Startsida | Varför Korv? | Bloglovin' | Twitter | Facebook | Bloggdesign

En sjuk Marlon :/

Skrivet 2009-08-31 klockan 07:25:55

Har varit vaken till & från sedan 03.45, då Marlon väckte mig första gången & var törstig. Sedan väckte han mig några gånger igen för han skulle kräkas, kl 05.35 gick vi upp & jag ringde jobbet & Emelie.
Hoppas han blir bättre, att han bara fått i sig något konstigt & att det inte är magsjuka. Stackars barn! Det är bättre att jag är hemma med Marlon istället för Tobbe eftersom han har kräkfobi, men jag behövs ju mer på mitt jobb än vad han gör på sitt ;) Synd, det här..Men vad ska vi göra?

Jag hoppas de på jobbet förstår att jag inte kunde ringa tidigare. Att jag verkligen ville komma idag..Marlon sov ju redan när jag kom hem igår kväll & han hade inte betett sig konstigt heller, bara att han somnade tidigare..

Ska väl sätta igång att tvätta sängkläder, skura golv, pumpa näsan med renässens (eller vad det heter) & klunka alvedon. Blää, kaffe smakar bajs när näsan är fullproppad med snor.

Emelie, jag kan inte kommentera din blogg för den är bajs. Jag skulle skriva att jag hör av mig senare hur Marlon mår & att jag ska jobba imorgon om han är bättre men jag börjar inte förrän på eftermiddagen, fråga om du ville komma hit & passa barnen tills Tobbe kommer hem? Och att du är världens bästa syster! <3

Bli frisk & busig snart, lilla Marlon!


Gamla & ruttna + lite annat shit

Skrivet 2009-08-30 klockan 21:49:16

Höst = föråldrad KalsongJenny & Tobias.
Vi hade egentligen tänkt ha födelsedagskalas här hemma hos oss sista helgen i september..Men sen "råkade" jag ta delade turer den helgen, både lördag & söndag (7.30-20.00) så vi får skjuta upp kalaset till den första helgen i oktober istället. Tobbe fyller nämligen den 1:a sep (på tisdag!) & jag den 23:e så vi skulle slå ihop dem. Usch, jag blir gammal & rutten kärring med död mutta & skinniga hängtuttar. Hängtuttarna är ju inget nytt..
Det blir första helgen jag inte jobbar sedan vi var på Hönö med Elin hos Putte & Emma.

Tobbe åkte iväg förut & handlade alvedon åt mig & barnen + massa nästjosan så jag proppade mig full med det ena & det andra. Huvudvärken gick över men snoret bara förtsatte rinna. Jäkla skit. La mig på soffan med Leon & somnade en stund.
Vill lägga mig att sova nu så jag ska göra mig ett stort glas te först, kanske en macka & sedan ska jag göra mig redo för sängen. Börjar jobba kl 7.00 imorgon. Emelie kommer hit imorn bitti & tar Marlon & Leon. Ska ladda kaffebryggaren med massa kaffe åt henne & toan med skithuspapper ifall hon får en massa morgonpoopning här. Liam sover hos farmor. Tack så hemskt mycket för all hjälp!! Förlåt för allt krångel :/

Undra hur mycket snor man "äter" varje gång man drar in i näsan & sväljer? Och hur mycket det blir sammanlagt..
 


Jag & Leon rotar i skåpen!

NU; sovadags (efter tedrickandet!)


Snorjärsar!

Skrivet 2009-08-30 klockan 10:34:47
Skolstart = sjukdomar, snor osvosv. Jag brukar alltid klara mig men jag vaknade imorse med världens mest täppta näsa & huvudvärk. Leon var snorig & hade snorat ner hela mitt bröst under natten så det var fullt med torkat snor. Liam säger att han är bättre iaf så jag hoppas han kan gå till skolan imorgon!
Jag ska jobba idag så Tobbe är & handlar alvedon & nästjosan åt mig så jag hinner förfriska kroppen innan den blir sjuk på riktigt. Har inte tid att bli sjuk nu när till & med de ordinarie är sjuka & de andra ordinarie får jobba & pussla ihop tider & jobba över. Asch, ska bara jobba 5 timmar idag, det går fort. Är ju bara full av snor & huvudvärken som bråkas.

haha :) Marlon blev arg på Leon förut för Leon kom emot honom så hela Marlons arm blev snorig & geggig! Han fick nästan panik men det var ju bara att tvätta bort det.

Ungarna håller på att bygga koja i våran säng med alla täcken & kuddar. De hade de gjort igår också fick jag veta nyss. Så det var därför Liam hade bäddat & gjort så fint tills jag kom hem igår? ;) Sötnos.

Ska lägga mig & vila, försöka bli av med huvudvärken, pumpa näsan & trycka alvedon.

Gosungar! Jag älskar er för mycket!

Skrivet 2009-08-28 klockan 23:18:32
Ett litet inlägg, som vanligt innan sovadags.

Barnen var som änglar hela förmiddagen, jättesnälla & gosiga! Blev varm i mammahjärtat & undrade hur 17 jag kunde tyckt de var jobbiga, vad hade de gjort? Jag mindes inte, utan njöt av dem..Så som de var, eller är - gosungar. Ahh, gud..Vilken dag, jag är så nöjd! Min sista dag som ledig inför sexdagarsjobbandet & barnen är underbaringar, allihopa ♥ Mina små, små, vackra fina varelser! Ja, ett tjat, men jag är ju tjatande KalsongMorsan ;)
Mamma älskar er, Liam, Marlon & Leon! Alldeles för mycket! Hjärtat spricker av kärlek & jag är så stolt över er!

Medans jag gick runt & plockade & grejade hemma funderade jag, som jag gjort i någon vecka nu..På om jag skulle klippa håret. Ja, det var väl lika bra så mamma & Martin kom hit. Mamma fick kaffe & sen satte hon igång att klippa mitt hår, första gången på 2 år. Så nu är det uppklippt & allt skruttigt är kastat. Nu växer det ut & är fint får jag hoppas ;) Tack så mycket! Jag blev jättenöjd & kan inte sluta känna på håret, det är så lent & fint nu!
Lisa kom efter en stund & ville ha kaffe men det var slut. Ahh, Tobbe kom hem med McD till oss alla utom Lisa (som aldrig äter?) , min bror Erik släpptes av hos oss av farfar & vi käkade.

Vi fick inte plats alla vid matbordet så Liam, Marlon & Martin fick sitta vid Liams lilla leksaksbord på små stolar bredvid oss. Liam & Marlon satt där imorse & åt frukost. De var så himla söta & jag tog kort på dem, men jag orkar inte föra över bilder.

Sen började Lisa klättra på väggarna så jag & Tobbe åkte till Maxi & handlade kaffe + lite annat. Barnen var hemma med mormor, morbröder & Lisa. Sen fick Lisa sitt älskade kaffe & blev tyst.

Fy vad trött jag är. Har varit det sen kl 19.00, då längtade jag efter sovadags. Barnen var helt galna när mamma, Martin & Erik skulle åka, sprang runt & härjade som jag vet inte vad & de tjatade om allt hit & dit haha fy, vilket liv! Men Marlon somnade efter två vällingflaskor, som vanligt & Leon efter lite tutt medans vi tittade på Batman Begins. När de somnat hade jag & Liam fredagsmys med stjärnor.

Jag ska få hjälp av mamma & Emelie (hoppas jag) på måndag & tisdag. Eftersom jag börjar jobba kl 7.00 & 7.30 så ska barnen + Emelie & Elvira sova hos mamma på söndag- & måndagkväll & Liam ska köras till skolan av mormor & Martin så stannar Emelie hemma med Marlon & Leon.

Tycker så synd om Emelie om hon ska sova hemma hos oss, fixa ordning fyra barn att gå iväg tidigt med dem alla till skolan & lämna Liam. Elvira på magen, Leon i vagnen som är jättehög att köra (Emelie är kortare än jag) & sen Liam & Marlon på varsin sida. Sen samma visa att hämta Liam. Marlon kan inte stå på ståbrädan eftersom han står mellan handtaget & ens mage, där hänger ju Elvira.
Hade vart bättre om han hade stått mellan suffletten & handtaget istället för handtaget & magen. Sen alla gupp & trottarkanter, han slår ju i näsan, pannan & munnen i handtaget hela tiden. Stackars lilla blåslagna barn, folk kanske tror jag misshandlar han? haha :) Jag måste byta vagn!

När vi bodde i baronbackarna tog det ca 5 minuter att gå till & från dagis & då använde han knappt ståbrädan. När vi bodde i örnsbajs använde jag knappt vagnen, vi åkte mest bil eller buss till dagis. Sen nu ska jag använda den dagligen, rätt långa turer, upp & nerför alla gupp & kanter. Marlon orkar ju inte gå eller bli slagen av handtaget så han sätter sig ju ner på brädan. Jäkla krångel jämt.

Det blev väl inte så jävla intressant men det är ju inte jag heller.

Puss & natti.

Mysmongo

Skrivet 2009-08-28 klockan 08:12:03
Morgonen började med att Marlon låg bredvid mig & kramades länge innan vi gick upp! Älskade! (vad har hänt med han?) Leon har poopat & Liam är inte lika arg & galen som han brukar vara på morgonen! :)

Nu gör vi oss iordning att hitta på bus, alla fyra!

Uppdat kl 9.07: Liam mår inge bra alls med snuva & feber så vi stannar hemma istället för att åka iväg som vi tänkte. Älskade hjärtat, han får vara hemma med pappa imorn..Jag jobbar 7.30-20.00 så jag kan inte ta hand om skitungen. Men idag är idag & eftersom han är sjuk ska han bli bortskämd som ett sjukt barn ska bli.

Förlåt mig, Liam, Marlon & Leon <3

Skrivet 2009-08-27 klockan 22:51:39
Nej, jag älskar barnen högst av allt! Jag lever för dem, jag är ju deras mamma & de har ingen annan mamma än jag. Älskade små hjärtan! Varför känns det fel att känna att de faktiskt har vart jobbiga? Jag har ju aldrig känt så här innan..De är ju inte jobbiga egentligen, bara de här två senaste dagarna..

Liam ska retas & bråkas med Marlon hela tiden för allt så Marlon blir arg & ska slå Liam, jag kommer emellan, försöker hindra dem, Marlon som inte lyssnar & jag får inte hans uppmärksamhet för fem öre. Aldrig någonsin. Leon är en bebis med ett jäkla humör & stark vilja.

Jag vill att barnet & jag ska titta på varandra & jag vill att vi ska ha full uppmärksamhet på varandra när vi pratar. Det går inte när Liam tjoar & retas bredvid eller bakom så jag får säga åt han på skarpen att vara tyst & vänta på sin tur.
Marlon är så het, han kan inte vänta på att jag ska hjälpa om det händer något. Han attackerar direkt. Liam börjar grina så fort det är något; han ska plocka undan, klä på sig, äta upp eller om jag pratar om något & inte har avslutat så tjuter han mitt i utan att lyssna färdigt eller fråga.
Försöker hela tiden uppmuntra till det bra de gör men så fort jag blir tyst eller går undan är de olydiga igen.

Usch, jag mår dåligt för jag har aldrig känt & tyckt att det har varit så här jobbigt att vara trebarnsmamma. Så, varsågoda mina läsare & granskare/klagare. Livet som KalsongMorsan är skit just nu. Förlåt mig, Liam, Marlon & Leon ♥ För första gången känns det som allt jag gör är bara skit & jag är en usel mamma. Liam sa idag att han älskade mig. Lilla pojke, om du någonsin kunde fatta hur myket du & dina bröder betyder för mig. Ni är mitt liv & mening med att leva.

Imorgon ska jag vakna på bra humör, vi ska vara glada & inte bråkas. Jag ska bara försöka ha roligt med dem & inte fostra så mycket, utan bara leka & prata. Imorgon blir en bra dag för mig med mina barn. Eller hur, skitungar?
Kaos med demoniska barn!

Skrivet 2009-08-27 klockan 22:08:51
Egentligen hade jag tänkt att duscha hemma idag för första gången på veckor känns det som. Men ungarna var djävular idag också. Är det deras sätt att visa att de saknat mig, genom att vara & bete sig förjävligt? Ahh, fy har vart helt slut idag. Ville rymma hemifrån flera gånger men sen kunde jag inte skita i barnen så jag stannade hemma & försökte få ordning på dem.
Herregud, jag brukar aldrig känna så här. Att jag vill rymma & bara skita i dem..De bara retades, tog varandras saker, bråkade, lyssnade inte på mig alls, stökade till ahh..Hjälp?

Slog i huvudet när jag ställde upp rena glas ur diskmaskinen för jag hade skåpet öppet, så jag är helt öm i pannan. Läskigt, sånt där. Jag brukar alltid vara så noga att akta huvudet men jag var så stressad & barnen härjade som vilda apor! Förmiddagarna vill jag ägna åt att diska, städa, plocka, dammsuga & tvätta kläder men jag fick inget gjort förrän Tobbe kom hem ;)

Liam, den busen hade köpt massa saker via Tobbes xbox igår! Jag var i köket & grejade efter frukosten & sedan när jag kom till vardagsrummet så satt Liam & grejade med xboxen så jag tog alla kontroller, sladdar & hörlurarna & plockade undan det. Samma med några skivor de plockat ur lådorna, bara sutta ner det i byrån som det ska ligga i. Så Tobbe ringde mig helt förstörd att han fått mejl om saker han köpt men han fattade att det var Liam. Så fort det kan gå.
Skulle det vart en annan mamma som råkat ut för det hade jag nog tänkt att det var en dålig mamma som inte har koll på sina barn, men Tobbe är så slarvig med att lägga undan sina grejer. Det är alltid jag som gör det. Sen trodde jag att de tittade på barnkanalen.

Ähh, tycker alltid att det är föräldrar som ska vara ansvariga för vad ens barn gör. Det är ju de som uppfostrar dem. Låter jag mitt smink/plånbok/mobil/vad fan jag nu är rädd om, ligga framme/glömmer ta undan så är det ju mitt eget fel om de får tag i det.

Ja, åhh vad jag klagar men Tobbe känner inte heller igen barnen & tycker de beter sig konstigt. Trotsåldrar?

Skitungar! Vad är det för demoner som tagit över mina barn? Skulle behöva träffa någon slags barn/mamma psykolog så jag kunde få veta vad jag gör för fel.

....

Skrivet 2009-08-27 klockan 21:49:50
"Söt blogg, ska vi följa varandra via bloglovin?" http://mmaaalinn.blogg.se/ 
"Jag skriver om allt mellan himmel och jord, tänkvärt, struntsaker, träning, en skada, om barn - stora som små, design och om livet helt enkelt.
Följ mig gärna på bloglovin.
Trevlig helg tjejen och hälsa familjen.

//Ninelin"


ninelin.blogg.se 
"Hej vill tipsa dig om en tävling jag har"
http://www.lovemercury.se/2009/august/ny-tavling.html 

Knasiga föräldrar får normala barn?

Skrivet 2009-08-26 klockan 23:48:17
Jag frågade Tobbe en sak. Han svarade med att fjärta åt mig.

Du är inte ensam om att undra vad 17 vi är för slags föräldrar & hur det ska gå för våra barn & hur de kommer bli, det har folk gjort ända sedan jag var 16/17 år & gravid med Liam. Än så länge verkar ungarna vara rätt normala. Fast lite knasiga..Liam som vill att en ska dra i hans finger så han fjärtar, Marlon som blir craaazy & biter ihop & skakar med huvudet & Leon som har ett humör som jag vet inte vad ;)


Avloppsstank, djävulsbarn, tuttsirebeller osv

Skrivet 2009-08-26 klockan 22:47:43
Det var ett jävla tjat! Emelie! Hon har tjatat & skrivit varje gång jag tittat vid datorn att jag ska blogga så nu kanske det är dags. Se Emelie, jag gört till & med innan jag läser andras bloggar & kollar bdb! wohoo :)

Liam fick vara hemma idag för han klagade att han kände sig varm & han såg så himla hängig ut. Kände på hans panna & han var rätt varm. Väntade ett tag, gav dem frukost & klädde dem alla tre & kollade Liam igen. Han kände sig fortfarande sjuk. Skickade ett sms till Tobbe runt 7.30 så han fick ringa skolan & meddela dem.
Sen när jag berättade för Liam att han får vara hemma idag ångrade han sig haha & ville till skolan iaf! Det gick ju inte. Nu ikväll var Liam snorig & snuvig, gick & snöt & torkade sig så jag hoppas det bara är vanlig förkylning.

Jag som trodde jag skulle få njuta utav dagen tillsammans med mina gosungar..Alla tre har varit djävular hela dagen! Fyyyyyy, barn! Så ska ni inte bete er när ni alla tre är hemma med mamma! De har varit olydiga, Marlon har bråkat med Liam som inte mådde bra, Liam har slagits & ninjat sig & Leon har bara sprungit runt & sett ut som skalle-per & stökat till.
Aja, fick iaf känna att det var längesen jag var hemmamamma! Men jag älskar dem oändligt högt ändå, hur mycket deras skit än luktar & hur mycket de än stökar till & förstör så är de mina -bara mina- busfrön. De har ju fått all stökighet ifrån mig.

Kände på förmiddagen att det stank utav bara helvete i hallen & jag hade ingen aning om var lukten kom ifrån! Blev galen när jag gick där fram & tillbaka för det luktade äldre herres avloppsandedräkt! Jag blir tokig när det luktar illa & jag inte hittar stanken. Det kom från badrummet där det stod en påse med en gammal bajsblöja i! Gömde påsen i lilla toan så länge för jag orkade inte gå ner med den till soprummet.
En annan gång luktade det faa-aan i badrummet & jag höll på att riva badrummet för jag hittade inte stanken, tvättade allt i tvättkorgen, rengjorde toastol & handfat & skurade golvet & efter ett tag förvann lukten men jag vet fortfarande inte vad som stank. Hittade inget konstigt varken på golvet, i toan, handfatet eller i tvätten..Konstigt. Ruttna Familjen, det är vi det.

Imorgon hoppas jag inte ungarna orkar vara djävulens barn, det räckte för idag. Jag vill ha mina snälla, söta & gosiga mysungar som inte bråkar & slåss. Marlon & Leon har iofs börjat leka mer & mer på riktigt, de springer runt skrattandes & jagar varandra & jag bara sitter där & kan inte låta bli att skratta för de är så jäkla söta!


Jag & en sovande Leon aug -08.


Ikväll testade jag att ge Leon ljummen ersättning i vanlig pipmugg, som mjölk. Han drack den. Duktig pojke, ska nog fortsätta med det så han får i sig mer inför natten. Mina tuttar är ju helt tomma! De är bara fyllda med mjölk när jag jobbat en hel dag & han ska amma på mig när jag kommer hem, innanför dörren! Boom, asbigga är de då ;)
Min stora tuttbebis. Som jag känner nu så får han tutta så länge han själv vill för jag känner inte längre något tvång från andra att han ska sluta amma & jag känner inget sånt inom mig själv heller, att det är dags. Jo, jag frågade Tobbe om han verkligen inte tyckte det såg konstigt ut, när Leon som är så stor, fortfarande ammar. Då svarade han att för honom ser det normalt ut, han vet att Leon älskar tutt & att det känns nästan lite som vi "trotsar" eftersom många har tjatat så lång tid - vi är tuttsirebeller!

Ska snart lägga mig i sängen där två barn sover, men imorgon när jag vaknar kommer det ligga tre barn där ♥ Liam & Leon sover inne hos mig & Marlon i sin säng eller soffan, så kommer han in på natten & lägger sig hos oss & Tobbe sover på soffan. Varför vet jag inte men det är skönt att slippa hans närhet ett tag, han ska bli kliad halva natten, andas på mig & vara ouffig. haha äh ;)
Det har bara blivit så. Liam & Leon känner sig trygga att sova med mamma, Marlon är ju pappas pojke & vill helst sova ensam & sen sitter ju Tobbe med tv-spel på kvällen medans jag bloggar & slösar på andras tid & kikar runt, sen lägger jag mig & Tobbe sätter på en film att somna till i soffan.

Nattligt babbel som vanligt & superEmelie!

Skrivet 2009-08-25 klockan 23:14:19
Idag på frukosten satt chefen & de andra & försökte pussla med dagar & tider eftersom så många är sjuka. Jag sa att jag kunde ställa upp att jobba någon av imorgon-, torsdag- eller fredagsturerna men chefen sa ifrån. "Du måste ju vara lite ledig också!" haha :) Jamen, jag tycker det är så roligt att jobba där svarade jag. Skulle jag inte trivas så skulle jag ju inte vilja vara där så mycket.
Jag har gått hemma i 4 år, som jag skrev för någon dag sedan. Många har tjatat, antytt & frågat när jag ska börja jobba för "jag går ju bara hemma & föder barn för att slippa jobba." Sen när jag väl jobbar järnet, ja då ska jag ta det lugnt? Så nu är jag portad från jobbet i 3 dagar. Längtar tills söndag för då har jag sovmorgon & börjar inte jobba förrän kl 15.00 & ingen Liam som ska till skolan.

Så på fredag ska vi ha riktigt fredagsmys när Tobbe slutar jobbet, hoppas jag. Får rota fram en bra film, bara mysa med barnen & ta det lugnt. Så de här 3 dagarna ska jag bara njuta av ledighet & barnen, självklart. Har saknat dem massor & Tobbe också.

Min syster var en räddande ängel idag, ringde henne igår kväll efter att Elin ringt & berättat att hon hade feber. Fan, det är ett jävla pusslande med vem som ska/kan ha barnen varenda dag jag ska jobba känns det som! Jag orkar inte & Tobbe orkar mindre ;) Tobbe får inga "lediga" helger & knappt aldrig sovmorgon. Mig själv skiter jag i för jag är mer van med att ha barnen dygnet runt än vad Tobbe är.
Han är ju van att gå upp tidigt, jobba hela dagen & sen komma hem & ta det lugnt & kanske laga mat eller hjälpa till med att få isär barnen som bara bråkar & sånt. Sen alla som tjatar att dagis är så jävla bra för min 1,5 års bebis som inte ens kan prata eller har behov av det sociala & kompisar. Som jag sagt innan, mina barn är mina guldklimpar & jag vill verkligen veta allt de gör hela dagarna, vad de lekt & med vem, vad de ätit & hur mycket, när de sov & hur länge osvosv. Dagis är ju fullproppat med ungar, hur ska de kunna ha koll så Leon inte äter glasbitar ute eller att han inte klättrar & slår ihjäl sig? Marlon som är så blyg, kommer någon fröken att ta honom till sig (ha sån tid för honom) så som hans gamla fröken gjorde? Han vägrar äta kladd, tänk om de tvingar honom?


Mamma är bara rädd om er, men ingen som fattar det..


Det är nog Liams ruttna vivalla-dagis som spökar + alla föräldrars hemska historier om barn som rymt, fröknar som inte är snälla & en kompis som hade sitt barn på dagis hade fått skärsår & fröknarna nekade till att de inte visste men barnet hade haft sönder en lampa & skurit sig.

Tack, Emelie för all hjälp idag!

Hon hade lämnat & hämtat Liam på skolan, tagit hand om Marlon & Leon + sin egna bebis & sen när Tobbe kom hem tog hon med Liam & Marlon + sin bebis med buss till min mamma så fick de leka med Martin hela eftermiddagen. Emelie är en superkvinna! Från att vara van att bara ha en bebis till att sköta fyra stycken på en gång, det är bra jobbat!
Sen kom mamma med Martin, Liam & Marlon i bil & hämtade mig (efter massa letande haha hon visste inte var jag jobbade) så slapp jag ta bussen, Tack!

Ahh, nog för idag. Ska upp 6.00 imorgon & fixa ordning barn. Liam ska ha gympa imorgon!

Svininfluensan - tankar

Skrivet 2009-08-24 klockan 22:20:36
Svininfluensan hit & dit. Ena stunden är jag jätterädd & i andra bryr jag mig inte ett skit. Jag är rädd, tänk om jag, Tobbe eller mina barn får det - & dör? Inte för det skulle vara så stor chans men ändå som alla skräms.
Vad skulle hända mina barn & Tobbe & hur skulle de ha det utan sin mamma? Skulle mina barn försvinna tar jag livet av mig, jag lever inte utan dem. Tobbe kan jag nog leva utan ;) Han fanns ju redan när jag föddes men våra barn är ju avlade utav våran kärlek till varandra & från våra kroppar.

Vissa stunder bryr jag mig inte ett skit, känns mest som allt är "Vargen kommer, vargen kommer" & sen tänker jag att om jag dör så gör jag det på topp.
Jag har lyckats avla, fostra & ta hand om tre helt underbara barn, jag har världens bästa sambo & pappa till mina barn, jag har körkort & bor fint..Jag har, trots allt skit i mitt liv, lyckats med allt ingen någonsin trodde skulle vara möjligt. Så dör jag nu så gör jag det när jag var som bäst i mitt liv.

Godnatt.

Sur som en citron - skitskola! :@

Skrivet 2009-08-24 klockan 18:17:14

Jävla skitskola Liam har! :@ Idag fick jag veta, när jag kom hem från jobbet, när Liam berättade om sin skoldag att de hade haft fotografering?! På föräldramötet sa de "Vi ska ha fotografering antingen den 24:e, 25:e eller 26:e augusti men vi meddelar när vi vet exakt datum." Eller hur!
Liam sa "Förlåt att jag glömde berätta det.." Det är väl för fan inte hans ansvar? Fy satan, så sur jag är! Jag hade ju inte hunnit fixa frillan på pojkstackarn så han ser ju ut som jag-vet-inte-vad i håret! Utväxt åt alla håll & kanter! *MORR*

På onsdag, om jag inte jobbar, så lämnar jag honom i skolan & då ska jag fråga vad fan det är med fröken som ger Liam det ansvaret att berätta för sina föräldrar. En 6-åring tänker inte på sånt, att meddela vilken dag de ska fotograferas, de vill ju bara berätta om sin dag, vilka de lekt med & vad. Till Tobbe har hon inte heller sagt något. Skitskola.

Trött så inåt helvete är jag, ser fram emot söndag, då har jag sovmorgon & jobbar bara 5 timmar. Idag var vi underbemannade hela morgonen så kl 11.00 fick jag & min arbetskompis äntligen äta frukost. Helt slut, men så blir det biland när många är sjuka samtidigt, skolan har börjat, smittor härjar, vård av sjuka barn osv. Bara gilla läget & köra på. Plus att jag fick jobba övertid, men det gick bra för Elin & Cryylv, de tog barnen & hämtade Liam i skolan & allt - TACK!

Har beställt namnlappar på nätet också som jag ska pilla fast i barnens kläder så jag slipper sitta & skriva deras namn på klädeslapparna.

Nu dags för kinesmat.

Fan, vad jag saknar mina barn! <3

Skrivet 2009-08-23 klockan 22:29:09

Jag saknar mina barn så fruktansvärt mycket! Imorse fick jag bara säga hejdå till tre små nyvakna busfrön. Leon var galen & skulle kramas & bäras, Marlons ögon var ihopklistrade men han ville kramas & gosas ändå & Liam halvsov när jag sa hejdå. Nu börjar det kännas jobbigt att vara ifrån dem så mycket & missa allt..
Det är mitt eget fel för jag bara säger "ja, jag kan jobba" så fort de ringer. Tid är pengar & pengar är väl alltid bra att ha? Förra månadens hyra betalade vi med de pengar jag jobbat ihop ;) Första gången! Kändes bra. 

På onsdag är jag förhoppningsvis ledig så när jag & småbröderna hämtat Liam i skolan ska vi göra något roligt ihop. Något som barnen vill göra, vad som helst. Bara de är glada & att jag får umgås med dem.

Imorgon bitti kommer Elin & tar barnen på morgonen & fixar dem, har sagt till Liam att han får visa henne vägen till skolan & vilken dörr de ska gå in i & allt. Jag hoppas verkligen inget knasar sig för jag får inte komma försent, jag har massor som jag måste hinna göra på jobbet innan en viss tid direkt på morgonen..

Nog om det & åter till barnen, mina hjärtan! Imorgon efter jag slutat åker jag hem & hämtar mina två små sedan går vi till skolan & hämtar Liam & sen ska vi våldgästa Miniprutten! Hoppas hon har lite popcorn hemma så barnen kan stöka till i hennes nystädade kök haha & visa att vi varit där ;)
Älskade små barn, skiter nog i att städa & pyssla hemma så ägnar jag mesta tiden åt barnen. Känns som jag knappt känner dem längre för jag är van att vara med dem dygnet runt & sen nu helt plötsligt, typ aldrig?!


Jag ser barnen i ett annat perspektiv nu, eller hur jag ska säga. Förut såg & var jag med dem heeeela tiden, men nu ser jag så mycket annat än det jag såg förr. Gud, vad stora de alla tre är! Vad duktiga & snälla de är! Vilka ögon de har & vad vackra de är, alla tre! Är de verkligen mina barn? Samma med Tobbe, vilken man jag har! ♥ *gurrgurr*


Hur kan de ha velat valt mig som mamma, som är så ophfig & rutten, när de är så fina? Jag är gammal & rutten, stel som en pinne, ont i kroppen & BLIR GAMMAL nästa månad! Huga! :O Tror jag har någon slags sjukdom som gör mig stel, har skitont i handleden & får spasmer i hela armen när handen böjs bak.

Emelie blev lite besviken att vi knappt ses nu när hon flyttat hela vägen från Gävle & jag bara jobbar! Ja, vi ska ses. Ophfiga minimänniska. Nu fick jag deja vu. Nu försvann den.

i got a röf & Marlons blöja

Skrivet 2009-08-22 klockan 23:00:33
Jag har längtat att få uppskatta sovmorgon. Idag hade jag sovmorgon första dagen på 8 dagar. Vaknade runt 7.00 & var klarvaken men tvingade mig själv att somna om & Leon låg bredvid & tuttade. Jag gick upp runt 10 tiden tror jag, helt stel var jag så jag tvingade Tobbe att massera & trycka på min rygg.
Vi tog det lugnt & sedan åkte vi & storhandlade på Maxi & sen iväg till Elin & Cryylv & hämtade de två stora barnen. Blev lite stressad eftersom jag skulle börja jobba om lite mer än en timma. Men vi hann slänga in allt i kyl, frys & skafferi, Madde & Julia kom förbi medans jag slängde i mig mat. Det var roligt att ses! :D

Imorgon jobbar jag delad tur så jag ska vila på jobbet, jag orkar inte åka hem emellan.
8.00-20.00, så det är bara att flyga upp ur sängen, klä mig, borsta tänder, göra frukost & kvällsfika att ta med & lunchen som ligger färdigpackad i matlåda & sedan köra iväg.
Hoppas Liam snart får fritids för jag börjar jobba 7.30 både måndag & tisdag..Elin ska förhoppningsvis sova här så hon kan ta barnen direkt på morgonen. På måndag kan jag ju hämta han efter skolan kanske eftersom jag ändå slutar 12.30 men på tisdag kan jag inte alls, då slutar jag 20.30. Sen blir det, vad jag vet, 3 dagars ledighet & då har jag jobbat en vecka i sträck. Berömmer mig själv..

2 veckor sedan var det jag moffade choklad, chips, cheezballz & massa sånt. I 2 veckor har jag haft mens nu. Har iofs bara behövt trosskydd för det kommer så himla lite, då & då men ändå. Kan det försvinna så mitt chokladsug kommer tillbaka?


Ingen lösrumpa, NO MORE! Min nya stjärt, byggd utav choklad, chips, cheezballz & ostbågar! Nej, jag är sådär svankryggig. Orka inte bry er. Haha! Jag ba kan använda dessa jeans utan att de rynkar ihop sig i röven efter typ en timma! Jag ba har en stjärt, utan att vara gravid! (den har ju försvunnit & kommit tillbaka bara när jag varit gravid)

Måste berätta en till sak, Marlon är helt blöjfri på dagarna nu! Från den dagen han ville ha kallingar har han inte haft en enda blöja någon dag så nu sover han bara i den! Han fick själv bestämma när han var mogen & så fort det gick! Min duktiga kille som jag är såå stolt över!
Han poopar i pottan & kissar på toan. Mamma älskar dig, Marlon ♥

Mamma älskar Liam & Leon också, såklart! Världens bästa barn är ni, allihopa. ♥
Och ibland även djävulens barn, men det är bra för då får jag njuta när ni är världens bästa & kunna uppskatta det ännu mer. Hade ni varit snälla små änglar skulle ni nog vara ganska tråkiga ;) hah, nej jag skojar bara!

Ja just det, skulle bara skriva ett snabbt inlägg sedan sova.

Pruttpaj bakas här hos oss

Skrivet 2009-08-21 klockan 22:11:56
Ahh..Längtar tills imorgon bitti - sovmorgon. För första gången på hundra dagar känns det som! Ingen skola, inget jobb (förrän på eftermiddagen) & bara ett barn hemma. Fredagsmys med min älskade Tobbe! Min pruttgubbe som stinker kaff.
Liam & Marlon sover hos Elin & Cryylv ikväll. Mina baaaaarn! Har knappt umgåtts något alls med Liam de här senaste dagarna känns det som, men det är ju för han varit i skolan. Och min syster saknar mig & vill leka med boobsen men jag bara jobbar & jobbar.

Min hållning är ju skit, jag lyfter fel (både på jobb & hemma) plus att vagnen är för hög för mig så jag ska vila ryggen. Känner mig som en gammal tant. Ont & öm. Men det är störst & främst hållningens & vagnens fel. Ska sälja vagnen & köpa en ny med reglerbart handtag + att Marlon ska stå med huvudet mellan suffletten & handtaget.
Hah..Tror alla som ser mig garvar när jag går där, pytteliten med hög vagn, framåtlutad med Marlon på ståbrädan mellan mig & vagnen & med mina myrsteg. Slår ju i ståbrädan eftersom..Ja, jag kan försöka få en bild så mina läsare får skratta åt mig.

Kände det igår när vi hade handlat frukt åt Liam & var på väg hem hur det strålade smärta genom ryggmusklerna uppe ovanför vid skulderbladen & nej, det är för vagnen. Får jag ont i ryggen pga jobbet så är det i fileerna eller svanken.

Får ta & beställa massage hos farmor & farfars granne snart tror jag. Eller helt enkelt köpa en ny vagn. En sak är ju bra med den & det är ju att jag får träningsvärk i vaderna att springa & hämta & lämna Liam. Uff. Nej, nu ska jag tvaga kvinnokroppen som fortfarande är ett hårigt blödande monster..Måste ha vart det i 2-3 veckor nu? Orka..

Ingen ledighet idag, inte.

Skrivet 2009-08-21 klockan 09:47:50
Vi försov oss imorse, så för att spara lite tid satte jag ungarna framför TVn att äta frukost. Det var pokemon på TV ;) Vad annars? Mitt i allt stök & stress ringde jobbet så jag ska jobba idag iaf; 16.00-21.00. Delad tur på söndag; 8.00-20.00. Hon som ringde jublade i telefonen när jag sa ja. (har förresten knappt aldrig hört henne skratta) Vafan, det är väl därför jag är där? Så de kan ringa & be mig ersätta den som är sjuk/ledig.
Tobbe blev väl inte så jätteglad..(iofs har han mycket att tänka på på jobbet..) Vi tänkte ju ha en lugn hemmafredag med bara ett barn hemma. Men jag ska försöka gottgöra honom. Vi är ju båda lediga imorgon förmiddag = sova ut?

Så nu ska jag snart sätta på kaffe för det är dags att ta itu med städningen. Sket ju helt i det igår, var så jäkla död. Men äh ;) Ingen dör? Tur att min karl är en ängel & tog disken igår & soporna på väg till jobbet.
Tur att det bara är lite rörigt, saker som ligger på fel ställe & så & inge grisigt, äckligt som ligger någonstans. Hah..jag trodde tvätten skulle ta slut men jag glömmer jämt att det hela tiden läggs nya kläder i tvättkorgen! Måste städa ordning i grisungarnas rum & när jag kommer hem igen kommer det se likadant ut, igen..

Marlon var söt imorse när jag väckte han "Ska vi gå till skolan med Liam nu & sen när vi kommer hem vill jag spela." Hmm..Det är Liam som lärt honom spela Ice Age på datorn, jag har ingen aning om hur göra så..Känns inge bra sådär, att min 3 åring spelar på datan. Men det kan funka en stund, jag får greja & lägga Leon & Marlon får vara ifred från Leon som ska slåss & bråka med honom.
Sen får Marlon hjälpa mig med att pyssla med maten eller vad vi nu ska äta.

Liams fritidspapper är inlämnade också så jag hoppas han får börja där snart.

Morgon uppdatering; inför helgen & barnen

Skrivet 2009-08-20 klockan 11:31:25
Imorse när jag skulle packa Liams väska hittade jag inte apelsinen & skäraren så jag frågade honom var det var. Han hade ätit upp apelsinen igår när Elin var barnvakt. Tusan också! Inga affärer öppnar förrän kl 9.00 så jag fick lämna honom i skolan utan frukt. Frågade lärern vilken tid de äter, efter kl 9.00 sa hon & jag gick iväg med Marlon & Leon till en lekpark där vi väntade på att affären skulle öppna.
Handlade vindruvor åt Liam som vi gick till skolan för att lämna & sedan hem. Leon somnade på vägen, i vagnen. Han orkar inte vara vaken på förmiddagarna. Marlon brukar sitta på ståbrädan när vi går för långt & länge.


Sötnos ♥


Liam ska hämtas om ca 1 timma, ska hinna få i ungarna något att äta också. Leon sover fortfarande. Har bara suttit hemma idag & myst med Marlon. Passa på ;) När vi hämtat Liam ska jag försöka vila innan jag ska jobba. Liam & Marlon är ju rätt lugna men Leon är ju lite galen & så fort jag lägger mig i sängen ska han antingen busa eller tutta. Får skylla mig själv att jag är trött.

Imorgon jobbar jag inget, vad jag vet än så länge, så det är bara Liam som ska lämnas & hämtas. Ska passa på att storstäda inför helgen så vi bara behöver plocka lite då & då. Jobbar sedan lördag & söndagkväll, 15.00-20.00. Så det är nog skönt för Tobbe att slippa tänka på det, kan han bara bry sig om barnen, gå ut med dem eller sånt.
Jag är glad att mina barn har sin pappa. Tobbe är ett stort stöd & hjälp, att han tar ungarna så mycket fast han jobbar från tidiga mornar, övertid, vissa helger & aldrig får sova ut. Elin & Emelie har också vart till stor hjälp med barnvakt, tack! Mina barn har det bra.

Liam & Elin hade bestämt också att Liam ska sova där imorgon. Vi frågade Elin om det är okej att Marlon också gör det. Liam får göra allt roligt & Marlon blir så ledsen & avundsjuk, men han fick också det! Liam blev nog lite sur, han vill vara lite ifred & ha Elin för sig själv men..Ja, han har ju sovit hos Elin & farmor & farfar så många gånger ensam..Mina barn har världens bästa faster, med ett hjärta utav guld.

Nu springer Marlon runt så det är dags att sätta han på pottan!

Förlåt mig, bloggen, för allt tjat om jobb & barnen haha :) Du är ju ändå bara till för att klottra ner mina tankar i.

snyft

Skrivet 2009-08-20 klockan 10:03:13
Jag fick en sån fin kommentar av Danielle att jag fick tårar i ögonen, så nu ska jag dricka kaffe & sedan busa med Marlon innan jag börjar grina. Såna fina ord känns jag knappt värd, tack <3

Förtydligande

Skrivet 2009-08-20 klockan 07:21:00
Alltså, jag menar inte mitt gamla jag från i våras, utan mitt gamla jag sen 3-4 år tillbaka.

Svammel om jobb & mitt "nya jag" haha :)

Skrivet 2009-08-19 klockan 22:58:53
Det som känns mest i kropp & huvud med att börjat komma ut & jobba är att jag inte sköter min sömn. Jag ska egentligen inte sitta vid datorn innan jag lägger mig men det är skönt att bara sitta ifred, läsa bloggar, titta på bilder, dricka mitt te & sånt.
Vi går upp runt 6.00-6.30 & jag lägger mig tidigast runt 00.00..Om ens det & jag är inte van att sova "bara" 6 timmar. Jag brukar sova runt 7,8-9 timmar. Men jag får ingen ro i kroppen, jag måste vara helt död för att lägga mig, jag orkar inte ligga i sängen i flera timmar, vaken..För jag somnar ändå inte tidigare. Eller jo..I lördags eller söndags la jag mig 22.30.

Idag var Liam till skolan & hade med sig sin frukt & idag åt han faktiskt upp den. Nu har han bara en apelsin (tur att jag fick en apelsinskalskärare av pappas mamma!) kvar så imorgon innan jag börjar jobba eller på väg hem ska jag köpa vindruvor åt han. Min duktiga pojke, han har redan fått massa kompisar & han trivs jättebra så det känns helt underbart!

Funderar på att köpa någon fin present åt Tobbe för han var så duktig & tog barnen helt själv hela helgen med mat, på- & avklädning, tandborstning osvosv. Men ska tänka ut något bra först bara ;) Tips?

Imorgon jobbar jag som idag; 16.00-21.00. En arbetskompis sa idag till mig "Vad stark du är, lilla människa!!" haha :) Jag svarade att jag har ju tre barn så..Men det är kul att de ser att jag gör något, att jag börjar hänga med ordentligt i rutinerna & allt. Mycket, vill jag lova, att hålla reda på men jag börjar lära mig!

Jag känner mig som en ny människa, med allt. Jag har ett jobb & kanske ska börja jobba på ett till ställe som Tobbes storasyster jobbar på, mitt barn går på lekis & jag sköter hans tider & jag har fått en helt ny syn på mitt gamla jag.
Som alltid kommer försent, skjuter upp saker, knappt aldrig städar, glömmer allt åhh, ja det finns så mycket som jag ändrat på. Inte bara det..Utan, jag har slutat pilla sönder läpparna, naglarna, nagelbanden, vårtorna håller på att försvinna (tack vare all spritning) & jag ser när det börjar bli stökigt!!

Jag har blivit vuxen, på riktigt. Det känns så jävla bra & jag vill bara bli bättre, skärpa mig ordentligt, bli en bättre mamma & människa. Mitt svammel & ni som känner mig, speciellt Gackning - Nu fattar jag vad du tjatat om i alla dessa år. Förlåt att jag viftat bort det, ursäktat mig & allt.

Ahh, jag vet inte..men som Lisa sa, när man jobbar får man ett nytt slags självförtroende & självkänsla. Helt underbart & jag känner mig så bortskämd att få trivas så här bra på mitt andra jobb!
Ibland känner jag mig inte värdig att få leva mitt egna liv, mina barn är för fina, min karl är för underbar, min syster är för ophf, mitt jobb är för bra, mina kompisar är för goa, Elin är för snäll, min pappa är för bra, mina läsare är för trogna (?) & ja, listan kan fortsätta hur länge som helst. Men ibland får jag vara duktig & bra, det är en underbar känsla. 

Nog svamlat, har iaf tagit lediga turer på jobbet nu fram tills i slutet av september. Känns bra.


Ja, nu ska nattbloggerskan sova. Måste upp tidigt imorgon & göra ordning tre små & gå iväg till skolan 7.40. Måste hinna städa, tvätta, diska & ja allt det vanliga.

Orolig mamma..

Skrivet 2009-08-18 klockan 23:04:52
Jag har varit hemma med barnen i 4 år. Det är alltså 4 år sedan jag jobbade. Emelie frågade härom dagen om jag inte tyckte det var psykiskt jobbigt att vara borta från dem & helt plötsligt jobba? Kom att tänka på att..Hade barnen vart i skolan & på dagis hade det varit sjuukt jobbigt!
Jag vet att dagis & skola inte har samma tid & uppmärksamhet för mina barn som deras pappa eller faster har. Hos dem vet jag att barnen har det bra. Dagis & skola är en helt annan sak..Iofs vet jag att Liam klarar sig rätt bra & han kan ju prata & berätta på ett annat sätt än Marlon & Leon. De är ju mina små bebisar.

Jag gick tydligen på dagis en kortis när jag var liten, inget jag minns men dagmamman minns jag & det tyckte jag var bra. Vi var inte för många barn & vi fick den uppmärksamhet vi behövde. Känns så läskigt att Marlon & kanske Leon ska börja på dagis. Marlon som är så speciell som den han är & Leon som inte ens kan prata.
Herregud! Nej, jag vill anställa Elin som barnvakt så slipper jag vara orolig & jag vet att barnen har det bra!


Elin - faster, lektant & barnvakt! ♥


Jag fattar inte varför jag ens tänker tanken att Leon ska vara på dagis, han har inget tidsperspektiv som vi har. Han kanske tror jag lämnar honom. Han har inget behov utav kompisar eller det sociala, just nu. Han är bara 1,5 år. Liam började fatta vinken med kompisar när han var i Marlons ålder, när han fattade att han skulle leka tillsammans med dem & inte bara vara en i gruppen.
Marlon känns inte heller mogen & det känns som jag kommer tvinga honom att vara på dagis..Vi har gått förbi det dagiset där han står i kö så att han ska veta var det ligger & hur det ser ut, både själva huset & lekparken. Ja, så han känner igen det & så där..Pratat om att det är "hans" dagis & Leon också kanske kommer gå där tillsammans eller bredvid honom.


Liam ♥               Marlon ♥             Leon ♥


Men jag kan inte fortsätta vara hemma, jag måste jobba & dra mitt strå, ekonomin funkar inte för oss annars. Usch, jag är så orolig & rädd om mina barn.

Liam Liam Lej

Skrivet 2009-08-18 klockan 16:21:03
Imorse kom vi lite försent (10 min, vi hade försovit oss med 40min) till skolan men det gjorde inget, för de hade precis börjat. Liam smög in & satte sig. Tur att han är så oblyg & trygg i sig själv att han klarar att gå in i ett rum med nästan helt okända barn & lärare helt ensam utan mamma.
När vi hade lämnat honom gick vi till Emelie & Elvira (Kines sov) & hälsade på. Fick frukost, jag äter aldrig frukost på morgonen tillsammans med barnen - jag tar för lång tid & har för mycket ritualer för mig. Tobbe säger att jag ska välsigna mitt te i 20 minuter & hålla på haha & det tar för lång tid helt enkelt.

När vi satt där i köket, drack kaff & babblade kände vi en hemsk odör! Erylven hade vaknat till liv & börjat andas runt med sin morgonandedräkt & sen skulle han in & skita så då stank det ännu mer. Stackars Emelie & Elvira att leva & bo med han ;) Ophf!

Sen var det dags att hämta Liam & Leon hade somnat. Liam ska bara dryga sig & vara jobbig emot mig så jag blir faktiskt lite ledsen när han håller på så när jag vill veta hur hans dag har varit. Ahh, hoppas det går över & det bara är så nu när han kommit in i "ny ålder" med lekis, nya kompisar & att han blir mer människa & självständig..

Marlon ville promt ha kalsong på sig när vi skulle gå imorse, blev lite orolig men ahh..Han måste ju få testa nåågon gång ute, utan blöja. Tog med extrablöja & byxa ifall..Men han var så duktig & kissade ingenting förrän vi var hemma hos Emelie, på deras toalett!! Duktiga Marlon!

Liam var lite ful idag! De ska ju ha med frukt/grönsak som de ska tugga på under förmiddagen & Liam hade sagt att han inte hade med sig något! Så en kompis hade bjudit honom av sina vindruvor! Men Liam då! Jag lovade att om Liam åt upp sina egna frukter han har hemma först så ska jag köpa egna vindruvor åt honom om han lovar att inte göra sådär mer, och det lovade han. Pjuh, slipper fröken tro jag skickar han till lekis utan frukt.

Liam första dag på lekis! :D

Skrivet 2009-08-17 klockan 21:58:00
Idag var Liams första lekisdag & han kunde knappt somna igår ;) Han var spänd & förväntansfull, säkert med massa pirr i magen men efter många om & men somnade han iaf.
Imorse flög han upp ur sängen, skulle klä sig men glömde bort det & villade runt så jag fick säga till han en 5 gånger; "Liam! Byxorna & strumporna också!" haha :D Han käkade frukost & frågade "När ska vi gå?" Snart, lillhjärtat. På väg mot skolan klagade & gnällde han om att han ville åka bil för det gick fortare! Knasbarn, det tar ca 15-20 minuter för oss att gå. När vi kom in på skolgården började han bli nervös så det kliade på honom & något satt fel i kläderna så han skulle knöla & greja, sa till han att det blir bättre när han kommer in.

Han visste var hans plats var så han tog av sig skorna, hängde av fleecejackan & hängde upp sin ryggsäck som han hade frukt, hushållsrulle & extrakläder i. Vi trängde oss för alla mammor & pappor som stod utanför & tittade på sina barn därinne & jag fick en kram sen gick Liam in med fröken.

Mitt barn! Det kändes lite nervöst & pirrigt för mig med ju närmre skolan vi kom & när jag hade lämnat honom kändes det helt knasigt! Mitt barn - i skolan?? Vilka skulle han leka med, vad skulle han få att äta, går det bra för honom, är han omtyckt & ja, massa frågor i mitt huvud & jag fattade ingenting..?? Nyss var han en bebis-Liam!

Marlon var väldigt sur & arg imorse, separationsångest? Avundsjuka eller svartsjuka? Han ville inte följa med Liam för han visste att han inte skulle med in i skolan & vara med Liam. Men när vi äntligen kom iväg så var allt bra & när vi hade lämnat & sagt hejdå blev han tyst & sa inte ett ljud på väg hem.
Han blir sån ibland, att han bara ska nicka & skaka på huvudet till svar & peka om han vill något. Men det gör inget, han pratar så bra, mycket & fint så ibland får han spara på det ;)

Leon blev överlycklig när han fick ha på sig "gacka" - jacka, imorse. Han vet att han ska ha skor så de hämtar han direkt när vi ska ut men jackan når han ju inte.

Jag gick hem med småbröderna, Leon somnade en sväng vid min tutt runt 9.00 tiden & sov ca 30-45 minuter så jag passade på att städa, plocka undan, dammsuga & tvätta, vika & hänga kläder. Som vanligt alltså. Marlon ville helst titta på en film & mysa lite så han fick det. Skönt att ha lite ledigt efter den "hårda" helgen. Umgås & mysa med barnen, för det har jag knappt hunnit alls..Bara vaknat & åkt till jobbet, kommit hem, lagt barn..
Satte på kaff hemma & Tobbe ringde, han hämtar Liam när han slutar. Åhh, jag ville ju det ;) Men när Liam kom hem berättade han att han hade lekt massor & fått nya kompisar men han mindes inte deras namn, ätit god mat i matsalen & sånt! haha han var så trött i eftermiddags, gnällde & hade sig! Vi brukade vakna runt 9-10 tiden i somras men imorse & hela helgen har vi gått upp vid 6.00.

Leon var vaken hela dagen, förutom det lilla han sov i förmiddags, crazy barn! Emelie & Elvira kom hit & tuttade sig, åt glass, drack kaff & skrattade lite med oss & sen hängde jag & Leon med hem till henne, där hon bor med kinesias. Jättefint hade de redan fått det!
Leon höll på att somna i vagnen på väg hem så jag bar upp han & vi pratade om bilarna, cyklarna & fåglarna som vi såg på väg hem & han somnade inte förrän efter kvällsmackan & tandborstingen, i sängen.

Oj, haha vad jag babblar, men jag tänkte blogga imorse men jag sket ju i det sen kom allt annat ivägen ;) Men nu så, jag ba har ett skolbarn! Ska ta & lägga mig för snart ska jag sova. Redan ;)

Vågar du?

Skrivet 2009-08-15 klockan 00:35:23
Madde efterlyser magar! Efter förlossningar! Vågar du..?


2 veckor efter Liam föddes.


2 veckor efter Marlon föddes.


2 veckor efter Leon föddes.


Varför, åhh..Varför ska mammor skämmas över sina kroppar? De har burit & födit fram de vackraste en människa någonsin kan få i sitt liv - sitt egna barn! En mammakropp är vacker, en mammakropp är roligare än en icke-mammakropp!
Antingen är vi för tjocka eller smala, vem bryr sig?

När jag väntade Liam föreställde jag mig att bli stor som ett hus, att efter förlossningen skulle jag få dallermage som hängde över, ha gått upp typ hundra kilon & massa sånt. När Liam var född gick jag runt med han & jag var så stolt så jag nästan sprack av stolthet. Mitt barn var fött, jag hade klarat en förlossning med 36 timmars värkar med endast riskudde, lustgas & bedövingsspruta som jag fick när de klippte upp mig för att dra ut han med sugklocka.
Inte fan brydde jag mig om hur jag såg ut. Mitt barn var viktigare än allt i hela världen. Tuttarna läckte & jag luktade illa båda här & där, jag kunde inte sitta eller kissa pga uppklippningen, jag kunde inte skita på dagar, men vad spelade allt det för roll just då?

Allas kroppar förändras mer eller mindre när barn är födda - konstigt eller hur? Men varför i all världen skämmas? Så, både jag & Madde vill se fler mammamagar! Och rövar går också bra, Jenny ;) Länkar igen ifall någon missade; Maddes utmaning. Eller skit it & var tråkig ;)


Min mage säger xD !

Tutt!

Skrivet 2009-08-14 klockan 23:35:50

Det bästa Leon vet - Tutt! ♥

Öhh..vette 17, strunt som vanligt?

Skrivet 2009-08-14 klockan 23:33:04

Jaha, jag bloggade inget idag? Kändes som jag hade gjort det.

I förmiddags passade jag på att städa, diska, tvätta & vika undan kläder, dammsuga & torka. Lagom tills jag var klar & hade druckit kaffe kom Emelie med Elvira & Tobbe en stund efter så han lagade mat, korvstroganoff med ris. Gud, jag älskar hans mat så jag bad han lägga in resterna i kylen så jag får matlåda. 

 


Marlon var utan blöja hela dagen idag hemma! Vissa dagar är han helt omöjlig att få på kallingar & vara utan blöja men idag gick det så jag passade på! :) Han fick välja kallingar själv & valde ett par med Batman på. Han & Liam satt & spelade Turtles på xboxen så säger han helt plötsligt "Jag måste kissa!" & springer till toan. Han kan om han vill. Duktiga Marlon!
Han är ju lite som han är & vill ha allt som det brukar vara. Lite svårt för nya vanor har han. I helgen blir det Tobbe som får sköta hans blöjande. Imorgon kommer jag bara hem, äter (Tobbe pratade om kyckling! MUMS!), lägger Leon att sova & passar på att vila för att sedan åka & jobba igen.

Imorgon bitti ska jag faaan inte försova mig! Aldrig mer, uff! Jamen, lägg dig då idiot & nattmänniska! Jamen, det är inte så lätt..

Emelie var barnvakt åt småkorvarna (Tack Emelie!) medans Tobbe körde & hämtade mig från jobbet. Tobbe berättade att Marlon hade poopat precis innan han åkte, på pottan!! Oj, oj :D Trodde jag aldrig, men det hade han!
Haha, värsta äkta mammasnacket om mitt barns kiss & bajs. Är inte mammor kända för att vara såna? Fast ändå tycker jag inte det är så jävla intressant att höra om andra barns kiss & bajs, bara om jag frågar dem först. Mitt barn börjar bli stor & kan själv & det här är min bajsblogg.

På söndag har jag & Tobbe bestämt att vi ska ha myspyskväll med barnen när jag slutat jobba. Titta på någon rolig & bra barnfilm, äta chips eller något & bara mysa.

Nu ska jag lägga mig & fisa. Borde måla en varningssymbol eller döskallar med kryssögon på mina trosor som betyder typ: "Dödliga fisar utkommer från denna rövhåla" .


Detta är det bästa med att jobba, att få komma hem & se detta. Alla 4 pojkarna (pappan syns inte på bilden) står & väntar & kikar efter mig, sen ropar de som tokar när de ser mig, speciellt Leon. Aww, alla mina fina barn ♥ *snyft*

Godnatt era pruttapor! :)

Jag är stressmamma! Min lediga dag!

Skrivet 2009-08-13 klockan 23:29:21
Idag var min lediga dag & jag hade bett jobbet att icke ringa mig idag & fråga om jag kunde jobba. De gjorde de..Fast inte om idag :) Så på lördag & söndag ska jag jobba 7.30-12.30 + 15.00-20.00. På lördag kommer jag åka hem på rasten & äta, vila, gosa med barnen & så men på söndag ska jag ligga kvar på jobbet & sova en stund på eftermiddagen. Annars kommer jag inte orka.
Två vikarier på jobbet har slutat & en tredje kommer snart sluta = mer jobb för mig! :D Plus en som är tjock & ska föda i höst som tagit mammaledigt, har aldrig träffat henne iofs.

Vilket jäkla krångel det har varit både i förrigår & igår! Tobbe & Elin drog iväg, Elin skulle vara barnvakt & Tobbe skulle köra mig & de kom aldrig så där satt jag hemma med inga pengar på telefonen men så ringde Tobbe iaf. Vi panikletade barnvakt, Lisa kunde inte & Emelie svarade inte! Så loggade jag in på msn, Tess kanske kunde? Hon ringde mig & jag förklarade att jag börjar jobba om 20 min & Tobbe & Elin är inte hemma än & hon ställde upp! På med kläder & skor, packa på mig det jag skulle ha & iväg till Tess, som bor några portar bort! STORT TACK! ♥ (Tack för smset om hur det gick med barnen också!)
Liam blev olydig & sprang ut på gården så Tess fick ta Leon & jag jagade Liam tills han blev fast, gav han till Tess & gasade iväg! Kom 5 minuter försent men gjorde inget, det är inte så mycket att göra just vid 15 tiden..

Dagen efter, igår..Började kl 7.30. Hade ställt klockan på 6.00. Vad gör jag när den ringer? Somnar OM utan att jag märker det själv! Vaknar kl 7.10 av att Leon bökar & vill tutta så jag flyger upp ur sängen, Leon blir helt förskräckt & ledsen! Han ville ju bara morgonmysa & tutta men jag bara slänger på mig kläder, tröstar Leon med kramar, väcker Tobbe, ger Leon till han, krafsar ihop mina saker & gasar iväg!
Fy vilken morgon & inte hann jag andas mellan heller för det var in med mat i kyl & frys, byta om & in & göra mitt jobb hos en boende, sedan nästa plus massa extra jobb! haha..Får skylla mig själv ;) Sov på jobbet mellan turerna, hade rast på 1,5 timma så när jag vaknade var jag snygg med ränder på kinden av överdraget. Hade sagt att de fick komma in & väcka mig om jag somnade & varnade att jag sov med öppen mun & dreglade så de inte fick en chock eller blev äcklade.

Haha :) Men jag är ju segast i stan. Och idag var som sagt min lediga dag med endast föräldramötes tiden att passa. Det var mycket information, roligt att se andra föräldrar & träffa lärarna. Jag & Tobbe var nog de yngsta där ;) Sen är nästan hela klassen svensk! Jag som är van att bara två eller tre barn är det! Men nu är det tvärtom.

Skönt med såna här dagar ibland, så jag kan städa, vika tvätt, diska, dammsuga & dona hemma i lugn & ro med mitt kaffe. Inget att passa, ingen att åka till, absolut ingenting.
Lite kvalitetstid emellan allt hemmagrejande med gosungarna. Min mor, syster, bror & systerdotter var här idag & hälsade på i eftermiddages också. Vi drack kaff & käkade lite glass, det var gott. Och skönt att de kunde komma hit så jag slapp dra runt med ungarna. Liam som är så knas & Marlon som glömmer bort vad han ska göra..

Åhh..Jag & Liam har bråkat som fan idag :( Han har kommit in i någon slags trots, testperiod..Det är skitjobbigt, han är så dryg, otrevlig & stöddig mot mig. (Bara mot mig, ingen annan. Jo, Tobbe ibland) Jag hoppas det går över snart för jag vill ha min snälla & duktiga Liam tillbaka..


Min fis-Liam!

Han håller ju på att bli stor & jag inser inte det! Klart han måste få testa, visa sig "tuff" inför kompisar att mamma är larvig när hon vill ha en kram eller puss. *bankar in i huvudet att Liam börjar bli stort barn* Lekis på måndag!

Men små hjärtan!

Skrivet 2009-08-12 klockan 00:08:48

Leon & Marlon imorse innan frukosten.


Imorgon bitti kommer jag inte få vara med när barnen vaknar, ge dem frukost, borstar tänder, klär sig eller vara ute med dem..Jag kommer inte få lägga Leon att sova på dagen eller städa medans han sover..Inte heller försöka hålla de två stora odjuren sams eller bada & göra ordning dem för kvällen..Jag kommer bara hinna säga "Godnatt, mamma älskar dig" till Marlon när jag kommer hem, lägga Leon & ge Liam kvällsmacka & borsta hans tänder. *snyft*

Jag älskar mina barn som mest när de sover eller är nyvakna för då är de så himla söta & gosiga. Lugna & fina. Så oskyldiga & världens vackraste barn.

Nu ska jag sova. Har inhandlat morgondagens frukost, lunch & middag + energidricka. Uff!

Klädd för utelek

Skrivet 2009-08-11 klockan 13:32:35

Hur klär sig en mamma för utelek? Så här går KalsongMorsan klädd.

..

Skrivet 2009-08-11 klockan 13:29:18
Baso < en knasbollig pappa. Rappare. Kääfdricker.

Jenny/rebblan < "SE MIG HÖR MIG SLICKA MIN RÖV gött skit =P"

Bröllopsbloggen
< vill att ni ska hjälpa henne med hennes kommande bröllop. Hon vet inte vad hon vill ha.

rimboken < har tävling & söker en ny stjärna.

Gör reklam för din blogg/hemsida här

Skrivet 2009-08-11 klockan 12:08:02
Här i den här kategorin kan folk som söker nya läsare till sina tävlningar, bloglovinstjosan & annat strunt slänga in sina kommentarer, så slipper de hamna bland mina inlägg. Jag länkar till er & vad ni skrivit så får folk själva gå in & läsa hos er. Ni får alltså egna inlägg med länkningar istället för att synas i kommetarsrutorna.

Men hamnar era fiskarkommentarer i mina inlägg publicerar jag dom i den här kategorin istället. Så. Nöjda?

Allmänt KalsongMorse-nattbloggning..

Skrivet 2009-08-10 klockan 23:59:01
Jag får skjuta upp onsdagens aktiviteter för jag ska jobba 7.30-20.30. Chefen frågade om jag ville ta ett pass, dags- eller kvällspass. Jag sa, jag tar båda. Lika bra att köra hela dagen tycker jag. (Tobbe får komma med mat på eftermiddagen så jag kan få vila & sova där en stund)
Sen har jag sagt ifrån att jag ska vara hemma & ledig på torsdag, då vi ska på föräldramöte på kvällen i Liams nya skola. Jobbat söndag (igår) & idag, ska jobba hela onsdagen & fredag, lördag & söndag kväll. Men det är ju kul, det går fort & ja..jag trivs fortfarande! Men en dag vill jag ha för barnen. Mina älskade små fisrumpor <3

Idag när vi skulle iväg till farmor & farfar, där Elin bor veckan ut, så var Marlon (som vanligt..) jättejobbig att få ut. Han sa imorse "Efter frukosten vill jag titta på Ben Ten." Nej, sa jag. Vi ska åka till Elin. Så glömmer han bort det, gör andra saker & fastnar i sin egna lilla bubbla med pyssel & vad han nu gör.
Han glömmer ta på sig skorna, han gör annat. Blåser i en grej han stoppat i munnen. Jag får hela tiden vägleda & prata med han för han glömmer av sig.

Men han var så söt när vi äntligen kom iväg till Elin, han klämde sitt finger, kom gråtandes & sa att han vill åka hem! Älskade barn <3 Sen ville han sitta i mitt knä & mysa & bara vara sötaste Moof i hela världen!

På skolan skulle Liam bara få veta var hans plats för skor, jacka & låsa fanns & var de skulle hållas & lite sånt. jag pratade med fröken medans Liam lekte för sig själv. Han kommer börja på skolan på måndag & då är det vanlig lämning bara. Så äter han lunch på skolan, det är jättebra tycker jag! Få umgås vid maten tycker jag är viktigt.
Skönt att Liam kan äta & ta mat själv, veta vad han tycker om, vågar smaka på nytt & sånt..Att han inte är som jag & inte visste vad jag tyckte om, vågade inte äta bland främmande folk & mat var aldrig något jag pratade om. Fick panik när jag bjöds på mat hemma hos folk, hur mycket skulle man ta?? Hur skulle jag se ut?? - Först för bara något år sedan började jag fatta att mat är normalt, alla äter & jag ska inte behöva skämmas för att jag äter mat..

Åter till Liam, huvudpersonen ;) Han var glad & uppspelt när vi gick därifrån, hand i hand, mot bilen. Han hoppade & studsade i sätet bredvid mig & frågade varför det är så långt kvar tills det är måndag, han vill ju börja skolan "prick imorgon!!" Lugn, min pojke. Och sluta bli stor, det går för fort.

När jag lämnade barnen för att åka till jobbet sa Marlon att jag var dum. Han ville ha mig kvar. Åhh, älskade! Sluta vara så söta & gosiga, mina tre djävulsbarn!Jag & mina tre prinskorvar!

Ahhh! Hon är för liten & smal! Hjälp, äter du inget?? -Jo, dina bajskorvar..
Fresten, en läsare sa att jag har drömkroppen. Jag kan äta vad jag vill,
när jag vill & hur mycket jag vill utan att bli fet & fläskig. Det du. Kött upp.

Min blogg är bloggsatt

Skrivet 2009-08-10 klockan 22:50:18

Bloggsatt betygsätter bloggar.


KalsongMorsan  

"Fyllt av privata anekdoter, personliga åsikter och tänkvärt innehåll. Ibland så pass tänkvärt att det blir frustrerande men det tyder väl bara på att jag berörs av det jag läser!"


Idag ska Liam på inskolning!

Skrivet 2009-08-10 klockan 10:57:13
Wooaaah! Jag är nervös :D Idag kl 12.00 ska Liam på inskolning på lekis! (orka stava förskoletjosan som tar hundra år :P) Så jag ska snart köra ut Marlon & Leon till Elin som är ute hos farmor & farfar.
Mitt stora baaaarn!!! Lekis! Minns själv min första lekisdag, jag var blyg & försiktig. Hoppas det går bra för Liam, iofs är det nog inga barn där, utan mest information osv. Han är kolugn, som vanligt. Määääh, vad går tiden så fort för?

När Liam var liten trodde jag alltid det skulle ta låååång tid innan han blev så stor som andra barn, men det gick fortare än jag kunde tro!


Arrrw! Galna storebröderna Korv!
(Minerna är fejkat för kortet men visst ser det äkta ut? :P)


Efter inskolningen ska jag köra ut Liam till Elin & sen ska jag jobba. Jag börjar 13.30 men de vet att jag ska iväg med Liam så jag har sagt att de kan räkna med att jag kommer en liten stund senare. Phu, jobbar till 21.30 så jag kommer inte få så mycket tid att prata med Liam hur det känns, hur han känner inför skolan när vi vart där & allt.
Tobbe ringde nyss & sa att Marlon står i kö till dagis, på samma som Sebbe, Oliwer & Felicia ;) Så Jennie eller Tess, Marlon kanske kommer gå med någon utav dem i höst!

Nu åker vi iväg :D

Min kropp & snaskigt skvaller

Skrivet 2009-08-09 klockan 23:55:29

När jag ser bilder på mig själv, som den här..Så undrar jag "Hur fan ser jag ut?!" På bilden höll Marlon på att gömma sig under min kjol, bak i rumpan på mig när vi stod & pratade med Johnny. Marlon blev blyg & skulle gömma sig.

Åter till mig. Har jag ingen hållning alls? Jag ser så puckelryggig & ihopsäckad ut. Jag skäms. Eller går jag runt sådär för alla tjatar & klagar att jag är så svankryggig - att det är därför jag fallit ihop? Sträcker jag på mig får jag svankrygg & jag kan inte göra något åt det, det blir så av sig självt..

Men, men..Alltid är det något folk ska klaga, tjata & antyda om. Jag är för smal, för svankryggig, för vårtig osv osv. Nej, jag ska börja sträcka på mig, vara stolt över min kropp. Jag har trots allt fött tre barn & vägde mindre än innan jag födde dem. Under sommaren har jag gått upp 3-4 kg. Är det dags nu, efter 4,5 års samboförhållande & barnafödande att gå upp de där "sambokilona" ? ;)
Kan folk någon gång bara hålla käft & se själva hur de ser ut?

Det är min kropp, det är jag som bestämmer över den - hur mycket skit som stoppas i den, hur den ska kläs, smyckas & allt. Det är jag som bor i den, det är bara jag som ska leva med den. Ingen annan.


Hah..Fick höra skrattretande "skvaller" om mig. Här kommer jag; ung, snygg, smal, fött tre barn osv osv. Så kommer två feta, fula & äckliga medelålders granntanter & snackar "Hon måste vara sjuk, hon är så smal! Har hon Downs Syndrom?" Skit ner er, äckliga avundsjuka kärringar ;) De borde uppenbarligen inte veta hur en med Downs Syndrom ser ut.
Sitt där på era feta arslen & undra vad ni gjorde för fel, eftersom ni inte har något liv & sitter & dreglar efter min fina kropp. Skaffa ett jobb eller en karl.

Nu ska jag klia min karls rygg så han håller käft ;) hah..Sitter där i soffan & gapar efter mig.

Kläfs & jobb

Skrivet 2009-08-09 klockan 11:41:15

Igår var vi på kräftskiva hos farmor & farfar, väldigt mysigt. Vi käkade paj, kräftor & sedan fick vi glass efter. Malin kom dit utan Danne men med lilla Tuva & Leon var snäll emot henne! Första gången. Annars brukar han vifta & slåss med sina små armar & händer mot bebisar.
Hon tappade tutten & han satte in den i munnen igen & försökte pussa henne. Han ba är snäll för första gången :) Gos.


Leon & Tuva!Idag ska jag jobba. Imorgon & i övermorgon också. Gaaaaah för måndag, imorgon ska vi på inskolning på lekis! Helt galet!! Liam är väl inte så stor än..? Nyss var han ju i Leons ålder..

Idag, söndag: Emelie & Eric flyttar hit! Jobba 15.00-20.00
Måndag: Inskolning på lekis för Liam kl 12.00, jobba 13.30-21.30
Tisdag: Miniprutt & Elvira kanske kommer på förmiddagen/dagen, jobba 15.00-20.00
Onsdag: Träffa Miniprutt + Elvira & ev åka till vivalla? Sedan på em kanske Malin, Danne & Tuva kommer.
Torsdag: Föräldramöte kl 18.00
Fredag: Jobba 15.00-20.00
Lördag: Jobba 15.00-20.00
Söndag: Jobba 15.00-20.00

Måste ta mig en slurk kaff nu sedan ska jag städa. Leon håller på att somna så när han vaknar kanske vi hinner ut en sväng & gunga eller så?


Ej för fina vindrickarmänniskor! Varning!

Skrivet 2009-08-09 klockan 00:40:00

(7 aug) Vårtan kliade utav bara helvete så jag drog bort den, men det började inte blöda - bara komma massa vatten! Så jag vet inte om jag fick bort den eller om den bara behövde byta skal?

Lägg ner reklam & raggning på min blogg.

Skrivet 2009-08-08 klockan 23:15:58
Sluta göra reklam på min blogg för jag godkänner den icke. Samma med spamfrågor som du skriver till alla, alla så jag ska kika tillbaka & svara.
Du får gärna tipsa & berätta vad du skriver om så kanske folk blir intresserade, men sluta ragga läsare, sidvisningar osv. Är din blogg intressant stannar läsare (min måste ju vara värdelös eftersom hundratals slutat läsa den)
Funderar på att samla ihop alla bloglovinsjagare, sidvisnings- & läsarfiskare på ett & samma ställe i bloggen, så kan de hållas där. Jädra tjat.

Är trött & irreterad. Nej, barnen somnade för längesen men jag har gjort annat. Kissat, gjort kaff, ätit choklad, läst tidning, lite bloggar & shit.

^^,

Skrivet 2009-08-08 klockan 21:14:53
Nu ska barn läggas (vi har vart borta hela eftermiddagen & kom hem nyss) & sedan kommer jag ladda upp filmer på videobloggen :) hah..Måste tömma kameran.

Stenboda lägret

Skrivet 2009-08-08 klockan 00:32:56
Vi hade det jätte bra på lägret! Det var soligt, varmt & fint väder alla dagarna! Helt underbart, så jag fick bada för första gången i år :) Iofs gick jag bara ut så jag hade vattnet ovanför midjan men jag hade Leon med mig. Vilket vattendjur, precis som Marlon! haha :)


Helt galen var han & satte sig ner i det djupa vattnet, nästan så hela han var under vattnet & så gick han på händerna som han simmade & tyckte det var jätteskönt!


På vägen dit fick barnen titta på dvd film i bilen, Harry Potter & hemligheternas kammare, som Liam hade köpt för egna pengar i affären med tidningen någon dag tidigare. Vi åkte till baronbackarna för att få vägbeskrivning & sen passade jag på att tjuva med Max, en kille som är 2 år äldre än Liam & de leker jättebra tillsammans. Han tyckte det skulle bli roligare att åka med oss än att åka i en buss med de andra ;)


Jag får lära känna & se mer av barnen när vi är ute så här, borta bland folk de knappt känner långt hemifrån & det är så himla kul. Liam har blivit så stor att han bara hängde med Max & Kevin, en annan pojke som är 3 år äldre än Liam. Började nästan grina lite när jag satt med Marlon & Leon i sandlådan & knappt hade sett Liam på hela dagen, han hade haft fullt upp med att bada, leka & vara med sina kompisar.
Inte ens vid maten såg jag honom knappt för han skulle sitta med dem & äta. Han har blivit stor! Det känns sorgligt i hjärtat att han inte behöver mamma längre men samtidigt känner jag mig så otroligt stolt över att vara hans mamma, för han kan skaffa kompisar, de tycker om honom, han är så snäll emot alla & både kompisarna & han har roligt när de leker.

Marlon tyckte det var lite jobbigt..Han har ju inte samma behov av kompisar som Liam. Marlon har Liam & det räcker för honom. Visst kan han leka & springa runt med andra barn men det är Liam han älskar mest att leka med. Så det gjorde ont att se honom ledsen & känna sig övergiven av storebror.
Sen kände han sig nog lite övergiven också av mig när jag skulle lägga Leon om dagarna att sova. Ingen mamma & ingen storebror. Då kom Daniela, Max mamma, och läste saga & spelade hockey med honom. Det var så fint att se Marlon ty sig till henne, han satt i hennes knä med huvudet lutat mot hennes bröst, pratade med henne & de badade & busade tillsammans när vi var nere vid vattnet.


Han som knappt tyr sig till någon alls förutom mig, pappa eller Elin. Hans morfar funkar också & någon annan enstaka, men Daniela är ju för honom nästan helt okänd. Jag sa till henne att hon skulle känna sig utvald ;)

Leon blev många barns favorit! De ville pussa, krama & bära honom & jag lät dem hållas men när Leon visade att han inte ville sa jag ifrån ;) Han kan ju inte prata & då måste mamma rycka in & räddas. Jag tror han tyckte det var kul där, speciellt när vi badade & när barnen busade & jagade honom.
Leon saknade pappa väldigt mycket & tjatade om honom hela tiden. Så fort han såg en bil åka förbi pekade han på den & sa "Pappa!!"  Han fick prata med pappa i telefon en kväll också & blev så glad, han är så söt! Sen när vi hade lagt på fortsatte han, men pappa svarade inte så då skakade & slog han med telefonen & prövade igen "Pappa..? Pappa..?"

Jag tyckte det här året var bra mycket bättre än förra årets läger där det bara fanns dass & jag fick stå på huk när jag kissade, var rädd att ormar skulle bita mig i stjärten. Duschen var gratis, förra året kostade det en femma för en stunds vatten. Dock hann jag inte duscha med varmvattnet för det tog tydligen slut av okänd anledning så jag fick plåga mig själv & duscha kallt, mina fingertoppar frös ihjäl & jag hade ingen känsel men jag blev ju ren iaf ;)
Hoppas & önskar vi fick följa med nästa år också.

När vi skulle åka hem grät Liam. Vi åkte hem kvällen före alla andra igår eftersom det skulle bli krångel med hämtning & ja allt shit..På ett sätt kändes det bra att Liam grät, han trivdes & tyckte så mycket om att vara där & han hade världens goaste kompisar. Men jag blir ju ledsen när mitt stora hjärta blir ledsen..
Jag & pojkarnas mamma ska hålla kontakten iaf, jag vill vara rädd om de vänner Liam tycker om & trivs med.

Nattmat?

Skrivet 2009-08-05 klockan 00:00:18
Undrar hur många spindlar, tvestjärtar & flygmyror som kommer krypa in i min mun i natt när jag sover,,?

Dellas nät är as segt..Har tagit oss ca 45 minuter att ens logga in på blogg.se.

Godnatt!

Puss & prutt

Skrivet 2009-08-03 klockan 22:29:10
Min pappa kommenterar: "Ah men, hallå. Den dagen barn tar skada av tuttar kommer tjejerna inte ha några." haha :) Fan vad sant!

Nu ska jag & Tobbe packa inför resan! (Väldigt sent, men vi är ju sega..= jag) I hela 4 dagar ska vi vara borta & jag fick trösta Tess med att en annan mamma som skulle med hade sagt att hon tar med sig sin laptop (hatar att skriva på såna haha) så då blev hon glad :)

Leons amning & mina val som mamma

Skrivet 2009-08-03 klockan 00:56:54

Varför ammar jag Leon om han inte är en bebis? Finns det någon lag som säger att endast små bebisar får ammas? Har jag sagt att Leon inte är en bebis? Jag skrev att han börjar bli ett barn, inte att han slutat vara bebis. Han är min lilla bebis & han får amma så länge han vill. Han använder ingen napp som många föräldrar tvingar (jo, de flesta jag sett trycker & tvingar in nappen i de stackars små bebisarnas munnar) sina barn att använda.

Leon använder ingen napp, jag är hans napp när han ska sova. Liam hade napp. Han brydde sig inte om att det inte kom någon mjölk ur mina tuttar eller om han sög på mitt finger för att somna, han ville bara suga på något. Marlon..Ja, med han tvingade jag med flaska, jag var gravid & ville inte ha två barn som ammade på mig samtidigt. Andra får göra så om de vill, men jag ville inte det..

Mina tuttar, hur fula & skinniga de än är, så älskar Leon att tutta på dem. Jag hinner knappt komma innanför dörren när jag jobbat förrän han vill tutta. Eftersom jag & Tobbe inte ska ha barn nu så får Leon amma. Jag har frågat Tobbe om han stör sig eller tycker det ser konstigt ut när Leon ammar när han ska sova, fast han är så stor. Han bara rycker på axlarna & frågar varför han skulle tycka det?

Liam eller Marlon brukar få ligga i våran säng & somna när jag ska lägga Leon. De tycker det är mysigt & när de somnat bär vi in dem i deras säng. Jag minns själv när jag var liten att jag tyckte mammas säng var mysig att ligga i, fast ingen mamma fanns i den. Att somna ska vara mysigt & tryggt, de ska inte göras till en otäck eller hemsk upplevelse.
Jag vill vara mina barns trygghet.

De ska få kunna säga förlåt genom att bara ge mig en kram & inte bli bortstötta som jag blev. Jag minns än idag hur det kändes & jag förstår att just i den stunden kanske hon var så arg på mig för det jag gjorde, men jag tänker hela tiden på vad jag gör - mina barn kanske minns det för resten av sitt liv. Som jag gör.

Sen tror jag faktiskt det händer fler olyckor i en spjälsäng än om ett barn ligger i en säng. Jag vet inte om det är så, jag sa att jag tror det. Leon har sovit i den, vaknat & satt benen mellan spjälorna & nästan fastnat med knäskålarna & skrikit av smärta & panik. Spjälskyddet hjälper ju inte mot sånt.
Sover han i sängen om dagarna kan han ta sig ner själv, sover han med mig på nätterna ligger han ju mellan mig & Tobbe, kryper runt lite halvsovande, hittar min tutte & somnar om + gosigt att ligga bredvid mamma. Han kommer ju innifrån mig så varför ska han sova någon helt annanstans? För er som missat det är jag hörselskadad, jag skulle aldrig höra han om nätterna om han vaknade..Tobbe sover tungt.

Att hoppa runt & studsa med mammatuttarna..Vad är perverst med det? Våra tuttar är matpåsar, inget annat. Iaf mina & Emelies, vad andra gör med sina boobs är inte min ensak. Vi leker & har roligt med våra tuttar & har alltid gjort det, nu när vi blivit mammor är det roligare än förr då de bara satt fast helt hårt & var tråkiga.
Mina & Emelies tuttar används inte för att göra våra karlar urfnödiga, de är våra barns matpåsar & de ska Tobbe & Eric veta också. Tuttarna tillhör inte dem längre. Eller hur, Emelie?

Orka vara en tråkig mamma. Jag vill & försöker vara den mamma jag ville ha, som mina barn kan skratta med, kramas & gosa med när de vill & känner men ändå ha tydliga regler för vissa saker.Så himla häftigt.. <3

Skrivet 2009-08-02 klockan 14:26:28
Leon är så himla go ibland att jag bara vill äta upp han! Han är först till handfatet & ska borsta tänder & står kvar längst, han tjatar om "datt" till alla när han ska sova (betyder god natt alltså) & kastar saker i papperskorgen utan att fråga eller säga till.
Han är en riktig buse vissa stunder också, som när Tobbe ligger i sängen med täcke över sig. Då förvandlas Leon till ett vilddjur, klöser, slår & skrattar med Tobbe! Åhh, jag älskar hans skratt!

Det är den här tiden som är den roligaste men ändå jobbig vissa gånger eftersom Leon har kommit in i sin första trotsålder ;) Leon har en stark vilja & blir helt galen & vill inte lyssna när han vet vad han vill. Han börjar bli ett barn, en människa som vi kan prata med, kommunicera med, han förstår & vill lära sig.

Det är så häftigt att jag fått uppleva det här tre gånger med tre helt olika barn! Ja, de är alla pojkar. Vi behöver inte "en av varje kön" - det har vi ändå. Tre helt olika personligheter, en av varje.

Vill du skratta?

Skrivet 2009-08-02 klockan 01:06:03
Min knasiga syster. Vi är likadana fast jag är svårare att få på film eftersom det är jag som springer med kameran i handen jämt ;) Har suttit & skrattat så det kom tårar & vad jag saknar dig, Emelie ♥


FILM NUMMER 1
Emelie goes CRAZZY på mjökboobsen & jag lovar att du kommer garva! haha! Så ful!


FILM NUMMER 2
Emelie ylar & sjunger med ett stackars förskräckt barn i knäet.


Men snart så bor vi nära & då kan vi knasa, hoppa med boobsen & skratta åt varandra & ha roligt varje dag, så mycket vi vill!

Nattblogg & strunt

Skrivet 2009-08-02 klockan 00:32:12
Imorgon ska jag jobba. Jag har inte jobbat på hela veckan så det har varit ganska skönt, att få vila upp mig ordentligt (när det går haha med tre barn) & bara få umgås med barnen & Tobbe.
På måndag kommer Tess & Johnny med barnen hit, vi ska bjuda på kaff fast de inte ens dricker det ;) Men ääh, något kan vi fixa fram åt de som de vill ha. Funderar på att baka något..Återstår att se. Det ska bli himla kul att få umgås med dem & låta barnen få leka. Det är lite konstigt (konstigt? snarare bra!) för mina barn brukar älska att leka med andra barn, som jag i min tur gillar deras föräldrar. Hur 17 blev den meningen? Alltså, jag brukar trivas ihop med mamman/pappan & mina barn med dennes barn.

På tisdag åker vi bort & är borta tills på lördag. Kommer kännas konstigt att inte lägga mig utan att blogga. Min statestik kommer sjunka så det bara skriker om det. Iofs har jag förlorat hundratals läsare sen jag började jobba så jag orkar inte bry mig längre. Kändes kul att så "mycket" folk hade hittat min blogg & så, men som sagt skiter it nu.
Jag är ju en levande vårta som en anonym läsare skrev ;) Vem vill läsa en levande vårtas bogg? Förresten är det inte 9 vårtor längre, nu är det 10. Hittade en till igår tror jag det var.


På det här lägret vi ska åka till slipper vi iaf DASS! Som vi hade på det andra stället förra året! haha!
FOTADE BAJS UTAN ATT JAG SÅG DET FÖRRÄN JAG LA UPP BILDEN PÅ BLOGGEN!! hahahaha xD Ja, men som sagt; Inget dass detta år!!

Men jag säger så här; Ni mina trogna läsare, tjatrövarna tex & Elin, min syster, pappa & ni andra som följer - jag är glad att ni fortsätter läsa mitt struntskriv :) Nattbloggerska som jag är. Men jag vill kunna sitta ner, kika runt lite på det jag tycker är intressant & sedan vill jag skriva. Jag kan inte bara sätta mig & göra det på dagarna..Sen vill jag inte skriva tråkiga "bara för att" -inlägg.

Så när jag kommer hem på lördag vill jag ha massa "jag saknar dig, blogga nurååå" -kommentarer! haha :) Så jag får känna mig ihågkommen! Jag skriver ju lite för mina läsares skull men mest för mig själv, förr skrev jag ju endast & bara för mig själv men alla som ville fick ju läsa.

Jaja, tjat tjat & det är ändå på tisdag morgon vi åker bort haha :) Måste förbereda mig att vara utan bloggen & sen kommer det bli tråkigt att inte kunna läsa era roliga & snälla kommentarer. På lördagkvällen när vi kommit hem ska vi äta kläfs (kräftor) hos farmor & farfar. Sedan på söndagen jobbar jag.

Godnatt!

Julias kalas!!

Skrivet 2009-08-01 klockan 23:24:00
Efter vi hade varit på Pettson & Findus så drog vi till Julia som hade kalas. Madde berättade att inte så många skulle komma & eftersom våra barn alltid har så himla roligt ihop tänkte jag att vi drar dit, hur trött efter dagen jag än var! Ungarna skulle på Julias kalas.
Marlon somnade i bilen & vaknade när vi skulle kliva ur så han var rätt seg. Tobbe fick hjälpa mig till dörren & Madde fick hjälpa mig upp, hon tog Leon så bar jag Marlon. Och han som är så himla blyg, nyvaken & trött! Han fick sitta hos mig hela tiden, äta & greja tills han själv kände sig redo att leka. Efter han fått i sig lite tårta gick han iväg för att hämta en spelgrej som han spelade musik på & sedan lekte de allihopa!

Julia hade bara en kompis som var där innan oss, så det blev totalt 7 barn. Barnen lekte & hade roligt, jag & Madde försökte samtala (som vanligt) & sedan kom hennes mamma också.

Julia fick presenter av Madde & sin mormor. Inga utav oss..Vi hade inte köpt något & Madde hade sagt att det inte är presenten som är viktig, utan att Julia får ha ett kalas med kompisar & ha roligt. Då kändes det bättre för vissa kan bli arga, eller så kan jag själv känna att jag inte vill dit för jag inte hunnit köpa något. I vissa fall känner jag knappt barnet & då är det ju sjukt svårt.
Jag menar inte att jag är snål & inte vill köpa saker, för det vill jag. Det jag ville få fram var att..ja, det är svårt för mig att få fram saker på rätt sätt - men ibland ska man känna sig dum eller utstött för man inte köpt något..

Det är samma sak när våra barn har eller ska ha kalas, presenten är absolut inte det viktiga! Det har jag pratat med Liam om många gånger, att det är att kompisarna kommer & de ska fika, leka, ha roligt, fiska fiskedamm & såna saker. Varför ska det vara så himla viktigt & nödvändigt att verkligen köpa något?
Ja, det är roligt att öppna & få nya saker & sånt & jag vet att andra inte förstår eller tycker som jag.

Jaja, nog tjatat om det. Julia verkade ha roligt iaf! Söt liten tjej som redan hunnit fylla 4 år!!


Marlon & Leon som leker i Julias rum.


Julia, Liam & Marlon.


Jonas med den ena.


Madde med den andra.
Är hon inte en utav de vackraste mammor som finns?


Liam & Marlon värmer glass & andra saker i micron.


Världens sötaste Julia!


Efter fiskedammen blåste de läskiga ballonger :)
(jag är ballongrädd)

Tack för att vi fick komma på ditt kalas, Julia! Och som vanligt säger jag & Madde att vi ska ses & leka oftare, men inte så lätt när vi båda har fullt upp & jag jobbar lite si & så..Men vi får försöka! Jag älskar att umgås med henne, jag älskar hennes sätt att vara mot Julia & mina barn (hon är världens bästa mamma!) & våra barn älskar att leka med varandra!
Ellen & Nellie vet jag inte hur de älskar att leka? Öhh, men de är ju bara små bebisar! :) Gosgos & jag fick hålla den ena & mysa lite granna. hah..Då kom Leon & var svartsjuk, vad annars?

Julita Gård - Pettson & Findus

Skrivet 2009-08-01 klockan 12:15:34
Iförrigår åkte vi hela familjen till Julita Gård med farmor & Erik. Tobbe hade fått tag i en buss så vi alla fick plats istället för att ta två bilar. Det gick bra att åka men när vi nästan var framme sa Marlon att han ville åka hem, han tyckte det var tråkigt att åka så långt ;) Leon var arg & gnällig & skrek det enda ord han kan - "Tutte! Tutte! Mamma!"


Findus leker "Följa Findus" med alla barnen.


Farmor hade tagit med fika till oss alla.
Pettsons lekstuga, som barnen tyckte var så rolig att de var där inne 2 gånger!

Sen var vi & tittade på djuren, de gamla husen, de stora trädgårdarna, kyrkan & massa annat som fanns. Vi köpte glass innan vi åkte iväg & barnen var nöjda med dagen. Liam & Erik blev lite griniga för de inte fick köpa svindyrt godis inne i affären som fanns där, bättre att spara pengarna istället för att köpa "bara för att"..

RSS 2.0