Startsida | Varför Korv? | Bloglovin' | Twitter | Facebook | Bloggdesign

Tvivlar du någonsin mer på om jag Älskar dig?

Skrivet 2010-08-30 klockan 23:43:10
Nu tillhör jag Dig för evigt ♥
Jag håller med alla män.. ;)

Skrivet 2010-08-29 klockan 22:58:58
Imorse hann vi knappt vakna förrän vi fick besök av Madde & Julia. Morgonpigga, duktiga & hurtiga mamman där ;) Själv är jag lat, trött & seg på helgerna. Många gånger, väldigt ofta..Eller jämt, så önskar jag att jag hade kunnat bli mer som Madde. Vara en sån mamma som hon är. Enligt mig, världens bästa mamma. Det är väl det man gör som mamma, jämför sig själv med andra mammor?
Många gånger tycker jag att jag är bra, men aldrig jämfört med henne. Inte på lååånga vägar.

Vi drack kaffe & snackade skit. Julia ville leka med mina barn men de var "dumma" & lät inte henne vara med. Jag & Madde pratade om att hon ska berätta & prata med Julia om Marlon, varför han säger & gör vissa saker. För idag var inte Liam hans röst. Han pratade helt för sig själv. Det är väldigt sällan det händer. Knappt aldrig.

Och när de åkt hem tog jag med barnen ut till Elin. Tobbe är fortfarande sjuk, stackars man ;) Så han stannade hemma, vilade huvudet & kurerade sig. Jag håller med alla män som säger "Ni kvinnor snackar om att föda barn, ni skulle veta hur det är för en man att vara förkyld" För jag föder hellre barn 10 gånger på raken än att vara förkyld eller ha feber.

Slänge typ av barnen hos Elin & drog iväg & handlade en halv garderob åt Liam. Han blev supernöjd för alla sina nya fina kläder & Marlon undrade vad som var hans. Imorgon blir det att handla åt Marlon & Leon. Tänkte dra med Ms X så damen också får lite nytt. Sen ska vi förhoppningsvis hinna med en annan grej ;) Hmmhmm..Det återstår att se. Var 17 hittar jag leggins i tyg, inte såna där strumpbyxorleggins - utan typ tights? Fan vet jag var kläder finns..Handlar typ bara åt barnen. Jag blir ju tjockare så jag måste ha sånt som är snällt mot magen. Långlinnen, stora tröjor & tights är snällt mot magen. Jag vet inte om jag tycker om eller inte tycker om den stilen men vafan, när man blir äldre så går bekvämt före snyggt.

Tre dagar kvar tills Tobbe blir 30! Nyss var han ju 25..men han har inte åldrats en dag, han är fortfarande min knasiga, roliga & galna Bias. Jag älskar dig! ♥ Cant wait, orkar inte. Men den som väntar på något gott väntar alltid för länge. Jaha, nej. Sängen kallar. God natt & puss på skinkorna!
Inget jävla fredagsmys hos oss.

Skrivet 2010-08-28 klockan 18:14:27

 

Egentligen skulle vi ha åkt ut till Elin idag men ungarna har varit såå..Bråkiga, retats med varandra, stökat till & skrattat åt mig när jag sagt åt dem. Olydingar..De fick heller inget lördagsgodis. Lyssnar de inte så blir det som mamma hotar med. Vi får åka dit imorgon om de är snälla ;)

Tobbe åkte iväg & handlade ingredienser så vi har njutit av hans goda mat. Det känns alltid som jag äter för mycket av hans mat. Den måste vara för god helt enkelt. Så snart blir det barnfilm, fika & sedan popcorn & massa lördagskvällsmys. Orka mysa till det två dagar i rad? Nej, lördagar är mysigast - med mina fyra bästa ♥

Nja, även fast de var olydiga idag så blir det ändå lite som en vanlig lördag. Bara utan Elin & godis.

Ja, och imorgon är det söndag. Dagarna & veckorna flyger förbi. Det börjar bli kallt ute & jag måste handla nya kläder åt barnen för de växer så. Mest till Liam & Leon. Marlon är i rätt storlek att ta över Liams kläder han haft hela året. Det skiljer en klädstorlek mellan Liam & Marlon, ca 2kg i vikt & de har samma skostorlek. Ändå är det lite mer än tre år mellan dem.
Emelie blir glad att Elvira får Leons kläder ;)

Min näsa börjar bli full med snor, än så länge löst & rinnande men hellre det än grönt & fast. Då går det inte ens att få ut det, det fastnar i halsen osv kräkreflexer när man hostar & blabla.
Skrivet 2010-08-28 klockan 14:22:53


2002

Jag är som jag är, Tobbe älskar mig ändå ;)


Ja, han älskar mig preciiis som jag är ;)
Så skönt att slippa sitta & trängas med barn, kastruller & armbågar ;)

Skrivet 2010-08-27 klockan 21:00:45


Före. (En stol fattas, den var i vardagsrummet)


Efter.

Ja, nu jäklar fick jag mitt jäkla bord. Och satan vad ont i handflator & tumme
jag har. Tobbe också. Nu kan vi sitta tillsammans utan att buffas med den
ena än det andra. Undrar egentligen hur vi orkat sitta vid det lilla så länge? ;)
Torsdag.

Skrivet 2010-08-26 klockan 18:50:04
Magnum- & snickersglass..Yuum, det måste jag påminna Tobbe att handla hem ;)

Jag är så satans trött. Slocknade på sängen en stund förut & vaknar av att telefonen ringer, panik! Jag hade glömt att jag hade lagt mig så jag trodde det var morgon & att jag försovit mig. Usch, det är nog järnet. Men det håller på att laddas på. Laxoberal, min kommande bästa vän genom de här 4 sista månaderna.

Idag började jag grina hos terapeuten. Hon säger saker så jag ser klart, både i nuet & det som hänt. Det är jobbigt men det kommer bli bra. Hon är förundrad över min insikt, hur visste jag så mycket när jag var så liten? Hur kunde jag se saker så klart, när jag var så liten? Konstigt..? Nej. Det tycker inte jag.


Jag vill berätta för dig att allt kommer att bli bra. Du är älskad, det finns folk som tycker om dig. Du är inte konstig eller annorlunda, du vill bara bli sedd & ha en kram. Lite kärlek. Som du förtjänar.

BM besök.

Skrivet 2010-08-25 klockan 16:11:07
I morse var jag hos BM, bara pratade lite & sådär. Vi behöver egentligen inte ses så ofta men hon bryr sig, vill kolla hur allt går & fortlöper. Hon sa att jag hade lite lågt blodtryck, men det är nog för jag är trött. jag ska börja käka järn..Och bajsa svarta tegelstenar. Vafan..Men jag har, som tur är, laxoberal! Wihoo..De packade tegelstenarna kommer flyga ut.
Vikten ligger på 49kg, jag går iaf inte ner som tur är. Eller jo, för tre veckor sen vägde jag 50. Men ändå. Hon sa att min kropp är som ett kärnkraftverk, något att kroppen suger åt sig allt & gör sig av med det fort som tusan? Hög förbränning, jag vet inte. Har aldrig kollat upp det.

Jag tänker iaf inte göra som när jag var gravid med Leon, att äta & äta massa gott, må dåligt av att kroppen har för mycket skit i sig & knappt aldrig röra mig. Det funkade ju inte. Det är bra att röra sig, för magen ;) Så poopandet funkar.

Mer då..Nej, inget vad jag minns nu. Nästa gång vi ses vill Tobbe följa med. Hoppas han kan & att vi har någon barnvakt. Lisaaaa...Det är en onsdag så om du följer med till FC kan du ha barnen där medans, du kan få kaffe!

Bebis buffar så fort jag sitter & när jag drar upp tröjan slutar den inte, som många andra brukar. Bara för man ska känna ;) Lilla barn. Och Tobbe lägger fram händerna & säger "Ge mig mitt lilla barn, nu!" ja, snart så. En till liten mini-Tobbe som ploppar ut. Han säger att han också älskar lilla Korvsnutt, ja han kallar den så. Det vet jag, det ser jag. Jag vet att han älskar oss alla, han visar det hela tiden. Han behöver inte säga det. Det känns.Ord betyder inget, det är det man gör eller visar som betyder något. Känslor kan man inte styra över, om man inte är förstörd. Ord kan man säga hur som helst, det styr man över.
Könet på barnet enligt olika myter..

Skrivet 2010-08-25 klockan 15:30:03
Tillverkning skedde: Före ägglossning (flicka) / Vid ägglossning (pojke)


Illamående: Mycket (flicka) / Lite (pojke)


Sugen på: Sött (flicka) / Salt/surt (pojke) - Inget mer eller mindre än vanligt.

Mammans skönhet: Stjäls av barnet (flicka) / Bibehållen/bättre (pojke) - Känner mig lika snygg som vanligt men sen, ju fetare jag blir, desto fulare?

Magens form: Utbredd, syns bakifrån (flicka) / Utstående/toppig syns inte bakifrån (pojke) - Tycker min mage sett likadan ut alla gånger.

Utputande navel: Tidigt (flicka) / Sent/inte alls (pojke) - Min navel blir platt, den finns inte.

Pigmentrand: Nej (flicka) / Ja (pojke) 

Halsbränna: Ingen/lite (flicka) / Ja (pojke)

Urinvägsinfektioner: Många (flicka) / Inga/få (pojke)

Blödande tandkött
: Mycket (flicka) / Inte alls/lite (pojke)

Håret på mammans benNormalt växande (flicka) / Ökad tillväxt (pojke) 

På ultraljudetHåller armarna någon annanstarns (flicka) / Håller armarna mellan benen (pojke) 

Hjärtfrekvens
: Över 140 slag/min (flicka) / Under 140 slag/min (pojke) - Inte börjat mäta än. 130 slag i v. 18-19, men min förra BM sa att Leon är nog en tjej pga hjärtslagen.

Babyn hickar: Mycket (flicka) / Lite (pojke) - Liam hickade ju jämt ;)

Babyn sparkarMest på vänster sida (flicka) / Mest på höger sida (pojke) - Moderkakan ligger ju på höger framvägg.

Pojke; 8/15
Flicka; 5/15

Tjuvad & härmad av Sophie med boobsen ;)
Lilla Bools ♥

Skrivet 2010-08-24 klockan 23:03:42
Marlon var så söt ikväll när han hade lagt sig. Han kom upp & sa "Nu har jag låst dörren så ingen kommer in & tar oss" ♥

Dagens möte gick bra, bättre än jag trodde. Först hälsade vi på varandra & satte oss i ett rum. Mamma & pappa på varsin sida om Marlon i soffan & "fröknarna", som jag & Tobbe kallar dem till Marlon, mitt emot oss. Vi pratade lite om vad vi skulle göra & gick sedan in i ett annat rum där det fanns en massa leksaker.
Marlon sa inte ett ljud men han klöste sig inte fast vid mig, utan tog min hand & vi gick emot lådorna där alla spännande saker fanns. Han byggde med en flex-i-trax bana, för att sedan vilja ha hjälp att få fram stora lastbilen & sen lekte han med kökssakerna. Inte ett ord, förutom när han "försa" sig. Vi pratade medans & de frågade Marlon saker som han svarade med att viska i pappas öra eller inget alls.

När vi lekt & pratat en stund gick vi ut till fikarummet. Där släppte det för Marlon, helt otroligt! 1,5 timma & sedan började han att tala. Han märkte att han fick vara. Han märkte också att det inte fanns några förbud, eller hur ska jag säga? Vad han än gjorde så följde fröknarna honom. Marlon ville undersöka den enas tebollsgrej, en sån där av stål med sil. Den andra fröken visade honom den & sen sköljde de ur den & han började knipsa med den. De följde honom & lekte.

Fröknarna gav mig beröm & frågade hur jag hade kommit på mina knep hur jag skulle få det att funka med Marlon i vardagssituationer. Wtf? Jag blev generad & försökte vifta bort det men sen tänkte jag vidare på det & ja, det är nog enda sättet - jag är tvungen. Så gör nog alla föräldrar, hittar knep för att få rutinerna & vardagsgrejer att funka. Funkar det inte, nehe testa något annat.

Vi gick tillbaka till lekrummet & Marlon började direkt servera & laga mat åt oss alla. Hälla upp kaffe, te, saft, steka pannkakor, laga soppa & allt möjligt. Jag tror aldrig jag sett honom släppa så himla fort! Jag blev stolt, fast han kändes inte som sig själv - eftersom jag är van att han stänger in sig, klöser sig fast, nästan får panik & blir arg. han var så fin, precis som den Marlon han är.
Vi var där i ca 2,5 timma & när vi skulle gå var Marlon helt uppe i varv, han pratade om det, frågade om det, kröp under stolarna, lekte tittut & var precis som han är hemma! haha :) Men han fick till slut på sig sin jacka & ryggsäck & var busig när vi skulle hem. Han följde med pappa hem så hämtade jag Leon hos Elin & sen Liam i skolan.

Marlon har inte pratat eller sagt så mycket om dagen. Han berättade för Liam & Leon att han spelade "Bää, bää, vita lamm" men det gjorde han ju inte ;) Han ville ju hellre laga & fixa mat. Älskade, fina Bools!

Vad fröknarna sa? Att vi ses nästa vecka & att Marlon är en helt underbar pojke.Undra..

Skrivet 2010-08-24 klockan 17:13:05Rödluvan lyssnade inte på sin mamma. Pinocchio var en lögnare. Robin Hood var en tjuv. Tarzan gick utan kläder & lekte med sin "apa". Snövit levde ihop med 7 män, den slampan. Pippi jagades av soc & Emil söp sig full i unga år. Kalle Anka sprang utan byxor. Bamse dopade sig. Madicken trodde hon kunde flyga & Karlsson & Lillebror klättrade på tak..Det här växte jag upp med, så klaga inte på hur jag blivit ;)
v 21

Skrivet 2010-08-24 klockan 16:30:37


20+0 Leon24 aug ~ 20+0 KorvsnuttFostret; Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage. (familjeliv.se)

Jag; känner Korvsnutt buffas & det syns utanpå magen när den rör sig. Mest på vänstersida, har för mig moderkakan låg på höger fram. Är extremt trött, orkar knappt äta förrän jag somnar ;) Farbror Jenny är galen & its alive. Hmm..Hmm, mer då? Inget alls. Jag känner mig inte ett dugg tjock eller gravid. Lite mer svullen mage & tuttar bara ;)
Halva tiden färdig, lika långt som jag gått har jag kvar.
Lite jämförelser ;) Gravid #3 vs gravid #4

Skrivet 2010-08-24 klockan 14:33:28


7+5 Leon


7+1 Korvsnutt


8+6 Leon


8+4 Korvsnutt


11+4 Leon


12+0 Korvsnutt


14+2 Leon


14+2 Korvsnutt


15+5 Leon


15+3 Korvsnutt


16+3 Leon


16+3 Korvsnutt (förstoppad..)

Tack för att ni tittat & lyssnat!

Skrivet 2010-08-23 klockan 23:41:08

..sen tror jag också att sedan jag började prata om detta så började folk omkring oss ta det lugnare med Marlon. Vissa förstår inte eller vill inte förstå, vill inte lyssna & skiter i vad jag säger - men de som lyssnat är nog de som ser skillnad på han också. Han är som han är, låt han vara sig själv, stressa inte fram hans tal. Han kan inte prata ibland, iakta & analysera inte. Det kommer. Och det har det gjort.

Alla sa Nej, nej - Jag sa Jo. Se, ni har ju hjälpt Marlon! Alla ni som lyssnat på mig & faktiskt öppnat ögonen. Ni har låtit han komma fram i sin egen takt. Ni tittade på Marlon för att jag sa Något är inte som det ska.
Allt tack var det en anonym läsare som tipsade om en länk. En länk som öppnade mina ögon & där satt jag, hård som sten & smälte, grät & läste om "Marlon". Om mitt barn. Tack ♥ 
Orolig.

Skrivet 2010-08-23 klockan 23:05:52
Jag är orolig inför morgondagen. Vi försöker få Marlon att se fram emot det & pratar om att vi ska leka & fika där. Tänk om Marlon är helt funkande frisk & normal? Då måste jag gå en mammakurs, så jag kan lära mig att ta hand om mitt barn. Jag är ledsen & Tobbe säger att jag inte är dålig osv - men så tänker jag. Tänk om det är jag som gjort han knasbollig? Vad har jag gjort då?
Han var pratig, glad & lekfull hemma men sa inte ett ljud under hela vistelsen på dagis & lekte inte med någon. Han följde bara Liam. Det tog två år innan han gick in själv på familjecentralen utan att hålla fast sig i mitt ben. Det tog två år för han att söka kontakt med personalen där, att ens få fram ord. I början var det "Du är en bajs" & såna saker men nu säger han lite trevligare saker. Det tog fyra timmar innan han pratade med min mamma när vi var där sist. Eller pratade, sökte kontakt & sa enstaka ord. Då skulle vi nästan precis åka hem igen.

 

Jag förstod aldrig varför han aldrig någonsin sa eller ropade "Mamma" när dagisfröken bar iväg han ur min famn. jag såg på hans ögon hur han inombords skrek efter mig & jag bara ingorerade det. Jag förstod aldrig varför det aldrig kändes bättre, som alla sa att det skulle göra med tiden. Fy fan vad dålig jag är, mitt barn & jag lyssnade på alla andra - inte på mitt hjärta. Mitt hjärta skrek varje dag "Det är fel, han vill inte!" Men jag bara sket i det..Det skulle ju bli bättre..

En läsare skickade en kommentar som jag aldrig tänkt på. Jag vill veta för att kunna hjälpa - jag ingorerar det inte av rädsla & inte för att gömma mig bakom något. Det har jag inte tänkt på men så är det ju..

Marlon har till & med fått en egen ryggsäck nu. Den ska han ha till BUP & när vi är på familjecentralen. Imorgon ska han få packa ner det han valde i affären; Riskakor & drickyoughurt. Han är glad & verkar se fram emot det. Lite nervös är han nog också, han frågar vart vi ska & minns när vi var där med Jessica. Vi mötte henne utanför när hon kom på sin cykel.
~ kärlek ~

Skrivet 2010-08-22 klockan 23:36:26

 
Mamma & pappa längtar efter dig ♥
Bowling.

Skrivet 2010-08-22 klockan 23:04:52

 Idag var vi iväg hela familjen & bowlade. Barnen hade skitkul & vi föräldrar kommer ha ont i höger handled imorgon ;)
Tjockisar & annat nytt.

Skrivet 2010-08-22 klockan 13:43:53
Vad har vi annars haft för oss de senaste dagarna? Liam & Marlon har skatat ute på gården med sina vänner. Marlon har varit såå arg för att han inte är lika duktig som Liam & vägrar lyssna när jag säger att man måste testa för att kunna lära sig ;) Men nu så, han åker några meter & är överlycklig! Han är så olik Liam, han ger sig inte. Han ska lära sig, det ska gå! Liam ger ju upp.
Vi var iväg hela familjen till IKEA häromdagen, vi behöver ett nytt köksbord. Vi hittade ett som vi vill ha, det kommer bli så fint. Sen tittade vi på våningssängar åt de små. Jag vill att de ska ha mer lekyta. Leon fick även en ny Kisse. Han fick ju inget när de stora fick varsin skateboard. Så nu har han två kissar som han bär med sig överallt, hans bebisar som han tar hand om. Gullunge.  

Jag & barnen var på stan med tjockisarna. Eller Galna mamman är ju inte tjock längre & Daniela vill inte vara tjock än ;) Men Lisa är tjock. Jag kan lova att jag hade ont i ryggen sen. Springa till stan med de små, möta mina mammor, hämta Liam, springa hem, upp på stan & sen hem igen. Och sen jobba långtur dagen efter. Min kropp är så förslöad. Tur att jag har sköna skor & foglossning har jag inte fått än, om jag ens kommer få det. Det är bara när jag rört mig mycket som jag får ont i ryggslutet & höfterna.

Igår var vi ju hos farmor & farfar. Elin hade aids i näsan & ville nysa på oss, eller mig ;) Hon hoppas jag ska bli sjuk & det kommer jag snart att bli. Varje gång jag varit gravid blir jag dunderförkyld när det är 3-4 månader kvar & sen sitter täppan i tills barnet är fött. Iofs har inget varit likt denna gång som någon av de andra gångerna. Leon har lekt med sin kusin Tuva några gånger nu & både Tobbe & Malin (Tuvas mamma) berättar massor om dem ♥

Jag & Tobbe ägnar väldigt mycket tid åt varandra. Hela tiden. Det som känns skönast är att han inte är rädd för mig längre & att han förstår var min ilska & aggression kommit ifrån. Han är inte rädd för att prata med mig eller säga ifrån. Thats hot, baby ♥ Han har fått större plats i mitt hjärta & gett större plats åt barnen. Han behövde stampa ner foten rejält & säga ifrån på skarpen för att jag skulle fatta & det är jag glad för.

 


Liam har fått schema & snart kommer de att mjukstarta med läxor & sånt där roligt. Liam är redan 7 år & går i ettan..Minns när jag själv var i den åldern.

Snart en vecka kvar till familjecentralen öppnar..Ska bli skönt att komma dit, ha något att göra med de små när Liam är i skolan. Alla bara jobbar eller går i skolan ändå, så att besöka vänner går ju knappt.
En fråga, ett svar :)

Skrivet 2010-08-21 klockan 23:30:26
Hej!
Jag hoppas till TUSEN att du inte tar illa upp nu! Jag har inte följt dig jättelänge utan bara en kort period, men.. Har ni funderat på om Marlon kanske är autistisk? Jag känner igen det där med legot, att han inte vill hålla hand, att han gärna sluter in sig men ändå KAN vara glad, och utåt.
Som sagt hoppas jag du förstår att jag inte menar något illa.


Hej vikky!
Nej, jag tar inte illa upp. Absolut inte. Det var ju jag som tog tag i det här med BUP. Alla försökte med att "Han är mellanbarn, han har sin treårstrots" men jag visste att något inte var som det skulle. Något måste det ju vara! Varför var han så svår? Varför funkade inte något? Annars skulle ju inte BUP vilja träffas mer eller ens göra något.
De skulle bara säga att det här & det här är normalt, du gör fel - gör så här istället osv, ja du fattar. Meeen, som jag sagt innan; Är det inget "fel" eller konstigt med lille Bools så gör ju jag något fel. Så är det. Det är ju jag som har han hela tiden, varje dag - förutom när jag jobbar eller barnen sover borta. Jag har han från morgon till kväll, med mig, vid mig & hos mig.

BUP säger autistiska drag & ev selektiv mutism. (ofrivillig stumhet) What ever, vad han har. Bara jag får veta så jag vet hur jag ska hantera honom. Har han inget måste jag veta vad jag ska göra för att få det att funka ändå.

Idag måste jag berätta. Tobbe hämtade mig ikväll efter jobbet. Barnen var kvar hos farmor & farfar. Vi kommer i bilen & de två stora är på garageuppfarten på sina nya skateboardar med Malin. Jag kliver ur bilen & Marlon kommer halvspringandes, kramar mig & vill ha en puss! Sen sätter han foten på skateboarden & babblar som jag vet inte vad! Han skulle visa, åka & göra fart & jag kan lova att jag kände inte igen min lilla pojke!
Han såg ut & kändes som ett "vanligt" barn, som en helt vanlig fyraåring!


Marlon ca 1 år..
 

För varje dag som går ser jag något nytt, om det så bara är att han tittar på någon eller inte blir arg..Varenda litet han gör är för mig jättestort! Andra förstår inte, det behöver de inte. Jag hoppas Marlon ser & förstår att jag är så stolt & glad över honom. 

 


Nattliga tankar.

Skrivet 2010-08-21 klockan 22:51:20
Vaaarför kan jag inte vara en normal människa som bloggar om tråkiga vardagssaker, precis som alla andra? ;) Vaarför måste jag vika ut mig & berätta noveller om mitt bajs, mina känslor & hela fadderullan? Jag vet inte. Jag tror att jag gör det för att jag alltid varit sån. Jag berättar saker för jag vet att jag inte bryr mig ett jävla skit om någon skulle skratta åt mig, håna mig eller retas.
Mina vänner vet mycket väl att de aldrig någonsin behöver vara rädda att berätta saker, för jag skrattar inte eller tycker de är konstiga osv. Berätta inte saker som du inte vill ska komma ut..Det gör jag inte, jag litar inte på någon om sånt. Aldrig.

What the f*ck, jag är helt störd, so what..? Jag skrattar också åt det. Och jag har jävligt kul. Eller tramsar jag bara iväg allt? Jag tycker om att ha kul, det är skönt att få skratta & känna lycka. Så illa behandlad jag alltid var som liten vet jag att jag aldrig kommer bli igen. Så jag kan säga nästan vad som helst.

Jag är en störd, knasig & konstig människa men jag är också väldigt snäll. Att jag bryr mig & är omtänksam vet jag inte. Men jag försöker förstå & sätter mig väldigt lätt in i andras situationer & känslor. Det är skitjobbigt. Jag kanske inte bryr mig eller är omtänksam eftersom jag tror illa om folk?

Vad jag försöker komma fram till? Jag vet inte. Bara tankebloggar sådär som jag gjorde förr, det här snurrar i mitt huvud just nu.
?

Skrivet 2010-08-21 klockan 22:35:30
Kungafamiljen har varit i stan & viftat med händerna så nu smäller & pangar det som fan här utanför..Nästan så man kunde bli rädd.
Tack.

Skrivet 2010-08-21 klockan 00:03:55
Sen vill jag passa på att säga Tack, för alla era fina ord & kommentarer om mina senaste inlägg. Jag kan inte helt riktigt ta åt mig eller bli rörd men jag måste ju känna något eftersom jag försöker stöta bort det? Ni är fina, det ska ni veta. Som orkar läsa mina eviga ord & meningar som aldrig tar slut & sedan lämna något fint, tack.
När en sten lossnar så rasar allt & det blir stenras.

Skrivet 2010-08-20 klockan 23:59:06
Nu händer allt på en gång. Men lika bra är väl det så vi slipper vänta.

På tisdag sätter det igång. På riktigt. BUP folket ska träffa & se han tillsammans med mig & Tobbe. Vi kommer att äta frukost tillsammans där borta. De undrade över Marlons mat- & ätvanor & tyvärr har de ingen drickyoughurt så det köper vi med.
Mötet med dem igår gick bra men jag var fortfarande omtumlad efter förmiddagens tidigare möte. Jag bara tänkte på hur underbart det hade varit om alla hade fått se hur fin Marlon är egentligen, vem han är - om han inte hade haft dessa spärrar. Att ingen skulle undra varför han var så "konstig" & "annorlunda". Lilla Marlon..Alla väntar på dig.

Men som jag sagt innan, är det inget "fel" på han så vill jag ändå veta hur jag ska nå honom, få kontakt & kunna samtala.

Marlon har aldrig velat hålla mig i handen. Det här senaste halvåret tar han tag i min hand när jag sträcker den åt han, och går tillsammans med mig vid min sida. Innan har han inte förstått & sagt Nej. Han vill inte.

För ett tag sen tog jag bort varenda liten Legobit jag kunde hitta. Legot hindrade honom hela tiden, han blev inte klar, kunde inte släppa & spara utan han var tvungen att bygga, bygga & pilla ända tills han var nöjd. Som vanligt brukade en bit falla av & han började om igen. Han fick utbrott, kunde inte koncentrera sig & var helt galen. Lego hit & Lego dit. Jag höll på att bli tokig & galen! Nu är det ju borta som sagt & varken han eller Liam saknar det eller frågar om det.
Skönt att slippa bitar på golven, i sängarna, i byxfickor & överallt. Jag vill tro att Legot hindrade honom eftersom han "fungerar" bättre nu.

Och Tobbe som är så engagerad i barnen. Han följer med på vart enda jäkla möte, alla ultraljud, skjutsar Liam till skolan när han kan & lyssnar när det är något jag oroar mig för. Mina barn har en jäkligt bra pappa. Och jag har slutat lägga mig i eller förstärka det han säger när han pratar eller säger åt dem. Han gör som han gör & han är bra på det. Han ser barnen & vilka de är. Han förstår vad jag menar om Marlon. Tack för att vi har dig.

Min lilla Bools ♥
Avskalad & utan skydd, men jag har inget att förlora.

Skrivet 2010-08-20 klockan 09:13:26

 

Det är en jobbig process, att inse hur förstörd jag är egentligen. Men till slut kommer det att bli bra. Samtalet hos terapeuten igår gick bra men det är tungt att förstå..Alltså verkligen inse. Vilka sår, ärr & skador jag har. Hur jag funkar & alltid har gjort. Ett livslångt konstigt omänskligt beteende.
Jag har knappt aldrig tillåtit mig känna, jag kan inte känna spontant. Jag blir arg, bygger upp en massa ilska & hat för att kunna skydda mig från att bli ledsen & sårad. Det är på en hand jag kan räkna när jag känt utan att tänka först. Utan att styra över mina känslor. Men då har det varit så stort att jag inte kunnat kontrollera det.

- När jag inte träffat min syster på ett halvår, eller ens pratat med henne & vi återsågs. Då brast det för mig. Totalt. Hela jag gick sönder & allt jag burit inom mig i ett halvår kom ut, på en gång. Det var så stort & mäktigt att jag inte hann reagera.

- När jag träffade X & Malin på stan. De hade flyttat från stan till en annan stad & jag hade inte träffat dem på flera månader. Jag visste inte att jag saknat dem så otroligt mycket & att de betydde så mycket för mig. Jag storbölade inne på krämaren & bara kramade om dem. Sen skämdes jag fast jag kände mig lycklig. Jag skämdes för jag kunde inte förklara varför jag bölade så.

 

- När Liam föddes. Jag kunde knappt titta på det lilla livet utan att fyllas med sån enorm kärlek, det blev för mycket för mig så allt brast. Jag bara grät & grät. Han var så fin, perfekt, liten & vacker. Tänk att den lilla människan kom från mig, han var mitt barn. Min bebis.

 

Jag älskar Marlon & Leon också utav hela mitt hjärta, såklart. De är mina små barn. Men med Liam var det magiskt, för första gången någonsin upplevde jag hämmingslös kärlek som bara vällde över. Jag var inte rädd. Med barnen är det annorlunda. Jag är deras mamma, de älskar mig & lämnar mig aldrig. Våran kärlek för varandra är inget jag är rädd för.

De här senaste veckorna har jag också grinat en massa. Tobbe kramar mig, han skrattar inte eller tycker jag är larvig. Det har han ju aldrig gjort men för mig, att visa mig sårad eller ledsen - Då har den andra vunnit. Så är det ju inte, det är ju ingen kamp. Som jag fått lära mig. Jag kan känna att jag blir rörd också, utav Tobbes ord & handlingar. Allt han gör för mig & familjen hela tiden. Hur fin han är. Vilken underbar människa, sambo & pappa han är. Vilken tur jag har. Och det har jag hela tiden blundat för.

Nu har jag varit hos terapeuten två gånger & kom hem grinandes både de gångerna. Det är tufft, det är jobbigt. Men jag får hjälp att kunna hantera, förstå ur ett annat perspektiv..Jag är rädd, men ändå lättad. Det känns skönt att börja kunna känna fullt ut. Tobbe hjälper också till att öppna upp hela mig, mitt hjärta & nu står jag här. Avskalad & naken. Utan något skydd alls. Tar emot, ger & tar. Jag har inget att förlora.
Dont you wish your girlfriend was a freak like me? ;)

Skrivet 2010-08-18 klockan 23:16:11Lisa & jag pratar. Jag pratar om en gammal kompis från förr. Jeanette.
"Flygare?" undrar Lisa? vad 17? haha, vad fan fick hon det ifrån? ~ Undrar..För mycket tjatrövar på min fisarebook ;)

Liam har haft så roligt idag i skolan. Han berättade om hela sin dag & han har saknat sina vänner väldigt mycket. När vi gick emot lekparken sa han att han längtar tills imorgon när han ska tillbaka till skolan. Vi har umgåtts med Gackning & min pappa hela eftermiddagen. Jag har varit såå trött..
Liam gick hem till sin klasskompis A & sedan gick jag & Marlon ut för att hämta han typ 4 timmar efter. En annan klasskompis har varit ute på gården & han hade en skateboard. Liam vill så gärna också ha en så vi köper en. De är så bortskämda.."Jag vill ha det, jag vill ha det & det!" javisst, mina barn. Allt för att ni ska hålla igång, ha roligt & lära er.

Jäkla kotte. Liams lås vet jag inte var jag lagt. Så han får gå till skolan, men är lika nöjd för det.

Jag har kommit in i någon sån där knappt-sova-period igen. Jag är så ~ding~ glad, uppspelt & ja..Lite annat ;) Som vanligt, fast lite mer. Idag är våran "2 månaders dag", kan man kalla det så? Vi var isär en månad, men det var den värsta period i hela mitt liv. När jag vet vad jag vill ha kämpar jag & gör allt för att få det. Vad som än krävs & behövs. För jag vet att det kommer vara värt det.


Det blir pusslande imorgon med barn hit & dit, men det ordnar sig. Möte & möte. Ser fram emot det. Allt i världen för dig, Marlon. Jag vill förstå, kunna hantera & vara världens bästa mamma. För er alla tre, såklart.
Sen blir det fyra barn. Fyra. Sen är det slut. Jag ska vara smal, snygg & hot mama. Jag är den hetaste mamman ni sett i lekparken ;)
Skola & rutiner!

Skrivet 2010-08-18 klockan 11:03:07
Känns skönt att skolan dragit igång igen, vi kommer tillbaka till våra rutiner. Lite enklare vardag, helt enkelt. Liam hade så svårt att sova igår & blev lite ledsen. han låg väl & funderade, såg fram emot & längtade, så blev han lite stressad att han inte somnade. Men han fick ligga hos oss i soffan & somnade där. Imorse när jag vaknade så låg han bredvid mig i sängen.

Nu kommer det att bli ett evigt bråkande med Leon som bara vill gå & vägrar sitta i vagnen..Han fick snällt sitta i vagnen på väg till skolan & gå hem själv, som vi gjorde i våras. Lilla knasboll, oroar mig för promenaderna till öppna förskolan sen ;) Ska han gå själv kommer det ta ett tag.

Ikväll ska barnen sova hos farmor & farfar. Tidigt imorn bitti har jag tid hos min terapeut. Någon timma efter så ska jag & Tobbe till BUP. Marlon har utvecklats så himla mycket bara det senaste halvåret så det är inte klokt! Dagis hämmade honom, att få vara hemma med mamma, gå till öppna förskolan & få utvecklas ifred gjorde ganska mycket. Det är inte bara jag som ser det, andra kommenterar det också. Men vi fortsätter utredningen eftersom det är vissa grejer jag fortfarande är oroad över & har frågor om.Man behöver inte alltid ha förlorat för att se vad man hade, utan också komma ifrån. Få perspektiv & inse att man inte kan leva utan det. Vi är en familj & familjen är allt. Man kämpar, tar hand om barnen & glömmer ibland bort varandra i allt. Familjen före allt. Kärleken till varandra & till barnen.
Sista sommarlovsdagen.

Skrivet 2010-08-17 klockan 20:38:57
Idag var sista sommarlovsdagen för Liam. Imorgon början han ettan! Våran stora kille..Så idag har vi inte gjort speciellt mycket eftersom Leon är snorig & trött. Ungarna fick spela lite xbox imorse & de var så nöjda ;)
Liam är väldigt pirrig inför morgondagen. Han klappade sig på det lilla håret han har kvar & sa att de kommer nog inte känna igen han.

Jag & Tobbe vet vad vi vill ha i gemensam 25- & 30 års present, så det är framlagt ;) Vi har ju alltid gjort så, eller nästan alltid, att vi firar oss tillsammans eftersom vi fyller så nära. Jag fyller 25..Minns fortfarande när jag retades med Tobbe att han var gammal när han skulle fylla 25. Men jag är inte så gammal som jag trodde att man var i 25 års åldern. Ser fram emot 30 års åldern faktiskt..

Nej, nu blir det dusch & tvaga kvinnokroppen & sedan filmmys. Det är ju ändå bara kiss på tv på tisdagar ;)
Ja, jag tjatar - eftersom ni gör det.

Skrivet 2010-08-17 klockan 00:24:14
Jag tjatar om kön, eftersom varenda jääävel omkring oss tjatar. Frågar. Antyder. Tjatar. Jag vill att barnet ska få vara ett barn. Alla, varenda en omkring oss önskar & hoppas oss ett snipp-barn. Varför skulle det göra dem lyckliga? Jag vet inte..

Det enda jag vill, är att folk ska fatta att vi inte bryr oss. Inte jag, inte Tobbe & inte Liam, Marlon eller Leon. Eller Liam vill ju ha en lillasyster så att alla ska sluta tjata. Föder jag er ett flickebarn, blir det flickebarnet mer värt i era ögon än om den råkar födas med snopp? Jag tror det.

När vi var på lägret var där en flicka som var i Liams ålder, hon spelade fotboll & tog för sig i vattnet, hoppade, simmade & hade roligt. En av personalen säger att det är bra med tuffa flickor som håller igång & är aktiva eller något sånt. Jag klappar Marlon på håret & säger "Ja, och snälla pojkar.." Ja, ja, visst - det var också bra.

Liam 7,5 år - Helt unik på alla sätt. Påminner väldigt mycket om mig själv när jag var liten. Jag ser hans känslor utan att han behöver tala om för mig. Jag förstår honom. Han är snäll, omtänksam, bryr sig & funkar med stora, små, busiga & lugna barn. Kräver väldigt mycket uppmärksamhet & närhet. Älskar lego, bygg & pyssel men även läskiga saker. Intresserar sig väldigt mycket för det tekninska, biologiska, känslosamma & onaturliga. Liam funderar väldigt mycket, lär sig snabbt, lyssnar & förstår. Ritar, läser, skriver & lär sig oerhört snabbt. Han bestämmer över brorsorna ;)
(återkommer med standard/favorit citat/fråga)

Marlon 4 år - Ja, han den där Marlon ;) Leva i sin egen bubbla. Men han börjar blomma upp, ta kontakt, pratar mer & leker tillsammans med andra barn. Lekar där tal & diskussion inte finns är hans favorit & han funkar alldeles utmärkt. Han vill inte ha tröstkramar eller hjälp. Han ska göra det mesta själv - på sitt eget sätt. Gör om, gör rätt. Allt ska vara som det är. Rutiner. Frågar ofta om samma sak om & om igen, om & om igen. Det första han vill ha varje morgon när han vaknar är en kram av mamma. Följer Liam som en svans, allt Liam gör ska Marlon göra. Jag får inget riktigt grepp om honom, hur jag ska handskas med han & så. Jag gör mitt bästa & försöker vara hans trygghet.
"Vad är det som luktar?" är en standardfråga.

Leon 2,5 år - Lille Skutt. Knasbollen. Var får han allt ifrån? Det enda han vill göra är att retas med Marlon. Pratar som en stor kille, rent & fint. Tycker om att prata & samtala men kan lätt få dampryck & blir helt galen, tokig & busig. Har börjat knasa sig med munnen & göra konstiga ljud till bokstäver, leker ofta med osynliga saker. Han ger mig saker men säger inte vad det är, det återkommande är marsvinen Ronny & Ragge. Dem leker han med. Kissen, favoritgosedjuret som han bär med sig överallt. Den ska sova bredvid han, sitta & äta med han, åka bil med han & han ska göra allt med Kissen.
"Vad gör du?" är en standardfråga.

Tre helt olika barn - samma kön. Och jag älskar dem bara för de är mina & Tobbes barn, också för att de är just de personerna de är. Jag kan knappt bärga mig att få lära känna Korvsnutt, se vem den är lik, vad är det för person? Gos ♥ Tänk att jag har burit & födit dessa tre, underbara barn till världen. Det här är det bästa som finns, att få vänta på mitt barn, längta efter att få lära känna den & se den växa. Det här är vårat sista barn. No more kids sen haha :)
Äntligen UL!

Skrivet 2010-08-16 klockan 20:02:20

 

1; Rumpa. Inte på bild.
2; Lårben.
3; Smalben.
4; Hjässan.
5; Rygg.

 

Profil. Det "lurviga" framför ansiktet är moderkakan.


Våran lilla Korvis är redan i magen en knasboll! haha :) Fötterna låg uppe vid huvudet, dubbelvikt var den & så låg den & kände på sitt ansikte. Lilla fina ansikte ♥  Moderkakan låg i framvägg "Precis som du trodde!" sa Tobbe. Bebis låg så himla nära moderkakan att hon fick ruska om & skaka på den flera gånger för att få bra vinklar. Åhh, lilla bebis!

Vi fick ett nytt datum, 11 januari -11. Lite tufft ;) Så jag fick mitt första plus vecka 2+6. (Enligt ultraljudet, enligt mensen 3+6) Men Korvsnutt har ingen almanacka & kommer när den kommer, precis som våra andra tre barn.

Allt såg jättebra ut. Vi köpte tre bilder & fick två lite sämre bilder gratis. När vi var klara frågade barnmorskan om det inte var något mer vi undrade eller ville veta. Jag tror att hon såg vad det var för kön & ville berätta, men det skiter ju vi i. Det barnet som ligger i magen är redan en människa, bara lite outvecklad. Könet gör det inte mer verkligt eller mer/mindre värt. Vi skapar oss ingen person, bestämmer namn eller föreställer oss dennes framtid. Den kommer ut & får visa oss vem den är, oavsett vad den har mellan benen.

Det verkar så himla viktigt för alla andra som de här tre senaste gångerna önskat oss ett snipp-barn ;) Våra barn är fyra helt olika människor, fyra helt olika viljor, humör & fyra helt olika personligheter. Köner gör inte mer skillnad.

(Försöker än en gång förklara för er, som önskar ett visst kön på vårat barn bakom ryggen på oss, hur lite våra barns könsorgan betyder för oss.) 

 


since -02.

Skrivet 2010-08-15 klockan 17:00:56

 

 

 

Jag visste inte vad jag hade förrän jag förlorade det. Nu vet jag verkligen vad jag har & jag tackar varje minut, varje timma & dag tillsammans med min Bias. Det har alltid varit han & jag sen april -02, vi har gått igenom så himla mycket, upplevt saker tillsammans & vi har så mycket fina minnen. Tillsammans.
Vi har tre, snart fyra, helt underbara barn - gjorda utav kärlek, ren kärlek. Våran kärlek för varandra resulterat i dessa barn.
Vilding.

Skrivet 2010-08-14 klockan 22:50:04
Lilla Korvsnutt har sparkat både faster Elin & pappa Bias i handflatorna idag. Massa mys! Och den slutar inte buffa heller, jädrar vilken fart det blivit i magen sen jag fick ut skiten! Helt galen :) Och jag är lycklig, äntligen känner jag mitt barn röra sig! ♥
Magen försvann & jag blev smal. Ganska skönt det för den var såå himla stor & spänd, Tobbe undrade vad jag hade gjort. Plus att jag hade tighta strumpbyxor upp till under tuttarna & tight linne så var den huuuge stor. Men nu så är den mjuk & fin igen.

Imorgon är det bara EN dag kvar!
Nu, ni nyfikna.

Skrivet 2010-08-14 klockan 15:07:25


Först vill jag klargöra en sak. Ni har blandat ihop det, inte lätt - skulle nog jag också göra. Mr Dejt & Mr X är två helt olika personer med två helt olika kön. Mr X kommer jag numera kalla Ms X istället & henne får ni aldrig veta vem det är. Mest för hennes egen skull ;)

Mr Dejt & jag håller på att flytta ihop. Jag satte på mig min förlovningsring igår. Tobbe har träffat en ny människa, en ny tjej. En ny Jenny. Vi håller fortfarande på att lära känna varandra & börja om på nytt, vi båda känner att vi vill kämpa för familjen, för oss & framförallt som jag känner - Jag vill kämpa för min egen skull så jag kan vara en bra mamma & blivande fru.
Han märker, känner & ser att jag vill gör allt som krävs för våran familj & honom.


Jag & barnen älskar dig, Tobbe.

Efter allt som hänt & varit växer vi båda som människor, vi har kommit varandra närmre & växer oss starkare. Tillsammans. Jag vet att Tobbe aldrig slutade älska mig. Det har ju alltid varit han & jag..Ända sen vi var 16 & 21 år gamla. Riktig kärlek kan inte försvinna.
v 19

Skrivet 2010-08-14 klockan 14:05:30
Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta.


Fostret: Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram. Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna. (bild & text; familjeliv.se)

Jag; sket säkert ut fem kilo bajs imorse. Nu vet jag varför jag inte känt Korvsnutt röra sig! Bajset har varit så fyllt att Korvsnutt knappt haft svängrum ;) Men nu så är en veckas lagrat skit ute & bebis sparkar & rör sig. Jag tror den blev glad över det stora utrymmet. Messmör, activia & loppfrön gjorde nog susen. Plus en massa vatten då. Och kaffe såklart. 

2 dagar kvar till det stora UL:et!

Tobbe fick också känna Liten i magen :) Korvsnutt sparkas på pappa. "En till liten att bli arg på sen" ;)
Stenboda -10

Skrivet 2010-08-13 klockan 23:14:08
Idag kom vi hem från årets läger. Det har varit fyra fullt-ös-medvetslösa dagar.


Barnen har badat. Mest Liam & Marlon eftersom Leon tyckte det var kallt.Det enda vi gjorde, kändes det som, var att äta. Syns det? ;)
Min mage har blivit batabombastoor de här dagarna.
Jag, Daniela, Theresia & Veronica satt vakna långt in på nätterna.
Vi pratade, Daniela & Theresia surfade, vi drack kaffe & the.
Snacka om att vi var svullna om ögonen på mornarna ;)


Vi hade spa-kväll & Liam som var så mysig fick vara med mig & hålla oss sällskap.

Liam har jag knappt sett röken av, precis som förra året. Men det här året var inte lika jobbigt för Marlon som förra. I år var han med & lekte när han ville istället för att låta sina spärrar ta överhanden & bli ledsen. Kevin, Max & de andra barnen har varit så snälla emot honom. Leon lekte mest med Theresias barn. Eller de tyckte han var så söt & Celine (som förra året ville byta Leon mot sin egen lillebror) har lekt mest med han.

När vi skulle packa & åka hem imorse ville barnen inte det! Marlon ville sova över mer & Liam tyckte det skulle bli tråkigt, de alla tre har haft så roligt. Och Liam som var så sur & inte ville med för några dagar sen ;) Lilla fis.

Linda, den galna mamman, skulle med men hon fick för sig att föda barn någon dag innan avresa - fast hon hade BF i början av sep. Men vi hade roligt utan dig också, Linda!

Personalen påpekade flera gånger hur mycket de tyckte Marlon hade förändrats bara under det senaste halvåret. vad roligt att de ser det :) Mycket är ju deras förtjänst också, de är så bra & vi trivs så himla mycket med dem. jag & alla barnen. Tack för i år!
Skrivet 2010-08-07 klockan 23:13:29


(gammal bild från 11 juli)

Åh, just det! Idag har jag känt buffisar! När jag står så är magen mjuk på högersidan men på vänster känner jag kroppsdelar ♥ Det är en tjock liten slökorv jag har därinne. Åhh..9 dagar kvar!
Sista dagen imorgon.

Skrivet 2010-08-07 klockan 22:37:09
Nu börjar de ordinarie komma tillbaka på jobbet. De är så söta & frågar hur det går, om jag vill vila osv haha men bara för jag är gravid är det inge större fel på mig ;) De bryr sig & vill nog vara snälla men eftersom jag knappt märker själv (förutom när det ilar & trycker i ljumskarna) att jag är gravid så känns det konstigt.

Sista dagen på schemat imorgon. De här fem veckorna har verkligen susat förbi. Tjof, tjof - borta. Det blev ganska intensivt ett tag men det är så roligt på jobbet att tiden bara flyger iväg & sen helt plötsligt undrade jag vad som var så intensivt.

Sen i höst kommer vi timmisar "förvaltas" till någon bemaningscentra. Och hur 17 det ska gå oroar jag mig för..Kommer vi slussas hit & dit? Kommer brukarna känna sig bekväma med nya ansikten hit & dit när vi inte kommer lära känna dem? Jag vet inte.


Jag är hungrig. Fabror Jenny är också hungrig. Messmörsmacka & sen sängen.
crazyboll.

Skrivet 2010-08-06 klockan 23:44:32
Jag älskar dig, världens bästa Elin! Du var inte den jag trodde & det är jag glad för, jag & barnen har alltid roligt med dig, du är en riktig knasboll bara man lär känna dig! Du betyder inte bara mycket för barnen & är en viktig människa i deras liv, utan du betyder mycket även för mig & är en viktig människa i mitt liv.
Hejdå sommaren, välkommen höst.

Skrivet 2010-08-06 klockan 14:59:55

 
v 18

Skrivet 2010-08-06 klockan 12:54:07

 

 
6 aug ~ 18+3 enligt SM 17+3


Fostret; Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr. (familjeliv.se)

Jag; väger nu 50kg & min barnmorska är nöjd. Tror mig känna Korvsnutt när jag ligger på sidan, men jag får inga sparkar i handen. Spökrörelser? Det känns fortfarande som jag skulle kunna känna Korvsnutt men jag känner inget utanpå. Skit då ;)
Det trycker i ljumskarna då & då, satan vad det ilar. Det ilar så jag ryser, kindhåren reser sig! Foglossningen gör sig påmind då & då, men inget märkvärdigt överlag sådär. Men jag mår bra trots pooperiet som inte går som det ska. Det blir mycket tills det väl blir dags ;) Har fått några sammandragningar, magen blir en liten minikula haha så sött ♥ Jag längtar så otroligt mycket till den 16:e & räknar ner dagarna..10 dagar kvar!

Liam längtar efter Korvsnutt & vill inte ha lillebror eller lillasyster, utan en bebis. Han har kommit med namnförslag. Lilla sötnos, längtar efter den lilla, klappar & pussar magen & frågar om bebisen äter & dricker det jag äter & dricker. Graviditeten verkligen flyger fram, tiden går otroligt fort! Jag ska bli fyrabarnsmamma..
 

Torsdag.

Skrivet 2010-08-06 klockan 00:47:58
Heta mammor på stan idag. Jag, Lisa & Madde tog en runda på stan. Vi hann inte långt förrän Maddes sambo kom för att hämta deras små & sen även hennes stora tjej. Jag vet inte vad som farit i mina barn de senaste dagarna. Vi var ut till Elin en sväng häromdagen, jag & barnen. Leon var helt galen & Elin undrade vad han fått i sig. Biverkningar från hennes medicin sa jag ;)
Iaf så hade barnen inga öron idag & var helt galna. Folk blängde när jag sa åt dem på skarpen berättade Lisa, men vadå? Ska jag bete mig annorlunda emot dem bara för vi är bland folk? I need it to uppskatta de bättre dagarna, tror jag.

För övrigt hade vi ganka kul, det var kul att träffa Madde efter så lång tid. Det brukar ta evigheter mellan varje gång vi ses. Grr..Jag hittade en del att köpa så jag var nöjd & barnen fick sin titt i leksaksaffären innan vi gick hemåt. haha & Leon, han fick gå barfota för han började få skavsår på foten av skorna & totalvägrade att sitta vagnen.

Vi gick hem & tjockade oss med hamburgare & pommes. Egentligen skulle vi ha åkt till Elin men jag höll på att slockna efter maten & Lisa fick sparka igång mig för jag skulle orka göra kaffe. Tjock & trött, jag ja. Usch. De små barnen somnade som grisar & Liam höll mig & Lisa sällskap när vi tittade på TV.
Tv programmen jag sett hittills på Extrema samlare & Samlandet förstör mitt liv har gett mig en tankeställare..Jag måste rensa mina skåp på både det ena & det andra! Jag har inga problem med att kasta saker jag inte använder. Men de har lagts undan av både mig & Tobbe, för de har inte haft någon plats. "Vi lägger det här så länge.." Sen glöms det bort. Tid, tid..Just nu finns det ingen.

Jobbet ringde ikväll men jag missade samtalet & fick panik (tänk om de ringer in någon annan att jobba nästa vecka eller när jag skulle kunna komma?) haha men jag ringde upp & de ville att jag ska jobba imorgon..Tyvärr fick jag säga nej, eftersom jag redan jobbat ihop alla mina timmar som jag fick jobba extra utöver schemat. Sen känner jag att jag vill vila upp mig ordentligt inför helgen. 8.00-20.30 lördag & söndag. ("sovmorgon" att inte börja 7.30 :P)


Typiskt. Allt roligt kommer i helgen också & jag missar nästan allt. Mr X kommer på lördag men kommer inte hit till mig förrän söndag & sover här till måndagen. Lite tur där då ♥ Elin frågade om vi ville komma på kräftskiva hos farmor & farfar på lördag men jag kan inte..Imorgon sa jag, för söndag går ju inte heller. Tobbe ska ju ha barnen så han kan ju iofs åka dit med dem. Sen berättade Lisa att H kommer & det missar jag. Äh, en annan gång.

Nu för tiden är jag världens mest ruttna vän så det är tur att mina vänner inte är det ;) Jag hör aldrig av mig & träffar knappt ingen. Ändå hör de av sig till mig, sparkar igång mig, tjatar, frågar & fortsätter fast jag säger att jag ska höra av mig & inte gör det. Mycket pga glömska, för mycket att göra & trötthet. Tack för att ni är just de ni är ♥ Jag älskar er.

Och just det, messmör smakar som gammalt kiss luktar..Jag växte inte upp med det. Det går att äta men det har en väldigt speciel smak..Barnen gillar det inte!
Pooptime.

Skrivet 2010-08-04 klockan 20:28:46
Nu är loppfrön & messmör inhandlat. Jag har också handlat activia, fast det äter jag regelbundet ändå. Den gör ingen skillnad på min mage, till skillnad från Gackning. haha :) Hon hade käkat det till frukost en gång innan jobbet & fick springa som en tok sen! Tur att hon jobbar som städerska då ;)
Tänkte också köpa fil, men det äter jag ju aldrig..Tack Madde, för tipsen. Nu jäklar ska tjockisen bajsa!

Idag fick vi ett ryck. Städat & rensat ur barnens rum & Leons säng står i hans & Marlons rum nu. Tobbe hjälpte mig att flytta in lilla TVn dit så nu ligger de alla tre där. Leon i sin säng & Liam ligger med Marlon i Marlons säng. Blir skönt för mig att få min egna säng ifred från alla barn. Få sova ifred & slippa höra Marlons tandgnisslande, bråka om täcken & knölas med dem.

Snart kommer Grisylven, vi ska dricka te, äta macka & titta på Livet på BB. Två tjockisar som tjockar framför tjockisprogram. Jag har ostbollar också, så kan vi lukta apa ur munnen sen. Lisa ska ändå cykla hem så doften försvinner tills hon kommit hem & ska pussa på sin karl. Jag själv kan lägga mig med gamla ostbollar i tandgroparna & somna utan att bry mig om att någon ska lukta mig ur munnen.

Barnmorskebesök

Skrivet 2010-08-03 klockan 21:15:05
Lisa följde med mig att ta hand om Leon medans jag träffade barnmorskan. Jag känner mig så urlöjlig, nojjig & larvig så jag nästan skäms. Hon tyckte det var galet tidigt att jag kunde se Leon röra sig utanpå magen 15 fulla veckor, men vafan..Det är ju bara skinn emellan. Rör jag magen upp & ner så syns ju tarmarna & bajs som åker runt blandat med prutt kan se ut som fosterrörelser. Äckligt men vad ska jag göra? ;) Iaf var så var nojjig & larvig över att jag inte känner barnet längre. Men ähh..
Iaf så trodde hon att mina magsmärtor beror på urinvägsinfektion. Jag har en virrpanna till barnmorska, hon är en underbar ängel men idag måste hon ha varit trött haha! Jag fick pissa två gånger för hon råkade hälla ut mitt piss. Knas barnmorska & knasig blivande fyrabarnsmamma.

En kompis ville lägga mig på sängen & ge mig klyx när jag berättade om min tröga mage & en annan kompis tipsade idag om microlax. Jag poopade i torsdags eller fredags sist & innan det, natten till tisdag. Linfröna ger ingen effekt. Jag dricker vatten. Ibland försöker jag bli nervös & stressad så magen ska vilja funka, men nej. Inget. Det konstiga är att när jag står upp blir jag pruttnödig & kan känna att jag blir lite poopsugen men så fort jag sätter mig försvinner det, ställer mig & känner mig poopsugen igen..
Orkar inte testa katrinplommon & skit igen för det föråt jag mig på när jag väntade Leon. En bra sak med att detta är sista barnet är att jag aldrig mer behöver vara tjock & förstoppad.

Barnmorskan lyssnade på barnets hjärta, det tog ett tag att hitta det men efter en stund så :) 130 slag ♥ Liten fis. Tiden går så galet fort. 18 fulla veckor idag enligt mensen & 13 dagar kvar till ultraljudet!

OooOooohh..

Skrivet 2010-08-03 klockan 20:57:53

Jag & Lisa har haft kul idag hemma hos Della ;)

Mina nya skönheter ♥
Än är jag inte för tjock & obalanserad för high heels haha :)

Trött tjockis.

Skrivet 2010-08-02 klockan 13:24:18
Jag vet att ni är nyfikna, det skulle jag också vara ;) Har jobbat natt i lördags & igår kväll & alltså inte orkat bry mig om att sätta mig här & uppdatera. Men det gick bra i fredags. Det var trevligt & kändes bra. Jag berättar såå mycket om mig & allt runt omkring. Just nu orkar jag inte, jag jobbar för mycket & är för trött.
Finns ingen tid eller ork att blogga ;) Jag säger att jag ska ringa mina vänner men gör inte det för jag glömmer eller orkar inte. Sen tycker jag att gos med barnen går före bloggen, vissa bor ju framför internet haha :) När det finns tid & ork, som sagt.

Nu ska jag sätta på kaffe, försöka vakna till liv & umgås med mina små troll. I eftermiddag ska vi besöka faster. Zombie. Sov knappt inget i förmiddags för jag ska jobba dag imorgon & måste ställa om mig, vara trött ikväll så jag kan lägga mig.

Efter jobbet imorgon ska jag träffa min BM om smärtorna i magen. Det är inte ligameneten, det vet jag. De får jag ont i när jag reser mig & sånt. Undra om BM kan känna om moderkakan ligger i framvägg? Har legat de här jobbnätterna, under dötiden, & försökt känna barnet. Det känns som att jag skulle känna det, för det känns i magen men inget på händerna. Helt konstigt, går inte att förklara.

RSS 2.0