill bara sova, det tror jag alla gör, eller att inte ha lust att göra något alls. Men inte jämt. Jag är inte bäst eller sämst, jag är ganska okej tycker jag själv. Lagom bra. Jo, jag jämför mig alltid med andra mammor..Och jag vet att de är som de är just för att deras barn är som de är. Alla är olika men det känns okej för mig att vara så här. Vad 17 pratar jag om?


Varje vardag Liam går i skolan kämpar, svettas & stånkar jag med den allt för tunga syskonvagnen. (Marlon är egentligen för stor för den..) Mina skor & händer håller på att gå sönder & vagnen är snart slutkörd. Varje onsdag & fredag förmiddag svettas & kånkar jag över alla snöhögar, iskulor & bollar som jag ska dra vagnen över. Jag tar sats & nästan springer med vagnen framför eller bakom mig så vi hinner över vägarna & snökullarna innan bilarna kommer.
Klagar jag? Varför skulle jag? Barnen har skitkul haha & undrar vad 17 mamma pysslar med. På FC har de jätteroligt med andra barn & jag får chans att samtala med galna kaffemammor. De får ursäkta att jag luktar svett, jag orkar faktiskt ärligt talat inte bry mig. Jag kommer ju inte dit för att de ska godkänna min kroppsdoft.

Idag kissade Leon i pottan på FC! Liten söt, han sa kissa & började knöla med blöjan så vi tog ner en potta som han fick kissa i. Bra Leon! Har har även poopat i pottan hemma. Han vill kissa på toan men han är fortfarande för kort. Han ser ju att alla andra med "popp" gör så.

Som sagt, jag är mina barns mamma & jag vill göra allt för att de ska ha det bra. Även fast vi bråkar ibland men det är ju för att jag vill deras bästa & de inte förstår det. Minns ju själv hur det var ;) Lilla Jenny finns fortfarande & minns allt. Känslor, händelser & samtal.En sten föll från hans axlar

Skrivet 2010-02-17 klockan 14:53:02
Haha! Ångest! Solen lyser ute & vi är inne! Leon sover fortfarande så när han vaknar ska han också få något i magen. Barnen fick lite banan & digestivekex på familjecentralen innan vi hämtade Liam. Det blir nog inget utelek på gården iaf för på väg hem från skolan sa Liam att han vill åka & köpa något för sina pengar han fick av Danne & Malin så det får bli så. Kollade med Marlon & han sa att det gick bra. Han ville gå själv då. Har ju selet om han blir vild & galen & vill springa ut i gatan. Lite tråkigt för Leon som får sitta i vagn men han får klättra av sig när vi är klara.

Igår fick jag inte alls Liam till skolan. Han har varit väldigt sur, otrevlig & arg i flera dagar (veckor?) när jag har hämtat han. Har frågat vad det är & så, men det är inget. Igår brast det för han. Några barn i skolan hade gjort dumma saker mot honom & hans kompisar. Jag ringde Tobbe & han ringde skolan & sånt. Idag när jag hämtade Liam berättade fröken att Liam hade fått prata med barnen & de hade pratat om vad som hänt & så. Han tyckte det var skönt & fröken sa att Liam är en sån som inte säger till när något händer.
Iaf så var Liam på jättebra humör när vi gick hem idag, det syntes verkligen att en sten fallit från hans axlar. Jag är glad att han pratade & till slut berättade för mig vad som var orsak till att han inte velat gå till skolan.

Först blev jag ju såklart flyförbannad & såg svart, försökte hålla mig lugn utan att skälla (var ju arg på barnen..det var ju inte Liams fel) eftersom jag var upprörd. Mitt barn! Visst, barn får bli tilltufsade på dagis & skola för att lära sig livets hårda väg MEN det går att lära barn att prata & samtala också. Men nu är det bra & jag hoppas det fortsätter vara bra, annars åker jag & Tobbe hem till barnens föräldrar för att prata om detta.
Jag vet att lärare inte ser allt när de är ute.

I helgen blir det fullt upp..Uff! Men det är kul. Imorgon kväll ska alla barnen sova hos farmor & farfar. Jag ska jobba delad tur på fredag (7.30-20.30) & Tobbe jobbar ju också. Liam blir körd till skolan på fredag morgon & så får Marlon & Leon vara med Elin & Cryylv.
På lördag är det dop så vi ska åka tidigt på morgonen upp till Sthlm. Jag tar med mig Liam & Leon. Så blir det nog sent när vi kommer hem igen. På söndag kommer ev Madde & J hit.


Och igår var det fettisdagen! Det glömde jag helt bort..Vi får nog käka semlor på söndag :) Jag & barnen har inte ätit en enda än. Den som väntar på något gott väntar alltid för länge ;)
Firande av Liam & lite annat vi hittat på

Skrivet 2010-02-16 klockan 22:30:07
Min hjärna är tom. Jag tänker för mycket & sen när jag vill ventilera så försvinner det?

Igår var min mamma, lillebror Martin & min mormor här för att fira Liam & ge han presenter. Tobbe hade med en tårta han fått från någon bagerigubbe eller något på jobbet som vi bjöd på. Jo, innan de kom så var Liam rastlös, otålig & orkade inte vänta. Det jobbiga är att vi hela tiden måste springa till fönstret för att se om vårat besök kommit. haha & Liam tänkte bara på att han skulle få presenter! Så hörde Tobbe hur mamma busvisslade där nere (hade öppnat fönster i vårt & de smås sovrum) så jag kunde slänga ner nycklarna.

Liam fick en Ben Ten klocka & Ben Ten kort, jätteglad blev han. Tobbe hade köpte en Bionicle Stars som han också var superglad för! Leon fick också en liten present av Blomblom, en gosedjurs krokodil. Häromdagen när jag var med Emelie till Blomblom (min mormor - hon får kallas så & så kallas min mamma för mormor, blir så krångligt?) så fick Marlon ett litet paket med två figurer ur transformers. Eller Trace for Mance som Elin trodde att det hette. Barnen var nöjda med sina saker & Liam hade äntligen fått en egen klocka, han har tjuvat Marlons så många gånger ;) haha! Det den ena har ska den andra ha!
När vi fikat så lekte & busade barnen. De har alltid roligt tillsammans. Nu när Leon blivit större & kan vara med mer i leken så får han vara med ibland. Det blev inte så långvarigt, vi skulle äta & sen skulle barnen i säng. Liam var jättenöjd med sin dag. Fast vi glömde sjunga för han kom han på sen på kvällen. Eller, jag & Tobbe sjöng ju lite för han innan mormor & de kom.

Han somnade på soffan med sin Bionicle figur.

Idag åkte vi en sväng till Madde & hennes små barn & hälsade på. Liam & Marlon fick vara kvar ute på gården för att leka & klättra i snöhögar så gick jag in med Leon. Han sov inget alls idag! Känns i mig själv för jag är inte van att ha tre vakna barn haha! Gröthjärna.
När Liam & Marlon ville komma in så ryggade Marlon först. Jag sa, det är bara vi här. Kom in nu så hjälper jag dig att klä av dig. Han klev in. Madde satt i köket med sina små sockersöta tvillingar & matade dem. Liam & Marlon började prata om en traktor som varit där & sen klev de in i vardagsrummet & började titta på alla bebisleksaker som fanns där. Madde pratade inte alls med Marlon & det kände han sig mycket bekväm med! Fast jag fick lyfta med han från vardagsrummet för att ta med han till köket, sätta han i mitt knä & ge han saft. Marlon märkte att Madde inte "brydde sig" så mycket om han så han slappnade av väldigt fort!

Det är mycket därför han har svårt att slappna av, för att folk vill prata med han, titta på honom hur han släpper blygheten & sånt. Det känner han sig inte bekväm med. Vi tog med barnen in till Maddes stora tjejs rum så de fick leka & Leon..haha, ja han är ju van att slåss med sina bröder för de är så stora så han skulle puttas & knuffas på Maddes små bebisar! Hon förstod.

Jag skulle kunna skriva en hel bok om hur underbar, snäll & fantastisk Madde är men jag skippar det. Men jag kan säga att jag ser upp till henne, beundrar henne & jag blir så glad att vara med henne. En bättre mamma finns nog inte. Jag önskar att jag var mer som Madde, men nu är jag ju bara mig själv. Som den korv jag är.


Madde & mina knasbollar leker koja i en leksakslåda? haha :D

Tobbe hämtade oss så vi slapp ta bussen hem också. Liam hade ont i huvudet & höll på att somna. Leon var supertrött men jag busade med både han & Liam så de vaknade. Marlon var bara knasig & busade med pappa. Underbara barn! Och så snöar det! :)

Vi ska till familjecentralen imorgon, hämta Liam & sen hem & äta, Leon ska hinna sova & på eftermiddagen hade jag tänkt att vi ska gå ut & leka. Det blir inte ofta att jag gör det, jag är så trött på eftermiddagarna. Men imorn så! Ja, nu ska jag sova..Som tre fjärdedelar av killarna här hemma gör!
Grattis Liam på din 7års dag!

Skrivet 2010-02-15 klockan 09:14:29


Älskade pojke, idag fyller du hela 7 år!

Vi firade Liam hemma hos farmor & farfar igår. De bjöd på mat, tårta, bullar & massa fika & kaffe. Liam fick en Lego Power Miners av farföräldrarna & Elin & 100kr i ett kuvert utav Danne & Malin. Liam var så glad & nöjd, Legot började han bygga på direkten med Marlon & Elin som hjälpredor.


Elin hade bakat tårtan, jättegod var den! Innan vi skulle hem så började farfar & Danne busa med Liam & Marlon haha :)


Jag hoppas att Liam är rädd om sina Legobitar nu..Han sov med den i sängen i natt haha :)

Grattis min älskade pojke, igen! Jag älskar dig mer än livet!


Rosa kamera ;)

Skrivet 2010-02-15 klockan 00:26:23Ett försök till att vara "gygg" (snygg) för en gångs skull.
Billeballe BlieBlie

Skrivet 2010-02-14 klockan 21:31:05
Vi fick finbesök av Emelie & Elvira i torsdags kväll, det var därför jag var på "stjärtvädring". Eftersom jag inte vill att en viss person, vi kan kalla han Mr X, ska veta om & när de är här säger jag aldrig något. Såå, har inte velat setat vid datan & bloggat heller.
Emelies pappa, Elviras morfar var också här. I fredags. Leon var på honom direkt & drog han i fingret, "Kom! Kom!" Kallade honom för pappa, för han vet att det är Emelies pappa & skulle visa han sina kojor hela tiden. Elvira håller han stenhårt öga på! Hon får inte röra sånt som är farligt, det som är Leons eller brödernas, mammas eller någons. Hon får inte heller leka med sina egna leksaker för de ska han sno från henne. Elvira får inte göra något alls för Leon! Hon fick sig ett par smällar & knuffar, han förstår inte att hon är liten & inte förstår alls vad han menar.

Marlon som var så fäst vid Elvira har inte alls brytt sig om henne.

I förmiddags runt 10-tiden hade vi kokat 17 koppar kaffe!! Herregud..jaja, men vi är ju tre kaffemonster ;) Emelie & Elvira hämtades idag av Leffe. Saknar er redan, Lieb-Ellie & Vevve ♥


Emelie & alla hundra miljorner påsar, väskor & allt!
Rutten lördag, eller blodig kanske?

Skrivet 2010-02-13 klockan 14:04:40
Vaknar upp. Blod överallt. Tvätta, tvätta, duscha, byta sängkläder, byta hundben, byta kläder osvosv..Så fortsätter väl hela dagen antar jag. Ska iväg med Liam på ett kalas snart. Orka..Jo, jag orkar, men det gör så satans ont att sitta ner! Detta är värre än foglossning, ont, ont & läckage. Vid foglossning rinner det iaf inte om mig ;)

Nej, jag orkar inte sitta ner mer. Har städat, tvättat & grejat hela dagen igår & idag för att slippa sitta ner. Aj, mina muttben! Vad 17 de nu heter? Inte rövbenen, utan höfterna, svanken & de som skaver emot stolen när jag sitter. Ja, ophf ett klagoinlägg!


Hoppas detta försvinner snart. Har inte tid eller ork.


Ophf..

Skrivet 2010-02-11 klockan 21:55:39
Ser ni den där ouffiga pirogen till höger i bild på headern? Det är jag, igen. Jag sa ju det! Snart har jag inget blod kvar, jag orkar inte. Jag luktar illa & är ouffig. Jämt, jämt.

Haha..Bara att visa upp den för Tobbe & skrämmas lite om han inte gör som jag säger? Eller vad ska jag annars använda det till?

Tampongerna använder jag som katalysator för rövhålan. Eller först parfymerar jag dem innan jag stoppar upp den så det luktar varma rosor ur röva istället för varma giftiga stinkpruttar. Hoppas ni har lika kul som jag ;) Några här hemma är jättearga på mig! Mensfisar är icke att leka med..

Jag är så trött på detta så jag hänger mig snart. Om inte barnen hinner före..Eller mina läsare..Lellibus & Stjärtvädring

Skrivet 2010-02-11 klockan 13:45:03
Mina händer är krokodilskinn, de har spruckit, blödit & blivit torra. jag smörjer & smörjer men inget händer eftersom jag hela tiden tvättar händerna. Det bränner & svider som satan! Jo, jag har vantar men jag är ofta ute långa stunder.

Igår tog jag & barnen bussen ut till Elin, hos farmor & farfar. Vi hoppade på bussen & jag busringde till Elin som ringde upp. Kollade så hon var därute & vi inte åker ut dit i onödan! Men det var hon & Cryylv var också där. Fullt bus & gud vad barnen har roligt med Elin, jämt. Har kommit på att jag faktiskt kan filma med min gamla ruttna kamera så jag filmade dem igår haha :) Jag bara skrattar. Vi gick ut en sväng med barnen innan Tobbe skulle komma, de åkte pulka, byggde i snögrottan & hade roligt.
Farmor skulle köra Liam till skolan imorse så jag tänkte att han kan väl ändå sova kvar? Jo, det gick bra. Men när han vaknade imorse hade han feber. Han tog vaccinet igår innan vi åkte till Elin. Min lilla pojke!

Han kommer hem i eftermiddag någon gång tror jag..

Igår kväll var jag tvungen att gå ut på promenad. Vädra rumpan, för satan vad jag fes & hade mig! Det luktade giftig äggmök så Tobbe blev arg. Vafan, det måste vara allt satans socker jag trycker i mig hela dagarna! Socker i kaffet, kakor, choklad (konstant) & ja, allt annat skit det finns socker i.
Men jag gick ut. Helt ensam. Marlon & Leon sov & Tobbe spelade sitt TV-spel. Vad naken jag kände mig, inget barn, ingen vagn, ingen sambo eller kompis, inte ens en väska hade jag med mig!

Kaffedags!


haha FB

Skrivet 2010-02-10 klockan 23:00:48
http://kalsongmorsan.blogg.se/ 3 barn, bidrag, WT, går porrklädd på lekplatser. Ammar sin 3 åring och har tillräckligt med skrot i ansiktet för att försörja ett mindre land i pantvärde.
>FlashbackHAHA! Vi får inga bidrag, vad ska vi med det till? Jag & min sambo jobbar ihop våra pengar ;)
WT, mja är inte inavlad iaf & hellre är jag WT & har roligt än att vara rikemansbarn som bara skaffar barnvakt/nannys för att gå runt & vara fin.
Går porrklädd på lekplatser? Javisst, är det sommar & varmt så klart jag har minimala kläder som jag kan röra mig i & det fläktas utan att svetta ner kläder & vara ophfig, precis som barnen har shorts & T-shirt. Jag har ju kropp för det, så sluta vara avundsjuk ;) Bara för din brud gick upp hundra kilo under sin graviditet haha näe, så taskig är jag inte men det kanske var så?
Jag slutade amma mitt lilla barn när han var 21 månader, det är inte i närheten av 3 år. Mellanbarnet är 3 år & han slutade amma när han var 13 månader. Så länge skulle jag nog knappast orka. Jag är ingen mjölkfabrik.
Jag har bara två ringar i näsan & en DA ovanför kindbenet, öhh..Tillräckligt mycket skrot för att försörja ett land på det? haha, javisst.

Märks att folk på flashback inte läser bloggen, utan bara tittar igenom för att hitta något att klaga på. Men det är kul för jag får knappt aldrig negativ kritik om min blogg eller mitt bloggande, men nu vet ni hur det ligger till.


GrisMamma

Skrivet 2010-02-10 klockan 06:24:35
Vilken gris jag är. Igår var Martin här & vi alla åt mat. När vi var klara sket vi i att plocka & städa undan, vi la barnen strax efter så nu är det skitgrisigt i köket! Jag skulle ha duschat & hängt tvätt igår men jag var så trött. Jag låg i sängen med Marlon & Liam & tittade på Surfs Up. När filmen var slut satte jag på Vinterspelen som var på TV. Liam hade inte somnat.
Han pratade & skrattade medans jag låg & halvsov. Sen somnade jag. Tobbe var ju vaken ifall Liam hade velat något.

Hah..Idag ska jag iväg med Marlon & Leon till familjecentralen när vi lämnat Liam. Kul det kommer bli att komma hem till denna svinstia. Äsch! Alltså, jag orkar bara inte bry mig :) Det är kul att ha det stökigt ibland för då har jag något att pyssla med. Sen är det roligare att skita i det för att ta hand om barnen också.
Orka göra allt själv här hemma..Iofs gör ju Tobbe första vällingflaskorna ;)

Så nu ska jag duscha, tvätten får ligga tills senare & röran i köket gömmer jag. Stänger dörren!

Liam är vaken. Marlon & Leon väcker jag snart. Gos!


Marlon & Liam sitter vid youtube haha! De är så söta.
sidvisningsfiskare

Skrivet 2010-02-09 klockan 14:56:35
Hanna om 10 kr:
NU HAR JAG EN ROMANTISK TÄVLING HOS MIG!
LYCKA TILL!

KRAM

Emelie

Skrivet 2010-02-09 klockan 11:44:51


Så fort jag öppnar balkongdörren för att vädra eller vad som helst (vi har satans varmt i våran lägenhet) så skyndar sig Leon ut. Denna gång med skor. Han ska ropa på Emelie. Just denna gång sa jag, Emelie är hos sin pappa. Då ropar han, Emelies pappa!
När vi står i fönstren så ropar han också på Emelie. Emelie blir glad, för hon vet att han inte glömt bort henne då ♥ Vi saknar dig!


10 kr

Skrivet 2010-02-07 klockan 23:56:47


Jag skulle få köpa Liams kärlek för 10 kr. Fasen, att jag inte har pengar löst då!

Fladder Fladder!! :@

Skrivet 2010-02-07 klockan 21:50:36
Jag försöker & försöker tycka att kläderna som finns i affären, såna som alla klär sig i, är snygga. Jag försöker se mig själv i såna, för det finns inget annat att köpa. Men nej, jag kan inte tvinga mig själv tycka att pösiga & knöliga tröjor över korvskinnstights/byxor är snyggt! Det går inte!!


>H&M

Så här får jag sitta & kika runt på nätet & gissa vilken storlek som skulle passa på mig. Jag kan ju inte prova kläderna som finns på nätet & alla storlekar är ju olika även fast det ska vara samma & orka skicka tillbaka. Skit, kan det inte komma någon ny klädesbutik med snygga kläder. Inga mammakläder = tunika & korvskinnsbrallor. Jag tycker inte om tröjor som fladdrar över magen. Ophf..Har jag tjocktröja har jag alltid linne under så det sitter åt. Byxor, okej men inte tröjor.
Nu har detta varit mode & funnits i varenda affär i över 2 år! Hallå? Kom med något nytt!! :@

Ni som går omkring i dessa kläder, gör det hur mycket ni vill för jag bryr mig inte. Ni tycker om dem, verkar som alla gör det eftersom det aldrig kommer något nytt & bry er inte om vad jag skriver för detta är inget personligt påhopp emot någon utan bara emot att det inte finns andra kläder & jag blir gaaaalen!! Oj, vilken lång mening!

Bajsa & ge mig korta linnen, minikjolar, utsvängda jeans! Bort med magfladdertröjorna!!


Livets mening, meningen med livet..Min mening?

Skrivet 2010-02-06 klockan 21:47:14
Vad är meningen med livet? Den riktiga meningen? Jag vet inte. Jag tror att alla har en egen mening med sitt eget liv. Alla kan nog inte ha samma? Eller..? Min mening med mitt liv är såklart att vara mina barns mamma. Och lite att vara Tobbes fästmö/sambo.
Att få barn fick mig att uppleva riktig villkorslös kärlek för första gången i hela mitt liv. Visst älskade jag Emelie innan barnet, men hon var ju min syster. Idag uppskattar jag & tar vara på henne mer än när vi var små. Då var hon bara tjock, ivägen, gjorde saker fel (inte på mitt sätt) & pratade fel. Jag var hennes språkpolis. Jag tvingade henne tex att lära sig klippa med höger hand för jag tyckte hon klippte fel med vänster. (Hon är vänsterhänt) Vilken syster, va?

Ska jag vara ärlig så tror jag faktiskt att jag hade stannat kvar lite i trotstonåren om jag aldrig fått barn. Ibland brukar vissa minnen ploppa upp i huvudet & jag skäms så fruktansvärt mycket, hur fan kunde jag bete mig så? Säga såna fula saker, såra min närmsta & bara vara allmänt störd & egoistisk.
haha..Jag har ju växt upp nu. Jag är en mamma som måste göra rätt för att lära barnen rätt. Det blir ibland fel i vissa situationer men det ska alltid finnas tid att förklara, om inte på en gång så en stund efter.

Ibland brukar jag, nej det brukar jag inte alls! Men det har hänt att jag funderat på hur mitt liv hade sett ut utan barn. Jag hade nog fortfarande varit oansvarig, inte haft något jobb, levt på soc, festat & varit med killar för bekräftelse just för stunden & varit slampig. Jag tror att jag hade mått dåligt & inte haft ordning på varken mig själv eller mitt liv. Vilket liv? Nej, då slutar jag tänka & njuter av det liv jag har.

Ni, mina läsare, tycker nog jag överdriver, larvar mig & är jobbig när jag tjatar om mina barn & hur mycket jag älskar dem. Men så känns det innuti mig, jag är inget utan dem & tack var det Liam fick jag en mening & jag fick för första gången känna mig levande. Jag hade något att leva för & jag hade funnit meningen med mitt liv. Kärlek, kändes det så här underbart att få uppleva? Som jag berättat förr så var jag helt förstörd när Liam var nyfödd, jag bara grät & grät! Han var så vacker, han var så fin! Var han verkligen min? Var jag värd honom, var jag värd att få känna så här mycket kärlek för en annan människa?
Jag undrade ofta om en mamma fortfarande älskade sitt barn även fast den var stor. Madde & Krilles mamma sa; Jo, jag älskar dem lika mycket nu som då. Bara på ett annat sätt, de är ju stora nu. Och jag förstår vad hon menar..Jag älskar Liam lika mycket nu som då fast på ett annat sätt. Då var han ju beroende av mig, jag hade hans liv i mina händer. Idag är han ju bara en skitunge som trotsar, kan tänka själv & förstår att han är en egen människa.

Liam 2 dagar, Marlon ca 1 vecka & Leon helt nyfödd.

Nej, jag kan inte komma på något annat..vad som är livets mening?

Så hjälper du någon som är ofrivilligt tyst

Skrivet 2010-02-06 klockan 12:22:45

Misstänker du att någon du känner lider av selektiv mutism? Claudia tipsar om vad du kan göra:


• Tystnaden är ofrivillig, inte ett personlighetsdrag. Undvik att göra egna tolkningar av vad tystnaden kan bero på.

• Försök att tillsammans med den drabbade kartlägga i vilka sammanhang hon eller han kan prata och vara sig själv och när hon eller han blir tyst och obekväm. Följer det något speciellt mönster? Jobba sedan utifrån att långsamt utöka de trygga situationerna.

Var inlyssnande och pressa inte.

• Ge aldrig upp. Fortsätt att bjuda in personen och ge henne eller honom tillfällen att vara med, oavsett om hon eller han pratar eller inte just då.

• Gör det inte till en vana att prata i personens ställe, även om det kan vara ett alternativ ibland. Det kan i värsta fall göra det ännu svårare för personen att bryta mönstret och börja prata själv.

• När personen väl börjar prata, se det som något naturligt. För mycket plötslig uppmärksamhet kan få henne eller honom att ta ett steg till­baka igen.

 

>Aftonbladet

 

 

 


Tips, ideer, önskeblogg?

Skrivet 2010-02-05 klockan 23:17:02
Har sån tråkig fantasi, tänkte härma Emelie & fråga om någon vill att jag ska blogga om något speciellt? Någon ville veta hur jag hade träffat mina vänner eller något sånt, hur jag lärt känna dem. Det kan jag ta någon annan dag :) Har glömt det & kom på det nu. Önskemål? :)
Känn inget tvång eller skriv något bara-för-att & det är ingen frågestund heller.

Pusss

Torsdag, pannkakor & snögrotta

Skrivet 2010-02-04 klockan 23:19:17
Liam fick vara hemma idag också, för säkerhets skull. Även fast han mådde bra igår kväll - men det gjorde han ju i tisdags kväll också så..Vad gjorde vi då? Liam & Marlon fick spela TV-spel en timma var. Vi pratade om det, mätte tiden med äggklockan & jag påminnde barnen hela tiden. (När tiden började närma sig slutet så de fick tid att förbereda sig)
För Marlon funkar det inte så bra med klockan. Han kan inte göra klart det han håller på med, även fast han vet att han ska vara klar när klockan ringer. Det kan alltså handla om vad 17 som helst; när klockan ringer ska vi vara färdigklädda att gå ut, vi ska stänga av TVn, vi ska göra natt & fixa ordning för sängen - osvosv. Men för Liam funkar den perfekt!

Tänk vad olika vissa grejer funkar på olika människor. Även fast de borde vara ganska lika eftersom de är gjorda & kommer ifrån samma människor?

Jaja, iaf så spelade de & jag lekte med Leon & hans traktorer. Eller han ville mest lägga sina "nya" skor i lastbilen. När klockan ringde för Liam som spelade sist så stängde vi av & började blanda ordning pannkakssmet. Leon tjatade bara om pepparkakor (försökte lära han att säga PANGkakor, men nej - det hette pepparkakor sa han!) & hjälpte mig att röra runt & Liam fick vara assistent, hämta ingredienser, duka & allt. De var så duktiga & Marlon, han ville bara titta på TV & vara sur för de inte fick spela mer.

Barnen brukar inte vilja vara med & laga mat, bara baka & sånt. Pannkakor är väl lite baka? haha :)

I eftermiddags tog vi bussen ut till landet & hälsade på hos Elin. Marlon & Leon slocknade som små ljus på bussen & sov i ca 1,5 timma. Leon slog upp ögonen, klättrade ur vagnen & började direkt tjata & prata om Elin. Såklart! Han ville ha en bebis att leka med så Elin hämtade en docka i garaget. Han tyckte den var ful, ryggade tillbaka & sparkade på dens mage när den låg där på golvet. Elin hade lekt frisör med den när hon var liten & så hade den inga kläder.
Hon hämtade en annan docka med rosa klänning & blonda lockar, den var bättre!

Elin tog ut alla barnen utom Marlon som skulle poopa, det tog så lång tid för han så de andra var redan klara & skulle gå in när Marlon var färdig så jag gick ut med han. De hade byggt en snögrotta med ingångar & fönster. Liam var så stolt! Barnen har världens bästa faster, det tåls att säga många gånger! För det är hon verkligen. Både jag & barnen älskar henne sjukt mycket, vi trivs med henne & har alltid roligt.Marlon.

Jaha, nehe..Lite bilder & text :) Nu är det dags att sluta ögonen, fisa under täcket & dregla på kudden! Imorgon blir det inget fc, jag & de små ska iväg & fika med de galna mammorna. Är fc stängt vill vi ses iaf! Hoppas bara den galna & tjocka (gravida!!) orkar komma & så. Den sockersöta & goa är inte tjock (inte gravid alltså), hon kommer sitta & vänta på mig med sitt kaffe! Jag har roliga vänner.

Gör reklam

Skrivet 2010-02-04 klockan 23:17:38
>Madde vill veta varför man ska läsa just din blogg! Gör reklam för den! (jag har skrivit, ska bli kul att se vad folk skriver) (själv skrev jag bara om korvar!)
Spåkulan ljuger aldrig! (?)

Skrivet 2010-02-03 klockan 23:14:54
Jenny fick ett svar av spåkulan:
Det sker inte så mycket i kärlekens tecken just nu alls. Du som är i ett längre förhållande tycker nog att det här är minst sagt tråkigt. Vintern tar mycket krafter från dig och du har inte lust att hitta på något direkt. När du tänker tillbaka på den första roliga och ...intressanta tiden i förhållandet kan du undra hur det kunde bli så här. Många tankar snurrar just nu. Men de blir bra till slut förhoppnings tänker du ofta. Och hur blev det med den där semestern till Thailand ni pratat om?

Kommentar; Ja, jag vill ha fler barn & det vill inte Tobbe = tråkigt. Inget prat om Thailandsresa här, inte! Jag trivs i här hemma i Sverige. I snön! ♥

(från fb..)


Svält = utebliven mens? Eller..

Skrivet 2010-02-03 klockan 21:12:48
Jag blir galen på riktigt! Jag vet att mensen snart kommer & jag hatar det. I ca 1 vecka har jag fått vara utan, jag orkar inte! Vad fan ska jag göra? Svälta mig själv så den uteblir? Enda sättet. Men är det värt att gå runt svimfärdig, ha stripigt hår, få fnasiga naglar, huvudvärk, inte orka ta hand om barnen osv bara för att slippa den?
Å ena sidan är det rätt roligt att klippa bort kånkelbär, lirka loss hundbenet ur djungeln varje gång jag ska byta & stinka gammal kloak. Så prasslar det också haha & barnen tror mamma också har blöja!

Jag har ätit så mycket socker! haha helt galet! Stackars Lisa, jag bara skäller & tjatar på henne att komma hit med sina bullar & kakor! Så här är det jämt. Tobbe köpte en 200gr choklad som ligger i kylen & väntar på min chokladhungriga kropp.

Förra gången jag hade p-stav (04-05) fick jag iaf vara utan menshelvetet i 9 månader innan den kom. Surt. Jag känner mig fet, jag är van att vara smal. Men sockret lagras & kroppen bunkrar..Boom, boom. Fläsket hänger över på sidorna & jag käkar mera kakor & choklad. Jag slipper ju frysa iaf! haha Tobbe är nöjd, min rumpa är större & han gillar ju butts. Iaf min?

Huvudvärk har jag ändå, för allt kaffe. Mäh, det är gott..

Och imorgon ska jag få tvätta Leons madrass, IGEN! Wiie. Vi är ändå hemma imorgon också så det gör inget.

Nu suckar Tobbe & vill kolla på film & våldtas innan jag förvandlas till en gammal pirog som förvandlas till djungelvrål i typ 3-4 veckor..Herrå korvblogg! Vafan, skicka korvar så jag får något kul att läsa! ♥

uppdaterat; Kånkelbären är alltså mensklumpar som fastnar i håren & blir bollar = hårigt blödande monster. Orka använda tampong till skvättar, då ploppar den ju bara ut. Så måste ha hundben (binda) eller trosskydd. Vem orkar hålla ordning där nere när det ändå bara är gegga & ophf?

Tur i oturen

Skrivet 2010-02-03 klockan 14:31:31
Liam var skitkass i magen imorse så han fick stanna hemma. Han kände sig konstig i magen också sa han, men han kände sig inte sjuk. Han fick vara hemma. Tur det för Leon har fått feber. Hade Liam gått till skolan hade Leon fått feber på fc & de hade säkert tyckt jag var en virrig mamma som kommer med ett barn som får feber. Han hade inte feber i natt eller imorse.

Sen är det snöstorm ute. Eller det har varit det hela förmiddagen, så jag slapp dra vagnen. Tur det för jag har så satans ont, orkar knappt lyfta upp Leon. Gammal tant!

Nu ska jag hänga upp tvätten, lägga ordning det vikta i lådor & dammsuga. Sen ska jag krypa ner i soffan med mina tre små fiskorvar. Känner mig också kass i magen, men det är för jag går & käkar kakor hela tiden..Uff! Tur att det är slut nu då. Det är nog mensen som är på gång, IGEN! Så här godis- & sockersugen är jag bara dagarna innan jag blir en gorbys pirog.


♥♥♥
Rullefull

Skrivet 2010-02-02 klockan 21:57:53
Vi har haft full rulle hela eftermiddagen & kvällen! Liam har lekt med S (som han var hos förra veckan), de byggde med lego, gosade med Liams marsvin & försökte ta TV-spelet från Marlon. Det var ett evigt låsande på Liams dörr men han måste ändå få känna att det är hans kompis & deras lekar. Även fast S hellre ville spela vissa gånger ;)
Liam blev lite sur & stängde in sig så Marlon & Leon började leka med S. Haha! De var så söta. När Liam lugnat ner sig & lyssnade på mig fick de sitta & rita en stund innan S skulle hem.

Borsta tänder, fixa nya blöjor, lägga med välling, byta Leons blöja med bajs, göra mer välling till Leon, kramas med Marlon, göra mer välling till Marlon & så höll det på. Som vanligt med andra ord. Fast ikväll var jag tröttare & hade mer ont i kroppen än vanligt.
Marlon & Leon dricker så mycket välling varje kväll, även fast vi äter middag & kvällsmat (macka, jågart & dyl). När de sover ska Liam ha mamma. Kvällsmat, varm oboy, prata om dagen, morgondagen, borsta tänder, på med pyjamas & säga godnatt.

Imorgon ska jag fixa varm oboy som Liam ska ha med till skolan. Han har inga skridskor men han ska med till skridskobanan iaf. Det enda jag tänker på är hur det kommer gå med hans skor..Jag har inte haft tid eller ork att ta mig iväg..Vinterskorna han hade förra året har Marlon fått sätta på sig & Leon har Marlons från förra året. De blev knappt använda eftersom vi inte hade snö så de ser helt splitternya ut både utanpå & underifrån.
Jag får helt enkelt sätta på han platspåsar. Stackars fattiga barn, att gå med platspåsar så han slipper bli blöt ;) Men imorgon kanske jag kan få tid? Vi går ju till fc direkt efter vi lämnat Liam men imorgon eftermiddag har vi inget planerat..Men jag har så ont! haha jäkla kropp, fatta!

Ryggen, axlarna & armarna är helt förstörda. Dumma ploganställda som inte kan ploga ordentligt!

Mysmongomorgon

Skrivet 2010-02-02 klockan 10:34:00
Liam fick skjuts av farmor idag till skolan. Jag har så ont i hela kroppen, ändå hämtade vi bara hem Liam igår för Tobbe körde han på morgonen. Elin undrade om jag inte kan köra ungarna i pulkan..Men nja, litar nog inte på att barnen håller sig där i. De skulle nog hoppa ur eller något & springa iväg & vara olydiga. Då är det bättre att de sitter fint i vagnen hmpf!
Sitta där & vara fina prydnadssaker med sina ljusa lockar & ljusblåa ögon, som små oskyldiga änglar.

Så idag får vi med oss ett till barn när vi hämtar Liam. Jag har suttit i soffan med morgongosiga barn hela förmiddagen. Marlon vaknade när Liam hade gått & undrade var Liam var. När jag klädde honom så undrade han om vi ska hämta Liam nu? haha..Och han den där Leon alltså! Idag får jag tvätta hans madrass för tredje gången på en vecka! Han sliter av sig blöjan i tid & otid & pinkar överallt.
Han hade försökt pinka på toan imorse så det kom lite här & var men det gör inget. Han får prova! Pottan går jättebra men han är lite osäker & känner sig lite otrygg just när han ska sätta sig. Men när jag hjälper han att sätta sig går det bra. Han är så duktig & vill göra som sina bröder.

Jag är bara ophf idag, myser runt i Tobbes pyjamasbyxor & håret lite hur som helst. Ska fixa ordning mig så jag ser ut som en anständig människa, utåt iaf, snart så..


Tävla

Skrivet 2010-02-02 klockan 09:14:39


Tävla hos Knixan om en bloggdesign!

Familjemys - måndagar <3

Skrivet 2010-02-01 klockan 22:39:31
Josefine & Emilia (8 månader) var här idag & hälsade på. Vi drack kaffe & Liam bjöd på kakor han hade valt att vi skulle köpa på väg hem från skolan. Jag fick bebisgosa med Emilia som är så himla rund & go! Glad & söt liten tjej. Nej, Emelie - du behöver inte bli svartsjuk! Josefine är ju våran släkting, lugna dig..Lugn & fin..så.
Hon hjälpte mig också att fixa lite småfix på designen & jag är så nöjd..Den är så fin & så JAG. Så kalsongig & korvig..Och PS fick jag också, oooh stort tack! Jag har tur som har fina & snälla människor som tycker om mig & vill vara snälla ♥

Lite orolig blir jag att folk inte ska ta min blogg på allvar nu, okej jag tycker om att ha roligt, jag älskar att skratta, busa & skoja. Men ibland, inte ofta, så öppnar jag mig väldigt mycket & då kanske inte korvar & kalsonger passar in haha! Men jag är så nöjd iaf.

Leon var jättesnäll mot Emilia & klappade på henne & sa bebis. Elvira vill han ju bara slå, riva & puttas på?

När Tobbe kom hem ringde jag Liams klasskompis pappa & frågade om vi fick ta med pojken hem efter skolan & det gick så bra. Liam blev superlycklig så imorgon när farmor kört honom till skolan (tack, tack, tack!) så ska jag plocka fram hans undangömda lego- & bioniclebitar till hans rum, dammsuga (marsvinen sprätter sågspån) & låsa dörren. Liam är nästan jämt ute- eller innelåst från sitt eget rum. Mest för att skydda hans privata area från de små & sen för marsvinen.

Liams små älskade & tjocka marsvin.

Jag älskar våra måndagar. De små görs iordning för att sova & sen sätter sig jag & Tobbe med Liam för att se Familjen Annorlunda. Min dröm är att få ha en stor familj med många barn..Åh, jag blev så tårögd när bebisen hade fötts & allt. Sen när avsnittet är slut så sitter jag där med värk i bröstet, jag vill också..Jag är så avundsjuk - inte missunnsam, bara avundsjuk..Drömmer mig bort, skulle jag någonsin få ha så många barn?

Liam läggs & sen är det CSI. Jag älskar våra måndagar. Tobbe också haha han sa ikväll att det är inte bra för mig att titta på Fam Annorlunda! Vadå.. :)

 

 


Ånnaboda

Skrivet 2010-02-01 klockan 11:55:26
Snön tar kål på mig! Igår morse vaknade jag med världens träningsvärk i hela högra armen & axeln, i vänster var det också ömt men inte så farligt. Jag hade så ont. Ja, vi var ju iväg till Ånnaboda igår med mamma & mina småbröder. Vi åkte lite vilse på väg dit & skulle vända men vi hamna i diket. Marlon mådde illa så jag skulle bara stanna till vägkanten & bilen stod still, sen gled vi bara.
När vi försökte komma loss åkte bilen bara ner ännu mer.Jag blev lurad av vallarna. haha! Det ser ut som jag har rosa vantar på mig på andra bilden, men det är mina händer som är knallröda av kylan. Men som tur var kom hjälpsamma människor & drog upp oss. Jag tackade dem tusen gånger om för hjälpen! Liam & Marlon var skräckslagna, Leon sov men vaknade sen & Erik busade med han. Vi kom äntligen iväg!


Jag (pratar med Marlon), mina bröder, Liam & Leon i backen.

Det blev inte så mycket åk, men de få som blev av gjorde barnen överlyckliga! Vi hade superkallt i bilen pga Marlons åksjuka så både Liam & Leon frös ihjäl innan vi ens var framme. Liam & Leon skrek av kyla, de fick värma sig i bilen några gånger. Mina fötter frös ihjäl, jag hade fotsvettats innan vi åkte så de var ju blöta!
Vi bestämde oss för att åka hem till min mamma & fika istället, barnen skrek ju bara. Och jag lovade Liam att köpa nya skor som inte läcker. Mina fötter värmdes upp på väg hem till mamma & satan i helskotta vad ont det gjorde! De var så frusna att jag inte kände dem längre & det gjorde inte ens ont av kylan längre.

Vi har ju varit vikingar men jag måste verkligen köpa nytt, det här funkar inte längre. Liam skriker varje dag när jag ska hämta han i skolan, får byta strumpor & stoppa i platspåsar i skorna. Jag vill ju att han ska tycka det är roligt att vara ute, leka & åka pulka. Okej, visst var det rätt kallt, -18 sa termometern i bilen.

Idag har jag också ont i armarna & axlarna. Har legat konstigt, drömt mardömmar hela nätterna, flera dagar i rad. Jag vill inte somna längre, jag vaknar livrädd & klarvaken, ser till så alla barnen är hemma & kollar så Tobbe sover. Det är skitjobbigt men jag har något roligt att se fram emot idag, trots knappt ingen sömn, Josefin & Emilia kommer hit idag!

Nu ska jag klä mig & de små, vi ska hämta Liam. Och det har snöat ännu mer! Älskart, jag älskar kyla men jag tycker synd om de små när de får ont. Får se om Marlon kan gå själv så det inte blir så tungt att dra vagnen.

RSS 2.0