Startsida | Varför Korv? | Bloglovin' | Twitter | Facebook | Bloggdesign

Paranoid?

Skrivet 2008-09-30 klockan 23:32:25
När jag blir förkyld blir jag täppt i både näsa & öron & eftersom jag redan är hörselskadad blir min hörsel ännu sämre. Jag hör knappt inget alls känns det som. Jag får för mig att jag hör saker, barnen rör sig & jag tror det är folk i trappen eller om något utifrån hörs tror jag någon farlig försöker ta sig in!
I flera dagar har jag känt en konstig känsla, att jag vore förföljd eller att någon vill skada mig & våra barn. Jag tror jag håller på att bli paraniod.

Jag vågar knappt åka buss längre för det känns som bussen ska krocka eller svänga omkull, inte så konstigt med tanke på hur Örebros busschaufförer kör. När vi är ute & det är folktomt, öde känns det som en mördare går omkring. När jag står i kö att vänta känns det som den bakom mig är farlig, ska råna affären eller vilja döda mig & barnen. Eller som när det åskade i somras & vi var ute & lekte, jag trodde Sverige blev bombat av massa flygplan & grejer.

Jag är livrädd för att dö, eller inte att dö..Men jag är rädd att det ska bli smärtsamt & att inte veta hur, att barnen ska vara där..& se mig, eller bli lämnade helt ensamma.
Någor är fel eller så är det bara jag som är sjuk i huvudet.

  

Liam var så himla söt imorse..Jag brukar alltid få väcka honom & han är så trött & vill aldrig gå ur sängen. En kvart innan klockan ringde vaknade jag & Leon, han ville tutta & skulle samtidigt krypa omkring, stå & hålla på att knöla! Strax efter kom Liam in till sängen & jag frågade om han kunde ta med Leon till vardagsrummet så jag fick ligga tills klockan ringde, så han tog med Leon & jag låg kvar. Lyssnade.
Så söt han är, lekte, busade & skrattade åt Leon & Leon var jätte glad & nöjd <3

När han är sådär söt kan jag bara inte låta bli att smälta, mina ögon bränner & jag blir så glad. Liam är gjort utav kärlek. Han är det finaste som finns i hela världen & jag älskar honom så högt. Ahh, vet inte var jag ska ta vägen..
Klart jag älskar Marlon & Leon också, men Liam..Han är min förstfödda, ingen ville ha honom - utom jag, för jag älskade han så mycket redan direkt när jag fick veta att han växte i min kropp. Det var jag & Liam, ensamma.
Nu är vi en litet större familj med små mini-Liams & en Tobbe <3 Två styckna galna barn, Marlon & Leon.

Hoppas bara inte att Leon blir lika busig & galen som Marlon haha :D CRAZY!!!

Jag saknar Dö-Prutt & Gääck.

Emelie, jag tror fan inte jag kan ha trosorna jag fick utav dig, säkert att du inte vill ha tillbaka dom så du kan stoppa din tjockismage i dom? haha xD

Godnattpuss

Risgrynet!

Skrivet 2008-09-30 klockan 13:02:10


Jag vet inte hur mycket det syns, men det känns! Tro mig! :D

Dagis

Skrivet 2008-09-30 klockan 10:24:46
Först & främst vill jag börja det här inlägget med att be dig, anonyma om ursäkt - att jag skrev kebab. Det ska inte hända igen, jag har sovit på saken & kommit fram till att..ja, jag kan ju välja mina ord bättre.
Men en annan sak jag funderar på..Varför tror du jag drar alla över en kam?
Jag har blivit fruktansvärt illa behandlad av folk från vivalla, en vacker dag kanske jag berättar allt. Det är känsliga saker, jag måste tänka på mina läsare - men mina läsare tycker om min öppna blogg..Jag ger alla en chans att visa vem dom är, en efter en..fortfarande idag, efter allt jag varit med om.

Nu är Liam & Marlon på dagis & Leon sover, det blev stressigt imorse för Liam skulle leka med sina pokemonkort, Marlon försökte titta på TV hela tiden & Leon blev rastlös att sitta & vänta på att vi skulle bli klara. Kaos här på morgonen, oh ja! Sen kom vi äntligen iväg iaf & Leon vart nöjd, dagisbarnen var redan ute & dom höll på att ta på sig sina reflexvästar. (dom är ute & leker varje tisdag & onsdag morgon) Liam & Marlon fick också ta på sig sina.
Det gick jätte bra att lämna Marlon idag, han sa inget till mig att han ville att jag skulle följa med som han brukar göra. Utan idag frågade han istället "Månni amään Lallon?" Ja, klart Liam ska följa med dig sa jag så satte jag han i dagisfrökens vagn, utan att han knölade & bråkade & inte ville & Liam fick hålla i på sidan så gick dom.

Vet inte alls vad jag skulle ta mig till om det inte gick bra, sen är det ju att han går på dagis i tre dagar, är hemma fyra dagar..För Marlon kanske det bästa hade vart att vara på dagis fyra eller fem dagar, kortare tid? Eller jag vet inte..En annan mamma som har sina barn på dagis har 16 timmar = fyra timmar i fyra dagar.I eftermiddag drar vi till Öppna efter dagiset. Ska nog göra ordning te..eller kaffe? Behöver dricka något varmt för min stackars hals.

Så är det

Skrivet 2008-09-29 klockan 23:00:20
Jag kommer aldrig någonsin tycka om barn som slår mina barn, som skrämmer eller är elaka mot dom. Så är det bara. Sen är det en annan sak om dom ångrar sig, vet att dom gjort fel & säger förlåt & menar det.

Jag må va ouppfostrad, jag är sån. Varför ska jag göra mig till & vara "fin" när jag inte ens är sån? Jag fick ingen uppfostran öht, här hemma beter vi oss som vi vill, vårt hem är vårat hem, här gör vi precis vad vi vill. Är du pruttnödig, jamen prutta då!! Annars får du väl ont i magen eller i röven att hålla igen? Va..?
Att prutta, fisa & rapa är naturligt, precis som kroppsbehåring, göra & föda barn, amma & svettas. Men i dagens läge är sånt inte acceptabelt - det är äckligt.

Ang kebab, alla här säger så - ingen skriver det. (förresten är kebab gott) Mina barn tror att kebabtroll är troll som bor i buskar & äter blöjor, något som mamma hittat på. Dom vet inte innerbörden av det.
Mina barn slåss & bits, med varandra - inte mot andra barn. Syskonkärlek eller något kallas det. Jag är stolt över mina barn, klart jag får tycka & skriva att dom är perfekta & underbara, eller hur??

Nej, nu skiter jag i det här. Orkar inte hålla på att bråka & kommentarer om tidigare inlägg som syftar på bråk/tjafs/olika åsikter osv raderar jag.

Godnatt.

Orka

Skrivet 2008-09-29 klockan 16:40:17
Det jag ville få fram var att: I vivalla trängs det med utlänningar & dom flesta är otrevliga, otäcka, gapar, skriker, slåss, tar sönder - väldigt många som inte bor eller kommer från vivalla är rädda för att vara i vivalla. Nu bor vi ett område bort - här bor det också utlänningar men!! dom är trevliga, dom kan leka & det går att prata med dom, Liam har kompisar ute på gården - ingen av dom är svenska, vi är inte rädda längre & Liam trivs på dagis, hans bästa vänner som han leker med är utlännska.

Vivalla är ett otäckt område, det har blivit det. Jag är så glad att vi flyttat för nu får Liam se själv att det finns snälla utlänningar som går att leka med, han behöver inte vara rädd att dom ska slå han! När vi först flyttade hit & började gå till öppna förskolan (finns nästan inga svenska barn som kommer dit) då trodde Liam att barnen där skulle vara dumma, varför?? För alla utlännska barnen i vivalla var det mot han!

VAD i det förstår ni inte?

Såja

Skrivet 2008-09-29 klockan 15:03:34
Såja, nu är lägenheten städad, Leon lagd att sova, ungarna är lugna på Liams rum & jag väntar på att vattnet ska koka sen äter vi. Liam & Marlon har härjat & bråkat, vi skulle egentligen iväg idag men Emelie har inte hört av sig. Hon kanske glömde eller inte hann? Eller sover hon fortfarande?

Leon är grinig & gnällig, vill bara vara hos mamma..Inte lätt, stackarn! Han bajsade idag, men det luktar fortfarande inte tänder-är-på-väg. Synd att jag inte vet var den där bitgrejen tagit vägen, som ska ligga i frysen & bli kall som han ska bita på..?

Men det är ändå skönt att vara hemma idag..Jag har inte vilat en enda dag när jag varit sjuk, eller sjuk & sjuk, jag är hostig & snorig. Fattar inte var snoret kommer ifrån eller vad det är gjort utav? Måste snyta mig konstant annars rinner det ur, det får inte plats.

Idag är första dagen på länge jag varit sugen på kaffe. Har ju druckit & så men jag har inte tyckt det smakat gott eller varit sugen så..

Tea

Skrivet 2008-09-29 klockan 11:44:25
Tea:
Jag håller med dig Jenny till 100%. Jag har själv ett litet kebabtroll som i sin tur blev både biten och slagen på när han gick på dagiset i vivalla och dom barnen va inte svenskar när sånna barn slår andra barn blir dom oftast slagna hemma antingen av föräldrar eller syskon för dom tror att det är helt okey att slåss det är uppfostran som avgör vilket det blir..
Invadrare säger ju hora, fitta svenne jävlar till oss så vad spelar det för roll om Jenny skriver eller säger kebabtroll.. Jenny är kompis med mig och hennes barn är kompis med min om nu Jenny skulle vara rasist så skulle ju hon varken vara kompis med mig eller låta sina barn leka med min son..
Tea


Risgryn!

Skrivet 2008-09-28 klockan 22:52:52
Imorse när Leon skulle amma bet & bet han mig, en gång fick jag så ont att jag blev arg haha :D Konstigt (egentligen inte) för sen när han skulle käka gröt skrattade han & höll på att greja så såg jag att hans tandkött håller på att spricka upp, var tvungen att känna..Jovisst, en tand på G! Uj, uj redan? Han är ju inte ens 7 månader!
Både Liam & Marlon var runt..8 månader, nej, Liam var nästan 9 månader & Marlon runt 8! Men ändå, han bajsar ju inte sådär mycket & så det luktar innan tänderna börjar komma? Små risgryn håller på att ploppa upp!

Kanske därför han biter & anfaller Tobbe & Elins ögonbryn? haha :D Han bet ju Tobbe i ögonbrynet så han fick ett blåmärke!

På tal om Elin, hon & farmor var iväg till IKEA idag så pratade jag med henne & hon berättade att hon köpt en massa grejjer till ungarna (haklapp till Leon, leksakskorg & annat) så dom ska trivas hos henne när vi hälsar på, så himla söt! Ska köpa leksaker åt dom som dom ska ha hos henne också.
Har skit dåligt samvete för jag inte kunnat/hunnit/glömt sy upp hennes byxor! :O När jag kommit på det har jag antingen inte hunnit sen glömt bort den & sen kommit på det igen, inte hunnit & glömt sen har det fortsatt så! Men idag hämtade hon dom, ouppsydda så sa jag att hennes mamma kanske kunde sy upp dom istället..

Jag är så trött. Helt slut i huvudet.

Mer fördomar

Skrivet 2008-09-28 klockan 22:15:45

Svenska tjejer är runt om i världen kända som "slampor", att vi kn*llar runt osv. Vi är uppväxta så, inte alla men de flesta - att är vi singel så får vi träffa vem vi vill & ha hur mycket sex med den vi vill, eller hur? Vi lever i ett fritt land, vi vet att inte våran släkt fryser ut/mördar oss för vi har vart ihop med/dejtat/skaffat barn med någon kille utan att ha gift oss med honom.
Då utlänningar träffar svenska tjejer "vet" dom ju att vi vill ha sex, men träffar dom på någon av oss som inte vill det..Då kan vi bli våldtagna.
Fördomar där också. Alla svenska tjejer är inte slampor eller vad det nu heter när vi ligger runt hur som helst.


En sak till

Skrivet 2008-09-28 klockan 19:30:22
En sak till. Jag har pratat med Liam om mobbing & utfrysning, vad det innebär & hur den pojken/flickan kan känna - hur skulle han känna om det var han? Jag har pratat med han om utvecklingsstörda/handikappade/döva/blinda människor, varför det kan bli så - det är absolut inte deras fel & ingen ska aldrig göra narr av dom. Jag har pratat med han om att barn kan slåss - för att de själva kanske blir slagna eller att ingen lyssnar på dom.
Jag vill att mina pojkar ska växa upp & kanske kan föreställa sig om varför han/hon är som han/hon är. Varför den tycker & tänker som den gör. Alla människor är olika, alla växer upp olika.

Mina pojkar växer upp med kärleksfulla föräldrar, världens underbaraste farföräldrar, faster, farbror, moster, gammelmormor, morfar osv osv. Men jag kan inte göra allt för att dom inte ska veta att det faktiskt finns elaka, onskefulla människor (kan vara vem som helst) som gör val i livet - ibland kan mina barn råka ut för dom.

Kineser

Skrivet 2008-09-28 klockan 19:08:15
Hade jag skrivit dövöra/blind/lång/smal/tjockis/osv istället för kebab, hade det vart en annan sak då? Bara för jag skrev kebab reagerar ni?
Vad säger du själv när du är arg på din mamma, mamma eller kärring/idiot/osv? Vad säger du när du är arg på grannen? Klart alla vi förstärker/detaljerar orden om vi är sura/arga/irreterade. "Han den svarthåriga, hon den blonda, lillskiten, kinesen, tjockisen" för att den andre ska veta vem du pratar om. Eller? Säger du/ni bara "personen/människan"?

En tjock, fläskig kines har gjort ett barn i min systers mage, jag ska bli moster åt ett tjockt kinesbarn & han är dessutom mina två äldsta söners gudfar, Liams bästa vänner på hans nya dagis är utländska, jag har barndomsvänner som är från Somalia, Polen & Gambia.
Varför ska jag ens försvara mig?

Alla människor är olika. Alla har/har inte sin tro på olika saker i livet. Men snälla, som dom uppfostrar sina barn i vivalla (slåss, skriker, slänger iväg, rycker tag i, svär åt - ÖPPET så alla ser, ingen bryr sig ju) gör inte jag. Jag uppfostrar med kärlek, kramar, jag vill att vi ska lyssna på varandra & inte vara rädda för varandra i våran lilla familj.
Som de flesta växer upp, blir uppfostrade tror dom att dom ska göra mot andra - Liam är ett bra exempel, han pratar & lyssnar på sina kompisar, han frågar om det är okej & dom kommer överens om något. Han vill alla väl, bryr sig & är omtänksam.

Jag slår inte mina barn för att det hjälper för stunden, jag pratar med dom & säger ifrån istället - det ger bättre resultat i framtiden & jag vill vara en bra mamma som mina barn älskar & respekterar, inte är rädd för. Som jag behandlar mina barn behandlar dom mig tillbaka, lyssnar jag på dom lyssnar dom på mig, slår jag dom ja då är det väl klart dom slår mig! Tålamod.

Helgen

Skrivet 2008-09-28 klockan 15:52:04
Vilken helg. Är helt slut i både huvudet & kroppen.

I fredags var vi på Öppna, sen kom Lelle med sina barn & när dom stängde drog vi allihopa till stan för att äta & sen titta efter kläder. Lelle hittade det hon ville ha men jag hittade inget alls. Usch, usch.
Jag vill ha tajta kläder & var hittar jag det? Ingenstans, för modet nu är påskläder så om jag skulle ha på mig det skulle jag se..Tantig, gammal & tjock ut. Gammal är jag ju men jag vill inte se gammal ut :P Skitsamma vad andra har på sig, jag vill inte ha såna kläder.
Sket it sen åkte vi hem. Körde ut barnen till Elin & farmor som väntade på oss, usch vad konstigt det kändes att lämna Leon! Liam var glad, han skulle få leka med Erik & Marlon..Han sa hejdå & så men var varken glad eller ledsen.

Köpte tuttkuddar & sen åkte jag hem. Lisa var här & hade gjort sig fin & jag var uffig haha så jag hoppade in i duschen, sminkade mig. Pappa kom, sen Martin & sen alla andra.
Drack alkoläsk & blev ganska rund under fötterna efter bara en enda! haha :D Emelie var galen, eftersom hon inte drack tyckte hon vi var långsamma & skyndade på oss att åka.Vi ringde taxi & drog till Harrys. Gamlingar överallt, så kände att jag passade in, typ! Vi dansade & dansade, fy vad längesen det var! :D
Träffade bara två stycken ute på krogen jag kände igen, annars brukar jag träffa hur många som helst. Tobbe drog hem runt 00.30, han mådde inge bra. Det var bara Bengan av alla killar som var kvar med oss tjejer ute på krogen.La mig att sova kl 4.00 (pumpade tuttar & tittade på TV innan jag la mig) & vaknade 7.30, kunde inte sova så det var bara att gå upp :) Sen kom Emelie runt 9.00 & åt frukost & drack kaffe med oss.

Kan ju iaf säga att..Ja, det var en bra kväll men inget jag vill göra än på ett tag. Lisa, Lelle, Annicka & Emelie - ni gjorde min kväll! Träningsvärk i hela kroppen :D Puss på er.

Vi åkte ut till farmor & farfar runt..13 tiden tror jag? Vi fick mat! Hade saknat ungarna massor & det kändes så konstigt att lägga mig & vakna utan Leon. Resten av dagen var vi hemma, käkade pizza, godis, drack cola & åt chips, ostbågar & cheez ballz.

Nu är vi nyss hemkomna från Kumla, vi har vart på dop. Sen kommer Emelie & Kinesen (100 kilos klumpen) så vi ska umgås. Inte en lugn stund känns det som. Imorn är det redan måndag! Vi åker nog ut, jag & Emelie med alla barnen, till Håkan & Petra.

Nej, nu ska jag äta choklad. Fick en massa av Annicka i fredags!
Lägger in en bild på mina presenter jag fick:Kärleksböcker, rakhyvel, kondom, plåster, huvudvärkstabletter, tanttrosor, bröllopstidning, parfym, massa choklad, bilar (dom har barnen fått, kan ju inte äta sånt - får ont i magen av sånt godis) & cheez balls.

Fördomar mot vivalla

Skrivet 2008-09-27 klockan 23:39:58
Anonym:
Fy fan vilka fördomar du har. Man ska inte dra alla över en kam.. Det finns minst lika många jäkliga svenska barn! Man ska aldrig prata illa om ett barn. Aldrig! Trodde du var bättre än så.

Svar: Finally, äntligen kritik.
Klart jag har fördomar mot folk som bor i vivalla. Jag har ju levt nästan hela mitt liv där så jag har ju sett vivalla förändras genom åren, nu bor jag bara ett område bort - lika mycket invandrare här MEN vilken skillnad! Dom är trevliga, barnen är snälla & förföljer inte oss eller säger fula ord & framför allt, det viktigaste av allt: Liam trivs för första gången på dagis! Tänk dig själv att lämna ditt barn (om du har något, annars får du föreställa dig..) på dagis i 2,5 år & den gråter, skriker & klamrar sig fast för livet runt dina ben eller armar så fröken får slita loss barnet? Sen bryr dom sig iaf inte om ditt barn för dom är upptagna med de stökiga & bråkiga barnen, de som slår ditt barn.
Men tyck illa om mig då, jag vill bara mina barns bästa. 
En fråga också.."Det finns minst lika många jäkliga svenska barn!" Öhm..Va..? VAR i vivalla? Där finns det ju knappt inga svenskar kvar!
 
Frågar er andra läsare: Någon mer som tycker jag är en dålig människa för jag inte tycker om barn som slår mitt barn?

uj uj

Skrivet 2008-09-25 klockan 23:25:49
Leon är så helt olika sina bröder med mat. Han anfaller nästan skeden när han ska få gröt, äter kex & rån, mumsar på morötter, äpplen, gurka osv! :D Liam & Marlon var så..Ja, alltså dom ville ju bara ha välling & inget annat åt dom på riktigt. Kul med en matglad bebis!
Det har gått skitbra med att prova att få han att äta & somna med ersättning också så det kommer gå galant för han imorgon. Måste få tag i Jennifer för att få tillbaka min pump jag inte sett på flera månader, hon skulle låna den - hon fick den inte. Annars kommer mina boobisar sprängas..

Det gick jätte bra idag på utvecklingssamtalet! Som vanligt var det typ bara jag som pratade & pratade, men det förvarnade jag Tobbe om igår ^^, Jag är ju med ungarna hela dagarna när dom är hemma, jag hämtar & lämnar så vi känner ju ungarna på olika sätt.
Ahh, känns iaf som jag fått ur mig en massa saker jag tänkt på, velat fråga & pratat om. Jag bara pratar & pratar, men vafan har ju ingen att prata med ändå så då blir det så! Jag är jätte nöjd med dom!
Hata vivalla dagiset Liam gick på, han grät konstant när jag lämnade han i 2,5 år! Bara för dom aldrig brydde sig om han - bara kebaberna som var bråkiga & stökiga..De snälla barnen brydde de sig inte om..

Efteråt drog jag iväg med Marlon & Leon till Håkan. Tänkte rida på lillhästen & ta massa fula bilder men jag orkade inte. Är så trött & blir ju aldrig frisk!
Petra fyller år idag så vi grattade henne & bjöds på tårta, fika & kaffe. Usch, har ingen lust alls att dricka kaffe, bara te. Halsen är snusk. Men vi hade jätte trevligt, trivs så bra hos dom..

Filmade Marlon när han sprang runt & jagade deras kanin haha så söt! Finns ett inlägg på andra bloggen..

STOPPA TIDEN, JAG HINNER INTE MED!! Det är redan fredag imorn, helt sjukt..
Imorn förmiddag går vi till Öppna sen vill jag åka på stan & kika ifall jag hittar något snyggt linne eller något..Jag vill känna mig extra fin imorn när vi går ut, vem vet när jag får gå ut nästa gång? :D Hot mama! grr..

& innan jag slutar måste jag skriva att - Jag älskar Tobbe!! Helt sjukt att han orkar med mig, vissa dagar kräks vi nästan på varandra & bara bråkar, för det mesta tar jag han för given, jag glömmer att uppskatta honom..Men han vet att jag älskar han, jag tackar honom för jag lever det liv jag gör idag! Utan han vore det helt omöjligt, älskade karl..Min <3

Godnatt!

Mina hjärtan <3

Skrivet 2008-09-25 klockan 12:27:16
Gah, vad trött jag är..Får aldrig sova ut & frisk blir jag inte heller.

Imorse skulle barnen vara inne & leka, dom brukar alltid vara ute, så det gick hur bra som helst att lämna Marlon idag. Han sprang in till ena lekrummet där alla bilarna finns så sa jag hejdå & han sa hejdå sen vinkade vi. Liam gick till sina kompisar & jag sa hejdå till han också.

Lelle kom hit imorse kl 8.30 :D Finally, har ju inte träffats på..flera månader! Så det var kul! Hon hängde med till dagis & lämnade ungarna & sen gick vi hem till mig, gjorde ordning te & hon hade vaniljbullar med sig som vi tryckte i oss! Gott gott :D Tänk om jag själv kunde vara så duktig, eller tycka det var roligt att baka & grejja.
Jag har tjatat på henne att hon ska med ut imorn för utekväll utan Lelle = tråkigt. Hon är så rolig & galen! CRAZY MAMA xD

Åhh, det kommer kännas helt konstigt att vara utan barnen!! Jag kommer sakna dom & tänka på dom hela tiden, men jag vet att det finns inga andra bättre än farmor, farfar & Elin att ha dom hos <3 Jag litar blint på dom, till 100%, jag vet att barnen kommer tycka det blir skitkul men Leon..Det är ju han jag kommer sakna mest, min lilla bebis! Aww..Små hjärtan <3

Snart kommer Tobbe hem med mat så käkar vi & sen ska vi vara duktiga engagerade (stavning?) föräldrar & gå på utvecklingssamtal kl 13.30, efter det kommer mormor & Emelie & hämtar mig, Marlon & Leon så åker vi till Håkan & Petra. Tobbe ska köra Liam till Elin & sen kommer väl han leka med Erik när han kommer hem från skolan, som vanligt :D
Det blir skönt för Liam & Marlon att dela på sig också, när dom umgås dygnet runt. Marlon får vara med mamma (som han alltid vill nu för tiden, jag njuter! <3) & Liam får leka med sin favoritlekkamrat + Elin. Leon, han är bara tjock & gosig & nöjd att få vara med mamma. Ahh, älskar mina barn så sjukt mycket!


Lösstjärt i jeans

Skrivet 2008-09-24 klockan 22:39:32
Lösstjärt i jeans - Sofyes önskemål.

Bakifrån Före, ingen lösstjärt (över) & efter, med (under):
På sidan, före & efter:

Skillnad? :P Ursäkta fläsket som väller över på sidorna, men får inte ordning på det då det vägrar lyda. Min mage ser gravid ut pga spiralen, den brukar aldrig vara så stor.

Godnatt <3

Lypsyl & örhängen

Skrivet 2008-09-24 klockan 13:36:37
Nedrans lypsyl! Konstigt att läpparna blir torra utan, när munnen vänjer sig vid lypsylen & slutar tillverka eget fett. Kroppen tror ju att det finns så den producerar ingen.
Så fort det har torkat in i läpparna blir min mun jätte torr! Usch. Bror mycket på vädret också, när jag var liten hade jag konstant munsår, slickade mig om munnen så jag var helt röd. Varenda år.

Tobbe var hemma en snabbis förut, busade lite med Leon & pratade i telefon - som vanligt. Han hinner knappt ta av sig skorna när han kommit innanför dörren så ringer telefonen.
Han skulle komma hem så vi skulle äta, men han har inte kommit tillbaka än & jag blev hungrig så jag gjorde ordning smörgåsar (med pyttelite smör eftersom det tog slut, jag vill ju ha MYCKET så det blev torrt) & te. För halsen. Orka vara sjuk?

Snart ska jag hämta Liam & Marlon. Äntligen, hela den här dagen har segat sig fram! Jag vill ha mina buspojkar! <3 Undra bara vad fasen vi ska hitta på idag? Önskar dom ville vara lugna så jag kunde få vila.

Mina nya, tunna silverringar jag fick av Tobbe:
(köpte bara till dom hålen där det saknades örhängen)

Jag & mini-gos <3Sophie med dom stora boobisarna är gosig, hon kommer på fredag iaf! wohoo!

» wildbeautie ♥ säger:

åker t katrineholm idag så ja kan va med dig på fredag

» wildbeautie ♥ säger:

{#}
KalsongMorsan säger:
hii vad söt du är! är det ok för dig då?

» wildbeautie ♥ säger:
absolut =)

Nej, nu ska jag & Leon hämta de två stora av Bröderna Korv! Puss


Min dag

Skrivet 2008-09-23 klockan 23:31:31
Tack, tack för alla grattis!

Jag har haft en jätte bra dag om jag bortser från hostan & snoret :) Väcktes av att Tobbe ringde, frågade om jag var vaken "ja..?" så började han sjunga "ja må du leva"
Imorse var det dags för ungarna att gå till dagis..Som vanligt ville Marlon inte..Liam har längtat efter dagis, så han var helt galen igår kväll! Han har jätte många kompisar & alla vill leka med han när han kommer :D
Liam är så snäll & lätt att tycka om.

Jag stannade kvar på dagis (dom var ute på en lekpark) en stund innan jag & Leon gick hem. Jag stod med Marlon en stund & pratade med han, fröken försökte få med han att leka med han vill inte. Sen efter ca 30 minuter tyckte vi att nu är det dags att säga hejdå så jag bar upp Marlon & gav han till fröken & sa hejdå, han blev ledsen men grät inte..Känns så tungt :(

Pratade med Tobbe på väg hem, gick upp & söv Leon sen var det dags för mig att gå ner igen. Tobbe & hans jobbarkompis hämtade upp mig & Leon så drog vi till Marieberg. Handlade nya örhängen - 14st ringar jag ska ha i öronen & nya underkläder :D
Vi käkade mat på restaurangen & sen gick vi till Mcd, jag vill ha Kääf läät eftersom jag samalt ihop 4 stycken klistermärken = får en valfri kaffe/latte gratis.

Hämtade ungarna & drog till Öppna, mötte Lisa & Fia på vägen! Fia visade sitt sele med koppel hon köpt till Rasmus, jag ska köpa ett likadant till Marlon! Hur tufft som helst! haha :D Så fort hon fick på det på Rasmus, sprang han runt, var galen & drog, precis som en hund! Så jäkla söt!

Jeje, sen hem & laga mat, städa undan lite. Emelie & pappa kom förbi, vi bjöd på tårta & kaffe, sen kom Erylven. Jag fick prinskorvar av pappa <3haha jag & Emelie höll på att larva oss & jag tog på mig min berömda, omtalade lösstjärt! (min röv är ju helt platt, finns ingenting! När jag går blir det bara ett streck där "skinkan" böjer sig mot benet!)

  

Nu ska jag sova, har känt mig som jag ska ha somnat sen Idol slutade & pappa åkte hem..Tack för en fin födelsedag Tobbe <3 Liam, Marlon & Leon <3
Emelie, Erylven & pappa <3

Godnatt!

Gaaah..Nu är jag vuxen..På riktigt! Jag kommer aldrig, aldrig någonsin mer få vara ung..Jag har ju alltid varit ung, nu blir jag bara gammal & äldre. UFF!

Ja, må jag leva

Skrivet 2008-09-23 klockan 07:49:51


Ja, må jag leva osv uti hundrade år! Ja, visst ska jag leva osv, ett fyrfaldigt någonting & jag lever..Hipp hipp hurra!

Fika & te

Skrivet 2008-09-22 klockan 21:24:39
Usch & fy, nu har jag storhandlat på apoteket & laddat med alvedon, snytpapper, halstabletter & lypsyl!
Drog mig hela dagen för att gå iväg, men jag hittade inte alvedonen någonstans & jag vågade inte hosta heller för då skulle snusket lossna i halsen & jag skulle kräkas. Så iaf äntligen när jag bråkat klart med barnen som absolut inte ville gå ut, tvingat på dom kläder & allt sånt så drog vi iaf.
Hittade massa lurviga larver/tusenfotingar på vägen som ungarna blev helt fascinerade av så det tog en massa timmar att gå :) Leon tyckte mest det var tråkigt att sitta i vagnen så jag fick bära på han då & då också.

Imorn är pappa, Mini-Lill & Kinesen bjudna hit på födelsedagsfika. Jag har inte pratat med dom, får väl se ifall de läser bloggen :) Lisa & Sophie, ni får också komma om ni vill.

När jag har lämnat ungarna imorn på dagis kommer Tobbe & Kalle & hämtar mig & Leon sen drar vi till Marieberg & handlar present åt mig! Har önskat mig örhängen av Tobbe.

Passade på att springa in på Maxi när jag ändå var där nere, köpte mitt favorit te som var slut när Tobbe handlade häromdagen. Jag bara äälskar tropisk smak & Tobbe hade köpt..vad heter det nu igen? Forest fruit? Vad betyder det? Skogsdjungelfrukt? Whatever, det smakade varberga om det iaf! haha :D
När vi bodde i varberga för 3 år sedan brukade Gackning komma hem till oss på kvällarna efter jobbet & så satt vi & drack te sent inpå nätterna, då drack jag alltid forest fruit.

Grattis Jenny

Skrivet 2008-09-22 klockan 11:51:38
Grattis Jenny Ruttenfjärt på 23 års dagen!

Vi umgås inte öht, men vi gick i samma klass i trean & sen fortsatte vi försöka vara kompisr när hon flyttade till Hovsta. haha :) Minns en gång när hon vart hemma hos oss & hälsat på, vi hade lekt hela eftermiddagen & sen skulle hon åka hem med bussen, jag bodde på stan då. Hon sa till mig att följa henne till bussen, ta med cykeln så jag kunde cykla hem igen sen. Jag trodde jag skulle följa med henne hem så jag gjorde det & sen ringde hon hem till Jenny & undrade var fan jag var någonstans :D
Sen har vi fortsatt att gratta varandra lite då & då eftersom vi fyller så nära, vi har haft & har ungefär samma bekanta så ibland stöter vi på varandra. Idag är hon gift med Lars, som min kompis Madde har barn med.

Jag är sjuk, ont i halsen & ont i huvudet..snyft :( Har gjort ordning te nu så jag ska försöka vila..& inte prata så mycket. Är rädd att slemmet i halsen ska lossna så jag börjar hosta & då kommer det slem osv osv = hostar & får kvälningar.
Vidrigt.

Lek & buslandet

Skrivet 2008-09-21 klockan 22:48:33
Fy vad roligt det var på Lek & buslandet! Jag fattar inte att vi inte åkt dit tidigare?

Elin fick skjuts av farmor så hon kunde få hänga med, hon & Tobbe sprang mest runt med barnen & dom hade så roligt!

Tobbe blev ganska snart hungrig så vi käkade därborta. Ungarna käkade burgare & chicken bits, Tobbe burgare, Elin pasta & jag korv, såklart :)
Vi var därinne exakt tre timmar. (som man betalar för)

Det var ganska svettigt att springa runt i klätterhusen eller vad det var, roligt att åka kanorna (tyckte nog inte Elin för hon brände sig i röven) & ungarna fick springa runt & ha sig!
Stackars Elin, sprang runt i dom där klättergrejjerna med Leon på armen & han blir ju tung efter ett tag! Han fick sitta med Elin i bebishörnan & mysa en stund också medans jag & Tobbe jagade Liam & Marlon, åkte kanorna & busade! :D

När vi hade varit färdigt därborta kom farmor & hämtade Elin & vi drog till Intersport & köpte nya vinterskor till ungarna. Liam fick ett par svarta & Marlon ett par röda :)

Nej, usch nu måste jag sova..Håller på att dö, mina ögon bara svider & huvudet känns helt..Mos, av allt choklad jag äter! Alltså, gör choklad så att pruttarna luktar äckligt? För när jag fiser så bränner det som fan, får ju typ andra gradens brännskada i rövhålet & sen stinker det så Tobbe blir arg.

Kan ju iag berätta att Liam & Marlon somnade gott ikväll! Helt slutkörda.

Lek & bus

Skrivet 2008-09-21 klockan 10:04:13
Alla tre barnen är inne på Liams rum & leker, Liam är så söt för han ska bära Leon hela tiden. Marlon tycker mer & mer att Leon är rolig & busar med han nästan lika mycket som Liam.
Innan har Leon varit så tråkig & ointressant. En tråkig bebis som bara ligger & sover eller skriker.

Tobbe ligger fortfarande & sover, tänkte att han ska få sova länge idag. Han jobbar & sliter ju varje dag.
Jag har inte orkat klätt mig än, tycker det är ganska skönt att gå runt utan BH..

Våran familj är jag glad att få vara en del utav, vi får vara den vi är & vi är så öppna med allt också. Det är skönt. Fast jobbigt tex om jag glömmer att Tobbe har kompisar här när jag ska skita & kommer på precis när jag satt mig på toan att jag måste ju stänga dörren..Vi är ganska ouppfostrade här hemma haha :) Fiser, rapar & har oss.
Inte så vi går runt som nakna grottmänniskor & kliar oss i röven & sånt hela dagarna! xD I början när jag & Tobbe var ihop vågade jag knappt berätta att jag skulle skita tex, höll mig när jag blev fisnödig & sånt men skulle jag hålla mig idag, alltså jag får bara ont i magen eller rövhålet då.

Whatever, idag ska vi till lek & buslandet. Puss

Knas & segt

Skrivet 2008-09-21 klockan 01:33:40
Faaaan vad segt allt går & ikväll blev det inte tidigt i sängen heller!! :@
Blir galen!! Håller på att ladda upp massa videos från idag (jag är as ful, trött & så, men det bjuder jag på - jag ser ju ut så irl) & några på barnen också, men bloggspace är seeeegt..
Kolla sen om ni vill..Orkar? Whatever, det är roligt att ha iaf.

Rövhålan.

Gaaaah..På fredag ska alla mina småpojkar sova borta för första gången! aww, kommer kännas hur skumt & knasigt som helst! Men det finns ingen annan jag litar på mer än farmor & Elin att de tar hand om mina pojkar bättre. Dom är dom enda som får ha ungarna..Längre stunder alltså! (farfar ska ju också ta hand om ungarna men mest farmor & Elin eftersom farfar måste ta det lugnt)
Vi ska ju ut & dansa, iaf jag - vad de andra ska göra skiter jag i :P SÅ, på fredag - är du partysugen får du komma hit. Gärna med ett paket prinskorvar eller något & helst av allt ett glatt partyhumör för jag ska uuut! haha xD gamla mamman ska ut med skrynkelmagen & dansa så tuttarna ba hänger & slänger & inte hänger med!

Det blir nog Harrys bland alla gamlingar! Hellre det än bland småbarn, förvuxna fjortisar, wannabee bratz & tafsgalna kebaber på Klaras.

Nej, nu skiter jag i videosarna! Orkar inte & datan har bråkat med mig i flera dagar!! :@
Käka godis kanske..Köpte något idag jag aldrig smakat förr, Fazer med röda bär. Sååå gott! :P

uppdaterat! Nu finns det nya videosar, på sidorna 1 & 2.

Crazy

Skrivet 2008-09-20 klockan 23:36:17
Igår var vi iväg till Öppna på förmiddagen, snackade massor med dom andra där. Liam & Marlon var också med mig & Leon så det var kul :) Jag tycker fredagarna är dom roligaste där för då är det roligt folk där!
När dom stängde kl 12.00 drog jag med alla ungarna till stan, vi käkade på Mcd. Snabbast, lättast & enda stället som ungarna äter på. En annan mamma satte sig bredvid oss med sin dotter & sen började hon prata med mig! Jätte söt var både hon & hennes dotter, jätte trevlig!
Tycker inte det är så ofta jag stöter på trevliga människor här i stan.

Försökte få med Emelie till Mega men hon skulle rida & massa annat, jaha..Fick åka själv med alla busungar :) Jäklans surpupps busschaufförer, deras chefer borde fixa ligg åt dom så dom är glada & trevliga! *morr* Mina ungar (iaf Marlon..) har myror i benen & kan inte sitta stilla så jag kände mig som en matte "sitt, sitt, sitt!!"
Väl & äntligen framme på Mega springer Marlon iväg, inne i affären! Den är hur stor som helst & fullt med kläder så man ser ingenting! Han bryr sig ju inte heller ifall han tappar bort mig, så jag tänkte "hoppas någon som jobbar här pratar med han så han blir rädd haha & kommer springades" men han ville bara köra bilen som fanns vid kassorna.

Fick iaf det jag ville ha; Bodysar & dress till Leon & Tröja & byxor till Liam. 500kr + blev det. Jag har nig aldrig handlat för under 500kr där :)

Men hjälp, hur kunde jag glömma!! Tack vare Lisa hittade jag mina smal-kläder!!! Fatta! Här har jag gått runt & trott att alla mina smal-kläder är kastade, borta, brända & allt så hittade jag dom nere i källaren! Helt otroligt!
Så himla glad!! Måste dock tvätta dom haha det luktar hus om dom, blää!

När vi skulle ta bussen in till stan igen började alla barnen bli helt galna & jag började tappa tålamodet! Marlon sprang iväg, Liam skulle kissa i buskarna & då ville Marlon det också, Leon var rastlös & gaaah kaos! Väl på bussen höll jag på att bli tokig! Jag var stressad, svettig, mitt tålamod höll på att ta slut, Marlon..Alltid Marlon, lyssnar inte för fem öre. Han struntar fullständigt i om jag blir arg, han tycker det är kul & skrattar & försöker busa! När Marlon håller på så, passar Liam också på..
Nästa gång jag ska åka så mycket fram & tillbaka ska jag se till att ha koppel till Marlon.

Äntligen kom Lisa snart när vi kom till stan igen! Jag var helt slut i huvudet & jag fattade inte hur jag kunde vara det..Sen kom jag på att det var nog första gången någonsin som jag åkt så mycket & vart så länge ensam med barnen ute. Folk som såg mig måste ha undrat hur fan jag kunde säga åt barnen på skarpen bland folk.
Alla andra mammor jag ser som blir arga brukar bara knipa ihop ansiktet & typ hålla sig, ta tag i barnet utan att säga något & sen gå/tvinga den sitta osv. Eller stå där & låtsas som dom inte vet vad ungen håller på med. JAG säger till på skarpen, varför skulle jag göra mig till bland folk? Då tycker ju barnen det är kul att bråkas & vara olydiga för dom vet att "mamma är rädd att andra ska titta på henne" bah!

Så arg var jag inte haha det var mest att Marlon som inte lyssnade & bara skrattade åt mig gjorde mig så..ahh, trött i huvudet bara.

Vi fortsatte mot fiket, där blev det ännu värre..Finns det munkorg för barn? ;) (det var ett skämt för er känsliga läsare som inte har humor)
Usch nu låter det säkert som mina barn var odjur! Iaf Marlon grät på fiket, Liam passade på att göra hyss & sitta i soffan med skorna & larva sig. Lisa hjälpte mig med barnen & jag är tacksam för den hjälpen & jag har inte ens tackat henne :O Glömde nog det i all oreda.
Sen drog vi hem & var hemma runt 20.00 & Tobbe var hungrig så vi köpte Mcd - igen! haha jaja, det gör inget. Lisa fick följa med Tobbe & hjälpa att bära så var jag hemma med ungarna, vi ritade & målade sålänge.

Syns det att vi är trötta? Klockan var runt 23.30 här.Jag & Lisa fick ett ryck, slingade min utväxt & klippte & färgade hennes hår. Först somnade Marlon & Leon, sen Tobbe & sist Liam. Jag & Lisa satt & drack te kl 02.00 på natten innan hon skulle gå hem.
Upp 8.00 imorse..Var skapligt trött!

(Lisa, efter färgning & innan klippning)Tobbes föräldrar bjöd på mat & fika idag så vi var ut dit. Jag & Elin tog med ungarna ut & lekte en stund, Liam cyklade på sin cykel som Elin hjälpte med sån där pinngrej, Marlon körde sin motorcykel & Leon satt i skruttvagnen som är från typ 70-talet :P

Elin & Liam gungar gungbräda:Jag är helt slut i huvudet, har sovit i snitt 6 timmar/natt hela veckan & jag brukar sova minst 8..Hjärnceller försvinner! Aja, det gör inget, barnen har haft roligt!

Ska nog ta & gosa ner mig bredvid min arrew karl som ligger & krafsar sig på bongkewlorna.

Godnatt!

Alvedon

Skrivet 2008-09-18 klockan 15:19:44
Meeeen, bajsa! Har så ont i huvudet så det känns som jag ska kräkas, är nog för min dåliga frukost? Jag & Leon käkade ju lunch förut så det borde ju ha lugnat magen & huvudet, men nejrå..Ska ta alvedon snart.
Har satt på kääf igen så om Lisa vill ha får hon skynda sig annars dricker jag upp allt själv! arrew..

Leon & Marlon busar runt på golvet & Liam spelar guitar hero.

Ska ta resten av köket nu också. Jag hatar att plocka ur diskmaskinen, det är så tråkigt men att plocka i är roligt för då blir det så tomt & rent på en gång! Ska nog tvätta kläder också, vi har så himla mycket kläder, jag fattar inte! Det är roligt att tvätta men inte att vika & lägga ordning det sen :)

& Tobbe kommer väl inte hem förrän sent idag heller. Känns nästan som jag är helt ensam att ta hand om ungarna för Tobbe åker ju & jobbar innan vi går upp & är ju bara hemma lagom tills strax innan Marlon ska sova. Blir galen & på helgerna är han så tråkig & vill bara vara hemma & fisa, aldrig göra något roligt. Eller jo, det finns ett ställe han vill åka till med oss & det är hem till sina föräldrar. Jag tycker det är roligt att åka dit, barnen har skit kul & så..Men alltid, bara dit? Aldrig göra något annat.
Hoppas han hänger med på söndag till Lek & Buslandet, annars får jag åka själv med hela högen med ungar.

Usch, blä huvudvärken blir bara värre så ska ta den där alvedonen nu..

Chokladfrukost & Mega

Skrivet 2008-09-18 klockan 11:56:56
Tobbe ringde & undrade vad jag gör & vad jag ska göra & tyckte jag skulle diska & sånt. Leon sov så jag skulle sätta igång men då vaknade han så nu har vi busat & krypt på golvet. Satte på kääf & har ätit kaka & choklad.
Imorse var Marlon stretig & ville inte klä på sig, inte äta frukost, inte ta på sig skor eller jacka & sen ville han att jag skulle bära ner han för trappen! Nej, nej, det går inte. Bara ibland, jag struntade i att äta frukost med barnen för mitt te tar för lång tid & Marlon bråkade ju bara så..aja. Kääf & choklad kanske inte är den bästa frukosten, men såå gott..Kanske blir lite tjock då?

Allt tog så lång tid, 9.20 var vi på dagis! De stora barnen skulle ha gympa idag så Liam följde med in dit & sen gick jag upp med Marlon till de andra små barnen.
Han ville inte att jag skulle gå, han ville inte måla med de andra barnen & sa hela tiden "Lalon män mamma!" (Marlon vill vara/följa med mamma!) Så jag sa till fröken att jag sitter en stund med han innan jag går så han kommer "in i leken". När de andra barnen målat färdigt fick de pyssla lite så Marlon drog fram lite pussel & började bygga tågbana. När det var dags för fruktstund sa jag till Marlon att mamma går snart så vi säger hejdå, då. Han brydde sig inte men när jag väl skulle gå blev han ledsen.

Lilla Marlon, som aldrig varit mammig eller mammas pojke..

Igår frågade jag mormor vad hon tyckte om mig när jag var liten, om jag var snäll & lydig då sa hon att hon att hon tyckte det :) Jag brukar skoja med min mormor & säga att jag vill ha en moster för jag har ingen, bara två morbröder haha men det vill hon inte!

Imorn ska vi till Öppna på förmiddagen sen drar vi till Mega & handlar kläder. Leon kan knappt ha strl 68 & jag behöver massa nya bodysar. Dom har ju där borta, typ 4 eller 5 stycken för 100kr, fina färger, bra tyg & så. Liam skulle behöva nya byxor, han har växt en massa! Allt bara krymper :) Ungarna skulle behöva strumpor också, men dom har ju massa! Synd bara att jag inte hittar dom. Men alla småbarnsföräldrar vet vad jag talar om, det bara försvinner.

Nej, nu ska jag ta & försöka få Leon att sova så jag kan stäääda..Kul.

Hoppla

Skrivet 2008-09-17 klockan 22:28:55
Uff, skulle kunna somna nu! Bara sådär.

Imorse var det tungt att lämna Marlon..Han var så "lämna mig inte" :( Usch, så sorgligt & för första gången på länge fick jag en klump i halsen & fick ont i magen, det gjorde ont att andas efter vi sagt hejdå, sådär som det känns innan gråten kommer..
Barnen skulle iväg precis när vi kom så jag såg dom gå iväg när jag själv gick ifrån dagiset & Marlon var så ledsen så fröken fick bära han. Såg dom gick längre & längre bort & Marlon blev buren..Usch, så hemskt! Jag vill att han ska tycka det är roligt på dagis & inte bli ledsen så mitt hjärta går sönder & jag håller på att grina bland folk.
Blir det inte bättre..Ja, då vette 17!

Medans ungarna var på dagis gick jag till Öppna med Leon. Jag tycker om att gå dit, jag behöver inte vara social om jag inte vill, det finns alltid någon att prata med & så får jag kaffe. På tal om kaffe, var ledsen när jag kom in så skyndade mig att ta kaffe, dricka, dricka & prata skit med Linda. Hade inte en tanke på min telefon & herregud vad det ringde folk bara för det! Emelie, Gackning, Tobbe (Ovanligt?) & mormor!
Vafan, sen kom Gackning med sin gigantiska bebis Cornelia - 7 månader nästa vecka & väger nästan 11 kg ^^, (Marlon fyllde 2 år i juni & han väger typ 14kg) Hennes ben var GOWS! & så söt, bara satt på golvet & var tjock & glad hela tiden :D

Sen följde Gackning med hem till oss, vi käkade mat sen kom Elin & följde med att hämta ungarna på dagis! Dom tyckte det kändes konstigt att Elin hängde med, men dom vart så glada! Hade inte berättat för dom så det var en överasskning :D

Aja, sen kom mormor (aka Blomblom) & hämtade mig, Leon & Marlon så drog vi & hämtade Emelie sen vidare till Håkan (min morbror). Liam hängde med Elin hem till farmor & farfar.
Fullt var det i bilen, tre vuxna, två barn & två hundar haha i Blombloms pyttelilla Mazda! haha va ful jag är, jag red på en shettis! Frågade Petra (Håkans tjej) om jag fick det, menar jag väger 45kg så det är ju inte för tungt men fan vad ful jag var! :P
Red barbacka, vafan orka ha sadel. Använder det aldrig ändå, sen var hästens sadel pytteliten! Okej, jag har ingen röv men ändå. Emelie ville att jag skulle ha sadel & jättekort stigläder så jag skulle sitta jätte böjt med benen som en som tävlar galopp :P haha aldrig!Lagt upp två filmer på videobloggen haha xD (öppnas i nytt fönster)

Jag & Emelie har alltid så himla kul, skojar & skrattar & fular oss & håller på att måla upp värsta bilderna av allt xD

Sen när vi ridit & jag kom in ser jag Håkan bära på en sovande Leon, med tutte i munnen haha så söt! Marlon hade jätte roligt med Tindra, min kusin. Dom lekte ute & busade i hennes rum, sen bjöds vi på mat & fika. Jag älskar att vara där ute, jag älskar Håkan!
Jag Älskar min mormor, Petra, Tindra, Rasmus & Emelie.

När vi åkte hem satt jag & Marlon & sjöng i bilen, pratade om Blomblom & tittade på lastbilar & motorcyklar.

Nu har jag tryckt i mig en massa choklad, är sugen på kääf men det får vänta tills imorn. Orka göra det nu, klockan är snart 22.30..Måste sova.

Kääf

Skrivet 2008-09-17 klockan 07:14:12
Tobbe gjorde ordning kaffe nu på morgonen innan jobbet, som vanligt & jag blev sugen så jag tog det sista. Tog en liten kopp eftersom jag ville bara ha lite & hade bara i en sked socker..& fy satan, det var inte gott! Blää & förr hade jag typ två skedar! :O Hjälp, hur sött var det inte då?
Så nu sitter jag här med min äckliga kaffekopp & vette 17 varför det var viktigt att skriva ner?
Jag börjar nog bli gammal = tillsatt socker blir för sött + kan inte äta gelegodis. Jaja, bara att inse, acceptera..Tur att jag har mina små änglar. Den minsta har nog bajsat på sig, det lukat skit?

Snart dags att väcka barnen, jag låter dom sova en stund till. Sen klär dom sig, vi äter frukost, tittar på bompa en stund, borstar tänder & sen går vi till dagis. Usch & fy, nu är det mörkt på morgnarna också!

Jag tror att Leon (eller jag själv?) dreglar på mig när jag sover för mitt hår blir helt konstigt, hårt & så som att någon dreglat på det.
Leon är så söt när han kryper runt, han står på att fyra & sen benen helt raka så ser han ut som en sån där som står & väntar på att få springa & tävla! :D För dom står ju i en speciell springställning haha så söt.
Byta blöjdags!

16 september

Skrivet 2008-09-16 klockan 23:36:55
Alltså..Tack för att ni bryr er & frågar & så men det som hände idag var bara ett missförstånd, helt & hållet! Inget mellan mig & Tobbe, om ni trodde det.
En människa som jag tycker väldigt mycket om & bryr mig vad den tycker om mig, skulle tydligen ha sagt en ganska konstig sak som jag blev djupt sårad & ledsen över. Men det den hade sagt hade inte alls öht handlat om mig - så nu vet ni det.

Vafan, jag blir galen! (ovanligt?) Lisa skulle komma idag men hon var mammig & gosade bara med sin mamma & jag väntar fortfarande på att Emelie (tjockisen) ska komma hit med mitt choklad!! :@ Jag vill ha kaffesällskap! Inge kul att bara göra kaffe åt mig själv & sitta vid datan & dricka det medans Leon sover. Surfa runt & Jennie som uppdaterar hela tiden & tjatar om godis :P grr..Jag vill ha mitt godis också!

Idag har jag bajsat två stycken bajskorvar i falukorvsstorlek. Jag känner mig inte lika svullen & tajt om magen längre.

Imorse gick det jätte bra att lämna båda ungarna, åhh så sött! Fröken berättade att en pojke hade sagt i fredags "Kommer Liam aldrig till dagis eller??" haha :) Sen kom en annan pojke, stallde sig bakom Liam & petade på hans axel, Liam vänder sig om & pojken tar hans hand & går iväg med han för att leka, så himla sött! Dom bara tycker om honom <3 (vem kan låta bli?)
Marlon stod & tryckte sig bakåt åt mig, men jag märkte på han att han ville leka också. Fröken tog hans hand & han drog sig tillbaka lite mot mig igen..& sen följde han med, med huvudet ner i jackan typ. hihi fröken är Marlons favorit & hon är så himla go med han också. Hon hade vyssjat honom när han skulle sova & han tyr sig jätte mycket till henne, men han är sån. Tyr sig till någon speciell vid varje ställe.

Jag tog med ungarnas "mini-mopp" (sparkcyklarna) när jag skulle hämta dom sen drog vi till Öppna direkt efter. En annan mamma satt & berömde mig hela tiden, att jag var svensk, ung & hade så "många" barn. Hon tyckte jag var en jätte bra mamma & så snäll & allt, det är alltid roligt att få höra :D
Jag tycker & känner mig inte så ung när jag fick Liam, jag menar visst jag var 17 år men kolla Becka då! 17 år & redan 3 barn, alla bebisar ^^, Men alltid kul med beröm, sådär irl.
Fick det en gång av Tea också & jag blev så glad :)

Jobbigast är att vi bor på tredje våningen, utan hiss. Upp & ner, upp & ner med tre barn, väskor, kläder, sparkcyklar & fan vet allt + vagnen som ska ner i förrådet :) Men - hellre det än vivallaäckelsprutt. Jag har inte klagat, än så länge.

Idag var min gamla klasskompis med på Idol :D Första gången jag känt igen någon som varit med. Gaah, fick gåshud när han sjöng!

Nej nu ska jag ner i tvättstugan & hämta kläder..ooorka. Vill sova & ha varmt & gosigt med mitt täcke.

Gaaah en vecka kvar tills jag fyller = gammal & skrynklig med pungskinnshängtuttar!! :O

Sven Ingvars

Skrivet 2008-09-16 klockan 11:41:28
Mormor ringde igår kväll, hon hade ringt i förrigår när vi var i Stadsparken men jag hann inte svara eftersom Marlon precis hade ramlat på stenen, ni vet? Aja, så ringde hon igår & hon hade pratat med Emelie så frågade hon mig om vi skulle gå ut någon kväll. What? Jag, mormor & Emelie? haha :D
Då berättade hon att Sven Ingvars kommer till stan & uppträder i början av november så hon ska boka tre biljetter åt oss! Då bjuder mormor med oss som födelsedagspresent åt både mig & Emelie istället för att vi får något annat.

Mormor har alltid älskat Sven Ingvars & jag sa en gång till henne när jag var liten att om hon någon gång köpte en CD-spelare skulle jag köpa en CD-skiva åt henne med Sven Ingvars. (fast det gjorde jag aldrig när hon väl köpte den där spelaren..)

För 6 år sedan var vi på konsert med mormor, jag & Emelie. Jag var tjock! Liam rockade loss i magen & de andra tanterna & gubbarna tyckte det var roligt att jag & Emelie (17 & 14 år) var där med våran mormor. Det ska bli roligt.
Tobbe får vara hemma & vara pappa :) Jag frågade mormor om vi inte skulle dansa loss på krogen efteråt haha men det ville hon inte xD

(Bild hämtad från Aftonbladet.se)Idag blev jag djupt sårad..Mitt hjärta krossades, som tur var det inte alls som jag fick veta det. Nu mår jag bra igen..

Leon

Skrivet 2008-09-15 klockan 22:31:35
Finns en film på Leon när han reser sig mot gåstolen i min andra blogg .

Ljuset är inte det bästa men han skulle snart sova + våran lampa lyser as dåligt. Jaja, kolla ifall ni vill.

Nu har jag ätit en massa choklad så jag ska dricka vatten, borsta tänder sen sova.

Bajs

Skrivet 2008-09-15 klockan 16:41:25
Usch, vilken tråkig dag..Har inte haft lust alls att åka upp på stan idag.
Har mestadels av dagen druckit kaffe & käkat kakor & choklad..Usch, känner mig nere. Deppig & tråkig. Orkar inte göra ett skit.
Vi har lagat mat, lekt & busat men ändå känner jag mig rutten & ouffig.

Ska försöka få Liam att städa upp på sitt rum, det ser ut som en soptipp - igen. gaaaah! Det enda han tjatar om idag är att han vill till Träffpunkt & köpa pokemonkort, men jag måste duscha & jag vägrar lämna barnen ensamma i lägenheten, utan att någon ser till dom. Vem vet, dom kanske slår ihjäl varandra då?

Jag känner mig frustrerad & rastlös!! Blir tokig, jag hatar mörker & kyla.

Imorgon är det dagis & sen går vi till Öppna på eftermiddagen.
Onsdag - dagis för barnen & Öppna för mig & Leon på förmiddagen.
Torsdag - Dagis för barnen.
Fredag - Jag går till Öppna med alla barnen på förmiddagen.

Tänk om jag ockå kunnat vara så där hurtig & gå ut med barnen på förmiddagen när dom är lediga? Jag hatar att göra saker på morgonen egentligen & väntar hellre till dagen/eftermiddagen.

Nu vill jag göra någor..Kanske Liam låter mig, Marlon & Leon få vara med & bygga med Lego eller så kanske vi kan busa i hans koja? Tvätta kläder måste jag göra.
Liam, Marlon & Leon..Jag levde innan ni kom, men hur skulle jag kunna leva om ni försvann?


Nominerad

Skrivet 2008-09-15 klockan 12:49:05
Jag har blivit nominerad av http://metrobloggen.se/jenniepennieThe Rules....
1. The winner can put the logo on her blog.
2. Link the person you received your award from.
3. Nominate at least 7 other blogs.
4. Put links of those blogs on yours.
5. Leave a message on the blogs of the girls/boys you've nominated.

http://metrobloggen.se/mammabecka

http://iloveyouh.blogg.se

http://metrobloggen.se/starsprinkle

http://nettaaan.blogspot.com

http://mansondust.wordpress.com

http://metrobloggen.se/mamyleine

http://kiitaa.blogspot.com

Stadsparken

Skrivet 2008-09-14 klockan 22:03:47
Tror det var igår, så pratade jag med Becka & vi pratade om vad vi skulle göra i helgen. Idag skulle vi till Stadsparken sa jag, så sa hon att det verkar som vi jämt är ute & leker, hur orkar jag? Överlevnadsstrategi har jag kommit på idag, att det är! haha xD Hur skulle jag klara att sitta hemma & inne hela dagarna med två busar & en jongleringsboll?

Bild från i somras:Idag var jag också sur från jag vaknade tills..Vi åkte iväg. Jag & Tobbe bråkade & var sura på varandra, orkade inte med han & tyckte livet var rövhåla. Jag vet inte alls vad det var med mig, helt sjuk i huvet kände jag mig!
Pappa ringde & vi bestämde träff i Stadsparken, gick hemifrån så vi skulle hinna med bussen men nej den missade vi. KUL. Tog nästa iaf, var jätte osäker på vilken buss vi skulle byta till men vi tog rätt ^^ Gungade ungarna en stund i väntan på att hitta pappa..Hmm, kikade runt & hittade han inte någonstans så ringde efter typ 15 min, han var inne i Wadköping & strossade ^^

Ungarna hade skit kul, klättrade i stora klättergrejsimojsen, åkte rutschkana, gungade & såna saker. Pappa & jag försökte få massa bra kort på ungarna! Inte så lätt när dom springer runt & busar hela tiden!
Liam hittade en rolig sten att klättra på sen skulle Marlon också klättra, det gick inte så bra..Han halkade eller snubblade & skrapade i halva ansiktet & blödde ur munnen! :O Men Marlon är som han är, behöver bara lite tröst, blås/klappning på det onda sen är det bra. Leon sov & när han var vaken var han rätt nöjd att sitta i vagnen så det var skönt!

Bilder från Stadsparken:

Vi var nog bara där i typ två timmar sen blev Liam skiiit sur & skällde på mig (han var hungrig) & ville åka till stan, försökte få han att vi skulle stanna kvar men det ville han inte! Vi skulle käka på McD & sen hade Liam en tia som han ville köpa pokemon-kort för inne på Träffpunkt men det var stängt där :(
Vi får nog åka till stan imorgon istället.

Mathilda:
gissa vem jag såg på donkan idag? ;D du är om möjligt ännu finare i verkligheten än på bild ju, heelt sjukt! Du passar i både blondt och mörkt, ta det du trivs bäst i :)

hihi Alltid när jag är skruttig & ouffig får någon syn på mig! Määh, varför inte hälsa? haha alla bara ser mig överallt men jag ser ingen :P Blir lite pinsamt ju..För mig :D
Tack, tack ^^ Eller vad jag nu ska svara :D

Tobbe stannade hemma & städade. Följer han inte med & leker kan han göra annan nytta :D Vi blev iaf sams, han var så söt när han ringde & frågade vad vi gjorde & så & sa att han älskade mig, gosgubbe <3 Nästa helg åker vi nog till Lek & buslandet. Jag vill göra saker med hela familjen, jag tyckte det var skitroligt att pappa följde med men jag vill att Tobbe också ska vilja - inte skita i det bara för han är för fin för att åka buss :P

Liam & pappa vart kissnödiga på stan så Liam fick åka bil hem med pappa & Marlon & Leon åkte buss med mig. Marlon var så söt, höll på att somna på bussen så jag fick försöka väcka han!
Just det, på väg hem ringde en tjej & ville komma & titta på vagnen (vi hade lagt ut den på blocket) så självklart! Vi tog upp den, dammade av den & plockade ordning alla grejjer som är till. Eftersom Martin, pappa, Emelie & Erik var här så bad jag dom stanna i vardagsrummet när dom skulle komma. (våran lägenhet är pytteliten & blir så trångt om dom ska ut till hallen & kika vilka dom är osv) Men dom ville ha vagnen så fick vi den såld.

Nej, nu titta på tv med Bias <3 (som inte vill sova bredvid mig för jag luktar illa, säger han ^^)

Bilder + annat

Skrivet 2008-09-13 klockan 20:58:39
Liam bygger med dom gigantiska legobitarna på Öppna:Han bygger så högt att han får ta hjälp av rutschkanan:Jag vill klippa Marlons hår, men jag vet inte hur jag ska göra..Hans lugg är jättelång så han får den i ögona & jag vill inte klippa den så kort för då ser han ut som en tjej för alla lockar (eller det gör han ju redan, för alla som inte vet att han är kille) haha Dumma Tobbe som inte vill att Marlon ska bli korthårig. Jag kanske kan klippa hans utan Tobbes vetskap? Skulle han bli arg..? hihi jag tror det!Jag tror att jag har känt mig så deprimerad & på dåligt humör för det börjar bli kallt, mörkt & höstigt..Stackars Tobbe, han har ju inte ens gjort något & han får ut för allt..Men imorn blir det familjeutflykt iaf! Ska bli roligt. Har vi ingen bil så går eller åker JAG buss med ungarna för Tobias Jansson åker inte buss. Ska verka så fisförnäm & för bortskämd! haha xD Jäkla knasgubbe!

Trodde Emelie & Erik skulle komma idag men det blev inte så. Det kanske blev för sent & sånt? Skulle ha vart roligt att knasa mig med henne, mobba Erik (han är asiat = asiater är gula = hans snorre är en morot & han har stoppat in ett kinesbarn i min systers mage) jag älskar att mobbas med människor jag tycker om, alltså på ett skämtsamt sätt! Sen har han blivit värsta tjocka också haha xD

Det går ju att fundera på vem som är gravid egentligen?
Jag lägger in mycket bilder nu, ja :D Kul ju! Har blivit as sugen på att färga håret mörkt - eller blondera det. Jag är ju typ vithårig nu, håret är blekt.
Men vette 17..Sen tröttnar jag väl, jag tycker mörkt är såå fint! Spec mörkbrunt, nästan svart & långt ska det vara! Jag hade vart inne på en tjejs sida på lunar (minns inte vad hon hette men hon var sjuukt vacker också!!) & hon hade mörkt, långt & fint hår så då färgade jag det. Men det tog bara några veckor sen var jag blond igen!

Dec -05:


Olydig

Skrivet 2008-09-13 klockan 18:14:15
Det känns som att hela dagen har gått åt utan att vi gjort något alls. Jag är helt slut i huvudet! Tobbe väckte mig runt kl 10.00 sen käkade vi frukost.
Pratade med farmor & Elin om barnpassning så vi kunde handla utan att ha med Liam & Marlon (= går myyycket fortare) iaf så ville Elin ha Leon också? Okejråå..Vi skulle ju ändå skynda oss, vart orolig & saknade han en massa men det hade gått jätte bra! Han sov när jag skulle hämta barnen :D Små fisungar!

Liam ska alltid bråka när han ska åka från farmor & farfar, han är törstig, han ska hoppa studsmatta & aldrig komma ner, bråkar, gnäller & har sig. *grr* Olydiga barn.Samma sak som med läggningen, jag vet inte vad jag ska göra. Sa till han att jag orkar inte bråka jämt & det här var sista gången han får hoppa studsmatta innan vi åker hem.

Jag har märkt när jag pratar att jag "ber" & "frågar" om saker när jag egentligen säger till, ex: "Ska du ta på dig så vi kan gå ut?" Egentligen ska jag ju säga "Ta på dig nu så går vi ut" fast jag tycker att om jag "frågar" så blir det mer att vi är "överens", känns det som iaf. Jag frågar/ber, han svarar & vi kommer överens.
Annars känns det lite som jag "befaller"..Men jag är ju den som bestämmer så jag borde ju befalla istället för att fråga?

Leon skvätte ut mitt kaffe & jag hade tagit den allra sista mjölken i det & jag vart helt förstörd! Nu äntligen har jag fått kaffe & jag typ klunkar i mig haha, fy fan & Lisa sa att hon aldrig trodde jag skulle bli en kaffekärring :P Vadårå? Det är gott. Ja, nu blev det tjat igen - om kaffe, men jag fick inte min dagliga dos förut!

Jag hoppas vi får låna farmors bil imorn för vi vill åka till Stadsparken eller stora Holmen. Jag är trött på att sitta inne varje söndag & bara se klockan gå, bli mer & mer deprimerad & vilja dö för det är så tråkigt. Imorn ska vi ha roligt - med eller utan Tobbe! :) & bil. Isåfall tar jag buss eller annat för jag vägrar sitta inne!

13 september

Skrivet 2008-09-13 klockan 13:13:09
Alltså, jag skiter ju i om det ligger leksaker överallt & är "barnstökigt" för vi har ju varken grisigt eller smutsigt & äckligt. Jag skämms inte ett dugg att ta in folk här hemma hos oss.
Men att lägga ut "barnstökiga" bilder på nätet är en annan sak. Då kan det bli ett j*vla liv! haha :D Andras bilder på hem jag sett så är det så fint & allt, städar dom & plockar innan dom tar kort? Eller är det alltid fint? ^^

Whatever, är på dåligt humör idag & har vart det hela morgonen. Jag är alltid det på helgerna. Tobbe spelar & ungarna har kastat ut påsar från balkongen. Barnen bråkar med varandra, hela tiden. Liam pratar inte med Marlon, han bara skiker & slåss.

Nu har jag iaf satt på kaffe, får se om mjölken räcker annars får jag ha i grädde också.

Blogg & videoblogg

Skrivet 2008-09-12 klockan 21:45:23
Gah är astrött!

La nyss in två videobloggar från idag på min andra blogg (öppnas i nytt fönster) om någon vill se? Försökte få med mig själv men jag visste inte vad jag skulle säga haha sen blev jag bara sne & ful men ÄH vem bryr sig. Måste träna ju ^^, Skulle vilja våga flima mig själv när jag typ berättar om något eller så, men jag tycker själv mitt ansikte är så osymmetriskt & sen när jag pratar så fjongar sig hela min mun & blir helt sne & ful haha xD

Eller är det ens värt att ha videoblogg, där jag lägger in olika klipp (mest på barnen) alltså är det roligt att titta på? Jag tycker det :D

Jag har försökt ta kort på lägenheten också, får se om jag vågar lägga upp dom bilderna också? Alla har ju så fint & städat, ordning & allt medans vi har "barnstökigt" ;) haha & sen har alla..vad heter det? När allt passar med allt annat? Våra möbler passar inte ihop med varandra eller med småprylar & tvärtom.

Ska nog ta & sova snart..Får se.

12 september

Skrivet 2008-09-12 klockan 17:28:46
Vilken dålig människa jag känner mig som. Nu har vi varit inne sen vi kom hem från Öppna, jag har ingen lust alls att ta mig ut & rasta ungarna. Iofs är dom väldigt lugna så det gör inget, men ändå.
Liam spelar, Marlon borstar tänder & Leon sover. Jag skulle ta mig iväg till Maxi & lämna papper till Lisa men jag bara svettas som en galning. Jag har städat & donat som en tok, fick psykbryt! Jag får aldrig bli klar när jag väl börjar så jag bad Liam snällt att hjälpa mig att roa Leon så jag fick bli klar :)

Emelie & Erik skulle bli upphämtade av Tobbe sen så jag får fråga Emelie om vi ska gå tillsammans. Stackars Lisa, får vänta & vänta. Hon jobbar ju ändå, men vafan..Är seg idag ju.
Annars får Tobbe köra mig.

Nu är det höst så jag hoppas alla som klagade på värmen i somras är nöjda. Kallt ute, imorse frös jag så jag ska nog köpa vantar åt oss hela högen. Ungarna har snygga mössor iaf som jag köpte åt dom från farmor i våras.
Vad deprimerande..Jag hoppas jag inte blir deprimerad som jag brukar bli, varje år. Eller förra året var det inte så farligt för vi hade knappt ens haft någon sommar så jag märkte knappt att hösten kom.
För ett år sedan var Leon ett litet embryo i min mage ^^ Eller ja, pyttelitet foster kanske.

14 september -07
v 14+2
Idag är han stor, tjock, gosig & busig <3 Lille Leon!

Mina barn är det bästa som finns, så små & osynliga för universum men dom är hela universum för mig.Snart kommer Tobbe hem med mat så det är bra. Ska ladda kaffebryggaren för Emelie också.

Förlåt Lisa, jag är helt slut idag..Slö, seg & trött :(

På väg hem

Skrivet 2008-09-11 klockan 22:53:52
Jag & mina två stora underbaringar på väg hem från dagis:
Marlon var trött efter han vaknat när han sovit så jag fick bära han hela vägen hem. På nedre bilden håller han för min mun & säger "Tyst, mamma!" Liam blev en surpuppa när vi kom in men på korten är han glad & busig <3

Leon låg i vagnen & charmade Lisa ^^,

Nej, sova sa jag ju! Godnatt :D

Tjat & trött

Skrivet 2008-09-11 klockan 22:38:33
Jag tror inte ens att killen inne på Cahara fattade vad jag pratade om.
"Du har ett litet ansikte så den skulle se konstig ut om du ändrade den" Öhh, vad har min ansiktsform att göra med att piercingplattan nästan sitter ute på läppen? "Alla som piercar sig läspar & pratar konstigt" Jaha? Jag har två hål i tungan, haft ett i underläppen, överläppen & en i strängen & jag har aldrig pratat konstigt för det. Var han sur för att han inte visste att hans fru gjort om den på mig, gratis - för han gjorde den sne från början?

Jag kan inte sluta störa mig, jag har redan tjatat hål i örona på Lisa idag & ändå kan jag inte sluta tänka.
Jag tänkte inte på det då, men tror jag kom på det idag eller igår att när hon skulle pierca så fick jag inget att skölja munnen med först! :O Py höll på att tappa hakan när jag berättade det! Nu har jag en kula i överläppen, alltså en sån där broskkula som det kan bli i öronen efter örhängen. Schnöögt..Syns inte men jag känner den så väl. Den svider lite..Ska gnugga & göra rent.

Vad skulle detta hända mig för? Jag som är så snygg vill inte ha ett missbildat ansikte bara för andra tycker det är roligt :(

Gaaah :@ Bajshåla.

Höll på att somna nyss, när jag la Leon i sängen..Jag ska snart sova, är dödstrött! Imorn ska vi till Öppna, barnen får springa runt & busa :D Inte som sist kanske, Marlon & en annan pojke krockade i dörren med varandra, dom såg inte varandra & världens smäll! Marlon fick som ett sår/rivmärke från pojkens tand i pannan & pojken spräckte läppen så det forsade blod usch usch stackars :O
Dricka kaffe. Hoppas min favoritmamma är där imorn :D Hon har flyttat ut från stan men är inne på fredagar för hennes dotter går i skolan här. Jag tror hon tycker det är roligt att träffa mig för..ja, jag vet inte, jag kanske bara inbillar mig att jag är omtyckt av en snäll & rolig människa? Men jag tror hon tycker om mig för när hon ser att jag kommer in så ser hon glad ut, i ögonen liksom. Hon har en dotter som är lite yngre än Marlon & är mer vild & galen än Marlon :P

Marlon går iaf att ha lös ute i en lekpark, men inte hennes! Hon får släppa lös ungen i en lekpark som finns här nära centrum som har staket runt haha!

Nej, skulle ju sova! Puss & godnatt

Bloggkoll

Skrivet 2008-09-11 klockan 16:39:49
Vafan :P Bloggkoll funkar ju inte, inte för mig iaf! :@ haha jag är bloggläsarsugen & jag har inte orkat komma ihåg vad mina favoritbloggar har för adresser ;)

Sen bara för jag har världens bästa läsare bjuder jag på den första & enda, hittills, bilden på hela min familj! <3Vi tittar på Meckar Micke hemma hos farmor & farfar <3

Cahara = ?

Skrivet 2008-09-11 klockan 15:56:12
Alla har klagat på Cahara. NU är jag en av dom också.
Min jag gjorde om satt ju helt sne så jag gick dit för att prata med dom, det enda jag fick till svar var att "alla nya piercingar läspar/pratar man konstigt med, folk som haft hål i tungan i flera år kan fortfarande inte prata normalt" Öhm..VA? Ja, okej första dagarna kanske pga svullnaden men i fleraa år..? Nej.
Min piercing jag fick i läppen satt igenom uppifrån & ner, inte rakt igenom så när jag skulle prata kom det luft emellan läpparna så det blev "pff" när jag skulle säga "P"

Lisa följde med mig & Leon på stan idag, vi gick till McD först & köpte Kaffe latte & sen till Sony grejs affären först att kolla min kamera men eftersom jag inte fick något kvitto av Sandra & Tolle ska jag ringa om ett nytt så jag kan skicka in kameran & få en ny. Snällt att inte få kvitto på en kamera liksom? Det är ju en självklarhet, tycker jag.
Sen gick vi till Cahara där jag fick värsta dåliga bemötandet & fy vad otrevlig & sur han var :@ Där ska jag aldrig, aldrig någonsin pierca mig mer. Jag har gjort en enda & sen gjorde jag om den. Båda gångerna blev den sne så, nej. Lisa & jag var iväg till två andra riktiga piercare, båda sa att den satt helt fel & snett.

Gick till Py på waterproof, kan verkligen rekomendera henne. Hur skön som helst, lättsam & piercar inte bara för att tjäna pengar utan för att hon vill det & vill att det ska bli snyggt. Så hon plockade ut min stav & nu ska den få läka ordentligt i ca 2 månader sen går jag till henne igen. Hon tyckte synd om mig att den bara blir fel så hon ska göra den for free ohhh, snällare finns inte! Höll på att börja gråta därinne när hon sa det, jag kommer vara henne evigt tacksam!
Nu kan jag iaf prata utan att "skinnet" innanför läppen nypps mellan plattan & tandköttet & prata helt normalt utan att det pyser ut luft mellan läpparna när jag ska säga typ P, B & såna bokstäver :D

Nej, nu blir det bus med Bröderna Korv & sen kommer Tobbe hem snart <3 Min gos gos Älskade Tobbe!

Nope

Skrivet 2008-09-10 klockan 23:45:31
Idag har jag varken haft tid eller lust att blogga.

Jag svettas som en galning - klimakteriet? :O

Jag vågar inte nysa eller bajsa ordentligt - tänk om spiralen ploppar ur?

Min medusa sitter heeelt knas..Ska tillbaka imorn & se om dom kan göra om den - igen. Vafan gör jag med mig själv? Det kommer göra ooont, så längtar inte.Jag & Leon var på Öppna idag efter vi lämnat storebröderna på dagis. Det är jobbigt att lämna Marlon, han blir ledsen, springer efter mig & vill följa med :( Jag vet att han har roligt där & att det ledsna/sura/blyga går över. Jag har pratat med fröken idag iaf & sagt att jag vill att dom ska bli mer.."Mej hej, Liam & Marlon! Kom så leker vi!" typ..Att jag vill att barnen ska känna sig väldigt välkomna.
Så funkar dom, Liam & Marlon tar inte bara för sig & går rakt in utan dom vill att andra ska rycka med dom typ.

Bebbe var här idag också, den uffiga haha :D Helt skäggig, värsta krullskägget! Drack kaffe, sen kom Lisa & visade sin nya kamera hon fått *dregglade lite & var såå avundsjuk* Jag ska lämna in min också imorn, Lisa följer med mig. Vill också ha en ny, om det går vill säga!
Saknar att ha blixt & jag kan knappt ta kort innomhus för då blir det suddigt.

Numera dela jag säng med mina två yngsta söner för Tobbe har flyttat ut till soffan. Han sover bättre där, slipper bli väckt & störd av Leon.

Nu sova. Puss & godnatt

Vilddjur

Skrivet 2008-09-09 klockan 20:13:10
Leon kommer garanterat bli ett vilddjur, precis som Marlon var. Eller rättare sagt ÄR! Han är helt galen! :O
Han är 6 månader. Han kryper, sätter sig utan stöd, reser sig att stå med stöd, ramlar & rullar runt så han har blåmärken över hela huvudet. Jessica på Öppna satt med öppen mun & bara tittade när han flög fram över golvet, satte sig & höll på att grejja.
Han vill skynda sig att bli stor som sina bröder.

Marlon hade alltid, jämt blåmärken på huvudet tills han var typ..1,5 år? Han ramlade, klättrade & var helt galen & brydde sig inte. Leon är likadan. Liam var den enda som var gosig & lydig & inte var helt galen & tjoade fram överallt & var helt blåslagen.
Folk kanske tror jag misshandlar mina barn om dom inte själva får se dom i action?

Jag födde små, tjocka bebisar som ville bli stora fort. Alla tre har skrikit konstant från dom varit 1,5 månad tills ca 4-5-6 månader då dom kunnat sitta själva, sitta stadigt i vagnen & ta sig fram.

Jag älskar alla mina pojkar så oändligt mycket & jag fattar inte hur jag kunde få såna fina barn. Helt perfekta, ja förutom Liam som har snea, vridna lill-tår haha :D Knasiga, helt egna människor. Mina.

Värker

Skrivet 2008-09-09 klockan 13:33:18
Gah. Mensvärk i magen, molar & värker. Inte hugger men det känns konstant. Hoppas det går över eller att jag vänjer mig :)

Längtar att få hämta ungarna på dagis! Har packat skötväskan med nya blöjor, extrakläder till Leon & minihundben. Vi drar till Öppna direkt efter. Ungarna tycker det är skitkul där, bygga med gigantsikt lego! Ska ta kort får ni se :D & jag, vad ska jag göra..? Dricka kaffe :D

Det känns alltid som ifall en blir gravid, blir jätte många det efter! haha jätte många som ska bli tjocka nu ju. Eller ja, en gick det ju inte som det skulle för & jag vill bara krama om henne, bry mig & allt men det går inte för hon bor typ hundra mil bort :( *skickar massa kramar istället, hoppas du får dom!*

Uffiga, måste ta alvedon. Min mage är svullen, gör ont & livmodersnoppen/pilledorven känns öm..Fan vad vi måste hålla på! När vi inte vill ha barn måste jag stoppa i min kropp massa konstiga saker, p-stav, mini-piller & spiral eller så måste vi ha snorrskinn! Tobbe vill att jag ska sterilisera mig, ALDRIG! Då kan han lika bra kastrera sig själv istället, varför ska jag om inte han..Ta bort pungkulorna på en gång istället..haha då kan han ju vara 100% säker på att det inte blir fler mini-Biaser som springer runt & är helt galna xD

Nej, nu ska jag & Leon klä oss & hämta storebröderna!

SOV!

Skrivet 2008-09-08 klockan 22:46:08
Jäkla blogg.se bara krånglar! Bloggspace också, vafan?

Minns inte vad jag skulle blogga om heller..Var nog inget viktigt eftersom jag glömt det? :P

Marlon har blivit jätte jobbig att lägga, han kliver upp om & om igen & kan inte somna. Jag vet inte om han gör så för att Liam bråkar varje kväll han ska lägga sig? Förut var han så duktig att bara sova när han fick sin kvällsvälling. Ja, han får välling när han ska sova & ja, jag vet att det inte är bra för tänderna. Han somnar (somnade) ju iaf.
Ikväll fick jag lägga han i spjälsängen vi fortfarande inte tagit ur hans rum & Tobbe fick efter prat, gräl & gråt lägga sig på golvet & klappa på han tills han somnade. Jag ammade Leon att somna så jag kunde inte.

& Liam var ganska lydig att lägga ikväll. Jag har hotat med att ta bort hans lego om han fortsätter vara olydig & bråka varje kväll, så jag påminner honom hela tiden om det varje morgon. Han är morgontrött, så jag säger att hade han lagt sig när han skulle hade han fått ligga längre i sängen. Ja, han tänker ju inte på det sättet så jag får förklara vad jag menar. Det där med legot funkar ganska bra, han är rädd om det ;)

"Men Liam, nu är det stökigt på ditt rum IGEN! Du sa ju att du skulle hålla fint så du skulle få köpa lego, men det är ju bara stökigt? Jag ska hänga upp tvätten sen ska jag ta bort ditt lego"

(Liam springer till rummet & städar fort som fan, rädd att mamma ska ta hans lego!)

Vad ska jag göra? Inget annat funkar ju. Har berättat att det kan komma skalbaggar, tvestjärtar & silverfiskar som tycker det är mysigt att bo där det är stökigt & om han trampar på sina leksaker & får ont så frågar jag varför han hade lagt den på golvet istället för leklådan eller hyllan.
Jag berömmer honom varje dag när det är fint på hans rum. Alltså, han FÅR ha stökigt typ på sitt lilla bord, i hyllan & sitt skrivbord men inte ha saker på golvet som ligger huller om buller så det knappt går att gå därinne. Så ingen missuppfattar.

En sak är jag iaf nöjd med, det är att det inte finns så mycket leksaker runt i lägenheten längre! :D Några skitsaker här & där men inte så det ser ut som köket eller vardagsrummet är ett barnrum. Dom vet att när mamma städar & dom inte tagit ut sina leksaker till sina rum så kastar mamma dom.
Bara det att jag har växt upp i sånt stökigt så det finns inte så jag ser inte när det börjar BLI stökigt..Bara när det är jätte rörigt, DÅ ser jag det..

Jag är inte sträng, jag vill bara att dom ska ha regler & vara rädda om sina leksaker :D Klart det blir jobbigt eftersom jag inte ser, som sagt, när det blir stökigt..

haha :D Men Jennie, då :) Jag & Tobbe bor ju ihop såklart, han var på jobbet eftersom han börjar kl 7.00 & han har ju dator där så därför skrev jag till han på msn :P

Nicole, jag har kopparspiral. Orkar inte käka mini-piller eller stoppa i p-stav igen.

Iza, vi ska ut sista helgen i september för jag fyller den 23:e wohuu gammal kärring med hängpattar!
SÅ, eftersom jag aldrig går ut längre vill jag veta var vi ska ta vägen? Var är de roligaste ställen här i Örebro? Gillade Frimis bäst men där är det ju 25+ eller något? Klaras är bajs, bara massa wannabeebrats & fjortisar. Jag vill dansa, dansa & bara dansa för dricka gör jag hemma på förfesten ;)

Spiral

Skrivet 2008-09-08 klockan 16:17:29
Tänkte försöka mig på att blogga lite medans ungarna är lugna & Leon sover..

Jag hade tid hos BM kl 10.00 idag, vaknade 9.30!! Panik, mobilen var död & jag hittade inte mobilladdaren så kunde inte ringa Tobbe! Loggade in på msn & hoppades han skulle vara inne & precis när jag skickat iväg & frågat var han var så klev han innanför dörren! Slängde på mig kläder, borstade tänderna & Tobbe gjorde en macka jag käkade på vägen, är alltid så hungrig på morgonen så jag har ont i magen :)

Aja, kom fem minuter försent, vafan det var ju maskar & äckligt överallt så jag vågade knappt gå! En av mina fobier är maskar! Jag fick hoppa över & gå runt, se var dom var hela tiden. Så länge jag kan minnas har jag tyckt dom vart äckliga & får typ panik när jag ser dom!
Pratade lite med BM, ifall jag haft mens, om jag ammar osv. Sen sa ajg att jag ville ha sprial så hon skulle sätta i den på en gång. BLÄÄÄ, sa att jag hatar när folk rör på min livmodertapp/hals (vet inte vad det heter, men den där pilledorven innuti) men hon förklarade hur hon skulle sätta i den, öppna mig & sånt så det kändes rätt okej.

Först fick jag kissa i en mugg & göra gravtest så jag inte skulle vara tjock & det visade ju negativt så det var bara att köra.

Sen fick jag klä av mig byxor & trosor bakom skynket så sa jag till henne "Jag vet inte om jag ska ha strumpor på eller om jag ska ta av mig dom?" (känns så fult att ha dom på & konstigt att ta av så frågade haha) då sa hon att jag gör som jag vill, så hade på mig dom, jag är ju frusen av mig.
Mitt hjärta dunkade, usch usch hatar när dom ska röra pilledorven så efter hon öppnat upp hela urfen sa hon att hon kunde lägga på lite bedövning på livmodertjosan, usch & fy vad obehagligt det var när hon skulle stoppa in pinnen för att känna hur långt in den skulle sitta & tången som höll pilledorven rakt & allt haha sen sa jag att det känns som "tången" som öppnade min urf höll på att glida ur så hon satte fast den igen, haha tänk om den hade flugit iväg annars? *fjoong* xD

Iaf, så gick det ganska fort. Jag tyckte inte det gjorde ont, mest obehagligt. När hon var klar fick jag sätta mig upp & hon hämtade lite vatten åt mig, usch var helt öm i magen. Jag fick en binda för hon sa att det kommer blöda lite, gosigt med hundben i trosan :P

Så nu känns det inte så mycket, lite öm i magen. Vågade knappt inte "krysta" förut när jag skulle bajsa för jag var rädd att trycka ut spiralen! Läskigt ju.

När jag kom hem drog Tobbe direkt till jobbet igen sen kom han hem med mat vid lunchtid & vi käkade..vad heter det? Fläsk..Inte filee. Fläskkotletter, potatis & egengjord sås *mums!*

Vafan gör jag med min kropp egentligen? Stoppar in massa nålar & smycken överallt, föder fram massa barn & stoppar in främmande föremål i livmodern. Ja, jag är ju tjej.

Deppig söndag, igen

Skrivet 2008-09-08 klockan 00:19:32
Vilken söndag..Nästan lika deprimerande som förra. Bara att Erylven & Emelie var här idag & det har jag saknat.

Erylven är gigantisk & värsta tjocka, inte så konstigt med Emelie som bara lagar mat åt han & serverar honom innan han ens tuggat färdigt måltiden han åt innan. Hon ska göda upp han på riktigt nu med tårta & sätta i dropp på han fast med coca cola i. Hon är en riktig "feeder", heter det så? Matare på svenska.
Lagar mat, trycker & mular i han, tjatar att han ska äta mer, han får knappt röra sig för så kan han bli smal, köper coca cola så fort han nämner att han är törstig osv, osv. Han väger 2 st mig + 4kg haha :D

Men han är söt som tjock också. Emelie vill nog bara att han ska vara stor & tjock så hon ser mindre ut bredvid nu när hennes mage ska bli tjock & fet?

Igår var vi på Odenrock, sa jag det? Jag minns inte. Elin skulle uppträda så vi åkte dit hela familjen. Regnade som tusan & fy! Liam var jätte sur, ville hem för han frös. Vi satte oss i ett tält som låg precis bredvid scenen, satte Liam i mitt knä & höll om honom. Tobbe satt kvar i bilen med två sovande småbröder.
Vågade inte gå ut i regnet med min kamera & ta kort på Elin + att Liam var som ett plåster på mig så jag satte han på min höft & filmade Elin från tältet istället. Ena filmen sjunger hon "superhjälte" i & den andra är precis när hon kommit ner från scenen.
La in dom på min videoblogg.

Efteråt köpte Elin en häftig pistol eller vad det heter & jag köpte brända mandlar sen åkte vi allihopa hem till farmor & farfar. Vi fick mat, åt & blev tjocka & mätta :D Sen när vi ändå satt & svullade satte vi på "Meckar Micke" & tittade på den hela familjen Korv + Elin.
Jag & Elin tog med ungarna till coop efter vi tittat på Meckar Micke en stund, barnen fick pengar av farmor som dom skulle köpa godis för. Tror det var första gången på..jag vet inte hur länge som dom ville ha lösgodis & inte lördagsgodis i påse ^^ Dom fick betala själva & var så nöjda! En gubbe som stod bakom oss i kön hade tydligen suckat & tyckte väl det tog lång tid. Varför ska jag bry mig? Det var barnens varor som dom skulle betala själva, gubbar som har bråttom kan gå & sucka någon annanstans eller åka tidigare till affären. Hmpf!
Skulle jag stressa på barnen så det skulle gå fortare? Det går inte, då blir dom arga & allt tar längre tid. Bättre att låta dom betala i sin egna takt!

Åkte tillbaka, saknade Leon som fick vara kvar med pappa! Fick glass & kaffe :P

Gårdagen var hundra gånger bättre än den här ruttna söndagen. Även fast jag blev dyngsur & fick låna Elins kläder haha :D
Har velat sova sen kl 17.00 för att den här dagen ska försvinna men vi har tittat på film..Wanted, väldigt bra! Svettas som en galning..Blä!

haha imorse när jag vaknade såg jag ut som jag hade pumpat in 5kg silikon i överläppen, jag var vääldigt het! *grr*I say: its getting hot in here. Nej, uff nu ska jag ta mitt uffiga nylle & lägga mig att fisa i sängen. Alltså, nu ser läppen bättre ut haha :D Inte lika batabomba!

Puss & godnatt

Kommentarer & frågor

Skrivet 2008-09-07 klockan 15:59:18

Emelinda:
Vad gulligt av Liam att göra smörgås åt lillebror också, dina ungar verkar så väluppfostrade. Som när ni var i kiosken när jag också bodde i BB. Liam var framför mig och skulle betala sitt godis själv, var så duktig på att räkna & allt :)


Svar: hihi tack ^^, :D Ja, försöker få dom att bry sig om varandra & uppföra sig.
Vi? Mäh, varför hälsade du inte då? :P Han tycker det är skitkul att betala själv, för han kan räkna & så :)

Veronica
hej!
nu när du kanske ändå får en del andra frågor så har jag en:
undrar vilken av dina förlossningar som varit "enklast",om det varit någon större skillnad på dom? både vad gäller smärta och tid
kramelikram

Svar: Leons förlossning var den snabbaste & enklaste.
Med Liam var jag inne på förlossningen i ca 18 timmar, kom in när jag var 3cm öppen, använde riskudde, lustgas & TENS, han drogs ut med sugklocka pga hotande fosterasfyxi (han höll på att kvävas) så dom klippte upp mig, fick sy några stygn. Tyckte synd om mig själv under värkarbetet, det gjorde såå ont & jag tyckte jag knappt klarade av smärtan.

Med Marlon var vi inne på förlossningen i 5,5 timmar, kom in när jag var öppen 5 cm & använde lustgas & TENS. Sprack så dom fick sy några stygn, vart lite missbildad därnere haha men ingen som ser ändå! Under värkarbetet undrade jag hur fasiken jag ville göra om detta! Hur kunde jag glömt hur ont det gjorde?

Med Leon var vi inne i 45min, jag var helt öppen så dom behövde bara sticka hål på vattnet. Tog bara en alvedon på eftermiddagen. Sprack inget alls heller så det var den bästa förlossningen. Jag sov igenom nästan hela värkarbetet, tyckte inte det gjorde ont alls.


ella:
stllernogför mkt frågor nu..
men tycker verkligen att de e jävla starkt av dig
att vara en BRA mamma till dina tre små.
du ger iaf mig insperation till att jag skulle kunnavåga
att behålla ett barn som egentligen inteärmeningen !
men nu till frågan, har inte du två till mindre syskon? och isåfall bor dem kvar hos din ''mamma''?

tack för en jätte brablogg


Svar: tack, jag försöker vara en bra mamma. Har blivit fixerad vid den tanken nu haha :D
Oj då, vet inte vad jag gör men..Det låter bra :)
Jag har sex stycken syskon, Marie (-87) & Malin (-89) från min bio pappas sida. Emelie (-88), Erik (-97), Drisana (-00) & Martin (-04) från hennes sida & där är det bara Martin som bor kvar.

Emelinda:
Då skulle du se mitt hår, det är grönt och slitet som attan ;) Haha, kliar det i fingrarna på dig nu? :P

Svar: kom hiiit! haha xD jorå, klart det kliar i fingrarna när jag får se uffigt hår jag kan göra fint! :D


Emelie:
Medusan är skitsnygg och du passar verkligen i den. Får jag bara fråga hur du kom på idén att pierca dig i "strängen under läppen"? Vad det nu kan heta, hihi!


Svar: tack! jag tycker också jag passar i den, trivs hur bra som helst med den!
Den i strängen kallas Smiley, jag hade sett folk som hade sån & tyckte det var snyggt så ville jag själv skaffa :)

Jennifer:
Kan du inte lägga upp bilder på din lägenhet? Hade var super skoj (:


Svar: kanske jag kan, måste kolla med Tobbe först så det är okej!


Våldtäkt av en annans dagbok

Skrivet 2008-09-07 klockan 13:30:47
Jag kunde inte låta bli korvens dagbok, Men! den är ju fan så mkt roligare än min egen!!
Dessutom har hon mkt roligare booobisar! <3

Ruttet pungskinns påsar utan kulor!

Jag fyller år nästa månad :D jag blir gaaaammal..20år gammla skrynkliga bröstvårtor..*uu* dem måste lukta ouff innuti?
Men dådå..jag e ju Tjock, så ja får ändå inte gå på systemet skiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit bra :D grr...
JAG HATAR ALKOHOL SÅ HÅRT :@ Och även mig sj nä'r ja drak, man kan drika nångång per år, men jag står inte änns ut me mig sj... och inte heller andra som dricker! Dooooooh nu belv jag arg!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAKKKKKKKKKKKTAS VAAARNIIIIING !!!!!!!!!! EN MINI MÄNNISKA MED MASSA DALLRANDE FLÄ'ÄÄÄSK OCH EN MUFFINS MED ETT BASEBOLL TRÄ!!!!!!!!!! Jag kommer anfaLLA alla som är ouffiga lr fula lr nått sånt..alla som jag inte tycker om! Japp, så e du ful får du akta dig. jag e en biff. stor o väldigt stark sådan.

Men fulheten sitter i själen..så det så *liiipa* Maooorrw...jag läääängtar tills jag blir tjock så jkag inte orkar göra nånting och bara äta och känna mig svettig och helt enkelt Ouuffig :D det är ju mitt rätta jag!! Muhoooho.. o bara goowsa.

Ni har inte glömt att Leons ben är mina va? :P Massa gooows, resten e jennys, dok är benen redan upptagna så stick!

Just det, 9månader går fort Eric! snart är du e ouffig instäng pappa och TVUNGEN till att mogna :D hahahahahaahahahaa.. JAA jag läängtar.. <3 Barnvagn,böljor,mammakläder,svett,bajs,bajs,kiss,kladd,sönderslagen och ner spydda kläder! Ooo..jag är förvånad över mig själv, jag ser faktiskt fram emot..det=)


Jenny du är OUFF mer behöver jag inte säga <3
Dina barn är gows,men du är ouff, hur fan kan du få så fina barn när du e puf?
hahah:D

Nu lagar alla mat här tror jag..? de e bra för jag måste få lite gooows o ta i eric, du måste bli gooows o äta en massa :D du måste blir grrraaaarrw..:D


MAT Och Gows mina vänner... det är livet !

Kramkalas i morgon och du är INTE bjuden!

Hejsvejs! // Den Ouffiga Emelie Aka Urfbrud osv, kärt barn har många namn!

Vidrigt

Skrivet 2008-09-06 klockan 22:23:57
Idag åkte jag iväg själv till Cahara för att göra om min medusa & tänkte att jag skulle passa på att ta bort smileyn, vågade fan inte göra det själv! Tänk om jag skulle slinta?
Aja, tog bilen & drog, hittade en parkeringsplats & gick dit. Spöregnade..Kul. Kom in & hon tog emot mig. Sa att jag ville ta bort smileyn samtidigt för den växer ut, så berättade hon att hon också testat att ha en men hon tyckte den bara var ivägen & sånt ^^
Det tyckte jag också i början, med läkringen! Hur stor, fet & tjock som helst! Sen har den ilat i framtänderna till & från ända sen jag gjorde den, konstigt när det ligger en stålkula emot hela tiden konstant & trycker.

& svar på en fråga om den inte är ivägen att borsta tänderna med? Nej, det tyckte jag inte..Det jobbigaste med den var att det hela tiden tryckte emot tandköttet mellan tänderna så det typ..värkte & när den kom emot någon framtand ilade det efter ett tag men det värsta var, jag sover med halvöppen mun så när jag andas så torkar överläppen & kulan på ringen torkar typ ihop med läppen så varje morgon fick jag nästan slita loss den haha :D snygg..

Skitsamma, så la jag mig på britsen för att få bort ringen..Blundar, känner inget alls, bara att hon kommer emot ringen & sen säger hon "Den hade växt ut helt, jag tog bara tag i den så lossnade den!" WTF? Får typ en chock, blir skakig & blir illamående! Fy vad vidrigt! Den hade växt ut helt & hållet & jag trodde det vara var en tunn, tunn skinnbit som höll den kvar! Tittade i spegeln, lyfte upp överläppen & strängen är helt av! Sen rörde jag läppen fram & tillbaka i sidleds & känner strängen gnida fram & tillbaka på tandköttet, gaah höll på att spy :@

Trodde den satt fast i tunt, tunt skinn men egentligen satt den helt löst:Sen var det dags för medusan, gaah var helt skakig, bet ihop käkarna omedvetet när jag skulle slappna av, blundade, kände tången & sen kanylen som gick igenom. Fan vad ont det gjorde, minns inte att det gjorde så ont förra gången?
Hon torkade, det blödde som fan, satt en stund sen kollade jag mig i spegeln. Fan vad bra den vart! Vad nöjd jag blev! :D Mitt i mitten.

Bilder på den gamla, jag ser hur sne den är. Gör du?

Äter bulle så därför ser jag konstig ut ^^, :

Bara en timma gammal:När jag såg mig själv i spegeln sa jag "jag kommer inte ihåg att kulan var såå stor!" haha hade ju vant mig att inte ha någon alls! :D
Nåja, nu är jag snygg & fin igen!

Puss & godnatt!

WTF..?

Skrivet 2008-09-05 klockan 19:13:14
Vad händer liksom?? Min smiley håller på att vandra ner! WTF?Det är bara pyttelite sträng kvar sen har den växt ut! Inte världens bästa bild men det syns ju iaf vad lite som är kvar! Det känns också som den sitter helt löst & dinglig jämfört mot för bara några veckor sen.
Aja, imorn ska jag göra om min medusa så då plockar jag bort smileyn, får se om jag gör om den också kanske..Alltså inte imorn utan någon annan dag.

Vad sur jag blir..Slängt ut pengar på sånt onödigt, men ingen har berättat att såna kan växa ut. jag visste inte det :P

Nu ska jag ta av mig mina byxor & sätta på mig något skruttigt..Klia på mitt nickelallergi jag har på magen som alltid kommer tillbaka så fort något som innehåller nickel kommer emot ^^

Liam

Skrivet 2008-09-05 klockan 15:26:24
Vi var iväg till Öppna idag eftersom barnen var hemma från dagis. Tea skulle gentligen med men eftersom Fadi ska bort i helgen ville hon ta det lugnt med packing & så, stannade hon hemma. Vi kan gå dit tillsammans en annan dag :)
Iaf, så gick vi dit & det första jag frågade om när jag kom in var om det fanns kaffe ^^ Såklart. Emelie skulle också med men jag vet inte varför hon inte kom? Hon sa säkert det men bara jag som glömmer bort allt haha :D

Finns en mamma där jag tycker jätte mycket om, eller två till & med! Tre kanske ^^ Kommer jätte bra överrens & kan prata om det mesta, allt från barnbajs till alkohol haha!
Satt & snackade häromdagen med en av mammorna om fest, dricka, alkohol & sånt sen sa jag till henne "Och vi mammor ska tydligen bara prata blöjor & barnbajs?!" haha så skrattade vi :D Personalen är såna där övertrevliga nissar men det är kul.

Liam & Marlon byggde med stora legobitar, höga torn som Marlon sen kraschade & Leon kröp omkring på golvet. Alla bara satt där & ba "men guuud vad duktig han är, är han bara 6 månader??!" Ahh, jag är van att mina barn är tidiga & aktiva så jag bryr mig inte längre. Alla barn är olika, lär sig olika saker olika tidigt/sent. Sen tex ett barn som är tidig på att krypa kanske inte pratar förrän den är två år?
Jag skryter verkligen inte om mina barn att "uj, uj dom var så tidiga & vad sent ditt barn är" Jag låter det vara bara, men det är kul att se andras miner också för dom är inte vana ^^

Innan vi skulle gå pratade jag med en tjej som jobbar där. Om Liams beteende, att han tror & låtsas att han är spindelmannen, hoppar omkring, skjuter nät & håller på. Då sa hon att det är normalt med barn som är i den åldern, 5-6 år, att fantisera & leka som det vore på riktigt. Berättade för henne att jag är rädd att han beter sig som min bror gjorde när han fortfarande bodde på heltid hos henne. Då sa hon en sak som fick mig att tänka om "Han flyr ju inte från verkligheten & lever i sin egna lilla värld, han lyssnar ju på dig & sen att han inte gör som du säger är ju en sak men jag ser ju att ni har fin kontakt" TACK! Mitt barn är inte onormalt!

Liam leker ju med andra barn som vilket barn som helst, han har ju inga problem med att leka öht. Sen att han är blyg ibland, finns ju massa barn som är det!
Så nu äntligen kanske jag kan släppa det här..Ett tag..

Marlon ligger & sover nu, han har sovit konstigt i natt. Jag vaknade i natt av att han klättrade över mig & frågade var Leon var någonstans. Sen vaknade han flera gånger & var jätte ledsen, mardrömmar? Försökte trösta han, satte han i min famn, klappade han på håret & njöt av att ha han nära mig & få trösta han för en gångs skull, känna mig behövd av honom..Gosa, utnyttja hans ledsamhet för lite gos ^^ Han vill ju aldrig gosa med mig..Bara med sin pappa. Jag duger bara när han inte orkar bry sig.

Tack

Skrivet 2008-09-04 klockan 22:15:22

Först vill jag säga Tack för alla fina kommentarer. Min största rädsla just nu är att mina barn ska känna som jag alltid fick göra. Att vara arg, utan att få berätta varför eller "få lov" att vara det. För Liam är ofta arg. Jag försöker få honom att berätta vad han är arg på men "inget, inget, ingenting!!" hetsskriker han då!

Idag undrar jag fortfarande var jag gjorde av min ilska jag alltid kände när jag var liten..Vad jag minns blev jag arg, men jag tvingades vara glad för mitt humör smittades av sig på alla andra tyckte hon. Jag tvingades väl helt enkelt att bara acceptera & hade aldrig något att säga till om..

Jag har berättat för honom att det är helt okej att vara arg, han får vara arg på mig, småbröderna & pappa hur mycket han vill. Det är helt naturligt & ingen orkar vara glad & busig jämt. Min lilla skitunge..

» мιѕѕ єкσяяє | [̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅| säger:

Jenny, du kommer aldrig någonsin bli som din mor

» мιѕѕ єкσяяє | [̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅| säger:

de lovar jag

» мιѕѕ єкσяяє | [̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅| säger:

och du är inte ens i närheten o lik henne

» мιѕѕ єкσяяє | [̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅| säger:

du är en fin mamma, som älskar dina barn, din fästman, och sprider ju kärlek hela tiden så glöm inte det , och tro aldrig något såddant igen

» мιѕѕ єкσяяє | [̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅| säger:

*morr*

KalsongMorsan säger:
jo, jag vet..men Liam beter sig som Erik gjorde när han bodde hos henne

» мιѕѕ єкσяяє | [̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅| säger:

 vad jobbigt.. du kanske får försöka prata med liam och fråga hur han mår och så

KalsongMorsan säger:
ja..men han är ju bara arg hela tiden..

Jag ska prata med Tobbes mamma, barnens famor. Hon är ju..barngrejsimojspedagog :) Få lite tips & råd.

Ibland undrar jag om Tobbes föräldrar lyssnar på mig när jag pratar..Känns ibland som så fort jag öppnar munnen vänder de sig om & bara..Jag vet inte, jag kanske pratar för mycket & länge om samma sak.
Samma med bloggen, jag bara tjatar & tjatar..Samma sak om & om igen? Varför måste jag göra så? Varför måste jag först säga en sak & sen säga det igen fast mer noggrant? Samma med Tobbe, han bara "Mhm..jaja, javisst.."
Känns som pappa är den endaste som lyssnar. På mitt evighetstjat..

Jag kanske säger det jag tänker, just då? Sen förklarar jag det noggrannare om igen..Ah, jag vet inte.

ETT JÄVLA TJAT FRÅN MIG ÄR DET IALLAFALL!

Jag hakar upp mig på saker. Funderar, tänker, grubblar & när jag gör så kan jag inte släppa det. Eftersom jag knappt verkligen pratar med någon på riktigt så blir det att jag ältar, undrar, pratar & självklart tjaaatar..
Det första jag säger till Lisa när hon kommit in & håller på att blanda ordning sitt kaffe är "Alltså, jag kan inte sluta störa mig på.." haha :D Stackars henne..Jag bara tjatar & tjatar om samma sak om & om igen.

Nej, nu ska jag ta & hålla truten. Sova kanske?

Marlon var hemma idag från dagis också, han var hostig imorse plus att igår morse hade han feber, eller feber..Han var varm iallafall. Hoppas han mår bättre imorn så vi kan gå till Öppna. Tycker det är skönt & avslappande att vara där. Även fast det är massor med invandrare. Dom är jätte trevliga, lugna..

Oh, på tal om det :@ Var iväg en sväng till F-kassan idag & skulle skriva i mina mammadagar, förlänga (kärringen var värsta otrevliga snobbfjanten) iaf när jag var klar & skulle ta bussen hem gick inte 17 förrän om 30min så jag tog 14 som skulle gå om 15min så jag tog den. (skulle hämta Liam på dagis om 45min) Iaf, hoppar på vid resecentrum på äckel14. Kommer till våghustorget där alla hucklor trängs, knuffas & alla ska in först för annars kommer dom inte med bussen, tror dom. Hör att någon går emot Marlons ståbräda på vagnen, bryr mig inte men sen ser jag att en j*vel håller på att "leka" med den & typ står på den :@ FAN vad arg jag blev, ingenting får någon ha ifred!!
Slog till han lätt på höften (jag satt snett bakom honom & det var enda stället jag kunde komma åt att få hans uppmärksamhet) & sa att han skulle ge fan i den!
*morr*

Just det, sova skulle jag :D Blir nog om en stund. Godnatt.


Min pappa

Skrivet 2008-09-03 klockan 23:07:26
Min pappa är bäst i världen. Iofs är han den enda pappan jag provat att ha. Jag "adopterade" honom när jag var typ..14-15 år? Nja, på riktigt när jag var 16 kanske? Nja, nångång där iaf..När det var som mest struligt i mitt liv.
Han har aldrig gett upp hoppet om mig, aldrig lämnat mig, alltid funnits, stöttat, lyssnat & bara varit den han är. Låtit mig vara den jag är, fast försökt komma med goda råd hur jag kan bete mig istället. Jag älskar honom så himla mycket & jag är så glad att ha honom i mitt liv!
Han har räddat mig många gånger, hjälpt & allt..Vad skulle jag ha gjort om han inte funnits där när jag behövde han så?

Köpte choklad åt mig, mitt favoritgodis då - Geischa, för att muntra upp mig. Bjöd mig på mat - pommes med räksallad för det var typ det enda jag tyckte om att äta. MIN pappa <3

Som idag när jag hade huvudvärk, Tobbe hade glömt köpa alvedon när han var förbi sin bror som ändå bor på vägen till sjukan, ja då åker pappa iväg & handlar. Jag trodde apoteket var kvar i kebabvivalla, för det har alltid funnits där så han åkte dit, stackarn..In i ghettot, öknen, bland alla läskiga människor..Usch, stackarn! Sen var det borta, dom har tydligen flyttat apoteket till Maxi!
Så fick jag iaf mina brustabletter & kunde bli människa igen :D

Hade satt på kaffe så det var klart, pappa hade köpt med glass från Maxi så vi började fika utan Tobbe ^^ Han kom ju ganska snart ändå, runt 17.30 vafan orka vänta i hundra år på han :P
Skojade med Tobbe & sa att jag kanske hade huvudvärk pga att jag inte ätit choklad idag & han fick ju en massa Brejk av Lisa igår men jag ville inte ta utan att fråga.

Gaaah, duschade nyss & rakade mig i armhålorna & nu svider det!! Dumma hyvel. :@ Där går det iaf inte ha att djungel för då stinker det svett om mig, för svettlukten fastnar väl i håret eller något sånt? Ah, har jag hår stinker det & rakar jag stinker det inte.
Jag är den hårigaste kvinna du nånsin kommer hitta :P Hårbollen anfaller!! haha eller nej, jag är inte hårigare än kvinnorna i vivalla ^^

haha nej, nu blir jag flummig & trött xD

Liam var till dagis själv idag var Marlon var inte så pigg imorse när han vaknade, hade feber & hostade. När han pratade lät han förkyld så bättre att ha han hemma. Liam brydde sig inte, Tobbe fick lämna han medans jag var hemma med de andra två & Liam hade knappt sagt hejdå till Tobbe :)
Lilla skitunge som börjar bli stor. Stöddig, kaxig & uppkäftig också..Måste försöka prata med någon om han beteende..

Pratade med pappa om Liam..Kanske är jag som hon iaf? Fast jag försöker allt att inte vara det? Tanken tar död på mig..Snälla gode Gudrun, gör så mina barn aldrig behöva känna som jag gjorde..

Skönt, nej

Skrivet 2008-09-03 klockan 16:23:01
Huvudvärk, ja..Så det skriker om det!
Tobbe glömde köpa huvudvärkstabletter + att han väntar på en kund så min snälla pappa fick åka iväg nu till kebabtrollsvivalla & handla..Känns som jag kommer kräkas snart, gör ont ända ut i skallbenet :@

Uää..

Har satt på kaffe nu så det är klart tills pappa kommer tillbaka sen ska vi fika.

Gaaah

Skrivet 2008-09-02 klockan 23:37:55
Huvudvärk..Känns som jag ska kräkas, det dunkar i hela bakhuvudet, jag kallsvettas & är allmänt ouffig.

Hela dagen har vart knasig! Tobbe skulle komma hem kl 12.30, han kommer 12.15 & säger att vi ska äta 13.30. Ok, men jag ska ju hämta ungarna kl 14.00! Äh, tänkte att jag får väl stressa då. Dammsuger, torkar & diskar.
Börjar värma maten runt 13.15, Leon gnäller & vill amma, så ammar han. Maten bränns nästan vid, Tobbe kommer inte, jag har panik, ska hämta ungarna om en kvart!! Pratar med Tobbe, han kommer inte alls NEHE?? Slänger i mig mat direkt från spisen, hinner knappt tugga (var så hungrig att jag höll på att svimma, kräkas & sånt) , känner knappt smaken av mat, det är så varmt!!
(vi skulle till Öppna efter dagis så var tvungen att äta innan)

Slänger på Leon kläder & springer nästan till dagis, är framme 14.03! Svettas & har kramp i magen, Leon är tung & mina ben känns som spagetti.
Uff, helt snurrig, tar det lugnt..Vi klär oss & ska gå till Öppna, ser inga vagnar? En lapp finns på dörren..Idag var det stängt pga utbildning eller något..FAN! Går hem & gör ordning te & mackor, magen känns helt vriden & är dö hungrig igen..Var det inte meningen att jag skulle få äta idag? :S

Tea & Fadi kom senare, sen Lisa. Vi var ute & lekte med barnen, drack kaffe & sånt..

Emelie kom förbi & hade med sig hunden hon är hundvakt åt, knubbskrynklet :D Jag blev kär i hennes skor & bytte mina gråa Nike mot hennes rosa <3

Emelie håller för näsan för mina stinkande fötter & Leon vill smaka på Emelie:
Nu ska jag hämta sista tvätten i tvättstugan..Tobbe bokade 21-00 & nu sover han..Jag som knappt kan tvätta i tvättstuga :O Godnatt!

Ahh, huvudvärk..Skallen sprängs snart..

Emelie + Kines = ??

Skrivet 2008-09-02 klockan 22:20:39


OPHF!! Vad har du gjort med min lillasyster, Erylven?? :O

Min lillasyster Emelie & Kinesen har gjort BARN!! Jag ska bli moster!! Grattis, Emelie & Erylven :D:D

haha ett litet kinesbarn kommer springa runt här sen! Emelie ska bli tjock, få äta järntabletter & få förstoppning, stenhårda kolsvarta bajskorvar som hon får gräva ur rumpan med sked! Weei, Min syster HAR ett hjärta <3

Stress

Skrivet 2008-09-02 klockan 12:15:59
Tobbe kommer hem snart så jag ska sätta igång med maten.

Imorse gick det..Ganska bra att lämna ungarna. Marlon blev först ledsen sen när fröken tog upp han kröp han ihop i jackan & blev sur. Jag vet att det går över, han har ju roligt där.
Liam blev jätte glad imorse när jag sa att jag inte kommer förrän kl 14.00 & hämtar dom. "YES!" haha :D Han trivs där.

Fick panik imorse! Tobbe väckte mig 6.45, han skulle till jobbet "ja, jag ska gå upp.." Somnade om & vaknade av mobilen som tjuter, kollade på klockan. 7.45, ingen fara..Lite stressigt men inte så jag skulle få stressa sönder mig. Gick till köket & skulle plocka fram frukost, klockan visar 8.10!!! PANIK!! Fick slita upp Liam ur sängen, la fram kläder, sprang till sovrummet (Marlon lägger sig i våran säng på nätterna) & bytte blöja på Marlon & Leon, tog på dom kläder sen äta frukost.

Frukosten är iaf inget jag stressar med, äter dom för fort eller om jag stressar dom får dom inte i sig något. Nåja, lite jågart fick jag i dom iaf :D
Jag käkade inget, gjorde det sen när jag kom hem istället. Det tar för lång tid att göra te ^^

På med galonbyxor, stövlar, jackor & i med nya skorna i ryggsäcken (dom ville ha på sina nya skor men det var för blött ute, bättre att ta dom när vi går hem från dagis) Skulle ta med Marlons blöjpaket men glömde det i farten haha :D Får ta med det sen när jag hämtar dom.
Vet inte vilken tid vi kom till dagiset men strax efter 9.00 kan jag tänka mig för hälften av alla barn var ute iaf :D Fan, jag hatar att komma försent! Speciellt när det är för barnen..
Idag fick jag lite tid att prata med fröken efter dom hade ätit frukt & hade sprungit iväg för att leka. Känns skönt det, så jag slipper fundera & känna ångest över vissa saker.

Leon är snorig, men verkar pigg ändå så vi ska till Öppna förskolan efter lunchen & sen hämta ungarna kl 14.00 sen tillbaka dit & senare kommer Tea & Fadi också. Ska bli kul att ses igen, hon är rolig & knäpp :D

Nya videobloggar finns på andra bloggen, från igår :D

Varför dricker många kaffe för att stilla hungern? Jag blir vrålhungrig efter att ha druckit kaffe..Tur att vi ska äta snart då :P

Svar till Jennie & Camilla

Skrivet 2008-09-02 klockan 12:02:52
Jennie:
det är förbannat svårt att få dem o sova om de inte vill, kan tänka mig att det är ännu svårare med ett så stort barn som verkligen vet vad han vill.. ! Kanske det blir ändirng på det snart=)

Oh, ja skojjar du eller..Usch, Liam har alltid vart ett problembarn att lägga..Jag tror det har att göra med att jag inte började med rutiner förrän han var 3-4 år :O
Hoppas det blir ändring snart, orkar inte bråka varje kväll :(

Camilla:
inga sömntabletter är bra på så små barn
och ingen bra genväg heller.

du borde testa att locka med en godnatt saga
en bok som han gillar och längtar efter
så att han ser fram emot att sova lite.
eller lova han att se en bit på en film innan han ska lägga sig, har iaf funkat hos mig/mina :)

Ja, det var mest sagt som ett skämt med sömntabletter ^^ Det skulle jag aldrig ge mina barn :O
Jo, vi har provat allt. Titta tv, käka kvällsmat, borsta tänder, dricka vatten, sätta på pyjamas, läsa bok & sen säga godnatt men alltid är det något. Han kommer på att han är kissnödig, han är törstig (fast han nyss druckit) han blir sällskapssjuk & hittar på massa saker för att inte behöva sova. Sen får jag stå där vid hans säng & prata om dagen, vad som händer imorn osv, fast vi redan pratat om det.
Kan tänka mig att han kanske gör så för han vill ha lite ensamtid med mamma? Marlon lägger sig ju utan problem & Liam lägger sig inte förrän 1-2 timmar efter. Aja, ska försöka köra slut på ungarna under dagarna så han stupar i säng på kvällen haha :D

Gnäll blogg

Skrivet 2008-09-01 klockan 23:22:30
Vilken dag! Elin ringde & frågade om vi ville komma ut & leka, ja självklart! :D Alltid roligt att åka dit. Eftersom vi hade Tobbes gigantiska bil hemma så slängde vi på oss kläder & åkte ut.
Liam & Erik har som vanligt lekt med lego, Marlon har busat & Leon..Han har blivit snorig så han har vart lite varm till & från :( Han är helt galen, vart vaken flera timmar i sträck! Han somnade en snabbis hemma hos farmor & farfar sen ville han bara vara vaken.
Inte förrän sent ikväll ville han sova haha han är rädd att han ska missa något roligt som barnen hittar på :D

Marlon har aldrig brytt sig så mycket om Leon, han vet ju att Leon finns & vi måste vara rädda om honom osv, jag märker på en del att dom tror jag menar att han låtsas som inte Leon finns för han skulle vara svartsjuk. Det gör han inte!
Alltså, han har aldrig brytt sig så mycket att leka med han, är nyfiken osv. Först nu när Leon börjar bli större tycker han Leon är rolig! Skrattar åt honom & då börjar Leon as garva, när han står på ståbrädan står han ju mittimot Leon så hoppar han upp & ner då skrattar Leon åt han :D
Jag tycker det är jätte roligt att se för innan har han bara "jaja, whatever, en bebis..och?" Typ, fast nu fick jag ju det att låta som han vore svartsjuk. Vilket han aldrig varit, lille Marlon <3

Liam har ju älskat & beundrat Leon sen första gången han såg honom! Kan aldrig låta bli han, inte ens när han ska sova, pillar, gosar, kramar & sjunger & allt! När han var en pytte bebis kunde han gå & hämta honom när han låg & sov & sätta sig i soffan med han & bara gosa haha :D Inge bra, ifall han skulle ha tappat honom men han vägde ju inte så mycket & Liam var/är ju såå försiktig! <3

På tal om Liam & farmor & farfar..Usch, alltid när vi ska åka ska han bråka & hålla på. Jämt, varje gång vi varit där & ska åka hem ska han alltid hoppa studsmatta innan han hoppar in i bilen & får han inte göra det blir det en jädrans massa gnäll, skrik & gråt, tjafs & bråk! Sen när han väl hoppar så vill han inte komma ner, tycker det är skit kul när vi blir arga & säger att han ska komma ner osv..
Gråt, bråk, tjafs, gnäll & tjat.

Samma sak när han ska sova. Kan inte minnas en kväll när han gått & lagt sig utan att bråka, gnälla, tjafsa & gråta. VAD, vaaaaad ska jag göra för att få slut på tjafset så han blir lydig?
Sa ikväll att om han inte går & lägger sig lydigt imorn kväll när han ska sova så tar jag bort hans lego..Jag oooorkar inte bråka varenda kväll :(

SÅ, fick jag gnälla av mig lite till :D

Sofye:
Du är snygg! Du är 3barns mamma! Du är rolig! Väldigt trevligt att se lite "gnäll" från din sida :) Du ÄR mänsklig haha ;)


Sofye, nu fick du lite mera gnäll & ja, jag ÄR mänsklig jag lovar! Jag försöker bara vända allt tråkigt till något roligt, ha roligt istället för tråkigt & försöka vara glad. Jag har vääldigt lång stubin & mycket tålamod, men nu har ungen krånglat med att lägga sig ända sen..Tja..Iaf sen han var yngre än Marlon.
Minns när Gackning ofta brukade vara hos oss, då fick hon ju se hur jobbig han var att lägga! Vi fick typ (jag överdriver nu) kasta ner han i sängen, binda fast han, tejpa igen ögona & munnen & sen befalla "SOOOV!!"

Har ju hört att ungar kan få sömntablett, kanske vore något..?

Nej, nu. Imorn är det dagis så jag måste sova, är dödstrött hela dagarna. FY mig!

Men, mina barn är mitt allt. Vad vore jag utan dom? Ett hopplöst socfall skulle jag tro.

Grattis Tobbe

Skrivet 2008-09-01 klockan 13:02:43
Grattis Tobbe, min avelshingst & mina barns pappa! Idag fyller han hela 28 år! Grattis, grattis <3

haha fattade ingenting när Tobbe ringde förut när han var på jobbet, snackade om 28 år gamla pungkulor & sånt haha xD
"Hur känns det att gå omkring med 28 år gamla pungkulor, Tobbe?"

Älskar dig, min fina <3

Marlon gästbloggar

Skrivet 2008-09-01 klockan 11:08:54
55azaHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
HHHHHHHHHHHBBBBBBBBBBBBBBBBVHHHHHHH§§§§1§1457P+§14UU7O+´´´<§§§§§,144t,
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmnnnnnnn
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnncvbnji511111111111,47447711111111,,ccccb,.fyjbbbbvb  n

RSS 2.0